5360
| Magyar fejlesztések | Prepar3D | Ultimate Realism Pack | Rendszerkövetelmények | PTA | CFG Tuning | AffinityMask Kalkulátor | Gyakran Ismételt Kérdések | X-Plane.Org
OOM Hiba
Helyes Library sorrend!
Ideális ORBX sorrend!
Miket kell még telepíteni esetleg?!
Sok gondot tud még okozni az Ö hiánya is!
Ez is fontos!
Elmentett Libraryból eltűnnek a scenery-k!
Megoldás a C:\ProgramData\Lockheed Martin\Prepar3D v3 mappában lévő "scenery cfg" fájl törlése!
Csinál egy újat és aztán be kellett olvastatni vele újra a sceneryket!
Szimulátor hardver-szoftver biblia
LOWW FlayTampa v2.7 csápok beállítása
-
#4159 -
saca79 #4158 Viszont mellettem szóljon hogy kizárólag kipróbálás céljából :D azonban félre téve a humort és kacagást,a twin otter sokkal jobban bejött. Nekem ez annyira nem adja, nem valószínű hogy pénzt adnék érte.... -
#4156 Én mint a hatóság részéről ezennel kijelölöm akkor a HA-EFK lajstromot. Úgy mint El Fox Kárhozni! :D -
#4155 Itt az állásszög kritikus a helyzet meg tragikus volt... :D -
saca79 #4154 A zinternetről! :D -
#4153 Szerintem fékszárnyat tilos, mert csökkenti a kritikus állászöget. Az meg már láthatóan amúgy se volt nagy. :-D
-
#4152 Honnan jött meg? -
#4151 Én a Tisza vonaláig jutottam... :D
Utána lerepültem P3D+AS4-el is...eseménytelen, sima út volt... -
saca79 #4150 Na megjött :) CAR. DO228 mondjuk van is benne pár bug. Pl a jobb oldali gáz és prop controlt random eldobja,csak a bal oldalit lehet néha irányítani
-
#4149 Ha valaki ráér, akkor ajánlom az LHPR-LHDC irányú útvonalakat. :-D
Jégtelenítő nélkül feladja a megoldhatatlan leckét :-D
-
papa10000 #4148 Hát igen. Megnéztem a honlapjukon. HD series, ebben a v4 is benne van. Sajnos ez nincs. Így ez a gép törlendő:(
De azért az FSX-ben meg van hibátlanul. -
nibron #4147 utánanéztem ennek a bibinek. szóval az van, hogy ami neked van, az egy régi verzió. és mivel ez a gép tele van jó pár dll-el, az nem jó 64 bitre. a carenado 2017. novemberében kiadott frissítést ill. új telepítőt. na az kellene neked. -
nibron #4146 izé..szóval...gép=repülőgép.xD
a p3d-t csakis rendszergazdaként szabad futtatni. elvileg így is kell feltelepülnie. -
papa10000 #4145 Nos, kitöröltem a P3D-böl a gép teljes könyvtárát és áttettem az FSX-ét. Semmi változás. Ja és rendszergazdaként indítottam.
Külső nézetben mind az 5 festés rendben van, csak a cockpit "szellős":)
De ha nem találunk rá megoldást, nem lesz tragédia, mert Pl. a Carenado PC12, meg a Carenado 525ACatition CJ2 kifogástalan.
Csak mint megoldandó problema, kérdeztem.
Kösz! -
papa10000 #4144 Szia!
"... maga a gép nem alkalmas p3d-re...."
Őszintén bevallva én azért nem annyira értek a számítógéphez, de amikor ezt a gépet összeraktuk, igyekeztünk az akkori lehetőségeknek /technika és pénz/ a még elfogadható állapotot létrehozni. Kimondottan a FSX-hez készült. Nem rég tettem fel a P3Dv4-et, de csak kiváncsiságból.
Nekem az FSX kb. 300gb-nyi egy 500 gb-os SSD-re téve. A P3D-t egy másik, 250Gb-os SSD-re tettem.
A gép főbb adatai:
Inter Core i7-3770 [email protected]
Radeon RX 480 Graphics/8 Gb
16 Gb RAM
500+250 SSD/1 TB HDD
Win7 Professional / 64 bites op. rendszer.
Nem rendszergazdaként indítottam:( Ez gond?
A Carenado C208B Grand Caravan EX-ről van szó
Az FSX-ből még ma egy az egybe átfogom másolni a P3D-be és megírom az eredményt.
Valójában én maradok az FSX-nél, mert van egy barátom, akivel saját szerveren keresztül szoktunk párosan repülni. Az FSInn segítségével. Ez a P3D-ben nem működik. Az FSC sem használható.
A P3D-be véletlenül botlottam bele és kíváncsi voltam, hogy milyen. És mivel az FSX-ben is többnyire a Cessna Grand Caravannal repülünk, ezért próbálkoztam. -
nibron #4143 a teleptő nincs felkészítve arra, hogy multiban telepítsék. ez amúgy sem jellemző a windows-ra. elvileg azt kell uninstallálnia amit utoljára felrakott, mivel a registryben arról vannak a bejegyzések. amit először telepítettél, azokat a bejegyzéseket a második telepítésnek felül kellett írnia. bennem igazából az merült fel, hogy az nem lehet, hogy maga a gép nem alkalmas p3d-re. azonkívül úgysincs vesztenivalód, mi lenne ha az fsx könyvtárait átmásolnád a p3d-be. de nem felülírva, hanem előtte törlöd amit átmásolsz. és ugye a p3d-t garantáltan rendszergazdával használod?
egyébként nekem a kép alapján úgy tűnik, hogy a common rész betöltődik, csak maga az egyedi festés nem.
na ez volt az első lehetőség.:xD nézzük a másodikat:
második telepítéskor a telepítő a registry bejegyzéseket nem írja felül (sajnos van ilyen telepítő), és ezért a registry szerint az fsx-re van telepítve. na most lehet, hogy a repcsi működés közben használja a registryt és ezért van valami bibbentyű.
nem vágom, hogy melyik gépről van szó, esetleg megírhatnád hátha van másnak is. esetleg ha hozzáférünk a telepítőjéhez, kipróbálhatjuk. melyik p3d-t használod? -
papa10000 #4142 De ha nincs más ötlet, akkor reinstall lesz:)
-
papa10000 #4141 Egy kérdés merűlt fel bennem. A "programok és szolgáltatások" listában benne van a gép. De én először az FSX-re töltöttem fel és rögtön meg is néztem. Hibátlal, működőképes. Most is rendben van mind az 5 festésű gép. Másnap tettem fel a P3d-re. installáláskor bejelöltem a P3d-t és az útvonalat is kijelőltem. Fel is töltődött, megjelent a P3d SimObjektben. TC-ben ma megnéztem az FSX és a P3D azonos könyvtárait. Nincs köztük különbség. Azonosak.
De ha törőlni akarom a gépet a P3D -ből, akkor az FSX-ből is tőrlödni fog, mert csak egy törőlhető programként szerepel a "Programok és szolgáltatások" listában. Tehát nem tudom csak a P3D-ből törölni és újra telepíteni.
Utoljára szerkesztette: papa10000, 2018.01.18. 19:40:13 -
#4140 És a reinstall sem segített? -
papa10000 #4139 Belenéztem a gép sima texture könyvtárába, de nem láttam ott műszerfalra utaló dds-t. De nekem ugyan ez a gép fent van az FSX-en is és ott minden rendben van. Teljes a cockpit.. -
#4138 Első körben nézz körül a repcsi textures mappáiban, hogy találsz-e olyan dds-t amin a műszerfal szerepel. Nem feltétlen kell lennie ilyennek az összes festésvariációnál, sőt, általában csak a "sima" textures mappában (textures, vagy textures.0 vagy hasonló) szokott lenni ilyen.
Ha nem találsz ilyen dds-t, akkor egy reinstallnak segítenie kell a problémán. -
saca79 #4137 Na mégegyszer :D szóval már sokadjára kérdezem de létezik? XP11 mostani, legfrisebb verziója alá működő ANNUSKA? A red eyes tele van buggal. ( difi fék bal oldali be van satuzva stb) jó lenne egy sibwings szintű mint FSX re. De beérem egy működő képessel is! -
saca79 #4136 Tudom már sokadjára kérdezem -
nibron #4135 lekérdezi a gép pár paraméterét, és megnézi mit állítottam be. abból kalkulál valamit.
így ni.
ha itt most pl. akármelyik dxt5-öt beállítom már csak 20% lesz. nagyon komoly fícsör.:)
Utoljára szerkesztette: nibron, 2018.01.17. 13:28:08 -
#4134 A RAM nem, de nekem az FPS-t sokkal jobban kíméli és így London környékén sincs probléma.
REX legalább 0%-ra tippeli, vagy kiír valami hülyeséget? :D -
nibron #4133 akkor ez tulajdonképpen az ut2 újrakiadva. mert az is így működött. egy külső alkalmazás számolgatta, hogy melyik repcsiket kell beinjektálni az fs-be. lehetett flightplant is adni sid-el star-al. az ut2-őt megvettem és szerettem is használni, egyedül a lajstromszámokkal volt gondom, mert idióta módon generálja őket, és nagyon unreális. az igaz, hogy az fs-t tehermentesíti valamennyire azzal, hogy nincs bgl, de processzor kell neki, mivel a külső program elég sokat számol. de pont ezért volt jó, mert nem az fs vas-ból foglalt helyet, így nem volt annyi oom. de 64 biten ez már nem számít.
vicces, hogy a rex skyforce megtippeli, hogy az aktuális felhőbeállításokkal hány % esélyem van oom-ra p3d4-en.
spai-val nekem nem volt gondom, most is azt használom. mondjuk nálam nincs is fps gond. ha 20%-ra állítod be, akkor az 50%, mert 50 és 100% van csak. -
#4132 UT Live
A live szó megtévesztő, nem valós forgalmat generál. :) Láttam valami Addont, ami így tesz, de havi 10 dollárt ezért biztosan nem fogok fizetni.
#4130: Én még nem láttam trafficot FS-hez amivel ne lenne :)
UT2 előnye (gondolom ez is úgy működik), hogy nem BGL alapú a forgalom ezért nem eszi annyira az FPS-t. Persze panaszkodnak UT esetén, hogy pár model régi és a festések is régiek, de ha jól tudom ezeket updatelik majd és talán kézzel is lehet. Nekem nincs igényem arra, hogy minden gép valós flight plan alapján, valós időben repüljön, csak ne legyen kihalt a reptér, meg azért a légitársaságok nagyjából a helyükön legyenek, gondolom ezzel nincs gond.
Megnéztem az SPAI-t és EGLL-en már 20% forgalommal is bőven 20 alá zuhant be a forgalom nélküli 30-35 fps.
A Flight1-nál még mindig létezik a 30 napos visszatérítés?
Utoljára szerkesztette: [HUN]FaTaL, 2018.01.17. 09:18:26 -
papa10000 #4131 Mind az 5 festésvariációnál ez a jelenség. -
#4130 javitott valtozata az ultimate trafficnak a LIVE szo kicsit becsapos mert nem live de jol megcsinaltak, par model meg regi de nem veszes es a performance se akkora gond, bar halkan megjegyeznem hogy azert elvesz akarhogy is nezzuk szoval aki 25-30 kozott mozog fps ben az azert gondolja at ketszer megeri e hogy pl a leszallasnal utolso feeteken beremeg a gep vagy hogy latsz korulotted meg gepeket.....ja amugy traffic pattern szempontbol atc szempontbol a szokasos nyavajai vannak mind UT nak volt anno. -
#4129 Én kisdisznóra kergetek valami újabbat, de sehol semmi... -
nibron #4128 mi az az ut live? be tudnád linkelni?
tibi bácsi: nem csináltál véletlenül pmdg ngx 800wl-hez valami magyar vonatkozású festést? -
#4127 Köszi, az újabb verzióját próbáltam, sajnos felezi az FPS-t még 20% traffic-kal is.
Feleszkábáltam a régi UT2-t p3dv4-re, teljesen jól működik és csak pár fps-t vesz el, így még bőven 25-30 körül marad NGX VC-ben EGLL-en is (UK2k).
Gondolkodom az UT Live megvételén :) -
ekre #4126
-
#4125 Minden festésvariációnál ez van, vagy csak valamelyiknél? -
papa10000 #4124
Ez lenne az.
Utoljára szerkesztette: papa10000, 2018.01.16. 13:00:32 -
#4123 uj texturak -rol hallottam -
#4122 Lehet tudni SP2-ben mi lesz? -
#4121 Lassan jon Envtex SP2 addig is http://togaprojects.proboards.com/thread/539/envtex-1-2-released egy kis ENVDIR update is van benne -
#4120 Szia!
Nézd meg ezt! Bár v4.1 hez még nem próbáltam, de v3.4 hez használtam.
#2120 Hsz. -
#4119 v4 alatt mi a legjobb opció AI-ra, ami nem vágja haza teljesen az FPS-t?
Látom volt valami SPAI csomag, amit töröltek a modellek lopkodása, vagy mi miatt (legalábbis mindenhol ezt írják), be lehet tenni az UT2-t v4 alá, illetve van UT Live, ami még beta és nagyon ajánlgatják.
Jó lenne ingyen megoldani, lehetőleg natív FSX modelekkel, ti mit használtok? Nincs szükségem 100% trafficra 1 millió géppel, de ne is legyenek zombi föld szintjén kihalva a repterek.