5360
10823671771495363213.png

| Magyar fejlesztések | Prepar3D | Ultimate Realism Pack | Rendszerkövetelmények | PTA | CFG Tuning | AffinityMask Kalkulátor | Gyakran Ismételt Kérdések | X-Plane.Org

• OOM Hiba

• Helyes Library sorrend!

• Ideális ORBX sorrend!

• Miket kell még telepíteni esetleg?!

• Sok gondot tud még okozni az Ö hiánya is!

• Ez is fontos!

• Elmentett Libraryból eltűnnek a scenery-k!

Megoldás a C:\ProgramData\Lockheed Martin\Prepar3D v3 mappában lévő "scenery cfg" fájl törlése!
    Csinál egy újat és aztán be kellett olvastatni vele újra a sceneryket!

• Szimulátor hardver-szoftver biblia

• LOWW FlayTampa v2.7 csápok beállítása

• Clidey
    "a cockpit is elég jó."

Nálam is...

• Hont
    Khmmmm...
  • nibron
    szóval nem volt annyira logikus, ezenkívül beletettétek a fülemet a bogaramba, kissé utánanéztem. szóval nvidia inspector profile törlés után ilyen lett. a cockpit is elég jó.
    Utoljára szerkesztette: nibron, 2018.02.16. 18:47:09
  • nibron
    jó okés, nem azt mondom, hogy mindenhol, de az aesoft eddf 2.0-al a b42-őn igencsak eltűnik. egyelőre 4xmsaa-n hagyom bekapcsolt dyn.light-al, majd meglátjuk, hogy muzsikál.
    egyébként pici érdekesség, hogy amikor visszakapcsolom 4xmsaa-ról 4xssaa-ra, nem érvényesül, újra kell indítani a p3d-t. fordított esetben azonnal érvényesül az új beállítás.

sanyabácsi: azért tökéletesnek nem mondanám.:D azaz xplane.:)))
    Utoljára szerkesztette: nibron, 2018.02.16. 18:26:05
  • Hont
    Nálam is tökéletes!
  • nibron
    nem. ssaa-al van rendesen. mssa-al olyan sötét a cockpit mint az ördög valaga. direkt lámpa alá álltam be, ráadásul amikor van(ssaa) pont a tökömre világít.
    szóval nem csináltam semmit azonkívül, hogy átállítom 4xssaa-ról 4xmsaa-ra. és vissza. ssaa-al van, msaa-al nincs.
    Utoljára szerkesztette: nibron, 2018.02.16. 18:10:07
  • Hypo #4273
    hát valami nem stimmel nálad....
  • [HUN]FaTaL
    Nálad valami nem oké, mert határozottan van dynamic light MSAA-val, majd csinálok képet.

Egész véletlen nem tiltottad le a sceneryben?
    Utoljára szerkesztette: [HUN]FaTaL, 2018.02.16. 17:50:51
  • nibron
    pedig egyszerű. mssaa-al nincs dynamic lights tökmindegy, hogy be van-e kapcsolva vagy sem. namost így már nem is veszik el az fps. mitől is veszne?:D viszont annyiból nyerő, hogy van landing és taxilights (ami szintén nem dynamic, de legalább van). a dynamic lights a p3d-ben úgyis egy nagy rakás szar, nem is hiányzik, eddig is csak szörnyülködésre/röhögésre volt jó. viszont így jó ez a beállítás a dyn.lights-al ellátott reptereknél is sötétben, nem kell átkapcsolgatni.
    nappal pedig azért nem kell elkapcsolni másra, mert akkor nincsenek a fények felkapcsolva, tehát nem érvényesül a dynamic lights. feltéve ha nem olyan az időjárás, hogy fel van kapcsolva. de az meg ekvivalens az estével.
    viszont van még aminek nem ártana utána menni. éjszaka a felhőkön is érvényesülnie kell a dyn.lights-nak. azt kellene megnézni, hogy mi a különbség a kikapcsolt és bekapcsolt állapot között. gondolom, ha ki van kapcsolva, sokkal sötétebb lesz a cockpit is meg a felhő is, mivel nem lesz fényvisszaverődés. ami meg a p3d-ben egyébként is jócskán túl van tolva legalább a 10szeresére.
  • Hypo #4270
    várj most nem értelek:) nekem az esti konfig az Dynamic light on es 4xMSAA nappal viszont Dynamic Off es 2x SSAA
  • nibron
    hát igen a cél az lenne, hogy ne legyen probléma.:D nemtom, hogy vagytok vele, de én inkább repülni szeretek.
  • nibron
    kipróbáltam, elég meglepő lett az eredmény.:D szóval 4xmsaa-al így néz ki. ergo bye-bye dynamic lights. hát így könnyű.:D
  • Hypo #4267
    Nekem igy este LOWI, LOWW, EGNX, EDDM 60 fps VC dynamic light on ,4xMsaa- De mostanaban este 30HZ en repulok igy 30 fps

Dynamic light es SSA nem jo paros p3d ben ha 1080TI-m lenne akkor mehetne melle a 8xMSAA, bár mentem ugy parat mivel ejszakara vissza lehet venni par beallitasbol ugyse latsz lofaxt se :) de most maradtam a nappal 2xSAA este meg 4xMSA eddig muxik szepen
    Utoljára szerkesztette: Hypo, 2018.02.16. 07:45:36
  • nibron
    jó de ha nem kapcsolod ki, akkor lőttek az fps-nek. teljesen kiszámíthatatlan lesz az egész. ezért keresgélem a lokális kikapcsolhatóságot, mert ha a scenery-ben tiltjuk le a dynamic light-ot, akkor megmarad a leszállófény. de jelenleg annyira szar az egész, hogy inkább lemondok a fényről, de legyen normális az fps. elvileg a simítás nem szabadna, hogy nagyon befolyásolja a dolgot, mert a dynamic light nem arról szól, hanem többek között a fények intenzitásáról, visszaverődéséről, stb. viszont az is nagyon vacakul van megoldva, pl. egy teljesen sötét cockpitban még az overhead panel is teljes fényben pompázik mindenféle árnyék nélkül úgy, hogy a legközelebbi pózna majd 150 méterre van. lfpg-n szétröhögtem magam, annyira szar az egész. cold&dark-ból úgy preparáltam fel a gépet, hogy nem használtam a kabinfényt.:))) és hát azt kell mondanom, hogy xplane-ben azért ez is elfogadhatóan működik.
    de ezt a multisample dolgot kipróbálom. mert a p3d-nek szinte teljesen mindegy, hogy 4xssaa vagy 4xmsaa. fps-t nyerni vele nem igazán lehet, azt már kipróbáltam, de dinamikus fénnyel még nem, mert nem tartottam releváns dolognak. de próba cseresznye...
  • nibron
    ez már igen. egy városnak kb. így kellene kinéznie.:) ebben az a szép, hogy közelről is jól néz ki.
    naphoz, sky-hoz ill. felhőkhöz mit használsz?
    Utoljára szerkesztette: nibron, 2018.02.15. 17:40:52
  • eyecandy
    Jól néz ki
  • Hypo #4263
    De pont a lenyeg hogy ne kapcsoljam ki mert akkor lottek a landing light es egyeb fenyeknek :) ergo most ha este repulok akkor dynamic on repterek igy eleg szepek meg a fenyek es 4MSAA val szepen megy, Napkozben altalaban 2XSAA val nyomom es ugyan az a teljesitmenyt hozza.
  • Hypo #4262
    szép:)
  • ekre
    jó reggelt Budapest

• saca79
    Nos ha nem fogsz... Nem is lesz problémád :D
  • [HUN]FaTaL
    4xMSAA van nekem P3D-ben, az X-Plane lehet bírná az SSAA-t is. Nem elég erős ez a 1060, de az biztos, hogy nem mostanában fogom lecserélni, ilyen árak mellett :))
  • nibron
    nem a 1060 a lényeg hanem a frekvencia. a 1060-as is nagyon jól muzsikál 4xSSAA mellett ha van neki frekije mind a gpu-n, mind a memórián. 4szeres fölé venni, meg nincs is igazán értelme még 1080-al sem. nem kapsz annyit, mint amennyibe kerül. az fxaa-t pedig nem szabad bekapcsolni, mert nagyon rondán torzít. az xplane-t is csak 4xssaa-al használom. ha a géped nem bírja a supersample-t, akkor bőven elég a multisample p3d esetében, mert ott úgysem veszed észre látványban a különbséget. xplane-ben már észrevehető, de ott is csak akkor ha külön figyelsz rá.
  • nibron
    nekem nincs külön konfig éjszakára. van pár reptér (eddf,egll), amit ha éjszaka használok ki kell kapcsolni a dinamikus fényeket oszt jónapot. épp azt nézegetem, hogy addig míg ilyen szar, nem lehetne-e magában a sceneryben kikapcsolni.

saca79: nekem a béta eddig még semmi problémát nem okozott. bár én nem is használok carenado-t, és egyelőre úgy néz ki nem is fogok.:)
  • [HUN]FaTaL
    Én inkább hanyagoltam az SSAA-t, amíg nem kezdenek vele valamit :) Kis 1060 van, örülök, ha ezt bírja :)
  • Hypo #4255
    :)) hát szerintem placebo de majd elvallik :)) de mondok egy peldat, FB p3d V4 groupban piros hatteren feher szoveg Dynamic lighting improvement, fasza omlenek a posztok DE aki irta az csak a vegen mondta el hogy 4.1 nel 1060 a volt most meg 1080TI :)))) es a sok majom egybol jaj de joö alig varom hogy letoltsem :))) van egy sejtesem 4xMSAA mellett orulsz ha nem zuhan a frame rate a felett ........ ergo marad a nappali config es a kulon esti konfig :)
  • saca79
    Közben belemélyültem picit. A lényeg hogy carenado valamint egyes addon gepek SASL pluginja nem működik a 11.20vr2 frissítéssel, amit elvileg pont a korábbi VR támogatás hiánya miatt adtak ki. Van benne ocolus meg VR mouse támogatás stb....viszont jó pár addon gépet sőt sceneryt is el kell felejteni mivel 1500ft alatt random eltűnnek. xplane.org fórumon van fent hibalista.. Nálam is egy downgrade hozta helyre a dolgokat hallisten visszakaptam a 11.11.r2 verziót ami egyenlőre " kompromisszum mentes"
  • Clidey
    Ezért béta. Downgrade-elj vissza előző verzióra. Ha úgy sem megy, nem az XPL-ben a hiba. :)
  • [HUN]FaTaL
    Jaja várni kell, elég sokminden nem működik. :)

Elméletileg javítottak a dynamic light performanceon, már amiatt megéri feltelepíteni majd :)
  • saca79
    Nálam a legutóbbi Xplane beta update óta totalisan működésképtelen a sim :
    Xplane 11.20 vr2 beta. verzió. Reptér, gép kiválaszt majd betöltés közben CTD:

Problémaesemény neve: BEX64
    Alkalmazásnév: X-Plane.exe
    Alkalmazásverzió: 11.0.20.5
    Alkalmazás időbélyegzője: 5a7e2bfc
    Hiba – modul neve: StackHash_76a1
    Hiba – modul verziója: 0.0.0.0
    Hiba – modul időbélyegzője: 00000000
    Kivétel – eltolás: PCH_84
    Kivételkód: c0000005
    Kivételadatok: 0000000000000008
    Operációs rendszer verziója: 6.3.9600.2.0.0.256.48
    Területibeállítás-azonosító: 1038
    További információk 1: 76a1
    További információk 2: 76a173c26a6dc2e3cd83ac8fd9f8bdb9
    További információk 3: 7b3f
    További információk 4: 7b3f634c955ac91fe3f1e745337a968a

• Hont
    kb én is ezt vettem le... Várok egy kicsit....
  • Hypo #4249
    ja listat elnezve ez nem pont nekem szolo update:) es par napot ugy is erdemes varni mert jo par dolog nem muxik vele... helis reszt kihagyom ugy hogy ebbol csak client update lesz contentet kihagyom majd ha mar letisztul :)
  • ToMy_
    Ja, hát ha nincs készlet, akkor mindegy hogy mennyiért nem tudod megvenni. Annyiért szerintem kb. BlackFriday-ben lehetett venni. Én ebből indultam ki, meg abból hogy 25k-ért vettem.

Árgépen

És csak a te kedvedért:

EDigital-on
    Utoljára szerkesztette: ToMy_, 2018.02.12. 18:22:00
  • Hont
    Prepar3D v4.2 Released!
    Utoljára szerkesztette: Hont, 2018.02.12. 18:00:26
  • TM72
    https://edigital.hu/gamepad/saitek-pro-flight-switch-panel-jatekvezerlo-p225617
  • Matth3w
    Nagyszeru munka, gratulalunk! valakinek barmi info a keszulok lhbp rol? (Xplane)
  • ekre
    LHBP munkálatai is megkezdődtek

• ToMy_
    Eladó egy Saitek Pro Flight Switch panel.
    Ilyen.

Használt, de hibátlan karcmentes állapotban. Dobozával együtt.
    Ár 19000 Ft.
  • saca79
    A GIZMO updat-nek nagyon örülök kellett már! Nagyon szép újdonság lista, de mi a helyzet a beragadt ajtókkal évek óta lehetetlen kinyitni... bent már picit puma szag van :D
  • Matth3w
    Hamár ápdét.
    IXEG 737 Classic v1.21 Update!

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Here's what's changed in version 1.21:

What's New / Changed:

Added reflective glass surfaces in cockpit for XP11
    Added datarefs for autopilot modules
    Several bugs fixed to enhance stability of FMS
    Adjusted flight model for new downwash effect in XP11 (expect a mild nose-down effect when close to ground, as in reality)
    Enabled stick shaker sound again when near or below stall AOA
    Improvement to automatic go-around speed commands
    Improved cargo holds (lit at night, affect pressurization)
    Fixed standby-power logic
    Enabled Captain´s altimeter to work when powered by standby bus
    Stopped LNAV tracking when route is deleted
    Updates Gizmo to v18.01.02, tuned for consistent frame rates - roughly 10% faster.
  • eyecandy
    Rossz a link, ez a jó