5360
| Magyar fejlesztések | Prepar3D | Ultimate Realism Pack | Rendszerkövetelmények | PTA | CFG Tuning | AffinityMask Kalkulátor | Gyakran Ismételt Kérdések | X-Plane.Org
OOM Hiba
Helyes Library sorrend!
Ideális ORBX sorrend!
Miket kell még telepíteni esetleg?!
Sok gondot tud még okozni az Ö hiánya is!
Ez is fontos!
Elmentett Libraryból eltűnnek a scenery-k!
Megoldás a C:\ProgramData\Lockheed Martin\Prepar3D v3 mappában lévő "scenery cfg" fájl törlése!
Csinál egy újat és aztán be kellett olvastatni vele újra a sceneryket!
Szimulátor hardver-szoftver biblia
LOWW FlayTampa v2.7 csápok beállítása
-
ekre #4439 2d szinten az összes hazai reptér megvan már, folyamatosan épülnek 3d-ben.
város szinten szintén az egész ország adott (azaz utca szinten pontos, házak elhelyezésével együtt), 3d városi modellek meg folyamatosan készülnek.
-
Klusi86 #4438 Már nem kell keresni, megtaláltam :) Kicsit összevissza vannak feltöltve ezek a festések, nincsenek rendezve gépek szerint, pedig jó lenne. Akinek esetleg kéne: itt
Amúgy Miskolc benne lesz majd a HungaryVFR-ben a későbbiekben? Tervben van?
Utoljára szerkesztette: Klusi86, 2018.03.25. 11:20:56 -
Pelsodriver #4437 Nagy örömmel olvastam.ORBX nem készít ilyen színvonalú kiegészítőt, ráadásul ingyen használható. Szerintem minden 2. X-plane fan erre fog repcsizni. -
-
ekre #4435 már az origo is lehozott egy cikket :) -
ekre #4434 megkeresem, fórumról van. -
Klusi86 #4433 Ez az Ancsa festés publikus? :) Ha igen tudnál adni hozzá egy linket? -
ekre #4432 https://flightdeckx.com/carenado-supports-nhadrians-mod-expect-availability-soon/
ezzel nem hiszem, hogy lesz ilyen gondod ;) -
saca79 #4431 Várom... Az előző REP nekem nem működött a II- es verzióval. Centurion-hoz is megvettem,jócskán élethűbbé teszi a modellt, talán túlságosan is. Pedál nélkül szinte lehetetlen gurulni vele : D -
ekre #4430 újabb jó hír! Carenado engedélyt adott Adrián C152 kiadásához! :) stay tuned! :) -
ekre #4429 termeszetesen, sok az épület de kevés a modellezőnk :D szerencsére a sketchup közösség is sokat segít, Borovszky Peti egyedül nem bírná, így is elég macerás :) -
#4428 stadion update se artana eleg jo vizualis referencia pontok ....:)))) -
ekre #4427 jaja! így már értem :)
dehogynem, tervben van. eddig alapvetően Bp volt terítéken, most Szeged.
Overlay scenerynek része az egész ország, Debrecen szerencsére nagyon jól szerepel az OSM adatbázisban, így a sima overlay scenery-vel is helyén vannak az épületek, felismerhetőek az épületek, nagyerdő is normálisan a helyén :)
valós épületmodelleket is fog kapni, de az még idő!
évente pár napot töltünk Debrecenben, az overlay scenery bőven van olyan pontos, hogy simán megtalálom a hotelt, ahova szoktunk járni, simán megtalálom a benzinkutakat stb ahol tankoltunk, Fórum stb simán felismerhetőek, szóval valamelyest vfr ready :) nyilván ezen sokat fognak dobni a valós 3d modellek :)
ezek tavalyi képek, azóta az OSM is sokat bővült a térségben, szóval még pontosabb. a fakó és csúnya talaj textúráért sorry, de a lényeg látszik :)
JA! slussz extra, hogy az overlay scenery-nek vagy egy olyan előnye, hogy annak fejlesztésében Ti is egyszerűen és hatékonyan tudtok segíteni. simán az openstreetmap.org oldalon javítjátok az adott területet, az a havi frissítésben szinte biztos, hogy benne lesz (kivéve, ha épp akkor javítotok, amikor scenery-t generálom :)) baromi egyszerű az osm map szerkesztése, ha erdők, épületek stb hiányoznak, pontatlanok, pár kattiintással (TÉNYLEG!) tudjátok javítani, köv frissítésben meg már benne is lesz. nyilván egyedül teljes ország OSM adatait nem tudnánk javítani, minél többen dolgoznak rajta, annál jobb - szerencsére aktív a hazai osm közösség, így 1 hónap alatt nagyon sok javítás érkezik, van, hogy akár 1 hét alatt is komplett falvak "épülnek fel".
erről később akarok részletesen írni, mert tényleg nagyon nagyon jó dolog!
Utoljára szerkesztette: ekre, 2018.03.20. 19:07:26 -
#4426 LHDC-vel nincs semmi gond, P3D alatt is az LHSim sceneryk eszméletlen jók. Én a városra gondoltam :) Ha jól tudom az LHS sceneryknek nem része a város, "csak" a repterek. Illetve P3D alatt a Hungary Landmarksnak része 1-2 cucc :) -
saca79 #4425 LHDC vel abszolút nincs semmi gond.
ekre@ egy picurka ötlet amit én LGTS scenery - nél láttam és szerintem szuper hogy a felújítás alatt lévő pályára ( ami egyben használaton kívül is van) dobtak pár objectet - munkagepet, munkasokat, serénykedő szakikat stb. Ezt az LHBP 13R-31L pálya tekintetében is meg lehetne lépni junius 30 ig az is felújítás alatt van. :D -
ekre #4424 Debreceni és Pécs már adott, nagyon szép sceneryket gyártottak a srácok. alapvetően azon vagyunk, hogy ami nem érhető el, azokat megcsináljuk, illetve rajta vagyunk, hogy meglegyen. mivel adottak az LHSim-es sceneryk, feleslegesnek vélem, hogy foglalkozzunk vele. főleg, hogy azok - már az LHSim-es kiadások - szerintem nagyon szépek :)
konkurálni sem szeretnénk senkivel, szóval azon vagyunk elsődlegesen, hogy ami nem érhető el, azzal foglalkozzunk. nagyon távoli jövőben lehet róla szó, de akkor is inkább azt mondanám, hogy besegítünk másoknak, dolgozzunk össze (mondjuk LHSM-en agyaltam már, hogy küldök nekik egy frissítést, amivel az átnevezés stb adott lesz, de ez sokad rendű dolog :))
Balaton környéke, egy nagyon kezdetleges LHSK már van, még az alphának jelölt verzióban benne volt, igazából LHSK torony ami valós modell, a többi csak jó pár leszórt object. -
Debrecen és Pécs is tervben van (LHSim repterek miatt kérdezem)? :) Illetve a Balaton környéke lenne még nagyon tuti :) Na de nem elégedetlenkedek. :) Lehet, hogy áttérek X-Planere, legalábbis VFR-re. -
ekre #4422 előzetes videó az első nagyobb frissítésről, LHUD - Szeged reptér és Szeged város scenery.
van még mit csinálni, új textúrák, modellek, jóval több egyedi 3d épület Szeged városában.
Pár új textúra már elkészült, azok nincsenek a videón, a kiadott verzióban nem lesznek ilyen elmosottak.
Tervezett megjelenés: 1-2 hét
-
ekre #4421 kár érte :( -
#4420 :) köszönjük, egyebkent just flight p3d ra most dobta ki az ovet bar nalam az meg a repulo tegla kategoria -
ekre #4419 kis olvasnivaló :) -
ekre #4418 lhbp hotfix feltöltve. ils-hez nem nyúltunk, még vacilálunk, hogy mi legyen. ez most xpl hiba. de lehet, hogy ezek elkerülése miatt majd lesz állandó saját navdata.
a hotfix ground markingokat javítja, valamiért szétestek, úgy nézett ki, mintha egy részeges melós festette volna fel :D
javítva, lhbp-t töltsétek le újra, overwrite az előző csomagra -
ekre #4417 oh, bocsi, zavar volt az eroben. tevesen bug reportolta valaki es epp amiatt lett rossz :D marcius 2-an valaki rossz adatot jelentett le es amiatt tre most :) -
ekre #4416 lehet, hogy csinalunk hozza egy hotfixet, wmi fuggetlen lesz a gyari adatoktol, ill airac-tol, nem piszkalunk bele azokba, xpl11 ad ra lehetoseget -
szabeszka #4415 Köszönöm Ekre / Gergely! -
saca79 #4414 Köszi !! Fura hogy az Airac updtate nem írja felül :/ na mindegy túlélem -
ekre #4413 kov frissitesben javitjak, xpl navdata tevedes
link -
ekre #4412 fura, futok par kort. jelzem, ha megvan! -
saca79 #4411 Ugyanígy van mint nálad. -
ekre #4410 az fura, nem tudom igy hirtelen. nativ szamit jelen esetben. ha belenezel abba a file-ba amit linkeltem kepkent, abban hogy szerepel? -
saca79 #4409 Legújabb van fent 1803.XFMC, Nativ Navdata minden friss. -
ekre #4408 link -
ekre #4407 használjátok egészséggel, remélem, hogy nem lesz benne sok kritikus hiba :D hétvégén pihennék, remélem, hogy nem hotfixekről fog szólni ez a hétvége :D -
Tompoxxx #4406 Köszönjük...
Utoljára szerkesztette: Tompoxxx, 2018.03.16. 21:16:10 -
ekre #4405 public beta feltöltve, új fiókkal töltöttem fel, így meg kell várnom, hogy jóváhagyják. amint megvan, adom a linket! :) -
ekre #4404 ils stb adatokat xplane frissítések hozzák magukkal, illetve navdata frissítés.
frekikhez nem nyúlhatunk, az szigorúan navdata. frissítsd, én már jó rég frissítettem (tavalyi) de abban jó freki van.
itt találod amúgy, de kézzel ne nyúlj bele. AIRAC frissítés után jónak kéne lennie.
-
saca79 #4403
Van egy kis zavar LHBP 13L ILS adataival. 1803-as Airac szerint (navigraph charts szerint is)109.15 a freki,viszont XPL mapon és XPL Airport info szerint is 111.70
-
almostatys #4402 Sziasztok!
Nektek normálisan megjelennek az ORBX season textúrák AS2016-al? Nekem nyári zöld fák vannak havas talajon az Egyesült Királyságban, illetve nyári és tavaszi textúrák keverednek pl Németországban. Opus FSI-vel minden ok.
Mi lehet a probléma?
Utoljára szerkesztette: almostatys, 2018.03.14. 21:40:43 -
ekre #4401 csak nyugodtan, jol fest! :) -
saca79 #4400
Ha megengedsz egy kis spoilert..nálam így fest naplementében HVFR Budapest :)