133
  • caius marius
    #133
    A hozzád hasonló fanatikus makákók miatt törnek ki a vallásháborúk is. Az ilyen bigott szektamókusnak köszönhető jó pár "nagyszerű" találmány is, teszem azt megkövezés, máglyahalál, stb.
    Istenednek azt hiszem nagy szüksége lenne rád, mindjárt a jobbján, vagy balján? Mindegy is csak siess hozzá! :)
  • mikike
    #132
    semmi baj, az is valami, hogy ezek szerint néha, azért olvasol valamit **
  • caius marius
    #131
    Ritkán olvasok ekkora badarságot...
  • mikike
    #130
    Egyébként a vallásosak boldogabbak is, és tovább élnek. **

    De ez logikus is.

    A hívő hite szerint az élet nem ér véget a halállal. Felelősséget kell vállalnia a tetteiért, mert azoknak következményei lesznek.
    A hívő hozzáállása az élethez tehát pozitív, építő jellegű.

    Az ateista/materialista hite szerint az élet véget ér a halállal. A tetteiért nem kell felelősséget vállalnia, hiszen azok csak vegyi folyamatok végterméke, amiről ő nem tehet. Tulajdonképpen az egész életének semmi értelme.
    A tagadó hozzáállása az élethez tehát negatív, destruktív jellegű.

    Ezért is van, hogy a vallásosak boldogabbak, és tovább élnek, ahogy a statisztikák is mutatják.

    http://egeszseg.origo.hu/cikk/0832/275020/20080811_vallas_hit_egeszseg_depresszio_onbizalom_magabiztossag_1.htm
    http://hvg.hu/egeszseg/20090928_vallas_egeszseg_kutatas
    http://www.origo.hu/egeszseg/20110902-ongyogyitas-gyogyito-ero-lakik-a-lelekben-meditacio-hipnozis-placebo-pozitiv.html
  • Vol Jin
    #129
    Mind a zsidó, mind a muzulmán erkölcs szerint becsapni, meglopni hitetlent nem bűn.
  • Vol Jin
    #128
    "Semmi keresnivalója a vallásnak a munkahelyen. Legyen hívő a dolgozó, de ne járjon emiatt más elbánás részére mint a többieknek"

    Még hogy én lennék ostoba. :-DDD

    Sehol nem írtam azt, hogy keresnivalója lenne. Sőt, pont az ellenkezőjét, de mindegy.

    Diszleksziával vagy kényszeres fantáziálgatással hoztad ezt össze?
  • Vol Jin
    #127
    Hát én is ezt mondom, hogy az építőiparban a résztvevők zöme ostoba. Benne van ebben a mérnök is. De szerintem, ha valaki nagyon segghülye, az a tulajdonos. Általában ügyeskedő kis gecik, akik csak a számlatrükközésben, meg az alvállalkozók lehúzásában jeleskednek. Ha kieszi őket a fene egy építési területre, akkor mondanak valami hülyeséget, és hogy nyomatékosítják, mennyire komoly emberek, ezt üvöltve teszik. Mondjuk határidő előtt megköt a beton tőle, vagy valami ilyesmit képzelhetnek. Az egyik legjobb barátom építésvezető, pályázatokat is összeállít közbeszerzésre. Az ő élménybeszámolóiból formáltam a véleményem. Valódi szakember alig van.

    Egyébként meg mit veszed magadra, amikor villanyszerelő vagy? Mondtam, hogy ők a kivételek. Ennek talán oka, hogy azt iskolában kell tanulni.
  • fonak
    #126
    Ezt meg valószínűleg a Talmudból vették át (aminek egyesek szerint szintén van kívülállóknak nem mutogatandó és mutogatható verziója). Bár amire gondolsz szerintem, az a taqiyya, ami azt jelenti, hogy a muszlim ember felmentést kap ha "önvédelemből" követ el a vallás szerint bűnös cselekedeteket, pl. egy olyan országban, ahol üldözik a muszlim vallást. Pl. amikor a spanyolok keresztény hitre térésre kényszerítették a mórokat, azok látszatra felvették a kereszténységet, de titokban muszlimok maradtak (ugyanez volt a zsidókkal is), és ezt egyes muszlim jogtudósok elfogadhatónak tartották, mint önvédelemből szükséges dolgot.
  • Szefmester
    #125
    Láttam gépészmérnököt M10es csavart erőltetni az M8as furatba, mikor meg rákérdeztünk hogy az nem M8as furat akkor a válasza: "De hát ez is Magyar!"... nyomtunk pár facepalmot majd otthagytuk. Ez az ember volt felelős a szalagrendszer elhelyezéséért és a munkafolyamatok felállításáért. pl ő találta ki hogy az asztalon nem lehet szétszedve egyszerre két laptop/desktop/szerver, hanem a donor gépből az alkatrészt ki kell kapni, majd összerakni, majd szétszedni a javítandót, kiszedni a szart, berakni a jót, összerakni a jót, majd szétszedni a rosszat, berakni a rosszat, és összerakni a rosszat. Mindezt azért hogy látszatra rend legyen az asztalon... Istenezünk is miatta rendesen.. de nem vallási célzattal.

    Szóval azt mondod hogy ez efféle tanult barmok fontosabbak és értékesebbek azoknál a szakiknál akik valódi termelési munkát végeznek?

    Nem vagy manager, de így vélekedsz... szerintem simán csak sznob vagy... aki elégedetlen az életével és önigazolást lát abban hogy erőlködött a diplomáért, amit végül megvett mert ostoba lett volna elvégezni. De így legalább nem kell megemelni egy aktatáskánál nehezebbet a csoffadt kis karjaival, és meló után eljárhat valami dizájnos fittness terembe feszíteni hogy milyen fitt és sportos.

    Valld már be... ostoba vagy...

    Semmi keresnivalója a vallásnak a munkahelyen. Legyen hívő a dolgozó, de ne járjon emiatt más elbánás részére mint a többieknek.
  • Tetsuo
    #124
    Pont ennek ellenkezojérol beszéltem, de nem lényeges. Ahogy látom itt teljesen mindegy, csak menjen a szájkarate, meg a hozongés.

  • caius marius
    #123
    Ez az utóbbi hszed biztosított róla, hogy nem vagy jártas a témában.
    "Gyakorlatilag az összes építésvezetőnek, vagy felelős műszaki vezetőnek folyamatos ideggörcse van, hogy mikor melyik agyhalott basz el valamit, vagy okoz balesetet."
    Jelen voltam pl. a Gresham palota felújításánál, ahol a sok melós nem győzte kijavítani a sok balfasz vezető alkalmatlanságából fakadó hibákat. A nagyrabecsült vezetőid arra sem voltak képesek, hogy a tetves terveiket rátegyék egy átvilágító asztalra, hogy ne ütközzenek azok egymással. Ja, és villanyász vagyok. :)
  • Vol Jin
    #122
    Nem vagyok Manager, de mindegy.


    Nos az építőipar egy vicc. Negatív IQ-s balfaszok gyülekezete. Gyakorlatilag az összes építésvezetőnek, vagy felelős műszaki vezetőnek folyamatos ideggörcse van, hogy mikor melyik agyhalott basz el valamit, vagy okoz balesetet. Alig van közöttük értelmes ember, ha a villanyszerelőket nem számítjuk. Bocs, ha esetleg nem ilyen lennél, mert az értelmi felső tíz százalékba tartozol az ágazatban.

    De valld már be, hogy a kollégáid nagy része ostoba.
  • Magyar Betyár
    #121
    Folyamatosan beszélnek istenhez, de azt nem nevezném imádkozásnak :) sajnos nem tűr nyomdafestéket ezért nem is írom ide le :)
  • ManoNegra
    #120
    És engedélyezitek nekik a vallási félórát? :-)
  • Magyar Betyár
    #119
    Ez azért vicces. Én ugyan nem a gyárban dolgozom hanem az építőiparban de találkoztam már sok managerrel. Igaz, hogy a gyárat a manager vezeti és a melósok állnak a szalag melett, de azok a managerek akikkel én az építőiparban találkoztam bizony mind diplomás segédmukás volt és nekem hordta a maltert és a téglát a kezem alá.
    Ráadásul fele anyit keresett mint én. Lehet neked akármenyi diplomád de azt be kell látni, hogy szakemberekre van szükség mert seggmeresztő, agyát szétguglizó, naplopó buzeránsokból már telítve vagyunk.
    Egy darabig elnagyképűsködnek és verik a mellüket a munkaügyiben de aztán pár hónap után szépen leadják és hordják nekem a szakmunkásnak a maltert meg a téglát.
    Ez van manager fiukák.
  • Vol Jin
    #118
    Nanana.

    A gépsori létről elmélkedtetek, mire valaki megkérdezte, hogy ott dolgoztok-e. Erre kibukott belőled a tahó. Én ekkor betoppanva csak megpiszkáltalak, mire a legallja oldalad mutattad meg. Ez engem nem zavar, sőt szórakoztatott is.

    De ha nagyon elmélkedni meg vitázni akarsz, hát legyen.

    Fogd fel, hogy az, hogy a te szereped fontos, az nem azt jelenti, hogy te vagy a fontos. Az csak annyit jelent, hogy fontos, hogy sok olyan, mint te, elvégezze azt, ami a dolga. Ha neked ez a sors nem elég, akkor jogosítsd fel magadat többre. Ha meg képtelen vagy többet adni, akkor ne hőbörögj!
  • Szefmester
    #117
    Mégis mitől lenne a manager értékesebb nálam? Össze tudja rakni azt amit összerakat velem? Nem... amikor valaki jogosan bírálja a módszereit (tanult ember) akkor ő csak besértődik (pont mint te) és elkezdi szivatni az embereket.

    Tudod van egy nagyon rég megírt vers amit a managerek tökéletesen elfelejtettek, és mint látható te is.

    "Habár fölűl a gálya,
    S alúl a víznek árja,
    Azért a víz az úr!"

    Ha nem mond semmit akkor régen rossz, hogy te tartod netán magad értelmiségnek...

    Majd egyszer ha szellemileg is felnősz akkor majd észre fogod venni hogy egy managerekkel teli lakatlan sziget pár nap alatt elnéptelenedne mert éhen és szomjan halna az összes, miközben a tanulatlan suttyók vidáman kialakítanak egy komplett gazdaságot és autonóm falut nélkülük. ;)

    De hogy megértsd a dolgot: csinálj magadnak egy íróasztalt, nem ikeás alkatrészekből, hanem egy fából ami ott áll kint az erdőben. Ha sikerült akkor beszélhetünk a managerek életképességéről a társadalomban. ;)
  • Vol Jin
    #116
    Jut eszembe, attól függetlenül, hogy paréj voltál, és nyomtam az orrod alá egy fricskát, a vallásról alkotott véleményedben osztozom. Felesleges olyan tévedésekbe esni, hogy azért, mert valamit kifogásolok a mondandódban, egyben mindenben ellentétes véleményt formálnék.
  • Vol Jin
    #115
    Nem erről van szó. A Muszlimoknak osztogatják a Koránt. Hihetetlen, hogy sok elmaradott helyen csak annyi az iskola, hogy a Koránt olvassák. Ezzel a Korán osztogatással egy céljuk van, az iszlám radikalizálása.
  • Vol Jin
    #114
    "Gondolom nem véletlen van már a négy felkiáltóhjeled, és meglehet hogy most majd én is fogok kapni, de nem bírom megállni, és nehezen bírom visszafogni magam.

    Te agyatlan seggszájú félsznob pöcs... bazd meg.. lottón nyerted az agyvelőd, és apuci pénzéből vásároltál valami diplomát mi? Mert hogy két fadarabot nem raktál egymás mellé, és hogy lövésed sincs a gazdaságról az tuti. Mégis mi a retkes faszt gondolsz, mi történne ha minden ember hozzád hasonlóan csökött barom módjára vonszolná a puhos testét a manager képzésekre? Elvégzik... és utána? Lenne szerinted irodája? NEM! És miért? Mert nem lenne aki megcsinálja a puccos asztalkáját, a kényelmes seggmasszírozós fotelkéjét, nem lenne senki aki a nikotinéhségét csillapító cigikét előállítaná, mert a mánágersíg a menő... persze, lehetsz több diplomás manager de abból nem fosz megélni a dolgozók nélkül. A tisztes melóst pedig ahelyett hogy lenézné a magadfajta pöcs, inkább nyisson nekik ajtót és engedjék előre a sorban, mert a kétkezi melósok miatt bámulhatod a tévéd, a monitorod, miattuk tömheted kétpofára kajával."

    Nyugi, ahhoz be kellene panaszolnom téged, hogy felkiáltójeleid legyenek, olyat meg nem teszek. Egyébként én nem voltam trágár, mint te. Olyanokért kaptam, mint "te agyhalott idióta".

    Egyébként nem is értem, mit háborodtál fel, amikor konkrét sudribunkóságodra reagáltam. Ez volt az a bizonyos levél:

    -------------------
    "Most komolyan, szerinted aki a termelésben dolgozik és nem csak a seggét növeszti egy iroda dobozkában az már a netet sem tudja használni, vagy annyi esze sincs hogy (fél/ál)tudományos fórumokra járjon? Tudod vannak értelmes és intelligens emberek akik enyhén beteges módon, de legszívesebben feldarabolnák egy láncfűrésszel az irodisták, és managerek felét, mert az ilyen légkondi és facebook függő, semmittevő vinnyogó kaját sz*rrá alakító humanoid mocskok."

    Az önbecsüléseden úgy is tudnál javítani, ha képeznéd magad, és akkor nem neked kellene a gyártósor mögött betanítottként meggebedni, a többi nyolc általánosból kibukottal. Addig, amíg nem vagy többre alkalmas, addig hálálkodjál a managereknek, hogy esélyt adnak neked arra, hogy etethesd a pulyáid.
    ---------------------

    Most ezért borultál ki ennyire?

    Egyébként mi lenne ha felfognád, hogy csak egy fogaskerék vagy, mint a manager. Csak ő több megbecsülést kap. De te nem is érdemelsz annyit, mint ő. Neked is annyi képességet kellene felmutatnod, és akkor lehetnél a helyén. Nem haragudhatsz rá azért, mert képzetlenebb, értéktelenebb vagy nála. Az nem az ő hibája, hogy te csak annyi vagy, amennyi. Ez így jó. Legyél több, tanulj, fejlődj!
  • teddybear
    #113
    Hitetleneknek hazudni nemhogy nem bűn, de szükséges a próféta szerint. A Korán sem való eredeti formájában a hitetlenek kezébe, mert túl sokat fognak megtudni a mohamedánok terveiből.
  • Vol Jin
    #112
    "Pont, hogy a Korán az, ami változatlan már a leírása óta. Persze vannak hamisítványok, amik a zárt (tudatlan) kozosségekben terjedhetnek, úgy tudom leginkább a síita világban van ilyen. De a tobbség (nemtom most éppen hány milliárd ember) vissza tud keresni a forráshoz, ossze tud hasonlítani kéziratokat."

    Tévedsz. Tilos módosítani a Koránt. Ettől még hamisítják. Mégpedig a szaudiak. Egy német proffot, aki tanulmányt kezdett készíteni, hogy miként hamisítják a Koránt, jól meg is fenyegették.
  • Vol Jin
    #111
    "Bocsánat, azt hittem konkrét dolgot tudsz konkrét helyről."

    Marokkótól Pakisztánig osztogatják a mecsetekben az ingyenes Koránt egy szaudi alapítvány szervezésében. Tudni kéne nekem fejből annak a terroristaképzőnek a postacímét vagy mit vársz tőlem?
  • Xellos999
    #110
    Nyilván, totál egyértelmű, hogy a maják, egyiptomiak, görögök, zsidók, muzulmánok, hinduk stb. mind tévedtek/tévednek, csak a keresztények találták el a tutit.
  • ManoNegra
    #109
    Az egész Jézus zsidó konfliktus abból ered, hogy a megváltó meg volt írva a korábbi iratokban, csak nem egészen erre számítottak. Tulajdonképpen, ha nem úgy olvassuk az Ó és Újszövetséget, hogy egyiknek kötelező jelleggel a másikból kell fakadnia, akkor sok ellentmondás magától feloldódik. A markionita eretnekség például elvetette azt, hogy az Ószövetség legyen az alapja a kereszténységnek.

    Ha osszeveted az apokrif iratokat, akkor látszik rajtuk egyfajta cenzúra, szelekció.

    Mire gondolsz pontosan? Azt nem tudom hogy a vatikáni levéltárban mennyi irat van elrejtve, régebben olvastam magyar kutatók leírásait, akik a magyar múlt feltárása érdekében kutattak ott, de ők nem írtak semmiféle akadályoztatásról, még csak finom utalás szintjén sem. Persze ez sem jelent semmit, mert egyházi emberek lévén egyfajta lojalitással viseltetnek az egyház felé. Viszont a régészeti feltárásokra és az azokkal kapcsolatos publikációkra semmiféle hatásuk nincs.
  • TokraFan
    #108
    Amit leírsz, az csak a Te csökött vallásos agyadban működik így.
    Az elméleti fizikusok által megalkotott teóriákat előbb kísérletekkel bizonyítják, majd alkalmazott fizikában megvalósítják. Ha az elmélet a gyakorlatban nem működik, a teóriát elvetik. A fizikusnak nem azt hisszük el amit mond, hanem arról győződünk meg, amit tényszerűen bizonyítani tud. Ha a Mars szonda eljut a céljához, akkor a megvalósításhoz szükséges mögöttes tudást és elméleteket már csak tényként lehet kezelni. Tallán még Te is képes leszel felfogni, hogy ez miben különbözik egy vallásos mesétől, amit mindenféle bizonyítás nélkül, örök igazságként és tényként próbálnak a hülyébbek torkán lenyomni.
  • Tetsuo
    #107
    Olvasd el még egyszer a hsz-t. ;)
  • Tetsuo
    #106
    Te húgyagy :)! Itt rólad van szó, meg minden emberrol kulon! Te végigvezettél minden kíserletet, hogy magadnak igazold, amit hallottál? Nem.
    Te hiszel a fizikusnak, aki helyetted elvégezte a kísérleteket, legalábbis azt mondja a tanárod O volt az, aki elvégezte, meg azt írja az újság, ilyen-meg olyan kutatólaboratóriumokban is elvégezték. Az interneten tobb weboldalon is ez szerepel, meg hozza magyarázat.
    Te (meg más is) ezeket elhiszi, mert szuletésed óta szerzett tapasztalatok alapján ez a legvalószínubb, hogy ami hivatalos, elterjedt, sokan mások is úgy gondolják stb. az az igaz.
  • Tetsuo
    #105
    Ha Jézus az Isten fia, akkor valószínuleg meg van említve korábbi szent iratokban is.
    Ha mégsem találsz róla leírást, az 2 dolgot jelenthet: vagy hianyosak az iratok/cenzúrázottak/hamisak vagy mégsem Isten fia volt, kisebb jelentosegu ember volt.
    Ha osszeveted az apokrif iratokat, akkor látszik rajtuk egyfajta cenzúra, szelekció.
    A vatikáni konyvtárból is kikérheted a régebbi iratokat vagy azok másolatait... amirol tudunk, hogy ott van. Amit nem hoztak nyilvánossagra, azt nem tudod kikérni, mert nem ismered. így nem is tudod, hogy van olyan.
    De eros a gyanu, hogy van. Komoly dezinformálás folyik a világban kérem. A Vatikán jelentosége nagyban csokkent, de ok is része a káosznak.
  • Szefmester
    #104
    Pedig különböző. Te hiszel pl a szellemekben és az ufókban, és az ufó szellemekben. Áldozol nekik, imádkozol hozzájuk... ez a hit. Eljársz templomokba/zsinagógákba/mecsetekbe/miegymásokba és imádkozol valakihez akiről mások meséltek neked, amit/akit soha nem láttál/tapasztaltál, csak mások mesélték. Amikor valaki azt mondja neked hogy hinned kell mert különben ez vagy az lesz, az vallás.. egyház. Ha elhiszed hogy holnap a dogán nem fogsz megbukni és meg fogod tudni oldani a másodfokú egyenleteket tanulás nélkül, ez hit. :D kb
  • ManoNegra
    #103
    A Holt tengeri tekercsek Ószövetségi könyvek és apokrifok gyűjteménye, nem szerepel benne Jézus. Újszövetségi apokrifek (Nag Hammadi tekercsek) pedig ki van adva nyomtatásban és magyar nyelven is, ennyire cenzúráz a Vatikán...
  • caius marius
    #102
    Naugye! A titkárnőnek volt hite. :)
  • MuchACHO79
    #101
    Hm, lehet valami a főcímben. Egy délután az hallatszott ki a főnök irodájából: oh istenem, óh istenem. A titkárnő következő fizetése már 50%al megemelkedett. HIába na, megjelent a vallás...
  • ManoNegra
    #100
    De miből lett módosítva? Amíg nem kanonizálták, addig nem beszélhetünk Bibliáról. Onnantól meg már nem szerkesztették át.
  • ManoNegra
    #99
    Szóval az IMF is államkötvényeket vásárol fel, nem hitelez?
  • caius marius
    #98
    "Mellékesen pont a reformátusok raktak az utcára jópár rokkantat a "rendszerváltás" után mondván, hogy az az ő épületük volt."
    Ezt javítanom kell:
    Mellékesen pont a református egyház rakott az utcára jópár rokkantat a "rendszerváltás" után mondván, hogy az az ő épületük volt. Álszent bunkók...
  • caius marius
    #97
    "A reformatus egyhaz pl. demokratikusan szervezodik a hivek szintjetol. (van valasztas minden tisztsegre, gazdasagi felugyelobizottsag a civil hivekbol, a lelkeszek, a tanitok es a gazdasagi donteshozok szetvalasztasa, stb.)
    Ha az egyhazat betiltjuk, akkor a hivek nem tudjak szabadon gyakorolni a vallasukat. Ezt a megkozelitest utoljara rakosi probalta, tehat barki abban hitt amiben akart, de gyulekezni es beszelgetni azt tilos volt. Marpedig egy egyhaz alaptevekenysege nagyjabol ennyi. Erre jon meg ra az oktatas, a korhazi tevekenyseg es a tobbi segito feladat."
    Nem értem miért ne gyakorolhatnák a vallásukat az emberek irányítók nélkül? Rákosi egy akasztani való barom volt, ehhez nem fér kétség, de ettől független, még lehettek részigazságai. Őt idecitálni nem is túl korrekt szerintem. Már csak azért sem, mert pont a kereszténység égisze alatt sokkal nagyobb intolerancia tombolt, ill. tombol a világban. Azt sem állítottam, hogy a gyülekezést be kellene tiltani. Semmi kivetnivalót nem találok abban, ha az egyformán hívő emberek összejárnak és építő jellegű közösséget alkotnak, mindaddig amíg nem gondolják azt úgy, hogy nekem is oda kellene járnom.
    Az oktatásból az egyházakat, valamennyi egyházat, tűzzel, vassal kegetném ki! Hogy jön ahhoz bármelyik egyház, hogy a saját meggyőződésem kialakulását, hogynemondjam, spirituális fejlődésem, ilyen káros módon befolyásolja, elgáncsolja pusztán azzal, hogy kijelenti, enyém az igazság?
    Arról nem is beszélve, hogy a hitet nem kell tanítani... Az vagy van vagy nincs.
    A korházi tevékenység nem egyházi feladat! Merőben a tudományra épül, amit az egyházak megvetnek és lenéznek. Az utolsó kenet feladásához pedig nincs szükség arra, hogy korházak tulajdonjogát birtokolja, bármelyik egyház. Mellékesen pont a reformátusok raktak az utcára jópár rokkantat a "rendszerváltás" után mondván, hogy az az ő épületük volt. Álszent bunkók...

    "Ha az egyhazakat betiltanak es atvennek a feladatukat allami kezbe, akkor az osszes alapitvanyt es civil szervezetet is be kellene tiltani, mert ugyanazt csinaljak."
    Ezelőtt 2000 évvel Cicero már leírta a De re publica-ban, hogy miért jött létre az állam, illetve, hogy mi lenne a szerepe. Nem gondolom, hogy egy jól működő államban, szükség lenne ezekre a szervezetekre. Ha pedig az állam nem tölti be a tisztségét akkor arra kényszeríteni kell, vagy újra kell szervezni.

    "Persze meg lehetne szuntetni a tortenelmi egyhazak es az alapitvanyok allami tamogatasat, de amikor ez legutobb felmerult mindeni elkezdett antiszemitazni."
    Meg is kellene, mert a hasznuk jóval kevesebb, mint amennyit költenek.
  • caius marius
    #96
    A menedzserek hálálkodjanak szerintem, még addig amíg tehetik... Kezd a világ változni, nem lennék benne biztos, hogy ezek az ingyenélők megmaradnak majd a jövőben. Túl sokat fogyasztanak, produktum előállítása nélkűl.
  • Oliwaw
    #95
    Azért mert egy szavunk van különböző fogalmi tartalmakra nem kell összemosni őket. A tudós felállít egy elméletet és azt hiszi ez a gyakorlatban is be fog válni, a hívő bemegy a templomba imádkozni és azt hiszi majd istenke megsegíti. Te a szó miatt egy kaptafára húzod az egészet, pedig a kettőnek köze nincs egymáshoz.
  • TokraFan
    #94
    "Elhisszuk, amit mások (szuleink, tanárok, akárki) mondanak, konyvekben van, tv-ben mondják stb"

    Nem igaz! Szerinted ha a tudomány csak hiten alapul, akkor hogyan értékelhtők a gyakorlai bizonyítékok? Ha a fizikus azt állítja, hogy meg tudja építeni és oda tudja küldeni egy másik bolygóra a szondáját, akkor azt nem elhinni kell, hanem megnézni, hogy sikerült-e neki! Ha igen, onnantól az állítása -és a mögöttes elméletek ill. tudás- nem hit, hanem TÉNY!

    Most pörgesd meg ezt fordítva! A hívő csak állít valamit, de soha nem tudja bizonyítani.