50
-
mjevsrsh #10 Akkor le is vezethetnéd akár, hogy mi alakul át a kajában attól hogy a vízmolekulák pörögni/rezegni kezdenek benne. Mert igazából mondod, hogy nem jó a mikrós kaja de azt nem mondod el hogy miért. Így hogyan győzöl meg minket arról hogy káros?
-
resystance #9 Magfizikát tanultam, amikor véletlenül megértettem a mikró működését.
Mondom, lobbisták végezzék csak nyugodtan a munkájukat, de én értem, hogy működik atomi szinten az a rezgetéses "melegítés".
Egyél jó sok mikrós kaját, ha ennyire tudományosan érted, milyen veszélytelen. :)
Nem kell odaégetni főzés közben a kaját, ez erre a megoldás, teszteld le és meglátod. -
teddybear #8 Neked a legjobb, ha elköltözöl egy tanyára, áram nélkülire természetesen. Persze a modern orvostudománytól is tartózkodj, az is veszélyes. Legfeljebb belehalsz abba, hogy elvágod a sarlóval a kezed. -
teddybear #7 Ez amit itt leírtál, a méregzöldek dumája a mikróról. Egy áltudományos halandzsa, ami látszólag tudományos érveléssel próbálja belemagyarázni a tudatlanok félelmét.
Ami pedig az ételben lezajló "átalakulásokat" illeti, annál kb. a normál melegítés során lekozmáló kaja veszélyesebb. -
resystance #6 Nem hát, azokról is tudom már, mit csinálnak és hogyan. A telefon is jó távol van általában tőlem, de sajnos annak bekapcsolva kell lennie.
A mikrónál nem a kiszabaduló sugárzással van a legnagyobb baj, hanem azzal, ami a kajával történik. Teljesen más anyagot veszel ki a mikróból, mint amit beraktál. -
mjevsrsh #5 Gondolom akkor wifit, meg bluetooth-ot sem használsz :) Mert igazából amennyi kiszökik a mikró ajtaján az kb egyenlő teljesítményű egy ilyen eszközzel. -
resystance #4 10 mikróból 9 ontja magából sugárzást, a maradék 1 meg csak mérsékelten.
Ráadásul miután véletlenül egy másik témánál megértettem a mikrosütő működését, azóta már nem is használom és mindenkit megpróbálok lebeszélni róla, mert a kaja olyan átalakulásokon megy át benne "melegítés" közben, hogy olyan lesz, mintha beleharapnál a röntgen gépbe.
Ezzel szembe lehet szállni, főleg a fizetett lobbistáknak, akikből nem egy tevékenykedik ezen a lapon, de aki ezt megérti, annak magyarázhatnak ezek a fizetett hóhérok bármit. :) -
#3 Szerintem az egész zöldenergia ipar ilyen.
Közben meg lexarják, hogy mennyire nem zöld az a technológia, amit használnak a létrehozáshoz, vagy az előállított feleslegessé vált termékek, a hulladék újrafeldolgozása több energiát igényel még az előállításuknál is. (Pl kedvencem a papír/műanyag/fém fóliát tartalmazó dobozos üccsi/tej/akármi).
Megy a nyühögés a biotechnológia miatt, ami persze részben jogos, még talán jogosabb is. mint a CO2 mizéria. Másrészt pedig ennyi embernek az erőforrások kizsákmányolása, felélése nélkül nem lehet elégséges élelmiszert/használati cikket, akármit biztosítani.
Megoldás, nem az ipar, mezőgazdaság, a termelés átállítása környezet-kompatibilis vonalra, hanem az átlagjúzer baxogatása az ökolábnyommal.
A békávé busz meg okádja a kormot a levegőbe. Ja és az új busz is fogja 5 év múlva, ha nem tartják karban! -
teddybear #2 Ha az engedélyezett szintnél több jön ki a mikróból, az veszélyes a használóra. Azaz hibás a készülék. Ki kell dobni.
Régebben lehetett venni egy ellenőrző műszert erre, ami kimutatta, hogy mennyi az annyi. De be lehet vizsgáltatni, a MEI gyakran meg is teszi. A nagyobb gyártók készülékei biztonságosak.
Ez a kísérlet inkább olyasmi, mint amikor az asztali lámpával világítjuk meg a napelemes töltőt. -
fityisztma #1 Szóval mégis-csak kiszöknek azok a fránya mikrohullámok, amik felfőzik a vizet a mikrohullámú sütőben, meg ezek szerint bennünk is!!!!!
Asszem mégis kidobom!