5360
10823671771495363213.png

| Magyar fejlesztések | Prepar3D | Ultimate Realism Pack | Rendszerkövetelmények | PTA | CFG Tuning | AffinityMask Kalkulátor | Gyakran Ismételt Kérdések | X-Plane.Org

• OOM Hiba

• Helyes Library sorrend!

• Ideális ORBX sorrend!

• Miket kell még telepíteni esetleg?!

• Sok gondot tud még okozni az Ö hiánya is!

• Ez is fontos!

• Elmentett Libraryból eltűnnek a scenery-k!

Megoldás a C:\ProgramData\Lockheed Martin\Prepar3D v3 mappában lévő "scenery cfg" fájl törlése!
    Csinál egy újat és aztán be kellett olvastatni vele újra a sceneryket!

• Szimulátor hardver-szoftver biblia

• LOWW FlayTampa v2.7 csápok beállítása

• Matth3w
    igen, igazat adok sok dologban többek között az ATC siralmas, viszont van plugin 124thATC amely már nem olyan buta mint az alap, sőt kimondottan használható (elvileg már dolgoznak rajta). 11.10 óta valóban nekem is voltak fagyások.
    A percekre való megakadáson meg nekem az segített, hogy kikapcsoltam a win10 defendert, utána nem volt többet ilyen gondom.
    viszont ami tény, hogy van feedback a felhasználó felé, és igen rengeteg repteret frissítenek hol így hol úgy, de jön új landmarks, most pl australia, van negatív bőven, de hol nincs, viszont még így is rengeteg a mellette szóló érv, vígan használom sok év fs és p3d után.
  • saca79
    Megmondom őszintén hogy ha nem lenne ez a hatalmas felhasználói támogatás mögötte rengeteg ingyenes addonnal stb nálam már rég kuka... És valóban igazad van! Nálam is a frissítések óta egyre szarabban fut I7 8600k 16gb ram 1060 6Gb gtx. Nem is az fps el van a gond de néha egyszerűen annyira beszaggat sőt egy forduló közben nagyobb város felett van hogy total megáll pár másodpercre.Ugyanazok a beallitasaim régebbi verzióval nem csinálta ezt. Ráadásul jönnek ki a hülye betegségei, állandóan kalibraltatni akarja valamelyik kontrollerem. Van hogy a térkép helyén üres kék négyzet van stb stb..... Még mielőtt valaki azt írna hogy biztos valamelyik plugin már csináltam tiszta telepitest plugin nélkül is szar.És rengeteget kell mokolni itt is ha nincs a rendering plugin akkor mehetek a picsába a configommal :D kezdek kiábrándulni
  • Pelsodriver
    Éppen az ATC-re készültem rákérdezni. Hát hogy még mindig nem tartották fontosnak kijavítani, az kiábrándító. 10 év FX-ezés után sehogy sem tudok megbarátkozni ezzel a szimulátorral többek között az ATC miatt. Ráadásul 11.10-es frissítés óta i7-es processzorral, NVIDIA Geforce 1060-as videókártyával, 16GB memóriával összeomlás is előfordul, miközben az FX HD-s kiegészítő programokkal vígan fut maximumközeli beállításokon.
  • saca79
    Csak hogy egy picit ellene is szóljak Azért az új magyar repterek nagy része egy zöld vagy szürke csík plusz pár static repcsi. Én személy szerint jobban örültem volna ha picit az alapokat rakják először rendbe , még mindig nincs normális időjárás, vízfelületek borzalmasak, felhő kb 5 db van összesen amit random variál,továbbra sincs AI sem pedig működő valamire való ATC :/
    Megértem hogy nagyon kell húzni a VR vonalat ( valamire el kell adni azt a sok kütyüt ha már legyártották) de ha megkérdezik a felhasználókat hányan örülnek a VR nek és hányan mondjuk egy normális működő ATC vagy LIve Weather felületnek akkor utóbbiak lennének nagy valószínűséggel többségben ..
  • ekre
    bezony, a mostani frissítéssel 59 db újabb hazai reptér érhető el! :)
    ha jól rémlik, 70 db került publikálásra, ezekből már 11 megjelent. szóval most lesz teljes a lista! :)
  • Matth3w
    X 11.20 update kint rengeteg frissitett magyar repter, listat megtalaljatok a release notes ban
    X-plane 11.20
  • Hypo #4513
    Milan Malpensa Prof. Aerosoft-tól kijott, akinek megvan a sima az upgrade price elleneben megkapja- Elég jó lett, nem nagyon erzek FPS dropot meg este se Dynamic light on -nal. SHOP
  • saca79
    MIRNY free scenery

Utoljára szerkesztette: saca79, 2018.05.05. 16:59:53
  • Rudi50
    Ez lesz az, köszönöm szépen a segítséget.
  • [HUN]FaTaL
    Sosem könyvtárba kellett másolni, a PMDG operations centerben kell importálni őket, ugyanott ahol a gyáriakat töltöd le. :)

Az első mondatot úgy értettem, hogy az FSX/P3Dv3 liveryk kompatibilisek a v4-gyel.

Viszont a PMDG installer nem csinál ikont az operations centernek, a C:\program files (x86)\PMDG Operations Center\PMDG Operations Center.exe-vel tudod elindítani.
  • Rudi50
    köszi de ez v4, ahhoz is jó? Nem találok csak .ptp kiterjesztésű fájlokat amit emlékeim szerint csak be kellett egy könyvtárba másolni de itt hasonlót sem találok.
    Utoljára szerkesztette: Rudi50, 2018.05.03. 18:46:19
  • [HUN]FaTaL
    Az FSX/P3Dv3 liveryk kompatibilisek.

Airbusból ott az FSLabs, vagy nem sokára (remélhetőleg) megjelenik az aerosoft prof.
  • Rudi50
    Sziasztok!
    P3D v4hez létezik nem gyári pmdg 737 livery? Ha igen merre és hogy kell berakni?
    Esetleg épkézláb airbus legalább hasonló mint fsx-hez az aerosofté volt?
  • ekre
    Veres Viktor fotója alapján egy hasonló beállítással készült kép

• ekre
    frissítés feltöltve
  • saca79
    Sziasztok. Valahogy lehet finomhangolni controll sensitivity-t,vagy csak XPL ben található csúszkák vannak ( ami nálam saitek cessna yoke-nál szinte semmit nem ér) Vflyteair piper arrow szinte irányíthatatlanul reagal a legkisebb mozdulatra is. Főleg takeoff és landing a vészes TD után még teljes szélcsendben is driftel. Próbáltam pedállal is anélkül is autorudderel stb ugyanez. Érdekes hogy más gépeknél ennyire nem szar bár ott is eléggé érzékeny.
  • ekre
    Budapest nem is lenne Budapest a villamosai nélkül!

Surányi Péternek köszönhetően (Rising Dawn Studios, KHAF - Half Moon Bay scenery fejlesztője) elkészült a Budapest City scenery mellé külön sceneryként a város villamos hálózata, rajta az adott pályának megfelelő szerelvényekkel.
    Mai frissítéssel elérhető lesz.
    Peti, ismételten hálás köszönet! :)

• Hont
    A Kompakt vizeknél vannak sokkal jobb léghűtések...
    Én viszonylag sok cpu blokkot próbálgattam, de azok között is óriási szórás van!
    Pl a sokak által istenített EK blokkok szerintem semmire nem valók! Nekem a HK jött be! 4.6Ghz-n a 4930k 60C' -on vegetál néma csendben!

Most tervezem egy Asus R.IV.Apex lapra cserélni a R.IV.E.lapom és oda egy monoblokkot vettem...Kicsit tartok ettől a cserétől, de más nem oda is felkerül egy ilyen HK blokk mert a felfogatása hála az égnek ugyan az...

Utoljára szerkesztette: Hont, 2018.04.27. 22:02:05
  • [HUN]FaTaL
    Túlmelegedni? Nekem még terhelve se megy 65 fok fölé sose, stressztesztelve sem. Sokkal hűvösebb mint a korábbi kártyák, és kevesebbet is fogyaszt.
  • saca79
    Gondolom ennek is passzív a hűtése mindaddig amíg el nem ér egy bizonyos hőfokot 1060-nál is ez van. Hajlamos túlmelegedni is akár.szerencsére be lehet lőni jól a ventiket rajta manuálisan hogy ne 80 foknál kezdjen pörögni. Nem tudom hogy egy vízhűtés hatékonyabb e(vita tárgya) nálam a procin is csak helytakarékosság miatt van egy H115.nem mondanám hogy hűvösebb mint az előző szélerőmű.
  • Hont
    Ami nekem óriási meglepetés volt, hogy kb 3x annyi meleget gyárt mint a 980Ti!
    Most a levizezése következik...
  • saca79
    1060 GTX 6GB-t akarom majd lecserélni én is 1080TI re.Egyenlőre borzalmasan túl van árazva még mindig bár kezd realizalodni az ára.Várok még vele amig kihal az összes kőszénfejtő :D
  • Hont
    Szia!
    Én most cseréltem le a GTX980Ti egy 1080Ti-re!
    Az FPS nem lett lényegesen több, de sokkal szebb képet ad az új vga!
    Nem bántam meg a beruházást bár állítólag az 1070Ti kb ugyan ezt tudja.
  • spmd
    Sajnos azt nem tudom kipróbálni, de szerintem a régebbi tapasztalataimból, a P3D v4 jobban futna rajta mint az XPL11. Nem lenne ez rossz konfig, de a hardver monitoron nézve a videókártya hamar "elfogy" és nem csak a memóriája.
  • Gegi86
    Ez a konfig hogy menne a p3d v4 verzió?
  • spmd
    Semmilyen "takarító" programot nem ajánlok. A Windows beállításokat kell személyre szabni, pl. kikapcsolni azokat a szolgáltatásokat/automatikusan induló programokat, amiket soha nem fogunk használni. Az operációs rendszer finomhangolásáról rengeteg jó cikk található a neten.

Más: sajnos a videókártya lett a gyenge láncszem a gépezetben. Érdemes a 6GB-os változatra áldozni. Most ez a konfig van a gépemben és elég szép eredményt produkál: i7-3770 (1155), 16GB DDR3 RAM (1.600MHz), Gigabyte GTX1060 3GB. Még folyamatosan tesztelem az optimális beállítást, de már most látszik, hogy a videókártya minősége a legfontosabb az X-Plane-nek, utána jön a memória mennyisége és a végén a proci.
    Utoljára szerkesztette: spmd, 2018.04.26. 19:16:08
  • ekre
  • saca79
    Mit értesz " karbantartáson optimalizáláson" mert én pl félévente kb újra rakom. Nálam egyedül ez vált be ha belassul a win. Bármilyen karbantarto szoftver, registry takarító, töredezettség mentesítő ( ssd nél nem is ajánlott) sem segített rajta soha. Az auto win update meg telepakolja olyan frissítéssel amire nem is igazan van szükség ezt is érdemes saját kézbe venni szerintem.
  • ekre
    ha jól emlékszem, akkor fsx-re. idestova 1 hónapja beszéltem vele, csak sajnos már nem emlékszem a nevére, de mindenképp felkutatom, mert 2 fő már jelentkezett, hogy besegítene a portolásba. összehoznám őket, úgy célszerű.
  • [HUN]FaTaL
    Mintha 60 gigát írtak volna az első verzióban, viszont az csak a nyári textúrákat fogja tartalmazni. :D

#4487: FB-n olvastam, hogy valaki már portolja a cuccot ESP-re. Nem tudod, FSX-re, P3D-re vagy FS9-re portolódik? :)

Szépek a képek :)
  • ekre
    ráadásul Hollandia nem is olyan nagy :) egy True Earth England vahj mekkora lesz? :)
  • Hypo #4488
    ORBX TRUE EARTH megjelent 72gb :))) es csak egy orszag :)))) lassan johetnek a 4TB-s ssdk :)
  • ekre
    idő közben az egész 6. kerület lemodellezésre került :)
    nagyon FPS barát!

• spmd
    Én épp most "fejlesztem" a régi gépem. Ezeket cserélem, illetve bővítem: 8GB-ról 16GB DDR3 (1.600MHz), i7-3770 processzor és GTX1060 3GB videókártya. Elméletileg 1-2 napon belül összeáll és megosztom az X-Plane 11 tapasztalataim/beállításaim. Amit még sokan elfelejtenek, hogy az operációs rendszer karbantartása és optimalizálása is rettenetesen fontos. Sokat lehet spórolni a komponensek árán, mert sokszor azért vesznek nagyobb és drágább gépet az emberek, mert az operációs rendszerrel nem foglalkoznak és akár 50%-ot vagy még többet is ronthat az összteljesítményen.
  • saca79
    Előző konfigom I5 6600k 4.7 Ghz 1060 GTX 6Gb, 16Gb ram, ssd-n szépen elment high-on 4x ssaa scenery shadow off reflection off.HUN VFR addon gepekkel 40 fps körül.Viszont már addon sky pack-al meg AI forgalommal vagy bekapcsolt árnyékokkal befosott, és sokat kellett mokolni rendering optionsal.
  • Clidey
    Várható volt. Én mondjuk nem is sajnálom. Azon kívül, hogy grafikailag csicsázták az FSX alapokat, meg belterjessé tették a hozzá való fejlesztést, sok minden mást nem adtak hozzá.
    De legalább most számukra is világossá vált, hogy nincs szükség egy újabb FSX-klónra. Határozott, markáns különbségek kellenek a júzernek, mint ami pl. az XPL és a P3D között van. Bár igazán nekem egyetlen egy szimulátor kellene, ami ötvözi az XPL és a P3D erősségeit. De ugye a piac nem így működik sajna, hisz akkor pl a FPS gémekből is csak egyetlen egy volna a piacon, meg stratégiából is, meg űrhajós-csillagközis izéből is.... :)))
  • Gegi86
    Mondjuk egy i5 proci felhúzva 4.2ghz-re gtx 1060 6gb 16gb Ram-mal és ssdvel már egy full hd felbontésban high beállításon elmegy? vagy még komolyabb gép kell?
  • saca79
    Jogos, viszont amit itt le írtunk azzal komprpmisszum mentes szimezest lehet elérni. Természetesen össze lehet rakni régebbi deszkára is pl I56600k ( húzva) egy 1060gtx el csodákra képes :D. De telepakolva, live weather sata sata már mokolgatni kell.
  • Gegi86
    Oké csak így már közelítünk 400e ft felé :( .
  • saca79
    Absz egyet értek! 100k körül van most az új I7 8600K plusz kell hozzá a 6Gb vga is és 16Gb ddr4 lehetőleg 3000mhz körüli. Ha pakolsz az alap szimre akkor mindenképp. Az ssd meg alap szerintem.