5360
| Magyar fejlesztések | Prepar3D | Ultimate Realism Pack | Rendszerkövetelmények | PTA | CFG Tuning | AffinityMask Kalkulátor | Gyakran Ismételt Kérdések | X-Plane.Org
OOM Hiba
Helyes Library sorrend!
Ideális ORBX sorrend!
Miket kell még telepíteni esetleg?!
Sok gondot tud még okozni az Ö hiánya is!
Ez is fontos!
Elmentett Libraryból eltűnnek a scenery-k!
Megoldás a C:\ProgramData\Lockheed Martin\Prepar3D v3 mappában lévő "scenery cfg" fájl törlése!
Csinál egy újat és aztán be kellett olvastatni vele újra a sceneryket!
Szimulátor hardver-szoftver biblia
LOWW FlayTampa v2.7 csápok beállítása
-
#4599 :)) szép -
ekre #4598 toliss-hoz? link link link! :D ma tolok fel uj lights.txt-t, az elozo lett frissitve 11.20-hoz,a lenti videon az latszik -
-
ekre #4596 -
ekre #4595 valamelyik héten LHDK mellett kocsikáztunk, mikor is láttam egy vitorlázót, azóta akartam egy kis vitorlázós kört repülni :)
-
saca79 #4594 Részben igazad van. Viszont GA gépeknél az a gond hogy aki pl pedált használ annak az orrfutó vagy éppen ha olyan a gép a hátsó is elfordul az oldalkormánnyal ( kivéve mondjuk a zibo 737 mivel ott ki be kapcsolható vagy hozza rendelhető plusz axis ott nincs gond) ez felszállásnál leszállásnál gáz mivel felszállásánal az oldalkormány nagyjabol 40-50 kts körül kezd hatekony lenni addig lufi,az orrfutó viszont ennel a sebbesegnel már irányíthatatlan. Leszállásnál is ugyanez a helyzet csak ott mondjuk egy oldalszelben belépett rudderrel az orrfutó leerkezeset követően úgy keresztbe vagja a gépet hogx elég összeszedni. Egyetlen trükk van rá hogy kapcsolót vagy bill parancsot lehet rendelni a futó kormanyzas kikpacs ill bekapcsolasara és manualisan lehet, amikor mar úgy erzi az ember sok, kikapcsolni és csak az oldalkormanyra bízni az iranyitast. -
#4593 Fincsi:))) de legalabb kilatsz_) -
-
#4591 dehogy:))) sőt a drága müszakiak mondták is hogy Zolikam draga lesz a madarka mert idomitott volt azert vetettuk be hogy lassuk hogy megy az abort take off procedure :)))) hat jol gep nem serult csak a madarka es kaptam egy par rongyot hogy mossam le :)))) -
#4590 Szerintem csak megszépültek azok az emlékeid Zolibács...nem véletlen birdstrike volt az, hanem vadászat! -
#4589 :))) ja vágom csak megjegyeztem hogy volt nekem bird strike de nem ilyen:)))) -
#4588 Jaja, az FD-k közt zongorázni lehet a különbséget az XPL javára, ez szerintem már mindenki számára egyértelmű... Viszont szerintem a gurulás is sokkal frankóbb XPL-ben, mint P3D-ben. Én P3D-ben vért izzadva tudok csak elfogadható "minőségben" taxizni, annyira érzéketlen az irányítása - már rég elengedtem a joyt, de az a nyüves NGX vagy A320 még mindig fordul... XPL-ben pedig épp hogy mozdítok a rudderen máris fordul a gép. Amint elengedem a yaw-t, abban a pillanatban a fordulás is abbamarad. Nekem sokkal jobban bejön. Pláne HeadShake pluginnel karöltve, és akkor még "be is néz" a view ahova fordul a gép.
A fékezés is szerintem XPL-ben a sokkalta jobb, szerintem pontosan P3D-ben van az embernek 0 vagy 1 érzése, vagy nem fékez vagy satuzik. Ellenben XPL-ben tök szépen lehet adagolni a féket, s ha húzta/taposva tartod, akkor sem állsz meg 10m-en belül. Persze ehhez egy normálisan megírt addon repcsi is kell, de pl. ai iXEG egy álom e tekintetben is. -
#4587 Persze, az az igazán relalisztik, csak az szimulátorban sehogyan se mutatna...kell a népeknek a vééééér, tudod Zolibács! -
#4586 Nem indián repülő ez, te!! -
saca79 #4585 Ahogy előttem is írták, nem igazán értek miért van agyon ajnározva. Három idegesítő alkalom utan letöröltem, inkább a semmi mint ez :d tele van bug-al nálam pl a request flight level re kattintva allandoan lefagyott illetve hosszabb utak során elfelejtett kommunikálni. Várni kell még sajnos egy normalis ATC re.
Engem jobban idegesít hogy igaz, jobb az FD je sokkal az XPL nek a korábbi FSX hez viszonyitva. De a gurulas, taxi az valami borzalmas. Nagyon sok modellnél hiaba állítgatom a rudder érzékenységét vagy bármit akkor sincs semmi köze a valósághoz, a differencial féknek meg két véglete van, vagy satu vagy semmi :/ -
#4584 Szép, nekem volt már de nem igy nezett ki :)))))) madarka a szelvedoig nem jutott egyszer a lapatoknal akadt el:) egyszer meg sikerult a legbeomlobe szorulnia, de az ablak mindig meguszta :) -
ekre #4583 esetleg még 1-2 madártoll? :D -
#4582 Barátkozz meg a gondolattal, hogy ez a plugin bizony ennyire buta. Meglátásom szerint még a sokat szidott default P3D ATC-től is fényévekre van sajnos. Úgyhogy én már régóta nem is használom. Amikor használtam, akkor is inkább az volt az érzésem hogy én irányítom az ATC-t és nem ő engem... -
#4581 ...És még nincs is teljesen kész... Azóta már a műszerfal, a plafon meg az ülés is csupa vééééééér! -
#4580 Ha legközelebb nem 1700'-on repülöd az iskolakört Gödöllőn, akkor kitiltanak a reptérről! :-D -
ekre #4579 -
#4578 @XPLANE
Virtuális helizés Kanadában:
-
Pelsodriver #4577 Segítséget kérek. A 124thATC64 plugint telepítettem Xplane 11-re, és próbáltam már több alkalommal használni.Működne is, de ha meg kell szakítanom a repülést és mentenem kellene, nem menti az adatokat, nem tudok a repülés folytatásakor sehova bejelentkezni, max. ismételten repülési tervet kér a nulláról indulva... -
ekre #4576 mennyi minden másra jó még az MCX :)
hihetetlen jól megcsináltátok joni birdstrike glass-t, gratula!
aki esetleg nem látta volna, erről van szó:
-
#4575 Ezért írtam hogy erre kiváló az MCX. Nem kell szimulátort inditani, helyette nézed itt a 3D modellt, és minden textúra módosítás után nyomsz neki egy refresh-t. Sokkal gyorsabb mint szimulátorban bénázni. :)
ModelConverterX -
saca79 #4574 Na igen. Nem is lenne baj a próbálkozással. Csak mindig berak szim indit ránéz stb. Ránézek arra amit írtál. Köszi. Amúgy xplane nek elég a png halisten. -
#4573 Nincs erre módszerem. Ez sajna a "try&mistake" kategória. Minél több festést csinálsz, annál hamarabb/könnyebben tudod majd ezeket az illesztéseket megcsinálni. Ahogy jön a rutin.
Gyorsítani úgy tudsz a folyamaton (ha esetleg eddig nem így tetted volna), hogy nem FS-ben csekkolod az eredményt, hanem MCX-ben. Ott csak nyomsz egy texture reload-ot minden módosításnál, és egyből látod az eredményt, és tudod, merre kell még módosítanod esetleg. És nem konvertálgatsz folyton dds-é (bár a PS tud az Nvidia pluginnel, de nagy textúrák esetén b*szott lassú), hanem az eredeti dds textúrátkitörlöd/lebackupolod, majd PS-ből egyből oda mented 32bit bmp-ként a textúrát. És majd a legvégén, mikor minden klappol, egyszerre átkonvertálod az egészet dds-é. -
saca79 #4572 Remélem így marad fehéren :D
Kérdés : úgy néz ki hogy a C188 teljesen jól át festhető. Nagyon sokat bajlódom viszont a törzs vonalkázásával. Mi erre a legjobb módszer PS ben. Idegesítő hogy több óra munka után sem illeszkedik a " tördelt textúrák" miatt. Segéd vonalakkal sem az igazi, biztos van rá valami trükk. Mester?? -
#4571 Újabb Carenado gép bejelentve - nagy összegben mernék fogadni, az FMC megint ugyan az lesz...
-
ekre #4570 -
decode7 #4569 Sziasztok, valaki használja a FaceTrackNoIR -t? AZ isntenért sem tudom össze párositani a telefonommal pedig nagyon egyszerű :(...köszi -
#4568 Ja dehogy:) -
#4567 Akkor félreértettem :) Kicsit az jött le a commentedből, hogy hasonló kategóriába sorolod a ChasePlanet mint a Carenadot :D -
#4566 Hali semmi gond vele sőt ez inkabb dicséret volt:) ha a kamera beallitasok a kepek izgatnak akkor carenado a jo valasztas, ha a cockpitben ucsorogsz es repulot vezetsz akkor minden mas :)))) en nagyon vartam az F50 et es A SAAB és most itt van ket gep a hangarban es inkabb siro gorcsot kapok toluk mintsem elvezettel repulenem:) aztan atulok a Realair Duke ba és azt mondom Kapjatok be :))))) -
#4565 Az se az ő érdemük... -
#4564 De igen. Triplája lett a texture resolution. -
#4563 A ChasePlane-nel mi a probléma? A legjobb camera szerintem. -
#4562 Reálisan tekintve a carenado illúziónak már FS2004 idejént szét kellett volna foszlani. :-) Mert azóta érdemben nem fejlődtek. -
#4561 Csatlakozom Zacsihoz; szerintem is hót felesleges, kár fárasztanod magad ilyesmikkel. Aki ide jár, az ismeri a szimulátorokat szerintem. Így az első mondatból levágja, az adott hozzászóló melyik témában szólal fel... :) -
#4560 Így ahogy mondod, Zolibács. 100% agree. Bármely gépét töltöd is be, ugyan azok a gau-k fogadnak, csak a körítést (értsd: sárkány :D) cserélgetik... (Mellékzönge ON: emlékszem, egyszer régen valamelyik fórumon összeakadtam egy fickóval aki mint később kiderült, a Carenadonak gyárt(ott?) FD-ket...és vérig sértődött, mikor elmeséltem neki mekkora fos az összes Carendo gép FD-je...és váltig állította hogy azok milyen űberkalsszis-realisztikusa, és hogy hányszáz órát öl bele minden egyes gép FD-jébe...Na mondom OK, szevasz... :D Mellékzönge OFF)
Kicsit optimista módon bizakodtam, mikor a F-50 meg a Saab be lett harangozva - aztán jött a csalódás, mikor ugyan azt a bugyuta szar FMC-t találtam bennük mint az összes többi gépükben. Illúziót romboltak. Már ha volt egyáltalán... :)