Minden idők legerősebb vihara a Haiyan szupertájfun
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Azokat a hitvány senkiket tolják elõre a sajtó segítségével is, akik egyfolytában HISZTIZNEK, hogy a másik ember miért ül autóba. Ahelyett, hogy eleve autómentes helyre költöznének.
A problémák IGAZI megoldása (az energiatermelés CO2 nélkül, a hulladék-újrafeldolgozás világméretû megoldása, és sok más) eddig sem került szóba, és ezután sem fog.
Vagy nagyon hülyék, vagy a Sátán fiai uralják a világot.
Nézzük pl. Budapestet (néhány évvel ezelõtti adatok)
A lakosság kezén van kb. 600 ezer autó, és egy hétköznap "feljön" vidékrõl még 400 ezer. Az összesen 1 millió db autó.
Mekkora helyet foglalnak ezek el? Egy átlagos autó (az ajtók nyitásához szükséges térrel együtt 3 méter széles, és az autó hosszának megfelelõen kb. 4,5m hosszú helyet, ami mondjuk 13 négyzetméter.
1 millió autó az 13 km2 területet foglal. Budapest teljes területe kb. 600 km2.
Ennek a területnek az 1 millió autó a 2,2%-át foglalja el.
Vagyis, ha a vezetõség és az emberek úgy akarják, akkor azok az autók el fognak férni.
A MOZGÓ autók az egy másik kérdés. Ott is a várostervezõk és a politkusok fognak dönteni. Hogy legyenek-e 20 milliós lélekszámú megavárosok 100emeletes épületekkel, vagy ne legyenek. (elõbbi esetben NEM lesz hely a középosztály autóinak, csak a nagyfejeseknek)
Valamint, hogy a munkahelyekkel ellátottság hogyan oszlik el területileg, és mennyire alkalmazkodik a lakóhely-sûrûséghez. El lehet úgy is osztani, hogy horribilis mértékû KÖZLEKEDÉSI SZÜKSÉGLET keletkezzen, meg el lehet úgy is, hogy jól közlekedhetõ vidékek és városok alakuljanak ki.
"Az alumínium-hidroxid hõ hatására felbomlik alumínium-oxidra, és vízre. Utóbbi elpárolgása után visszamarad a tiszta alumínium-oxid, azaz a száraz timföld." Nem mondod... de ez akkor sem lesz redukálás, ha a fejeden pörögsz.
"Nyugodtan hülyézz le mindenkit, de ezt a módszert már több mint száz éve használják az alumínium-gyártásban." Ahelyett, hogy megsértõdnél, nézz már könyörgöm utána, hogy mi a redukció! És ha nem vetted volna észre, én egy szóval sem mondtam, hogy nem ezt csinálják, csak azt, hogy EZ NEM REDUKCIÓ!
Az alumínium-hidroxid hõ hatására felbomlik alumínium-oxidra, és vízre. Utóbbi elpárolgása után visszamarad a tiszta alumínium-oxid, azaz a száraz timföld.
Nyugodtan hülyézz le mindenkit, de ezt a módszert már több mint száz éve használják az alumínium-gyártásban.
Már most is kezelhetetlen probléma ott a közlekedés, az autóvásárlást a kormány korlátozza, ezért nem reális, hogy az autók száma jelentõsen nõne, ahogyan azt te sugalltad. Indiában ugyanez a helyzet, ráadásul ott még a vásárlóerõ is hiányzik.
Neked fogalmad sincs arról, hogy mi a redukció...
A redukció a legáltalánosabb definíciója szerint is oxidációs szám csökkenést jelent.
Oxidációs számok az alumínium-hidroxidban:
Al: +3
O: -2
H: +1
Oxidációs számok az alumínium-oxidban:
Al: +3
O: -2
Nem történik oxidációs szám változás => nem történik redukció. Szépen kifejezve, az alumínium-hidroxid vízvesztése nem redoxireakció.
Ráadásul redukálni hõvel nem lehet. Redukálni csak redukálószerrel lehet, mert ha valami redukálódik, akkor valami másnak oxidálódnia kell. Redukáló szer lehet hidrogén, szén, elemi fém sok minden, de a redukálás során a redukálószernek minden esetben oxidálódni fog. Hõvel nem redukálsz. Értem?
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Kínában hetente üzemelnek be új széntüzelésû erõmûveket annyira szenvednek az energiahiánytól. 2009 óta Kínában több autót adnak el mint az USA-ban és szeptemberben 20%-al több autót adtak el mint tavaly ugyanekkor!
Szóval a lényeg az, hogy Kína még csak most lendül bele az energiapazarlásba és már most lekörözi az USA-t. India pedig még 20 év hátrányban van Kínához képest is. És nincs mit tenni mert 1,5 milliárd ember autóba fog ülni Kínában és másik 2 milliárd Indiában. Tegyük össze a két kezünket, hogy India nagyrésze szubtrópusi égövben fekszik így nem kell -20 fokban felfûteni a 300 millió lakást 22 fokra.
Én egyik népet sem sajnálnám , csak a pénzt és a fejlõdés lehetõségét veszik el tõlünk
Nagy az Isten állatkertje csak túl alacsony a kerítés!
És aki megpróbál ésszerûen élni, nem pazarlóan az dícséretes és a 21. - dik században ez az életszínvonal elvárható lenne.
Valami mégis akadályozza ?, persze, mi magunk, tehát minden probléma emberi probléma , nekünk kéne megoldani, de nem látok rá reményt.
A felforgatásról, egy volt KGB-st?l. http://www.youtube.com/watch?v=HyFhnnOSAqk
egy tonna alumínium elõállításához kell:
22000 kW-óra áram,
600 kiló szén az elektródákhoz,
80 kg kriolit, de ezt ismételten fel lehet használni,
illetve a magyar bányákból átlagosan 4 tonna bauxit. (Erdélyben van olyan lelõhely, ahol a bauxit több mint kétharmada vasoxid! Nálunk ez az arány jobb.)
Plusz keletkezik cirka 2 tonna vörösiszap, amit nálunk nem dolgoznak fel, pedig jelentõs a fémtartalma(fõleg vasoxid).
Nem redukálódik az, csak vizet veszít.
Persze magának az infrastuktúra fenntartási és létesítési költsége és más is benne van az alu árában.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Ami energiaigényes az alumínium-gyártásban az kohó. Egy tonna alumínium elõállításához 20 ezer kW-óra elektromos áram kell, no meg kb. 400 kiló szénre, az elektródákhoz.
A gazda nem egy lelkiismeret furdalással ébred hajnalban, mielõtt megeteti a disznókat és nem akarja a káposztaföldjére az aranyos vadnuszikákat és a velük bekésen hancúrozó rókákat visszatelepíteni.
<#awink>#awink>
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Csakhogy pontosan errõl beszélek. Itt egyesek fejében valami romantikus szájenszfiksön fentezi van a gaz emberiségrõl és a jóságos földanyáról amolyan Narniás stílusban.
Nos, a fajok, bármelyik faj, gyak az emberen kívül lexarja az összes többit, és esetenként bizony túl is szaporodik és laxarja hogy vágja tönkre a környezetét. Legkézenfekvõbb példa valami halálos vírus. A vírusnak az lenne jó, hogy életben tartson és legyél vírushordozón az életed végéig. De nincs semmilyen beépített önszabályozás, így aztán kinyír és a vírus, mivel gyak néhány összetett molekulából áll nem is fogja fel, hogy mit okozott.
És ha analógiát akarunk keresni ugyan ez a téveszme van az önszabályozó piacról, meg hogy az embereknek van annyi eszük, hogy nem engedik ha egy demokrácia öngyilkosságot akar elkövetni (lásd Németország a 30-as években).
Az, hogy az ember felismer valamit, hogy az egy rendszer, az nem azt jelenti, hogy az a rendszer legalább olyan bonyolult, mint az emberi gondolkodás maga.
Szerintem is az embert nem vírusnak, kórokozónak hanem annak a lehetõségeként kell tekinteni, hogy az a kaotikus mód ahogy a Föld változott kicsit lenyugtatható, a szélsõségek megszüntethetõk. Mint amikor egy befibrillált szívnek ad valami egy ritmust.
A Föld, a klíma mindig is változott és bármit is teszünk változni is fog. Megakadályozni nem tudjuk, csak kicsit irányítani.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Addig még nincsenek meg erre vonatkozóan neked vagy a lobbistáknak az üzleti kalkuláció minden üres beszéd.
Az átlagember magától lekapcsolja a villanyt, ha meglátja a villanyszámláját. Ezzel szemben egy már a 60-as években is elavultnak számító technológiát használó, átlag timföldgyár egy hétvégi tesztüzem alatt elhasznál annyi energiát, amennyit egy kisváros lakossága egész év alatt. Ezért aztán nem a lakosságot kell cseszegetni, hogy kapcsolja le a villanyt, ha kimegy a konyhából, mert az kb. olyan, mintha a sarkvidéki jégsapkák olvadásának megakadályozására jégkockákat dobálnánk a Dunába.
A kérdés az, hogy ehhez képest miért olyan nagy divat mindenféle társadalmi mozgalmakat szervezni, hogy az emberek változtassanak az energia felhasználási szokásaikon?
Mert akkor az energiapazarlás 99.999%-át elkövetõ cégeket nem cseszegeti senki. Elültetik a bûntudatot az átlagemberekben, aztán semmire nem jó társadalmi akciókat szerveznek, az emberek egymást okolják, hogy az tehet mindenrõl, aki nem vesz részt az össznépi pótcselekvésben.
Ehhez képest tök jól össze lehetne szedni, hogy mely cégek és mely államok tehetnek a környezetszennyezés nagy részérõl. Csak senkinek nem áll érdekében, hogy rájuk mutasson. Sem a politikának, sem a gazdasági szereplõknek, sem a köldöknézõ gittegyleteknek.
Szerintem piárosok nélkül is így gondolnám, te viszont most lenyomtad a sablon mainstream zöld konteós szöveget.....
most tapintottal rá igazan a lényegre "megszerezzem azt amire lelkileg, szociálisan és anyagilag szükségem van."
és a gyenge, hiszekeny, ostoba emberben az okos, rafinált, ügyes PR-osok, marketingesek olyan igényt alakítanak ki az emberekben amilyet csak szeretnének. és a sok paraszt zabalja mint disznó a moslékot. mert az "de jó nekem ha nekem is lesz! mar nem vagyok hülyébb a szomszédnál!" hülyébb nem, de pont olyan hülye
kinek inge vegye magara!
én is azzal keresem a napi betevõt.
Mind1 én nem vagyok környezetvédõ, de addig nincs bajom velük még nem az én káromra cselekednek pl atomerõmû ellenes lobbi....
Az viszont zavar, ha bort isznak és vizet prédikálnak, mert 90%-uk ilyen.
Mind1 én úgy fogok élni, hogy megszerezzem azt amire lelkileg, szociálisan és anyagilag szükségem van.
A jövõ problémái pedig a következõ generáció problémái lesznek és nekik kell megoldaniuk tehát ez mindig is így volt még világ a világ.
emlegeted a politikát. mostanság úgy érzem, hogy a politika az egy külön faj azok nem emberek és azok azért vannak, hogy a birka népet terelgessek.
én úgy gondolom, hogy a politikus is ember és én szavaztam rá, hogy az legyen belõle ami és az én érdekeimet kellene képviselje. az a baj, hogy ezt soknak vagy nem tudjak vagy nem értik, hogy ok miattam vannak ott és nem én vagyok itt miattuk.
az a legnagyobb baj, hogy ezek a "vezetõk" politikusok nem elszámoltathatóak! mihelyt kellene felelniük a döntéseik miatt azonnal meggondolnak, hogy mit csináljanak és hogy csinálják, hogy ne "akasszak" fel érte.
a környezet védelemmel kapcsolatban meg nem nagyon tudunk érdemben beszelni és nem is lehet. én Erdélybõl vagyok itt "Romániában" bármerre mehetsz mindenhol szemetet találsz, de mindenhol nem tudsz olyan helyre elmenni, hogy ott ne legyen egy kólás üveg vagy egy nejlonszatyor eldobva. akkor mirõl beszelünk, hogy környezet vedelem, mikor az emberek nem tudnak maguknak annyit parancsolni, hogy a szemeted szedd össze és vidd el az elsõ szemétlerakóig.
elmentünk a Duna deltába horgászni 1 hétre azzal kezdtük, hogy két zsák szemetet szedtünk össze az elõttünk elmenõk után és voltunk annyira rendesek, hogy mikor jöttünk ki feldobtuk az utánfutóra és kihoztuk az elsõ szemétlerakóig. ha ennyit mindenki megtenne akkor mar beszélhetnénk környezet védelemrõl mert akkor az azt jelenti, hogy az ember szereti a tisztaságot és tiszta helyen akar élni és küzd azért, hogy tisztaság legyen.
nyugaton jól megoldottak. csak oda mehetsz kirándulni ahova hagyom ott van szemetes, de ha véletlen nem használod akkor úgy megbüntetlek, hogy következõkor a szemetes tartalmat is hazaviszed és vele alszol csak nehogy megint megbüntesselek. különben ott is szemet lenne.
Ráadásúl mikróbákból/bacilusokból/egysejtûekbõl stb több nagyságrendel több él a Földön mint belõlünk. Ha minket kiiktat a Földi életbõl gy.k. a táplálék lánc nem fog megbomlani, viszont bármilyen más lényt kiiktatva komoly gondok lehetnek belõle.
Mess with the best, die like the rest Linux4ever
Ez nem hiszem hogy a megfelelõ kontextus a bolygó-élõlény kapcsolat leírására. Ha analógiát kéne választanom, én inkább a test-sejt analógiát használnám, és ha már ezt használom akkor az ember a neuron szerepére a legalkalmasabb, van információáramlás, feldolgozás, beavatkozás más sejtek mûködésébe, és a többi.
Ebben a kontextusban viszont te sem kíméled az agysejtjeidet, ha egy jó kiadós buliról van szó....
.Vajon mi volt előbb? Az ember vagy a hülyeség?
Na, de akkor mibõl legyen?
Adsz nekik építõanyagot?
Kitermeled, mert az is károsítja bizony a környezetet.
Nehéz dolgok ezek.
+1