5360
10823671771495363213.png

| Magyar fejlesztések | Prepar3D | Ultimate Realism Pack | Rendszerkövetelmények | PTA | CFG Tuning | AffinityMask Kalkulátor | Gyakran Ismételt Kérdések | X-Plane.Org

• OOM Hiba

• Helyes Library sorrend!

• Ideális ORBX sorrend!

• Miket kell még telepíteni esetleg?!

• Sok gondot tud még okozni az Ö hiánya is!

• Ez is fontos!

• Elmentett Libraryból eltűnnek a scenery-k!

Megoldás a C:\ProgramData\Lockheed Martin\Prepar3D v3 mappában lévő "scenery cfg" fájl törlése!
    Csinál egy újat és aztán be kellett olvastatni vele újra a sceneryket!

• Szimulátor hardver-szoftver biblia

• LOWW FlayTampa v2.7 csápok beállítása

• Hypo #5320
  • Hypo #5319
    :) persze ertem en a munder becsuletet es nem lenezoen irtam hanem biztam a kollega intelligenciajaba hogy meg tud vele birkozni ha utana nez.
  • nibron
    Hát ez az, hogy pont nem egyszerűbb. Sokkal több paraméter van, köztük olyanok is amit már csak a naprakész szakemberek ismernek. A hogyanról és miértről már nem is beszélve. Pl. egy rettentően egyszerű dolog: egy 4.8GHz-es CPU-n miért lassabb az utasítások végrehajtása 3600 vagy 3800MHz-es memóriával, mint a 3200-assal? Memória paraméterei természetesen nem játszanak, tök mindegy mennyi, akkor is lassabb lesz. És aztán hogyan lehet elérni, hogy mégis jól ketyegjen. Ez a probléma pedig smafu, a mostani villamos teljesítmény beállításokhoz képest. Mármint ha azt akarjuk elérni, hogy mindegyik mag egyformán húzzon. Erre nagyon sokan egyből rávágják, hogy a hátsó magok mindig lassabbak, ami ugye a téves válasz. Amúgy valóban lassabbak ha rosszak a beállítások és szinte mindig rosszak. Ami elém kerül gép az általában mind rossz kisebb-nagyobb mértékben. Régen volt pár paraméter azzal lehetett játszani, elég balféknek kellett lenni, hogy elcsessze az ember. Ma már a többség észre sem veszi, hogy rosszul van összerakva a gépe, max. időnként szitkozódik az fpsdrop, lag vagy az utasításvégrehajtás sebességén és elküldi a francba a programozókat, hogy nem tudják optimalizálni a szaraikat. Azután amikor valaki megcsinálja a gépét, akkor néz boci szemekkel, hogy "jé mennyi minden".
  • Hypo #5317
    :)) egí flight plan megy es egy fmc programozas akkor talan ez is sikerulhet :)) azert ma mar konnyebb mint anno TX-97 es lapokban
  • nibron
    Van az amikor a jóféle szakmunkás emberek úgy szerelnek be egy ajtót, hogy a jóval kisebb tokot berakják egy nagyobb nyílásba (magyarán átesik az ajtó a nyíláson), mert nem tudták rendesen felmérni, hogy mekkora tokra, takarólécre lenne szükség. Na ekkor a többség gipsszel, vagy vmi efféle technikával kitömik, feltöltik a lyukat. Átadáskor szép is, de fél év múlva elkezdenek kihullani a szemcsék. Na ennek a problémának a javítására láttam a múltkorában egy "olcsó" megoldást a csövön. Száraztésztából készített "malterrel" ki lehet pótolni a kihullott darabokat. Teccik érteni...
    Na erről a vidiről ez a történet jutott az eszembe.:)
  • nibron
    Ha semennyire sem értesz hozzá, kérj meg valakit erre a feladatra. Ma már nagyon sok paraméterrel kell egyszerre játszani. Alapból bele kell férni a hőmérséklet és teljesítmény határokba. A nagyobb számítási teljesítmény plusz melegedést okoz, ami nagyobb villamos teljesítmény felvételére kényszeríti a cpu-t. Aki nem ért hozzá, nem tudja mit csinál, az inkább csak elcseszi az egészet. A mai lapok már szinte kivétel nélkül támogatják az alaplapi tuningot, tehát maga a hardver be tudja magát állítani egy biztonságos maximumra. És ez manapság már tényleg kábé az, aminél többet egy mazsola már nem fog elérni.
    Pont jókor adják ki az új szimet, mert nálam most jár le az 5 év, tehát a mostani gép kuka, és lesz egy új. Csak éppen semmi időm sincs rá úgy kábé október végéig.
    Utoljára szerkesztette: nibron, 2020.08.04. 15:33:35
  • exTrem
    Meglesem, köszi!
  • Hypo #5313
  • exTrem
    Urak, valaki CPU tuningban tudna pár infót adni, hogy mit, merre és hogyan? Sajnos én semennyire sem értek hozzá de szeretném kicsit felhuzatni a rendszert, viszont tönkre sem akarom vágni a dolgot mert ahhoz kicsit drága volt. Asus Z390 alaplap + I7-8700k prociról lenne szó. Köszönöm előre is! :)
  • perko
    Lesz MSFS 2020 topik?
  • perko
  • nibron
    Az Aerofly 2-es telepítője alapból ~120GB volt, és csak az USA nyugati államai vannak benne. Ahhoz képest a 90GB csekély.
  • repvez
    A dobozos verzio 10 lemezes lesz
    Ez elsöre soknak tünik, de ha azt nézzük, hogy 90GB os a telepito akkor annyira nem is vészes, ha egy COD 200GB körül van manapság
  • Hypo #5307
    ja persze mar beindult az orulet preorder hegyek:)))) egeszsegükre, gondolom akik csalodtak V5 ben a penz ellenre:) en ha van idom repulgetek 4.5 el megy minden nem sirok, aztan ez majd kb gy ev vegere fog beerni TALAN.
  • [HUN]FaTaL
    Közben már több helyen látom, hogy van fizikai pre order DVD, de csak Európában. Ezt is kihagyom :D Mondjuk amúgy sem veszek meg semmit előrendelésben.
  • Tompoxxx
    Köszönöm, de azt hiszem kivárom az új szimet..
    Utoljára szerkesztette: Tompoxxx, 2020.07.14. 11:33:53
  • [HUN]FaTaL
    Az MS Storeos pre-order, kiderül a leírásból.
  • bunny
    Próbáltam felpakolni a hunvfr-t, az amúgy működik valakinek friss beta-n vulcan api-val? Felszórtam mindent amit kért, de tucat ablak, pedig figyeltem a sorrendre. Elkezdtem egyesével felpakolni, a HungaryVFR Library, OpenSceneryX Library felment, de amit felraktam az R2-library-t az openscenery eltűnt pl.
  • nibron
    Ha jól láttam, a JustFlight-en, van pre-order. Ezek szerint ott is. És ha ott akkor valszeg a többi helyen is. Update így elég érdekes lehet majd.
  • [HUN]FaTaL
    Kiváncsi leszek, hogy steamen is megjelenik-e, vagy csak a fos windows storeban lesz elérhető.
  • repvez

augusztus 18án jelenik meg, 3 verzióban
    standard:59,99dollár (20repülö+30reptér)
    delux 89,99 dollás (standard+5 repülö+5 reptér)
    premium 119,99 dollár ( delux +5 repülö+5 reptér)
  • Clidey
    Itt próbálkoztál már?
  • Tompoxxx
    Na, megnéztem még pár dolgot. Inkább maradok v4-nél, és várom az msfs 2020-at
  • Tompoxxx
    Sziasztok! Hogy tudom kompatibilissá tenni LHBP-t P3DV5-höz? Szépen felraktam a pár éve kapott jelszóval. Látszik is rendesen minden, csak néhány fa van rossz helyen, vagy a levegőben. Köszönöm a válaszokat.
  • Clidey
    Mellesleg ha megfigyeled, az SG összes topikjában szar lett a kedvencelés ikonja (is).................................
  • bunny
    Hát akkor letöltöm a beta-t abból baj nem lehet. Mellesleg nagyon jó ez a színes háttér, csak épp a felső menüsor nem látszik, alig találtam meg kedvencbe helyezést pl.
  • bunny
    Gyors kérdés, hátha kapok gyors választ. Most vettem meg steam akciósan. VR használathoz tudom ,hogy az új Vulcan API-val sokat javítottak. Ez már stabil vagy csak beta-ban van? Melyiket töltsem, ez a kérdés.
  • Framsen
    Igen, köszönöm!
  • Clidey
    Szerintem ez kell neked
  • Framsen
    Sziasztok!

Úgy döntöttem megérett az idő arra, hogy 5 év P3D (és még több FS9/X) után kipróbáljam X-Plane 11 -et. Eddig pozitív csalódás.
    Letöltöttem ezt a HungaryVFR-t még ismerkedek a dolgokkal, de úgy értelmezem, hogy nekem szükségem lenne egy bizonyos "HungaryVFR-Library" csomagra. ez még elérhető valahol?

Köszönöm :)
  • repvez
    Ha valakinek kéne airbushoz kontroller
  • eyecandy
    Sziasztok! Van itt valaki tapasztalt tandem ugró vagy akinek van kapcsolata a Siófok-Kiliti tandem ugrókhoz?
  • Hypo #5288
  • Clidey
    Yep :)
  • perko
    X-plane?
  • Clidey

• [HUN]FaTaL
    Az első link a nyertes :)
  • Hypo #5283
  • Hedgehog9780
    Valszeg itt és itt olvastad :)
    Mind a 4 fő termékük érkezik FS2020-ba.
  • [HUN]FaTaL
    Én meglepődtem a gyári gépben lévő FMC-n.

Viszont a PMDG gépei jönnek majd, tegnap olvastam valahol csak most nem találom a cikket.