5360
10823671771495363213.png

| Magyar fejlesztések | Prepar3D | Ultimate Realism Pack | Rendszerkövetelmények | PTA | CFG Tuning | AffinityMask Kalkulátor | Gyakran Ismételt Kérdések | X-Plane.Org

• OOM Hiba

• Helyes Library sorrend!

• Ideális ORBX sorrend!

• Miket kell még telepíteni esetleg?!

• Sok gondot tud még okozni az Ö hiánya is!

• Ez is fontos!

• Elmentett Libraryból eltűnnek a scenery-k!

Megoldás a C:\ProgramData\Lockheed Martin\Prepar3D v3 mappában lévő "scenery cfg" fájl törlése!
    Csinál egy újat és aztán be kellett olvastatni vele újra a sceneryket!

• Szimulátor hardver-szoftver biblia

• LOWW FlayTampa v2.7 csápok beállítása

• Papirzacsi
    HA-BAT
  • ekre
  • Hont
    Én azt hallottam, hogy a BAK repült felette 2000 lábbal magasabban ahol jó volt a látótávolság!
    Sajnos az az infó, hogy Felhőbe repülés volt a végzetes hiba...
  • nibron
    jelenleg talán ez az egyik legnagyobb probléma a repüléstechnikában. nagyobb reptereken szinte állandóan előfordul. leggyakoribb a túlgurulás, de a rossz irányba fordulás sem ritka. általában már a megközelítési szakaszban amikor van rá idő felveszik a kapcsolatot a ground handling-el. ők elmondják, hogy melyik állóhelyre fog érkezni, megbeszélik a tankolást meg még pár dolgot. ilyenkor már ki lehetne osztani a gurulási útvonalat is. jelenleg is a ground controllerben odafigyelnek, hogy a légitársaságok általában ugyanazt az útvonalat kapják. úgyhogy mindenki próbálja egyszerűbbé tenni ezeket a dolgokat, de igazából ez még nincs "szabványosítva", nagyon sok "megszokásból" kezelt módszer van. leszállás után közvetlenül a kiguruláskor elég sok dolga van mindkét pilcsinek, nem jó ilyenkor szüttyögni a gurulási útvonallal. a legmodernebb gépeken már könnyen átkapcsolható a navigációs display a reptérdiagramra, ill. kaptak pluszban kijelzőt, és azon megjeleníthető mindenféle információ.
    de ha már itt tartunk, a pályaválasztás is elég nagy probléma. erre jó példa a youtube-on a dlh a380-as első útja ksfo-ra, ott 3-szor programozták át a cdu-t a leszálláshoz. csak az usa-ban minden órában van 3-5 ilyen eset. úgyhogy van még tennivaló bőven a biztonságos repüléshez.
  • [HUN]FaTaL
    Ehh, azt hittem ez csak nekem probléma a szimulátorban, hogy sokáig tart olvasni a térképet, meg nekem nem is mindig egyértelmű, de nem vagyok szakmabeli. Engem kicsit meglepett, hogy ez az életben is probléma.
  • Papirzacsi
    Az Xplane mindig meg tud lepni pozitív és negatív értelemben is. Itt egy "fénysebességgel" végrehajtott ILS megközelítés LJLJ-n. :-D
  • nibron
    többek között ezért van nálam letiltva mindenütt a raaspro. feleslegesen szövegel, magam is tudom, hogy hol tartózkodom. szép is lenne ha nem tudnám.
    ettől függetlenül az életben gyakran előfordul, főleg guruláskor, hogy "eltévednek" és nem tudják, hogy hol vannak. szerintem az ilyen hangbemondásos szisztéma nem igazán segítség, sokkal jobb a gps-hez kapcsolt reptér diagram megjelenítése. reptereken az eltévedés igen komoly gond a repüléstechnikában, elég sok fejlesztés folyik ebben a témában. a mi cégünk többek között például azon dolgozik, hogy azokon a repcsiken ahol van hud, megjelenítsük a gurulási útvonalat, valahogy úgy mint bettike az igo-n. és azon is lesz olyan opció, ami bemondja pl., hogy 50 méter múlva fordulás balra a k4-es útvonalra.
  • Clidey
    Egy esemény bekövetkezése ennél sokkalta sokrétűbb dolog. Néha a legkörültekintőbb pilótával is történhet baj, ha nincs a fedélzeten az MF.
  • Clidey
    Hmmm...nekem FSX-ben sem volt soha gondom a fullscreen-el...
  • Clidey
    Hát, ez a festés nagyon aluldizájnolt...
  • Papirzacsi
    Azért szerencsére nem ilyen gyakoriak, mint írod.
  • Hypo #4067
    Szuper_:) elég stabil approach_) mmondjuk a short runway csajszi hang kicsit idegesített:)))
  • Hypo #4066
    ennél picit bonyolultabb a dolog.-..

• Nyiri
    Mi a lófasz van itt? Lassan már havonta leesik egy kisgép és sokszor ahogy olvasom nem is nyikhaj suhancok, hanem nagy tapasztalattal rendelkező ember is áldozatul esik. Ennyire szarok a gépek vagy ennyire figyelmetlenek?
    Utoljára szerkesztette: Nyiri, 2018.01.09. 09:30:43
  • saca79
    FSX idejéből maradt rajtam, ott ugyebár nem igazán működött jól a fullscreen. Xplane nalam is teljes ben fut csak valahol olvastam hogy ablakosban simabb lehet.
  • Hont
  • Clidey
    Ismét egy nagyon jó ember hagyott itt minket. RIP Zoli!
  • Clidey
    Nem tudom, miféle érv szólhat az ablakos megjelenítés mellett. Engem mindig is idegesített ha bármilyen vindózos keret vagy menüsor rontja a vizuális élményt. Soha nem használtam így egyetlen szimulátort sem.
  • Hont
    Egy szomorú hir!
  • saca79
    Üdv!Lenne egy kérdésem XP11 használók felé: próbálgattam mostanában mind ablakos mind teljes képernyős módban ( utóbbit vsync on módban)kipróbáltam pár körülményt, addon reptér LHsim LHDC ixeg 737,időjárás stb. Nem igazán látok különbséget fps ben igy rövid távon 20 perc után. Melyik módban szoktátok használni?
  • Hont
  • Papirzacsi
    Nálam biztosan különbözik.
  • Matth3w
    Fonok ur, ez a ket video ugyan az! (Vagy csak nalam)?!
  • Papirzacsi
    Két megközelítést hoztam nektek... mindkettőnél " szigorúan megvolt" a minimum. :-)
    Prepar3D 4.1 - PMDG

X-plane 11 - oldalhátszélben (Circlingre nem volt meg a minimum :-D )

Utoljára szerkesztette: Papirzacsi, 2018.01.07. 23:13:08
  • Hedgehog9780

És tényleg
  • carlosfly
    Kapcsold be a rádiót ..
  • Hedgehog9780
    Cold & Dark indítás után nincs ATC-m a PMDG 747-en. Ez mitől lehet?
  • Hedgehog9780
    Thx
  • [HUN]FaTaL
    Nem mozognak a csápok LHBP-n, ha jól láttam, akkor már fejlesztik (hogy SODE lesz-e, saját implementáció, vagy a built-in CTRL+J azt nem tudom).
  • Hedgehog9780
    LH Sim Budapesten nektek működnek a csápok? GSX ground service-t használok P3D v4.1
  • nibron
    carenado, tehát borítékolható az eredmény.:)
  • Clidey
    Bárcsak olyan jól repülne majd, mint ahogy kinéz!

• eyecandy
    roaming
  • eyecandy
    Azt továbbra sem értem, hogy miért a localban lévő dolgokat használja a rooming helyett.
  • eyecandy
    Azért még nem működik rendben sajnos
  • nibron
    ugye milyen jó, hogy nem raktad újra.:) mert ha csak a p3d-t gyalultad volna le, akkor még mindig ugyanott lennél. csak p3d nélkül.
  • [HUN]FaTaL
    Köszi :)
  • Clidey
    Remélem feltűnt nektek a lajstromjel...
  • Clidey
    AS4
  • Clidey