Prepar3D - XPlane

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hont
Kedves Idetévedő Pelsodriver!
Ez egy baráti társaság, akik ismerik egymást már a FS2000 megjelenése óta! Sajnos nem jellemző ránk a politizálás! Bár ha reményt látunk akár egy eltévedt bárány haza vezetésére, akkor már megérte!
A férgek tekintetében az állásfoglalásom már ma egyszer leírtam, így nem kívánom ismételni önmagam!
Ami a három millió embert illeti! Kik is Ők? A Fideszesek?
Gyűlölet? Nem drága barátom! Itt még nincs gyűlölet!
Ami viszont némi irigységre vall, az az, hogy más bankkártyájának vastagságát nézzük, úgy hogy nem a Te zsebedből vette ki azt a pénzt?
Szóval a gázszerelőnél kell keresgélni, vagy Svájcba, ahol hetente viszik ki a pénzünket Rogán helikopter Tóni, hogy valami ON is legyen!
Minden héten egy táska pénz megy ki! Nézz utána, ha nem hiszed, adok hozzá forrást is!
Na ez a gáz!
Egyébként kösz jól vagyunk és ha szakma kérdésed van valami hozzáértő biztos válaszol pártállástól független!
Látom nem nagyon megy át a mondandóm,de segítek,nekem nem kell senkit és semmit megvédenem ,bizonyítanom,mivel nem is képviselek senkit és semmit.
Te vergődsz már rég magadban és magaddal, rágod a csontot,harapsz össze vissza,de igazából csak magad égeted vele,és azt amit képviselsz..
Mint írtam is korábban,fordulj szakemberhez,talán még nem késő,<#zavart2>én már rég lemondtam rólad....<#felkialtas>
Na akkor egy független, szimulátorügyek iránt érdeklődő idetévedtként kérdem a moderátort, muszáj-e ezt a kocsmaszintű, ócska politizálást itt közzétenni. Mellesleg ,,féregorbánozni", meg vagy hárommillió embert mocskolni nem túl nagy elmére vall ,és nem is túl hiteles olyanoktól, akik drága, valutakártyával elérhető szimulátortermékeket csak úgy be tudnak szerezni ebben az állítólag marha nagy diktatúrában. Én is sok mindennel nem értek egyet, de gyűlölet nem pálya, főleg itt nem. Ettől a fórumtól azt várnám, hogy a repülési szimulációk minél tökéletesebb alkalmazásában nyújtson segítséget , nem pedig ugyanazt, amit a sárdobálós fórumokon művelnek egyre kevesebb olvasó érdeklődését felkeltve.. De ti tudjátok, ha nektek ez jó, szórakoztassátok egymást.Majd a választások után lehiggadtok, s talán újra érdemes lesz erre a fórumra is ránézni.
Clidey
Hát figyi. Feltettem neked kérdéseket, illetőleg közöltem tényeket. Nekem úgy tűnt, mi most épp beszélgetünk, de javíts ki ha tévedek! <#smile> Mégis kitől kellene a választ várnom? <#whatever> Azt csak mintegy mellékesként tettem hozzá, hogy senki veled egy követ fújó nem szokott ezekre a kérdésekre válaszolni. Illetőleg úgy válaszol, ahogy azt az alanti hozzászólásaimban leírtam. Ezzel az iménti "hozzászólásoddal" is csak ezt a megállapításomat bizonyítottad, köszi! <#bee1>

Bölcsebben cselekedtél volna, ha már az első (szánt szándékkal konfliktuskeltő!) hozzászólásodat se tetted volna meg, de ha már megtetted, szépen elsunnyogtál volna el - hisz (mint az imént is írtam) tipikus fideszcsik módjára álláspontod megvédeni nem tudod, érvelni amellett nem tudsz.
Ehelyett nekiálltál itt folytatólagosan mellébeszélésekkel égetni magad. Most akkor melyikőnk is a szánalmas?

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

polluxware

Hypo

Hont
Szia! Figyelj! Politizálni lehet, de egymás fikázása csak kereteken belül, mert abban nem vagyok partner...
Mindenki elmondhatja a véleményt, érvelhet, de egymást nem pocskondiázzuk! Ez nem méltó a vörös pufajkásokhoz sem nem hogy hozzánk...
Javaslom keresse fel orvosát gyógyszerészét,ezt úgy hívják Orbán fóbia,de lehet Fidesz fóbiának is nevezni amit te itt levezényeltél...
Dobok egy kis csontot és már ugrotok is rá habzó szájjal,vért köpködve,mint a veszett kutyák.<#hehe>
Az a szánalmas hogy kérdéseidre, tőlem várod a válaszokat,tisztán látszik az elmúlt ötven év mély nyomokat hagyott a fejedben amit önerőből nehéz lenne megváltoztatni,javaslom fordulj szakemberhez,de szerintem már menthetetlen vagy.
[HUN]FaTaL
<#eljen>

http://goo.gl/gd6Zi5

Hont
Nagyon frankó...! Neked hogy tetszik a 4.1?
Hypo
<#taps>

Hypo
Van benne sok igazság de pár dolog kicsit téves vagy messzemenő következtetés. amit a történelmünk nem hogy nem bizonyít sőt rácáfol: 57 Május elsején 1 millióan vonultak tapsolva a rendszernek, 60 évek végétől a szocializmus abból állt hogy mindenki akinek lehetősége volt telket szerzett gmk-zott fusizott és hazalopta az egész országot ami maradt azt meg a hatalomváltásnál akik közel voltak a tűzhöz privatizáltak....amikor oszd meg és uralkodj taktikával felszeletelik a társadalmat apró darabokra és egyenként esnek neki persze hogy nincs globális felháborodás ) lásd fegyveres erok korai nyugdij...mindenki hallott mar 30 eves nyugdíjaskor az igazságérzetünket bantotta ergo a többiekre nem figyeltünk, a rokkantak ugyan igy jártak es sorolhatnám)....végeredményben mindenki a saját eletet védi ezert volt itt kommunizmus is ennyi ideig és tapsolva mert hat a kis ember csak tudott szofit venni bedobni két paleszt es ha szerencséje volt akkor a gyereket ingyen le tudta küldeni valami SZOT üdülőbe Balatonra... Ej rá erünk arra még.....2010 tól ha lehet még jobban megutaltattak az egészet az emberekkel, ezert is ment az oktatás karara minden, ha rabszolgákat nevelunk azok ritkan lázadoznak...eszembe jut a nem is olyan regi vicc: Orban oda szol Habony-nakl te meg kene állítanunk a kivándorlást, mire Habony: OK betiltjuk a földrajz oktatást...... NA UFF en beszeltem,

Valaki probalta mar az AS AN2 ?

Papirzacsi
Látom eltérünk a témától. Hosszú idő után újra P3D egy kis Xplane11 kitérővel, mostmár V4.1. :-D
VOR/DME RWY10 - Block Island
//www.youtube.com/embed/bhVzVZPlUkw

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

Hont
<#vigyor>
Én EZCAV2 -t használtam TrackIr5 társaságában! Meg voltam vele elégedve!
[HUN]FaTaL
Senki nem próbálta még mindkettőt?

Mit használtok kamerához?

Elnézést az on topic hsz miatt <#idiota>

Hont
Egy két mondatoddal én is egyet értek!
Azonban azt ne felejtsd el, hogy Mi itt ebben a társaságban nem feltétlen vagyunk "mély szegénységben"!
Az, hogy átadnak "papíron" 42-db mentőautót és a lakáj média úgy közvetíti az átadásokat, hogy ugyan azt az egy mentőt adják át minden mentőállomáson aztán viszik is átadás után a következőre, ezek előbb utóbb kiderülnek és betelik a pohár!
Egy szerencséjük, hogy itt nincsenek Zsil-völgyi bányászok! Azok már rendet tettek volna! Egyébként van egy olyan mondás is, hogy a történelem ismétli önmagát! Én ellennék keseredve, akkor biztos beírnám magam a történelem könyvekbe egy kalasnyikov társaságában!
polluxware
ebben is van igazság<#awink>

Ez is hülyeség.
Ez Európa nem a közel kelet, ahol az emberölés teljesen természetes. Itt nem fogunk csak úgy forradalmat csinálni. Régen volt 56 és akkor is teljesen más volt a helyzet.
Nyugat Európai kormányok is korruptak mégsem egyenesítik a kaszát. Svájci, Német kollégáim mikor szóba jött a korrupció hangosan felnevettek, hogy a napilapok mindig tele vannak hogy ki mikor hol bukott le pénz lopással és mégis megy minden ugyanúgy tovább ott is.
Kicsit gyertek le a földre és úgy gondoljátok már át amit írtok.

Hiszti van, vergődés van, karácsonykor mégis tele miden üzlet és orrba szájba veszik (akár hitelre is) a sok szarságot amivel boldogak lesznek. Ennyi kész. Nincs itt semmi gond. Amit ti itt kiemeltek azt a szélsőséges média által felfújt baromság. Meg a facebookon az idióta csoportok virtuálisan akasztják a politikusokat. Aztán ha szól anyu vagy az asszony hogy ebéd vagy vacsora, akkor mindenki kussol és megy zabálni és kikapcsolja a gépet. Másnap kezdi újra. Megosztogatják a faszságokat, meg hogy ELÉG VOLT!!! Aztán senki nem csinál semmit.

Múlt héten volt ellenzéki tüntetés ahol az összes párt képviselte magát. 2000!! ember jelent meg. 2000. Egy nulla tétes focimeccsen többen vannak az NB1-ben pedig oda se jár senki.

Ha tényleg lincshangulat lenne amiről itt álmodoztok nem lenne ilyen közömbös az egész ország.

Le kéne már akadni arról hogy "bezzeg máshol" Máshl sincs semmi. Ez európa nem a világ segglyukában vagyunk ahol az egyik napról a másikra megdönti a kormányt a nép és kivégzi a fél országot mert elege van. Örüljetek neki inkább és ne várjatok ilyet.

Ha így lenne, akkor az is bitón végezné, aki tanult azért hogy jó munkája legyen és tesz is érte csak a szomszéd szőröstalpú fasznak ez nem tetszik, mert Ő inkább az iskola mellé járt és inkább elvenné jogtalanul attól aki jogosan szerezte meg.

Egyébként meg Széchenyi mondta azt hogy minden országnak olyan kormánya van amilyet megérdemel. Több mint 100 éves mondás de mai napig igaz.

Nézzétek meg hogy bármikor megcsinálnak bármit legyen az tér, új villamos, új parkok. Kb két nap után szét van baszva. Mindegy hogy mennyit loptak az építéskor, jobb, szebb, kulturáltabb lett. De nem. A parasztnak nem jó. Szét kell kúrni, törni rombolni az egészet a francba.
Utoljára szerkesztette: Nyiri, 2017.12.19. 16:59:52

Hont
Előbb utóbb kinyílik mindenki szeme...
Alapon az itt a probléma, hogy a magyar embernek van veszteni valója! Van háza, autója (igaz 20 éves) amit jobban félt, mint az életét!
Ha nem lenne, már rég kiegyenesítette volna a kaszát és össze gyűjtötték volna ezt a rabló bandát!
Aztán jöhet 1989 december 25...
De a magyarok túl kényelmes népek. Bár hol a világban ennek az 1%-ért is hullottak volna fejek!
Utoljára szerkesztette: Hont, 2017.12.19. 16:34:59
polluxware
alábecsülöd ennek a népnek a potencionális zabolázatlan tirpákságát..

képesek vagyunk azokra a dolgokra egymással;)

"...majd jön a kukta effektus.. (Libéria, és hasonló átmenetek)..." Ezt komolyan írtad? Ez több mint röhejes

polluxware
túl sok reményem nincsen.. inkább látom lehetőségét annak hogy ezek maradnak még 10évig, majd jön a kukta effektus.. (Libéria, és hasonló átmenetek)

ami igazán gáz a dologban, hogy még te érezd magad azért szarul mert észreveszed, vagy látod hogy miket művelnek......... Farkas cigány testvér flórival mivan pölö? családtag, ezért maradjon? ez nem szúrja a volt nemzetvédő bajtársak szemét?

és akkor ez a nép ünnepelje 48at, meg 56-ot? milyen alapon van hozzá jogunk?

off, bocsánat

ende

Clidey
Nem vagy vele egyedül, Zolibácsi! Még maga a kiskirály sem tudja! <#shakehead>

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Clidey
<#ravasz1><#papakacsint>

Clidey
Nem az a baj, hogy leírja az álláspontját - hisz miért ne tehetné? -, hanem az, hogy mikor szembesítik pár letagadhatatlan konkrétummal, akkor arra képtelen érdemben válaszolni, megvédeni a véleményét, csak mantrázza azt, amit belévertek. Megy a mellébeszélés, a terelés, a hazudozás. Márpedig így nem lehet vitázni, de legfőképp közös álláspontra jutni.
Rengeteg ilyen emberrel találkoztam már a neten. Sajnos.
Úgy tapasztalom, ez egy évek során kialakult fideszes-jellem(telen)ség amit a kisdiktátor emelt legutóbb a maximumra, mikor a parlamentben egy nekiszegezett (számára kellemetlen) kérdésre csak annyit tudott válaszolni, hogy "boldog karácsonyt" - de erről nyílván Ti is hallottatok, nem részletezem. Szóval ez a pofátlanság netovábbja, hogy egy magát politikusnak gondoló ember(?) így válaszoljon. És az a baj, hogy ezt a stílust vették át az alattvalói is, a legeslegutolsó hívőig bezárólag. Az sem véletlen, hogy egyetlen egy pártkatonájuk sem megy el egyetlen egy vitafórumra sem; nincsenek bizonyítékaik, érveik, melyekkel tisztára moshatnák magukat. Egyetlen egy dologban bíznak: azokban az emberekben, akiknek sikerült kimosniuk az agyát. Egyelőre úgy látom sajnos nyerésre állnak, de én nagyon bízom abban, hogy egyszer eljön majd az az idő, amikor ezek a börtön legmélyén fognak megrohadni, és lesz egyszer egy olyan politikai vezetés, aki nem elsősorban a saját zsebe tömésével lesz elfoglalva.

Na, bocs mindenkitől a hosszú OFFért, részemről befejeztem.

[HUN]FaTaL
Itt aztán van baj bőven...

Hypo
A soros Tervet nem tudom mi en rep terveket szoktam leadni:))))

Hypo
muhahahahahah és akkor valthatok MAX ra :)))

polluxware
a szentyit neki... bedobok egy cikket (tökmind1 honnan, mert nem ez volt a célom ami most megy itt) , Hogy végre ha malév nem is, de legalább lesz két szép gépmadár idahaza... (Tibi bácsi a festés szép, de az Air force1 engem másra emlékeztet -> nem bakabuszra)

mondjuk az tény hogy 1db megy katonaságnak ,mert ugye a Galaxy (vagy mifene) mellé kell még a hatalmas sereg szállítására göp

a másik meg taláááán valmi business jet belsőt kap (tik fa berakás, kurvák, pia pult) -> csak viccelek biztosan nem fordult meg ez senkinek a fejében.............

+magán vélemény:
azzal tisztában vagyok ,hogy ma magyarország rendelkezik a legnagyobb "walking dead" statiszta társulattal (lehet filózni mire gondlok)

,DE basszus egy ilyen fórumon ahol igen komplex játékkal bűűgyűzőő egyének tünnek fel, szóóóval itt azért nem vártam volna hogy itt még valaki így reagálja le ezt a hírt;)

nem ciki már ezeket védeni? de komolyan... ciki, ciki, ciki, K. ciki

Clidey
Hajrá Zolibácsi! Ez legyen a végcél:

//www.youtube.com/embed/5ig2QU9xdGA

<#wink><#vigyor3><#vigyor2>

Clidey
Ennyi érvet-bizonyítékot leírni a kedvemért...köszönöm még1x!

De végülis nem is vártam mást. Egy percig sem hittem hogy majd elmondod, mi is konkrétan az a Soros-terv, vagy miért is csökkentés az a rezsicsökkentés, vagy épp miért is nem hullik a vakolat a kórházak faláról! Szánalmas ahogy kikerülöd a válaszadást. Megszoktuk már. Minden fideszes ezt csinálja. Nekik vannak szegezve a kérdések, és konkrét válaszadás helyett csak terelnek, mellébeszélnek - vagy csak a legegyszerűbbet válasszák: nem válaszolnak.

Az ilyen megvezetett szemellenzősök miatt kerül majd ismét hatalomra ez a bűnöző, és folytathatja tovább az ország rombolását, a saját és holdudvara zsebének a tömését. Te meg tapsikolj szépen hozzá, bravó! <#rinya>

Kár ezt részetekről tovább magyarázni ,az első hsz-ból lejött minden.
Ember te mit fújsz ugyan azt,de már nagyon rég és mi változott semmi<#fejvakaras>
Na igen, baj az van bőven...<#sir>
Clidey
Hát van... <#rinya>

Clidey
Érdekes, minket, akik próbálnak a maguk módján hangot adni a jelenlegi szemét, aljas, bűnöző narancsosok ellen, csípőből vörös ködösökként aposztrofálsz, azonban magadat, aki láthatóan élteti és teljes mellszélességgel kiáll a jelenlegi rendszer mellett, szerényen csak párton kívülinek hívod...

Talán ha esetleg ideidéznél bármely hozzászólásomat/hozzászólásunkat, ahol legalább olyan nyíltan letettem volna a voksom/voksunk az ellenzék bármely pártja mellett, mint ahogy te letetted a narancsosok mellett, talán akkor még hiteles is lennél. De így... Ja persze, nálatok egyetlen egy út létezik: aki nincs veletek az mind vörös... Különösen vicces ezt úgy olvasni, hogy az általad istenített narancsosok mindegyike kőkemény kommunista volt az előző rendszerben. Ja persze, azóta változott a világképük! A maguk képére formálták, hogy nyugodtan lophassanak, csalhassanak, bűnözhessenek.

Hagyjuk már ezt a "pár év alatt" dumát is! Elég ciki már manapság ezzel takarózni! Mióta is uralkodik rajtunk ez a féreg orbán?! És ennyi év sem volt elegendő, hogy legalább egy picit jobban éljünk?! A rezsidumával ne példálózz most légyszi, az is egy nagy hazugság! Olvass csak picit utána olyan helyen, amit nem a politika pénzel... Kezdd mondjuk az államadósság alakulásával az elmúlt években...
De még ha működne is ez a rezsicsökkentés, akkor is elég ciki volna ennyi év uralkodás után csak ennyit felmutatni, nem gondolod?

Természetesen tőled sem kaptunk választ az alant felvetett kérdésekre, csak fújod ugyan azt a maszlagot, amit az elmúlt pár évben tudat alatt belédnevelt ez a mostani bűnöző banda. Talán ha "Boldog karácsonyt!" kívántál volna, még hitelesebb lettél volna...

Téged nem zavar a nyílt lopás, mutyizás, hazudozás, bűnözés, amit ezek csinálnak nap-mint-nap, így jövőre is rájuk fogsz szavazni, tuti biztos. Ez a szomorú dolog. Sajnos rajtad kívül még túl sok megvezetett ember gondolja így, ezért is fogunk tovább süllyedni a ganyéban.

Hypo
épp 737 Yoke es Throttle nezegetesben vagyok :))) ........ ááááá drága hobby :)))))

Hont
Van baj bőven...<#nyes><#nyes>
Na igen ,nehéz erre mit mondani, akiket elvakít már több évtizede a vörös köd és csak pirosba látják a világot,azoknak nehéz elmagyarázni ,hogy pár év alatt nem lehet helyre hozni azt amit több évtized kizsákmányolása tönkre tett ebben az országban,a miniszter elnökük meg nyíltan be is vallotta hogy hazudtak éjjel ,nappal....
Ugyan hagyjuk már kár ezt a részetekről megmagyarázni ,nyíltan kiderült az első pillanatban a piros a ti színetek,nincs ezzel semmi baj,kell ilyen is a csokorba de úgy látszik elég halovány és kevés van belőle,már évek óta,ezért kiabáltok annyira hogy valaki vegyen már észre benneteket is.......
Hozzá teszem egyik oldallal sem szimpatizálok ,mert tudom hogy már rég óta ,mindenki a maga pecsenyéjét sütögeti ,csak van aki többet dob belőle a népnek ,van aki meg amit odadob azt is hamar vissza veszi duplán...
Ja ja lenne mit sorolni mindegyik oldal "hőstetteiből"....én is sorolhatnám nap estig ,de felesleges
Clidey
Bölcs döntés Zolibácsi! <#wink>
Én is hasonlóképp cselekszem! <#eljen>

Clidey
Kár, pedig már kezdtem örülni, valaki bennfentes végre leírja mi is az a Soros-terv konkrétan...mert eddig egy narancsos se tudta ezt megmondani - még a töpediktátor sem. De azért elköltött a propagandájára sok milliárdot az adófizetők pénzéből!
Ezek szerint én is strucc politikát folytatok, mert elhiszem amit látok a (nem fidesz-bérenc) tévében. De akkor megnyugodtam! Mégsem omlik a vakolat a kórházakban, mégsem derül ki nap-mint-nap újabb szemétség valamelyik narancsosról, mégsem gazdagodott meg kurvára a pénztáros stróman, mégis tömve van az a kisvasút emberekkel, mégsem tettek zsebre milliárdokat a fideszcsikek a letelepedési kötvényekből, miközben Brüsszelben meg "harcolnak" a betelepítés ellen! És még sorolhatnám napestig...

Hypo
én megvárom majd az elso review-kat mert most minden stimmel 4.1 en ergo csak az ujjitas kedveert nem nyergelek csak ha valoban megeri :)))

Ezek szerint amit írott formában elolvasol az már kicsit sem agymosás a te olvasatodban...
Nincs ezzel semmi gond ,tudomásul vettük ,megértettük,neked az a szentírás,mindet elhiszel amit ott olvasol,mert azt írják amit hallani akarsz, kicsit sem strucc politika....
Én sem kívánok ebből többet kihozni....
Hont
Valóban volt már ilyen! Kíváncsi leszek én is, hogy milyen lesz! Tervben van a teljes átállás v4.1-re arra már majd azt rakom...
Utoljára szerkesztette: Hont, 2017.12.19. 09:31:54
Hont
Drága Barátaim!
Strucc kollégáink megnyugtatása véget írom, hogy senkinek a szekerét nem tolom!<#awink><#nyes>
Maximum nem vagyok agy mosott a média által és utána olvasok annak a sok mocskos hazugságnak ami a tv-ből rádióból folyik!
Aki nyíltan hazudik és másokat megtéveszt, az egy féreg!
A 3797 hsz is a feldobott témához kapcsolódott és sajnálom, ha megbántottam egy két érzékenyebb lelkületű társunkat!
(Ez az én magán véleményem és nem kívánok ebből többet kihozni)
Hypo
_) azert REX es srac mindig hires volt a nagy szavakrol :) majd meglassuk ha jo akkor atnyergelunk ha nem maradunk :))))

Gondolom ő is a baloldal szekerét tolja és Soros pénzét költi.....
Saját magát meg nem hinném hogy banolná, innentől már egyértelmű a politikai beállítottsága,nem véletlen a nagy egyetértés a fórumon, rajtad kívül senki nem emelt szót ellene,vagyis egyetért vele....
Akinek nem tetszik görgesse át....
[HUN]FaTaL
Nem csak textúra, elméletileg a teljes weather kezelést átdolgozták, többek között normális overcast, és állításuk szerint még az FPS is több mert nem úgy oldották meg, hogy mégtöbb réteg felhőt pakoltak a szimulátorba.

Meglátjuk :)

Én ugye pont vásárlás előtt vagyok.

Viszont az envtex épp akciós :D
Utoljára szerkesztette: FaTaL, 2017.12.18. 19:20:20

Hypo
ja es asca+as16+envdir eleg jo trio nem terheli a rendszert as16 meg eleg jol muzsikal, flightplant on the fly...ergo en reggel elinditom es utana nem nagyon foglalkozom vele amig repulok :))) kiszolgalja a szimet PFPX et mindet :)

Hypo
meglassuk bar ha csak abbol fog allni hogy 25giga textura akkor nem hiszem :) mert Rex nek az idojaras resze mindig pocsek volt.

na igen textúrában a rex verhetetlen, de eddig jó időjárás motort azért még nem sikerült összerakni.
nem. megírták, hogy átalakítják a kormány igénye szerint. úgyhogy inkább átkalapálták.
321-es nem lehet. olyan van a sorosnak. vagy a sörösnek? hirtelen nem is tudom