Prepar3D - XPlane

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

hát ha annyira nem tetszik, bemész az asca setupjába és kikapcsolod ami szerinted nem jó. én már jópárral megcsináltam, de elég időigényes. egyébként van olyan ami felhőnek ronda, de overcastba pont jó.
Utoljára szerkesztette: nibron, 2017.11.04. 19:35:34
Clidey
Nem az injektálással van bajom, illetőleg hogy milyen real vödört generál, hanem a felhőkép vizuális megjelenítésével. Néha okádni lehetne tőle olyan ronda, unrealisztikus takony. De mint mondottam, ez tulképp mindkét szimulátorra igaz sajnos. :(

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

persze, igyekeztem némi iróniát belegyártani.:))

egyébként mi a baj a p3d időjárás megjelenítéssel? az as16 folyamatosan injektálja, úgyhogy aki azt használja az már nem sokat látja az eredetit. mondjuk nálam a szuperlapos felhők verik ki időnként a biztit de az, az as16 hibája, kellene egy paraméter a felhőmagasság minimumra. az asca-hoz be lehet szerezni plusz csomagot, és ha van jó sok időd, behangolhatod amilyenre akarod. párszor már én is emlegettem, hogy a rex4 felhőcsomagját kellene átpakolni asca-ba, mert az a csomag fényévekkel verhetetlen. szerintem még meg is lehetne csinálni (a jogi részét most ne feszegessük), mert valahol már olvastam, hogy hogyan kell az asca alá resource-okat gyártani.
Clidey
Hát ezt azért picit lesarkítottad szerintem. :)
Mert ezeken a képlövéseken például az a default XPL felhőzet enyhén szólva is röhejesen szarul néz ki. Aki látott már valaha XPL képet, az egyből rájön, hogy onnan van és nem P3D-ből.

Az én egyik fő bajom mindkét szimulátorral, hogy ahogy múlik az idő, nemhogy jobb, de egyenesen szarabb lesz a felhők generálása és kinézete.
A default XPL felhőzet űbergagyi, bár az igazsághoz azért hozzátartozik, hogy az esetek 5-10%-ban viszont brutál jól is bír kinézni. De ez sajnos kurva kevés az üdvösséghez - szerintem. A kiegészítők vonalán már tapasztalható némi javulás, de még mindig fényévekre áll attól, amit szépnek lehetne nevezni. Van már bennük ugyan egy-két szép fícsör, de összességében még mindig gagyik.
A fenti sorok ugyanúgy igazak a P3D-re is sajnos, bár ott azért a default felhőzet annyira nem vészes. Az AS16 is csak félmegoldás lett nálam végülis, mert többször látom űbergagyinak a felhőzet-megjelenítését, mintsem szépnek. Aztán ott a REX4 aminek viszont iszonyat szépek a felhő-textúrái, azonban hiába minden, mert hazab*ssza a P3D idióta időjárás-megjelenítő motorja. Hiába is állítják LM-ék az ellenkezőjét, miszerint már orvosolták ezt - hát ez nálam még mindig nem látszik...

Összegezvén, talán elsőre picit furcsának tűnhet, de szerintem a valaha szimulátorban látott legszebb, legélethűbb felhőzetet az FSX-REX páros produkálta jó pár évvel ez előtt. Olyan szép képeket talán azóta sem sikerül lőnöm, mint akkor.
De aztán jött a LM és összetúrta a már jó fícsört, mondván, na most aztán mégjobb lesz figyeljétek csak! És jöttek a popcorn felhők. Meg vele együtt a felháborodás a júzerek részéről. Aztán adtak ki hozzá egy javítást, de ahogy én látom, annyit ért mint falábúnak a talpmasszázs.
XPL vonalon a v10.50 előtti időkből tapasztalatom nincs, vagyis nem sok. A 10.50-ben gyakorlatilag olyan volt a felhőzet mint a 11-ben: homályos, szemet szúróan ismétlődő foltok. Amelyek néha 25-30 fokban felfele vagy lefele dőltek (nem is értem, ezzel mi volt igazán a koncepciója a LR-nek?!?)...
Szóval itt tartunk. 2017 vége felé közeledve visszafelé fejlődik a szimulátorok ezen része. Hát szépen vagyunk. :)

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

ezek szerint már ők is beleestek a csapdába, hogy túlságosan kozmetikázni szerették volna az "ingame" képeket. az orbx-nál egyébként is nagy múltja van a képek kozmetikázásának, de mostanra már ők is rájöhettek arra, hogy p3d-ben még egy jó darabig nem fognak olyan képeket lőni bármilyen kozmetikával mint xpl-ből. ezért megugrották ezt a dolgot. az az igazán röhejes, hogy anno kijelentették, hogy ők aztán nem fognak xpl alá fejleszteni, majd most megmutatják milyen jó ki sceneryket tudnának benne összehozni.<#taps><#mf1>
nem lett volna gaz, ha nem hangoztatjak, hogy nem, ez nem az aminek latszik, sajat termek. emiatt gaz. elso korben arrol szolt a fama, hogy elso ingame kepek es nem mas termek, hanem sajat produktum. ez igy gaz.

Hypo
ebbol mar akkora hype van az osszes forumon......nem mindegy? de komolyan? az hogy meg meg se jelent dolgokrol ertekezunk annyira felesleges dolog, keprol nem nosulunk majd ha kint lesz es kiprobaltuk akkor lehet dumalni addig az egesz tok felesleges, de sajnos mar mindennel igy van legyen az telefon, uj film, auto barmi...
Utoljára szerkesztette: Hypo, 2017.11.03. 13:20:17

És mennyivel jobbak az XP11-es, mint a P3Dv4 "Alice in Wonderland" ORBX szcenáriók ...!
Utoljára szerkesztette: szabeszka, 2017.11.03. 09:18:01
amikor az orbx keszito sem tudjak, hogy min es mivel dolgoznak :D

az uj projektjuket promoztak, a baj csak az, hogy a kepek xplane-bol valok, ortho4xp + w2xp felhasznalasaval keszult a scenery :D

allitasuk szerint p3d, pedig nagyon nem az :)

https://orbxsystems.com/forum/topic/144238-eu-netherlands-photoreal-a-few-more/

Hypo
ez fizetos de nem veszes es navigraphal egyutt muxik https://www.fsaerodata.com/

Hypo
Akit zavar hogy AIRAC updatelve de a default repterek es adok nem jók plane fmc approach pagen azokank javaslom ezt. A wolrd csomagban benne europa is. mivel p3d v4.1 ala meg nincs EIDW a defaultnak meg rosszak a frekik ami engewm rohadtul zavart:) és a runway http://www.aero.sors.fr/navaids3.html

Hypo
akkor még marad ahol van :) épp ősz :) bár jo lenne ha kicsit osszekapnak magukat a fiuk akar egy kis upgrade fee-ert cserebe de rafrne eleg sok munka LHBP ra.....na de oruljunk hogy ez is van egyaltalan bár........

működik. éppen tegnap telepítettem egy új gépre. telepítés után be kell lépni a szimbe, és a scenery library-ban csinálni egy mentést. az helyreállítja a cfg fájl kódolását.
amúgy én úgy tudom, hogy csak tél van meg nyár.
Utoljára szerkesztette: nibron, 2017.10.31. 14:53:43
Hypo
ok köszike mondnjuk autumn lvan ergo kell latszania hgy muxik e:)

Már működik. Nem tudom hogy a season textures megy-e. De a 64 bites dll issuet megoldották

Hypo
LHSIm p3d V4.1 muxik? a dll is? mert lattam seasonal textures nem mukodott, valakinek sikerult belonie lhbt-t ?

remélem nincs nagy baj :)))

indulás a Honvéd Kórházról

Köszi Ekre! Ezt tényleg gyönyörű és zabáló :)
x-plane-hez w2xp csomag, eléggé egyedi, pl a shell kutak helyett mol kutak (még kezdetleges, lit textúra is épp csak elkezdve), mobiltornyok sem az alap eu libesek, hazai óriásplakátok, stb.

vigyázat, megszokott w2xp csomagoknál is jobban kajálja az erőforrásokat, szigorúan erős gépre, cserébe nagyon részletes :)

letöltés

Az lhsim forumán írták hogy a telepítő elrontja a scenery.cfg-t rossz kódolással menti el. Ez volt a hiba.

Hypo
jaja már rajottem de PTA ban ki lehet kapcsolni csak a HDR fenyet p3d nak a post processing marad es ugye ez a fo indok arra hogy kapcsold be nem az hogy szep :))

Hont
Javítva! Köszi az észrevételt!
Bármi fontos link van,szóljatok és felrakjuk, hogy könnyű legyen oda találni...!
ha a szimben a hdr-nél a fényességet és a szaturációt 1.00-ra állítod a bloom-ot meg teljesen lehúzod, akkor kábé azt kapod mintha be sem lenne kapcsolva. én 1.05, 0.25, 1.00-án szoktam használni. illetve ha van egy elfogadható pta ini fájl, akkor ahhoz beállítom, hogy nekem kellemes legyen.
Hypo
na de talaltam is megoldast HDR -re : PTA ban:
IMPORTANT: To use post-processing, you SHOULD turn on HDR Lighting option in sim. However, if you don't use Prepar3D HDR Lighting and only need post-processing, you may set "Turn off Prepar3D HDR" checkbox. ez az mert nekem a p3d hdr je egy kapap fosi az egesz szimbol valami fenyfelhot csinal. de igy viszont ha ezt bebipaljuk akkor is muxik ...na ezt este ki is probalom

Hypo
illetve ezt probalgattam tegnap eleg jo de kell rajta hangolni de hdr el se annyira szar nelkule se :) https://www.sass-projects.info/thopat/

Hypo
EZ alapnak egesz jó http://www.nzfsim.org/index.php?dsp=PTA 4.1 el is szepen megy nekem igazabol mindegyikkel az a bajom hogy a HDRT utalom :) es a legtobbnel muszaj a HDR-t bekapcsolni a max hatásért, de nekem hdr nelkul sokkal szebb es elethubb a cocpit olvashatosagarol nem is beszelve

ha van egy elfogadható pta beállításod ne restelld megosztani.:))
itt fenn a bannerban az urp nem igazán ajánlatos, mert tele van hibával. és ha már itt tartunk: illetékes elvtárs kijavíthatná a pta linkjét.
Hypo
bar most midnenki p3d groupban fsléabsert van megorulve na meg Majestic:) engem inkabb a TFDI fele 717 izgat mert hat MD11 et nagyon hianyolom:) CHaseplane cuki de nem er annyit nekem nem vagyok video keszito :) de a PTA megerte az arat csak most lehet finomhangolni a preseteket :)))

mondjuk nekem már a 12-es build is hibátlanul működik.<#taps>
gondolom marha bonyolult lehet megugrani a dolgot, hogy a kevésbé hozzáértőknél is működjön.<#banplz>
Még nem 100%-os a cucc. Első installra ment. Tök szé is. Második indításra eltűntek az épületek.

Hypo
most vfr-ezes kicsit félretéve:) de arra is majd összerakok egy verziót oda jöhetnek az orbx regiok es alaska de az egy kulon hetvege lesz:) de megoldhato plane a kulon addon folder-el:)

Hypo
:) köszi azért ismerem ezeket:) most megvan ami kell es nagyon pöpec: P3D v4.1 +FTX GLOBAL+OpenLC_EU / USA + HD TREES, EU REPTEREK a jobb fajtak amik 4.1 re vannak és repülok is oda ) Flytampa, UK2000, Aerosoft kivee az fps zabalokat :) : ) AS p3d V4 verzio + ASCA+ENVTEX+PTA melle PFPX es TOPCAT meg FS2CREW a legujabb 64 bites. ennyi :)

ahhoz, hogy egy alapot repülj már elég sok mindent fel kell rakni. p3d+as16+asca+proatc+pta már eleve az alap, ehhez illik felrakni a gsx-et ami nem kevés erőforrást használ. pmdg is szinte már alap. az ai traffic sem kicsi erőforrás, mégis alap. ha az addon repcsi nem tartalmaz bináris állományokat (futtatható kód amibe a gau nem számít bele), annyit pakolsz fel amennyit szeretnél, semmit sem számít (max. 1sec-el tovább tart a boot) most már 64 biten. reptereket is annyit pakolsz fel amennyit szeretnél, itt egy ökölszabály van, a rétegelés. a szimulátor egy elég nagy területet tölt be, és ha nagyon sok réteg van egymáson, akkor lehetnek gondok. pl. ha felrakod frankfurt airport-ot (eddf), hahn repteret, frankfurt city-t, mindezt orbx fölé, akkor ott már lehet gond. az aerosoft egll-je már önmagában megzabálja az összes erőforrást (tulajdonképpen nem lehet alá vasat csinálni), még orbx sem kell neki.
szóval nem az számít, hogy hány sceneryt pakolsz fel hanem az, hogy amikor a szimulátornak be kell töltenie egy területet, mennyi sceneryvel kell egyszerre számolnia, és azoknak mennyi az erőforrásigényük. a sok addon inkább magának a usernek okoz gondot, mert át kell látnia a rendszert, és időnként valamennyire szükséges karbantartania. mindig csak azok az addonok legyenek fenn amiket használsz, a feleslegeseket le kell szedni. én többnyire atp utakat repülök, tehát nekem az a jó, ha minél több desztinációm van, ezért aztán elég sok reptér van fenn. de van egy rakás addon reptér amik nem tudnak ilyen gépeket fogadni, azok nincsenek fenn. és a terrain scenerykből is csak az orbx base (ez ugye csak textúra), ftx-global, global vector, openlc-eu, tree-hd. te pl. angliában és írországban repülsz, ha én is így tennék akkor valószínűleg felraknám orbx angliát és írországot, mert vfr-hez biztos kell. aki ausztráliában vagy alaszka ill. usa nyugati részén repked, azoknak is illik felpakolnia a megfelelő orbx addonokat. elég sok szimulátoros gépet átnéztem/javítottam már és magasan a legtöbb probléma a sceneryk rétegezésével van, második helyen áll az igényeknek nem megfelelő gép (gyenge gépet telepakolni addonokkal, felér a szarból építünk homokvárat kategóriával). harmadik pedig a felesleges addonok használata amik külön erőforrást igényelnek (pl. fs2crew,efb). rengeteget szedtem már le, amikről a tulaja nem is tudta, hogy fenn van meg, hogy egyáltalán mi az.
elsőre én is benéztem. kb. fél órába telt mire felötlött bennem a gondolat, hogy megnézzem a webshopot.:))) mondjuk kiírhatták volna a srácok.
eyecandy
Köszi, valamiért az 1.4-et kerestem...

Belépsz a weshopba mad profil és a megrendeléseid fül alatt ott lesz

eyecandy
Biztos bennem van a hiba, de honnan lehet letölteni?

Clidey
<#eljen><#email><#worship><#taps><#nyes>

Clidey
Semmi gond, nagyon köszönöm - itt is! <#eljen><#wink><#vigyor>

Hont
Ez szerintem is az egyik legfontosabb dolog!
Én szinte csak Ausztria és Magyarország felett járkálok. Nagy ritkán egy -egy Orbx terület és kész!
Valamint van egy 737,736 és 3 VFR gép! Bőven sok!
bocs, hogy itt csak most válaszolok, természetesen a fbook-on egyeztetettek szerint járunk el! :)

Hypo
Mondjuk kezdem megérteni a gondok forrását, mivel out of the box a szim szep es kurva jol megy szuepen elkezdik ezt is teletomni aztan jonnek a gondok forumok millioszam siras stb:) pedig csak annyi kellene hogy nem a youtube videokat hajszolni, hanem gondolkodni mit es hova repoulok es az lkegyen lefedve esszel tok felesleges telebaxni a sziomet olyan dolgokkal amik felett vagy amikkel nem is repulsz, ha ez a filozofiat tartod szem elott akkor szep is lesz es smooth is lesz.Na megyek mert eleg szeles dobálos most Dublinban muszaj mennem a szectort :)

Hont
Húha! De jól hangzik! Egyre inkább azt érzem, hogy elengedem ezt a kávécsatornát...7820-nál csak a deszkák nem jönnek be annyira! Sajnos itt kijön a "hozzánemértésem" hiánya és mikor már nem tudok semmibe bele kapaszkodni, akkor jön a külcsíny! Most próbálok olyan lapot nézni, amihez van monoblok és elférnek a kacatok a lapon.
Várjuk az esetleges észrevételeidet!<#integet2>
na sanya bácsi, már itten ketyeg a 7820x.:) hát simán leveri a ryzen 7 1800k-t, de elég brutális a szerelése/kezelése. egy 2ghz-es 1080-at kisujjból kihajt. mindenféle húzás nélkül (mondjuk a teljesítményt fel kellett venni, mert meghaladja a 140w-ot) 4,7ghz-ig megy el, a stresszteszten eddig még nem érte el az 50 fokot. eddig még csak egy alap p3d v4.1-et raktam fel, a 100fps meg van úgy, hogy majdnem minden csúszka be van huzigálva. amikor a 1080 100%-on dolgozik, akkor a proci kb. 35-45% környékén jár úgy, hogy az első 2 log.proci affinitásban le van tiltva.
Aki még nem tudná megjelent az LHSim oldalán a P3D V4 kompatibilis install a LHBP-hez

Hont
<#taps><#taps>
Na végre! Jöhetnek a képek!<#crazya><#crazya>
Hypo
Viszont tegnap megtörtént - P3d V4.1 megvásárolva feltelepítve, mellé NGX mert anélkül nem tudok meglenni :) viszont active sky+asca combobol asca ugye eleve tudja, as16 ra meg volt upgrade bár így se volt olcsó...:( de hát ezt már bele kalkuláltam, hála az égnek a többi cuccom mint p3d v4 friendly vagy az lesz napokon belül így az nem pénz :) Szóval itt vagyok épp KIAD active runway-en Envtex es ASCA-nak hála szép felhözet, még scenery-k nincsenek fent, de legalább is nálam zongorázni lehet a különbséget performance téren. NGX ben Vsync On 60 FPS VC ben persze tudom amint repterek orbx felkerül bukok de azért most reppentem egy SID/STARR-t és majdnem elélveztem. Szóval eljött a nagy pillanat amint ez belőve FSX SE nyugdíjba. De bucsuból ma még 3 sectort repülök vele.

Hypo
Meg is van a dispatch :)