Elõnyökkel jár a vallás megjelenése a munkahelyeken

Oldal 1 / 3Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A hozzád hasonló fanatikus makákók miatt törnek ki a vallásháborúk is. Az ilyen bigott szektamókusnak köszönhetõ jó pár "nagyszerû" találmány is, teszem azt megkövezés, máglyahalál, stb.
Istenednek azt hiszem nagy szüksége lenne rád, mindjárt a jobbján, vagy balján? Mindegy is csak siess hozzá! :)

往前看同志

mikike
semmi baj, az is valami, hogy ezek szerint néha, azért olvasol valamit **

A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth

Ritkán olvasok ekkora badarságot...

往前看同志

mikike
Egyébként a vallásosak boldogabbak is, és tovább élnek. **

De ez logikus is.

A hívõ hite szerint az élet nem ér véget a halállal. Felelõsséget kell vállalnia a tetteiért, mert azoknak következményei lesznek.
A hívõ hozzáállása az élethez tehát pozitív, építõ jellegû.

Az ateista/materialista hite szerint az élet véget ér a halállal. A tetteiért nem kell felelõsséget vállalnia, hiszen azok csak vegyi folyamatok végterméke, amirõl õ nem tehet. Tulajdonképpen az egész életének semmi értelme.
A tagadó hozzáállása az élethez tehát negatív, destruktív jellegû.

Ezért is van, hogy a vallásosak boldogabbak, és tovább élnek, ahogy a statisztikák is mutatják.

http://egeszseg.origo.hu/cikk/0832/275020/20080811_vallas_hit_egeszseg_depresszio_onbizalom_magabiztossag_1.htm
http://hvg.hu/egeszseg/20090928_vallas_egeszseg_kutatas
http://www.origo.hu/egeszseg/20110902-ongyogyitas-gyogyito-ero-lakik-a-lelekben-meditacio-hipnozis-placebo-pozitiv.html

A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth

Mind a zsidó, mind a muzulmán erkölcs szerint becsapni, meglopni hitetlent nem bûn.
"Semmi keresnivalója a vallásnak a munkahelyen. Legyen hívõ a dolgozó, de ne járjon emiatt más elbánás részére mint a többieknek"

Még hogy én lennék ostoba. :-DDD

Sehol nem írtam azt, hogy keresnivalója lenne. Sõt, pont az ellenkezõjét, de mindegy.

Diszleksziával vagy kényszeres fantáziálgatással hoztad ezt össze?
Hát én is ezt mondom, hogy az építõiparban a résztvevõk zöme ostoba. Benne van ebben a mérnök is. De szerintem, ha valaki nagyon segghülye, az a tulajdonos. Általában ügyeskedõ kis gecik, akik csak a számlatrükközésben, meg az alvállalkozók lehúzásában jeleskednek. Ha kieszi õket a fene egy építési területre, akkor mondanak valami hülyeséget, és hogy nyomatékosítják, mennyire komoly emberek, ezt üvöltve teszik. Mondjuk határidõ elõtt megköt a beton tõle, vagy valami ilyesmit képzelhetnek. Az egyik legjobb barátom építésvezetõ, pályázatokat is összeállít közbeszerzésre. Az õ élménybeszámolóiból formáltam a véleményem. Valódi szakember alig van.

Egyébként meg mit veszed magadra, amikor villanyszerelõ vagy? Mondtam, hogy õk a kivételek. Ennek talán oka, hogy azt iskolában kell tanulni.
Ezt meg valószínûleg a Talmudból vették át (aminek egyesek szerint szintén van kívülállóknak nem mutogatandó és mutogatható verziója). Bár amire gondolsz szerintem, az a taqiyya, ami azt jelenti, hogy a muszlim ember felmentést kap ha "önvédelembõl" követ el a vallás szerint bûnös cselekedeteket, pl. egy olyan országban, ahol üldözik a muszlim vallást. Pl. amikor a spanyolok keresztény hitre térésre kényszerítették a mórokat, azok látszatra felvették a kereszténységet, de titokban muszlimok maradtak (ugyanez volt a zsidókkal is), és ezt egyes muszlim jogtudósok elfogadhatónak tartották, mint önvédelembõl szükséges dolgot.
Láttam gépészmérnököt M10es csavart erõltetni az M8as furatba, mikor meg rákérdeztünk hogy az nem M8as furat akkor a válasza: "De hát ez is Magyar!"... nyomtunk pár facepalmot majd otthagytuk. Ez az ember volt felelõs a szalagrendszer elhelyezéséért és a munkafolyamatok felállításáért. pl õ találta ki hogy az asztalon nem lehet szétszedve egyszerre két laptop/desktop/szerver, hanem a donor gépbõl az alkatrészt ki kell kapni, majd összerakni, majd szétszedni a javítandót, kiszedni a szart, berakni a jót, összerakni a jót, majd szétszedni a rosszat, berakni a rosszat, és összerakni a rosszat. Mindezt azért hogy látszatra rend legyen az asztalon... Istenezünk is miatta rendesen.. de nem vallási célzattal.

Szóval azt mondod hogy ez efféle tanult barmok fontosabbak és értékesebbek azoknál a szakiknál akik valódi termelési munkát végeznek?

Nem vagy manager, de így vélekedsz... szerintem simán csak sznob vagy... aki elégedetlen az életével és önigazolást lát abban hogy erõlködött a diplomáért, amit végül megvett mert ostoba lett volna elvégezni. De így legalább nem kell megemelni egy aktatáskánál nehezebbet a csoffadt kis karjaival, és meló után eljárhat valami dizájnos fittness terembe feszíteni hogy milyen fitt és sportos.

Valld már be... ostoba vagy...

Semmi keresnivalója a vallásnak a munkahelyen. Legyen hívõ a dolgozó, de ne járjon emiatt más elbánás részére mint a többieknek.
Tetsuo
Pont ennek ellenkezojérol beszéltem, de nem lényeges. Ahogy látom itt teljesen mindegy, csak menjen a szájkarate, meg a hozongés.

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

Ez az utóbbi hszed biztosított róla, hogy nem vagy jártas a témában.
"Gyakorlatilag az összes építésvezetõnek, vagy felelõs mûszaki vezetõnek folyamatos ideggörcse van, hogy mikor melyik agyhalott basz el valamit, vagy okoz balesetet."
Jelen voltam pl. a Gresham palota felújításánál, ahol a sok melós nem gyõzte kijavítani a sok balfasz vezetõ alkalmatlanságából fakadó hibákat. A nagyrabecsült vezetõid arra sem voltak képesek, hogy a tetves terveiket rátegyék egy átvilágító asztalra, hogy ne ütközzenek azok egymással. Ja, és villanyász vagyok. :)

往前看同志

Nem vagyok Manager, de mindegy.

Nos az építõipar egy vicc. Negatív IQ-s balfaszok gyülekezete. Gyakorlatilag az összes építésvezetõnek, vagy felelõs mûszaki vezetõnek folyamatos ideggörcse van, hogy mikor melyik agyhalott basz el valamit, vagy okoz balesetet. Alig van közöttük értelmes ember, ha a villanyszerelõket nem számítjuk. Bocs, ha esetleg nem ilyen lennél, mert az értelmi felsõ tíz százalékba tartozol az ágazatban.

De valld már be, hogy a kollégáid nagy része ostoba.
Folyamatosan beszélnek istenhez, de azt nem nevezném imádkozásnak :) sajnos nem tûr nyomdafestéket ezért nem is írom ide le :)
És engedélyezitek nekik a vallási félórát? :-)

„Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

Ez azért vicces. Én ugyan nem a gyárban dolgozom hanem az építõiparban de találkoztam már sok managerrel. Igaz, hogy a gyárat a manager vezeti és a melósok állnak a szalag melett, de azok a managerek akikkel én az építõiparban találkoztam bizony mind diplomás segédmukás volt és nekem hordta a maltert és a téglát a kezem alá.
Ráadásul fele anyit keresett mint én. Lehet neked akármenyi diplomád de azt be kell látni, hogy szakemberekre van szükség mert seggmeresztõ, agyát szétguglizó, naplopó buzeránsokból már telítve vagyunk.
Egy darabig elnagyképûsködnek és verik a mellüket a munkaügyiben de aztán pár hónap után szépen leadják és hordják nekem a szakmunkásnak a maltert meg a téglát.
Ez van manager fiukák.
Nanana.

A gépsori létrõl elmélkedtetek, mire valaki megkérdezte, hogy ott dolgoztok-e. Erre kibukott belõled a tahó. Én ekkor betoppanva csak megpiszkáltalak, mire a legallja oldalad mutattad meg. Ez engem nem zavar, sõt szórakoztatott is.

De ha nagyon elmélkedni meg vitázni akarsz, hát legyen.

Fogd fel, hogy az, hogy a te szereped fontos, az nem azt jelenti, hogy te vagy a fontos. Az csak annyit jelent, hogy fontos, hogy sok olyan, mint te, elvégezze azt, ami a dolga. Ha neked ez a sors nem elég, akkor jogosítsd fel magadat többre. Ha meg képtelen vagy többet adni, akkor ne hõbörögj!
Mégis mitõl lenne a manager értékesebb nálam? Össze tudja rakni azt amit összerakat velem? Nem... amikor valaki jogosan bírálja a módszereit (tanult ember) akkor õ csak besértõdik (pont mint te) és elkezdi szivatni az embereket.

Tudod van egy nagyon rég megírt vers amit a managerek tökéletesen elfelejtettek, és mint látható te is.

"Habár fölûl a gálya,
S alúl a víznek árja,
Azért a víz az úr!"

Ha nem mond semmit akkor régen rossz, hogy te tartod netán magad értelmiségnek...

Majd egyszer ha szellemileg is felnõsz akkor majd észre fogod venni hogy egy managerekkel teli lakatlan sziget pár nap alatt elnéptelenedne mert éhen és szomjan halna az összes, miközben a tanulatlan suttyók vidáman kialakítanak egy komplett gazdaságot és autonóm falut nélkülük. ;)

De hogy megértsd a dolgot: csinálj magadnak egy íróasztalt, nem ikeás alkatrészekbõl, hanem egy fából ami ott áll kint az erdõben. Ha sikerült akkor beszélhetünk a managerek életképességérõl a társadalomban. ;)
Jut eszembe, attól függetlenül, hogy paréj voltál, és nyomtam az orrod alá egy fricskát, a vallásról alkotott véleményedben osztozom. Felesleges olyan tévedésekbe esni, hogy azért, mert valamit kifogásolok a mondandódban, egyben mindenben ellentétes véleményt formálnék.
Nem errõl van szó. A Muszlimoknak osztogatják a Koránt. Hihetetlen, hogy sok elmaradott helyen csak annyi az iskola, hogy a Koránt olvassák. Ezzel a Korán osztogatással egy céljuk van, az iszlám radikalizálása.
"Gondolom nem véletlen van már a négy felkiáltóhjeled, és meglehet hogy most majd én is fogok kapni, de nem bírom megállni, és nehezen bírom visszafogni magam.

Te agyatlan seggszájú félsznob pöcs... bazd meg.. lottón nyerted az agyvelõd, és apuci pénzébõl vásároltál valami diplomát mi? Mert hogy két fadarabot nem raktál egymás mellé, és hogy lövésed sincs a gazdaságról az tuti. Mégis mi a retkes faszt gondolsz, mi történne ha minden ember hozzád hasonlóan csökött barom módjára vonszolná a puhos testét a manager képzésekre? Elvégzik... és utána? Lenne szerinted irodája? NEM! És miért? Mert nem lenne aki megcsinálja a puccos asztalkáját, a kényelmes seggmasszírozós fotelkéjét, nem lenne senki aki a nikotinéhségét csillapító cigikét elõállítaná, mert a mánágersíg a menõ... persze, lehetsz több diplomás manager de abból nem fosz megélni a dolgozók nélkül. A tisztes melóst pedig ahelyett hogy lenézné a magadfajta pöcs, inkább nyisson nekik ajtót és engedjék elõre a sorban, mert a kétkezi melósok miatt bámulhatod a tévéd, a monitorod, miattuk tömheted kétpofára kajával."

Nyugi, ahhoz be kellene panaszolnom téged, hogy felkiáltójeleid legyenek, olyat meg nem teszek. Egyébként én nem voltam trágár, mint te. Olyanokért kaptam, mint "te agyhalott idióta".

Egyébként nem is értem, mit háborodtál fel, amikor konkrét sudribunkóságodra reagáltam. Ez volt az a bizonyos levél:

-------------------
"Most komolyan, szerinted aki a termelésben dolgozik és nem csak a seggét növeszti egy iroda dobozkában az már a netet sem tudja használni, vagy annyi esze sincs hogy (fél/ál)tudományos fórumokra járjon? Tudod vannak értelmes és intelligens emberek akik enyhén beteges módon, de legszívesebben feldarabolnák egy láncfûrésszel az irodisták, és managerek felét, mert az ilyen légkondi és facebook függõ, semmittevõ vinnyogó kaját sz*rrá alakító humanoid mocskok."

Az önbecsüléseden úgy is tudnál javítani, ha képeznéd magad, és akkor nem neked kellene a gyártósor mögött betanítottként meggebedni, a többi nyolc általánosból kibukottal. Addig, amíg nem vagy többre alkalmas, addig hálálkodjál a managereknek, hogy esélyt adnak neked arra, hogy etethesd a pulyáid.
---------------------

Most ezért borultál ki ennyire?

Egyébként mi lenne ha felfognád, hogy csak egy fogaskerék vagy, mint a manager. Csak õ több megbecsülést kap. De te nem is érdemelsz annyit, mint õ. Neked is annyi képességet kellene felmutatnod, és akkor lehetnél a helyén. Nem haragudhatsz rá azért, mert képzetlenebb, értéktelenebb vagy nála. Az nem az õ hibája, hogy te csak annyi vagy, amennyi. Ez így jó. Legyél több, tanulj, fejlõdj!
Hitetleneknek hazudni nemhogy nem bûn, de szükséges a próféta szerint. A Korán sem való eredeti formájában a hitetlenek kezébe, mert túl sokat fognak megtudni a mohamedánok terveibõl.

"Pont, hogy a Korán az, ami változatlan már a leírása óta. Persze vannak hamisítványok, amik a zárt (tudatlan) kozosségekben terjedhetnek, úgy tudom leginkább a síita világban van ilyen. De a tobbség (nemtom most éppen hány milliárd ember) vissza tud keresni a forráshoz, ossze tud hasonlítani kéziratokat."

Tévedsz. Tilos módosítani a Koránt. Ettõl még hamisítják. Mégpedig a szaudiak. Egy német proffot, aki tanulmányt kezdett készíteni, hogy miként hamisítják a Koránt, jól meg is fenyegették.
"Bocsánat, azt hittem konkrét dolgot tudsz konkrét helyrõl."

Marokkótól Pakisztánig osztogatják a mecsetekben az ingyenes Koránt egy szaudi alapítvány szervezésében. Tudni kéne nekem fejbõl annak a terroristaképzõnek a postacímét vagy mit vársz tõlem?
Nyilván, totál egyértelmû, hogy a maják, egyiptomiak, görögök, zsidók, muzulmánok, hinduk stb. mind tévedtek/tévednek, csak a keresztények találták el a tutit.

Az egész Jézus zsidó konfliktus abból ered, hogy a megváltó meg volt írva a korábbi iratokban, csak nem egészen erre számítottak. Tulajdonképpen, ha nem úgy olvassuk az Ó és Újszövetséget, hogy egyiknek kötelezõ jelleggel a másikból kell fakadnia, akkor sok ellentmondás magától feloldódik. A markionita eretnekség például elvetette azt, hogy az Ószövetség legyen az alapja a kereszténységnek.

Ha osszeveted az apokrif iratokat, akkor látszik rajtuk egyfajta cenzúra, szelekció.

Mire gondolsz pontosan? Azt nem tudom hogy a vatikáni levéltárban mennyi irat van elrejtve, régebben olvastam magyar kutatók leírásait, akik a magyar múlt feltárása érdekében kutattak ott, de õk nem írtak semmiféle akadályoztatásról, még csak finom utalás szintjén sem. Persze ez sem jelent semmit, mert egyházi emberek lévén egyfajta lojalitással viseltetnek az egyház felé. Viszont a régészeti feltárásokra és az azokkal kapcsolatos publikációkra semmiféle hatásuk nincs.

Amit leírsz, az csak a Te csökött vallásos agyadban mûködik így.
Az elméleti fizikusok által megalkotott teóriákat elõbb kísérletekkel bizonyítják, majd alkalmazott fizikában megvalósítják. Ha az elmélet a gyakorlatban nem mûködik, a teóriát elvetik. A fizikusnak nem azt hisszük el amit mond, hanem arról gyõzõdünk meg, amit tényszerûen bizonyítani tud. Ha a Mars szonda eljut a céljához, akkor a megvalósításhoz szükséges mögöttes tudást és elméleteket már csak tényként lehet kezelni. Tallán még Te is képes leszel felfogni, hogy ez miben különbözik egy vallásos mesétõl, amit mindenféle bizonyítás nélkül, örök igazságként és tényként próbálnak a hülyébbek torkán lenyomni.
Tetsuo
Olvasd el még egyszer a hsz-t. ;)

Tetsuo
Te húgyagy :)! Itt rólad van szó, meg minden emberrol kulon! Te végigvezettél minden kíserletet, hogy magadnak igazold, amit hallottál? Nem.
Te hiszel a fizikusnak, aki helyetted elvégezte a kísérleteket, legalábbis azt mondja a tanárod O volt az, aki elvégezte, meg azt írja az újság, ilyen-meg olyan kutatólaboratóriumokban is elvégezték. Az interneten tobb weboldalon is ez szerepel, meg hozza magyarázat.
Te (meg más is) ezeket elhiszi, mert szuletésed óta szerzett tapasztalatok alapján ez a legvalószínubb, hogy ami hivatalos, elterjedt, sokan mások is úgy gondolják stb. az az igaz.

Tetsuo
Ha Jézus az Isten fia, akkor valószínuleg meg van említve korábbi szent iratokban is.
Ha mégsem találsz róla leírást, az 2 dolgot jelenthet: vagy hianyosak az iratok/cenzúrázottak/hamisak vagy mégsem Isten fia volt, kisebb jelentosegu ember volt.
Ha osszeveted az apokrif iratokat, akkor látszik rajtuk egyfajta cenzúra, szelekció.
A vatikáni konyvtárból is kikérheted a régebbi iratokat vagy azok másolatait... amirol tudunk, hogy ott van. Amit nem hoztak nyilvánossagra, azt nem tudod kikérni, mert nem ismered. így nem is tudod, hogy van olyan.
De eros a gyanu, hogy van. Komoly dezinformálás folyik a világban kérem. A Vatikán jelentosége nagyban csokkent, de ok is része a káosznak.

Pedig különbözõ. Te hiszel pl a szellemekben és az ufókban, és az ufó szellemekben. Áldozol nekik, imádkozol hozzájuk... ez a hit. Eljársz templomokba/zsinagógákba/mecsetekbe/miegymásokba és imádkozol valakihez akirõl mások meséltek neked, amit/akit soha nem láttál/tapasztaltál, csak mások mesélték. Amikor valaki azt mondja neked hogy hinned kell mert különben ez vagy az lesz, az vallás.. egyház. Ha elhiszed hogy holnap a dogán nem fogsz megbukni és meg fogod tudni oldani a másodfokú egyenleteket tanulás nélkül, ez hit. :D kb
A Holt tengeri tekercsek Ószövetségi könyvek és apokrifok gyûjteménye, nem szerepel benne Jézus. Újszövetségi apokrifek (Nag Hammadi tekercsek) pedig ki van adva nyomtatásban és magyar nyelven is, ennyire cenzúráz a Vatikán...

Naugye! A titkárnõnek volt hite. :)

往前看同志

MuchACHO79
Hm, lehet valami a fõcímben. Egy délután az hallatszott ki a fõnök irodájából: oh istenem, óh istenem. A titkárnõ következõ fizetése már 50%al megemelkedett. HIába na, megjelent a vallás...

---------------------------- :-/

De mibõl lett módosítva? Amíg nem kanonizálták, addig nem beszélhetünk Bibliáról. Onnantól meg már nem szerkesztették át.

Szóval az IMF is államkötvényeket vásárol fel, nem hitelez?

"Mellékesen pont a reformátusok raktak az utcára jópár rokkantat a "rendszerváltás" után mondván, hogy az az õ épületük volt."
Ezt javítanom kell:
Mellékesen pont a református egyház rakott az utcára jópár rokkantat a "rendszerváltás" után mondván, hogy az az õ épületük volt. Álszent bunkók...

往前看同志

"A reformatus egyhaz pl. demokratikusan szervezodik a hivek szintjetol. (van valasztas minden tisztsegre, gazdasagi felugyelobizottsag a civil hivekbol, a lelkeszek, a tanitok es a gazdasagi donteshozok szetvalasztasa, stb.)
Ha az egyhazat betiltjuk, akkor a hivek nem tudjak szabadon gyakorolni a vallasukat. Ezt a megkozelitest utoljara rakosi probalta, tehat barki abban hitt amiben akart, de gyulekezni es beszelgetni azt tilos volt. Marpedig egy egyhaz alaptevekenysege nagyjabol ennyi. Erre jon meg ra az oktatas, a korhazi tevekenyseg es a tobbi segito feladat."
Nem értem miért ne gyakorolhatnák a vallásukat az emberek irányítók nélkül? Rákosi egy akasztani való barom volt, ehhez nem fér kétség, de ettõl független, még lehettek részigazságai. Õt idecitálni nem is túl korrekt szerintem. Már csak azért sem, mert pont a kereszténység égisze alatt sokkal nagyobb intolerancia tombolt, ill. tombol a világban. Azt sem állítottam, hogy a gyülekezést be kellene tiltani. Semmi kivetnivalót nem találok abban, ha az egyformán hívõ emberek összejárnak és építõ jellegû közösséget alkotnak, mindaddig amíg nem gondolják azt úgy, hogy nekem is oda kellene járnom.
Az oktatásból az egyházakat, valamennyi egyházat, tûzzel, vassal kegetném ki! Hogy jön ahhoz bármelyik egyház, hogy a saját meggyõzõdésem kialakulását, hogynemondjam, spirituális fejlõdésem, ilyen káros módon befolyásolja, elgáncsolja pusztán azzal, hogy kijelenti, enyém az igazság?
Arról nem is beszélve, hogy a hitet nem kell tanítani... Az vagy van vagy nincs.
A korházi tevékenység nem egyházi feladat! Merõben a tudományra épül, amit az egyházak megvetnek és lenéznek. Az utolsó kenet feladásához pedig nincs szükség arra, hogy korházak tulajdonjogát birtokolja, bármelyik egyház. Mellékesen pont a reformátusok raktak az utcára jópár rokkantat a "rendszerváltás" után mondván, hogy az az õ épületük volt. Álszent bunkók...

"Ha az egyhazakat betiltanak es atvennek a feladatukat allami kezbe, akkor az osszes alapitvanyt es civil szervezetet is be kellene tiltani, mert ugyanazt csinaljak."
Ezelõtt 2000 évvel Cicero már leírta a De re publica-ban, hogy miért jött létre az állam, illetve, hogy mi lenne a szerepe. Nem gondolom, hogy egy jól mûködõ államban, szükség lenne ezekre a szervezetekre. Ha pedig az állam nem tölti be a tisztségét akkor arra kényszeríteni kell, vagy újra kell szervezni.

"Persze meg lehetne szuntetni a tortenelmi egyhazak es az alapitvanyok allami tamogatasat, de amikor ez legutobb felmerult mindeni elkezdett antiszemitazni."
Meg is kellene, mert a hasznuk jóval kevesebb, mint amennyit költenek.

往前看同志

A menedzserek hálálkodjanak szerintem, még addig amíg tehetik... Kezd a világ változni, nem lennék benne biztos, hogy ezek az ingyenélõk megmaradnak majd a jövõben. Túl sokat fogyasztanak, produktum elõállítása nélkûl.

往前看同志

Azért mert egy szavunk van különbözõ fogalmi tartalmakra nem kell összemosni õket. A tudós felállít egy elméletet és azt hiszi ez a gyakorlatban is be fog válni, a hívõ bemegy a templomba imádkozni és azt hiszi majd istenke megsegíti. Te a szó miatt egy kaptafára húzod az egészet, pedig a kettõnek köze nincs egymáshoz.
"Elhisszuk, amit mások (szuleink, tanárok, akárki) mondanak, konyvekben van, tv-ben mondják stb"

Nem igaz! Szerinted ha a tudomány csak hiten alapul, akkor hogyan értékelhtõk a gyakorlai bizonyítékok? Ha a fizikus azt állítja, hogy meg tudja építeni és oda tudja küldeni egy másik bolygóra a szondáját, akkor azt nem elhinni kell, hanem megnézni, hogy sikerült-e neki! Ha igen, onnantól az állítása -és a mögöttes elméletek ill. tudás- nem hit, hanem TÉNY!

Most pörgesd meg ezt fordítva! A hívõ csak állít valamit, de soha nem tudja bizonyítani.
Ez a jelzõ halmozás csodálattal tölt el. "Vallás és hit.. két nagyon eltérõ dolog", valójában, nem.
Willenbrock
A valóságot csak a tudomány,meg a tapasztalati tények jelentik.Nem értem,hogy tudnak néhányan olyasmiben hinni,ami ellentmond minden józan észnek,viszont átláthatóan emberi kreálmány,mint pl a keresztény vallás világképe.Bár a tudományban vannak tévedések,mégis minden amit tudunk magunkról és a világmindenségrõl,az csakis tapasztalatok révén tudjuk.A tapasztalati úton megszerzett tudás bizonyítható is,így ismerte meg az ember a valóság törvényeit.A hit számomra ott kezdõdik,ahol a tudomány véget ér.Pl a csillagászat sok mindent megmagyaráz,de az univerzum keletkezésének miértjét és hogyanját pontosan nem ismeri.Ezzel nyitva hagyja a lehetõséget egyfajta teremtõ isten számára is akár.A világegyetem,vagy az anyag tulajdonságai annyira elképesztõek,sok szempontból ma is érthetetlenek,hogy a tudomány még sokáig nem fog tudni mindenre választ adni.Az is lehet,hogy egyszer maga a tudomány jut el odáig,hogy bebizonyítja majd egyfajta isten létezését.Isten létezése nyitott kérdés,de a Bibliát csak ókori bölcsességek,szent iratok szemelvényének tartom,amit emberek írtak és állítottak össze,és semmi köze nincs semmilyen istenhez,meg isteni sugallathoz.

Gondolom nem véletlen van már a négy felkiáltóhjeled, és meglehet hogy most majd én is fogok kapni, de nem bírom megállni, és nehezen bírom visszafogni magam.

Te agyatlan seggszájú félsznob pöcs... bazd meg.. lottón nyerted az agyvelõd, és apuci pénzébõl vásároltál valami diplomát mi? Mert hogy két fadarabot nem raktál egymás mellé, és hogy lövésed sincs a gazdaságról az tuti. Mégis mi a retkes faszt gondolsz, mi történne ha minden ember hozzád hasonlóan csökött barom módjára vonszolná a puhos testét a manager képzésekre? Elvégzik... és utána? Lenne szerinted irodája? NEM! És miért? Mert nem lenne aki megcsinálja a puccos asztalkáját, a kényelmes seggmasszírozós fotelkéjét, nem lenne senki aki a nikotinéhségét csillapító cigikét elõállítaná, mert a mánágersíg a menõ... persze, lehetsz több diplomás manager de abból nem fosz megélni a dolgozók nélkül. A tisztes melóst pedig ahelyett hogy lenézné a magadfajta pöcs, inkább nyisson nekik ajtót és engedjék elõre a sorban, mert a kétkezi melósok miatt bámulhatod a tévéd, a monitorod, miattuk tömheted kétpofára kajával.

Ezek után meg még normális legyen az hogy egyesek még egyenlõbbek legyenek? Tehet arról a szerencsétlen hogy olyan családba született akiknek a vallása nem igényelt extra szünetet? NEM!

Vallás és hit.. két nagyon eltérõ dolog. Most õszintén.. hány olyan nem idén barnult embert láttatok már akinek vastag aranyláncon lóg a kereszt miközben késsel fenyeget hogy add át az értékeid különben megszurkál kicsit? Én egyel többször mint akartam... divatból hordta a keresztet, vagy annyira semmibe vette a hitének a törvényeit? Akkor én mint esetleges munkáltató miért ne vehetném semmibe a hitét a melósnak? Azért vettem fel hogy kecskét áldozzon? NEM! Akkor ne akarjon kecskét áldozni.. max beáldozhatja a szünetét, vagy késõbb ledolgozza a kiesett munkaidõt.
Tetsuo
Ne offolj. A hited hogy jon ide? :O Kit érdekel?!
A vallásokról van szó, meg a jelenségrol általaban, nem az sg-olvasók hitérol. ;)

Hozzáteszem, hogy sok filozófus szerint a hit eleinte tudás volt. Csak a késobbi generacióknak maradt a remény és a feltétel nélkuli hit.
De talán egy embernek az eeltében torekednie kell(ene) arra, hogy tudja is a Hagyományt, ne csak higgyen vakon. Tehát keresse a bizonyosságot, ami a mai világban nem (sem) egyszeru.

Tetsuo
A vallás az egy hivatalos szerv altal predikalt valami, ami általaban úgy módosul, hogy a hatalmat gyakorlóknak kedvezzen.
Az eredete ettol még lehet igaz. Attól, hogy a Vatikán ordogi vagy legalábbis világi célokat kovet stb. még Jézus hirdette eredeti tanok lehet, hogy igazak.
Vagyis a vallások mukodésének cáfolata nem cáfolja automatikusan a vallások eredeti tanait.

A hit pedig olyan misztérium, amire a materializmus nem adhat választ, ugyanis minden ember információinak legnagyobb része hiten alapszik. A vilagról alkotott képunk min. 99,99%-a csak hit.
Elhisszuk, amit mások (szuleink, tanárok, akárki) mondanak, konyvekben van, tv-ben mondják stb. A materialista világképre emiatt sem lehet tobb bizonyíték, mint egy kiforrott vallási világképre.

A (nagyobb) vallások látszólagos ellentmondásai, utkozései (egymással), abban is kereshetoek, hogy megromlottak.
Az sincs kizárva és lássuk be ez a valószínu, ha igaza lehet bizonyos mai vallásoknak, hogy régen volt az "igazi tan", majd tobben, tobbféleképpen kezdték magyarázni, mást-mást hangsúlyoztak stb. így eltávolodtak egymástól és az osi kiindulástól. Tehát az eredeti Hagyomány fokozatosan romlik, az emberiség távolodik tole.
Ezért is jelenik meg sokszor ugyanaz a "mítosz" vagy jelkép kulonbozo helyeken és idoben. Ezért van egy alapveto hasonlóság(mag) a nagy vallásokban, amit kutatva fel lehet fedezni.

Mondjuk errõl Hamvas Béla ezt írta a Patmosz-ban (visszaemlékezve egy idoszakára): „…Kierkegaardnak Az idõ bírálata címû tanulmánya kezembe került. Nincs társadalom, nincs állam, nincs költészet, nincs gondolkozás, nincs vallás, ami van romlott és hazug zûrzavar. Pontosan így van, gondoltam. De ennek valamikor el kellett kezdõdnie. Elkezdtem keresni a sötét pontot. A proton pszeudoszt, vagyis az elsõ hazugságot… Visszafelé haladtam a múlt század közepétõl a francia forradalomig, a felvilágosodásig, a racionalizmusig, a középkoron át a görögökig, a héberekig, az egyiptomiakig, a primitívekig. A válságot mindenütt megtaláltam, de minden válság mélyebbre mutatott. A sötét pont még elõbb van, még elõbb. A jellegzetes európai hibát követtem el, a sötét pontot magamon kívül kerestem, holott bennem volt…”

Willenbrock
Én sem hiszem,hogy Jézus Isten fia lett volna,csak annyira mint bármelyik más ember.Azt sem hiszem,hogy Mária szûzen szülte volna.

Tetsuo
A holt-tengeri tekercsek sajnos eros cionista cenzúra alatt vannak, ahogy a Vatikán is. Gondolhatod, hogy semmi olyat nem hoztak volna nyilvánosságra, ami cáfolja a zsidók tanait. Gyengébbeknek írom, nem neked: Pl. ok tagadják Jézus isteni szerepét.

Tetsuo
Pont, hogy a Korán az, ami változatlan már a leírása óta. Persze vannak hamisítványok, amik a zárt (tudatlan) kozosségekben terjedhetnek, úgy tudom leginkább a síita világban van ilyen. De a tobbség (nemtom most éppen hány milliárd ember) vissza tud keresni a forráshoz, ossze tud hasonlítani kéziratokat.
A Bibliával nem ez a helyzet, hiszen ott voltak zsinatok, fokent az elso és második, ahol a legtobbet változatattak rajta. De az egészet nem tudták, mert már akkor is elterjedt volt.

Tetsuo
A hatalmi harcokat hol erre fogták, hol arra.
Ráadásul az egyházak ténykedései nem feltétlenul egyenlok a hirdetett tanokkal.
Pl. a Vatikán kb. Jézus tanításainak az ellentettjét cselekszi.
A Vatikanban óriási vagyon van! Jézus elítelte a gazdagságot.
A hazugsággal ugyanez a helyzet. ;)

Nameg mindig a botrányok alapjan ítél a nép. Szóval egy nagyon pici kisebbségi negatív dolog miatt az egész kozosséget elítéli. (Fokent a liberálisok.)
Pl. az inkvizíció által kivégzettek csak a toredéke volt a királyságok által legyilkolt (politikai, PR. stb. okból) pogányok, boszorkányok, eretnekeknek.
Az amerikai mészárlások hatalmi, foldszerzési célból torténtek. Az odavitt néhány pap csak szentesítette az eszkozt.
A talán tényleges vallási hadjáratok a keresztes hadjáratok voltak Jeruzsálem felé, de ott is volt (mellékesen) hatalmas vagyon meg kereskedelmi útvonal.

Pár gondolat tõlem, tehát nincsenek kõbe vésve (mint a tízparancsolat).
Egyház és hit. Egyház nélkül honnan tudnád hogy miben higgy ? (feltételezem, azt se tudnád hogy van isten amiben hinni kell)
Magasrendû erkölcsiség (már ha van ilyen (ami csak egy megállapodás, ami próbálja biztosítani a faj fennmaradását)). Ilyet mindenhol fel lehet lelni (én pl. a micimackóban leltem rá)
Dohányosok: pro és kontra, most csak a kontra: rengeteg pénzt fizetnek be a közösbe (hoggy mire használják a közöst az egy más kérdés). Munkahelyeket teremtenek. Elõbb halnak meg, tehát nem terhelik a nyugdíj kasszát. A dohányzás megnyugtatja a dohányost, így jobban tud koncentrálni a munkájára. Elõbb halnak meg (vagy ezt mondtam már ?) tehát valamelyest csökkentik a túlnépesedést.
Kádár rendszer és államadósság: talán aki ebben a témában hozzászól utánanézhetne az adatoknak, hogy mennyi volt akkor és most (az inflációt is beleszámolva (infláció, na ez is megérne egy hosszabb misét, hogy stílszerû legyek)).
Oldal 1 / 3Következő →