Prepar3D - XPlane
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
sanya bácsi: neked ráadásul freesync-es a monitorod, nem?
Utoljára szerkesztette: nibron, 2017.12.21. 22:10:59
Söt az FPS lehet hogy több is HT ON helyzetben, de OFF-al sokkal simább!
Nálam is HT -OFF és AM63 használok 4930k hoz 4,5Ghz -en 2400MHz dolgozó cl10 dominátorokkal.
Ha a HT-t visszakapcsolom akkor hajlamos a röcögésre...
van még a "turbulence effect scale", ez alapértelmezésben 70 szokott lenni, kisgépnél vagy fslabs busznál én 35-re állítom.
"maximum wind turbulence" és "maximum cloud turbulence" 100 helyett 50 körüli a jó érték.
a többi értéket jó a default értéken tartani.
Így már jó? <#wink>#wink>
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
Utoljára szerkesztette: nibron, 2017.12.21. 16:44:02
http://goo.gl/gd6Zi5
<#alien>#alien><#hawaii>#hawaii><#ravasz1>#ravasz1><#bee1>#bee1>
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
https://www.avsim.com/forums/topic/458853-aircraft-bouncing-and-changing-speed/
Ezt találtam még...
Van a wind turb resznel azt hiszem, illetve windsmooth de tema volt ez Avsim forumon is ha megtalalom belinkelem
Erre gondolsz Zolibács? :)
Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)
De persze azért nem rossz :)
http://goo.gl/gd6Zi5
a személyes tapasztalatom alapján inkább megfordítanám a dolgot. európában sokkal könnyebb érvényesülni, mint mo-n. sokkal tisztábbak a szerződések, egyszerűbb a számlázás/likviditás meg úgy általában minden. nincs probléma az uniós adatbázissal, megfelelően vannak feltöltve, itthon meg állandóan veszekszünk a nav-al, hogy nem adót csalni szeretnénk, hanem nekik hiányzik az uniós partner. a partnerek általában betartják a szabályokat. ha megnézzük a mostani kintlévőségünket, ha tippelnem kellene kb. 80%-a keletkezik magyar ügyféltől, a többi csak a külföldi partner és ebből még lejön ugye az, ami lejárt még nem folyt be, de befog. viszont a magyar ügyfeleink vannak abszolút kisebbségben (tipp: 35-65%). külföldi cégekkel szemben nem jellemző a "pénzbehajtás", magyar cégekkel szemben rendszeres. tény, hogy nehezebb külföldön a ténykedést elkezdeni, de ha elindul sokkal egyszerűbb. és ez nem csak az unióra vonatkozik. viszont a magyar állammal sokkal több problémánk van, amikor külföldre dolgozunk. annyira bonyolult pl. a számviteli törvény, hogy egy németnek képtelenség elmagyarázni, hogy miért néz ki egy neki készült számla úgy-ahogy. vagy, hogy miért nem használunk mo-n előleg/végszámlát, miért nem működik a folyamatos teljesítés és még sorolhatnám.
egy kis sztori, ha már folyamatos teljesítés: mo-n no meg az egész világon a folyamatos teljesítésű számlákat többnyire előre kifizettetik. ezek mögött szinte kizárólag szolgáltatások vannak. egy példa: a szemétszállítást előre kifizeted, hogy elhordják a szemetedet. de nap mint nap találkozol vele, annyira gyakori (pl. az interneted is valszeg így fizeted). 2 évvel ezelőtt nagyon okos kormányzati komák kitalálták, hogy ezzel rengeteget lehet csalni (azt nem tudták megmondani hogyan), és különben is bonyolult. kiötletelték, hogy számlázzuk ezt úgy, mint a normál számlákat (tehát teljesítéskor/után). mondhatni, hogy tök jól megalkották a szabályrendszerét, elfogadható volt. volt azonban egy kis bibi. mégpedig az, hogy az eddigi ügyviteli menetben előre állítottuk ki a számlákat, ezután viszont utólag számlázunk. tehát az átállás alatt a cégeknek nem lesz bevételük. a mi cégünknél a legkisebb számlázási ciklus 3 hónap, tehát túl kellett volna 3 hónapot élnünk. érthető módon a pénzügyi vezetőnk helyből agyfaszt kapott. mivel a mi cégünk nem ügyvitelben utazik, ezért megkértük a könyvelésünket végző céget, hogy valahogy oldjuk meg, mert ez a bevételkiesés a teljes éves bevételünk negyede. és ezt egy akármennyire stabil cég megérzi. a vége az lett, hogy az adóhatóságtól néhány előadó, néhány érintett cég képviselője, és a könyvelőink összeültünk a konf.termünkben. levezettük az adóhatóságnak, hogy ezzel az intézkedéssel, miként vágnak haza néhány ezer céget, meg amúgy mellékesen a komplett költségvetést (mert ugye ha én nem számlázhatok, abból az államnak sincs bevétele). és nem értették mi a bajunk, hiszen ők csak egyszerűsítettek. már én (semmiféle pénzügyi és ilyen irányú végzettségem sincs) próbáltam elmagyarázni táblán lerajzolva, hogy mi a gond. kb. 4 órányi küzdelem után felfogták, hogy mi a gond. annyit mondtak, hogy "hűha erre senki sem gondolt" és elviharzottak. ez volt március környékén, július 1-én lépett volna életbe a törvény. aztán történt még pár ilyen "értelmes" dolog, viszont eddig mi kitaláltuk, hogyan ne menjünk csődbe. teljesen legális volt, de rohadt bonyolult. közeledett a június vége, még mindig semmi eredmény. azután 28-a környékén az egyik fideszes képviselő a parlamentben javasolta, hogy halasszák el a bevezetést. aztán pár hónapra rá úgy döntöttek, hogy hatályon kívül helyezik az egészet.
tehát hiába dolgozol biztos pozícióban, tutkó fizetéssel, stabil cégnél, elég egyetlen rossz döntés, és kalap-kabát. na most ez csak egyetlen példa volt, tudok még jó pár ilyet, és én még csak nem is ezzel foglalkozom. illetve nem ezzel kellene.
Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)
Bár erről az az én véleményem, hogy járunk ide kb 20-an! Abból a hozzászólások alapján 15:5 arányt gondolnék az ellenzék javára!
Amennyiben van olyan társunk aki nem biztos a helyes irányban és ezek a sorok olvasása után elkezd bármiben is kételkedni majd utána jár és megbizonyosodik arról, hogy át van verve, már megérte ez a kis "vita" ill eszmecsere!
Kihangsúlyoznám még egyszer, hogy örömmel vitatok meg számokat, tényeket! Csak sajnos egyenlőre magunk vagyunk...
"stabil pozícióban érzed magad a munkahelyeden?"
igen
"érzel akkora stabilitást a fizetésedben, hogy felvegyél 25-30 évre hitelt?"
igen, bár ez sokkal összetettebb kérdés. Sok ember a jövő hétre nem gondol nem, hogy mi lesz 20 év múlva így simán belevág bármibe
"miért kell bizonyos időszakokban egyre sűrűbben úgy nyilatkoznunk, hogy "negatív kormányzati intézkedések miatt nem kivitelezhető"?
Én egy közgazdaságtani előadáson hallottam egy külfödi kollégától, hogy aki ma Magyarországon nem képes legálisan céget üzemeltetni úgy hogy profitot és stabil likviditást tartson fent az nem életképes az európai piacon sem. Ez van. Nem kell minden cégnek talpon maradni. Lehet ezt sok mindenre fogni, de legegyszerűbb a kormányra. Emellett a Mészáros kft persze kiemelkedően nyomva van, de a kormányra fogni cég sikertelenséget az nem helytálló.
hont: a média az egyik legjobb eszköz az ige hirdetésére. az egyik kollégám édesanyja (70 év körüli), jó pár évvel ezelőtt, amikor a híradóban tulajdonképpen csak a gyilkosságokat meg az ilyen kategóriájú híreket adták, egy idő után úgy döntött, hogy ő aztán ki nem megy az utcára, mert magyarországon elszabadult a pokol. pedig csak az volt a baj, hogy nem informálódott máshonnan és azt hitte, hogy csak ez történik a világban. és amúgy nem volt hülye (több nyelven beszélő ny.közgazdász), az ő szemszögéből simán meg lehetett érteni a dolgot. kapott internetet, laptopot, beállítva a nagyvilágra és simán meggyógyult.
sajna az emberek lusták vagy fáradtak normálisan informálódni, a tv meg állandóan megy, elég egyértelmű az eredmény.
érdekes, hogy itt politizálunk, a fórummal kapcsolatos dolgokat meg priviben intézzük.:))
Gondolkodok a cserén és megerősítést várnék...<#whatever>#whatever>
Nem akarok olyan cégnél dolgozni, ahol a cég likviditása függ attól hogy ki van kormányon itthon.
Utoljára szerkesztette: Nyiri, 2017.12.20. 09:57:30
Rendszeresen teliplakátolják az országot sokmilliárd forintért egy hazugsággal, és nem történik ellene semmi érdemleges...az n+1-edik stadion épül a mi pénzünkből, és senki nem kérdőjelezi meg a létjogosultságát... nyílt színen megy a mutyi, a lopás, belehazudnak az emberek képébe, és senki nem vonja őket felelősségre... kisvasút épül, egy mezei gázszerelőből pár év alatt sokszoros milliárdos lesz, és senki nem kérdezi: és ezt mégis hogy?
Nem történnek vizsgálatok, nem történnek felelősségre vonások...semmi nem történik. Csak a narancsködben úszók tapsikolnak örömükben. Az öltönyös bűnözők pedig nyíltan tömögetik szépen tovább a zsebüket, hisz látják: itt bármit meg lehet tenni következmények nélkül, nem kelll tartaniuk semmitől. Semmiféle szinten. Csak egy példa a millióból: városom fideszes polgármestere és annak helyettese tavaly ilyenkor nem-mel szavazott arra a testületi ülésen, hogy a két ünnep között a rászoruló gyerekek napi egyszeri ingyenes ételt (ebédet) kapjanak. A RÖGTÖN EZ UTÁNI napirendi pontban pedig teljesen egyöntetűen megszavazták maguknak a 6 millió(!) forintos évvégi prémiumot! Értsd: 3-3 millka fejenként! És a fidesz-többségi testület szépen megszavazta nekik! A szavam elállt mikor ezt így lehozták a városi szennylapban! És természetesen azon kívül, hogy a két ellenzéki képviselő szóvá tette (ami kb annyit ér mint falábúnak a talpmasszázs), nem történt semmi. Senki nem háborodott fel, senki nem kérte őket számon! Kiváncsi leszek, idén is meglépik-e ugyanezt...mernék fogadni arra, hogy igen.
Szóval itt tartunk. Csúszunk egyre lejjebb, ők meg gazdagodnak egyre jobban. Nem is sajnálnám tőlük, hogy közben végeznék a munkájukat BECSÜLETTEL, és picit mi is éreznénk a hatását, és évről-évre egy picit mi is kezdenénk jobban élni. De sajnos ez távolról sincs így. És belátható időn belül nem is lesz így.
Rákérdezek a cigi miért lett a duplája a rezsim alatt? Erre a válasz: A soros miatt! Kész! Totális agymosás! Borzasztóan sajnálom! :(
Utoljára szerkesztette: Hont, 2017.12.20. 09:23:07
Igazából nem jöttem rá, mi mozgatja ezeket az embereket. Élni az elmúlt két ciklus alatt nem élnek jobban az tuti. Adózni se adóznak kevesebbet. Ők is látják a médiában nap-mint-nap hogy miféle bűnöket követnek el a jelenlegi rendszer "üzemeltetői"... És mindezek ellenére nem szólal meg bennük az igazságérzet, hogy "Heló...! Hát mit csinálnak ezek az országgal?! Hát mit csinálnak velünk?? Nyíltan lopnak, csalnak hazudnak!!" Ezek az emberek engem annyira elszomorítanak. Nem értem hogy lehet őket ennyire befolyásolni...hogy ennyire elvakultan, feltétel nélkül imádjanak egyetlen embert. Bár, láttunk erre ugye példát a II. világháború okán, szóval sajnos nem lehetetlen a dolog.
tenderek,versenytárgyalások,pályázatok: az első narancsos kormányzás alatt majdnem tönkrement a cégünk, mert a bevételünk elég erősen költségvetési intézményektől függött. megpályáztatták a szegmensünket, mi bátran elindultunk rajta, mert szakmailag elég erősen nekünk állt a zászló. mégsem mi nyertünk, hanem egy olyan szolgáltató akinek semmi tapasztalata nem volt ezen a területen, és az általuk forgalmazott projekt még közel sem volt kész (magyarán nem működött). mivel azonnali "szolgáltatásváltás" történt nekünk be kellett fejezni a szolgáltatást, és a továbbiakban a nyertes cégnek kellett volna szolgáltatnia, ami nem működő rendszerrel némileg nehéz lett volna. ezért aztán "fű alatt" a szegmensben dolgozók továbbra is (a cégünk beleegyezésével és támogatásával) a mi szolgáltatásunkat használta, hogy el tudja végezni a munkájukat. egy olyan szegmensben, ahol az el nem végzett munka megborította volna a komplett közigazgatást (híradók remekül el lettek volna egy darabig). viszont mi ezért semmilyen juttatást nem kaptunk, mert ugye nem volt szerződésünk, sőt még arra is vigyázni kellett, hogy nehogy kiderüljön felsőbb szinteken, hogy a mi rendszerünket használják. csak ez az egy tender kb. 2-3mrd-os veszteséget okozott így a cégünknek, mert ugye nem csak a bevételtől estünk el, hanem ingyenesen fenn kellett tartanunk a komplett szegmens támogatását fejlesztésekkel, üsz.kollégákkal, titkos továbbképzésekkel, stb. mindezt azért, mert a cégünk nem szerette volna, ha megborul az ország jelentős része. pedig az elég érdekes lett volna, valszeg orbán és a sleppje is eltűnt volna örökre, mert akkora botrány lett volna belőle. ezek után jogos a kérdés, hogy egy ilyen felállásban hogyan nyerhetett egy ilyen cég. nagyon egyszerű a válasz: nem szakmai, hanem baráti/politikai szempontok voltak a mérvadóak. elég volt szétnézni az akkor még teljesen ismeretlen cég vezetésében és már mindent tudtunk.
azután vannak még a különféle tárgyalások. érdekes, hogy amikor nem szegfű kormányzás van, a tárgyalásokon egyre nyíltabban kerülnek elő a vesztegetési ügyek. legutóbb egy döntéshozásban szerepet játszó osztályvezető!!! teljesen nyíltan közölte, hogy annak a cégnek van nyert ügye, amelyik őt és a családját vendégül látja 3 hétre egy jól menő ausztrál nyaralóhelyen, mert az idén azt nézték ki maguknak. mi ennél a pontnál mindig elköszönünk. mostanra már ott tartunk, hogy magyar közigazgatáshoz köthető projektekkel már nem is foglalkozunk. ha kapcsolatba lépünk valakivel, le kell káderezzük a kapcsolatait (van ilyen szolgáltatást végző cég), és az eredménytől függően döntjük el, hogy pénzt/erőforrást fektetünk a dologba. ezek az "érdekes" dolgok érdekes módon mindig a narancsos korszakokra esnek. a "komcsiknál/libsiknél" nagyon ritkán voltak ilyenek (mint narancsos korszakban a robbantások), itt meg most minden erről szól. és már korántsem "fű alatt", hanem teljesen nyíltan megy a dolog. tanulságos, hogy az országhatárokon kívül nem találkoztunk még ilyen problémával, bár ha a románoknál, vagy ukrán, orosz fronton próbálkoznánk biztos találnánk. európában néhány országban van rabat (magyarul mennyiségi engedmény), amit mi magyarok, főleg ha tőlünk várják el, korrupciógyanúsnak tűnhet. nem is ismeri pl. a számviteli törvény, ettől függetlenül egy teljesen legális és logikus dolog.
ha megnézem a cégünk ügyfélállományát, manapság több magyar céget veszítünk mint amennyit nyerünk. és ez nem azért van mert szarul szolgáltatunk, hanem azért mert ellehetetlenülnek/megszűnnek a cégek. rengetegen próbálkoznak jogutódlással (már külön adminisztrátor foglalkozik nálunk ezekkel) fennmaradni. ellenben van pár cég
szerintetek jó ez így? ha az eredményes cégek valamelyikénél dolgozol, akkor jelenleg mindenképp, de mi van ha nem? aki valamelyik simicskához köthető cégnél dolgozik, annak most jó? ettől pörög a gazdaság? stabil pozícióban érzed magad a munkahelyeden? érzel akkora stabilitást a fizetésedben, hogy felvegyél 25-30 évre hitelt? miért kell bizonyos időszakokban egyre sűrűbben úgy nyilatkoznunk, hogy "negatív kormányzati intézkedések miatt nem kivitelezhető"?
hogy ne csak negatív dolgokról írjak: akinek van állása, és kap cafeteria-t, akkor az igényelhet olyan utalványt amivel ingyen mehet meccsre. ezzel is hozzájárulhat a magyar futball újbóli minőségi szintre emelkedéséről. az már tényleg csak a dolgozó parasztsága, hogy nem erre igényli a cafeteria-t, ill. más egyéb sportutalványra, hanem legjobban készpénzt és étkezési jegyet szeretne, önk.nyugdíjat vagy egészségpénztárat. a kormányzat az isten sem tudja már megmondani hány milliárdot költött el arra, hogy mi minőségileg tudjunk szurkolni (tulajdonképpen már kis falukban is van több tízezres stadion, hozzá közlekedésnek akár még vonat is), és mi paraszt módon még mindig csak a hasunkra meg a személyes közérzetünkre gondolunk. tesszük ezt még akkor is, hogy lassan alig észrevehető módon már a cafeteria-t is adóztatják rendesen. hát így hogyan lehet egy országot építeni? ezeknek az embereknek?
LHDC ura ma 120MFt cégére azt mondta, hogy az a felesége cége, aki magánember...
Csak az elmúlt 8 év, meg a hazudtunk megy! Meg most a Soros...
Komolyan szánalom!
Pontosabban többszöri kèrésemre sem voltál képes kipréselni magadból egy valamire való érvet hogy szerinted ugyan miért leleddzünk mi tévedésben és nem te.
Nem képviselsz senkit azt mondod? Hát...szerintem mindenki másnak az első pillanatban lejött kit-kiket képviselsz! Most miért kezdted el hirtelen tagadni? Aki visszaolvas, tisztán láthatja, hogy igenis képviselsz valakiket!
Azt meg inkább ne feszegesd hogy ki égeti magát én vagy te... Ha még nem esett volna le neked: itt egyedül vagy a véleményeddel! :P
Na van még kedved tovább mellébeszélni vagy befejezhetjük a témát végre?