5360
10823671771495363213.png

| Magyar fejlesztések | Prepar3D | Ultimate Realism Pack | Rendszerkövetelmények | PTA | CFG Tuning | AffinityMask Kalkulátor | Gyakran Ismételt Kérdések | X-Plane.Org

• OOM Hiba

• Helyes Library sorrend!

• Ideális ORBX sorrend!

• Miket kell még telepíteni esetleg?!

• Sok gondot tud még okozni az Ö hiánya is!

• Ez is fontos!

• Elmentett Libraryból eltűnnek a scenery-k!

Megoldás a C:\ProgramData\Lockheed Martin\Prepar3D v3 mappában lévő "scenery cfg" fájl törlése!
    Csinál egy újat és aztán be kellett olvastatni vele újra a sceneryket!

• Szimulátor hardver-szoftver biblia

• LOWW FlayTampa v2.7 csápok beállítása

• Clidey
    Az hagyján...de szemrebbenés nélkül ráírják majd hogy $79 minimum...
    Azok a felhők...beleégett a retinámba vazz...
  • Hypo #4198
    VR BA AHOGY KELL:))))))
  • Papirzacsi
    Ne ítélkezzünk elsőre. Adjuk meg nekik a lehetőséget, hogy bebizonyítsák, hogy van még lejjebb is :-D
  • [HUN]FaTaL
    Ez telefonra készül?
  • Clidey

Hát ha tényleg ez a next gen, akkor én köszönöm, nem kérek belőle!
  • Hont
    Ezt én is így éreztem!
    737 klasszisokkal jobb gép...
  • Nyiri
    Múlt hét csütörtökön szerencsém volt megtapasztalni egy visszapattanós leszállást egy Ryanair közreműködésével Rómában. Gyönyörű tiszta idő, 11 fok, alig volt egy kis szél. Úgy odakúrta, hogy azt hittem leszakad a hátam :D Most direkt úgy intéztem, hogy Ryan oda és Wizz vissza és mostmár 1000% számomra, hogy a 737 csendesebb és sokkal kényelmesebb mint a 320. A 320 visít és fél óra után már fájt a hátam. Nem tudom kinek találták ki azt az üléspozíciót, de nem embernek az biztos.
  • Pelsodriver
    Hát azért az ősöreg FX-nek még mindig jobban tudom használni az ATC-jét, mint a vadiúj X-Plane 11-nek. Nekem totál káosz, ahogy működik.Nem tudom, de szerintem ez annyira alapvető része a repülésnek, hogy egy ilyen nem olcsó szoftverben alap lenne, hogy megbízhatóan működjön. A jól működő mentés, betöltés sem 2018-as extra, akármilyen kiegészítővel sem.
  • Hypo #4191
    na akkor mondom:) 2018 ban egy Flight Simulator hoz kiadott ATC programtol kicsit más fajta mukodesi elvet user interactiont varok, mint ami ennek van, teszi a dolgát semmi gond, csak 50 EUR-ert egy 1998 as codebase/ui/functionality még eladható szimes kornyezetben mivel mi mar megszoktuk:) errol beszelek:)
  • Matth3w
    Ezek a mentett állások szerintem soha nem működtek normálisan, FSX P3D X-PLANE, ha repülsz szánd rá az időt, hogy végigviszed az utat.
    egyébként én használom, szeretem jopofa. van amikor azt csinálja, hogy süllyedés után elfelejt vektorálni, STAR-t nem mindig ad stb stb
  • Pelsodriver
    124thATC64-et próbálok használni az X-Plane 11-hez 64 biten.Működne is, de mentett játékmódot visszatöltve az ATC legutóbbi utasításai nem töltődnek be, nulláról indul.V.2.0.-A59-es verzió. Van valakinek ötlete, hogy mi lehet a hiba?
  • nibron
    na hát azért nem annyira értelek. mert alapvetően azt adja ami elvárható. de nem értem mitől lenne 2002. akkoriban még ferihegyen is lehetett visualban leszállni, kielőzve a sort. ha jól emlékszem pont akkoriban szüntették meg, bevezetve azokat a transitionokat ami máig is van. a pro-atcx-ben kérhetsz más útvonalat, direkteket, stb, ami igazából pont újabban terjedt el. úgyhogy annyira elavultnak nem mondanám, de mondjuk kíváncsi lennék mit várnál el 2018-ban?
  • Hypo #4187
    nem kell am mindig defensive be menni:)) neked tetszik jo az a lenyeg, mindenkinek más az igénye, ahogy irtam is a piacon a legjobb, csak nekem nem azt adja amit varnek egy ilyentol ma 2018 ban ha ez 2002 azt mondom HURRÁ
  • nibron
    hehe, jópofa vagy.:)) ha megnézzük, a repüléstechnikában a komplett folyamatokat scriptelni lehetne. akkor jó a dolog, ha repetatív módon mindig ugyanazt kell csinálnod.
    egyébként szerintem amit az oroszok csinálnak atc az a legjobb. valami atc2 a neve ha jól emlékszem. lehet vele társalogni is mint pl. az fscrew-ben. viszont számomra a kezelőfelülete elég barátságtalan volt, ezért aztán hanyagoltam is. a pro-atcx megadja azt ami kell az airliner repülésekhez. pár dolgot átállítottam, pl. a descent-et is én kezdeményezem. elég sok request van benne, elég jól használható. az emergency ami még javításra szorul, mert elég kötött, holott ilyenkor a repülő személyzet dönthet elég sok dologról. persze vannak lehetőségek, de ha van egy kétkörös hidraulika problémád amitől már az autopilot is működésképtelen, akkor nem tudsz még az atc-vel is küzdeni.
  • Hypo #4185
    hát igen, meglestem a proatc x et, a többiéhez kepeest jobb, ezt nem vitatom de nekem inkább egy script-nek hat ami megy a sajat tortenete szerint te meg koveted, de hát igen a belso atc kiirthatatlan:)
  • nibron
    azért vágod a felvetett problémát. ugye?:)))
  • papa10000
    A szarvkormány oldalában van 2 USB bemenet. De lehet a számítógép egyik USB bemenetére is csatlakoztatni.
  • ekre
    Gödöllő körüli repkedés egy Bell 407-el

[youtube]https://youtu.be/tsGnfXfEoKI[/youtube]
  • nibron
    nem ha van hová dugnod.xD
    egyébként azt is be lehet kötni usb-re ha jól tudom. az elektronika mindkét esetben ugyanaz, de valamit át kell rajta bökni vagy forrasztani és akkor külön egység lesz. a kábelezés most is usb-s (a yoke mikrokontrollerébe csatlakozik) csak a dugót kell átrakni. már egyszer utánanéztem, de még sohasem csináltam.
    Utoljára szerkesztette: nibron, 2018.01.26. 14:35:12
  • saca79
    Nekem van egy pluszban amit külön vettem használtan, de din dugós. Akkor így felejtős?
  • nibron
    néhány példából már láthatjuk, hogy nagyon jó kis atc-t lehet hozzá gyártani. amúgy pedig a kötött fonetika miatt nem is lenne bonyolult. a flightplan-ek már-már automatikusan készülnek, közelkörzetre az airac tök jól használható időjárás motorral. én a pro-atcx-et használom, és nagyon meg vagyok vele elégedve. de ami igazán a probléma az, hogy a gyári atc.dll-t nem lehet kiiktatni, és nem ismerjük a belsejét sem, tehát nem tudjuk kikerülni sem.
  • nibron
    az a yoke-hoz adott. és az csak egy. ha veszel egy különállót, azon már nem din dugó lesz, hanem a szokásos usb.:)
  • saca79
    Valaki használ 2 db saitek gázkart szarvkormánnyal? Hogyan lehet csatlakoztatni,A yoke-on elvileg csak egy gázkarnak van hely.
  • Hypo #4176
    ATC:)))) necces terület, VAtsim IVAO oszt jónapot :))) a tobbi az háááát... de a shaderek már müködnek...az az eyecatching:)
  • [HUN]FaTaL
    Kérdés, hogy addigra lesz-e 3 verzió, amit meg kell venni, vagy meddig fejlesztik a 11-es verziót. P3D-nél gondolom korlátozó tényező az is, hogy nem akarják kinyírni egy tollvonással az összes addont, mert az megölné a platformot szerintem.
    Utoljára szerkesztette: [HUN]FaTaL, 2018.01.25. 21:09:45
  • Clidey
    Tudom nem ez volt a lényeg, csak arra akartam ráreflektorozni, hogy Lamináris Kutatóknál más vonalon folyik a fejlesztés mint a konkurenciánál - itt nemcsak a csicsamicsákat pakolásszák bele, hanem mélyen belenyúlnak a lényegesebb dolgokba is. Persze, csak győzze az ember kivárni ugye...
  • nibron
    okés, de nem az volt a lényeg a kis szösszenetemben, hanem kicsit ironikusan elmerengtem azon, hogy már van egy közel tökéletes szimulátorunk, azzal az icike-picike de igazán apró kellemetlenséggel, hogy tulajdonképpen ez két teljesen különböző rendszer.:) az egyiknek az egyik fele jó, a másiknak a másik, ketten együtt már elég pöpec. vajon direkt csinálják ezt velünk?xD
  • Clidey
    Itt tudsz hangot adni véleményednek, milyen ATC-t szeretnél az XPL-be!
  • nibron
    hát igen, a tökéletes szimulátor valahogy így nézne ki: xplane graf.motor, flight dinamizmus, alapscenery, fények, active-sky motor asca-val, de abban a rex felhő textúrái, rex skyforce napocska, normálisan megcsinált ut live, külső atc (mert az a p3d-ben is elég vacak), pmdg gépek, fslabs és egyéb a p3d-ben jól megoldott repcsik, ill. repterek.
    de kiderül, hogy csak biliben lóg a kezem, jól ki van velünk fogyasztókkal tolva, hogy minden oldalról csak félkész dolgokat kapunk, és ezekre költhetünk rengeteget.
  • ekre
    az alábbiakat használtam:

-austrian landmarks
    -simheaven w2xp csomag (austria hd hibákat generál, pl fél magyarországon nem lesz úthálózat :))
    -osztrák repterek x-plane.at-ról
    -ortho4xp

továbbá saját lights.txt és felhő és égbolt színezés + egy lua script
  • [HUN]FaTaL
    Jaja, nézegettem az alap sceneryt, eléggé a helyén vannak a dolgok. Jó a landmarkok hidak hiányoznak (illetve generic híd van), de elég jó. Kár hogy az ATC borzalmas, mert amúgy elég sok mindenben veri a P3D-t bőven.
  • nibron
    hát ha nem, akkor sincs nagy különbség. kábé ugyanígy néz ki az alap is. nappal is elég jól néz ki, de azért a fények odavernek neki rendesen. hát igen, az xplane-nél elég jól eltalálták, hogy mi legyen az alapscenery. nem összevissza foltok, azok a városok, faluk, erdők mifenék tényleg ott vannak. és az alap domborzat is sokkal pontosabb mint a p3d.
  • eyecandy

Ez alap scenery?
  • ekre
    gyors bécsi kör

• nibron
    szóval első lépésben nem kell uninstallálni, elég ha letiltod a scenery libraryban. de az összeset amit a global vector rak be.
    Utoljára szerkesztette: nibron, 2018.01.23. 19:51:16
  • nibron
    uninstalláld az orbx global vectort. utána nézd meg, hogy megszűnt-e a hiba. ha igen, akkor az okozza. feltelepíted, elindítod a control panelt, és az airport elevation corrections fülön beállítod a kívánt szimulátort, majd lefuttatod az auto beállítást. Miután lefutott, apply majd kilépsz. azután vissza ugyanoda alul az airport listát átnézed. ha találsz olyan repteret ami meg van addonban, letiltod őket. a végén szintén apply. ezután már jónak kell lennie.
    Utoljára szerkesztette: nibron, 2018.01.23. 19:40:16
  • Matth3w
    Anno nekem is volt hasonlo p3d-ben keress ra "elevation fix" szerintem ugyan az lesz! Terrain settings csuszkakkal kellett jatszani
  • Hypo #4162
    ftx central adminban es run migration, utana fsx indit es nezd meg a scenerylibraryt esetleg eg screenshoot de elvileg utana rendbe lesz, installnal valami jogosultsag nem mukodott es csak x% a cuccoknak kerult installalasra,
  • Hont
    Szerintem nálad valami sorrend hiba van! Bár én még ilyet nem láttam...
    Hogy néz ki a library?
  • papa10000
    Elnézést, hogy ezen a fórumon....is.. jelentkezem a kérdésemmel, de az FSX fórum is lassan P3d-ről szól:) De talán itt is vannak még olyanok, akik párhuzamosan használják, vagy használták az FSX-et.
    A jelenség a következő: Amióta feltettem az ORBX-ot, a nagyobb USA repterek TORZAK. KLAX, KLAS, KSFO stb. A kisebb repterekkel semmi gond. Az épületek a levegőben lebegnek, az autók a "fellegekben" járnak, a kifutók hullámosak, gödrösek. Egy másik gépemen is fent van az FSX, de az ORBX nélkül. Ott minden rendben van és ott a sceneryk is jók, ezeken a reptereken. Az ORBX és a hozzá tartozó repterek nem kompatibilisek???
    Nézegettem külföldi ORBX-os fórumokat, /amerikaiakat is/, ahol szintén panaszkodnak. Csodálkozom, hogy egy ilyen nagy programban nem veszik észre azt a problemát és nem javítják ki. Egy reptér 39$, egy alap ORBX egység 59$.
    P3D-ben is van ez a jelenség??
    Mellékelek egy képet. De pl.a Golden Gate híd szárazfőld felett ível át. Hát nem érdekes?

Utoljára szerkesztette: papa10000, 2018.01.23. 10:02:02