1142
Oculus Rift virtuális sisak.
-
Hasselhoff72 #782 Nade nem volt jobb, csak doom vagy duke:)
Velem van a ban bevallom mert pl zavar a monitorom az ha full hd-ra rakom ahol jol fut a game, vagy kicsit lasabb de nagyobb felbontas...
Foleg azert zavar mert auto szimes vagyok ott meg ez ut mint az ipari aram:)) -
#781 Jelenleg elvarni irrealis, es jelenleg tul sokat agyalni rajta valoban felesleges, ez mind tiszta. Csak ne nevezzunk valamit tokeletesnek vagy hibatlannak, amikor tudjuk, hogy nem az. :) -
Solt #780 Próbáld meg máshonnan megközelíteni a kérdést... anno a Doom, vagy a Duke Nukem 3D esetében agyaltál azon, hogy miért olyan pixeles szar a grafikája? Én nem, pedig tudtam, hogy sokkal jobb lenne ha szebb lenne a játék, de az akkori játékokhoz képest akkora pluszt adtak, hogy ember nem foglalkozott azzal, milyen lenne ugyanez majd 10 év múlva...
A 16K emlegetése, elvárása jelen körülmények között a véleményem szerint totálisan irreális... persze, ha téged majd csak akkor érdekel ez az egész VR történet amikor majd szemenként 16K lesz a felbontás... :) Én biztos nem mondtam volna anno a Doom-ra, hogy oké, ez érdekes, de én majd játszom akkor vele, ha úgy fog kinézni mint a valóságban... :)) -
#779 Felesleges != irrealis. Nagyon nem all meg ott a technologia, ebben egyetertunk. :) -
Hasselhoff72 #778 En is szerettem a q1-et 640x480-ban de mar elmult:))) De puding probaja az eves majd ha kiprobaljuk akkor mondunk vegso velemenyt:) -
Solt #777 A következő OR szinte biztos, hogy 4K lesz, szóval akinek a jelenlegi nem felel meg, annak még várni kell 2-3 évet... addigra a hardverek is jobban fognak passzolni a VR-hez.
Én biztos nem várok ennyit! :) -
Hasselhoff72 #776 VR-ben minima 3-4 év mire 4k lesz szóval addig ez jég:)) 290X-em 30-40%-ot lassul ha 2560x1600-ra váltok nem hogy 4k-ra:D -
Hasselhoff72 #775 Sorry nem írtam mivel volt:) S7-el néztem de az használhatatlan kategória volt:) -
Solt #774 Azért felesleges, mert irreális! Az 1080p-s monitorokkal meg azért vannak el jól a júzerek, mert a 99% nem tudna belekötni a 24" 1080p-s felbontásba, mert arról 70-90 centiről amiről nézik, nem találnak hibát! Ha mutatsz nekik ugyanekkora méretben 4K-t, akkor ugyan látják a különbséget, de amikor mondasz mellé egy árat, meg gépigényt, akkor csípőből rávágják, hogy felesleges! És miért felesleges, azért, mert az 1080p is bőven megfelel, tudja azt az élményt amit tudnia kell...
A szemenkénti 16K emlegetése, elvárása jelenleg olyan, mintha a legújabb csúcs Ferrariba beleülve azon kezdenél el elmélkedni, hogy jó meg minden, de miért nem repül?! -
#773 Miert lenne felesleges elvaras? Akkor lenne felesleges, ha nem lehetne latni a kulonbseget, de baromira nem tartunk meg ott. 1080p-s monitorokkal sem azert van el jol mindenki, mert olyan tokeletesek, hanem mert nincs normalis aron meg jobb (plusz mert windows-on sok program mocskos szarul kezeli a dpi beallitasokat, amik kellenek hozza). -
Solt #772 Értem én, csak szerintem "felesleges" elvárás a 16K, ráadásul ahogy írod te is, nagyon távoli történet. A jelenlegi 1080p-s monitorok sem adnak olyan képet, mintha a 16K-s szemenkénti felbontással néznél bele egy OR-be, mégis mindenki jól elvan vele... -
#771 "Ez 4K felbontás már hibátlan"
Erre reagaltam. DK1-en 720p-n is mar tud elvezheto lenni, attol meg iszonyuan pixeles.
Ugy erted Gear VR? Abban ugye nincs kijelzo, es a beletett telefontol fugg a kepminoseg. Felbontasban amugy S6/S7, Note5 veri a DK2-t. Viszont a low persistence + 60 Hz miatt szerintem eleg zavaroan vibral, amiben a DK2 is mar jobb, CV1 joval jobb.
Igen amugy, rift-ben is samsung super amoled kijelzo van.
Solt: tudom, hogy nehany 10 even belul nem lesz itt 16k. Csak megemlitettem, hogy kb mi kene legalabb ahhoz, hogy tenylegesen "hibatlan" lehessen a felbontas. -
Solt #770 Szerintem engedd el ezt a 16K-t... :)) Egyszerűen irreális emlegetni mindenféle szempontból. ÍME néhány kép a Vive lencséjén keresztül fotózva. Pixeles, de az élmény már most is el tudja terelni a figyelmet erről... Na most ehhez képest a 4K, ami majdnem háromszor több pixel, ne mond már, hogy nem bőven élvezhető látványra is. A 16K-s felbontás szemenként még legalább 10 év mire elérhető lesz...
@DonPedro22: Nem tudom mikor postázzák és vonják le a pénzt... gondolom értesítenek majd róla. -
DonPedro22 #769 Nekem pedig az első élményem a GearVR-al volt az unokatesóm vett egy új Samsung S7-et és ingyen járt hozzá a GearVR, nekem nagyon bejött de nem tudom még hogy a Rift jobb lesz ahhoz képest vagy nem mert ugye Super Amoled kijelzője van asszem de nem vagyok benne biztos. -
Hasselhoff72 #768 Nem is tökéletesről volt szó hanem a használható kategóriától, de mint a mellékelt ábra mutatja valakinek ez is remek.
Jó lenne lenne kereskedelmi forgalomban hogy ki lehessen próbálni.
pl egy cv1 mennyivel ad jobb képet mint egy VRgear??? Samsung fos azt próbáltam na az egy retek kb használhatóság szempontjából:DDD -
#767 Szerintem max arra jo az a kis demo, hogy ha az egyiket lattad eloben, ahhoz kepest kb mekkora javulasra szamithatsz, Attol, hogy 4K-val a monitorodon tokeletesnek tunik, a szemednek biztos, hogy nem lesz az, mert ahhoz sokkal nagyobb felbontas kene. (~ >16K, raadasul szemenkent) -
priluki #766 Sztm akinek nem tetszik mert kicsi a felbontás és még nem probálta ki adjon neki egy esélyt.. az álla a földön lesz :) ahogy elöttem is irták ez az élmény semmihez se fogható ! -
DonPedro22 #765 Júliusban jön meg a Riftem, de kb mikor fogják postázni és levonni a pénzt? -
Hasselhoff72 #764 Találkozunk 3-4 év múlva:) Kb szerintem is ami használható..
Utoljára szerkesztette: Hasselhoff72, 2016.03.27. 09:23:16 -
#763 http://www.polygon.com/2016/3/26/11310190/oculus-delivers-rift-luckey -
#762 +
-
#761 Ez 4K felbontás már hibátlan, mármint ha lehet hinni a "oculus rift simulator"-nak, ennél lejjebb nem adom.
(köszi a linket, már rég kerestem egy ilyet) -
Segal #760 Szeretnék egy kis segítséget kérni tőletek.
Tehát pár napja meglett a DK2 változat. A többi technikai rész bár szerintem ez lényegtelen de azért legyen itt Win 10, msi 980 gtx gaming, 0.8 sdk.
Összekötöm a cuccot (DVI hdmi adapterrel mert a videókártya hdmi portján a tv van és minden tökéletesen működik. Viszont mivel tv van a számítógépre kötve megjelenítőként (csak tv) ezért kb 4 méterre ülök a géptől és itt jön a képbe a probléma.
Vettem 2 darab 5 méteres usb hosszabítót és 1 5 méteres hdmi hosszabítót. A rift usb-je még bírja is az 5 méteres hosszabítást viszont a "kamera" érzékelője nem és sajna a hdmi sem.
Persze mind kettőre megoldás lehetne talán a jelerősítő megvásárlása viszont mivel nem 100% hogy megoldja a problémát és sajna egyik sem egy olcsó cucc ezért megkérdezem hátha valaki már próbálta vagy egyszerűen csak olvasott róla hogy működhetne a dolog vagy csak kidobott pénz lenne az ablakon mert úgy sem működne.
Tehát egy aktív usb hubot terveznék megvásárolni és egy 35-40méter körüli hdmi jelerősítőt.
Előre is köszönöm a tanácsokat. -
#759 Why not both? :)
(Az a hülye bogár engem is fejelhúzásra késztetett, onnantól tudom, hogy ez nekem kell.) -
#758 Sulon demo -
unrealnoise #757 Erről beszélek mióta. Persze lesz majd jobb, jó áron, idővel. Évek múlva. Pláne, komoly felbontáshoz való hardveres háttérrel. De aki a közeljövőben akar ilyet venni, és érdekli, vevő lenne rá, annak nem kérdés, hogy már most is tuti. A dinós demót hozom fel ismét, az egy passzív demo volt, nem játék, és még is úgy magával ragadott, mint semmi más. Soha nem rántottam még el a fejem semmi virtuálistól, ellenben az ottani bogártól. Tehát0 lehet, hogy pixeles, de elhittem, hogy ott van. Nekem bőven meg fogja érni a mókázást. Bár, most lehet nyitni fogok PS vonal felé, még meglátom... -
#756 köszi a tippet! -
Segal #755 Menj el a Camponába a Tropicáriummal szembe ki lehet próbálnia DK2-es változatot. Igaz nem ingyenes hanem kb 1000ft ha jól emléxem de sor az garantáltan nincs -
#754 Playstation VR Launch: October 2016, $399 US.
Utoljára szerkesztette: Jim Morrison, 2016.03.15. 22:07:41 -
Solt #753 Kicsit túl misztifikálod ezt a felbontás kérdést szerintem. :) Természetesen minél nagyobb a felbontás (egy határig) annál jobb a látvány, de mivel annyira újszerű maga az élmény, a jelenlegi CV1 is már vállalható kompromisszum, a 4K pedig már jónak mondható. Legalábbis e szerint: LINK -
#752 2 dimenzioban 4/16-szor, 1-ben csak 2/4-szer. 4K-t meg nem probaltam, de QHD-t igen (S6 + Gear VR), es nem csak pixeleket, hanem szubpixeleket is elkulonithetoen latom. Szerintem boven fogok meg 4k-n pixeleket latni, es nincs tul jo szemem :)
Onnan, hogy szubpixeleket latsz, messze van az, hogy mar "csak" pixeleket latsz, onnan joval messzebb van amikor nem latsz elkulonitheto pixeleket mar, de latod, hogy nem eleg eles, es onnan az, hogy tuelesnek lasd, es onnan az, hogy tokeletes felbontasunak lasd.
A matekja eleg egyszeru amugy. Egy szem felbontasa kb 0,6 szogperc, a latoszoge kb 170 fok (horizontalisan), 2 szemed van.
Ezt lefedni 100 * 170 * 2 pixel kell, ez 34000 pixel horizontalisan. Es ez ahhoz kell, hogy elerd a szem felbontasat, de annal tobb kell, hogy tenylegesen tokeletes legyen es ne lass anomaliakat. Szoval igazabol egy 32k-s kijezo sem lenne eleg (ami 4K 8x8=64-szerese). Es akkor ezt akard meg kihajtani 120/144 hz-el.
Jo, ennel annyival arnyaltabb meg a dolog, hogy ilyen reszletesseggel csak annak a kozeleben latunk ami fokuszban van, attol egyre messzebb egyre kisebb reszletesseggel latunk dolgokat, szoval ezzel meg lehetne kicsit trukkozni. De a lenyeg, hogy nem mostanaban fogjuk ezeket tokeletes felbontasunak latni. Inkabb mondjuk nagypapa korunkban, akkor is valszeg inkabb az akkorra mar rossz szemunk miatt :) -
priluki #751 hát ez a kép kicsit tulzás.. látod a pixeleket de nem ekkorák -
#750 sajnos többször is ki tudtam volna próbálni, de valahogy a nagy sor miatt sosem jutottam el odáig... viszont köszi a képet, ez a dk2 még nem valami jó :) -
MasterMason #749 De 4k-n négyszer kisebben lennének a pixelek, 8k-n viszont már tizenhatszor. ;) Szóval azért 8k-n már nem fogsz pixeleket látni. :D -
#748 Pedig meg 4k-n is boven pixeles lenne, sot, es 8k-n se lesz az igazi.. -
XeroX #747 Ha majd valakinek meglesz az Oculus Rift (végleges), mondja majd el, hogy milyen a kép a szemüvegben...
A DK2 -vel kicsit becsapva éreztem magam, mert a net tele volt szebbnél szebb in-gam képekkel amik monitorról készültek, viszont a szemüvegben kicsit másképpen festett a valóság :(
És itt egy kamerás videó is a szemüvegből: Youtube video
-
DonPedro22 #746 Pont tegnap néztem meg ezt a videót de nem tudom... jónak tűnik igen pl annak akinek nagy szobája van és nem esik át széken asztalon stb... meg van 900€-ja én előrendeltem a Riftet és ha már elterjedtebb lesz a VR valamint fejlődnek az eszközök valamint áresések lesznek akkor talán kipróbálom a Vive-ot -
#745 remélem elfér.
elég jónak tűnik... -
#744 Hivatalosan nem, nem hivatalosan vannak ra megoldasok, de nem tudom mennyire jok. -
aztamindenit30 #743 A Samsung Gear VR-t rálehet kötni gépre és úgy használni, mint egy Oculust?