Prepar3D - XPlane

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A PMDG már a 64 bites változatot is ingyen upgrade-olta, úgy hiszem azzal nem lesz probléma. Nagyon (még) nem ástam bele magam a változásokba, de úgy gondolom, hogy főleg a directx-hez köthető dolgok változtak, a struktúra és az interface maradt, ami az addon gyártóknak könnyebbség. Kérdés, hogy mennyire szükséges egy addonnál a grafikai ráncfelvarrás. Az FSUIPC is csak azért kell, hogy változzon, mert az interface-ben benne vannak a kapcsolódáskori verzió adatok. Ezeket Peter beégette az IPC-be, tehát már csak ezért is bele kellett nyúlnia (nem először).
Szerintem sokan fognak váltani, mert sokan nem tudnak élni a legújabb verzió nélkül (közismert jelenség), de egészen biztos azok is sokan vannak akik kivárnak egyrészt az átállási problémák miatt, másrészt az új szimcsi miatt. De ilyen mindig is van a major váltásoknál nem csak ennél a szimnél, hanem általánosan minden alkalmazásnál. Sokan lesznek akik kipróbálják a meglévő szim mellett a virágboltit és az alapján döntenek. Valamennyire az LM is használja a piackutatást és az alapján tevékenykedik.😊
exTrem
Szerintem most nagyon sokan nem fognak váltani.. Főleg a közelgő emesefes miatt. Ott nyer majd vagy nagyon nagyot a P3D, vagy veszít. Meglátjuk, de szerintem most a többség kivár.

Clidey
FSUIPC-nek már megjelent a 6-os verziója P3D5-höz, az FSElite-n levő kompatibiliti lista szerint meg a PMDG ingyenesen frissiti a cuccait P3D5 alá...hááát...hiszem ha látom... 😊)))

https://fselite.net/prepar3d-v5-compatibility/aircraft/

De amúgy ez tényleg gáz amit írsz Peti, hogy egy-egy kiadó súlyos összegeket akaszt le azért hogy használni tudd a cuccukat egy újabb verziójú szimen...vagy ahogy Zolibács is irja, nagy nehezen évek alatt összegyűjtögeti-beállitgatja a dolgait nem kevés idő és pénz árán, aztán egyszercsak azt mondja a kiadó hogy oké, akkor ez innentől not supported, vedd meg az újabb kiadást...hát kapják be... 😞((

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

alert
Na igen 😄 egyáltalán van már rá NGXU és FSUIPC? Nem tudom működne-e a szimulátor világban az előfizetéses modell, de talán jobb lenne, mint 140 EUR-ért venni egy add-ont, ami a következő major verziónál vagy kuka, vagy akciósan 100 EUR-ért upgradelhető.

\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"

Hypo
Na V5 kint, elvileg jobb a performance, na de ugye most meg kene venni ujra, plusz ezen mar a regi NGX se megy ergo kene az uj NGXU ami szinten egy vagyon plane hogy az efb jet ugyse hasznalnam a tobbi meg kb ugyan az ....es a tobbi upgrade dijrol ne is beszeljunk fsuipc re is egy 10 eurot ra kene dobni, szoval osszessegeben 300 EUR lenne az upgrade vagy tobb😊 jo nekem ez a v4.4 meg egy darabig 😊)))

Szívesen 😊

Hypo
😊) persze nyilvan van koztuk 10 ev😊 de ennyit nem er a valtas nekem 😊 a kovetkezo LOWW majd MSFS hez talan 😊

exTrem
Én csak a saját tapasztalatból indultam ki mert (bár most sajnos épp nem) a reptéren vagyok minden nap kb és a valóságnak az új orbx jobban megfelel. Persze a másik se rossz 😊

Hypo
ok koszike szupi a video, na akkor megsporoltam egy kis penzt mert amenyibe kerul annyival nem jobb 😊 persze szebb a parkolo de az erdekel engem a legkevesbe😊))) nekem ezek a kulonbsegek ennyit nem ernek. raadasul a terminal es a gate szerintem nem is jobb de ez egyeni szocprob. Köszi
Utoljára szerkesztette: Hypo, 2020.04.12. 08:58:48

Clidey
Köszi, így mostmár tényleg senki nem érti félre...
Utoljára szerkesztette: Clidey, 2020.04.11. 21:11:21

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

exTrem
Nekem jobban tetszik ez az új ORBX. Sokkal up to datebb az egész, sok helyen sokkal pontosabb is mint a flytampa.
Itt egy összehasonlítás

Asobo 😊

Clidey
Azaz! Jól mondod Tanár úr! <#eljen><#taps><#bee1>
Aztán érbászéknál mizu van? <#ravasz1>

Papirzacsi
FAA certifikáció van a professional verzióra, de jelentsen is ez bármit, mert önmagában ez egy FSTD-re pl. kevés.

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

[HUN]FaTaL
Valóban, erre is emlékszem. De mindig azzal volt tele minden, hogy a P3D nem home sim platform, azért is van oktatási meg professzionális verziója csak.

Más kérdés, hogy szerintem a vevők nagyrésze mire használja 😄

http://goo.gl/gd6Zi5

Clidey
Nemtom, én arra emlékszem, hogy régen az Austin haknizta körbe azzal a világot, hogy az ő szoftverük (eg. X-Plane nemtomhányasverzió) az egyedüli EASA(?) elfogadott szoftver, és csak ebből lehet szimulátort építeni amit képzésre is lehet használni.

Hypo
mivel jobb mint a FlyTampa fele ? Mert az eleg jo igaz regi de jo a performance szepek a texturak stb

[HUN]FaTaL
Inkább LM-nek nincs szüksége, nem? Alapvetően a P3D nem home platform, ha jól tudom, ellentétben az MS sim-mel. Kiváncsi leszek 😊

http://goo.gl/gd6Zi5

eyecandy
Majd írd meg, hogy fut, mert olvastam negatív véleményeket

Hont
Költekezünk...😄
LOWW ORBX
Clidey
Így van... 😊))
De azért pár év alatt eljutottak LM-ék is oda, hogy sloped runway... 😊)))

Igazából nem is tudom, mit kellene gurítania most a Lockheednek meg a Laminarnak az Asaboval szemben, hogy verenyben tudjanak maradni...
Itt lesz a P3D v5 meg az XPL11.50, de ha az Asabonak az FD-je is kellően jó lesz (legalább XPL vagy P3D szintű), akkor az LM-nek és a LR-nek esélye sem lesz...szerintem. Bár egy másik fórumon kiveséztük, hogy a LR-nek nincs is igazán szüksége a "versenyre", talán azért sem igyekeznek most annyira.
Kérdés a LM-nál merre tovább a v5 után...?
Akár hogy is, majd az elkövetkezendő időszak választ ad erre...mindenesetre érdekes év elé nézünk az biztos! 😊

Hypo
😊)) hát amire minden addon al jo lesz, addigra itt a masik szim 😊)))) persze probat megér de orulok hogy vegre osszeallt a 4.4 verziom es minden muxik 😊))

eyecandy
https://fselite.net/news/lockheed-martin-prepar3d-v5-revealed-releasing-next-week/

Joxy
Köszi! Erre gondoltam!

teljesen online az FSEconomy
Utoljára szerkesztette: ToMy_, 2020.03.31. 15:51:51
Joxy
Sziasztok!
Nem emlékszik valaki hogy mi volt az az online dolog amit FS mellett futtatva szállítmányozási feladatokat lehetett végezni, HUB fejlesztés is volt magasabb szinteken?

alert
Akkor ez valami más lehetett.

Hont
Szia Peti!
Feletünk 14-16000 lábon ereszkednek LHBP-re a gépek. Ezek miatt sacoltam a 20-24000 lábat.
Egyébként ezek kb ilyen alakzatban közlekedtek és a csillagoknál illetve a repülüknél sokkal erősebb volt a fényük. Ha lett volna hangjuk azt mondom, hogy helikopterek voltak...
alert
Valószínűleg az Elon Musk féle Starlink. Sokkal többet is lehet látni, ha jó az idő. Egy vonalban sorakoznak egymás után. A magasságot nem tudom hogy állapítottad meg, de a Starlink kb 550km magasan orbitol. Vannak orbit mapek és kalkulátorok a neten, amivel meg tudod nézni, hogy merre járnak és mikor lesznek legközelebb Mo felett.

Hont
Ahhoz nagyon alacsonyan mentek szerintem...Egyébként baromi furcsa ez a kihalt légtér...<#zavart2><#fejvakaras><#szomoru1>
Clidey
Műholdak. Írta a net pár hete.

Hont
Sziasztok! Ma 2020.03.27. este 19:50 kor kb 8-12 fénypont repült Keszthely -Budapest vonalon kb 20-24000 láb magassan néma csendben egy fehér folyamatos poziciófény kiséretében! Általában kettesével de voltka hármas csoportok is egymáshoz kb 20-30 másodperces elkülönítésel...
Mik lehettek??? A FR kihalt képet mutatott...

Mindenkinek hinnie kell valamiben. Én azt hiszem iszom még egyet.

0.40-nél LHSY befigyel....<#wink>

Clidey
<#hawaii>

https://forums.x-plane.org/index.php?/files/file/58226-pwdtnhadrian-zlin-z-142/
Utoljára szerkesztette: Clidey, 2020.02.22. 13:11:25

Clidey
Jaaaa, jövő hétvégén OPO-ba mész, nem mondta még a szolgvez? <#zavart1><#nevetes1>

Clidey
Hát csapj az asztalra, mondd hogy én küldtelek, és sürgős monitorozhatnékod van! <#nyes><#bee1><#zavart1>

alert
Köszi a lespoilerezett dátumot, de sajnos a legfrissebb infó szerint nem érkezik meg <#circling> úgyhogy marad a jövő hétvége.

Clidey
Akkor remélem hétvégéig megérkezik az a monitor... <#wink><#hawaii>

alert
Éppen egy új monitorra várok. Meg is lesz a tesztalany 😄

Clidey
Vannak róla emlékeid, Peti? <#hawaii><#wink><#crazya>
És hamarosan megtudhatod azt is, milyen faszán repül!!

alert
Csodás 😊

Hypo
<#taps><#taps><#taps><#taps><#taps><#taps>

Clidey

Ebben a fázisban ez teljesen normális, nem véletlenül nem engedik mutogatni.

www.smart-bus.hu

Hypo
lehet elerujuk a vsync on 60 fps-t .))) jelenleg a 30es 30hz se mindenkinek 😊))

Fizika a kb mint volt. Grafika meg közel sem olyan szép mint ahogy a trailer videókban.

A fizika/rep. dinamika csapnivalo, amit igertek es amit itt latok, az nem fedi egymast! Szerintem nem kell magyarazni!!