Oculus Rift

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Szia !

A végén meg oldódott, mert felvettem a kapcsolatot az oculus supportal és kiderült, hogy az az oculus rift amit vettem az utolsók között jött ki. És más a frimware verziószáma mint a többinek. Ezért kellett vele egy kicsit szórakozni. De távsegítségel megoldották, hogy elinduljon. És készítettek nekem egy új runtiemot amit elneveztek 8.1 nek. Az a poén, hogy úgy csinálták meg, hogy be kell írnom a rift sorozatszámát és feltelepiti magát.
kösz .megpróbáltam de igy is tükrözi.. nem várok jelentős változást csak egy picike is jól jönne..

Szia! Tudtommal nincs, viszont arra van mód, hogy a rift, mint anno a 0.6-ig külön monitorként működjön. Ha jól tudom akkor nem fogja tükrözni a képet. Nyomd meg a win+R kombót és írd be, hogy c:\Program Files (x86)\Oculus\Tools\DirectDisplayConfig.exe off . Arra figyelj, hgy előtte állítsd le a runtime-ot. Bár szerintem jelentős változást nem fogsz emiatt tapasztalni.
Van egy olyan sanda gyanúm, hogy egy olyan win10 verziót használsz amivel nem megy a rift. Ha jól emlékszem volt egy olyan frissítés amivel nem működött az oculus. Szóval szerintem nézd meg azt is, hogy a Windowsból is a legfrisebb legyen fent, windows update szedjen le mindent amit csak talál. Más ötletem nincs:\
üdv, olyan kérdésem lenne.. pl a dcs, project cars, dirt rally, mikor riftel tolom, a monitoron is kinnt van ugye az osztott kép.. azt nem lehet kikapcsolni? csak mert kéne egy kis teljesítmény még, és hát gondoltam az is eszi az erőforrásokat?!

Szia korea ! Az a bajom, hogy ha felrakom Windows 10 - alá a 0.7 - vagy a 0.8 as runtime-ot akor úgy kezdi, hogy egy csomó szám szerint 3 dll - t hiányol. Melyek a következők: OCUSBVID.sys, OVRDisplay32.dll, OCUSBVID.sys kitaláltam azt, hogy ezeket lementem és bemásolom a system32 meg a system32/drivers mappába. Annyit elértem, hogy müködik a demó rész. Viszont, játékoknál nem tudja bekapcsolni a riftet. És ezáltal azt írja ki, hogy nincs csatlakoztatva.

Ha rá tudnál nézni azt megköszönném mert sajnos nincs ötletem, hogy hogy csináljam meg. Már kifogytam.
Utoljára szerkesztette: Balazs02, 2016.01.21. 21:45:10
Windows 10-en nem tudod használni a 0.6-os verziót...Viszont a 0.7-es és 0.8-as tökéletesen működik nekem, egyszerűen felteszed a videókártya driverét, majd a runtime-ot és még csak újra indítani sem kell már megy. Esetleg ha no hmd-t ír ki akkor a riftet kapcsold ki meg be és hátha. Illetve van egy Oculus switch nevű "progi" amivel anélkül tudod (Win 10-en is!!) használni a korábbi sdk-val írt játékokat, hogy folyton uninstallálni majd feltenni kellene a runtime verziókat. Szóval alapból fent van a 0.8-as majd két kattintás után indul az 0.5-ös vagy a 0.6-os. Én így játszok pl az Elite Dangerous-el (ami már nem támogatja a 0.7+-os runtime-okat)
Feltettem a Windows 8.1 pro 64bit - es oprendszert és láss csodát tökéletessen működik a rift. Szoval ez egy ujabb felmerülő problémát vet fel, hogy lehet, Windows 10 - alatt müködtetni a riftet.

Ha valakinek sikerült írja meg légyszi. Mert a Windows 10 - valami miatt nem fogadja el a 0.6.1 meghajtót.
Eszerint valószínű, hogy Windows 8 alatt működni fog a rift.
0.8-nál már nem látja külön monitorként, a programba lesz beágyazva, ha elindítasz egy rifthez írt programot automatikusan felismeri. Én egy hónapja próbáltam win10-el, nem találtam olyan progit ami támogatná, visszatettem a win8-at és a 0.6.1 drivert, amíg nem jelenik meg cv1 szerintem felesleges idő pocsékolás próbálkozni vele, de te tudod. Én úgy tudom, (nem biztos) hogy még nem kompatibilis visszafele a 0.8 driver dk2-höz.
Szia !

Tudnál nekem segíteni, hátha rájössz mit rontottam el. A 0.8 Runtime - nél hogy működik a dolog. Van olyan menü pont, hogy meg tudod osztani a képernyőt, mint a 0.6 nál. Hogy a riftet úgy lássa a Windows, mintha kijelző lenne??
Szia! Nézd meg, hogy a legújabb Runtime ( 0.8 ) illetve, hogy a Nvidia driveredből is a legújabb van-e feltéve. Ha igen, akkor működnie kellene.
Sziasztok !

Adott egy GTX 760 4GB - s vga kártya. És egy oculus rift Dk2 mindez Windows 10 alatt. Sajnos nem tudom beüzemelni a riftet, hogy működjön. Ezért ha valaki tudna nekem segíteni a beállításban azt megköszönném.

Az email címem:
[email protected]

Előre is köszönöm a segítséget.
Palmer interjú

Maala
Szabvány nincs, de a felhasználói igények és az érzékenységük eléggé behatárolja a technológia korlátait.

Ahogy korábban leírták, tulajdonképpen egy két telefonkijelző, némi műanyag és kábel. Ami ebből a szempontból jól jön.

Maala | Shyuri i7-8700K@5GHz, Asrock Taichi, 16GB DDR4 3000MHz, MSI Gaming X GTX 1080 Ti, Acer XB271HU

lac coo
Nyilvan , ezt ertem, de van valami szabvany ?
Gondolom nincs , mindenki gyart amit akar, egyelore, aztan majd eldol melyikbol lesz valami , vagy mit hoz a jovo.

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

Minél nagyobb lesz a verseny ezen a piacon vagyis minél több szereplő lesz, annál olcsóbbak és jobbak lesznek ezek az eszközök. Ez piaci törvényszerűség, szóval én igazából drukkolok azért, hogy mind az oculus mint a HTC és egyéb más ezzel foglalkozni akaró cég megtalálja a számításait.

https://fxmason.blogspot.com/

lac coo
Most a legnépszerűbb, nyilván ha beindul lesz itt tolongás nem kicsi 😊

De csak érdeklődöm, egyelőre tuti nem izgat a dolog, drága, és a fene se tudja mi lesz belőle 2 év múlva...

Hülye kérdés 😉 Amúgy meg írhat itt alá akármit, akárkivel, óriási bukó lenne pont a legnépszerűbb VR szemüveget nem támogatni. 😊
Pláne, hogy a HTC az ami szerintem életképtelen.

Az Oculus jó, fun, szimezéshez, VR játékokhoz fasza. A HTC mászkálós, szoba VR-ja engem nem nagyon foglalkoztat, pláne, hogy horror ára lesz még a Rifthez képest is.

Az Oculus már csak a multiplatform címek támogatása miatt sem lesz/lehet halott. (Szinte minden valamire való szim, játék, ami érdekelt ebben, vagy hasznos, látványos lehet VR-ban, támogatja a Riftet. Olyan ez, hogy PS4-re sokáig egy érdemleges exkluzív (kritikus és közönségsikerre gondolok!) sem jött, és mégis veszik a gépet, mint a cukrot. Mert jó a gép, mert jó a reklám, mert most "az" a legjobb konzol.

Amúgy futni fog itt minden mindennel.
Lac coo: Az Oculus és a HTC felbontása, látószöge és "frissítési ideje", Hz száma is megegyezik... OPersze más SDk, stb, de áthidalható itt minden. Engem a HTC nem mozgat meg még mindig...

Plusz ha a HTC köt pár exkluzív valamit (kétlem), akkor nehogy azt hidd, hogy a népszerűbb és rengeteg tőkével és már lassan bevétellel rendelkező Oculus nem tenne meg mindent pár ütős exkluzívért... Ugyanaz lenne, mint konzoloknál... De szerintem nem ez lesz a jövő, remélem legalábbis. A VR potenciális vevőtábora akkora (még ha most drága is), hogy bőven megférne egymás mellett akár 2-3 nagy is... Szerintem. 😊
Utoljára szerkesztette: unrealnoise, 2016.01.09. 21:40:42
lac coo
És a HTC-re írt is fut oculuson ? 😊

Az Oculusra megírt játékok ugyan úgy futnak a HTC Vive-al vagy más hasonló VR szemüveggel kivéve Gear VR vagy a PlaystationVR
Ha nem ismered még akkor ajánlom figyelmedbe a TheVR youtube csatornáját és TheVR Tech csatornát

Gigabyte GA-Z97X Gaming 5 | i7-4770 | 32 GB Kingston | Samsung 850 EVO 250GB SSD | WD 2x2TB 7200 HDD | MSI GTX 1080 X8 Gaming | ASUS ROG Swift PG279Q 2560x1440 | FSP 600 Hyper | Thermaltake Core P5 |

lac coo
Amugy az mitol biztos, hogy akar rovidtavon is eletben marad a rift ?
Gondolok arra, higy a jatekfejlesztok egyertelmuen kivarnak az egesszel, mi lesz ha mondjuk jovore egy ket nagy studio ( ea, ubi...stb..) alair valami partneri szerzodest teszem azta htc vel ?
Es teszem penzt is kap fejlesztesre , onnantol kezdve meg letojjak a riftet ?
Nekem kicsit korainak tunik ebbe a cuccba ennyi rengeteget befektetni, olyan rohadt bizonytalan az egesz....

Nagyon-nagyon optimista vagy. Szerintem mi lehet a 3. körbe kerülünk csak bele. Hónapok, vagy akár már idén nem is...
Lásd a Microsoft egy konzollal mennyit tudott szerencsétlenkedni mire legálisan megkaphattad itthon.

Mindegy, én nem veszek idén semmit, erre meg a PC-mre gyúrok. 😄
Nem ismerjük a pontos forgatókönyvet, de valószínűleg addig nem lesz kereskedelmi forgalomban, amíg az előrendelők meg nem kapják. Amint ez megtörtént, rá hamarosan jön majd a játékok nélküli verzió ugyanennyiért az üzletekbe. Szerintem!

#664: Gyönyörű lenne! 😄

www.smart-bus.hu

Ha megjelenik más országokban is akkor előbb fogják kiszállítani? vagy nem változik semmit és ugyan úgy várni kell hónapokat?

Gigabyte GA-Z97X Gaming 5 | i7-4770 | 32 GB Kingston | Samsung 850 EVO 250GB SSD | WD 2x2TB 7200 HDD | MSI GTX 1080 X8 Gaming | ASUS ROG Swift PG279Q 2560x1440 | FSP 600 Hyper | Thermaltake Core P5 |

hungary27
Talán addigra lemegy 350 $-ra. Aki most rendeli, az a kickstarteresek ingyen riftjét is fizeti.<#idiota>
Szerintem pár hét...

www.smart-bus.hu

Szerintetek mikor fogják kibővíteni az országok listáját?

Töröld a mostanit, és a 0.6.1-et telepítsd. Nézd meg a tools-advanced-update firmwaret, ennek kell lennie: DK2Firmware_2_12.ovrf
Nekem így működik, többiről fogalmam nincs.
Hivatalos oldalon is írták, hogy dk2-őt ne frissítsük még nem fog működni.
Szia !

Az alábbi hibaüzenetet kaptam a help / about menü pontban.

Display Driver Version: C:\Windows\system32\OVRDisplay64.dll not found
Positional Tracker Driver Version: 1.0.11.0

Megpróbáltam megkeresni manuálisan a OVRDisplay64.dll fájlt lehet, hogy ez a baja, de sajnos nem jártam sikerrel.
Szia, a 0.8-as csak a cv1 megjelenésekor fog működni, még nem írták meg a játékokhoz a progikat, vagyis amig nem jelenik meg addig senki se frissíti a programját, minek kinek. A 0.6.1, vagy 0.7 azt hiszem az az utolsó amivel működik a dk2 a meglévő programokkal.
Adott egy Oculust Rift Dk2 - letöltöttem az Oculus PC SDK 0.8.0.0 Beta - meghajtót. És bekötöttem a riftet a gépre a beállító szoftvert elindítva amikor fel kelet volna ismernie a riftet a következő üzenetet kaptam:

HMD powered off, check HDMI connection.

A riftbe belenézve láttam képet szóval nem tudom, mi a baja a HDMI csatlakozással.

Ha valaki tudja a megoldást és segítene megköszönném.
skinnyman
lol
Utoljára szerkesztette: skinnyman, 2016.01.07. 22:18:50

Regards,

Arról ne is beszéljünk ha Fanatecket cakk-pakk még hozzáadod.
Feleségem tuti elválna.
Végül is kinek kell egy robot? 😄

Utoljára szerkesztette: nortsen, 2016.01.07. 20:23:39
Mondjuk az a Fanatec pedál is 360 euro Európában, szemben az amerikai 300 USD-vel ugyanilyen okokból...
skinnyman
Azzal is boven kozelebb van a 180 fokhoz, mint ahhoz, amit mondjuk egy monitor vagy akar nagy tv-nel latsz, ami annak a toredeke, negyede nincs meg 😊
Csak hogy legyen rola fogalmunk, hogy mennyire vagyunk messze az optimalis felbontastol: a tudomany allasa szerint a szem felbontasa kb 0.3 szogperc, ami 180 fokhoz ~32000 pixelre jon ki. 😊 Ez ~8x8=64-szer nagyobb felbontas a manapsag is alig elerheto 4k-nal, es akkor ehhez meg kell ~100+ Hz...

Abban igazad van, hogy a kijelzok mellett a megfizetheto aru gepek is messze vannak attol, hogy ilyen felbontasu tartalmakat ilyen frekvenciakon szolgaltassanak.

Regards,

Nekem annyi mákom van, hogy engem most nem is érdekelne más, mint a szimezés. Nekem arra bőven elég lenne, csak azért is megvenném. Azoknak a gépigénye meg nem lesz hirtelen húdenagy'. Nah de jah, pénz. Remélem az új GPU-k nem csak annyiból állnak majd, hogy kevesebbet esznek, teljesítményre azonosak, árban meg drágábbak... Abból már elegem van.

Kellene egy ütős kombó, fejlődés is, ne is csúcs ár, és VR-hoz is megfelelő...
azért mondom ,hogy alsó hangon.. vr-is beleértve 500. na de,én nem venném meg pl az alap gépet hozzá mert pikk pakk az is kevés lesz,amint jönnek a komolyabb játékok, min gtx 980 ,i7.. de ki se számoljuk mennyi az annyi mert botrány..

Egy VR képes gépet kihozni már 300 k-ból is. (i5 4690 + GTX 970 =160 ezer+táp, lap, ram, doboz.) Plusz a Vr szemcsi ugye. Úgy már megvan az 500 ezer 😄

mondjuk nekem már egy vagyon így is a gépem, pedig még sem i5, sem GTX 970/980 nincs.
Ugye TZX 458-as kormány, GT Omega Racing cockpit...

Még szerettem volna egy Fanatec fém Clubsport V3 pedált is (100 ezer 😄), de Oculus miatt jegeltem a témát.
Most spórolás lesz, aztán meglátjuk mire cseszem el a pénzt. 😄
ez igaz a pixelek látszodnak.. de nincs hányinger és nem folyik ki a szemed.. ha pl kicserélnénk csak a kijelzőt azt mondanám tökéletes lenne.. engem csak a felbontás ami zavar.. de igy is mérföldkő a játékokban, hl2, alien isolationt is végig nyomtam vele, pl alien isolationnal mivel nincs nagy játéktér és sötét maga a játék is, egyáltalán nem volt zavaró a pixel se.. a probláma,hogy vr forradalomról beszéltek, de ezt csak az engedheti meg magának akinek van erre meg komoly gépre pénze ami alsó hangon is 500 k beruházás Én meg várom mit hoz fel a konkurencia.. HTC vive és társai..
Utoljára szerkesztette: priluki, 2016.01.07. 14:21:43

Azért a 110 messze nem 180 fokos látószög. 😊 Mindegy, kinek mi. Én nem látom értelmét 144 Hz-es monitornak (nem vagyok FPS buzi), IPS-re sajnálom a pénzt, a plazmán elszimezek jelenleg. De itt csak ugye 60 Hz-es a frissítés. Ami kevés. Ehhez képest újfent előrelépés lesz az Oculus, még ha a felbontás nem is lesz az igazi.

Amikor a Dinos demót próbáltam még hátra is rántottam a fejem amikor az a bogár nekem jött. Egy DK2-es panel elhitette velem, hogy ott vagyok. Ezt semmi más nem tudja...

Azért nem fogok 16k-s panelra várni, hogy tűéles, és élethű legyen minden. 4-5 éve is 1680-as monitor felbontáson játszottam, most is ott tartok GTX960-al, hogy örülök, ha a fullHD-t tudom 60 FPS-el. nagyon messze van az a 4K-s VR dolog is. Mozizni azzal már lehet jól lehet, de játszani a bikábbnál is bikább hardver kellene hozzá.

Idén megveszem az OR-et, akkor 2-3 évig lehet le se cserélem, mert hiába jön ki akár 4K-s VR cucc, ahhoz hardvert is kéne újfent tuningolni. Addig meg elleszek vele. 😊
skinnyman
En is probaltam a DK2-t, es szerintem is eleg jo, poen, boven elvezheto. De azert boven latszodtak rajta a pixelek, es nem tudom, hogy naponta ha orakat akarnam nyomni, akkor nem lenne-e hanyingerem tole, vagy nem folyna-e ki a szemem tole.. Az biztos, hogy most is elvezheto, de az is biztos, hogy ez a felbontas nagyon messze van meg az optimalistol.

"Egy 4k-s panel már szinte pixelmentes képet jelenthetne."

Kozel 180 fokos latomezo mellett? Az hogy jott ki? 😊
4k-s panelu telefonnal meg pont nem probaltam vr-t (csak egy olyan van tudtommal meg, a sony z5 premium), de qhd-val mar igen (aminel a CV1-nek sincs jobb felbontasa sztem), es boven latszodtak meg rajta a pixelek - onnantol meg nagyon-nagyon messze van, hogy tenylegesen tokeletesnek lasd.

Regards,

csatlakozom.. nekem is dk2 van, és nem ülnék már be a monitor elé.. repszim meg autoszimet is nyomom vele.. de nagyot csalódtam most az or-be.. az ár is meg ,hogy nem küldték magyarba<#levele><#levele>

Nah azért ne túlozzunk. Próbáltam a DK2-t, és tökéletes volt a dinós demo. Annál a OR CV1 még jobb. 90 Hz-es panel, nagyobb felbontás.
Van aki DK2-vel iRacingezik, azóta nem ül már monitor/TV elé szimulátorozni. A kereskedelmi verzió meg azért jóval jobb!

Pixeles még a kép kicsit? Igen. De ez játék közben sokkal kevésbé zavaró, mint egy statikus, fix, játékmenettel nem rendelkező "tájat" bámulni valamiben. Ne csináljunk már úgy, mintha csak 16k-ban lenne élvezhető a VR, mert ez nagyon nem igaz. Egy 4k-s panel már szinte pixelmentes képet jelenthetne. De nekem ez a "2k"-s OR is megteszi majd, még ilyen állapotában is sokkal többet nyújt szimezéskor, mint bármilyen más TV-s, monitoros megoldás...

Szóval nem, a technológia adott, az árakkal elszálltak. Pl. Miért kellett rá a füles? Miért kellett hozzá az EVE? Miért kellett hozzá a gamepad? Ezek felárak. Így vagy úgy de biztos. Ezeken vágni kellett volna és kiadni 500 $/EUR-ért egy alap OR-et.
Utoljára szerkesztette: unrealnoise, 2016.01.07. 13:30:00
skinnyman
Szerintem meg nagyon a kezdeti idoket eli a VR, ez az oka hogy az Oculus ilyen draga lett (cserebe probaltak a jelenlegi legjobbat kihozni amit tudnak - es meg az is nagyon keves), ez az oka, hogy sok gyarto meg inkabb var vele, es ez az oka, hogy sok gyarto inkabb meg ilyen kiserletezos poennak fogja csak fel (google cardboard). Majd ha 16k mobilkijelzok lesznek, es melle vas ami mindezt meghajtja 90+ fps-el 3d-ben, akkor kezd el ott tartani a dolog, hogy lehetosege legyen tenyleg jonak lenni, de ez nem fog 5 even belul bekovetkezni. Plane, hogy az oculus meglevo mobil kijelzot hasznal, es klasszikus ertelemben a mobilkijelzok fejlesztesenek 4k-nal vege van, mert szabad szemmel valo hasznalatra az mar perfekt meg a sas szemueknek is. Nagyobb felbontasnak az egyetlen motivaloja a VR, ami pedig meg nem tart ott, ahol kene...

Regards,

Úgy-úgy... Igazából azt sem értem, hol vannak a többiek... LG egy csomó panelt elad TV-kbe, itt lett volna ennek vagy annak a lehetősége, hogy a VR piaccal is nagyot durrantsanak. Sőt. Lehetett is volna... De alszanak még... Mindegy, ezen nem mérgelődöm, majd jön valami jobb ár/érték arányú, mert ezt én is szimplán átverésnek érzem. És igen, szinte mindent készen vettek egy valamin kellett dolgozniuk, az összerakáson meg a kinézeten. Elég jó órabérrel szerelgethettek ott.. Röhej...