5360
| Magyar fejlesztések | Prepar3D | Ultimate Realism Pack | Rendszerkövetelmények | PTA | CFG Tuning | AffinityMask Kalkulátor | Gyakran Ismételt Kérdések | X-Plane.Org
OOM Hiba
Helyes Library sorrend!
Ideális ORBX sorrend!
Miket kell még telepíteni esetleg?!
Sok gondot tud még okozni az Ö hiánya is!
Ez is fontos!
Elmentett Libraryból eltűnnek a scenery-k!
Megoldás a C:\ProgramData\Lockheed Martin\Prepar3D v3 mappában lévő "scenery cfg" fájl törlése!
Csinál egy újat és aztán be kellett olvastatni vele újra a sceneryket!
Szimulátor hardver-szoftver biblia
LOWW FlayTampa v2.7 csápok beállítása
-
ekre #4399 elkészült a tűzijáték pluginünk, vezérelhető, stb :)
-
Tompoxxx #4398 Köszönöm, rájöttem... -
Klusi86 #4397 Pl.: AN-2, AB-412, Carenado Cessna 208B. Azért gondoltam, hogy az AN-2-es hivatalosan csak xp 10-re van, de xp 11-ben is lehet használni, csak a gurulás kezelhetetlen, amíg plane markerben át nem állítgattam pár dolgot egy leírás szerint :) Gondoltam, ha lehet állítgatni benne akkor ezt is be lehet, át is néztem gyorsan de nem találtam ilyet. Viszont a többi addonom xp11 kompatibilis és azoknál is előfordul. Minden kiegészítőm és az x-plane is jogtiszta :) -
saca79 #4396 "egyes gépeknél" ezalatt mit értesz pontosabban? valamilyen addon gép saját REP-el esetleg stb..Nem hiszem hogy bármit mókolni kéne ha a SWER nincs kipipálva nálam mindig C&D tölti be az összes gépet. Max carenado szokott olyat hogy az utolsó konfigot tölti be és jár a motor vagy éppen pár műszer fel van kapcsolva . Addon arliner gépeknél pedig FMC beállításokban szokás kezelni vagy valamelyik pluginja tudja szabályozni hogyan töltse be.
@Tompoxxx ebből a képből nehéz megmondani :) mutasd meg az ini fájlodat, de valszeg a reptér felett van valamelyik library, overlay ...esetleg forest library?
Utoljára szerkesztette: saca79, 2018.03.11. 15:37:52 -
Klusi86 #4395 Urak, hogy lehet x-plane 11 teljesen cool and dark-ban indítani a gépet? Az meg van, hogy "Start with engines running" ne legyen be pipálva, de ennek ellenére egyes gépeknél néhány kapcsoló fel van kapcsolva. Lehet valamit kezdeni vele? Esetleg a plane marker-ben állítani valamit erre vonatkozóan, vagy .ini fájlt szerkeszteni vagy valami? -
Tompoxxx #4394 Sziasztok. Mi van rossz helyen az ini-ben? XP11
Utoljára szerkesztette: Tompoxxx, 2018.03.11. 14:23:20 -
ekre #4393 ill még annyi, hogy ettől függetlenül még megakadhat, de az már xpl beállítások kérdése. ezekben tudok majd segíteni! -
ekre #4392 a régi, nevezzük alphának nagyon gyér volt ilyen téren. semmi optimalizálást nem tartalmazott. ami úgymond sokat kajál, az az overlay scenery. annál érezhető az fps drop, de közel sem olyan jelentős, mint régen. maga a város scenery nagyon nagy mértékben optimalizálva lett (bár még ott is bőven lehetne mit), némi adat erről:
- poligonok, több százezer poligon eltávolítva
- rengeteg lod optimalizálás
- textúrák méretei, 1 hónappal ezelőtt 2 giga volt a Budapest City scenery, most még több épülettel csak ~800 mega :)
később, ha minden igaz, az x-europe magyar részét mi csináljuk, az is jelentős optimalizálást jelent, a régi xpl 9-10-es facades stb helyett szép, xpl11-es felületekkel.
bár az overlay scenery mentségére szóljon, hogy iszonyat durva mennyiségű épületet stb helyez el a világban.
ezek miatt is bontottuk szét több részre a scenery-t, hogy aki csak reptereket szeretne, az hadd töltse azt, aki reptereket és látványosságokat, az azt, aki mindent akar, annak is megvan az opció. -
saca79 #4391 Mióta nálam fent van XP11 folyamatosan követem ( letöltöttem) HUN VFR munkátokat. Remélem optimalizálva lesz valamilyen szinten az új pack. A régi LHBP scenery nálam megette a gépet I5 6600k 4.7 ghz 1060GTX 16GB RAM.Kb 10 fps volt a belváros felett. -
ekre #4390 óóóóó, sok-sok minden van még tervben! ;) -
szabeszka #4389 És akkor kérnék most egy Critical MAss-t, egy Pride-ot, egy Putyin vonulást légtérzárral, dekkoló BVHmot-ot Monornál :) -
ekre #4388 minden augusztus 20-án, 1 óra időtartamban (most 8 és 9 között) tűzijáték a Duna felett :) szép látványban lesz része azoknak, akik épp akkor repülnek LHBP-re, LHBP-ről
-
ekre #4387 örülök, azt jelenti, hogy eddig jól dolgoztunk! :D -
szabeszka #4386 1:32-nél balra lent az otthonom :) -
Pelsodriver #4385 Köszönöm az információt. Zseniális munkát végeztek.Lassan kezdek örülni annak, hogy az X-Plane-t beszereztem.
-
ekre #4384 bár nem terveztük, de azért csak csinálunk egy elő tesztet, ami épp folyamatban van. egy kis csoport ellenőrzi, amint végeztek (ezen a héten), megy a kiadás.
közben Air Race plugin kompatibilitást is kapott a scenery :)
-
Pelsodriver #4383 És ez valós időben kb. mikor várható?
-
ekre #4382 LHTL reszleteiben igen komoly lesz, verseny a palyakon, nap kozben nyirjak a fuvet, stb
-
nyulzoltan #4381 Köszönöm mindenkinek a segítséget! A Directx hibajelzést egy fraps nevű program csinálta. A szaggatást pedig egy újra telepítés megoldotta. -
#4380 :))) mi nincs még meg ami hasznalhato?:))) mondjuk aki csak vfr annak a regionok must have nagygepeshez global openlc esetleg vector bar tobbet art mint hasznal:) de par repterre még azért rámegyek:) -
#4379 ORBX 50%-os AKCIÓ!!!! -
nyulzoltan #4378 Szia, végül újra telepítettem, c meghajtóra. Így nem szaggat. igaz ajnlgatja a frissítést, de nem merem elfogadni. Így, 23-33 fps között atlantai reptér, b737 es és igen szép beállításokkal a Rendering ben, szinte szaggatás nélkül, gyönyörűen ment, le és fel szállás. Jó mikor a reptér felett pörögtem dugóhúzót, minimális akadás volt de ha nem figyelem nagyon, észre se veszem. Az NVIDIA ban amit csak lehet alkalmazás vezérlésre tettem. Köszönöm amit írtál aktívx ügyben ezeket se tudtam eddig, akkor frissítsen a win10 mindent nem piszkálok bele. Köszönöm a segítséget, majd megírom rendesen a konfigot. -
nibron #4377 elég elnagyoltan írtad le a konfigot. segítek: i7-????(típus), 8gb ddr? ???mhz, gtx 660 ?gb ram, hdd/ssd-k és méretek, képernyő felbontás.
az xpl11 jóval nagyobb igényű mint a 10-es. a gtx660-nál és 8gb rendszerram-nál már simán előfordulhat, hogy akadozik. a win10, 64 biten legalább 3gb-ot megeszik, de ált. inkább 4gb szokott lenni. az xpl11 kb. 5-6gb-ot eszik. a videókarin pedig kb. 2.5-3gb körül fogyaszt.
win10-nél ha rendszermeghajtón van egy alkalmazás, akkor azt rendszergazdával kell indítani (értelmetlen, de ez van).
az activex közvetlenül nem jelent problémát, de kapcsolatban van az opengl-el, és az már igen. viszont rutinból az merült fel bennem, hogy ha ilyen hibát jelez az a géped, akkor ott már más probléma is van. eseménynapló kiértékelése elég sokat segíthet. külön activex vezérlőt nem szabad letölteni hozzá, ha valami tönkremegy, win10-nél már frissítéssel kell helyretenni. ha nincs fenn a 1709 alkotói frissítés, akkor tedd fel hozzá, annak rendbe kell hoznia. ha fenn van, akkor visszavonni és újratelepíteni. ha nem sikerül frissítésekkel helyretenni, akkor jöhet a gyalu.
ezeket a szimulátorokat elég szerencsétlen dolog rendszermeghajtón futtatni, még ssd esetén is. főleg ha nem vagy rammal kitömve. például amikor egy területet kell betölteni, akkor egy szempillantás alatt rengeteg adatot kell beolvasni a háttértárból mindezt úgy, hogy mellette rengeteg nagyobb méretű memóriafoglalás történik. ekkor ha a windows-nak hozzá kell fordulnia a háttértárhoz, annak sokkal nagyobb prioritása van, mint a betöltendő adatoknak. nekem elég bika gépem van elegendő rammal, de amikor kipróbáltam az aerofly fs2-őt, helyhiány miatt a c-re raktam, elég szarul futott. átraktam a d-re, mindjárt oksa lett. -
nyulzoltan #4376 Szia, kösz a választ 8ram van ssd m van, c meghajtón,Win10 zel, azon ment az x10. Megpróbálom, kösz -
nyulzoltan #4375 Kösz a választ. Az x10 már nincs fent. Azt fogom tenni, tiszta telepítés. Még egy hogy a gépem induláskor active x vezérlő hibát jelez. Megpróbáltam letölteni, de minden oldalon letöltettek velem minden hülyeséget, csak azt a vezérlőt nem. ha tudsz letöltési linket ami használható azt megköszönném. A gépem intelcore i7 3.4ghz 8gb RAM 64bites NVIDIA geforce gtx 660 kártya. -
nibron #4374 ha mindenféle beállítgatás nélkül telepíted fel a xpl11-et, akkor eleve jól kell, hogy működjön. ez a szimulátor pont arról híres, hogy nem szaggat, mert külön odafigyeltek rá.
az xpl10 most is rendben van? az xpl11 viszonylatában törölj le mindent, beleértve a konfigokat is, töröld az összes nvidia beállítást. azután csinálj tiszta telepítést, és csak az alapokkal próbáld, a legújabb nvidia driverrel (csinálj tiszta telepítést). nem ártana ha megosztanád a géped konfigját, a monitor beállításokkal együtt. -
#4373 sima hdd-n ssd-n van? ugyan azon a meghajton mint windows? Ramod mennyi van amugy? de gondolom a minimum 8GB-d van. Nvidia driverben mi van beallitva Threaded Optimization -ra esetleg probald ki OFF. és win powermanagementnel mindent tiltsal full powa:) -
nyulzoltan #4372 Szia, igen a graf beáll. nál, már mindent kipróbáltam, fps t növelő csökkentő állítgatásokat, a szaggatás nem változik se 30 se 60 fps nél vsync be vagy ki, szaggat ua. A performance issue ? -
#4371 es magaban xp11 ben mik a graf beallitasok fix fps el pl 30 es vsync on al probaltad akkor is jelentkezik? valami perfrormance issue lehet
-
nyulzoltan #4370 Ha az a függőleges szinkronizálást jelenti, akkor az a helyzet hogy az NVIDIA ban, egyik beállítási módja, ki be kapcsolása semmilyen hatással sincs a szaggatásra. A gépemen semmi nem változott csak x10 ről 11 re váltottam, 10 es nem szaggatott. Rendering ben, ha állítgatok magasabb fpsnél 50- 70 ritkább a szaggatás de nem szűnik meg, akkor sem ha mindent minimumra húzok. -
#4369 iXEG -
#4368 -
#4367 vsync? -
nyulzoltan #4366 Üdvözlök mindenkit! Kérdésem lehet e itt ötletet kérni, mit tehetek ha szaggat az xplane11.10. nvidia beállításokkal próbálkozom, kevés sikerrel. Szaggatás független az FPS értéktől. min.30 max70 fps-t mutat. független a betöltött géptől, cessna, b737 ua. az eredmény. Levettem amit csak tudtam 0 ra, feltoltam max ra, az fps persze változik de a szaggatás nem. A program alap, semmi addon semmi scenery nincs feltöltve. Ha valakinek van használható ötlete, előre is köszönöm! -
#4365 Milyen gép ez? -
#4364 olyan A2A-s :)) -
#4363 Csak egy apróság amire a minap lettem figyelmes.
Ferihegyről indultam Bécsbe, erős havazás közepette. Felszállás után kikapcsoltam már az ablaktörlőt. A felhőkön átemelkedve lettem figyelmes az alábbi kis apróságra:
Összegyűlt a hó a lapát alatt!
De az igazi döbbenet csak ez után jött:
Lévén az ablak fűtés be volt kapcsolva, egy idő után szépen kiolvadt a hó az ablaktörlők alól. Na ez nálam WTF kategória... -
saca79 #4362 Ezt már én is néztem. Nem tűnik rossz opciónak. -
Nyiri #4361 http://www.leobodnar.com/products/BU0836/
-
saca79 #4360 Szerettem volna még egy plusz gáz egységet a meglévő mellé twinprophoz stb. Van egy cessna pro yoke-om gázkarral már, ehhez meg csak úgy hozzá jutottam.. Gondoltam ha itt áll össze rakom valahogy, olvastam fórumokon hogy nem igazán lehet vele önállóan mit kezdeni. Magyarul marad porfogonak :D