5360
| Magyar fejlesztések | Prepar3D | Ultimate Realism Pack | Rendszerkövetelmények | PTA | CFG Tuning | AffinityMask Kalkulátor | Gyakran Ismételt Kérdések | X-Plane.Org
OOM Hiba
Helyes Library sorrend!
Ideális ORBX sorrend!
Miket kell még telepíteni esetleg?!
Sok gondot tud még okozni az Ö hiánya is!
Ez is fontos!
Elmentett Libraryból eltűnnek a scenery-k!
Megoldás a C:\ProgramData\Lockheed Martin\Prepar3D v3 mappában lévő "scenery cfg" fájl törlése!
Csinál egy újat és aztán be kellett olvastatni vele újra a sceneryket!
Szimulátor hardver-szoftver biblia
LOWW FlayTampa v2.7 csápok beállítása
-
Matth3w #4319 Ez aztan a szuper hir! Epekedve varom. Tudsz addig kis infoval szolgalni mit is varhatunk, illetve hogy kell telepiteni, mi kell majd hozza?
Koszonom -
ekre #4318 köszönjük!
hát, ezen a hétvégén most már talán tényleg! :D nagyjából minden előkészítve. -
Matth3w #4317 Gratulalok! Mikorra varhato? ;) -
ekre #4316 hehehe :)
cikk
-
#4315 igy van, és warez nelkul dragabb de sokkal konnyebb az elet, se hirtelen fagyasok, se semmi varatlan, customer support patches...stb hosszu tavon sokkal kifizetodobb:) -
Nyiri #4314 Simán lehetne demózni. Pl. ott az FSDreamteam GSX. Ha jól tudom a Demo csak EDDS-n megy. Ott mindent tud. Ha elhagyod a repteret minden meszűnik. Lehetne ezt csinálni bármelyik repülőgép addonnal. Mondjuk csak KSEA és 30 mérföldes körzetében megy. Azontúl kikapcsol minden és zuhanórepülés. Iskolakört gond nélkül tudsz tenni. Az alatt kiismerheted.
Utoljára szerkesztette: Nyiri, 2018.02.20. 16:04:28 -
#4313 Na én pont ezt fejtegettem!
Nekem is ez a véleményem! -
#4312 Akinek van rá pénze az úgyis megveszi, én is vettem néhány addont, szép fokozatosan mégtöbb lesz. Akinek nincs rá pénze, mert tizenéves vagy nem érdekli annyira, csak körbenéz a VC-ben, az egyébként sem vette volna meg, ha nincs tört változat akkor sem. Állítom, hogy többet kerestek volna egy demoval és egy $70-$90 közötti árazással. -
nibron #4311 érdekes dolgok ezek. kipróbálásra szerintem a legjobb megoldás a teljes funkcionalitás időkorláttal. de a demózás a kalózokat nem igazán tartja vissza. és hát elég sokan vallják, hogy nem fizetnek, inkább használják az ilyen-olyan töréseket. az a helyzet, hogy nem lehet ellene mit tenni, mert akármilyen védelmet találnak ki, előbb-utóbb meglesz hozzá az "ellenszer".
én 16 éves korom óta hobbi szinten foglalkozom játékfejlesztésekkel, és a mostani szakmai tevékenységemből kifolyólag eléggé benne vagyok a különböző támadási-védelmi megoldásokban. pár éve melléktermékként/véletlenül kitaláltunk valamit amivel a windows-os alkalmazásokat baromira le tudtuk védeni. csináltunk belőle usb kulcsot is, azzal sokkal nagyobb és személyesebb volt védelem. ráadásul ha ellopták a kulcsodat, nem tudták használni, mert személyhez kötött volt. lemásolni nem lehetett, de ha lehetett volna is, a személyes érintettség miatt szintén nem lehetett volna használni. megkerestünk néhány nagyobb kiadót és ajánlottuk nekik. ha milliós nagyságrendben kell usb kulcsot gyártani, akkor kb. 50ft körül mozogna a darabár. olyan válaszokat kaptunk, hogy a fal adta a másikat. az volt a lényege, hogy nem szeretnék nagyon visszaszorítani a kalózkodást, mert az tulajdonképpen a legnagyobb reklám amit egy termék kaphat. az aki ellop egy játékot és megtetszik neki előfordulhat, hogy megveszi, míg ha nincs lehetősége "kipróbálni", akkor szinte semmi esélye sincs, hogy megveszi. meg is lehet őket érteni, addig míg nyereséges egy cég sokkal könnyebben le lehet nyelni azt az elméleti veszteséget amit a kalózkodás okoz. ha pedig nem nyereséges, akkor nem a kalózokban kell keresni a hibát, hanem inkább a termékkel nem stimmel valami. valamiért nem eszik az emberek.
az fslabs-al az a probléma, hogy nagyon durván megszaladt a ceruza az árazáskor. minél drágább valami annál kevesebben veszik meg, és annál jobb falat a crackereknek. ebben az iparágban a legalapvetőbb zsidó kereskedői szabályok sokkal jobban érvényesülnek. adj el olcsón minél többet.
én nem vagyok egy buszfan, de azért sajnálnám ha belebuknának a projektbe, mert nagyon jó kis kiegészítőt dobtak össze. és ha elfogadható lenne az ára valószínű, hogy még én is beneveznék annak ellenére, hogy ha választani kell az airbus és boeing között, mindig a boeinget választom. -
#4310 Az én véleményem, az, hogy ha lenne egy demo ami csak részben működik az sokkal kecsegtetőbb mint amiben ök gondolkodnak.
Az igazi szimesek úgy is megveszik!
Én is először kerestem a Varez dolgokat, aztán rájöttem hogy sokkal jobban járok, ha megveszem és boldogan használom minthogy vívjak a rosszul feltört cuccokkal!
Persze kipróbálni kipróbálja mielőtt kifizeti, de ha lenne demó, akkor nyilván azzal próbálkoznánk!
Szóval szerintem is rossz ez az irány és a sötét oldal erre is ki fog találni valamit... -
#4309 Hát veszélyes vizekre eveztek a sracok ilyen megoldast garazs cegek se csinalnak mar, azt meg plane nem ertem hogy gondoltak hogy ez nem fog kiderulni? Egy 140 dollars Addonrol van szó.......elég sok ország törvényeit sérti ez, egy kezdo ugyved bedaralja ezert oket. mondjuk meg is erdemlik. Piracy ellen nem igy kell kuzdeni. -
#4308 Úgy értettem a valahol érthetőt, hogy explicit kár nem keletkezett, max egy sim reinstall. A jelszavak ellopása azért nem ugyanez a kategória. Azt olvastam, hogy az MD11 fejlesztésében részt vett a FSLabs CEO-ja, tanulhatott volna belőle, ha jól emlékszem abból is volt egy kisebbfajta botrány. -
nibron #4307 "de az még valahol érthető" - nem, mert a szándékos rongálás is büntetendő. csak a saját termékének a használatát akadályozhatta volna meg.
"hány cracker szabadul rá a cuccra" - a pmdg óta már tudjuk, hogy az összes aki ezzel a témával foglalkozik. +még néhány ismerősük.:))) általában az ilyen dolgok mindig nagyon visszafelé sülnek el. -
#4306 Elméletileg ha elrontottad, akkor nem, kiadtak egy részletes leírást, hogy mi volt a cél. De ettől ez még illegális.
A PMDG-vel az volt a gond, hogy néhány legit customernek is szétbarmolta a szimet, de az még valahol érthető.
"már úgy érted, hogy felhagytak a password lopkodással?" - Állításuk szerint igen.
Nem vagyok álszent, én sem vettem meg, kipróbáltam, gondolkodtam rajta. Elképesztően drága, de ezután eszembe nincs megvenni, talán az Aerosoftot ha megjelenik. Nem olyan részletes lesz, de szerintem nekem tetszeni fog, majd kiderül az első review-k után.
Kiváncsi leszek hány cracker szabadul rá a cuccra ezután, elég sok oldal lehozta, olyanok is, amik egyébként nem foglalkoznak repülőszimulátorokkal.
Utoljára szerkesztette: [HUN]FaTaL, 2018.02.20. 01:12:52 -
nibron #4305 nagyon nem olvastam bele, nem is igazán érdekelt.
akkor is ha elrontottad véletlenül? amúgy megnézném, hogy az én gépemről mikor tudná kilistázni a chrome jelszavakat.
hol vagyunk már attól amikor a pmdg letörölte a textures mappát ha illegális dolgot érzékelt? de az is csak azoknál működött akik a silány törést használták.
egyébként pedig rakjanak bele drm-et, de az sem elfogadott, hogy nem szólnak érte a másik, hogy ők belerakják, a cracker meg majd kiszedi, vagy átlépi.
"Elméletileg updatelték az installert és kiszedték belőle." - már úgy érted, hogy felhagytak a password lopkodással? -
#4304 A DRM másolásvédelmet jelent. Csakhogy a Google Chrome jelszavak ellopásának ehhez semmi köze. És sokkal durvább törvényeket sértenek, mint azok, akik lewarezolják a cuccot.
Itt annyi történt, hogyha illegális kulcsot írtál be az installerbe, akkor a chromeba mentett jelszavaid feltöltötte a szerverükre. Ezentúl HTTP-n töltötte fel, base64-be encodeolva, mindenféle titkosítás nélkül, egy olyan szerverre, aminek az RDP-je nyitva van az internet fele.
Néhány hülye még védi őket a fórumjukon :D Elméletileg updatelték az installert és kiszedték belőle. -
nibron #4303 drm.
én azt olvastam valahol, hogy a tartalomba (fájlokba) rakják bele az azonosításra szolgáló dolgokat és így szűrik ki a kalózokat. ha felrakja valaki valahová tudják ki volt az. mert az meg lesz olyan hülye, hogy nem jár utána. már ha lesz olyan hülye, hogy nem jár utána.
Utoljára szerkesztette: nibron, 2018.02.19. 22:35:51 -
almostatys #4302 Sziasztok!
Én is olvastam az FSLabs féle dologról, de mit is jelent pontosan ez a DRM magyarra lefordítva? -
#4301 Ja, közben megtaláltam miről beszéltek. Ezek totál hülyék... :D -
#4300 ?? -
#4299 :) na jó de ők DRM nek hivtak :))) -
#4298 A probléma, hogy ez nem DRM, hanem malware :) -
#4297 Na tippek FSLABS meddig marad az uzletben? Draga A320.....DRM titokban...:) -
ToMy_ #4296 Ha a héten elviszi valaki ezt, akkor az ára 16000. -
#4295 Active Sky. Ha megveszed, kapsz liszenszt a 4-es verzióra is P3D4-hez.
Utoljára szerkesztette: [HUN]FaTaL, 2018.02.19. 18:52:18 -
gaborm811 #4294 Hello! P3D-hez melyik a legjobb live weather app? v.3-hoz kellene... -
ksgy #4293 Kozben utanajartam, van egy ilyen known bug, hogy high-end gepeken is kepes ennyire leesni az FPS, egyelore nincs ra se magyarazat, se megoldas sajnos :( -
saca79 #4292 FSEnhacer-t Reshade el együtt használom nem tapasztaltam soha ekkora fps esést amiről írsz, egyedül ha valami nagyon sok efektet tartalmazó shadert kapcsolok esik 2-3 fpst. De egyebkent minimalisan fogyaszt el belőle. -
ksgy #4291 Egyetertek veled is, Clidey kollegaval is alabb :( Sajnos ilyen teren XPL nagyon nincs sehol. Egy ideje hasznalom FSEnhancert, de mivel SkyMAXX-al repulok, eddig nem probaltam a felhoket. Mivel mostanaban sokat lep ki, gondoltam adok neki egy esely, hatha a SkyMaxx memoriazabalasa az oka. Lett a 40-60 fps-bol (overcast eseten) 8 egesz FPS, nehol 10-15mp-enkent frissult a kep :) Nem tudom eldonteni, mi okozhatja, de a legnagyobb baj nem is ez lett volna, utanajartam volna, mi a gond (lehet az egyeni settings.ini), ha nem az alap felho motort hasznalna, ami nem mas mint 2D lapok, rajta a felho textura es mindig az adott nezet fele fordul, de csak az Y tengely menten :D ahogy korbeforgatom a nezetet a felhok mindig mas kinezetet kapnak, beleesnek a foldbe.. juj :D szoval en maradok egyelore a SkyMaxx-nal, a "Fast" beallitason kever 2-3 felhotipust, igy gyors is es viszonylag elvezheto marad. A tobbi fajta felho egy vicc, mint a kepregenyekben a szovegbuborekok. Foleg ha hasznal az ember barmilyen bloom-ot (akar Reshade-el, akar MaxFX-el). Kompromisszumnak kompromisszum, nem is kicsi, de inkabb mint hogy lassam a 2D lapokat forgolodni a gep korul/alatt/mellett/bele ahogy korbenezek :D
Lehet, hogy csak a mult szep emleke beszel belolem, de a Fly! sorozat idojarasmotorjat eddig egy sem tudta felulmulni (erosen szubjektiv) -
#4290 Az XPL legnagyobb hibája, hogy szemben a P3D sokmillió felhő textúrájával, az XPL-ben gyakorlatilag van rá 5 fájl, amiből gyakran csak egyet vagy kettőt használ. Szóval gáz. Ezért is látható még a leghipiszupibb kiegészítőnél is a szemetszúró textúraismétlődés. Sokkal durvábban jön elő mint P3D-ben. -
nibron #4289 köszi!!! most nincs időm kipróbálni de vetettem rá egy pillantást. ígéretesnek tűnik, biztos kipróbálom. ha jól látom ez csak grafika, mert egy szót sem láttam engine-ről. pedig a beépített engine-t biztos le kell cserélni, nagyon unom már, hogy pár percenként letöröl mindent, aztán újraépíti. ez még rondább mint a rex amit most művel.
saca: egy szó: igénytelen. ez az egyik terület az xpl-ben ami igencsak javításra szorul. -
saca79 #4288 Egyébként mi bajotok az alap időjárással? Szerintem teljesen korrekt. Nálam csupan egy lua script van a felhőkre, de szerintem a köd is csapadék is teljesen rendben van. -
szabeszka #4287 NIbron úr!
Jó hírem van a számodra, met hasonló élményeim voltak az XP11-el. Hagyd a fenébe az időjárás engineket, itt ingyen hozzájutsz - bátran ki merem jelenteni - a legszebb textúracsomaghoz, amit valaha tapasztaltam szimulátorban. Tényleg elképesztő és nem fps zabagép.
https://forums.x-plane.org/index.php?/files/file/41411-fsenhancer/&_fromLogin=1
Egy kis videó róla, ami nem csak promó abban az értelemben, hogy valóban képes ezt a minőséget hozni a cucc:
https://www.youtube.com/watch?v=fT6cwjLkb-I
-
nibron #4286 vmax dreamliner megvan, valóban borzalmas, ne is beszéljünk róla. a flight factor-nak van 767-ese, az elég jól használható, és szép is. nagyon jól repül, jók a hangok. kiemelhető hibát eddig nem találtam rajta. állítólag a 757-esük is jó. a 747-es szép, jól repül, a rendszerek elég jól kidolgozottak, de nincs befejezve, így aztán tele van elég idegesítő hibákkal. a 350-es nagyon jól repül, szép, a cockpit grafikája nincs befejezve, de elmegy. a rendszerek szépen kidolgozottak, de van néhány logikai/számítási hiba. de amitől mindenki ki van akadva az, hogy az airac kezelése durván kaotikus. egyrészt alig lehet frissíteni, nem lehet ellenőrizni, hogy éppen melyiket használja. a cdu-ban nekem még nem sikerült útvonalat beadni, csak waypoint-okat. a sid-star technológia pedig egyszerűen el van felejtve. az útvonal mentés betöltés sem igazán tiszta, állítólag van elmentett útvonalam, de nem tudom őket betölteni. ezért aztán szinte teljesen használhatatlan. mondjuk vfr-re így is jó.:)))
xpl-re megszereztem a skymaxpro-t is. hát az is elég furcsa. utólag derült ki, hogy ez csak olyan mint a rex textúracsomagja, de teljesen kezdetleges. meg kell hozzá venni külön az időjárás motort. viszont működik a beépített motorral is. egyszerűen undorító az egész. a nap nem tűnik szebbnek, szerintem az az xpl-é.:) a sky előre beállított, egyféle felhőt ismer, mondjuk az elég szép, de közel sem mint a rex-é. az overcast-ra külön technológiát fejlesztettek, bár inkább nem kellett volna, hogyha nem a hd van bekapcsolva, undorító az egész. ha viszont a hd-t használod, akkor csak nagyon kis területen jelenítheted meg, mert a frissítés akár 10mp-re is megakasztja a szimulátort, aztán egy idő után elszáll az xpl memóriahibával. a kis terület átvetítve a p3d-re azt jelenti, hogy a csúszkát le kellene húznod 10nm alá. az még vfr-hez sem elég.
szóval alapvetően az a bajom az xpl-el, hogy egyszerűen nem találok hozzá normálisan használható kiegészítőket. -
saca79 #4285 3.24t verziót használom egyenlőre teljesen meg vagyok elégedve. Csinál pár bugyuta dolgot pl hiaba frissitem a navdatát az FMC jó pár waypointot nem talál, és a megközelítések se pontosak.Aproach- nál a sebességet rendszerint rosszul számolja ki, nem nehéz odacsapni...
Igazad van, ha azt nézzük fizetős gépek közül sincs olyan ami megérné az árát.
Ixeg is tele van hibával, Flight Factor gépeiből is elég sok fontos rendszer hiányzik. Még A Vmax nak van Triploja meg Dreamlinere azt hiszem de ezekről csak olvastam hogy borzalmas a kidolgozottságuk... -
nibron #4284 én a 3.24-esekkel repültem, mindig a legfrissebb verziókkal. a 3.24x-et úgy érted, hogy iksz? tehát nem a 3.24xxx.:)) mert ha jól emlékszem az "u"-ig próbáltam.
egyébként mostanában elég sokat xpl-eztem. hát tele is lett nagyon a tököm a rengeteg félkész géppel (airliner). egyszerűen nem találni egy olyan gépet, amit elfogadhatóan lehetne használni. a legerősebb biztosítékot a flight factor a350-ese verte ki. megcsináltak egy bombasztikus gépet ici-pici hibával. egyszerűen nem kezeli a sid-star útvonalakat. ez egy busznál kb. olyan mint amikor egy programozó megkérdezi a főnökét, hogy: "attól eltekintve, hogy nem működik mi a véleményed róla?" am jók a hangjai, nagyon jó vele repülni, elég jók a rendszerek
közben lőttem egy képet. rex napocska, rex felhő, asca-ból envtex sky, aspd4 -
nibron #4283 jól tudod, valóban nem sok értelme van már. elvileg nem is szabadott volna már lennie. biztos valamit kísérleteztem és úgy maradt. na mindegy meglett.:D -
#4282 Nem, most ebben a legújabb 3.24x-ben már egész jó az autopilot. A mostani legnagyobb bánatom az, hogy a projekthez csapódott valami fószer, aki az FD-t kezdte el tuningolni...és hát szvsz izomból elcseszett mindent ami eddig jó volt; alapgázon begyorsul taxizáskor 15-20kts-re (ez eddig nem volt), egy 90°-os befordulást mondjuk egy csápra ha elkezded 15kts-el, a végére jó ha marad belőle 4-5 - magyarán durván fékezi a kerekeket valami. Hja, és a fék is egy rakat szer lett, olyan lett tisztára mint P3D-ben, ha fékezek, majd kifejelem a szélvédőt...eddig ez sem volt, hanem tök szuperul lehetett adagolni a fékerőt. Aztán T/D után süppedéskor is tök jól tartotta a beállított FMC szerinti sebit, mostmeg elgyorsul mint az állat, úgy mint a PMDG P3D-ben. A flaps 1-25 fokozatai gyakorlatilag hatástalanok, csak a full flaps ér valamit. Eddig ez is jól működött. Szóval nem értem minek kellett belepiszkálni ennek a fószernak olyan dolgokba amik eddig tök jók voltak. Hja persze megmagyarázta: "closer to modeling the aircraft to match real performance and handling" ... Hát bravó...kurvajól sikerült eddig... :(((( -
saca79 #4281 Tudom hogy nem Xplane ről van szó de én igy tudom nem sok értelme van már inspectornak legalább is szerintem a mostani P3D és XP11 esetében. Max refresh rate vagy limiter beállításra használom. A többi beállítást elég jól kezeli maga szim. Legalább is en ami belallitasokat kipróbáltam nem hozott jobb eredményt. -
nibron #4280 na igen, valami ilyesmiről lenne szó. mostanában repkedtem vele párat, egy kicsit szögletes lett az autopilot. ha jól emléxem az jó volt régebben, nem? most olyan overfly-okat csinál, hogy a fal adja a másikat. azonkívül elég durván kezeli a vezérlést, rángat mint állat.