98
-
gforce9 #18 Én vitázni sem állok le olyannal, aki csak tagad vagy a stílusa nem emberi.Gyanítom Richard keverheti a dolgot azzal, hogy a kőzetek korát sok esetben tényleg nem tudjuk pontosan, a megmunkálásuk korát szintén, csak közvetetten következtetnek rá, de ettől még a kormeghatározások működnek. Még akkor is, ha minél régebbi valami annál nagyobb a tévedés esélye. A teljes tagadásnak persze van értelme akkor, ha cáfolhatatlan bizonyítékai vannak az embernek. A gond az, hogy ilyet én tőle még nem láttam egyszer sem, pedig sokat olvasom az SG fórumát, csak ritkán kommentelek, mert ami sokszor itt megy, ahhoz nincs gyomrom. -
teddybear #17 Agyoncsaptad a kérésemet. Mindegy. Ettől még a szamarunk nem lesz értelmesebb.... -
teddybear #16 Pontosan tudjuk, hogy miért is van ekkora eltérés a valós és a mért életkora között. Figyelembe is szokás venni.
De! Te tudod-e? Szeretném tudni, hogy vakon vagdalkozol, vagy van-e némi értelem is ebben? Ezért kérek mindenkit, hogy ha tudja is az okot, ne mondja meg, amíg a szamarunk le nem írja.
Mellesleg nem csak a C-14-es kormeghatározás létezik. Van jópár másik is, pl. a deutérium izotópos. Meghát ott a fának az erezete is, ami nemcsak az adott fadarab korát tudja meghatározni, hanem azt is hogy hol nőtt a fa. -
gforce9 #15 http://hu.wikipedia.org/wiki/Sz%C3%A9nizot%C3%B3pos_kormeghat%C3%A1roz%C3%A1s
A módszer teljesen logikusan működik és minél nagyobb a vizsgált anyagmennyiség annál pontosabb. Nincs benne semmi hiheteten vagy mágikus dolog.
(Ezt nem Rcharnak írtam, hanem annak akit esetleg érdekel.) -
Richard Donkies #14 Amikor egy útszéli élő fából vett mintát 6000 évesnek mérnek meg C14-gyel, akkor az hány százalékos szórás? 10000? És ez tudományosan hiteles módszer? -
Richard Donkies #13 Rossz az érvelésed, mert én megmondtam, hogy mitől rossz a kormeghatározás.
Ehhez nem kell tudnom jobbat mondani. -
Szefmester #12 MOND MÁR MEG MIKOR MONDTA BÁRKI HOGY A KORMEGHATÁROZÁS NAPRA ÉS ÓRÁRA PONTOS!!!!
Ellenben keresgélés után lehet elő tudnánk halászni azt az elmeroggyantat aki napra pontosan megmondta mikor teremtette isten a földet! -
Szefmester #11 Simán személyeskedhetek, mivel te rendszerint minden állításod az "azért van így mert én azt mondom" tézissel próbálod alátámasztani. Kritizálsz, de semmiféle javaslatot nem próbálsz mondani mint alternatívára.
Te egyszerűen keményen, vérrel verejtékkel küzdesz hogy tied legyen az év végi Arany csörgősipka díj. Ezen mi nem is vitatkozunk.. meg fogod kapni.. max ezüst lesz és nem arany.. de dobogós lesz az tuti.
"Egy rossz autóról az is megtudja állapítani, hogy rossz, aki nem tud jobbat tervezni."
Oké.. mi a hiba? mik a tünetek? miben volt jobb egy másik autó? Mert a "rossz mert azt mondom" csak a kisiskolások között áll meg érvként. Indoklást is kérünk, ha pedig megvan az indoklás akkor tudsz rá mondani javaslatot.. legfeljebb nem fog működni. Ez így működik bizony...
Amúgy a személyeskedést pedig a rendkívül fölényeskedő és irritáló stílusoddal váltod ki az emberekből. -
Richard Donkies #10 Az evolúciós elméletet pont azért veszi be olyan sok ember, mert elhiszik, hogy igaz a kormeghatározás.
Közben meg, mint a mellékelt ábra is mutatja, tudományosan hiteltelen, ha rendesen utánanézel.
Na, most milyen tudományos világ az, ami e felett szemet huny?
-
#9 Nem érdekel a kórmeghatározás. Én azt tartom humorosnak, hogy mindegy miről legyen szó, mindegy mi a téma, te mindig ugyan arra az eredményre jutsz: átkozott evolócijóó!!!4
Engem ez egy bizonyos másik személyre emlékeztet, aki ugyanígy megszállottan üldözi azokat az átkozott gyíkokat. -
Richard Donkies #8 Miért kellene jobbat mondanom?
Egy rossz autóról az is megtudja állapítani, hogy rossz, aki nem tud jobbat tervezni. -
Richard Donkies #7 Amint látod, te személyeskedhetsz, engem már a gyanújáért is büntetnek. -
Szefmester #6 Mivel nem percre pontosak ezért eléggé... Persze te mindjárt mondasz valami jobb és pontosabb alternatívát... -
Richard Donkies #5 Miért, szerinted mennyire helyesek a kormeghatározási módszerek? -
Szefmester #4 Csak egy gyors kérdés... ha intelligens életforma alkotott meg mindenkit, akkor te mégis mi lehetsz? Egy teremtési zsákutca? Egy félresikerült kísérlet?
Mi az evolúció, és a tudományok támogatói, térden állva könyörgünk hogy ne produkálj utódokat véletlen sem. Majd egy intelligens lény megteszi helyetted, hiszen annak úgy kell lennie!
Csacsi Ricsi.. már majdnem rosszabb vagy mint Tau teng leng wong bong volt... -
#3 Megint az az átkozott evolúció!!!4
Lassan te leszel itt a helyi Don Quijote. -
Richard Donkies #2 "Az elmúlt 10.000 évben 24 nagy szoláris minimum volt. Ezek történelmét a különböző izotópokból, mint például a szén-14 izotópból lehet rekonstruálni, melyeket a kozmikus sugárzás hoz létre a légkörben."
És e bizonytalanul hullámzó izotópkoncentrációra alapozzák a C-14-es kormeghatározást...
Tudomány a javából...
Egyikből számítják a másikat, aztán a másikból az egyiket.
Mondjuk az U-Pb se jobb.
Mégis muszáj úgy tenni, mintha használható volna, mert különben kicsúszna az evolúcióelmélet lába alól a talaj. -
SpyWeb #1 Winter is coming