Prepar3D - XPlane

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ekre kolléga xpl-ben tevékenykedik, a videó abból van. p3d4-ben nem állunk ilyen jól. orbx-ok kicsit szebbé teszik, de ugyanolyan összevisszaság mint az alap.
Na igen... jól néz ki! Ez melyik scenery egyébként? Miket érdemes használni? (P3Dv4) Főként Magyarország területe érdekelne, LHBP-t megvettem nagyon szép, de csak a repülőtér közvetlen környéke, a város az alap scenery-vel elég kiábrándító. Úgy néz ki, mintha random textúra lenne ráhúzva néhány random épületféleséggel. ORBX mennyire jó Magyarországon?

Hont
<#eljen><#taps><#taps><#worship>

Hypo
hát ez az😊

igen, ezt láttam én is. a "REX Sky Force 3D and Active Sky plus ASCA for dynamic skies" beállításra álltam rá. viszont ha így csinálom, akkor ehhez elég a rex4 soft clouds is.😊
Hypo
Avsim forumon valaki nagyon szepen osszerakta a kulonbozo opciokat es hasznalatukat Tessék:

REX Sky Force 3D only
1. Start REX Sky Force 3D
2. Set all options to your liking
3. Install all the textures you want

When you want to fly:
- start REX Sky Force 3D
- start your sim

REX Sky Force 3D and Active Sky
2. Go to Global Settings > Engine and disable all options on that page to disable the REX Sky Force 3D weather engine
3. Set all other options to your liking
4. Install all the textures you want

When you want to fly:
- start REX Sky Force 3D
- start Active Sky
- start your sim

REX Sky Force 3D and Active Sky plus ASCA for dynamic skies
2. Go to Global Settings > Engine and disable all options on that page to disable the REX Sky Force 3D weather engine
3. Go to Global Settings > Install and disable all 5 Sky Textures entries on that page
4. Set all other options to your liking
5. Install all the textures you want (no need to install sky textures)
6. Start ASCA
7. Go to Settings and untick Cirrus, Cloud Textures and Cloud Structures so only Sky Colors is ticked
8. Install the Full Dynamics (or Global Automatic) theme

When you want to fly:
- start REX Sky Force 3D
- start Active Sky, which will automatically load ASCA
- start your sim

REX Sky Force 3D and Active Sky plus ASCA for dynamic skies with ENVTEX sky textures
3. Go to Global Settings > Install and disable all 5 Sky Textures entries on that page
4. Set all other options to your liking
5. Install all the textures you want (no need to install sky textures)
6. Start ENVTEX
7. Go to Application Settings and disable all options on the right apart from Sky
8. Set the path to the ASCA folder and set ASCA Integration to ENVTEX textures only (or ASCA and ENVTEX textures)
9. Click on Install to sim (no need to select a set on the Customization page)
10. Start ASCA
11. Go to Settings and untick Cirrus, Cloud Textures and Cloud Structures so only Sky Colors is ticked
12. Install the Full Dynamics (or Global Automatic) theme

When you want to fly:
- start REX Sky Force 3D
- start Active Sky, which will automatically load ASCA: no need to run ENVTEX
- start your sim

előbb-utóbb úgyis megvettem volna, úgyhogy akkor már inkább előbb.😊
szóval, kb. ugyanaz mint a rex4. sőt a rex4-ben a felhőzet szerintem sokkal szebb. itt most nagyon elmosódott. lehet, hogy ez a 3d.😊 a weather engine olyan fos mint amit vártunk, ezt perpill. nem szabad használni. kb. olyan mint az opus volt a megjelenése körül. a rex4-hez képest talán még rontottak is rajta. a dynamic dolgot nem igazán értem: már kézzel is tutujgattam, és semmi változást sem veszek észre. amúgy a szinkron be van állítva, de szintén semmi.
az active sky-ban az asca-t nem lehet külön letiltani, indítás után le kell állítani.
hogy valami pozitívumot is írjak: a nap(ok) szép(ek), és az ultra hd-s felhőkkel az fps is határozottan jobb mint az asca-nál. sőt overcast-al is remek.
Bocsi. Figyelmetlen voltam. Ez kérdés akart lenni...<#falbav> Tehát:
XP-11-ben nincs mód az egeret összehangolni a simmel, ill. a billentyűzettel?
Hypo
Ja viszont egy dolog, mig AS+ASCA val a fu8ll vagy globalt valasztod egyszer es ennyi utana mindent intez, addig skyforce nal a megszokott temat neked kell kivalasztani es a temaban talalhato dologkat fogod latni......a fire and forget megoldas nekem jobban tetszik 😊

Hypo
hát ja bár az "uj" 3d felho strukturakbol nem sok latszik, igen a bajom nekem is hogy draga ahhoz kepest amit add perszeszuper felhok de nekem a mostaniak se csunyak, FPS is jo meg nagyon zivataros idoben is, szoval az a pici szepseg plusz nekem ennyit jelenleg nem er de majd csak lesz majd akcio stv😊)) Envdir Asca AS gyonyoruen mukodik, eg szep fenyek szepek es a felhok se csunyak sot en megtolom kicsit a Rex SoftCloudsal szoval igy se rossz olcso 😊))

XP-11-ben nincs mód az egeret összehangolni a simmel, ill. a billentyűzettel. FSX-ben lehetett az egér gombjaival különböző billentyűket helyettesíteni. Szerettem az oldalgombokkal pl. nézetet váltani...
van az asca-hoz plusz felhőcsomag. anno amikor megjelent feltettem én is, de szerintem nem voltak benne szebb/jobb felhők mint a gyáriban. kb. ugyanazok voltak benne kicsit másképp, de a kezelésük így már sokkal bonyolultabb volt. nagyon nehéz volt kiszűrni a nem megfelelő felhőzeteket a különböző szituációkból. viszont ha egyszer beraktam és hangolgattam rajta, nem lehetett kivenni, le kellett gyalulni az asca-t majd újra felrakni. a sky-ok kezelése egyszerűbb, ott csak ki kell törölni ami nem kell, de előtte azt is le kell tiltani.
mondjuk én simán adnék érte 45$-t, ha biztosan tudnám, hogy az as4-el a dinamizmus legalább olyan mint az asca-val, de rex minőségben. de pont ez az amit még nem tudok.
Utoljára szerkesztette: nibron, 2018.01.11. 23:16:47
[HUN]FaTaL
Úgy tudom, hogy az ASCA saját felhőin kívül nincs hozzá másik felhő, valószínűleg nem véletlen, hogy az ENVTEX is csak eget tud. Viszont $45-t még a nagyon szép és dinamikus felhőzetért is soknak tartok, egyelőre jó lesz nekem az ASCA. 😊

Kiváncsi leszek mit fog tudni az environment force.. Egyelőre nem igazán értem, lehet, hogy az tényleg csak egy textúracsomag lesz és a REX4-et fogja váltani.
Utoljára szerkesztette: FaTaL, 2018.01.11. 23:03:14

http://goo.gl/gd6Zi5

asca alá bármit be lehet tolni, csak a megfelelő formátum kell. az már egy más kérdés, hogy a felhőformátum mennyire könnyen előállítható.

na most, ha a gondolkodásod folytatom, akkor az lehet, hogy az as beállít valami időjárást, aztán a rex is valamilyen felhőzetet. aztán csak reménykedhetünk abban, hogy ezek pariban is lesznek egymással. többek között gondolok itt az állomások határaira. már magában csak az as-ban elég vicces volt a múltkori reptér (asszem kbid?) amelyiken két időjárás is van egyszerre.
egyébként bennem is így merült fel a rex, hogy csak a textúrákat nézném meg, mert abban mindig is jobb volt a rex. időjárás motort viszont eddig csak rettentő szart tudtak csinálni. a hifi pedig mindig is a legjobb időjárás motort alkotta meg, már fs9 óta őket használtam némi opus kitérővel. az asca-ban a dinamikus felhőzet nagyon jó, de nincs belőve alapértelmezetten. elég sokat kell vele szórakozni, mire az ember beállítja, hogy a dinamikus időjárás klafa legyen, de akkor már nagyon ott van. én használom hozzá az asca-hoz gyártott envtex sky-okat is, azzal már nagyon pofás.
[HUN]FaTaL
Egyik se. Van dinamikus környezet a rexből, de hogy pontosan, hogy működik az nem derül ki. Annyi biztos, hogy ASCA-ban ki kell kapcsolni a felhőket (full dynamic és csak az ég textúrákra), a rexben a felhőket meg be. Screenshotok alapján működik a dolog és a weather alapján valahogy injektál.

Én azt tudom elképzelni, hogy annak ellenére, hogy a wx engine le van tiltva a rexben, a háttérben a felhők képzéséhez mégiscsak letöltheti az időjárás adatokat és az alapján injektál, nem az AS-ből olvas ki természetesen. Így a letiltott wxe-nek annyi a hatása, hogy nem injektálja az időjárást a szimulátorba, csak a felhőket.

ASCA alá nem is lehet kívülről felhőket tolni, csak eget, ha jól tudom.
Utoljára szerkesztette: FaTaL, 2018.01.11. 22:38:32

nekem még az nem jött át igazán, hogyan oldották meg, hogy az as4 injektálja a rex dinamikus felhőit. mert arra azért mind a két oldalt fel kell készíteni. vagy úgy oldották meg, hogy a rex felhőket betolják az asca alá? vagy csak egyszerűen úgy, hogy as4-el nincs dinamikus környezet a rex-ből.

[HUN]FaTaL
Én azt olvasom mindenhol, hogy a modellek és a dinamikus felhő baromi jó, Active Sky-al együtt a legjobb (pláne ha az ASCA dinamikusan injektálja az ENVTEX eget). Viszont nekem nem ér meg 45 dollárt. Ha lenne a feléért egy verzió, amiben nincs benne a weather engine akkor talán...

Az FPS-re azt írják, hogy hasonló viszont ugyanannyi marad akkor is, ha megnöveled a felhők látható távolságát.

Külső árnyékokkal nincs nagy gond meg ugyebár azokat nem is bámulja az ember 20 cm ről. A belsőkkel van problem.

"Nem tudtam hogy lehetetlen,ezért megcsináltam"

Hypo
Na most hogy kezd lecsendesedni a Skyforce hype, valaki esetleg ramozdult? tapasztalatok? nekem ugy tunik hogy egy rakas texturat kapunk egy rakas penzert de kb ennyi egyenlore. De mondjuk szép bár nekem spec az AS16+ASCA+ENVDIR trio bejott es semmi fps problema nincs.

dataref változó, de így most fejből nem tudom, hogy melyik és mely alkategóriában. több értékét lehet változtatni, külső és belső árnyékolást is.

Üdv, lehet valamit kezdeni XP11 ben az árnyékokkal? ( cockpit)Közelről valami borzalom nálam...esetleg inspectorban valami beállítás? Egy Lua scriptet már próbáltam de nem az igazi...

Hypo
hát ez ilyen kérem😊

Papirzacsi
az

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

Ez vflyteair madár?

Papirzacsi
Ígérem az uccsó, és mára nem kísértem tovább a virtuális sorsot!

Szitu:
Bújod a térképet, hogy lerepüld az eljárást. Tudod, hogy nagy hegyek vannak a környéken, ezért emelkedni kell. Nézed a térképet, majd felnézel és látod, hogy nem oké minden. A motor veszít az erejéből, a sebesség csökken és a gép már nem akar többé emelkedni. Belátod, hogy ez nem lesz meg. Süllyedésbe parancsolod a robotot, de valahol itt vannak a hegyek. Már bújod is a térképet, hogy hogyan menekülj meg a helyzetből és aztán .....

Hont
Valóban elírtam ! Elnézést...
Utoljára szerkesztette: Hont, 2018.01.09. 19:35:54
Papirzacsi
HA-BAT

Hont
Én azt hallottam, hogy a BAK repült felette 2000 lábbal magasabban ahol jó volt a látótávolság!
Sajnos az az infó, hogy Felhőbe repülés volt a végzetes hiba...
jelenleg talán ez az egyik legnagyobb probléma a repüléstechnikában. nagyobb reptereken szinte állandóan előfordul. leggyakoribb a túlgurulás, de a rossz irányba fordulás sem ritka. általában már a megközelítési szakaszban amikor van rá idő felveszik a kapcsolatot a ground handling-el. ők elmondják, hogy melyik állóhelyre fog érkezni, megbeszélik a tankolást meg még pár dolgot. ilyenkor már ki lehetne osztani a gurulási útvonalat is. jelenleg is a ground controllerben odafigyelnek, hogy a légitársaságok általában ugyanazt az útvonalat kapják. úgyhogy mindenki próbálja egyszerűbbé tenni ezeket a dolgokat, de igazából ez még nincs "szabványosítva", nagyon sok "megszokásból" kezelt módszer van. leszállás után közvetlenül a kiguruláskor elég sok dolga van mindkét pilcsinek, nem jó ilyenkor szüttyögni a gurulási útvonallal. a legmodernebb gépeken már könnyen átkapcsolható a navigációs display a reptérdiagramra, ill. kaptak pluszban kijelzőt, és azon megjeleníthető mindenféle információ.
de ha már itt tartunk, a pályaválasztás is elég nagy probléma. erre jó példa a youtube-on a dlh a380-as első útja ksfo-ra, ott 3-szor programozták át a cdu-t a leszálláshoz. csak az usa-ban minden órában van 3-5 ilyen eset. úgyhogy van még tennivaló bőven a biztonságos repüléshez.
[HUN]FaTaL
Ehh, azt hittem ez csak nekem probléma a szimulátorban, hogy sokáig tart olvasni a térképet, meg nekem nem is mindig egyértelmű, de nem vagyok szakmabeli. Engem kicsit meglepett, hogy ez az életben is probléma.

Papirzacsi
Az Xplane mindig meg tud lepni pozitív és negatív értelemben is. Itt egy "fénysebességgel" végrehajtott ILS megközelítés LJLJ-n. :-D

többek között ezért van nálam letiltva mindenütt a raaspro. feleslegesen szövegel, magam is tudom, hogy hol tartózkodom. szép is lenne ha nem tudnám.
ettől függetlenül az életben gyakran előfordul, főleg guruláskor, hogy "eltévednek" és nem tudják, hogy hol vannak. szerintem az ilyen hangbemondásos szisztéma nem igazán segítség, sokkal jobb a gps-hez kapcsolt reptér diagram megjelenítése. reptereken az eltévedés igen komoly gond a repüléstechnikában, elég sok fejlesztés folyik ebben a témában. a mi cégünk többek között például azon dolgozik, hogy azokon a repcsiken ahol van hud, megjelenítsük a gurulási útvonalat, valahogy úgy mint bettike az igo-n. és azon is lesz olyan opció, ami bemondja pl., hogy 50 méter múlva fordulás balra a k4-es útvonalra.
Clidey
Egy esemény bekövetkezése ennél sokkalta sokrétűbb dolog. Néha a legkörültekintőbb pilótával is történhet baj, ha nincs a fedélzeten az MF.

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Clidey
Hmmm...nekem FSX-ben sem volt soha gondom a fullscreen-el... <#fejvakaras>

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Clidey
Hát, ez a festés nagyon aluldizájnolt... <#nevetes1>

Papirzacsi
Azért szerencsére nem ilyen gyakoriak, mint írod.

Hypo
Szuper_😊 elég stabil approach_) mmondjuk a short runway csajszi hang kicsit idegesített😊))

Hypo
ennél picit bonyolultabb a dolog.-..

Mi a lófasz van itt? Lassan már havonta leesik egy kisgép és sokszor ahogy olvasom nem is nyikhaj suhancok, hanem nagy tapasztalattal rendelkező ember is áldozatul esik. Ennyire szarok a gépek vagy ennyire figyelmetlenek?
Utoljára szerkesztette: Nyiri, 2018.01.09. 09:30:43

FSX idejéből maradt rajtam, ott ugyebár nem igazán működött jól a fullscreen. Xplane nalam is teljes ben fut csak valahol olvastam hogy ablakosban simabb lehet.

Hont
Clidey
Ismét egy nagyon jó ember hagyott itt minket. RIP Zoli! <#rinya><#rinya><#rinya>

Clidey
Nem tudom, miféle érv szólhat az ablakos megjelenítés mellett. Engem mindig is idegesített ha bármilyen vindózos keret vagy menüsor rontja a vizuális élményt. Soha nem használtam így egyetlen szimulátort sem.

Hont
Egy szomorú hir!
Üdv!Lenne egy kérdésem XP11 használók felé: próbálgattam mostanában mind ablakos mind teljes képernyős módban ( utóbbit vsync on módban)kipróbáltam pár körülményt, addon reptér LHsim LHDC ixeg 737,időjárás stb. Nem igazán látok különbséget fps ben igy rövid távon 20 perc után. Melyik módban szoktátok használni?