Space Engineers
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
http://www.esports-gear.com/hirek/altalanos/ime-az-eljovendo-csucs-amd-kartyaja_2016-07-26

COMTRAYA.Steam:Robokutya;Asus RX460 4GB DDR5 Intel I5-7400 3GHz Memoria: 16 GB DDR4 B250G Gaming
Legalábbis normális játék eléri a végleges verziót, amin már nem fognak módosítani és olyan marad, amilyen.
Warning! Cargo bay open, shields are down!
Samsung R528 Notebook nvidia310m 4 gb
COMTRAYA.Steam:Robokutya;Asus RX460 4GB DDR5 Intel I5-7400 3GHz Memoria: 16 GB DDR4 B250G Gaming
Pár hét és talán javítják.
Viszont érdemes lenne írnod a fórumukra, hogy csináljanak már valami performance javítást megint.
Ahol az Elite szépen elfut, ott azért ennek is mennie kellene.
Ahogy nézem a nagy blokkoknál csak nagy csöveket lehet használni, kis blokkoknál meg az van, amit @laci4321 is írt.
A nagyméretű conveyor cube (vezető kocka?) blokkon, a konnektorokon és a begyűjtőkön, valamint a nagy és közepes konténereken is vannak egyaránt kis és nagy csatlakozók, így át lehet alakítani a nagy csöveket kicsivé.
Szóval ez inkább esztétikai mod.
És elég jól néz ki 😊
Argual Industries - Armored Pipes
Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2016.07.26. 11:21:06
Itt a kérdésemre a válasz
Ha valaki esetleg leírná magyarban is nekem nekünk jó lenne😊
És kirakom a gyikba int leírást.
http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=311634092
Az emberke műhelyében egy rakat ilyen képet találtam az elkészített hajójáról
http://steamcommunity.com/id/brubaker23/myworkshopfiles/
Meg van jó sok hajtóműve is, a nagy hidrogén hajtóművek pedig nagyon erősek. Szerintem kimegy simán megpakolva is 😊
Így hogy nem tudok bolygózni kicsit nehéz kitalálni mi is kell hogy ki tudjak lebegni a bolygó vonzásából.
A méretéből meg a lebegtető rendszerből ítéltem meg a dolgot hogy talán necces lehet neki a kijutás.
VISIT SURFACE TO ORBIT PLANET HOPPER
ezek a hibák amiket itt említetek milyen beállítású világban keletkeznek?Gondolok itt arra hogy figyeltek e olyanra hogy kikapcsoljátok az online elérést és csak privátban játszotok és teljesen elszigetelitek a játékot hogy online legyen?
Mert itt említettétek párszor hogy memóriafoglaló meg esetleg bugkreálló lehet a dolog?
Reaper a kommentem megírása utáni 1-1,5 órát azzal töltöttem, hogy átvittem mindent egy új világba 😄 Kb. azt csináltam végig amit leírtál, de azért köszönöm hogy fáradtál vele 😊
Sajnos nem ez az első alkalom hogy egy világ tönkremegy, és át kell vinnem mindent egy másikba. Egyszer pl. képzeljétek el olyanná változott a világ, hogy belépni be lehetett, játszani is lehetett benne, de nem lehetett elmenteni semmit amit csináltál! Konkrétan közölte velem a játék hogy "öreg, te ebben a világban már nem tehetsz semmi maradandót!" 😄 A bázisom alatt (a földszerű bolygón) meg ott állt 2 űrhajós, mozdulatlanul és nézett a bázisra. Hogy hogy kerültek oda nem tudom, elvégre singleplayer, és az űrhajósok holtteste is eltűnt már akkor is a halál után, nem is szólva arról, hogy abban a világban egyszer sem haltam meg még azelőtt 😄
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Mazochista módban😊
(survival+small blokk)
Egy 3-5fős légkör elhagyására képes korvett osztályú hajó jelen állapotában ~240tonna
Én ezt csináltam, mert Dev verzióval kezdtem, sok órát beletoltam, aztán kiderült, hogy pár mod nem szereti a dev verziót, így vissza kellett raknom stable-re, amivel viszont ugye nem lehet használni a dev mentéseket. Ezzel a módszerrel semmit nem vesztettem.
Amúgy kicsit nekem is elveszi a kedvemet a sok hiba, lehet megint félrerakom kis időre a játékot, és mondjuk Elite-ezek egy pár hónapot, hátha mire azt megunom, már megint sokat fognak fejlődni 😊
Legutóbb bevált, amikor végigtoltam a Witcher3-at, meg az új Doomot 😄
Utoljára szerkesztette: reaper5687, 2016.07.22. 17:20:28
Viszont újabb bug jött elő. A korábban itt linkelt pályán, (
5 példányban szoktam menteni a SE-ben a játékaimat, hogy tuti ne vesszenek el a több órás munkáim. Hát az 5 kópiából csak 1 maradt meg, a többi megsérült és el is tűnt a töltési képernyőről! Hogy 4 világ sérüljön egyszerre az elég durva már! Ilyen még sosem volt. És az a mentésem maradt meg az 5-ből, amelyiket használtam éppen, tehát amelyikre ment folyamatosan az automatikus mentés, így kb. 30 másodpercnyi játékidőm veszett csak el. Érdekes, ezen világ kópiáin kívül más mentések nem sérültek!
Valószínű összefüggésnek tartom, hogy az egyik mod, az Aim Assist / Target lead tette tönkre a másik 4-et, mert idő közben kapott egy BROKEN jelzőt és írja is a workshop oldalán hogy tönkreteszi a mentési fájlokat.
De örültem hogy megmaradt 1 mentésem. Most 2 nappal később, hogy már a bázis egy nagyon stabil központ lett, ki akarok merészkedni az űrbe és mit látok? 2 bolygó van az űrben, a Mars és a Földszerű. Kitörlődött 3 hold és az Alien bolygó. Az azért nem semmi! De megnéztem, a mentés mappájában ott vannak a bolygók fájljai, csak valamiért egyszerűen nem jelennek meg a játékban.
Egy egyszerűen hihetetlen... Nem tudom hogy a 4 másik világ kitörlődésekor sérült-e meg ez a mentés is, vagy valamikor később. De ezzel az újabb agyfasszal most mégis mit kezdjek? Én meg akartam látogatni azokat a bolygókat, meg gondolom jó pár meglepetés is volt rajtuk, elvégre a térkép meg volt tömve sok érdekességgel azért kezdtem el azt.
Arc nélküli manus gta 5 módra😊
Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2016.07.22. 11:11:20
Megoldották esetleg a tartályok kiürítési problémáját?
Az SE zabálja a ram-ot, én ott nézné körbe első körben. Minecraft egy jó teszteszköz lenne, az is zabálja a ramot. Vagy ram tesztet csinálsz, hátha előjön valami.
CPU és GPU terén szerintem más játékok jobban képesek terhelni. De egy Passmark benchmark teszt is jól leterhelheti, így meg lehet próbálni azt is. Amelyik lépésnél jön a kékhalál, ott lesz a bibi.
Nekem a Gail ramjaim okoztak random kékhalált még a régi gépben. Lecseréltem őket és utána nem volt gondom.
De tesco-s kártya olvasó is tudja csinálni, ha rajta felejtem a gépen, mint ameddig szükséges.
Videokártya gyanú esetén érdemes más driverrel próbálkozni. Hátha kapott egy frissítést és az a gond.
CPU esetén passz. Olyannal még nem találkoztam. Ami azt illeti a win a videokártyát is kiszűrné. Nekem legalábbis mindig kiszűrte azonnal, ha gond volt vele.
Na most vagy nincs szerencsém, és hamarosan új gép kell, de eddig csak SE alatt jelentkeztem hibák, mert izzasztja a gépet, vagy pedig az SE problémás és ha vele játszok akkor kinyírja a PC-met.
RoboKutya78 - Jóféle cucc ez, de a bolygó szerintem csak skybox volt, szerintem nem volt ott igazi, csak háttérkép.
A videóban látható bolygó csak egy háttér, nem játékbeli bolygó. Tudom hogy te csak DX9-ben tudsz játszani, de láttál már azért pár bolygót videóban nem? 😄 Ez a háttér meg egyike a legelterjedtebb bolygós háttereknek, több tucat videóban frltűnik, még az előttről is mielőtt a bygón elérhetővé váltak volna.
Amúgy az én hajóm 8 olyan pointerrel irányítható rakétát tud kilőni, és még újra is hegeszti őket 😊 De mindenképp érdekes vadász az biztos.
Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2016.07.18. 15:55:42
http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=574383425&searchtext=
3-Axis Gravity Drive v2.0
Miután megvannak a mesterséges tömegek a gravi generátorok a megfelelő helyen a hajón, valamint beállítottad a gravi generátorok mezőméretét (már ha akarod) csak annyit kell tenned, hogy beírod a
A szkript még azt is megteszi hogy felismeri a blokkok orientációját, még azt sem kell neked jelezned hogy melyik a felfelé/lefelé/balra, stb. gravi generátor és kis ionhajtómű. Csak beírod a nevükbe azt a tagot és mehet a buli 😊
Pofon egyszerű 😊
Már csak egy laci féle grav meghajtót kell össze ügyeskedni, hogy legalább az űrben legyen gyorsulása. Viszont ez a kicsike 1000+km felett ugrik, lehet kicsit sok lett a jumpdrive 😄
Utána folytattam az új Capital hajómat, ahol most szokásomtól erősen eltérően a design fontosabb volt, mint a funkció. A régi fehér hajómat alapul véve akartam csinálni egy hordozót, sikerült is nagyjából kész van, csak dögnehéz lett, tettem rá ATMO hajtóműveket is nagy reményekkel, de amikor bolygóra raktam, úgy esett le mint egy kő. De legalább szép <#idiota>#idiota> Ja és még valami, ami nem jellemző rám, ez full Vanilla 😄
Ott van mellette a régi egy változata is 😊
---------------------------------
Apám olyan az idő odakint hogy nagykabát kell ha ki akarsz lépni😊
Nyár van vazeeg vagy ősz?
Ez egy jó ötlet😊
http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=725801285&searchtext=
Ha ez nem csak nálam hiba, akkor ennyit a stabil verziós frissítésekről...
Jó ez a rajz. Ezt eddig én sem tudtam, igaz, nem is sokat foglalkoztam gravitációs hajtóművel.
Mindenesetre akkor akár gyors fordulásra is jó lehet egy kellően kihelyezett mesterséges tömeg, körberakva grav genekkel, és attól függően bekapcsolni egyet, hogy merre akarok fordulni. Persze nagyobb poén lenne, ha ezt a hajó nem bírná el, hanem megrepedne, szétszakadna, mert ilyen forgató nyomaték ekkora súlyra tuti nem egészséges 😊
Amúgy kicsit kár, hogy mindig moddolnom kell, ha száguldozni akarok, nem is értem miért nem tudnak a fejlesztők berakni minden lényeges elemből tiered verziókat. Nem kell semmi extrát csinálniuk, csak lemásolni a már meglévőket, és átírni pár értéket, meg jó drágává tenni a gyártásukat. Gondolok itt thrusterekre, gyrokra, reaktorokra, fegyverekre. Tényleg nem lenne nekik nagy meló, de sokat dobna a dolgon. De legalább akkor az űrben van megoldás a gyorsabb haladásra, mert bizony még a moddolt thrusterekből is kell jópár, ha elég nagy a tömeg, azok energiaigényéről nem is beszélve.
De az igazság az, hogy 22 millió kg-ot nem tudom mennyi hajtóműbe és hidrogénbe kerülne levinni a felszínre, vagy esetleg el is hagyni a bolygót, szóval úgy voltam vele hogy űr hadihajót építek, a légkörben majd mozgok valami kicsivel amit a hangárban parkoltatok 😊 Mondjuk a WASP vadásszal 😊
De ha azt nehéz volt megérteni akkor jajj erre mit mondasz majd: 😄
Arra viszont oda kell figyelni, hogy minden egyes virtuális tömegnek (egy mesterséges tömeg blokk 50000 kg virtuális tömeget hoz létre) saját tömegközéppontja van! Míg az egész űrhajó valódi tömegének csak 1 db középpontja van.
Ez azt jelenti, hogy ha a hajó orrába tennél mondjuk egy mesterséges tömeget és azt nyomnád lefelé mesterséges gravitációval, akkor a hajó inkább csak forogni fog lefelé. A giroszkópok megpróbálnak ellenállni ennek a forgásnak, de nem könnyű.
A tervezéskör amire ügyelj, hogy a virtuális tömegközéppontok eredő középpontja (átlaga) és a hajó valódi tömegének középpontja a haladási irány egyenesére essen. (ha pl. előre haladsz, akkor mind felülnézetben mind oldalnézetben!)
Mivel ezt visszaolvasva még én is nehezen érteném meg, pedig én írtam, csináltam hozzá rajzocskát 😄

Egyetlen hátrány, ha még mindig olyan mint régen, hogy bolygó gravitációs mezőben gondolom nem működik, mert ott semmilyen artifical gravity nem működik, illetve ez régebben így volt. Pedig lehetne simán csinálni vele lebegő szigeteket, stb 😄