5360
10823671771495363213.png

| Magyar fejlesztések | Prepar3D | Ultimate Realism Pack | Rendszerkövetelmények | PTA | CFG Tuning | AffinityMask Kalkulátor | Gyakran Ismételt Kérdések | X-Plane.Org

• OOM Hiba

• Helyes Library sorrend!

• Ideális ORBX sorrend!

• Miket kell még telepíteni esetleg?!

• Sok gondot tud még okozni az Ö hiánya is!

• Ez is fontos!

• Elmentett Libraryból eltűnnek a scenery-k!

Megoldás a C:\ProgramData\Lockheed Martin\Prepar3D v3 mappában lévő "scenery cfg" fájl törlése!
    Csinál egy újat és aztán be kellett olvastatni vele újra a sceneryket!

• Szimulátor hardver-szoftver biblia

• LOWW FlayTampa v2.7 csápok beállítása

• Clidey
    Tökre egyetértek veled. Ebből a szempontból a Carenado/Alabeo valóban egy fos. És sajnos nem is tapasztalható semmilyen fejlődés náluk e témában. Voltak ugyan felcsillanások - nekem pl. az Aztec nagyon tetszik, de lehet az is inkább csak csak érzelmi okokból :) -, de amúgy tényleg csak egy eyecandy gépek.
    Azonban az Adrián-féle ápdétet tényleg érdemes használni, mert annak már csak külsejében van köze a Carenadohoz. :))) Mint Adrián elmondotta, a Carenado egy sablon-kódot húz minden egyes gépére, és csak itt-ott átírkálja az adott típusra vonatkozó részeket, így rengeteg felesleges dologgal foglalkozik a szimulátor repülés közben, amivel az adott gépnél nem kéne.
    Na ezek a sorok (több száz) is ki lettek gyomlálva ebből az ápdétből többek közt.
    Szóval ez a cucc tényleg must have ha kisgépezni akarsz. :)
  • saca79
    Azért annyira nem pörög ez a fórum hogy bárkit zavarnia kéne ha van olyan hsz.ami őt mondjuk nem érdekli. Ott van az egeren a görgető. Engem nem zavar szívesen olvasgatok a másik témában is :)
  • Papirzacsi
    Én már vártam mikor jön ez elő....
    Erre találták ki a külön topikot, amit a nagyérdemű szépen leszavazott anno. Nem kell ide css meg más varázslatok, csak használni a forumot rendesen. :-)
  • Hont
    Sziasztok!
    Egy felvetés!
    Esetleg lehetne a következőkép kezdeni a hozzászólásokat?
    @P3D
    @XPLANE
    Megpróbálok valami css-t , hogy meg lehessen különböztetni a hozzászólásokat!
  • ekre
    fura, kéne lennie egy "blank" nevűnek, a mellékelt livery-k frissítve lettek, eredeti c152-vel nem mennek, ahogy a régiek sem az újjal.
    fülke alatti részt valóban nem tudod festeni, mert trükkösen tükrözték.
    igazán még screenshot plane sem igaz rá, mert annyi butaságot és hibát csinálnak a modellekben, hogy pont a részletekre nagyítva látszódnak a turpisságok. sajnos ezek javításához meg szükség lenne szerkeszthető blender állományra, de arra szinte semmi esély, hogy kiadják. Adrián pedig bőven tudna mit javítani rajta :(
    a flight model jóval jobb, mint az eredeti volt. igazából tesztelésen kívül az alábbiak miatt repülök vele: - új nagyobb scenery-k felfedezése (legyártom az érintett térképeket, söröcske és uccu neki felfedezni :)), hvfr scenery tesztelések - a gép lomha mivolta miatt ideális :))

kíváncsi leszek a JustFlight féle C152-re
  • saca79
    Teljesen egyetértek, vissza sírom a jó kis A2A+ accusim gépeket. Bár talán a carenado t210 + hozza valo REP közelít hozzá egészen jó. A többi amit eddig próbáltam siralmas. c152 meg tanulasra iskola körözésre való. Azért egy hosszabb VFR túrára nem indulnék el vele.
  • Hypo #4553
    carenado az igazi screenshot plane, chaseplane melle kozelezo:)) rep model egy kalap szar ugyan azokat a vc ket atszinezve adjak ki nem veletlen a tipus valasztas se, aztan rendszerek epp hogy, altalaban rengeteg bug, az ucso ket gepuk kezdtem orulni hogy vegre most F50 es Saab hat mindketto a kiadaskor a siralmas szintet hozta, alap dolgok szarul mukodtek QA nincs naluk. es a 35 -50 EUR arak meg a vicc. Javaslom akinek kis esze is van nem vesz toluk semmit az hogy ugyan azert a repmodelert de mas kulsoert fizessek ennyit......
  • saca79
    @ekre az nhadrian modban nem találtam blank textúrát hozzá. És a HA-JON is ott van megfestve ahogy néztem ahol lehet. A törzs hátulsó részén van csak " hely" (inkább lehetőség) jalstromnak. Sajnos mivel amit én csinálnék annak majdnem a fülke alatt kezdődik így nincs rá lehetőség. Arról már ne is beszéljünk hogy pl az orron levő logot lehetetlen felrakni. Nhadrian cápája is azért működik mert ugye egy szimetrikus rajz az orron ami a másik oldalt tükröződik. Szvsz ez felejtős
    Carenado nem arról híres hogy jól repül :d inkabb hiánypótló mert más nem nagyon csinál GA gépeket. Elvétve akad pár amire azt mondanám hogy érdemes megvenni. Pl Vflyteair XPL re. Carenado csak REP mod al ér valamit vagy bele kell nyúlni mert borzalmas. Pl C188 Agtruck megvolt korábban FSX re is. Na ott is egy trágya volt, max ennyiben volt agro :d itt is az. Lehetetlen vele betonrol egy értelmes takeoff. A dinamikajat meg hagyjuk kb ki van tekerve a csűrő végig balra hogy nagyjából egyenes legyen. Vicc. Ugyanez volt FSX ben is, csak ott a gurulas valamivel butabb volt.
  • Clidey
    Hát hogy nagyban rányomja bélyegét, az tuti...
  • [HUN]FaTaL
    Akkor ezért van az, hogy alig van hozzájuk festés. :(
  • Hypo #4549
  • saca79
    Köszönöm vetek rá egy pillantyút :)
  • ekre
    carenado féle c152 xpl alá? ha az nhadrian modot használod, ott nem lesz ilyen gondod. ill részben nem lesz, a törzs ezen részénél nem kell tükrözni.
    de vigyáz, a régi carenado féle festések ezzel már nem működnek (illetve hibás a megjelenés), használd Adrián féle blank livery-t.
  • Clidey
    Igen, sajnos ez gyakorlatilag minden Carenado és Alabeo gép sajátja, egyfajta stílusjegyük. Spórolni akarnak a textúra kilobájt méretekkel meg a hozzájuk tartozó drawcall-okkal - és 3DSMax-ban is kétszer gyorsabb és egyszerűbb így a textúra mappolás -, ezért orrba-szájba tükrözik a textúrákat nemcsak a törzsön, de a szárnyakon is, ami miatt sok valós gép festése elkészíthetetlen élethűen.
    Ezzel a júzer sajnos nem tud mit kezdeni a beletörődésen kívül.
  • Clidey
  • saca79
    Igen a sárga még csak úgy lett... majd belövöm.Picit utána olvastam sajnos ennél a típusnál elég korlátozottak a külső textura elemei. Gyakorlatilag a vezersikon kívül ugyanazt az oldalt használja ergo ha rairok vqgy festek a masik oldalon is megjelnik tükrözve. Ezért van hogy pl az összes ilyen gépen csak a törzs bizonyos részén lehet elhelyezni lajstrom jelet.
    A gépet egyébként nemrég vásárolták Nyiregyen oktat :)
  • Hypo #4543
    Maestro a profi ebben :) viszont a sárga a kép alapján nem stimmel :) de ebbol a HA-SJK bol mennyi variáció volt már ami a csikozéást szineket illeti :)
  • saca79
    Gondoltam csinálok egy hazai festést a 152-höz. Nem találkoztam még ilyen exterioral ahol csak az egyik oldalt kell megfesteni ,máshol mindenhol szimmetrikusan tükörképben vannak az elemek ergo külön külön van lehetőség mindkét oldalt feliratozni vonalazni stb. Na itt nem :/
    Ha valaki csinált már ilyen géphez festést akkor bármilyen tanács jól jönne :D

bal oldal egészen jó

jobb oldalt meg moslék :D

• Framsen
    Még nem említettem, megpróbálkozom egy újratelepítéssel előtte. Ma egy másik géptípus is megpattant egy kicsit arrébb B4 taxin.
    #4540 nekem is, de ott legalább nem pattan :D
  • almostatys
    Én nem tapasztaltam ilyen problémát, viszont a 13L és a 31R felhajtónál a taxi vonalak el vannak csúszva.
    Utoljára szerkesztette: almostatys, 2018.05.13. 21:19:40
  • saca79
    XPL 11.20 LOWI környékén jön a hiba üzenet Global Scenery problem.

0:37:24.697 E/SYS: +-------------------------------------------------------------------------------
    0:37:24.697 E/SYS: | There was a problem loading the scenery package:
    0:37:24.697 E/SYS: | Custom Scenery/Global Airports/
    0:37:24.697 E/SYS: | The scenery may not look correct.
    0:37:24.697 E/SYS: | Please see the Log.txt file for detailed error information.
    0:37:24.697 E/SYS: | (airp.cpp:1877)
    0:37:24.697 E/SYS: +-------------------------------------------------------------------------------
    0:40:10.755 W/ATC: Could not find an appropriate flow at LZMC...attempting to autogen one on the fly
    0:40:10.755 W/ATC: Adding autogen'ed flow AUTOGEN: North to the list for LZMC
    0:42:37.679 I/SCN: DSF load time: 6860 for file Custom Scenery/Global Airports/Earth nav data/+40+010/+46+016.dsf (0 tris)
    0:42:37.679 I/SCN: DSF load time: 7731 for file Custom Scenery/simHeaven_VFR-Landmarks/Earth nav data/+40+010/+46+016.dsf (0 tris)
    0:42:37.977 I/SCN: DSF load time: 282784 for file Custom Scenery/Global Airports/Earth nav data/+40+010/+48+016.dsf (0 tris)
    0:42:38.008 I/SCN: DSF load time: 15967 for file Custom Scenery/simHeaven_VFR-Landmarks/Earth nav data/+40+010/+48+016.dsf (0 tris)
    0:42:40.182 I/SCN: DSF load time: 2502304 for file Global Scenery/X-Plane 11 Global Scenery/Earth nav data/+40+010/+46+016.dsf (216037 tris)
    0:42:40.932 I/SCN: DSF load time: 2922853 for file Global Scenery/X-Plane 11 Global Scenery/Earth nav data/+40+010/+48+016.dsf (261195 tris)
    0:42:44.006 I/SCN: DSF load time: 123229 for file Custom Scenery/Global Airports/Earth nav data/+40+010/+47+016.dsf (0 tris)
    0:42:44.042 I/SCN: DSF load time: 10209 for file Custom Scenery/simHeaven_VFR-Landmarks/Earth nav data/+40+010/+47+016.dsf (0 tris)
    0:42:46.755 I/SCN: DSF load time: 2720402 for file Global Scenery/X-Plane 11 Global Scenery/Earth nav data/+40+010/+47+016.dsf (249141 tris)
    0:43:29.564 I/ATC: Airport flow changed at LZIB!
    CurFlow: 31 flow NewFlow: (04 dep)+(31 arr) flow
    0:43:29.564 I/ATC: Changing LZIB CabState from 0 to 1
    0:43:29.564 I/ATC: All departures are done at LZIB. Advancing...
    0:43:29.564 I/ATC: Changing LZIB CabState from 1 to 2
    0:43:29.564 I/ATC: All arrivals are done at LZIB. Advancing...
    0:43:29.564 I/ATC: Changing LZIB CabState from 2 to 0
    0:44:11.307 I/ATC: Airport flow changed at LZMC!
    CurFlow: AUTOGEN: North NewFlow: Runway 20 ATC Flow
    0:44:11.307 I/ATC: Changing LZMC CabState from 0 to 1
    0:44:11.307 I/ATC: All departures are done at LZMC. Advancing...
    0:44:11.307 I/ATC: Changing LZMC CabState from 1 to 2
    0:44:11.307 I/ATC: All arrivals are done at LZMC. Advancing...

Pedig ebbe aztán tényleg nem piszkáltam bele úgy van ahogy az úr megadta.
  • Clidey
    Nálam ez van. Mondjuk nem tudom, más tipusú géppel hogyan reagált volna (NGX, TDFi, stb...)

LHSim fórumán megemlítetted?
  • Framsen
    Sziasztok!
    LHS LHBP -nél tapasztaltam, hogy a Z taxiúton (31R ről való lefordulás után kb a záróvonal környékén) a gép ugrik egyet és vissza esik a helyére, acars írja is:

[17:49:44] Aircraft airborne
    [17:49:44] Touched down early at -551 fpm, gear level: down, flaps: 0
    [17:49:44] Landed in 0 ft, fuel: 2594 kg, weight: 69473 kg

Van erre valami fix? Vagy ha nincs, házilag lehetne valamit .bgl ben tenni ellene? Esetleg az az összekötés hiányzik? Bekarikáztam kb hol ugrott a gép:

• saca79
    Nem a technikával van a bajom hanem hogy szerintem ( vagyis inkább nálam) egy szim inkább arról szól hogy minél inkább hasonlítson a valósághoz. De hardware -ben is. En pl erre rendezkedtem be. Kézzel fogadható dolgok nálam többet érnek ezerszer. Most itt gondolok arra hogy kapcsolo panelek vezérlők stb stb. Elhiszem hogy egy fps játékban ahol agyon kell lőni mindenkit ott fasza. És hidd el nem azért irom mert en nem látta még életemben ilyet próbáltam, szerintem rep szimben egy vicc. Lehet hogy látványos de semmi erő visszacsatolás nincs. Nem érzem hogy gép van alattam abszolut még annyira sem mint nélküle. Nálam egy track ir plusz sok sok manuális vezérlő a nyerő. De kinek játék kinek szimulátor. Engem inkább a repülés része érdekel. :)
  • saca79
    Nem egyedi a problémád
    11.20 final update
    Érdemes figyelmesen végig olvasni. Elvileg növelték a petformancet hogy VR el is jól fusson. Így a puszta halandók akik nem használnak fejmonitort azoknak jobban kéne futnia. Ehelyett persze rengetegen elég nagy fps droprol írnak stb. Frissítés után en teljesen vissza raktam alapra pref és settings fájlt töröltem majd sorban egyesével pakoltam vissza mindent és állítottam vissza. Pref ből egyedül a controller beallitasaimat hagytam meg azt nem lett volna türelmem újra programozgatni 40 kapcsolót kormányt pedált stb. Igy most úgy látom egyenlőre jobb picit sima rendering mokolas nélkül is. Nem kellett még belenyúlni mélyebben.viszont AI forgalmat shadow on scenery és reflectionst mindenkepp ki kell lőni. Most még borzalmasabb vele.
  • szabeszka
    3 éve, egyetlen alkalommal, volt szerencsém kipróbálni egy kezdetleges VR-t. Elképesztő volt. Mindent megváltoztat, nem igazán lehet leírni milyen, egyszerűen csak: KELL.
  • Pelsodriver
    Furcsa mód nem az objektekkel zsúfolt ekre-féle Budapest fölött fagyok le, hanem a La Manche csatorna fölött. Ott még térkép módban is le tudok fagyni totál, spmd beállításaival is.Komolyan mondom, ha ekre művét nem szeretném annyira, menne a kukába a X-planem...
  • Hypo #4532
    PErsze a VR jo dolog, elég sok eszkozt probalok hasznalok munka miatt, nekem meg azert a fo gondom vele a felbontas es a szemet megerolteto hatasok, egy overhead panel olvashatosaga hagy kivanni valot maga utan. De értem a törekvéseket meg a mögöttes uzleti szandekot de kb olyan erzes mintha lenne egy kocsid es a hifit csereld de olajat meg sose.....
  • saca79
    Igen tiszta időben is változik a kabin. Amit én észre vettem és picit jobban bele merülök rendering pluginban teljesen ki lehet lőni az összes árnyékot mert alapbol pl a felhőknek külön árnyéka van ( hiaba kapcsolod ki) itt lehet játszani külön a felhő árnyékokkal, erősség, stb. Tiszta időben még nem néztem de ugy rémlik ha teljesen kikpacsolom akkor is vibrál a fülke így is. Szvsz valamiert a cloud shadows kavar be.
  • spmd
    Még egy fontos dolog a sima XPL futásért a Defender leváltása mellett a gyári AI forgalmat is ki kell kapcsolni. Ez is nagyon fps zabáló. Az árnyékokat bizonyos helyeken én is kikapcsolom, mert az már sok a gépemnek. Sajnos még mindig fennáll az a problémám, hogy elég gyakran és hirtelen változik a kabin árnyaltsága, függetlenül attól, hogy erősen felhős vagy teljesen tiszta az égbolt. Ez másnál is így van?
  • Matth3w
    Azert az , hogy felig van kesz eros tulzas, marcsak azert is mert van plugin atc-re illetve meg mindig ott van az online repules ami mindennel tobbet ad!
  • saca79
    Oke. Tehát van mélység érzeted egy olyan szimben amiben nincsenek meg az alapvető közegek a repüléshez. Időjárás, kommunikáció sata sata... Nem az Oculussal van baj hanem hogy a sim félig kész
  • Frequency
    Van oculusom,hogy miért jó vele szimezni?Pont azért mert van mélységérzeted,amíg ki nem próbálod,addig nem tudod milyen élményt nyújt,mert a videók ezt nem tudják vissza adni..Ez a jövő,VRchat-en pl. már egy egész alternatív világ épült fel,mint a Ready Player one című könyvben,vagy mozifilmben.
  • ekre
    van pár netes szimes ismerős, akik repkednek ill streamelnek VR-t. mind azt mondja, hogy iszonyat élmény, HA megvan hozzá a géped, HA a gép amivel repülsz VR ready és tényleg minden működik a VR vezérlőkkel.
  • ekre
    a bekerült hazai reptereknek elég nagy jelentősége van, hiába még csak 2d. mérföldkő, hogy alapvetően nem ~5 repteret tartalmaz idehaza az x-plane, hanem az összeset. igaz, jó nagy részük 2d (viszont az adataik teljesen jók, nincs félrepozicionálás, téves adatok stb). viszont az, hogy a 2d alap már megvan azt is eredményezni fogja, hogy prefab és egyéb hasonló kiegészítők is támogatni fogják, vagy akár osm adatokból már van mire generálni az épületeket (HVFR-es LHBP placeholder épületei is vagy kézzel rajzoltak/lerakottak, vagy OSM generáltak - meg persze a 3d modellek, amiből remélhetőleg hamarosan jóval több lesz)

amit leírtál, időjárás, atc, ai, az csapnivaló. az időjárást főleg nem értem, mert dataref szerkesztésekkel, más textúrákkal csodákat lehet művelni (lásd FSE, bár én nem azt használom, hanem annak egy részét + saját dolgok, innen onnan ez az). bár itt lehet, hogy az fps miatt döntöttek a jelenlegi dataref értékeknél, de az nem valami szép.
    VR a bevételek miatt kell, "mi vagyunk az elsők VR támogatottsággal".
    ATC, navigáció (térkép helyett, mert azt szintén hagyjuk) és időjárás pluginek szerencsére elérhetők, szóval ezt a részét így el tudom viselni.
    még valamely 11.xx kiadásokra ezek átdolgozását írták, bár én inkább akkor már a vulkan átírást várom nagyon.
    sok minden változik még az xplane 11-ben, mely alapvetően régi, már évtizedes metodikáikat cseréli ki (merthogy az időjárás, atc, ai, térkép stb ami a 11-ben van, már kb a 9-ben is így volt).
    a 11 egy jelentős változás az xplane tekintetében, mert a teljes 11-es szériában alapvetően cserélnek ki jó sok régi elemet.

aminek még nagyon örülnék, az egy normális vegetáció (a mostani fák is már jó régiek, misterx féle HD Tree jó, bár a textúrák szebbek, alapvetően a fák mint obj kialakítás lehetne modernebb), akár előfizetéses modell a majdani google game api használatra és még millió dolog :)
  • saca79
    Akkor nem csak én látom így, megnyugodtam.Nem értem mondjuk egy repszimben miért jó a VR,miért jó a levegőben kalimpálni :D de legyen... a rántott húst is azzal egyék :D
  • Hypo #4523
    VR a jelen trendi kütyü, nem a technológia a gond az szuper, elég sok területen alkalmazható pláne egészségügy, kutatás, de ugye minden a pénzről szól és annyira nyomatták a véleményformálók a VR-t és gyártottak kutyuket hogy azokat el is kell adni es mi lenne alkalmasabb mint egy repszim ahol ki lehet elni a VR adta lehetosegeket, sajnos ez ugyan az mitn a mai autogyartasban egy uj autoban semmi autotechnikai ujdonsag nincs de tudja a twittert es van benne megszamolhatatlan erinto kepernyo ami aztan jo sok problemat vet fel, azert a repcsiben se elonyos a touch screen :) sajnos xp11 ben is most ez a fo irany ebbol remelik a penzt, p3d v4.2 ben is a legtobb dolog errol szolt a tobbi szart benne hagytak:)

mondjuk ahol ilyen idojaras van az atc-t nem nezem mert az p3d ben is fos de azert az idojaras egy repszimben szvsz fontosabb mint a vr.
  • saca79
    Dettó, annyi hogy a scenery shadow az nálam alapból ki van lőve max néha bekapcsolom. Nincs sok lom rajta pár library a HUN VFR egy két reptér és annyi. Se HD clouds , reshade meg csecse,mostanában mégse az igazi, Egyedül ami biztos hogy vett le a performance-ból az a HD Mesh . Felraktam a magyar régiót de látványosan elkezdte enni az fpst , viszont a szaggatást nem értem Defender nálam is off.
  • spmd
    XPL11 beállításaim.
  • spmd
    Én épp ma laktam be az új számítógépem (i5-8400, GTX1060 3GB, 8GB DDR4 2666MHz, M.2 SSD) és a Win 10 telepítése után a friss XPL 11.20 teljesen akadozva működött. Gondoltam, hogy kevés még a konfigom, bár a régi gépem csak memória mennyiségben volt jobb, mégis nagyságrendekkel jobban futott rajta az XPL. A másik gondolatom, hogy valamit jól elszúrtak a frissítésben, esetleg valami hiba került az op.rendszer telepítésébe. A gyári Windows Defender leváltására telepítettem a megszokott ESET Internet Security végpont védelmet (ami ki is kapcsolja automatikusan a gyárit) és tökéletesen megjavult a szimulátor. Jelenleg ORBX ENOV-nál próbálgatom. Beállításaim (1920x1080 felbontáson) a mellékelt képen.