5360
10823671771495363213.png

| Magyar fejlesztések | Prepar3D | Ultimate Realism Pack | Rendszerkövetelmények | PTA | CFG Tuning | AffinityMask Kalkulátor | Gyakran Ismételt Kérdések | X-Plane.Org

• OOM Hiba

• Helyes Library sorrend!

• Ideális ORBX sorrend!

• Miket kell még telepíteni esetleg?!

• Sok gondot tud még okozni az Ö hiánya is!

• Ez is fontos!

• Elmentett Libraryból eltűnnek a scenery-k!

Megoldás a C:\ProgramData\Lockheed Martin\Prepar3D v3 mappában lévő "scenery cfg" fájl törlése!
    Csinál egy újat és aztán be kellett olvastatni vele újra a sceneryket!

• Szimulátor hardver-szoftver biblia

• LOWW FlayTampa v2.7 csápok beállítása

• [HUN]FaTaL
    P3D-t is rengeteget kell mókolni. Tiltogatni a BGL-eket a kompatibilitás miatt (pl. orbx ges/gen és német repterek), rendezgetni a scenery libraryt hogy működjön rendesen. Persze ezt megtanulja az ember, de ha mindent sorban a tetejére hánysz, lesznek érdekes dolgok. Pl. nézd meg milyen lenne a sim, ha az orbx vectort telepíted a repterek után és behányja az ftx central legfelülre. :D

Két program futtatása szerintem még nem mókolás, a szimulátorok sosem működtek next-next-finish módon, ha nem csak az alap platformot használtad :)

Bár nem próbáltam ki az X-planet hosszú távon, épp csak elindítottam, de már alapból is egész jól néz ki. :)

A fizetős cuccoknak valószínűleg ott is 1 click telepítője van.
  • Hont
    Az a helyzet, hogy szerintem az átlag user pont azt szeretné, hogy kap egy exe fájlt és elindítja, aztán repül! Inkább fizet, de ne kelljen mókolni!
    Pont ez a bajom az X-plane-l! Töltsem ezt, azt töröljem, aztán irjam felül utána másolja....
    Na nekem elég volt!
    Most is hogy újra raktam a v4-t a legnagyobb királyság az Orbx telepítés volt! Szépen sorba beolvastattam aztán 12 óráig telepített...:D
    Nem kellett vele kínlódni!
  • [HUN]FaTaL
    Amúgy a textúrái tényleg nagyon szépek. Viszont én weatherre az AS-t fogom megvenni, szerintem perceken belül. Csak a textúrákért megvenni a skyforcet (jó ott van még a dinamikus felhő) sokallom a 45 dollárt. Igazából sajnálom, hogy a két cég konkurencia mert egyébként egy AS weather engine a rex textúrákkal (igazából egy rex által fejlesztett ASCA) büntetne :D

A REX-nek ki kellene adnia a SkyForce-t a WE nélkül olcsóbban, azzal szerintem nyernének még vásárlókat. Aztán lehet hogy pont ez lesz az environment force :)
  • Hont
    Azt én is észrevettem sajnos...!
  • [HUN]FaTaL
    AVSIM-en azt írják problémának, hogy 10 perc után amikor tölti újra az időjárást nagyon látványos ahogy frissít, eltűnnek azonnal a felhők, míg AS-ben megoldották az "átmenetet".

Még van 2 órám eldönteni, de lehet hogy Active Sky lesz és majd később meglátjuk :)

Mindenesetre ez a kép jól néz ki :)
  • Hont
    Nekem most csak a SkyForce van fent!
    Amire a gép betöltődik a következő pillanatban már tölti is az aktuális helyi időjárást!
    Nagyon gyors! Bár a texturák között van egy-két mese színű, de azokat ki lehet hamar lövöldözni!
    Ma pl LHBP felett volt 5000 láb magasan egy zárt felhőréteg, aztán 8000 volt még egy és 11000-n a következő!
    Hihetetlen jó volt közöttük bujkálni!
  • [HUN]FaTaL
    A SkyForce adja az időjárást, vagy ez most AS + SkyForce?
  • Hont
    Még csak itt helyben használtam LHBP-LOWW útvonalon.
    Telepítése és a beüzemelése még nekem is könnyen ment!
    Próbálgatom tovább!
  • Klusi86
    X-planenben jártasak segítségét kérném! Lenne egy scenery-m amit nem tudok működésre bírni. A .log file szerint ezért nem tölti be: "0:01:03.561 E/SCN: The art asset 'forests/Europe/vineyard.for' could not be found." A leírásban lévő szükséges library-k telepítve vannak a custom scenery mappába, kivéve az "IDSG Lib"-et, azt nem találtam sehol. A mellette lévő zárójeles magyarázatot nem igazán tudom értelmezni. A scenery mappa tartalma:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    SCENERY_PACK Custom Scenery/CYND/
    SCENERY_PACK Custom Scenery/Hangar/
    SCENERY_PACK Custom Scenery/R2_Library/
    SCENERY_PACK Custom Scenery/4S6- TIETON AirStrip/
    SCENERY_PACK Custom Scenery/C72 Cross Winds/
    SCENERY_PACK Custom Scenery/CDB-Library/
    SCENERY_PACK Custom Scenery/MisterX_Library/
    SCENERY_PACK Custom Scenery/OpenSceneryX/
    SCENERY_PACK Custom Scenery/ruscenery/
    SCENERY_PACK Custom Scenery/The_Handy_Objects_Library/
    SCENERY_PACK Custom Scenery/Nimbus Simulation - TFFJ - St Barts/
    SCENERY_PACK Custom Scenery/Nimbus Simulation -Z- St Barts Mesh/
    SCENERY_PACK Custom Scenery/X-Plane Landmarks - London/
    SCENERY_PACK Custom Scenery/Aerosoft - EDDF Frankfurt/
    SCENERY_PACK Custom Scenery/Aerosoft - EDLP Paderborn-Lippstadt/
    SCENERY_PACK Custom Scenery/Aerosoft - EGLL Heathrow/
    SCENERY_PACK Custom Scenery/Aerosoft - LFMN Nice Cote d Azur X/
    SCENERY_PACK Custom Scenery/Aerosoft - LFPO Paris Orly/
    SCENERY_PACK Custom Scenery/Aerosoft - LPFR Faro/
    SCENERY_PACK Custom Scenery/Global Airports/
    SCENERY_PACK Custom Scenery/KLAS Las Vegas Mc Carran/
    SCENERY_PACK Custom Scenery/KSEA Demo Area/
    SCENERY_PACK Custom Scenery/LOWI Demo Area/

Ha esetleg valakinek sok library fel van rakva, rá keresne erre az egy hiányzó függőségre a gépén, mert nem szeretném ezen lista összes elemét letölteni és felrakni.
  • Nyiri
    Bővebben? :D
  • Hont
    Nagyjából beüzemeltem....
    Bár volt valami gond, de nem jöttem rá, hogy mi! Ilyen még soha nem volt nekem! Bár mit betöltöttem és miután minden betöltödik egyszerűen el megy a hang és meg fagy a kép és jön a hibaüzenet...
    Kb 7x8x csinálta, azóta rendben van!
    Nekem eddig bejön ez a Sky Force.
  • [HUN]FaTaL
    Jah, most megnéztem közelebbről. Csak annyira meglepett hogy nem magyaroktól magyar scenery, hogy egyből belinkeltem. :D
  • Clidey
    Én egyszer régen belefutottam...de nem ütötte meg a mércémet...nagyon nem...így már addig sem jutottam el hogy letöltsem.
    Elég csak a privjú képeket megnézni....köze sincs a valósághoz a fotóalapon kívül. Csak tele van rámolva generic objektettel. Kb. egy fél délutános munka (se).
  • [HUN]FaTaL
    LHSK

Nem is találkoztam még korábban ezzel a sceneryvel, ismeritek?
  • [HUN]FaTaL
    Köszi! Várjuk :-)
  • Hont
    Én megvettem...
    Este telepítem és írok pár sort ha lesz időm!
  • [HUN]FaTaL
    Olvastam én is, semmi forradalmi. Ebből Active Sky lesz :)
  • Hypo #3981
    avsim p3d foruman a topic: Sajnos weather engine egy kuka sot lesz kuln weather engine progi hozza kesobb majd....ami ujabb vasarlas:)
    Texturak szepek de kb ugyan az mint essentials - sajnos a hirtelen weather betoltes fent all mint problema amit AS16 ban mar orvosoltak.

Összességében szép messze nem olyan mint a reklam anyagokban meg a 3d felhokkel senki nem talalkozott csak a szokasos 3 fajtaval.
  • [HUN]FaTaL
    Ha beleugrasz várjuk a beszámolót :) Még 3 napig akciós az AS16, addig próbálok infot gyűjteni, hogy melyik legyen :)
  • Hont
    Én lehet reggel bele ugrok!
    Gondolkodok a v4.1 ben szűz telepítéssel és akkor már ezt tenném fel...
  • [HUN]FaTaL
    Én is várok a reviewkra :)
  • Nyiri
    Ha valaki próbálta majd egy gyors összegzést írhatna, hogy megéri-e :)
  • Hont
    Kérésed teljesült...
    REX Sky Force 3D
  • [HUN]FaTaL
    BUÉK minden fotelpilótának :-)
  • Hont
    BOLDOG ÚJ ÉVET MINDEN KEDVES TOPIK LAKÓNAK!
  • JoopZzz
    Boldog Békés Új Esztendőt Kívánok!:)
  • [HUN]FaTaL
    Ez érdekes... Semmilyen formában nem tudom újra előidézni. Mind HDD-ről, mind SSD-ről HITEX-szel, vagy anélkül, de egy villanás alatt betölt a reptér, persze SSD-ről valamivel gyorsabb, de minimális.
  • nibron
    sokkal hamarabb végzel, ha felrakod az ssd-re a hitex-et, mert mi van ha mind a 2 együtt
    Utoljára szerkesztette: nibron, 2017.12.30. 21:52:25
  • [HUN]FaTaL
    Na, jó lett :) Azért a próba kedvéért megnézem majd mégegyszer HDD-ről, mert kiváncsi vagyok, hogy az SSD vagy a HITEX pack hiánya oldotta meg a gondot :)
  • Solt
  • [HUN]FaTaL
    SSD-vel semmi probléma, használatban volt csak más cucc volt rajta, de a kép HDD-n készült. :)

További probléma lehet, hogy fent volt EKCH-hoz a HITEX pack, ami nem biztos hogy jó ötlet volt. Majd ma kiderül, lerepülöm megint a tutorialt, mert a panel statet elfelejtettem elmenteni.
    Utoljára szerkesztette: [HUN]FaTaL, 2017.12.30. 15:09:22
  • Frequency
    Megjött a VR patch:
  • StevN430
    Üdv, kirándulás előtt kicsit betekintenék egy A340-600-ba, mert miért is ne ha azzal repülök :D. Sosem repültem még FSX-el, se X-plane, se P3D, csak DCS-vel. El tudtok látni általános tanácsokkal a kezdéshez? Milyenek a lehetőségeim modulokkal kapcsolatban?
  • Hypo #3965
    nezd majd meg az ssd trim jol van e meg ugy maga az ssd milyen allapotban van, de onnan nem kellene problemanak lennie a toltesnek
  • Hypo #3964
    Érdekes hogy megy nalad az inspector vsync dolog es 1/2 refresh ratet hasznalsz? ÉN mivel a monitor tuzdja a 30hz et igy en abban hasznalom es igy konstans 30 fps nagyon smooth. En semmi cfg tweaket nem hasznalok, ha este repulok akkor dynamic light on es 4x MSAA, ha nappal repulok akkor off es 8xMSAA. Autogen resz konzervativan belove nem max de nem is nulla :) semmi kesoi textura toltest nem tapasztalok, az elejen persze szepen betolt de utana minden szép. Én megfprobalnek egy cfg torlest es eloszort a defaulton hagyni a cuccost.
  • Matth3w
    amint te is írtad ez egy idézett szöveg amit találtam, mivel nem használom a p3d-t ezért kipróbálni nem tudom, hál istennek te mindenhez értesz
  • nibron
    hát igen, alapvetően ezért használok én csak gigabyte-ot. ott nem fogják meg a procikat, sőt a "tartalékokat" is elég könnyen ki lehet aknázni. ma már elég sok laphoz külön proci profilokat csinálnak, amiben névlegesre van beállítva a lap.
    Utoljára szerkesztette: nibron, 2017.12.29. 20:16:16
  • [HUN]FaTaL
    Ha átállítod a biost, akkor meg lehet oldani :) Ez full alap a CPU szempontjából, ami nálam van.

Brocken hűt.
  • nibron
    na akkor én ebben kivétel vagyok.:)) nálam az összes 4.7-el ment. de az alaplapon teljesítményt kellett hozzá emelnem, mert nem adott neki eleget. hűtésnek a mugen 4-est használtam, az mindenre jó, még a 7820x-re (210w-ra) is az ment.

szerk: na erre is jól tudod használni az intel extreme tuning uzility-t.
    Utoljára szerkesztette: nibron, 2017.12.29. 20:12:39
  • [HUN]FaTaL
    4.7 a max turbo, oda akkor turboz, ha csak 1 mag terhelt, ha az összes coret terheled akkor 4.3-ra turbózza őket (nem csak nekem, mindenkinek).