5360
10823671771495363213.png

| Magyar fejlesztések | Prepar3D | Ultimate Realism Pack | Rendszerkövetelmények | PTA | CFG Tuning | AffinityMask Kalkulátor | Gyakran Ismételt Kérdések | X-Plane.Org

• OOM Hiba

• Helyes Library sorrend!

• Ideális ORBX sorrend!

• Miket kell még telepíteni esetleg?!

• Sok gondot tud még okozni az Ö hiánya is!

• Ez is fontos!

• Elmentett Libraryból eltűnnek a scenery-k!

Megoldás a C:\ProgramData\Lockheed Martin\Prepar3D v3 mappában lévő "scenery cfg" fájl törlése!
    Csinál egy újat és aztán be kellett olvastatni vele újra a sceneryket!

• Szimulátor hardver-szoftver biblia

• LOWW FlayTampa v2.7 csápok beállítása

• Hypo #5280
    erdekes a ui updaten kivul kicsit mint a regi :) vor to vor direct gps:)
  • [HUN]FaTaL
  • Hypo #5278
    Nagy nap ez végre:)))MD11
  • nibron
    Azt mondod hogy példul nyugalmi helyzetben változik a Windowsban a pozíció (cicereg)? Az alapérték (felengedve) 1023 kell legyen, teljesen lenyomva 0. És mind2 csinálja? És egyszerre vagy külön-külön?
    És ha már erről beszélünk, a rudder alaphelyzetben nem nulla kalibrálás után? Vagy az is cicereg?

Az egri pasas fel van készülve arra, hogy valaki beállít egy pedállal? Mert ha vki beállít hozzám egy tv-el, valszeg a feje lesz a monoszkóp.:)
    Utoljára szerkesztette: nibron, 2020.04.30. 15:04:12
  • Hypo #5276
    gls feladod kesz elkuldik :)
  • eyecandy
    Azért ragad a fék, mert folyamatosan kap egy hibás impulzust. Nem kalibrációs hiba sajnos. De ha rá tudsz nézni... közelebb vagy, mint Eger :)))
  • nibron
    Megbeszéltük már. Vagy nem?:)
    A kitérés az egy dolog (ezt meg kell nézni), de ha ragad a fék az nem biztos, hogy a pedál hibája. Ha használod az FSUIPC-t, és direktben megy, akkor a kalibrációs érték minimuma nem lehet nullánál kisebb. Viszont az FSUIPC alapból -16380 és +16380 közé teszi default, ettől lesz satu. Pete kicsit elbaszarintotta a fékek konverzióját, de szerencsére lehet fixálni, csak 0 és +16380 közé kell tenni a kalibrációt. Elküldtem az FSUIPC ini-t, abban benne van, hogy minek kell lennie a T-Rudder beállításainak. Ha a maximális értéket feljebb veszed mint +16383, akkor "lágyítja" a féket. Pl. a 748F-nek 18600 körüli érték adja vissza a reális fékerőt. A minimum nulla érték még azért is jó, mert nem fog azonnal a fék, hanem fel kell "keményednie".
  • eyecandy
    Köszi Zoli, Eger kicsit messze van, de teszek egy próbát :)
  • Hypo #5272
    lehet elment a szenzor - probald meg hatha
  • eyecandy
    Köszi Zoli, de sajnos nem szoftveres a probléma. A windowsgame controllers setupjában teljesen szűz gépen is erősen kitér jobbra. a
    A simben ragad a fék stb. Műszerész kell sztem. De hivatalos support nincs, és nem találok senkit aki foglalkozna ilyesmivel.
  • Hypo #5270

Utoljára szerkesztette: Hypo, 2020.04.27. 08:24:28
  • eyecandy
    Sziasztok!

Valakinek van ötlete, hol tudnám megjavíttatni a Thrustmaster T.Flight Rudder pedálomat? Folyamatosan kitérít jobbra bármilyen más pc-n próbálom is.
  • perko

• eyecandy
    Hasznos tréning oldal [URL=https://skywaypublic.ru/index/a320im/0-10][/URL]
  • exTrem
    Jó pár 2020 új kép
  • Hypo #5265
    ja igaz olaszbol egy generacio tunt el..... ok akor megprobalok generaciot valtani:)))
  • nibron
    Hát igen, kikapcsolva ugyanaz, bekapcsolva XPL felhők. Bár közelről sokkal rondábbak mint az xpl-ben, olyan durván vannak szétmosva. Érdekes, hogy bekapcsolva minél magasabban vagy, annál jobban esik az FPS. Földközelben szinte semmi.
    Az egér vezérlése most olyan félig p3d-s és félig xpl-es. Kb. negyedóra alatt agyfaszt lehet kapni tőle.
    Win10-ből a 1909-es verzió kell minimum, mert különben el sem indul. Illetve elindul, de semmit sem lehet benne csinálni (pl. csak az F35 repül, és egyetlen 1 fájlt sem ment el. konfigot sem).

@Zoli bácsi: most az öregeken van a sor, mert nagyon leterhelik a társadalmat. A kínaiak majd biztosan gondoskodnak arról a rétegről is.:)
  • Hont
    Ti már semminek se tudtok örülni...
  • Clidey
    Hát, ahogy nézem a netet, a kezdeti reakciók eléggé vegyesek...de talán a csalódottság felé billen a mérleg inkább. Sokak szerint rondák az új felhők, és durva fps esést is okoznak. Hát mondjuk, nekem is az volt az első reakcióm, mikor az láttam pár képet a v5-ről, hogy "Nini! XPL11 felhők!"...csak XPL-ben nem eszi annyira az fps-t ezek szerint.
    Mások bugos, ronda grafikáról ajajognak, meg hogy gyakorlatilag semmi sem változott, ha ezeket az új felhőket (TrueSky) kikapcsolod.
    Egyre inkább az az érzésem, olyan ez a v5 mint az XPL-nek a Vulkan...megcsinálták, kiadták, de minek?
  • Hypo #5261
    jo ebben a legjobb a PMDG :))) megvetted FSX re az NGX et aztan fizettel a p3d verzioert - ugyan azt a termeket kaptad, aztan NGXU egy vagyon es kb van benne olyan ami tokre nem izgat nem kell van ra mas jobb megoldas de veheted azt is....:)) FSUIPC nel 11 euro az upgrade :).

JO a perforomance javult na de hogy? VRAM ot toljak szet a p...ba, igy jonnek az OOM gondok :))) TrueSky fos, beta beta, a shaderek jobbak, de latszik ez egy hurry megjelenes volt, lesz itt hamar 5.2 viszont nagy kerdes hogy egyaltalan bajoldjon e az ember vele ha muxik most minden, illetve mi lesz MSFS el ha kijon. Az tuti nem szeretnek 1000 eurokat kolteni :) inkabb repulom amim van olyan helyekre ahol van addonom meg igy is 6 evig repulhetnek hogy midnent bejarjak :))))

Viszont ORBX is erdekes, VECTOR kuka mert pdv5 ben az afdatok frissebbek, sose szerettem azt a progit amugy, viszont a VRAM dolog majd erdekes lesz hogy a fejlesztok hogy probalnak lavirozni azon a vekony jegen, persze sok trendi pilota mar meg is vette installalta csodalatos 100 fps igaz meg ma se tudja miert epp az adot felzallopalya az irany de boldog tele baxa addonokkal hareli a videot meg tobb hulye jon likeoljak es ok is csinaljak majd forumokon sirnak hogy fagy nem megy stb....kar hogy a virus nem ezeket tamadja a fogyasztoi tarsadalom fele eltunne nem lenne rossz :)))
    Utoljára szerkesztette: Hypo, 2020.04.16. 07:22:21
  • nibron
    A PMDG már a 64 bites változatot is ingyen upgrade-olta, úgy hiszem azzal nem lesz probléma. Nagyon (még) nem ástam bele magam a változásokba, de úgy gondolom, hogy főleg a directx-hez köthető dolgok változtak, a struktúra és az interface maradt, ami az addon gyártóknak könnyebbség. Kérdés, hogy mennyire szükséges egy addonnál a grafikai ráncfelvarrás. Az FSUIPC is csak azért kell, hogy változzon, mert az interface-ben benne vannak a kapcsolódáskori verzió adatok. Ezeket Peter beégette az IPC-be, tehát már csak ezért is bele kellett nyúlnia (nem először).
    Szerintem sokan fognak váltani, mert sokan nem tudnak élni a legújabb verzió nélkül (közismert jelenség), de egészen biztos azok is sokan vannak akik kivárnak egyrészt az átállási problémák miatt, másrészt az új szimcsi miatt. De ilyen mindig is van a major váltásoknál nem csak ennél a szimnél, hanem általánosan minden alkalmazásnál. Sokan lesznek akik kipróbálják a meglévő szim mellett a virágboltit és az alapján döntenek. Valamennyire az LM is használja a piackutatást és az alapján tevékenykedik.:)
  • exTrem
    Szerintem most nagyon sokan nem fognak váltani.. Főleg a közelgő emesefes miatt. Ott nyer majd vagy nagyon nagyot a P3D, vagy veszít. Meglátjuk, de szerintem most a többség kivár.
  • Clidey
    FSUIPC-nek már megjelent a 6-os verziója P3D5-höz, az FSElite-n levő kompatibiliti lista szerint meg a PMDG ingyenesen frissiti a cuccait P3D5 alá...hááát...hiszem ha látom... :))))

https://fselite.net/prepar3d-v5-compatibility/aircraft/

De amúgy ez tényleg gáz amit írsz Peti, hogy egy-egy kiadó súlyos összegeket akaszt le azért hogy használni tudd a cuccukat egy újabb verziójú szimen...vagy ahogy Zolibács is irja, nagy nehezen évek alatt összegyűjtögeti-beállitgatja a dolgait nem kevés idő és pénz árán, aztán egyszercsak azt mondja a kiadó hogy oké, akkor ez innentől not supported, vedd meg az újabb kiadást...hát kapják be... :(((
  • alert
    Na igen :D egyáltalán van már rá NGXU és FSUIPC? Nem tudom működne-e a szimulátor világban az előfizetéses modell, de talán jobb lenne, mint 140 EUR-ért venni egy add-ont, ami a következő major verziónál vagy kuka, vagy akciósan 100 EUR-ért upgradelhető.
  • Hypo #5256
    Na V5 kint, elvileg jobb a performance, na de ugye most meg kene venni ujra, plusz ezen mar a regi NGX se megy ergo kene az uj NGXU ami szinten egy vagyon plane hogy az efb jet ugyse hasznalnam a tobbi meg kb ugyan az ....es a tobbi upgrade dijrol ne is beszeljunk fsuipc re is egy 10 eurot ra kene dobni, szoval osszessegeben 300 EUR lenne az upgrade vagy tobb:) jo nekem ez a v4.4 meg egy darabig :))))
  • Nyiri
    Szívesen :)
  • Hypo #5254
    :)) persze nyilvan van koztuk 10 ev:) de ennyit nem er a valtas nekem :) a kovetkezo LOWW majd MSFS hez talan :)
  • exTrem
    Én csak a saját tapasztalatból indultam ki mert (bár most sajnos épp nem) a reptéren vagyok minden nap kb és a valóságnak az új orbx jobban megfelel. Persze a másik se rossz :)
  • Hypo #5252
    ok koszike szupi a video, na akkor megsporoltam egy kis penzt mert amenyibe kerul annyival nem jobb :) persze szebb a parkolo de az erdekel engem a legkevesbe:)))) nekem ezek a kulonbsegek ennyit nem ernek. raadasul a terminal es a gate szerintem nem is jobb de ez egyeni szocprob. Köszi
    Utoljára szerkesztette: Hypo, 2020.04.12. 08:58:48
  • Clidey
    Köszi, így mostmár tényleg senki nem érti félre...
    Utoljára szerkesztette: Clidey, 2020.04.11. 21:11:21
  • exTrem
    Nekem jobban tetszik ez az új ORBX. Sokkal up to datebb az egész, sok helyen sokkal pontosabb is mint a flytampa.
    Itt egy összehasonlítás
  • Nyiri
    Asobo :)
  • Clidey
    Azaz! Jól mondod Tanár úr!
    Aztán érbászéknál mizu van?
  • Papirzacsi
    FAA certifikáció van a professional verzióra, de jelentsen is ez bármit, mert önmagában ez egy FSTD-re pl. kevés.
  • [HUN]FaTaL
    Valóban, erre is emlékszem. De mindig azzal volt tele minden, hogy a P3D nem home sim platform, azért is van oktatási meg professzionális verziója csak.

Más kérdés, hogy szerintem a vevők nagyrésze mire használja :D
  • Clidey
    Nemtom, én arra emlékszem, hogy régen az Austin haknizta körbe azzal a világot, hogy az ő szoftverük (eg. X-Plane nemtomhányasverzió) az egyedüli EASA(?) elfogadott szoftver, és csak ebből lehet szimulátort építeni amit képzésre is lehet használni.
  • Hypo #5244
    mivel jobb mint a FlyTampa fele ? Mert az eleg jo igaz regi de jo a performance szepek a texturak stb
  • [HUN]FaTaL
    Inkább LM-nek nincs szüksége, nem? Alapvetően a P3D nem home platform, ha jól tudom, ellentétben az MS sim-mel. Kiváncsi leszek :)
  • eyecandy
    Majd írd meg, hogy fut, mert olvastam negatív véleményeket
  • Hont
    Költekezünk...:D
    LOWW ORBX