Prepar3D - XPlane

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

hát igen, ez van már verziók óta. nem csak kívül, belül is. valahogy a p3d-nek a fénykezelés nem akar összejönni. összességében elég borzasztó ami most van. és talán a legnagyobb baj, hogy ahogy kijönnek egy újabb verzióval eddig mindig csak romlott. elég rosszul van belőve a fejlesztés iránya. pedig láthatjuk az xpl-ben, hogy gyökeresen lehet ezt másképp is.
Clidey
//www.youtube.com/embed/Z50uPKu95EI

<#wow3><#zavart1>

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Clidey
<#puszis><#love11>

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Hypo
Pusszantás

Küldtem privit..Üdv
ööö...lehet.:)
amikor gépet csinálok és/vagy telepítek mindig azzal tesztelek. a vezérlő csak bekavarna.:)
Hypo
illetve milyen régen tették fel a klasszikus kérdést: Billentyűről lehet játszani....?

Hont
<#nyes><#nyes><#nyes><#nyes><#nyes>
tibi bácsi mi ez a negatív hozzáállás? szerintem nagyon is sok változás történt ez idő alatt. elég csak egy példa: magából igazi xpl fan lett.<#wave>
Clidey
Akkor időszerű áttekinteni mennyivel lettünk előrébb azóta. Két szóban összefoglalva: szinte semennyivel! <#hehe>

Hypo
airline2sim q400 training videoi valakinek esetleg megvan ? :)

Hont
Tegnap volt a 4 éves évfordulója a topiknak!<#nezze><#worship><#taps>
Clidey
Igen, ezek mind megvoltak...a virnyákölő meg nem fogja.
Az a fura meg elképesztő, hogy egy sima egérscroll alatt szállt el így......... <#fejvakaras><#merges2><#wilting><#whatever>

Clidey
A legalsó képen láthatod. <#crazya>
Amúgy meg itt egy hevenyészett múvi is:

//www.youtube.com/embed/0xCCQBMfm6A

Hypo
nalad a hiba:))) gondolom admin modban installaltad, virusirto nem blockolt valami filet? Nekem instal elott Bitdefendernek engedni kellett.

Hont
<#nevetes1>
Papirzacsi
Ne vetíccsé, úccse hisszük el, hogy preparádézol... BTW a reptérről is mutathattál volna képeket, hogy milyen meredek a pálya.

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

Clidey
Na, ennyit az Envdir-ről. Simán scrollozni akartam lefelé a beállítások közt, mire dobott egy hibaüzit és kilépett. Azóta el se indul, csak a bejelentkező képernyője karikázik, aztán eltűnik az is. Volt restart, reinstall, minden. De nem gyógyult meg. Most menjek a supporthoz nyafogni? <#sniffles><#shakehead><#whatever><#szomoru2><#gun>
Utoljára szerkesztette: Clidey, 2017.11.28. 21:16:32

Clidey
Gratula Zolibácsi! Akkor jó mulatozást hozzá! <#nevetes1>
Én egy Cap-10B-n törtem a fejem, de addig taktikáztam míg lemaradtam róla...pedig eléggé meggyőző múvit posztolt róla az egyik júzer:

//www.youtube.com/embed/rfxGdhxuRDg

Clidey
Esti mese gyanánt

Papirzacsi
Estimese helyett

Utoljára szerkesztette: Papirzacsi, 2017.11.27. 23:55:06

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

Először is köszönöm a válaszokat!
Igen a saját kalibráciòt is csináltam, de ebben a nem jegyzi meg dologban lehet valami, mivel bárhova tologatom a sensitivitynèl a csúszkákat, semmilyen irányu változást nem tapasztalok. Erre esetleg lètezhet valami megoldàs?
Hypo
Na Black Friday a végén egy dolog lett csak Q400 Pro.... szép kis madárka jöhet a tanulás..:)

Nagyon érzékeny míg az X plane saját kalibrációját végig nem csinálod. (Kb 1 perc az egész)
hülye kérdés, de az xpl-nek saját kalibrációja van. azt megcsináltad? és ha meg, meg is jegyezte?
Utoljára szerkesztette: nibron, 2017.11.26. 18:10:23
Igen, megpróbáltam mindenfelè mozgatni a csúszkákat, èrzèsre semmilyen változáa nem törtènt (sem negativ sem pozitiv)
Clidey
Sensitivity beállítást próbáltad?

Sziasztok!
Most kezdek ismerkedni az xplane 11 szimulátorral. Van egy thrusrmaster hotas x-em, ami fsx/p3d alatt teljesen jól üzemel, de itt iszonyat èrzèkeny, bárhogy állítgatom. Neten megoldást nem iagzán találtam rá, csak annyit tudtam meg, hogy nem en vagyok az egyetlen a problèmával.
Valakinek van valamilyen tipp, hogy mit kezdjek vele? Előre is köszönöm.
( Jelen pillanatban "kiterjesztett demoval" kiserletezem , ez okozhatja a problemat?)
auto módban volt és be is volt állítva a magasság. egyik repülésemnél megoldódott azzal hogy engine jégtelenítést bekapcsoltam
jelenleg nincs xplanem, de ha nem bug, akkor vagy nincs auto módban, vagy az utazómagasság nem jó értékre van állítva. a kabinnyomás és a cabin rate műszer elég sokat segít. szintén gond lehet ha túl gyorsan emelkedsz.
Sziasztok!
tudnátok segíteni hogy miért kapok mindig kabin nyomás hibát? látszólag minden rendbe van beállítva. de amint fl250 fölé megyek a zibo féle 737 el kabin nyomás hiba lesz és elalszik a pilótám..
Utoljára szerkesztette: Fantasy18, 2017.11.25. 11:52:13
jahm, azert fontos megemliteni, hogy rossz idoszakban lottem a fotokat, mert ahogy mondod, az xpl a talaj szineinel is eleg sok mindent vesz figyelembe, felhok dataref valtoztatasaival pl a gyari felhok is egeszen emberiek.

beallitas kerdese, ill elkovettem azt a hibat, hogy egyebkent verofenyes nyari napsutes idejen lottem a havas kepeket :)
kismillio finomhangolasi opcio erheto el a fizetos appban, ez a default preset. szerintem latvanyos, ill kellokepp megvan a teli hangulat, ami eddig orthophoto eseten egyaltalan nem volt adott.

Hypo
elhiszem de mivel nem volt szerencsem meg igy kiprobalni ezert ebben nem tudok nyilatkozni

Hypo
ja nem azt se tartom mervadonak annyira:)))

Clidey
Hát ez inkább sivatagos mint havas... :)))))
Először azt hittem FlyTampa Dubai :)))))

Clidey
Így igaz!!! Van szívás XPL-ben is de hatványokkal kevesebb!

Clidey
Azthát! :DDDD

Clidey
Szerintem te valami más szimulátort használhatsz mint mi... :))) Már egy ideje nyúzom az XPL-t, de ilyet amit írsz, még sosem tapasztaltam... Az add-on cuccok telepítése a lehető legegyszerűbb XPL-ben legyen az repcsi vagy akár scenery. Szerintem veled van a baj; egyszerűen bevonzod magadhoz ezeket a szívásokat mind XPL mind P3d/FSX esetében... :DDDDD

Egyetlen dolgot rühellek csak én is: sok free scenery használ mindenféle library-kat, így azokat is be kell szerezzed ha használni akarod a scenery-t, mert ha nem, akkor sikoltozik érte az XPL. namármost ez olyankor gáz, amikor az adott scenery használ mondjuk egy 200kb-os objektet az adott libraryből, de emiatt kell a vinyódon tartanod az amúgy mondjuk 500 megás teljes library-t... Szóval ezt én is utálom, nem is nagyon használok emiatt sok sceneryt, free-t meg főleg. :)

Clidey
Na ja, ezért írtam én is, hogy párhuzamosan használom a két szimulátort - bár meg kell mondjam, nekem a nagygépek is jobban tetszenek már az XPL-ben, mint a P3D-ben. Valahogy azok is sokkal élethűbben repülnek. Ezt nyugodt időjárásban nem annyira venni észre, de ha van egy kis oldalszél, meg gusty, akkor már ég és föld a különbség az XPL és a P3D között - az XPL javára. Nézd meg például ezt a videót:

//www.youtube.com/embed/ZYA4Jb_M9M4

Ilyen mozgást soha nem fogsz látni P3D-ben a PMDG NG-től. Pedig szerintem ez a realisztikusabb, nem amit az NGX művel. :)

A haldokló monitor színekhez pedig, tessék P3D színvilág... :)))

Így már jó? :)))

Clidey
(Közben ápdételtem az előző hozzászólásom :))))

Persze, erre mondtam hogy ízlések és pofonok kategória. Nekem speciel sokkal realisztikusabbnak hat az XPL fakóbb, pasztellesebb színvilága, mint a P3D színkavalkádja. Amúgy meg létezik már XPL alá is reshade, szóval akár P3D szintűre is pimpelheted a színvilágot ha épp arra szottyan kedved. :)

Hypo
Na köszi ezt találtam en is tegnap csak nem voltam biztos benne:) Nekem igazabol egy bajom van vele de ez lofax valahogy nekem minden xp11 kepen a szinek mintha haldokolna a monitor.... fura persze p3d v4 bizonyos beallitasokkal mar inkabb rajzfilm mint valosag ez is teny, de valahogy az objectek szinei olyan soha nincs pure feher az is sargas, de persze szokható. az Ejszaka viszont odabax az TENY:) messze veri a konkurenseket.

Hypo
JA persze, ezzel én is igy vagyok általában, de mivel mostanában eleg komolyan nyomom a 737800 at VA ban igy ezert ugrottam p3d v4 re es csak olyan addon van fent ahova repulok, jelenleg ez EU ergo Global es openLC eun kivul csak a repterek:) Vegre 60FPS és smooth ennyi, de az biztos hogy VFR re most nagyon kiprobalnam lattam en is par eleg utos videot utomunka nelkulit :) Valami kis guideot a must have addons es azok felrakasarol azert egyszer osszedobhatnal:) Sajnos kezdek lustulni:) Persze egy bizonyos tweak edit stb van p3d vel is nem vitatom de azt se szeretem annyira:) csak ha muszaj. Valahogy ugy kepzelem hogy XP11+ a legjobb free sceneryk VFR es ez lenne a VFR/Kisgepes platformom P3d meg az Airline. Szóval tippek johetnek privatban itt is:) Epp Black Friday sales mindenutt ugy hogy paypal forrosodik:)))

Clidey
Szerintem max a színárnyalattal lehetnek a gondjaid, a felbontásra nem hiszem hogy lehet panasz manapság az ilyen kvalitású add-onoknál... :)
Az árnyalat meg sokmindentől függ XPL esetében: mennyire süt a nap, merre van épp a nap, milyen a napszak...ugyanis ahogy megfigyeltem, az XPL-ben egymással is kölcsönhatásban vannak a felületek, tehát nemcsak tükröződnek egymásban adott esetben, hanem visszaverik/elnyelik a másik fényét. Na ez az amit a P3D nem tud, ettől lesz olyan "valós atmoszféra" fílingje az embernek, mikor "beül" egy kokpitbe az XPL-ben.
Lehet ha más napszakban vették volna fel a videót, sokkal világosabb lett volna a kokpit. Illetőleg az is kérdés, milyen Airbust vettek alapul a fejlesztők a textúrázásnál. Mert pl. amikor én festettem az AS Airbushoz a Wizz livery-t, kértem Wizz-es cimboráktól kokpit képeket, hogy lássam, árnyalatban kell-e módosítani. És kiderült, hogy a régebbi évjáratoknak sötétebb tónusú a kokpitje, az újabbaknak (mint amiket a Wizz is használ) világosabb. Így maradtunk annyiban, hogy az Aerosoft jól eltalálta az árnyalatot, nem kellett hozzányúljak. :)

Az NG-t nem kell keresd, ha van telepítve XPL-ed, már ott van. :))) Csak picit fel kell okosítsd. Azt kell letöltened innen. ;) Ha elakadtál esetleg, szólj, segítek. Bár tök egyszerű a folyamat, úgy hogy szerintem nem lesz problémád vele.
Utoljára szerkesztette: Clidey, 2017.11.24. 09:00:02

Clidey
Szerintem sem vitázunk Zoli bátyó - eszmét cserélünk inkább. ;)
Szóval én most ott tartok, hogy inkább indítok egy XPL-t mint egy P3D-t. De ha már nagyon hiányzik az elviselhető ATC meg az AI, hogy tele legyen az égbolt, akkor repülök egyet P3D-ben. Ezt mondtam a kezdetektől fogva, csak nem mindenki hallja meg/akarja meghallani: párhuzamos használatra rendezkedtem be jelenleg - habár az is igaz, hogy jelenleg az arányok igencsak eltolódtak az XPL irányába. :)

Hont
ORBX 45% off End of Yare sale!
orthophotok mellett havas táj? igen, simtiles-al! :)

hááát, annak idején én is azért váltottam xpl-re, mert kevesebb a szívás. ott is van, de jóval kevesebb.

[HUN]FaTaL
Na mondjuk ez fsxben/p3dben is megvan :) Ezt a sceneryt ide tolod, oda tolod, ezt a bgl-t deaktiválod, az a kettő nem kompatibilis egymással, hiába azonos területet fednek le, itt miért nincs autogen, ctd leszálláskor stb. :D

Tény hogy a gépekkel nem szokott gond lenni (már ha nem bug okozza)

http://goo.gl/gd6Zi5