Prepar3D - XPlane
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
REX Sky Force 3D only
1. Start REX Sky Force 3D
2. Set all options to your liking
3. Install all the textures you want
When you want to fly:
- start REX Sky Force 3D
- start your sim
REX Sky Force 3D and Active Sky
2. Go to Global Settings > Engine and disable all options on that page to disable the REX Sky Force 3D weather engine
3. Set all other options to your liking
4. Install all the textures you want
When you want to fly:
- start REX Sky Force 3D
- start Active Sky
- start your sim
REX Sky Force 3D and Active Sky plus ASCA for dynamic skies
2. Go to Global Settings > Engine and disable all options on that page to disable the REX Sky Force 3D weather engine
3. Go to Global Settings > Install and disable all 5 Sky Textures entries on that page
4. Set all other options to your liking
5. Install all the textures you want (no need to install sky textures)
6. Start ASCA
7. Go to Settings and untick Cirrus, Cloud Textures and Cloud Structures so only Sky Colors is ticked
8. Install the Full Dynamics (or Global Automatic) theme
When you want to fly:
- start REX Sky Force 3D
- start Active Sky, which will automatically load ASCA
- start your sim
REX Sky Force 3D and Active Sky plus ASCA for dynamic skies with ENVTEX sky textures
3. Go to Global Settings > Install and disable all 5 Sky Textures entries on that page
4. Set all other options to your liking
5. Install all the textures you want (no need to install sky textures)
6. Start ENVTEX
7. Go to Application Settings and disable all options on the right apart from Sky
8. Set the path to the ASCA folder and set ASCA Integration to ENVTEX textures only (or ASCA and ENVTEX textures)
9. Click on Install to sim (no need to select a set on the Customization page)
10. Start ASCA
11. Go to Settings and untick Cirrus, Cloud Textures and Cloud Structures so only Sky Colors is ticked
12. Install the Full Dynamics (or Global Automatic) theme
When you want to fly:
- start REX Sky Force 3D
- start Active Sky, which will automatically load ASCA: no need to run ENVTEX
- start your sim
szóval, kb. ugyanaz mint a rex4. sőt a rex4-ben a felhőzet szerintem sokkal szebb. itt most nagyon elmosódott. lehet, hogy ez a 3d.😊 a weather engine olyan fos mint amit vártunk, ezt perpill. nem szabad használni. kb. olyan mint az opus volt a megjelenése körül. a rex4-hez képest talán még rontottak is rajta. a dynamic dolgot nem igazán értem: már kézzel is tutujgattam, és semmi változást sem veszek észre. amúgy a szinkron be van állítva, de szintén semmi.
az active sky-ban az asca-t nem lehet külön letiltani, indítás után le kell állítani.
hogy valami pozitívumot is írjak: a nap(ok) szép(ek), és az ultra hd-s felhőkkel az fps is határozottan jobb mint az asca-nál. sőt overcast-al is remek.
XP-11-ben nincs mód az egeret összehangolni a simmel, ill. a billentyűzettel?
mondjuk én simán adnék érte 45$-t, ha biztosan tudnám, hogy az as4-el a dinamizmus legalább olyan mint az asca-val, de rex minőségben. de pont ez az amit még nem tudok.
Utoljára szerkesztette: nibron, 2018.01.11. 23:16:47
Kiváncsi leszek mit fog tudni az environment force.. Egyelőre nem igazán értem, lehet, hogy az tényleg csak egy textúracsomag lesz és a REX4-et fogja váltani.
Utoljára szerkesztette:
http://goo.gl/gd6Zi5
na most, ha a gondolkodásod folytatom, akkor az lehet, hogy az as beállít valami időjárást, aztán a rex is valamilyen felhőzetet. aztán csak reménykedhetünk abban, hogy ezek pariban is lesznek egymással. többek között gondolok itt az állomások határaira. már magában csak az as-ban elég vicces volt a múltkori reptér (asszem kbid?) amelyiken két időjárás is van egyszerre.
egyébként bennem is így merült fel a rex, hogy csak a textúrákat nézném meg, mert abban mindig is jobb volt a rex. időjárás motort viszont eddig csak rettentő szart tudtak csinálni. a hifi pedig mindig is a legjobb időjárás motort alkotta meg, már fs9 óta őket használtam némi opus kitérővel. az asca-ban a dinamikus felhőzet nagyon jó, de nincs belőve alapértelmezetten. elég sokat kell vele szórakozni, mire az ember beállítja, hogy a dinamikus időjárás klafa legyen, de akkor már nagyon ott van. én használom hozzá az asca-hoz gyártott envtex sky-okat is, azzal már nagyon pofás.
Én azt tudom elképzelni, hogy annak ellenére, hogy a wx engine le van tiltva a rexben, a háttérben a felhők képzéséhez mégiscsak letöltheti az időjárás adatokat és az alapján injektál, nem az AS-ből olvas ki természetesen. Így a letiltott wxe-nek annyi a hatása, hogy nem injektálja az időjárást a szimulátorba, csak a felhőket.
ASCA alá nem is lehet kívülről felhőket tolni, csak eget, ha jól tudom.
Utoljára szerkesztette:

Az FPS-re azt írják, hogy hasonló viszont ugyanannyi marad akkor is, ha megnöveled a felhők látható távolságát.
"Nem tudtam hogy lehetetlen,ezért megcsináltam"
Szitu:
Bújod a térképet, hogy lerepüld az eljárást. Tudod, hogy nagy hegyek vannak a környéken, ezért emelkedni kell. Nézed a térképet, majd felnézel és látod, hogy nem oké minden. A motor veszít az erejéből, a sebesség csökken és a gép már nem akar többé emelkedni. Belátod, hogy ez nem lesz meg. Süllyedésbe parancsolod a robotot, de valahol itt vannak a hegyek. Már bújod is a térképet, hogy hogyan menekülj meg a helyzetből és aztán .....
Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)
Sajnos az az infó, hogy Felhőbe repülés volt a végzetes hiba...
de ha már itt tartunk, a pályaválasztás is elég nagy probléma. erre jó példa a youtube-on a dlh a380-as első útja ksfo-ra, ott 3-szor programozták át a cdu-t a leszálláshoz. csak az usa-ban minden órában van 3-5 ilyen eset. úgyhogy van még tennivaló bőven a biztonságos repüléshez.
ettől függetlenül az életben gyakran előfordul, főleg guruláskor, hogy "eltévednek" és nem tudják, hogy hol vannak. szerintem az ilyen hangbemondásos szisztéma nem igazán segítség, sokkal jobb a gps-hez kapcsolt reptér diagram megjelenítése. reptereken az eltévedés igen komoly gond a repüléstechnikában, elég sok fejlesztés folyik ebben a témában. a mi cégünk többek között például azon dolgozik, hogy azokon a repcsiken ahol van hud, megjelenítsük a gurulási útvonalat, valahogy úgy mint bettike az igo-n. és azon is lesz olyan opció, ami bemondja pl., hogy 50 méter múlva fordulás balra a k4-es útvonalra.
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
Utoljára szerkesztette: Nyiri, 2018.01.09. 09:30:43