Prepar3D - XPlane

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hont
Nem értem miért mondod ezt...?!
Hisz csak telepíted, aztán felül írod, utána bemásolod, aztán convertálod , ezután törlöd, aztán letöltöd ,majd kiválogatod a nem odavalót, után megint telepíted és aztán kijön egy log fájl, amit ha kimásolsz és felteszed a facebukra ahol megmondják, hogy ök még soha nem találkoztak ezzel a hibával...
Na én ezek szerint szelektív hallású, látású és enyhén degenerált topik társ vagyok, mert kivárom, amíg lesz egy használható valami...<#mf1>
XPL NG-n szerintem a ZIBO félét értette?!?!?!, bár az is igyenes. szóval lehet van valami amiről én sem tudok?

Hypo
lehet csak a videó miatt de valahogy a szín és textúra, bár a kijelzők rendben,, mondjuk kicsit mintha azért erőlködne a computer. Merre nézzem az XPL NG-t?

Hypo
Te Maestro én nem P3d vagy FSX VS XP11 vitát kezdtem, az első mondatod a válasz arra amit felvetettem a többivel én nem is vitatkoznék😊

c172 re meg utaltam hogy nekem mar uncsi ennyi: Szerintem jo lesz nemsokára boven valasztek és az csak nekünk jó jobb verseny😊 De egy dolgot azert halkan megjegyeznek ami nagyvonalakban mindegyik szimre igaz de XP11 re jelenleg nagyon is. Azért a legtöbb dologhoz azért elég sokat kell tökölni persze ha mar vágod más de akkor is azért még egy kicsit körülményes, Na Peace😊

Urak!

Lehet arról tudni valamit, hogy a natív VR támogatás mikor érkezik az X-Plane 11-hez?

www.smart-bus.hu

Clidey
Való igaz, jelenleg még nem tart ott az XPL NG, mint a PMDG, de a végcél egy 100%-os FMC szimuláció - a fejlesztő srác saját bevallása szerint is képes a leprogramozására, és segítik valódi NG pilóták a fejlesztésben...szóval nem lesz rossz ha egyszer készen lesz teljesen; de már a jelen állapot is kurvajó szerintem. Grafikailag az alap XPL NG-t használja (bár már létezik ehhez is egy csomag, ami ezt spécizi mégtovább), ami szerintem jelen állapotában is sokkal szebb a PMDG torz kokpitjénél. Meghibásodásokról nem tudom hogy lesznek-e majd benne, de őszintén megvallva, engem totál hidegen is hagy; sosem érdekelt ez a része egyetlen add-onnak sem. A többi PMDG eye-candy szintén nem izgat (milyen tipusú legyen az MCP meg hasonlók). Továbbá van hozzá fullos hang-csomag is, ami szerintem mérföldekkel jobb a PMDG-nél, nemcsak a hajtómű hangok miatt, de azért is, mert az utastérben VALÓDI utastér-hangok vannak (utasok beszélgetése, sztuvik utastájékoztatása, sokkal csendesebb és tompább hajtóműzaj, stb.stb. PMDG a fasorba sincs ezekhez képest 😛)
Szóval nekem már jelen állapotában is tökéletesen megfelel ez az NG. 😊
Lesz hozzá remélhetőleg még az idén full passenger cabin, valamint 6-7-900-as visual modell akár az új wingletekkel is.
Ja, és ez mind-mind TELJESEN INGYEN...

Azt nem igazán értem, mit találsz ezen az Airbuson "egyszerűnek"...mi az amit hiányolsz? Persze ez erősen ízlések meg a pofonok kategória, de szerintem totál rendben van mind textúrailag, mind 3D modellileg. Vagy arra a "gyengusz" kis eső-effektre gondolsz a szélvédőn, amit az FSX/ P3D-ben még soha nem láttál, és még hosszú évekig nem is fogsz? 😊)))

Kisgépes vonalon is akadnak szép cuccok, többek közt van A2A-hoz hasonló szintű C172 illetve Beech Baron is...

Na de itt most be is fejezem gyorsan, mert a szelektív hallású-olvasású topiktársak megint megköveznek, mit dícsérem itt már megint az XPL-t agyba-főbe... Igaz, mikor a (nem kicsi) hiányosságait ecseteltem, az valahogy egyikükben sem ragadt meg....azt nem emlegetik fel sosem... De sebaj. 😊))

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Hypo
jo kis video bar a VC eleg.....egyszeru 😊 már ami a látványt illeti

Hypo
hát ha te mondod maestro😊)) bar NGX nincs sajnos ami meguti a PMDG-t airbust meghagyom a laptop pilotaknak 😊))) a regi tipusok meg annyira nem hoznak lazba😊 majd ha mar minden ami fsx ala letezett na az lesz szép világ mert a cessna 172-t mar elegge unja az ember😊)))

Clidey
Van még nagyon jó 727, 737-200, 737-800 NG (nem az x737 az sajnos egy szar - bár ingyenes), 747, CRJ-200, MD-80, és készül egy FSLABS szintű A320 is (bár én inkább arra saccolnék hogy jobb lesz nála, már csak a műszerek fps-e miatt is):

Szóval szerintem minden P3D-ben megszokott bringa létezik már XPL alá is, legalább olyan, de inkább jobb minőségben. 😊

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Hypo
ja persze nem is allitottam az ellenkezojet😊 de ez csak egy😊 de lesz majd tobb is remelhetoleg. Egyébként aki kicsit fel akarja dobni az otthoni szimulatorat opencockpits-nel jo kis akciok 737MCP v3 +EFIS 470 eur plug and play es meg mas nyalanksagok 😊

Azert ixeg nem olyan rossz 😉

Hypo
szépek nagyon, dehát xp11 most már a sok free meg fizetos cuccal elég pöpec tud lenni😊 reméljük lesz pár jól kidolgozott gép is hozzá carendo szint felett ugy kb PMDG vagy FSLABS szinten
Utoljára szerkesztette: Hypo, 2017.11.23. 08:41:55

Clidey
Ezek a képek olyan szarul néznek ki, hogy nem találok rá szavakat... <#wow3><#rinya> <#ravasz1>

Hypo
ENvtex nativan tamogatja az ASCA-t Full dynamic es Global allapotban, eleg jo kis combo.

[HUN]FaTaL
ASCA és ENVTEX együtt?

Asszem én elvesztettem a fonalat az utóbbi években 😄 Nem mind a kettő a textúrákat cseréli?

http://goo.gl/gd6Zi5

Hypo
AS p3d +ASCA+ENVDIR+ENVSHADE+ENVTX es letudva a nagyja 😊 hozza egy ftx global meg openlc mas nem is kell meg par repter😊

Clidey
Hát az a ~3000 Ft tényleg eszement sok érte, de ha már kijött volna warezbe, rég letöltötted volna... <#puszis><#gunyos1><#mf2>

Clidey
Bárcsak az lenne...! <#smile>

kivéve az lhdk-t, mert az 15usd.<#mf1>
Hont
Tibikém!
A XY Plane -hez pláne nem kell vásárolni, mert ahhoz minden ingyenes...<#eplus2><#idiota><#zavart1>
[HUN]FaTaL
Illetve v4 alá ASP4.

[HUN]FaTaL
Az egész simmarket? <#idiota>

Bocs 😄

Időjárásra ha jól látom az AS2016 ajánlott. Textúráknak ASCA vagy REX, esetleg ENVTEX vagy más? 😄

Clidey
Akkor én azt hiszem veszek idén egy Simmarket-et! <#idiota><#hehe><#nyes>

Hont
Szia Ádám!
ORBX , REX, Simmarket, LHSim voltak tavaly 30-50% kal olcsóbbak! Én is már rakom félre a pénzt ...😄
Utoljára szerkesztette: Hont, 2017.11.21. 19:35:11
[HUN]FaTaL
Hali!

Mostanában kicsit több időm lett, gondoltam újra szimulátorozom 😊

Karácsonykor mennyire jellemzőek az akciók? Ebben a hónapban gépcsere van, így nem biztos, hogy költenék rá, de ha a black friday miatt karácsony környékén nem szoktak akciózni akkor lenne, amit behúznék. 😊

Hypo
hát ha kellőképpen nagyméretű az a sör, akkor talán elég az a három.😊
én mondjuk első körben a röhögéstől dobtam egy hátast, egy "ilyet sem látunk mindennap" felkiáltással. és rögtön eszembe jutott egy magyar film amit visszafelé vettek fel (egészséges erotika).
Clidey
Hja, amúgy láttalak már felmenni az 1etem lépcsőjén három sör után - gyakorlatilag mintha ezekből az XPL emberkékből láttam volna egyet! <#nevetes1><#hehe><#idiota><#eplus2>

Hont
A hajtóművek mögé kellett volna csinálni egy ilyen "darált hús kupacot"...Járó hajtóműnél bócorognak az az emberkék jobbra balra...😄
Clidey
Possible válaszaid:

Ver. 1:
Akkor meg azért húznád a szád, hogy elanimálódnak a muksók a lépcsőig, ott meg eltűnnek a *csába. <#idiota>

Ver. 2.
Ott sertepertélnek az embörkék a gép körül, de felszálni rá egyik se tud...milyen gáz már! <#hehe>

<#taps><#dumcsi><#vigyor1><#nyes>

Papirzacsi
A lépcsőn hanyattdőlve felmászó emberek... itt a kevesebb több lett volna.

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

Hypo
van akcio ja 😊

Clidey
Nekem odaadták €4,87-ért <#ravasz1>

Clidey
Hát igen, valóban rengeteget ront a scenery élvezeti értékén... <#whatever> <#smile>

Hypo
Mit szeretnél tudni??? mert ebből "....ezt kifejthetnéd szájbarágósabban.😊 holmimennyiértstb?" nem sok jött át😊))

De segitek amiben csak tudok, tehát ENVTEX es EVNSHADE megvasarolható óccón simmarket.com on. ezekhez kell az ingyenes ENVDIR ami a TOGA Projects a fejleszto oldalarol letoltheto ( eloszor install envtex es envshade majd install envdir es inditt, innentol kezdve a ket proginak egyben van a kezelofelulete,

Ha Envshadet hasznalsz elotte PTA restore original shaders, ergo PTA mar nem kell.

ASCA szuperul muxik envtex-el beallitasokban ha kell segitek ennyi, van kérdés lökjed

vigyázz, azért ne vidd túlzásba!😄
tudom, hogy igazából én vagyok a hibás, mert eleve rosszul tettem fel a kérdést. szóval helyesen: miértholmimennyiért?
a pta-t jelenleg sem használom, de van helyette urp (a bannerból elérhető), és az asca-hoz most megjelent egy skycolor csomag ami ha jól vettem ki az envshade-el készült. kipróbáltam...nem rossz. a #3669-ban azt a 2 képet abból lőttem, bár ott nem az volt a lényeg. tegnap mentem lhbp-eddf, és hát az időjárás miatt is beszarás volt. szóval ha valamivel nem szeretek pöcsölni, azok pont ezek a beállítások, meghagyom másnak.😊 kérdés, hogy az ilyen csubinak mint nekem megéri-e, nem esünk-e át a ló túloldalára azzal, hogy állandóan a beállításokkal kell vackolódni.
Hypo
SIMMARKET.COM

ezt kifejthetnéd szájbarágósabban.😊 holmimennyiértstb?
próbálgatom 4.1 alatt az fslab a320-at. van benne hiba dögivel, de beszarás jó. végre egy repcsi aminek van reagálási ideje. egy kis érdekesség a képen. kap egy csokit (gondolatbeli sportszelet, azért mert nem nehéz) aki kitalálja, hogy mi?
tudja valaki, hogy működik a tiller? mert csak a 6 fokos működik. külön van választva a rudder és a tiller.
Utoljára szerkesztette: nibron, 2017.11.13. 19:05:46
Papirzacsi
Hol hol? :-D

Papirzacsi
Már már majdnem kicsúszott a számon egy ejha... de aztán megláttam a beszálló utasokat és inkább csak annyi jött ki, hogy mi a faszom ez... :-D

köszi, haladgatunk 😊
lassan talán jön a az eddigi teljes csomag béta kiadása, kíváncsiak vagyunk a véleményekre 😊 bőven van még tennivaló, de hát ez ilyen (jónak mondom, tudom 😄)

úthálózatokkal foglalkoztál már? olyan értelemben érdekelne, hogy meglévő úthálózatot szeretnék módosítani, illetve kiegészíteni.
módosítás alatt azt értem, hogy magassági adatait módosítani, kiegészítés alatt meg hogy meghosszabbítani, toldani (úgy, hogy a generált forgalom legyen folytonos, azaz ne tűnjenek el a járművek a csatlakozási pontnál és ne generálódjon új forgalom a csatlakozási pontoknál).

néztem már én is SCSE scenery-t, brutál.

Clidey
S ha már freeware scenery...hááát...ez se néz ki rosszul... <#ravasz1><#eljen>

Clidey
Stunning! <#taps>

Clidey
Este beszerezzük...ennyit még beáldozunk a P3D oltárán... <#nyes><#idiota>

LHTL, kiadás előtt egy kis előzetes

Hypo
Na Envdir+Envshade+ENVTEX+ASCa hát pta ment is a levesbe valamit nagyon eltalaltak a sracok, csak ajanlani tudom plane 6 eur 😊

Clidey
Teljesen mindegy melyik klubba jelentkezik, mindkettő Dunakeszin üzemel, sokszor közös starthellyel. Ugyan olyan nagy tudású, tapasztalt oktatók vannak mindkét klubban, szóval a legegyszerűbb, ha feldob a haverod egy érmét, és úgy dönti el. <#smile>

Sziasztok. Egy olyan kérdésben szeretném kikérni a véleményeteket, hogy vitorlázó tanfolyam ügyében. Egy ismerősöm szeretné elkezdeni és kinézett két iskolát.
Az egyik a Malév Aero Club a másik pedig az Optiz Nándor Repülő Klub.
Tudtok róluk valamit? Az egyik közelebb van hozzá de drágább a másik messzebb de olcsóbb. De mindenképp a minőség a döntő szempont. Tudom van itt pár arc akinek van PPL és hátha tud segíteni. Előre is köszi

Clidey
Annyit nem P3D-zek mostanság, hogy nekiálljak ilyennel vesződni... 😊 De azért köszi a tippet!