5360
| Magyar fejlesztések | Prepar3D | Ultimate Realism Pack | Rendszerkövetelmények | PTA | CFG Tuning | AffinityMask Kalkulátor | Gyakran Ismételt Kérdések | X-Plane.Org
OOM Hiba
Helyes Library sorrend!
Ideális ORBX sorrend!
Miket kell még telepíteni esetleg?!
Sok gondot tud még okozni az Ö hiánya is!
Ez is fontos!
Elmentett Libraryból eltűnnek a scenery-k!
Megoldás a C:\ProgramData\Lockheed Martin\Prepar3D v3 mappában lévő "scenery cfg" fájl törlése!
Csinál egy újat és aztán be kellett olvastatni vele újra a sceneryket!
Szimulátor hardver-szoftver biblia
LOWW FlayTampa v2.7 csápok beállítása
-
nibron #4359 am ez miért is okoz neked problémát? nem használod a yoke-ot? -
saca79 #4358 Kérdeztem ahha de csak annyit tudtam meg hogy talán forrasztgatással át lehet vezetékelni.De akkor nyugtáztam :) -
nibron #4357 már kérdezted egyszer.:)
elvileg igen, mert az elektronikája usb-s. de, firmware-t kellene cserélni (amit nem tudsz), mert amit a yoke-hoz adnak abban más van mint az usb-sben. a ps2-sből többek között hiányzik a descriptor, enélkül pc-hez csatlakoztatva nem ismeri fel. -
saca79 #4356 Srácok, saitek throttle quadrant PS/2 pin es csatlakozóból lehet valahogy usb csatit csinálni? Átalakító esetleg? Működne vele? -
#4355 :) az elozo se volt rossz :) -
#4354 Azt hiszem, ez kell nekem...:D
-
ekre #4353 a festés mellett REP is készül hozzá
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
-
nibron #4352 úton-útfélen -
#4351 -
nibron #4350 letöltöttem, benne van a hivatkozás a készítő face lapjára, azon meg lehet nézni, hogy mi van a csomagban. -
nibron #4349 zoli bácsi, ez engem is érdekelne, tudnál lőni egy képet meg pár szóban elmondani, hogy mi változik?
múltkorában csak xpl-ben ténykedtem, főleg a zibo738-al, eléggé hozzászoktam. amikor visszatértem a p3d-hoz és betöltöttem az ngx-et komolyan mondom, hogy szédültem meg hányingerem volt a cockpitban. olyan érzésem volt, mintha állandóan kiakarnék esni előre. még sohasem zavart a torz fülke, de ez nagyon durva volt míg visszaszoktam.:))) -
#4348 PMDG 737NGX COCKPIT TEXTURE IMPROVEMENT -
Matth3w #4347 Szerintem nagyon ronda,(nem a termek maga) 787 is full monitor, semmi analog muszer! Meg a flaps is digitalis :((( -
#4346 Szemezek vele :) A 717 nem hoz lázba.
#4345: Biztos velem van a baj, de ezek az új PFD-k ocsmányak :D Igen a discount miatt érdekes, hogy várjak vagy megvegyem a mostanit.
VC textúra update merre? -
#4345 ngx szuper plane a VC textura update.el szupi, lesz egy update hozza nem tudom a meglevoknek lesz e arra discount a max meg szerintem arrébb van még, meg azért az már csak képernyo:) mondjuk lattam flightdeck solution már dolgozik rajta:) -
#4344 jó kis gép tényleg, van par route nagyon elvezetesd vele repulni. de inkább a 717 et kellett volna :)) mert az MD11 nagyon hianyzik az eletembol:) -
#4343 Dehogy harapok, miért is harapnék? Csak próbállak megérteni, mert csomó olyan dologgal nem találkoztam, amiket írsz - pedig használom már egy ideje az XPL-t. Szóval:
1. Ez egy ízlések és pofonok kategória, persze. De azért vannak nagyon jó bringák XPL alá. Igaz, 736 nincs, de 738 van, ami nagyon pöpec, és napról-napra pöpecebb lesz. Ráadásul teljesen ingyér. De erről már volt itt szó sokszor, nem ismétlem magam, ha neked ennyire fontos hogy 736 legyen, akkor arra jelenleg sajnos nincs alternatíva valóban.
Van Cessna is többféle is, fizetős is (ami szerintem erősen vetexik az A2A cuccokkal...sőt...sőőőőt!), de az alap C172 is szerintem fényévekkel jobb mint bármelyik P3D Cessna - már ami a repülési tulajdonságait illeti. Az meg hogy nem lehet kiskocsival tologatni ide-oda, meg nem tudok ülepítőt vizsgálni rajta...hát engem pont ezek nemigazán érdekelnek. De amúgy a fizetős C172-nél lehet ezeket is. Zlin valóban nincs, ellenben van 526AFS ami igaz ugyan hogy régi verzió, de szépen lehet vele műt repülni. Igaz, grafikailag már picit öregecske, de nekem ennek ellenére egyik kedvencem.
Nem értem, miért baj az hogy egy Boeing 1000 darabból áll össze? Mármint fájlokra gondolsz? Az miért baj? Nem teljesen mindegy hány fájlból áll? Sose kell hozzájuk nyúlni! Szerinted az NGX hány fájlból áll össze? :)
A festés beintegrálásán ne haragudj, de nagyon jót mosolyogtam rajtad! Ennél egyszerűbben ugyanis képtelenség egy festést alá rakni egy bizonyos repcsihez! Csak fogod a zip-et, és kicsomagolod az adott repcsi 'Liveries' mappájába, és kész is! Onnantól kezdve látja az XPL! Nem kell mindenféle cfg-ket buzerálni mint P3D-ben (ha nincs valami livery manager a röpcsihez persze). Emlékszem, mekkora szívások voltak még régebben, mikor FSX-hez festegettem repcsiket...! Az istennek sem akart megjelenni a szimben, csak mert egyetlen egy karakter hibásan szerepelt a cfg valamelyik sorában! És mire kibogarásztam...pffff....
Max annyi lehet a kellemetlenség, hogy esetleg az előnézeti képét nem látod XPL-en belül adott esetben. de ezt is könnyű áthidalni, csak rányomsz arra hogy "Generate icons", és megcsinálja. Onnantól kezdve meg már látni fogod mindig.
Ugyan ennyire egyszerű egy scenery felrakása is; csak kicsomizod a "Custom scenery" mappába, és következő inditáskor már látja is az XPL. Nem kell itt sem semmiféle cfg-kkel buzizni. Sőt, mivel az XPL több platformos alkalmazás - ellentétben a P3D-vel - van Linux, Mac meg Win változata, ezért az online boltok kifejezetten kérik, hogy ne csinálj telepítőt a cuccodnak, csak simán zippeld be, pont azért, hogy aki Linuxot használ, az se szívja meg hogy nem tudja futtatni az exe-t. :)
2. Hardveres dolgokkal kapcsolatban nem igazán tudok nyilatkozni. Nekem sosem volt se pedálom, se szarvkormányom, se gázkar pultom, és nem is tervezem ezek beszerzését. De nagy öszegben merek fogadni arra, hogy semmivel sem egyszerűbb vagy bonyolultabb egy komplikáltabb hardvert belőni XPL alatt mint P3D alatt. Ha beleolvasol külföldi fórumokba, mindkét szimulátoros táborban vannak erős pro és kontrák... Szóval szerintem egy kis odafigyeléssel, esetleg egy kis utánaolvasással-kérdezéssel megoldható minden probléma mindkét platformon.
3. Az ATC és az AI egy fos XPL alatt, ez nem vita tárgya. :) Én is rühellem, de ez van. Többek közt ezért is használom párhuzamosan (na jó, az arányok már más tészta... :D) a XPL-t meg a P3D-t.
Viszont komoly ígéret van arra - pár hete ide is linkeltem - hogy gyökeresen átírják XPL alatt az ATC-t. És ha kicsit is komolyan veszik (és miért ne vennék), valamint figyelembe veszik a sokszáz visszajelzést amit a júzerek adtak nekik, akkor szerintem nagy rá az esély, hogy legalább egy P3D szintű, de inkább jobb ATC-t rakjanak az XPL valamely elkövetkezendő peccsébe!
4. Az időjárás...hát igen, ez ízlések és pofonok. AKi nem is akarja megszokni az XPL ezen részét, annak mindig is a P3D meg az AS4 marad az etalon. :))) Persze, szerintem is az AS4 azért sokkalta jobb mint az XPL időjárása, de azt azért tegyük hozzá, hogy míg ezt az XPL alapból tudja, addig P3D-nél ugyanez 30e forintodba kerül...
Én úgy vagyok vele, hogy már eléggé megszoktam az XPL felhőit is, így már nem találom annyira borzasztónak, pláne ha kicsit tud rajta az ember még pimpelni. :) Persze, a textúraismétlődések továbbra is idegesítőek, de ezzel sajnos jelenleg nem lehet mit kezdeni. Ha arányt kellene mondanom, azt mondanám hogy olyan 65-35 az arány annak a javára amikor tetszik az XPL által generált időjárás. De persze ezen a téren még van hova fejlődnie, ezt aláírom. :)
+1: Ez a v4-ben a fények már nem annyira rosszak...háááát...itt picit érzem a részrehajlást nálad, elnézőbb vagy mint egy XPL hiányosság esetében, de no problem... :))) Szerintem továbbra is egy hatalmas parasztvakítás a P3D lightning, semmi egyéb. Muszáj volt már lépni valamit a LM, és ennyit bírtak kiizzadni magukból. De szerintem leszögezhetjük tényként, hogy még mindig fényévekre áll az XPL-től!
Na ennyit bírtam most így lebillenytűzni, sorry mindenkitől hogy hosszúra sikerült! :))) -
#4342 A reptereken nem, de a városokban nincs dinamikus fény. Plusz azért még kell optimalizálni rajta. Cserébe van jobb ATC, Active Sky-al jobb weather, évszakok és komplexebb IFR addonok. Csak ez sok pénzbe kerül. :) Viszont a scenery nagyon elmarad még ORBX cuccokkal együtt is az alap X-planetől. Ráadásul X-planehez elképesztő mennyiségű ingyenes cucc van.
Szerintem mindkét szimnek megvan a piaca, egyelőre kiegészítik egymást. :)
Más: Szerintetek érdemes most megvenni az NGX-et, vagy inkább jobb várni mostmár az NG3-ra. Vagy ezutóbbiban a 737-MAX lesz?
Hypo: Majestic Dash-8 milyen? Láttam még black friday alatt megvetted. :) -
#4341 Látom Tibcsi, Te harapsz erre ha nem beszélek elég odaadással az X-ről...
Hidd el én nem akarok senkit bántani...
Akkor sorolom, hogy mielőtt ledozeroltam mik voltak azok a dolgok, amik nekem nem jöttek be!
1. Én csak 1-2 gépet használok VFR-re és 1-2-öt IFR-re.
B736, B737 és Cessna 182- Zlin. Én nem találtam olyat ami nekem megfelelt volna! A boeing is 1000 darabból áll össze és nekem már egy festés beintegrálása és bőven elég!
2. A hardvereket soha nem tudtam úgy beállítani ahogy én azt szeretem ill ahogy megszoktam! Emlékszem még az oktatási központ Boeingjéről, hogy kb mi hogy működik amikor jól működik bár a vége felé már azt is kellett volna javítani a real piloták elbeszélése alapján! P3D nél FSUIPC vel sikerült nagyjából beállítanom!
3. ATC
4: Időjárást se tudtam soha olyanra állítani mint ahogy nekem tetszik!
Egyébként a v4 már nem olyan rossz fények tekintetében! -
#4340 "Eleinte próbálgattam az éjszakai X-plane repüléseket, de annyira nyűg volt nekem, hogy hagytam a francba és nem kínlódok vele..."
Mi volt vele a nyűg? Az, hogy nyomsz egy Ctrl+L kombót és besötétítesz úgy, hogy még a scenery-t se kezdi el újratölteni úgy, mint a FSX/P3D?
El nem tudom képzelni mi lehetett neked ezen nyűg meg kínlódás, mikor fényévekkel jobb az éjszakai kinézete, mint a P3D-nek valaha is volt.
Hja, a fényforrások kinézetét ne számítsuk ide, az erősen scenery-developer függő!! Az XPL-ben vagy 20 féle különböző fényforrás van, mindegyik developer azt használja ami neki tetszik.
-
Matth3w #4339 urak! annyit beszélgettünk most itt a fotelpilótáskodásról, hogy megyek is és repülök valami jó kis IFR-t nem ez volt mára a cél de a repülés sokmindenben elsőbbséget élvez. -
#4338 én mind kettő előnyeit szeretném kihasznánli:) van akinek egy eleg, en nem vagyok az ALL-in-ONE dolgok hive, konnyebb egy dologra optimalizalni egy egy szim-et mint minden szarral telerakni. ugy hogy johetnek a VFR scenery es repcsi tippek xp11 hez :) P3d ben nekem egy gep van ugy is :) a tobbi ott nem erdekel -
#4337 Nem gondolnám, hogy ez ellentéteket generál...! Legalább is értelmes emberek ezen nem vesznek össze!
Csupán mások az igények/elvárások ! Másra használjuk!
Persze a realitás azt mutatja számomra is, hogy vannak az X-nek is szép pillanatai kétség sem fér hozzá, de mint említettem alant, nekem nem jön át összességében! Számomra az, hogy lemodelleznek egy földmunkagépet vagy sem az nekem nem oszt sem szoroz!
Azért nyilván örülök, mert van akinek meg ez hozza meg azt az élményt amire vágyik! -
ekre #4336 adott témában ha több opció van, mindig lesz a táborok közötti ellentét.
ez mindig is így volt és lesz. régen is, amiga vs pc, konzol vs pc, konzol vs konzol, platform vs platform. felesleges :) -
Matth3w #4335 igen igen ez a FS9 korszak nekem is megvolt, és imádtam, fsx et én sem használtam csak már a végefele mikor kijött a steam változat, azt beszereztem de nem repültem vele túl sokat, utána jött a váltás p3d-re és tavaly pedig x11 amin igencsak el kellett gondolkozzak, mivel p3d re volt sok- sok kieg ami nem két forint volt, de aztán pro contra és döntöttem. Nem bántam meg, nekem jobban tetszik, FD, légkör, környezet nekem jobban átjön, nem is igazán a grafika hanem pricit realiszikusabbnak hat, de ez persze kinek mi, én nem nézem le ezért a p3d-t csak nekem most ez többet nyújt -
#4334 :))) igen engem a PTA orulet se fogott meg, engem az erdekel hogy VC ben 60 fps NGX a tobi engem nem erdekel :) Airportok eljarasok oszt jonapot, de kozben imadnek Bush flying es xp11 erre jo -
#4333 Érdekes dolgok ezek!
Annak idején én például egyáltalán nem használtam FSX-t!
2004-től FS9 volt a gépemen! Az FSX-re váltás elmaradt pont azért, mert össze vissza kellett baszogatni azért, hogy akadozva eldöcögjön!
Inkább használtam az FS9-t és amíg a többiek mókolták, hogy használható legyen, addig én repültem boldogan !
Ezért sem váltanék X-Plane-re, de a másik ok, hogy nekem nem tetszik! Sokat repülök offline és egész jól megszoktam az IFR/VFR váltásokat! Amikor látom, hogy hülyeség jön ki az ATC vektorálásából akkor egyszerűen váltok VFR-re és kész! Eleinte próbálgattam az éjszakai X-plane repüléseket, de annyira nyűg volt nekem, hogy hagytam a francba és nem kínlódok vele...
Amire a P3D-t kitalálták arra tökéletesen megfelel! (Még adonok nélkül is!) aztán hogy a kabin ablakból milyen árnyékot vetít az aszfaltra az nem érdekel!
Utoljára szerkesztette: Hont, 2018.02.23. 12:07:36 -
#4332 Én szerintem dual platform :)) a legjobb megoldas vegre kulon tudom az IFR nagygepest es a csodas TreeTop VFR-t ket kulon szimbe....:) Egyenlore p3d v4 fullositasa ifr teren zajlik de utana jon xp11 akcioban mar megvewttem streamen :) de meg le se toltottem de ami kesik nem mulik :) azert akkor par VFR sceneryt es gepet majd dobhatnatok ajanlaskent -
Matth3w #4331 ebben igazad van XP10 valóban lassan utoléri a P3Dv4-et, de XP11 már messze messze túlszárnyalta (gúnyoskacaj)
de a viccet félretéve két éve még nem tudtam volna elképzelni, hogy XP10 re váltsak. Mostmeg fordítva, nem nagyon hiszem hogy visszamennék, aztán ez persze változhat idővel.
szó mi szó mind kettő remek program -
#4330 Valóban felfelé ível...! Lassan tényleg útól éri a P3D, hacsak ki nem jön a v5.0 ! -
#4329 Még valóban nem, mert még csak a v11 hozta meg azt a minőséget, amire már érdemes építkezni - szerintem. Jönnek is sorba kifele a igényesebbnél igényesebb cuccok. Szóval a jövőt én felfele ívelőnek látom... -
#4328 Az irónia nem ment át, vagy a linkre nem kattintottál? -
saca79 #4327 Vagy ott van SanFransisco teljesen ingyenes és leesik az állad. -
#4326 :))) azért ez Maestro meg nem általános XP11 ben sem, azért van ott ugyan annyi fakó semmilyen scenery is ahogy van gyönyörű is ,p3d nél detto :) Tongass fjord, Norway ..stb azert nem szar:) bar 390FL en kurvara nem hoz lazba: a tree top:) de remélem sok ilyen lesz xp11 re es akkor vfr re at is allnek egyszerubb:)) P3d ben csak airportok es global cuccok IFR nagygepes, XP11 minden ami GA VFR teruletek kis repterek, es meg van oldva minden:)
Utoljára szerkesztette: Hypo, 2018.02.22. 19:44:55 -
saca79 #4325 Én ezzel nem értek egyet.FSX alatt rengeteg ORBX régiót kipróbáltam használtam ott is némelyik borzalmasan bugyuta.XPL hez rengeteg nagyon kidolgozott scenery van, hátránya hogy rengeteg helyet foglal viszont ORBX el ellentétben ingyenes. -
#4324 Az a baj ezekkel az XPL scenerykkel, hogy még mindig borzasztó rondák, sehol sincsenek egy ORBX-hez képest... -
#4323 Én szívesen portolnám, ha értenék hozzá, de ez nem így van. :D
Hátha van valaki vállalkozó szellemű :) -
ekre #4322 elso korben ezek. p3d portban benne lennek, csak arra mar vegkepp nem lenne idonk :)
viszont az egesz creative commons licenszelessel kerul publikalasra, szoval akinek van kedve hozza, nyugodtan portolhatja.
LHBP palya szinten nagyon nagyon reszletes, a 3D modellek jo nagy resze meg hianyzik. addig placeholderekkel toltottuk fel, hogy a talaj texturan ne legyen olyan, hogy ott lathato valami,de 3d-ben meg semmi :)
-
#4321 -
#4320 Utána jöhet a P3D port :)))