1142
Oculus Rift virtuális sisak.
-
DonPedro22 #822 Egyenlőre 2 nagy áruház kapott az egyik a Best Buy a másikat nem tudom de az is amerikai azt hiszem...
-
Hasselhoff72 #821 Europaban kapnak kereskedok? -
DonPedro22 #820 Kb őszig kell várni a rift kontrollerekre de nemsokára jön a The VR-os srácok összehasonlító videója hogy melyik jobb egy kicsit, de pár videóból már kiderült hogy a Rift kisebb mint a Vive és könnyebb valamint Jani említette hogy jobbak a színek a Riften.
De most még egyértelműen a Vive van előnyben a kontrollerek miatt.
Ja és a Riftből 1 kábel megy ki a fejpánt mellett a Vive-nál 3-4 valamint a Vive-hoz van valami kis box amibe a headsetet kell dugni a másik felét a gépbe.
Rifthez ilyen nincs mert bele van építve a fejesbe, és persze az anyaghasználat is jobb a Vive full műanyag és az elején az érzékelők nem valami szépek. Riftnél ezek nem látszanak szép letisztult forma valamint szövet borítás és a nagyobb méretű jobb minőségű lencsék.
Kb ennyit tudok a 2 headsetről most. -
DonPedro22 #819 737 euro szállítással együtt -
priluki #818 valaki nem probálta a war thundert? elvileg müködik a legujabb rift driverrel de nekem még se megy .. csak fekete kép.. ?! -
#817 Hát, így nézegetve a videókat, már a videókon is látszik (úgy értem, a játékok kipróbálása nélkül), hogy bármiféle motion tracking nélkül a VR-nek nincs értelme. Nem autentikus, nem hiteles. Pl. nem tudok "kétkezi munkát" átélni, miközben mind a két kezemmel ugyanazt az egy kontrollert fogom. Hacsak nem vmi FPS-ben nyomom kétkezes karddal. :P De ez meg nagyon leszűkíti a felhasználási kört.
Szóval eddig vagy Vive, vagy várakozás a Riftes megoldásra... A Rift megvételével együtt.
Legalábbis számomra.
Utoljára szerkesztette: Maala, 2016.05.04. 15:21:45 -
#816 -
wolfhgb #815 Rendelt mar valaki mondjuk nemetorszagi cimre innen oculust? Mi a helyzet az araval? Mennyiben all meg a vegosszeg postaval vammal egyutt? -
wolfhgb #814 Letezik az, h az elorendelesekre honapokat kell varni, amerikaban meg mar boltban polcrol kaphato a vegleges valtozat? -
wolfhgb #813 Nem ugy volt, h 2 progival adják a rift et? Most már csak az idiota rokás játékukat irják az oldalon mint tartozékot a rifthez. -
#812 CV1-et meg nyilvan nem lattam, a Vive-ot viszont most ki tudtam probalni nemreg kb 2 percre. A kontrollert tenyleg eleg jol kovette, de az alkalmazas nem volt tul jo hozza, csak forgolodni/lovoldozni kellett, nem hasznalta kulonosebben ki a kontrollert sem es mozogni se kellett a jatekban. Technikailag nem volt rossz amugy, de pl a mozgas nekem nem tunt folyamatosabbnak az Oculus-nal, de ez lehetett az alkalmazas hibaja is. -
DonPedro22 #811 Kaptam mailt hogy késni fog a Rift Július elején érkezett volna de Júli vége augusztus eleje lett belőle. Vive már Júniusban itt lesz de nem is ez a lényeg... hanem tulajdonképp még egyikről sem tudunk normális és komoly tesztet nézni hogy az ember el tudná dönteni melyik jobb egy kicsit de az eddig látottakból a Vive meggyőzőbb volt nekem.
Sok dolog van a Rift mellett is szóval nem mondom hogy rossz, mert pl: letisztultabban néz ki és gondolom más lencséket használnak azt tudom hogy Zeiss lencsék vannak a Riftben de Vive-ban nem állítólag a Viveban lévő kijelzők kicsit jobbak mint a Riftben de ezt sem tudom biztosra mert még a TheVR srácok nem tudták tesztelni mert nekik is késik a Rift és összehasonlító videót várok de ha esetleg úgy jön ki a tesztekből hogy a Rift jobb akkor ősszel eladom a Vive-ot és veszek Riftet, ennyi. -
#810 A rifttel nem lesz az arcod "kormos". Komoly érv ez mellette! :)
Előbb mondtad le, minthogy írták a korábbi időpontot? -
DonPedro22 #809 Átgondoltam a dolgokat és visszamondtam a Rift előrendelést és módosítottam Vive-ra... lehet hülyeséget csináltam mert meg kellett volna várnom pár teszt videót stb de nem tudtam kivárni... az Oculus-tól is visszaírtak hogy valamikor Júli 25 és Augusztus 8 között fogom megkapni a Riftet... most hogy előrendeltem a Vive-ot azt írták hogy Júniusban már meglesz. Nem tudom jól döntöttem-e... végül is a döntésemet a TheVR-os srácok első Vive-os videói miatt változtattam meg. -
#808 jogos -
#807 Illetve h apr 12-en varhatoan frissitik a rendeles statuszt, es hogy fedezik a szallitasi/kezelesi koltsegeket -
DonPedro22 #806 Köszi :) -
#805 Tömören annyi , hogy valamilyen "váratlan" alkatrész hiányuk, de dolgoznak rajta bla-bla, és a honlapjukon nyomon követheted a rendelés változását bla-bla, ha kérdésed van lépj kapcsolatba velük blabla -
DonPedro22 #804 Ma kaptam az Oculus-tól egy mailt de mivel nem vagyok perfekt angolos ezért a lényeget lefordítja nekem valaki? Gugli fordító elég érthetetlen volt :P
We know you're anxious to receive your Oculus Rift and apologize for not updating your order status sooner. We've been working through an unexpected component shortage, and unfortunately, that issue has impacted the original shipping estimates for some early customers.
We're working hard to get up-to-date ship windows, and you should expect to see your order status updated on oculus.com by Tuesday, April 12. Although many Rifts will be arriving on schedule and in line with original estimates, we'll be covering shipping and handling costs for all orders placed through today.
We're shipping rifts everyday. Don't hesitate to reach out to the Oculus support team if you have additional questions. -
#803 Mayo Clinic might have the cure for VR motion sickness -
Hasselhoff72 #802 Tudom:)) nade lehet hogy csokkent lato:))) -
Solt #801 Óóó... hát nálam is ez a kérdés, ráadásul nálam ott van a repülés is! :) Kipróbálom, aztán döntök... iRacing topikban van olyan júzer aki már a DK2 kedvéért is "kukázta" a három monitoros rendszerét! :) -
Hasselhoff72 #800 Nade mivel szimezzek triple+trackir vagy vr:) -
Hasselhoff72 #799 Jol bele gondolok akkor felbontasban jobb pl a gearVR egy S7-el, nem? Gondolom itt.veget ernek az elonyok:D
Azt kell mondjam a felnott:))) felhasznalas azert elegge ut:)))) -
Solt #798 De az az érzés, hogy OTT VAGY az most is a csúcs lesz, mivel még ilyen nem volt... :) Nálam amikor a haverok kipróbálják a TrackIr-t, már attól megy a szájtátás... :) -
Hasselhoff72 #797 Úgy hogy az volt a csúcs:)) Itt viszont vissza lépés van erősen, igaz kapsz valami mást. -
Solt #796 No, közben vége az NDA-nak, itt az első review: LINK -
Solt #795 Rossz irányból közelíted meg... attól, hogy valakinek mondjuk tökéletes a 27"-n az 1080p, az nem azt mondja, hogy nem látja a különbséget a valóság és e között, hanem azt, hogy az a látvány már elég neki ahhoz, hogy bele tudja élni magát a játékba. Megint csak a régi idők példáját tudom hozni... anno a Doom-nál is láttuk, hogy a grafikája egy kalap kaki a valósághoz képest, de az élmény ezt tudta feledtetni. Valószínűleg a júzerek többségénél ez lesz most is... az egész VR élmény annyira újdonság, és annyira más az eddigiekhez képest, hogy ez felül fogja írni a látvány hiányosságait.
-
#794 A Gear VR azert messze nem a sima "telefonos kutyu" kategoria, azt inkabb a Cardboard-ra es hasonlo kezdemenyezesekre mondanam. A Gear VR sztem minosegben kozelebb van az asztali rendszerekhez, mint a tobbi mobilos kutyuhoz. A szoftveres reszet ugye alapbol az Oculus csinalja (Oculus Mobile), es hardveresen is ugyanazok csinaljak, mint a nagy Oculus-t, ugyanugy Samsung SAMOLED kijelzo van benne, meg a low persistence is ott van benne es aktivalodik VR modban (csak keves hz-en, igy vibral).
Solt: ez mondom, hogy ez meg boven nem a szubjektiv kategoria. Aki 4k-ra azt mondja, hogy az neki mar tokeletes hozza (tehat semmivel nem latja rosszabbnak a felbontasat, mint a valosagot), az vagy hazudik, vagy nagyon rosszul lat. -
Solt #793 Doom esetében, hogy vonatkoztattál el tőle, hogy ocsmány a grafikája? :D -
Hasselhoff72 #792 Biztos lesz olyan, pl én:D Nem is értem hogy lehet elvonatkoztatni töle:( Puding meg a próbája:) -
Solt #791 Az biztos, hogy próba nélkül nem szabad megvenni, és lehetőleg azzal a programmal kell kipróbálni amivel leginkább játszanád. Tuti lesz olyan, aki a gatyájába csinál az élvezettől, és lesz olyan aki nem tud majd elvonatkoztatni a kép minőségtől. Utóbbiak még várhatnak pár évet mire eljön az ő idejük... :) -
Solt #790 De ez egy szubjektív dolog, mint ahogy az is szubjektív és egyénfüggő, hogy valakit zavar a vsync hiánya, van aki észre sem veszi. Ott vannak a képek a Vive belsejéből... a 4K ennél majdnem háromszor több pixelt tartalmaz. Ez már az a szint, amire bőven kijelentheti valaki, hogy neki az már "tökéletes". Ne akarjuk már kivetíteni másokra a saját igényeinket... tessék elfogadni, hogy a tökéletes definíciója egyénenként eltér, nem mindenkinek ugyanazt jelenti. -
Hasselhoff72 #789 Ezt mondom én is, remény hal meg utoljára:)) Simhouse jó lenne de nem vagyok otthon:)) De csak tolnak itt a mediamarktba vagy valami:D -
Solt #788 Szerintem ezeket a telefonos kütyüket nem szabad az OR-hez, Vive-hoz mérni... nem csak a hardveren múlik sok, de a programon is... DK2 esetében például volt olyan program ami nem is a DK2 natív felbontásán futott. Linkeltem képeket a Vive-ról, azon láthatod, hogy belefényképezve milyen képet ad... szerintem az már bőven az a kategória, ami játszható. A CV1 lencséjéről meg azt mondják jobb mint a Vive-é...
Biztos lesznek olyan helyek ahol demózzák őket majd, de gondolom rengeteget kell majd várakozni... főleg eleinte. Érdemesebb lesz majd mondjuk a Simhouse féle helyekre befizetni.... -
Hasselhoff72 #787 Most bohockodok vele pont:) egy S7 es egy G4-el mindkettő QHD de ez nekem kevés lesz szerintem, szemenként 4k:) -
#786 Errol nem akartam vitatkozni, de most ugy latom, megis szukseges. Szoval akkor tegyuk gyorsan rendbe a dolgokat: egy 4k-s kijelzovel, hasonloan nagy latoszogon senkinek nem lesz tokeletes a VR, akinek egeszseges szeme van. Max annak, aki vak, vagy olyan rosszul lat, hogy az utcara is felve megy ki, mert nem latja ha jon egy auto. Ez ezen a szinten meg nem egy szubjektiv dolog, hogy valakinek annyi is eleg lesz majd, valakinek tobb kell majd. Olyasmihez legalabb 8k, de inkabb 16k kene, raadasul inkabb szemenkent.
Hasselhoff72: felbontasban az S7-nel pedig nem lesz sokkal jobb a CV1 sem, az foleg a vibralasban lesz joval jobb 90 Hz miatt.
Utoljára szerkesztette: skinnyman, 2016.03.28. 10:54:54 -
Hasselhoff72 #785 Nem is ezt vitatom:)) Csak hogy nekem nagyon rece volt a VR az S7-el:)) Nem mondtam hogy a CV1 is fos mert azt nem néztem.
Azt nem tudom hogy mikor lehet kipróbálni ezt kereskedelmi forgalomban? Ősszel talán már igen? Remélem, ide eleve első körben szállítanak. -
Solt #784 Mint ahogy most sincs jobb, mint a jelenlegi VR szemüvegek... tudjuk, hogy lehetne szebb a képe, mint ahogy anno tudtuk a Doom-ról is, hogy lehetne szebb... mégsem azzal voltunk elfoglalva, hogy milyennek kéne lennie! :) -
Solt #783 Most akkor vitázzunk arról, hogy kinek mi a tökéletes? Esetleg várjuk el azt, hogy mindenkinek az legyen a tökéletes ami nekünk? :) Van akinek a 27"-n a 1080p borzalmas... van akinek tökéletes... nem vagyunk egyformák, mint ahogy az igényeink sem azok. Lesz olyan, akinek a 4K-s VR tökéletes lesz, és nincs is ezzel semmi gond... :)