31
  • shamanist
    #31

    " A befektetők által követett listáról a NAV munkájának köszönhetően 2010-ben kerültünk le." - nyilatkozták
    Aha. Inkább változtak a komoly oldalakon a szabályok és nincsenek camos verziók. Bár lehet hogy ez a NAV érdeme...

    Na ezért nincs Torrent oldalalról most szó.
  • Zombee
    #30
    Ha jól emlékszem, az ominózus magyar warez filmen csak a hang volt magyar (már ha hangnak lehet nevezni azt a mozis szart), a képen cirill betűs feliratozás volt.
    Persze igénytelen dolog kamerásan megnézni valamit.
    Amúgy egy nézőnek hogy tud a forgalmazó/gyártó stúdió kárt okozni?
    Hol vannak a támogatott tehetségek? Akiket támogatnak, tehetségtelen ripacsok, akik jók, azok meg önerőből hozzák össze, amit tudnak. Ha befutnak vele, utána már javulnak az esélyeik.
    Az internetszolgáltatók online tékáinak a kínálatát meg hagyjuk. Én jóformán csak 20-30 éves VHS filmeket nézek, azokat ott sose fogom megtalálni, vagy DVD-n megszerezni, pedig fizetnék érte, ha nagy ritkán adnak ki ilyet, van hogy megjelenéskor már megyek is érte, pl. 1978-as Piranha DVD a Fantasy Film-től tavaly.
  • god25
    #29
    Látom sokan megértették a lényeget. Nem a torrent oldalakkal van a gond! "Amennyiben nincs jövedelemszerzés, vagy biztosított a szabad felhasználás, nem beszélhetünk bűncselekményről". A fizetős ftp. és egyéb fizetős oldallal van problémájuk illetve azokkal a release csoportokkal, akik silány mozis felvételekkel rontják a kiadók bevételeit. Nagyobb torrent oldalak már megértették mindezt és száműzték a cam-os felvételeket.
  • Arnika19
    #28
    Kösz, látom más is megtalálta, amire gondoltam.
    Kitálalt egy adóellenőr: engedik csalni a nagyokat szövegre rákeresve olvasható. Tisztelt NAV ez a probléma, nem torrent. Ez sem városi legenda. Erről nem volt sajtótájékoztató?
  • Arnika19
    #27
    Valami más több kárt okoz az országnak!
  • Arnika19
    #26
    "Komoly adókiesést okoznak a torrentoldalak"
    Kinek? Magyar szerzőknek? NAV-nak, hogyan? Röhej.
  • benőmenő
    #25
    Nem kellett volna trafikolni és észre sem vennék :D
  • heist
    #24
    A dvd-ek meg mozik meg komoly bevételt okoznak... 1:1
  • teddybear
    #23
    Valahogy a "szakértőnek" is meg kellett szerezni a tudást ebben a témakörben.

    Az más téma, hogy az illető "szakértő" éppenséggel a konkurenciát takarította el a rendőrség/NAV segítségével... Amúgy állítólag már meghalt külföldön, ha igaz.
  • SirBubu
    #22
    Az mondjuk megint más kérdés, hogy minek variáltak azok, akik magyarba átültették a lentebbi szavakat. Ennyi erőből az "intelligens"/"intelligencia" szavakat, illetve származékaikat is lerövidíthették volna.
  • SirBubu
    #21
    "nem te vagy az egyedüli, aki nem tudja normálisan leírni a prefixumokat. Feltételezem, hogy a billiárd az számodra egy játék. :)"

    nem ismerem a kollégát, de a "billiárd" az magyarul biliárd (a "barrikád" meg barikád, a "mammut" meg mamut, a "brilliáns" = briliáns) stb.
  • trogi
    #20
    pixx: a fizetésekkel nem vagy tisztában, mert egyszerűen lusta vagy elolvasni és megérteni az ezt tartalmazó törvényt

    torreadorz: megnyugodhatsz, nem te vagy az egyedüli, aki nem tudja normálisan leírni a prefixumokat. Feltételezem, hogy a billiárd az számodra egy játék. :)

    vision5, Cobra.: az elkövetési érték és az okozott kár tulajdonképpen két külön fogalom, csak a hírekben egybemossák, gondolom alantas célból, vagy a törvények és a bírósági gyakorlat ("így szoktuk") egyként kezelteti.
    Az elkövetési érték nagyon egyszerűen: a letöltött anyagok száma szorozva a hivatalos fogyasztói/piaci árukkal.
    Az okozott kár összegének ettől el kellene térnie, mert itt a valódi kárt kellene megállapítani, azaz megbecsülni, hogyha nincs az adott oldal, akkor mekkora lett volna a legális forgalom. Ezt mindannyian tudjuk, hogy lehetetlen megállapítani.
    Ezért alakulhatott ki a fentebbi, összemosó gyakorlat ("így szoktuk").
  • MrGer
    #19
    "befektetők által követett listáról " = befektető, akinek már sok pénze van és kell még ebben az évben is egy Audi-ra, én meg szopjak a megélhetésért... hááát NEM!
  • WhiteStar
    #18
    én eddig egy héten sem nyertem meg a főnyereményt, iszonyat nagy bevételkiesésem van, ki fogja ezt kompenzálni?
  • vision5
    #17
    Mint régebben kiderült, a szakértőik önmaguk is bűnözők (a legutóbbi szakértőt még mindig keresik).
  • vision5
    #16
    Erre van a TrueDrive - két jelszó, egy az okoskodóknak, egy az okosaknak.
  • vision5
    #15
    Amúgy Kaya Ibrahimnál nagyobbat-e? :)
  • vision5
    #14
    Megint nem értik: meg nem vásárolt termék után nincs beszedett adó, ha nem lenne alternatíva az önmagában nem növelné az eladásokat mert ugyanúgy senki se venné meg azt a mennyiséget ami torrenten cserél gazdát.
  • immovable
    #13
    Majd megmagyarázzák ne félj.
  • viasz
    #12
    Komoly adókiesést okoz a NAV!
  • torreadorz
    #11
    Látom sikerült megfogni a lényeget :)
  • torreadorz
    #10
    Igen, bár azért erre a rendőrségnek is van egy módszere mert ők sem teljesen hülyék.
    Ha nem adod meg a kulcsot/jelszót hivatalos kérésre, akkor kapsz a nyakadba valami büncselekmény eltitkolása cinkosság stb tipusu pert.
  • Szefmester
    #9
    "arra sincs kapacitásuk hogy egyáltalán végignézzenek több száz terra adatot"

    Pedig pár száz agyagtáblát seperc alatt át lehet nézni szerintem. Persze pár száz TERA adatot már macerásabb.

    (bírom a mindenkit lenéző informatikusokat akik lazán nem tudják még a mértékegységeket sem leírni....)
  • Sir Quno Jedi
    #8
    Meg felteszel egy truecryptet (full HDD, vagy full partíció), jelszó+kulcsfájl (lehetőleg több kulcsfájl, több forrásból és külön adathordozóra szétpakolva). Onnantól ha a kulcsfájl(ok) elvész(nek) (pl. pendrájv mikróba, vagy csak kuka :D), és/vagy nem adod ki a safepassword generált jelszót (40 karaktert szokták kedvelni), akkor a szerver áramtalanítása után SOHA a büdös életben (de legalábbis nem ebben az évtizedben) nem fogják többet tudni használni az adatokat rajta semmire az égvilágon (de te se). Ennyi. Mai 8 threades I7 procik mellett elhanygagolható a plusz terhelés amit okoz.

    Nekünk is KÖTELEZŐ a safenet/titkosított rendszerpartíciók a laptopokra pl., mert erősen érzékeny adatok vannak rajtuk. A hozzá való személyhez kötött smartkártya (és a rajta lévő x509 tanúsítvány) nékül bután bambulhat a "tolvaj".
  • ostoros
    #7
    Komoly adókiesést okoznak, az adó paradicsomok.
  • torreadorz
    #6
    Ez nem urban legend, a magyar rendőrségnél nincs komoly informatikai tudás.
    Az hogy a lefoglalt szervereket nem tudták beüzemelni én is olvastam, az üzemeltető irta meg (aki csak egy szerverkiadással foglalkozó cég).

    Nem véletlen hogy sokszor csak lefoglalják a szervereket aztán arra már keresztet vethetsz mert sem beüzemelni nem tudják, sem lemásolni róluk az adatokat igy aztán ott marad tiz évig lefoglalva. Utánna meg már hiába adják vissza nem ér semmit. Meg igazából arra sincs kapacitásuk hogy egyáltalán végignézzenek több száz terra adatot és kideritsék hogy mi mi, van licensz, nincs licensz, mennyit ér stb...

    Amúgy mit gondolsz, micsoda csuda IT szakértők vannak a NAV-nál amikor ott a fizetéseket limitálja az államilag meghatározott keret?
    Az állami cégeknél egy osztályvezető fizetése alulról verdesi egy mezei programozó fizetését egy magáncégnél, egy senior IT szaki meg 2-3x ennyit keres.
    szóval a rendőrségnél komoly IT tudás maximum akkor van amikor külső szakértőt vonnak be, de az meg ugye drága...
  • wildstorm
    #5
    Meg azt te kanyar nélkül be is kajáltad. Bírom az ilyen vad sztorikat. Mindig vannak ilyen urbanlegend témák. Kicsit már unalmas ez a bűnöző mekkora arc, a hatóság mennyire beszopta duma...
    Valszeg a NAV a 130ezer forintos csávót küldi ki, kommandósokkal. Ugyan már.

    Csaba161: Nagyon igazad van. Szerintem pl. nagyon király lenne ha valami Netflix féle dolog nálunk is bejönne. A kedvenc sorozataimat itthon nem is adják. Vagy ha adnák is, csak szinkronnal... Az, hogy értelmes formátumban meg is jelenjen kb. kizárt. Egyébként példaként ott a Csillagkapu a valaha volt egyik legnépszerűbb és legnézettebb sorozat. Nálunk meg még DVD-n sem jelent meg. Na és hány ilyen példa van...

    Egyébként ahol megjelent a Netflix ott jelentősen visszaesett a torrent forgalom is. Ezt több független kimutatásban is olvastam.
  • Csaba161
    #4
    Na és hova? a seggembe dugjam a CD-t vagy DVD-t? Jó hogy megjelennek, de minek??? Se az okostelefonomba, sem a tabletembe, de még a netbookomba sem tudom bedugni, akkor minek vegyek ilyet?????? Az unokaöcsém pedig szerintem azt se tudná megmondani, mi az, ha látna egy CD-t, pedig állandóan hallgat zenét...
  • Dluinet
    #3
    Nagy bevétel kiesés számomra, hogy a múlthéten sem nyerem a lottón
  • pixx
    #2
    A vicc igazándiból az, hogy tavaly lefoglaltak egy komoly szerverparkot, ahol állítólag voltak filmek.
    Mikor kiment a NAV, nem tudták elinditítani, miután elindul csak 1,5 oldalt sikerült kinyomtatni a top IT-srácnak, valami kódhalmazból. Lefoglalták a szervereket, elvitték. Ahova vitteék nem volt 380V rendszer, így nem tudták elinditani, vagyis nem volt bizonyíték. A tulaj be is perelte őket.
    A lényeg, szervered legyen 380V áramellátású, megfelelően kódolt, és nem tudnak hozzáférni. Havi 130 ezerért nem a top informatiukosok dolgoznak ott, hanem azok, akik éppen átcsúsztak, mert úgye diplomához kötött. A magán szférában meg 200-300 ezer a kezdő fizetés. Ami egy éven belül emelekedik több mint 100 ezerrel. 2-3 éven belül, ha meg jó vagy már milliós fizú is lehet.
    Amíg ilyen fizetések vannak a NAV-nál, addig nem kell félni senkinek se, hogy elkapják, max attól ha felnyomják. De ha ügyes, nem tudnak ráverni semmit.
  • Cobra.
    #1
    Ezt a régi szöveget, miszerint anyagi kárt okoz a letöltő, már elfelejthetnék. Aki ingyen letölt valamit, az azért teszi, mert nem tudja/akarja megvenni. Ha nem lehetne letölteni, akkor is csak minimális mennyiséggel nőne az eladott mennyiség.