5360
| Magyar fejlesztések | Prepar3D | Ultimate Realism Pack | Rendszerkövetelmények | PTA | CFG Tuning | AffinityMask Kalkulátor | Gyakran Ismételt Kérdések | X-Plane.Org
OOM Hiba
Helyes Library sorrend!
Ideális ORBX sorrend!
Miket kell még telepíteni esetleg?!
Sok gondot tud még okozni az Ö hiánya is!
Ez is fontos!
Elmentett Libraryból eltűnnek a scenery-k!
Megoldás a C:\ProgramData\Lockheed Martin\Prepar3D v3 mappában lévő "scenery cfg" fájl törlése!
Csinál egy újat és aztán be kellett olvastatni vele újra a sceneryket!
Szimulátor hardver-szoftver biblia
LOWW FlayTampa v2.7 csápok beállítása
-
#4118 Valószínűleg valamely textúrád hiányzik, de sokat segítene ha tennél fel egy képet a hibáról... -
papa10000 #4117 C208EX Grand Caravan-t tettem fel. A cockpit nézetben a a lemezelés hiányzik, a műszerek rendben vannak és működnek. A többi nézet is rendben van. Mi lehet az oka? Valami beállítási hiba?
P3Dv4 -
Pitti #4116 10+ évvel ezelőtt ms flight sim 2000-2002-vel repültem sokat aztán abbahagytam. Most újra repülgetnék, de már inkább azzal amelyik a legszebb. főleg Magyarország... Így aztán elsodródok erre arra leírások, cikkek és youtube videók láttán. Természtesen véglegesen én sem tervezek többet használni polgári repülésre, de azt hiszem eldőlt. :) -
ekre #4115 mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy mely platform tetszik neki. egy váltás nem egyszerű, annak idején mikor váltottam, 2 szimulátorom volt telepítve, 1 fsx a milliónyi addonnal, mellé egy xplane (akkor még xpl9). ahogy többet használtam az xpl-t, egyre kevesebbet az fsx-et, egy életem egy halálom alapon töröltem.
mindkét platformnak megvannak a gyengeségei, erősségei, ezek alapján kell mérlegelni, hogy melyiket használnád állandóan (aztán persze azt is lehet, hogy több szimulátort használsz, a lehetőség adott :)) -
Pitti #4114 Közben szépen végignéztem a csatornádat youtube-on, és a rajongód lettem. Szerintem mégiscsak xpl kell nekem is... előbb utóbb csak összeáll :)
Utoljára szerkesztette: Pitti, 2018.01.14. 16:44:16 -
ekre #4113 ha valaki kedvet érez hozzá, nem egy ördöngősség P3D és FSX alatt sem (FSX alá gyártottam is régen, de aztán jött a váltás XPL-re), a modellek amiket használunk SketchUp Warehouse-ból vannak, ill az ottani modellezők (konkrétan R. György) is szívesen segítenek és elkészítik a hiányzó, de szükséges modelleket.
default XPL elég ramatyul ábrázolta hazánkat, azért is álltam neki az egésznek (most már nem egyedül vagyok), reptér is alig volt, most már az összes hazai reptér az XPL része (persze nagyrészt még csak 2D).
jó móka, sokat tanul az ember, de az biztos, hogy a repülési idő rovására megy.
-
Pitti #4112 Persze tudom, hogy béta. A nagyobb gond még, hogy egérkezelés nincs VR-ban touch controllerem meg nincs, ezt is nagyon sokan várják még rajtam kívül. Szóval biztos vagyok benne, hogy jó lesz ez. Egyébként minden más tökéletesen jól megy, DCS, il2, vagy pcars2, assetto corsa. még csak nem is minimum grafikán.
még kísérletezgetek, de már nagyon szeretnék repülni is :) -
ekre #4111 VR frissítés nemsokára érkezik, épp béta. azt nézted?
stuttering sajnos sokaknál előfordul, nálam is elő szokott jönni (arról az idegesítő tényről, hogy mindegy, milyen minőségben veszek fel, az szinte biztos, hogy szaggatni fog :()
szóval stuttering ellen próbálj másik drivert, az szokott segíteni. -
#4110 Az LHSim Ferihegy környékére általában a régi Aerosoft-os Budapest Scenery CITY részét szokták rakni. Igaz az is ősrégi, de még mindig jobb mint bármely default vagy Orbx. -
Pitti #4109 xplane-el én zsákutcába kerültem, Valamiért nagyon rossz oculussal. 45fps-t sem tudok kihozni, de nem is az a legrosszabb, hanem az elviselhetetlen stuttering, gyakorlatilag abszolút low beállításokkal, native vr és flyinside-al is. (i74790. gtx1080, 16GB)
P3D egész rendben van... -
nibron #4108 ekre kolléga xpl-ben tevékenykedik, a videó abból van. p3d4-ben nem állunk ilyen jól. orbx-ok kicsit szebbé teszik, de ugyanolyan összevisszaság mint az alap. -
Pitti #4107 Na igen... jól néz ki! Ez melyik scenery egyébként? Miket érdemes használni? (P3Dv4) Főként Magyarország területe érdekelne, LHBP-t megvettem nagyon szép, de csak a repülőtér közvetlen környéke, a város az alap scenery-vel elég kiábrándító. Úgy néz ki, mintha random textúra lenne ráhúzva néhány random épületféleséggel. ORBX mennyire jó Magyarországon? -
#4106 -
ekre #4105 -
#4104 hát ez az:) -
nibron #4103 igen, ezt láttam én is. a "REX Sky Force 3D and Active Sky plus ASCA for dynamic skies" beállításra álltam rá. viszont ha így csinálom, akkor ehhez elég a rex4 soft clouds is.:) -
#4102 Avsim forumon valaki nagyon szepen osszerakta a kulonbozo opciokat es hasznalatukat Tessék:
REX Sky Force 3D only
1. Start REX Sky Force 3D
2. Set all options to your liking
3. Install all the textures you want
When you want to fly:
- start REX Sky Force 3D
- start your sim
REX Sky Force 3D and Active Sky
2. Go to Global Settings > Engine and disable all options on that page to disable the REX Sky Force 3D weather engine
3. Set all other options to your liking
4. Install all the textures you want
When you want to fly:
- start REX Sky Force 3D
- start Active Sky
- start your sim
REX Sky Force 3D and Active Sky plus ASCA for dynamic skies
2. Go to Global Settings > Engine and disable all options on that page to disable the REX Sky Force 3D weather engine
3. Go to Global Settings > Install and disable all 5 Sky Textures entries on that page
4. Set all other options to your liking
5. Install all the textures you want (no need to install sky textures)
6. Start ASCA
7. Go to Settings and untick Cirrus, Cloud Textures and Cloud Structures so only Sky Colors is ticked
8. Install the Full Dynamics (or Global Automatic) theme
When you want to fly:
- start REX Sky Force 3D
- start Active Sky, which will automatically load ASCA
- start your sim
REX Sky Force 3D and Active Sky plus ASCA for dynamic skies with ENVTEX sky textures
3. Go to Global Settings > Install and disable all 5 Sky Textures entries on that page
4. Set all other options to your liking
5. Install all the textures you want (no need to install sky textures)
6. Start ENVTEX
7. Go to Application Settings and disable all options on the right apart from Sky
8. Set the path to the ASCA folder and set ASCA Integration to ENVTEX textures only (or ASCA and ENVTEX textures)
9. Click on Install to sim (no need to select a set on the Customization page)
10. Start ASCA
11. Go to Settings and untick Cirrus, Cloud Textures and Cloud Structures so only Sky Colors is ticked
12. Install the Full Dynamics (or Global Automatic) theme
When you want to fly:
- start REX Sky Force 3D
- start Active Sky, which will automatically load ASCA: no need to run ENVTEX
- start your sim -
nibron #4101 előbb-utóbb úgyis megvettem volna, úgyhogy akkor már inkább előbb.:)
szóval, kb. ugyanaz mint a rex4. sőt a rex4-ben a felhőzet szerintem sokkal szebb. itt most nagyon elmosódott. lehet, hogy ez a 3d.:) a weather engine olyan fos mint amit vártunk, ezt perpill. nem szabad használni. kb. olyan mint az opus volt a megjelenése körül. a rex4-hez képest talán még rontottak is rajta. a dynamic dolgot nem igazán értem: már kézzel is tutujgattam, és semmi változást sem veszek észre. amúgy a szinkron be van állítva, de szintén semmi.
az active sky-ban az asca-t nem lehet külön letiltani, indítás után le kell állítani.
hogy valami pozitívumot is írjak: a nap(ok) szép(ek), és az ultra hd-s felhőkkel az fps is határozottan jobb mint az asca-nál. sőt overcast-al is remek. -
Tompoxxx #4100 Bocsi. Figyelmetlen voltam. Ez kérdés akart lenni... Tehát:
XP-11-ben nincs mód az egeret összehangolni a simmel, ill. a billentyűzettel? -
#4099 Ja viszont egy dolog, mig AS+ASCA val a fu8ll vagy globalt valasztod egyszer es ennyi utana mindent intez, addig skyforce nal a megszokott temat neked kell kivalasztani es a temaban talalhato dologkat fogod latni......a fire and forget megoldas nekem jobban tetszik :) -
#4098 hát ja bár az "uj" 3d felho strukturakbol nem sok latszik, igen a bajom nekem is hogy draga ahhoz kepest amit add perszeszuper felhok de nekem a mostaniak se csunyak, FPS is jo meg nagyon zivataros idoben is, szoval az a pici szepseg plusz nekem ennyit jelenleg nem er de majd csak lesz majd akcio stv:))) Envdir Asca AS gyonyoruen mukodik, eg szep fenyek szepek es a felhok se csunyak sot en megtolom kicsit a Rex SoftCloudsal szoval igy se rossz olcso :))) -
Tompoxxx #4097 XP-11-ben nincs mód az egeret összehangolni a simmel, ill. a billentyűzettel. FSX-ben lehetett az egér gombjaival különböző billentyűket helyettesíteni. Szerettem az oldalgombokkal pl. nézetet váltani... -
nibron #4096 van az asca-hoz plusz felhőcsomag. anno amikor megjelent feltettem én is, de szerintem nem voltak benne szebb/jobb felhők mint a gyáriban. kb. ugyanazok voltak benne kicsit másképp, de a kezelésük így már sokkal bonyolultabb volt. nagyon nehéz volt kiszűrni a nem megfelelő felhőzeteket a különböző szituációkból. viszont ha egyszer beraktam és hangolgattam rajta, nem lehetett kivenni, le kellett gyalulni az asca-t majd újra felrakni. a sky-ok kezelése egyszerűbb, ott csak ki kell törölni ami nem kell, de előtte azt is le kell tiltani.
mondjuk én simán adnék érte 45$-t, ha biztosan tudnám, hogy az as4-el a dinamizmus legalább olyan mint az asca-val, de rex minőségben. de pont ez az amit még nem tudok.
Utoljára szerkesztette: nibron, 2018.01.11. 23:16:47 -
#4095 Úgy tudom, hogy az ASCA saját felhőin kívül nincs hozzá másik felhő, valószínűleg nem véletlen, hogy az ENVTEX is csak eget tud. Viszont $45-t még a nagyon szép és dinamikus felhőzetért is soknak tartok, egyelőre jó lesz nekem az ASCA. :)
Kiváncsi leszek mit fog tudni az environment force.. Egyelőre nem igazán értem, lehet, hogy az tényleg csak egy textúracsomag lesz és a REX4-et fogja váltani.
Utoljára szerkesztette: [HUN]FaTaL, 2018.01.11. 23:03:14 -
nibron #4094 asca alá bármit be lehet tolni, csak a megfelelő formátum kell. az már egy más kérdés, hogy a felhőformátum mennyire könnyen előállítható.
na most, ha a gondolkodásod folytatom, akkor az lehet, hogy az as beállít valami időjárást, aztán a rex is valamilyen felhőzetet. aztán csak reménykedhetünk abban, hogy ezek pariban is lesznek egymással. többek között gondolok itt az állomások határaira. már magában csak az as-ban elég vicces volt a múltkori reptér (asszem kbid?) amelyiken két időjárás is van egyszerre.
egyébként bennem is így merült fel a rex, hogy csak a textúrákat nézném meg, mert abban mindig is jobb volt a rex. időjárás motort viszont eddig csak rettentő szart tudtak csinálni. a hifi pedig mindig is a legjobb időjárás motort alkotta meg, már fs9 óta őket használtam némi opus kitérővel. az asca-ban a dinamikus felhőzet nagyon jó, de nincs belőve alapértelmezetten. elég sokat kell vele szórakozni, mire az ember beállítja, hogy a dinamikus időjárás klafa legyen, de akkor már nagyon ott van. én használom hozzá az asca-hoz gyártott envtex sky-okat is, azzal már nagyon pofás. -
#4093 Egyik se. Van dinamikus környezet a rexből, de hogy pontosan, hogy működik az nem derül ki. Annyi biztos, hogy ASCA-ban ki kell kapcsolni a felhőket (full dynamic és csak az ég textúrákra), a rexben a felhőket meg be. Screenshotok alapján működik a dolog és a weather alapján valahogy injektál.
Én azt tudom elképzelni, hogy annak ellenére, hogy a wx engine le van tiltva a rexben, a háttérben a felhők képzéséhez mégiscsak letöltheti az időjárás adatokat és az alapján injektál, nem az AS-ből olvas ki természetesen. Így a letiltott wxe-nek annyi a hatása, hogy nem injektálja az időjárást a szimulátorba, csak a felhőket.
ASCA alá nem is lehet kívülről felhőket tolni, csak eget, ha jól tudom.
Utoljára szerkesztette: [HUN]FaTaL, 2018.01.11. 22:38:32 -
nibron #4092 nekem még az nem jött át igazán, hogyan oldották meg, hogy az as4 injektálja a rex dinamikus felhőit. mert arra azért mind a két oldalt fel kell készíteni. vagy úgy oldották meg, hogy a rex felhőket betolják az asca alá? vagy csak egyszerűen úgy, hogy as4-el nincs dinamikus környezet a rex-ből. -
ekre #4091
-
#4090 Én azt olvasom mindenhol, hogy a modellek és a dinamikus felhő baromi jó, Active Sky-al együtt a legjobb (pláne ha az ASCA dinamikusan injektálja az ENVTEX eget). Viszont nekem nem ér meg 45 dollárt. Ha lenne a feléért egy verzió, amiben nincs benne a weather engine akkor talán...
Az FPS-re azt írják, hogy hasonló viszont ugyanannyi marad akkor is, ha megnöveled a felhők látható távolságát. -
ekre #4089 -
saca79 #4088 Külső árnyékokkal nincs nagy gond meg ugyebár azokat nem is bámulja az ember 20 cm ről. A belsőkkel van problem. -
#4087 Na most hogy kezd lecsendesedni a Skyforce hype, valaki esetleg ramozdult? tapasztalatok? nekem ugy tunik hogy egy rakas texturat kapunk egy rakas penzert de kb ennyi egyenlore. De mondjuk szép bár nekem spec az AS16+ASCA+ENVDIR trio bejott es semmi fps problema nincs. -
ekre #4086 dataref változó, de így most fejből nem tudom, hogy melyik és mely alkategóriában. több értékét lehet változtatni, külső és belső árnyékolást is. -
saca79 #4085 Üdv, lehet valamit kezdeni XP11 ben az árnyékokkal? ( cockpit)Közelről valami borzalom nálam...esetleg inspectorban valami beállítás? Egy Lua scriptet már próbáltam de nem az igazi... -
#4084 hát ez ilyen kérem:) -
ekre #4083 -
#4082 az -
saca79 #4081 Ez vflyteair madár? -
#4080 Ígérem az uccsó, és mára nem kísértem tovább a virtuális sorsot!
Szitu:
Bújod a térképet, hogy lerepüld az eljárást. Tudod, hogy nagy hegyek vannak a környéken, ezért emelkedni kell. Nézed a térképet, majd felnézel és látod, hogy nem oké minden. A motor veszít az erejéből, a sebesség csökken és a gép már nem akar többé emelkedni. Belátod, hogy ez nem lesz meg. Süllyedésbe parancsolod a robotot, de valahol itt vannak a hegyek. Már bújod is a térképet, hogy hogyan menekülj meg a helyzetből és aztán .....
-
#4079 Valóban elírtam ! Elnézést...
Utoljára szerkesztette: Hont, 2018.01.09. 19:35:54