Oculus Rift
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A végén meg oldódott, mert felvettem a kapcsolatot az oculus supportal és kiderült, hogy az az oculus rift amit vettem az utolsók között jött ki. És más a frimware verziószáma mint a többinek. Ezért kellett vele egy kicsit szórakozni. De távsegítségel megoldották, hogy elinduljon. És készítettek nekem egy új runtiemot amit elneveztek 8.1 nek. Az a poén, hogy úgy csinálták meg, hogy be kell írnom a rift sorozatszámát és feltelepiti magát.
Ha rá tudnál nézni azt megköszönném mert sajnos nincs ötletem, hogy hogy csináljam meg. Már kifogytam.
Utoljára szerkesztette: Balazs02, 2016.01.21. 21:45:10
Ha valakinek sikerült írja meg légyszi. Mert a Windows 10 - valami miatt nem fogadja el a 0.6.1 meghajtót.
Tudnál nekem segíteni, hátha rájössz mit rontottam el. A 0.8 Runtime - nél hogy működik a dolog. Van olyan menü pont, hogy meg tudod osztani a képernyőt, mint a 0.6 nál. Hogy a riftet úgy lássa a Windows, mintha kijelző lenne??
Adott egy GTX 760 4GB - s vga kártya. És egy oculus rift Dk2 mindez Windows 10 alatt. Sajnos nem tudom beüzemelni a riftet, hogy működjön. Ezért ha valaki tudna nekem segíteni a beállításban azt megköszönném.
Az email címem:
[email protected]
Előre is köszönöm a segítséget.
Ahogy korábban leírták, tulajdonképpen egy két telefonkijelző, némi műanyag és kábel. Ami ebből a szempontból jól jön.
Maala | Shyuri i7-8700K@5GHz, Asrock Taichi, 16GB DDR4 3000MHz, MSI Gaming X GTX 1080 Ti, Acer XB271HU
Gondolom nincs , mindenki gyart amit akar, egyelore, aztan majd eldol melyikbol lesz valami , vagy mit hoz a jovo.
Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!
https://fxmason.blogspot.com/
De csak érdeklődöm, egyelőre tuti nem izgat a dolog, drága, és a fene se tudja mi lesz belőle 2 év múlva...
Pláne, hogy a HTC az ami szerintem életképtelen.
Az Oculus jó, fun, szimezéshez, VR játékokhoz fasza. A HTC mászkálós, szoba VR-ja engem nem nagyon foglalkoztat, pláne, hogy horror ára lesz még a Rifthez képest is.
Az Oculus már csak a multiplatform címek támogatása miatt sem lesz/lehet halott. (Szinte minden valamire való szim, játék, ami érdekelt ebben, vagy hasznos, látványos lehet VR-ban, támogatja a Riftet. Olyan ez, hogy PS4-re sokáig egy érdemleges exkluzív (kritikus és közönségsikerre gondolok!) sem jött, és mégis veszik a gépet, mint a cukrot. Mert jó a gép, mert jó a reklám, mert most "az" a legjobb konzol.
Amúgy futni fog itt minden mindennel.
Lac coo: Az Oculus és a HTC felbontása, látószöge és "frissítési ideje", Hz száma is megegyezik... OPersze más SDk, stb, de áthidalható itt minden. Engem a HTC nem mozgat meg még mindig...
Plusz ha a HTC köt pár exkluzív valamit (kétlem), akkor nehogy azt hidd, hogy a népszerűbb és rengeteg tőkével és már lassan bevétellel rendelkező Oculus nem tenne meg mindent pár ütős exkluzívért... Ugyanaz lenne, mint konzoloknál... De szerintem nem ez lesz a jövő, remélem legalábbis. A VR potenciális vevőtábora akkora (még ha most drága is), hogy bőven megférne egymás mellett akár 2-3 nagy is... Szerintem. 😊
Utoljára szerkesztette: unrealnoise, 2016.01.09. 21:40:42
Ha nem ismered még akkor ajánlom figyelmedbe a TheVR youtube csatornáját és TheVR Tech csatornát
Gigabyte GA-Z97X Gaming 5 | i7-4770 | 32 GB Kingston | Samsung 850 EVO 250GB SSD | WD 2x2TB 7200 HDD | MSI GTX 1080 X8 Gaming | ASUS ROG Swift PG279Q 2560x1440 | FSP 600 Hyper | Thermaltake Core P5 |
Gondolok arra, higy a jatekfejlesztok egyertelmuen kivarnak az egesszel, mi lesz ha mondjuk jovore egy ket nagy studio ( ea, ubi...stb..) alair valami partneri szerzodest teszem azta htc vel ?
Es teszem penzt is kap fejlesztesre , onnantol kezdve meg letojjak a riftet ?
Nekem kicsit korainak tunik ebbe a cuccba ennyi rengeteget befektetni, olyan rohadt bizonytalan az egesz....
Lásd a Microsoft egy konzollal mennyit tudott szerencsétlenkedni mire legálisan megkaphattad itthon.
Mindegy, én nem veszek idén semmit, erre meg a PC-mre gyúrok. 😄
#664: Gyönyörű lenne! 😄
www.smart-bus.hu
Gigabyte GA-Z97X Gaming 5 | i7-4770 | 32 GB Kingston | Samsung 850 EVO 250GB SSD | WD 2x2TB 7200 HDD | MSI GTX 1080 X8 Gaming | ASUS ROG Swift PG279Q 2560x1440 | FSP 600 Hyper | Thermaltake Core P5 |
www.smart-bus.hu
Nekem így működik, többiről fogalmam nincs.
Hivatalos oldalon is írták, hogy dk2-őt ne frissítsük még nem fog működni.
Az alábbi hibaüzenetet kaptam a help / about menü pontban.
Display Driver Version: C:\Windows\system32\OVRDisplay64.dll not found
Positional Tracker Driver Version: 1.0.11.0
Megpróbáltam megkeresni manuálisan a OVRDisplay64.dll fájlt lehet, hogy ez a baja, de sajnos nem jártam sikerrel.
HMD powered off, check HDMI connection.
A riftbe belenézve láttam képet szóval nem tudom, mi a baja a HDMI csatlakozással.
Ha valaki tudja a megoldást és segítene megköszönném.
Regards,
Feleségem tuti elválna.
Végül is kinek kell egy robot? 😄
Utoljára szerkesztette: nortsen, 2016.01.07. 20:23:39
Csak hogy legyen rola fogalmunk, hogy mennyire vagyunk messze az optimalis felbontastol: a tudomany allasa szerint a szem felbontasa kb 0.3 szogperc, ami 180 fokhoz ~32000 pixelre jon ki. 😊 Ez ~8x8=64-szer nagyobb felbontas a manapsag is alig elerheto 4k-nal, es akkor ehhez meg kell ~100+ Hz...
Abban igazad van, hogy a kijelzok mellett a megfizetheto aru gepek is messze vannak attol, hogy ilyen felbontasu tartalmakat ilyen frekvenciakon szolgaltassanak.
Regards,
Kellene egy ütős kombó, fejlődés is, ne is csúcs ár, és VR-hoz is megfelelő...
mondjuk nekem már egy vagyon így is a gépem, pedig még sem i5, sem GTX 970/980 nincs.
Ugye TZX 458-as kormány, GT Omega Racing cockpit...
Még szerettem volna egy Fanatec fém Clubsport V3 pedált is (100 ezer 😄), de Oculus miatt jegeltem a témát.
Most spórolás lesz, aztán meglátjuk mire cseszem el a pénzt. 😄
Utoljára szerkesztette: priluki, 2016.01.07. 14:21:43
Amikor a Dinos demót próbáltam még hátra is rántottam a fejem amikor az a bogár nekem jött. Egy DK2-es panel elhitette velem, hogy ott vagyok. Ezt semmi más nem tudja...
Azért nem fogok 16k-s panelra várni, hogy tűéles, és élethű legyen minden. 4-5 éve is 1680-as monitor felbontáson játszottam, most is ott tartok GTX960-al, hogy örülök, ha a fullHD-t tudom 60 FPS-el. nagyon messze van az a 4K-s VR dolog is. Mozizni azzal már lehet jól lehet, de játszani a bikábbnál is bikább hardver kellene hozzá.
Idén megveszem az OR-et, akkor 2-3 évig lehet le se cserélem, mert hiába jön ki akár 4K-s VR cucc, ahhoz hardvert is kéne újfent tuningolni. Addig meg elleszek vele. 😊
"Egy 4k-s panel már szinte pixelmentes képet jelenthetne."
Kozel 180 fokos latomezo mellett? Az hogy jott ki? 😊
4k-s panelu telefonnal meg pont nem probaltam vr-t (csak egy olyan van tudtommal meg, a sony z5 premium), de qhd-val mar igen (aminel a CV1-nek sincs jobb felbontasa sztem), es boven latszodtak meg rajta a pixelek - onnantol meg nagyon-nagyon messze van, hogy tenylegesen tokeletesnek lasd.
Regards,
Van aki DK2-vel iRacingezik, azóta nem ül már monitor/TV elé szimulátorozni. A kereskedelmi verzió meg azért jóval jobb!
Pixeles még a kép kicsit? Igen. De ez játék közben sokkal kevésbé zavaró, mint egy statikus, fix, játékmenettel nem rendelkező "tájat" bámulni valamiben. Ne csináljunk már úgy, mintha csak 16k-ban lenne élvezhető a VR, mert ez nagyon nem igaz. Egy 4k-s panel már szinte pixelmentes képet jelenthetne. De nekem ez a "2k"-s OR is megteszi majd, még ilyen állapotában is sokkal többet nyújt szimezéskor, mint bármilyen más TV-s, monitoros megoldás...
Szóval nem, a technológia adott, az árakkal elszálltak. Pl. Miért kellett rá a füles? Miért kellett hozzá az EVE? Miért kellett hozzá a gamepad? Ezek felárak. Így vagy úgy de biztos. Ezeken vágni kellett volna és kiadni 500 $/EUR-ért egy alap OR-et.
Utoljára szerkesztette: unrealnoise, 2016.01.07. 13:30:00
Regards,