Prepar3D - XPlane
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"Nem tudtam hogy lehetetlen,ezért megcsináltam"
Utoljára szerkesztette: Tompoxxx, 2018.03.16. 21:16:10
frekikhez nem nyúlhatunk, az szigorúan navdata. frissítsd, én már jó rég frissítettem (tavalyi) de abban jó freki van.
itt találod amúgy, de kézzel ne nyúlj bele. AIRAC frissítés után jónak kéne lennie.
Van egy kis zavar LHBP 13L ILS adataival. 1803-as Airac szerint (navigraph charts szerint is)109.15 a freki,viszont XPL mapon és XPL Airport info szerint is 111.70 <#fejvakaras>#fejvakaras>
Nektek normálisan megjelennek az ORBX season textúrák AS2016-al? Nekem nyári zöld fák vannak havas talajon az Egyesült Királyságban, illetve nyári és tavaszi textúrák keverednek pl Németországban. Opus FSI-vel minden ok.
Mi lehet a probléma?
Utoljára szerkesztette: almostatys, 2018.03.14. 21:40:43
Ha megengedsz egy kis spoilert..nálam így fest naplementében HVFR Budapest :)
@Tompoxxx ebből a képből nehéz megmondani :) mutasd meg az ini fájlodat, de valszeg a reptér felett van valamelyik library, overlay ...esetleg forest library?
Utoljára szerkesztette: saca79, 2018.03.11. 15:37:52

Utoljára szerkesztette: Tompoxxx, 2018.03.11. 14:23:20
- poligonok, több százezer poligon eltávolítva
- rengeteg lod optimalizálás
- textúrák méretei, 1 hónappal ezelőtt 2 giga volt a Budapest City scenery, most még több épülettel csak ~800 mega :)
később, ha minden igaz, az x-europe magyar részét mi csináljuk, az is jelentős optimalizálást jelent, a régi xpl 9-10-es facades stb helyett szép, xpl11-es felületekkel.
bár az overlay scenery mentségére szóljon, hogy iszonyat durva mennyiségű épületet stb helyez el a világban.
ezek miatt is bontottuk szét több részre a scenery-t, hogy aki csak reptereket szeretne, az hadd töltse azt, aki reptereket és látványosságokat, az azt, aki mindent akar, annak is megvan az opció.
közben Air Race plugin kompatibilitást is kapott a scenery :)
az xpl11 jóval nagyobb igényű mint a 10-es. a gtx660-nál és 8gb rendszerram-nál már simán előfordulhat, hogy akadozik. a win10, 64 biten legalább 3gb-ot megeszik, de ált. inkább 4gb szokott lenni. az xpl11 kb. 5-6gb-ot eszik. a videókarin pedig kb. 2.5-3gb körül fogyaszt.
win10-nél ha rendszermeghajtón van egy alkalmazás, akkor azt rendszergazdával kell indítani (értelmetlen, de ez van).
az activex közvetlenül nem jelent problémát, de kapcsolatban van az opengl-el, és az már igen. viszont rutinból az merült fel bennem, hogy ha ilyen hibát jelez az a géped, akkor ott már más probléma is van. eseménynapló kiértékelése elég sokat segíthet. külön activex vezérlőt nem szabad letölteni hozzá, ha valami tönkremegy, win10-nél már frissítéssel kell helyretenni. ha nincs fenn a 1709 alkotói frissítés, akkor tedd fel hozzá, annak rendbe kell hoznia. ha fenn van, akkor visszavonni és újratelepíteni. ha nem sikerül frissítésekkel helyretenni, akkor jöhet a gyalu.
ezeket a szimulátorokat elég szerencsétlen dolog rendszermeghajtón futtatni, még ssd esetén is. főleg ha nem vagy rammal kitömve. például amikor egy területet kell betölteni, akkor egy szempillantás alatt rengeteg adatot kell beolvasni a háttértárból mindezt úgy, hogy mellette rengeteg nagyobb méretű memóriafoglalás történik. ekkor ha a windows-nak hozzá kell fordulnia a háttértárhoz, annak sokkal nagyobb prioritása van, mint a betöltendő adatoknak. nekem elég bika gépem van elegendő rammal, de amikor kipróbáltam az aerofly fs2-őt, helyhiány miatt a c-re raktam, elég szarul futott. átraktam a d-re, mindjárt oksa lett.
az xpl10 most is rendben van? az xpl11 viszonylatában törölj le mindent, beleértve a konfigokat is, töröld az összes nvidia beállítást. azután csinálj tiszta telepítést, és csak az alapokkal próbáld, a legújabb nvidia driverrel (csinálj tiszta telepítést). nem ártana ha megosztanád a géped konfigját, a monitor beállításokkal együtt.
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
Ferihegyről indultam Bécsbe, erős havazás közepette. Felszállás után kikapcsoltam már az ablaktörlőt. A felhőkön átemelkedve lettem figyelmes az alábbi kis apróságra:
Összegyűlt a hó a lapát alatt! <#wow1>#wow1>
De az igazi döbbenet csak ez után jött:
Lévén az ablak fűtés be volt kapcsolva, egy idő után szépen kiolvadt a hó az ablaktörlők alól. Na ez nálam WTF kategória... <#vigyor3>#vigyor3><#guluszem1>#guluszem1>