1142
Oculus Rift virtuális sisak.
-
penge20 #862 Motion sickness Oculusba nincs , ha ülve játszol és az egeret vagy a billentyűt vagy kormányt használsz?
Engem eléggé írritált minden egyes ilyen nem rendellenes mozdulat de lehet én vagyok puding.. :-)
Screen door effect jelentősen kevésbé látható vagy csak éppenhogy Oculusban? (Tapasztalatom nincs, de összehasonlító videókon alig lehet a különbséget kivenni) -
penge20 #861 Németországgól 286 e Ft ra jön ki és lehet rendelni Magyarországra is..
Itt az oldal akit esetleg érdekel angolra is lehet állítani:
www.caseking.de -
#860 Oculus-t hol tudtal kiprobalni amugy? :) -
priluki #859 értem, tényleg pikk pakk lehet iponrol rendelni csak kicsit húzós a 350 ezres költség így elsőre.. mondjuk a dk2-öt meg el tudom pattintani majd még.. -
#858 A vive Magyarországon kapható, nem kell külföldi cím, akár az iponnál is megveheted. Oculust ebayről vagy amazonról tudsz rendelni, de drágább a szállítás miatt. Mondjuk még így is olcsóbb, mint a vive. -
priluki #857 nem tud valaki valami módot ,hogy tudnám beszerezni a Htc vive-ot nincs külföldi cim ahová rendelhetném :( -
#856 Na, Vive és Oculus is tesztelve, előbbi 1 hónapja, utóbbi pár napja. Pros és cons, röviden.
Vive:
+ Roomscale, nyilván.
+ kontrollerek
+ nagyobb FOV
- SDE, screen door effect, sokkal erősebb, mint az oculuson
- nehéz és könnyen beizzad a fejed a párnás orr-résznél
- roomscale: ez egyben negatív is, mert kell hozzá egy elég nagy szabad hely, amit nem könnyű egy dolgozóban megoldani
Oculus
+ könnyű és kényelmes, szellőzik az ember feje
+ kevésbé erős SDE (ez nagyon fontos), jobban lehet pl. filmnézésre is használni (azért messz nem desktop minőség)
+ ülős VR játékok (ami ülve játszható az kb mindegyik jobb Oculuson mint Vive-on: Elite Dangerous, World of Diving stb.)
- nincs roomscale
- nincsen még kontroller
Egyelőre ennyi. Van azért a Riftnek keresnivalója, de perpill ha valaki csak egyet vesz és van helye, akkor inkább Vive-ot vegyen. -
penge20 #855 Pár nap próbálkozás után az én véleményem az, hogy room scale nélkül a VR egy halott dolog , ezért örülök, hogy végül HTC Vive ot vettem.
Assembly próbáltam ki ahogy az egérrel vagy billentyűvel megmozdítom a képernyőt és nem a fejemmel mozgok máris rossz érzés kerülget. (vagy csak én vagyok ennyie puding :-) Fordulni meg néha kell egérrel is, mert az ember nyaka kitekeredik a székbe..
Csak ezért pedig fizetni nem igen akartam volna..
Room scale alkalmazásánál viszont semmilyen rosszullét nem fog el és ultra jó móka amit még a pixeles kijelzó se ront el.. :-) -
penge20 #854 Szánalmas az Oculus az alábbiak miatt:
1. Exclusivitás ami miatt sokáig vaciláltam ne e mégis csak a HTC Vive helyett Oculust rendeljek… (és várjak még fél évet a Magyarországi Touch megjelenésre) Sajnos pont ezt érik el az embert elbizonytalanítják , hogy ne HTC Vive ot vegyenek az emberek. mocskos módon
2. Oculus Touch előrendelését 2. negyedévre ígérték de semmi hír, hogy mikor jönne még mindig! (Ekkor untam meg az egész várakozást és berendeltem a HTC Vive ot.)
3. Kijelentette az Oculus, hogy szerinte nincs is nagy igény a room scale re … Hát nem hinném forradalmi játékélményt nyújt és mivel a vásárlás egyfajta szavazat is merre haladjon a játékipar én a room scale fejlődésére szavazok mert forradalmi irány.
4. Látják ők is, hogy az irány adott az emberek igénylik a room scalet és kitalálták a 4 kamerás rendszerrel lehetnek majdnem olyanok mint a HTC Vive a lézeres követéssel.. A probléma ezzel már tényleg csak az, hogy +3 kamera + Touch ára tuti több lesz mint a HTC Vive és mostani Oculus árkülönbsége (200 dollár) ráadásul ahogy én hallottam processzor igényesebb lesz az Oculus sok szenzoros megoldása ami miatt lehet jó erős intel procit is venni..
5. Nincs kamera az Oculushoz ami miatt nem tudom a rács rendszer megoldható e és orr résznél világosság jön be ami ront az élményen.
Ezek miatt HTC Vive -ot veszek…
-
#853 -
MasterMason #852 StarVR
http://www.shacknews.com/article/95531/acer-puts-9-million-toward-making-starvr-a-virtual-reality -
MasterMason #851 Infinitus Prime, 5K-s VR móka 3000 dolcsiért:
http://www.infinitusprime.com/ -
Neocortex #850 driverek, directx legfrissebbek? -
#849 Vegye fel a Riftet, és abban nézze a képet? :D
Windowsgomb+P-el nem lehet bele életet lehelni?
Utoljára szerkesztette: Maala, 2016.06.09. 19:28:47 -
#848 Ugye havernak megérkezett a Final Oculus Rift, de van egy kis gond vele, az mitől lehet hogy a PC simán felismeri az Oculus Riftet, be is jön a menü meg minden, de amikor egy Oculus rift játékot akarna elindítani akkor betöltés közben csak black Screen van, hang van a háttérben rendesen, csak épp kép nincs. -
Neocortex #847 ennél még én is jobbat tervezek -
#846 Samsung's Upcoming Gear VR Controller Revealed In Leaked Render - kisse benanak tunik.. -
DFX #845 Köszönöm szépen a sok segítséget! -
zimapeti #844 Mennie kell, de majd csak akkor ha a játék fejlesztője is frissítette beépíte, én ezért adtam el a dk2-őt, win10-el ami engem érdekel program se iRacing, se Assetto a mai napig nem működik, se dk2, se cv1. -
CLY #843 Azért van mert nem a HTC fejlesztette, hanem a Valve.
Már a DK1-DK2 idejében komoly kutatásokat végzett a Valve VR témában, sokat dolgoztak együtt az Oculussal is. Többször voltak Palmer-ék a Valve-nál VR bemutatón, eszmecserén. Ennek a kooperációnak lett az eredménye pl. a DK2 low persistent display technikája. Gondolom látta a DK2 sikerét és a potenciált a Valve is, ezért keresett valakit, akivel az ő technikájukat is consumer termékké tudta fejleszteni. -
Inquisitor #842 Hát ez alapján a bejegyzés alapján a legutolsó 1.3-as runtime-al mennie kel CV1-en és DK2-n is. Más kérdés, hogy itt nem írja, de DK2-t néha új runtime/SDK előtt firmware frissíteni kell, legalább is a TheVR anno meg is mutatta hogyan és miért.
Thread: Detailed DK2/CV1 Setup Guide with Oculus Runtime 1.3
-
Inquisitor #841 Az a két játék az előrendeléshez járt, a rókás játék meg mindegyikhez jár. -
zimapeti #840 A legújabb verziót elég kevés játék támogatja egyenlőre, nem kapkodnak a frissítéssel, nézd meg a játék topikjában melyik régebbi verziót támogatja, és azt telepítsd. -
DFX #839 de valaki abban tudna segíteni hogy miért nem jó a runtime?
-
cateran #838 Nem az Oculus fejlesztette ki az 1. VR-t! Sokkal, de sokkal elottuk letezett mar...csak nem lett sikeres es nem terjedt el
http://www.vrs.org.uk/virtual-reality/history.html -
DFX #837 vagy valami ilyesmi -
DFX #836 a runtime installálásakor meg azt írja hogy display driver az rossz a rifthez -
DFX #835 minden össze van hangolva és eddig minden nagyon jól ment csak most ugye az uj runtimeban nincs display monde és én anélkül nem tudom riftben iondítani a játékokat dk2-t meg nem tudok összehangolni steamvr-al
-
#834 talán kezdhetnéd azzal, hogy mi a baj. Be van dugva? :) -
DFX #833 de tudtok segíteni?
-
DFX #832 az uj csak jövőhéten érkezik XD -
DFX #831 nem a dk2-höz -
DonPedro22 #830 Melyik Riftet? neked megérkezett az új? -
DFX #829 Üdv mindenkinek! segítséget szeretnék kérni mert nem tudom bekonfigolni az oculus riftemet az elite dangerous játékhoz. -
#828 Ha ennyire bizonytalan vagy, akkor sztem vard meg amig ki tudod probalni oket. Vagy rendeld meg mind2-t es visszakuldod amelyik kevesbe tetszik :) -
#827 Én nem probaltam meg egyiket sem... de a latottak alapjan en vive ra tennem le a voksom. Foleg akkor ha van eleg hely is hozza. -
DonPedro22 #826 Annyira bizonytalan vagyok hogy még március közepén előrendeltem a Riftet, később annyira és annyian hypeolták a Vive-ot hogy lemondtam az előrendelést és váltottam Vive-ra és Júniusban meg is kaptam volna de megint el bizonytalanodtam és vissza váltottam Riftre :( nem tudom jelenleg melyik lesz a befutó de maradok a Riftnél és megvárom a kontrollereket... meg látjuk mi lesz. -
Hasselhoff72 #825 Wallmart gondolom:)) THX.. kipróbálnám már a cuccost:) -
#824 Mert azt nem fundolta a community. Trololol. :)
A HTC valszeg alapból ezzel az elképzeléssel kezdte a fejlesztést, az Oculus láthatóan csak később kezdett el vele foglalkozni. A végeredményen ez látszik is, az ő "sisakjuk" letisztultabb a konkurensnél, míg a HTC-nél a motion előny van...
A kettőt kellene összehackelni, erre voltak már próbálkozások vajon? :) -
DonPedro22 #823 Egyébként azt az egyet nem értem, hogy az Oculus fejlesztette ki az első VR eszközt de a gyorsan jött rivális a HTC személyében gyorsabban kifejlesztette és elkészítette a motion kontrollert a Vive-hoz ami a visszajelzések szerint elég pontos.
Az Oculusnak miért nem megy olyan gyorsan?