229
-
M2 #135 Egyébként készül valami az AppleTV háza táján is, lehet a telefon képét kiküldve és az M7 szenzort használva lehet majd játszani. Mint egy Kinect. Itt egyből lenne értelme a kétszeres grafikai teljesítménynek. -
M2 #134 Igen, adott egy jó eszköz, ki fognak rá találni rengeteg sok jó dolgot, olyanokat amikre most nem is gondolnánk. Amit írtál, az is tök jó ötlet. :-) -
M2 #133 Ami abszolút pozitív az Apple iPhone fejlesztésében:
- nem állnak bele értelmetlen számháborúkba (amik elsősorban a vevők becsapására alapoznak),
- egyik ilyen a kamera: tök felesleges 8 megapixel fölé menni, sokkal többet ér a nagyobb szenzor, jobb optika, okosabb képfeldolgozás (lásd M7), jobb videofelvétel,
- másik ilyen a képernyő méret és felbontás: ha tovább növelnék a fizikai méretet, másik telefont kellene keresnem, nekem itt a tűréshatár, a megtartott felbontás a fejlesztőknek kedvez és rajtuk keresztül a felhasználóknak,
- mindig javítanak egy kicsit az üzemidőn, ami az okostelefonok nagy rákfenéje.
Ezek mellett sok dolog van, ami nem tetszik, de azok nagy része pénzügyi jellegű: magas készülékárak, pofátlan kiegészítő árak, lehúzós memória árlépcsők (a 8 gigás 4S-en még mindig ki vagyok akadva). -
#132 + M7 nem csak joggingolni lesz jó. Alkalmazások is tudják majd használni API-n keresztül.
Pl navigációs szoftverek pl tudni fogják ha megállsz autóval és elkezdesz sétálni, automatikusan át fognak váltani gyalogos navi módba. -
M2 #131 -Mivel nem játszol, nem is tudod: pont ugyanolyan 4" és 5"-en játszani, egy a lényeg, hogy uncsi várakozáskor ott van és tolhatod.
- Ha azt mondja az Apple, hogy nem tárolja, de aztán kiderülne (és márpedig kiderülne!), hogy mégis, azzal minden vásárló előtt végleg lejáratná magát a cég. Tehát nyugodj meg, nem tárolja. Igen, a családból aki akarja, annak benne lesz az ujja. :-)
- M7 procit például fényképezéskor is használja, az elmozdulás alapján (is) választja ki a legkevésbé bemozgott képet. -
M2 #130 Nekem is bejön, veszek is majd egyet. Sokat fotózok, videózok, játszok, mobil netezek és természetesen telefonálok - ezekre számomra (értsd: szerintem) a legjobb. -
eNMi #129 igazad van, tényleg baj. nem értem, mert ahhoz a kezdetektől el kellene olvasom, h hol-mikor-melyik tábor osztotta az észt és egymást. ennek hiányában pár itteni hozzászólásból vonom le a valószinűleg elhamarkodott következtetést, h már megint itt van pár droidos, szifonozós elvetemült és ész osztás folyik. mert amúgy az folyik. ha csak apple mantrázás és éltetés lenne, az valszeg 10-20 hozzászólás után abba is maradna (gondolom, lehet rosszul), de nem, mert mindig kell vki aki bele kezd: "Az igazi vérfanék még nem ébredtek, de rövidesen elmondják nekünk, hogy mekkora nagy invenciókat nem vagyunk mi észrevenni a gyöpös...". és ez kit zavar? ha a vérfan beltenyészetek maguk között mindezt elmondják? bármelyik nem vérfan apple tulajt? vagy engem?
nem.
hanem?
könnyen megeshet, h meglepődnék, ha leülnénk csacsogni, hülyének sem tartalak azért, h az android a szimpibb, amit még meg is bocsátok természetesen ;) -
M2 #128 Egyetlen csalódás volt a Keynote-on, az iPhone 5C vártnál magasabb ára (minden más már be volt árazva az előzetes hírek alapján). Itt nagy kérdés, hogy mi az Apple terve. Előfordulhat, hogy nem tudták előre, milyen piaci reakciókra számíthatnak, így fölé lőtték az árat, majd ha nem kielégítő a kereslet, csúsztatnak lefelé. -
levente68 #127 Amúgy, ha azt nézzük, mit jósoltam már az első iPhone-ok idején, akár prófétasággal is megvádolhatnál.
Azt meg végképp nem értem, miből ered az a hite egyeseknek, hogy egy Apple hírnél csakis a mantrázás és Apple éltetés kaphatna jogosan helyet...
Hidd el, vagyok annyira értelmes, mint te, sőt még meg is lepődhetnél esetleg, ha leülnénk csacsogni. Nem vagyok azért hülye, mert Android az, ami pillanatnyilag (ok, jó pár éve) szimpatikusabb nekem, számos elismert guru így van evvel, ha megbocsátasz érte...
Tény, hogy megemlítem az éppen aktuális gépemet időnként, de alapvetően az Android és iOS különbségeiről beszélünk ilyenkor, és ha figyelsz, még Apple is kapott inspirációt az Android-tól, bár azt is tudjuk tőletek, hogy az Android-ot az Apple-től lopta Ruby... Csak mintha ezt a világon SJ-on és pár applefanatikuson kívül már senki nem hangoztatja. Szerinted, miért? Tán azért, mert nagyon más és mára eléggé érthető ez sokaknak? -
levente68 #126 Az a baj, hogy te is azok közé tartozol, aki nem érti, miről van szó és belemagyarázza ezt a hülyeséget...
Nem veszem magamra, mert amit írsz, nem áll rám, ha így érzed, javaslom, figyelmesebben, lassabban olvass! -
levente68 #125 De mi az, ami szerinted annyira jó?
Bár, ha jól emlékszem,neked még 4S van, ahhoz képest van valami, de olyan igazán sok nincs.
Az ultrabrutál VGA, amiért persze elismerés jár, csak nem tudod kiaknázni? Nem kötözködésből, csak ekkora kijelzőn nem vágom a lényegét, bár én amúgy sem játszom még az 5,55"-on sem.
A gyűrű? Aztán kikapcsolod, attól tartva, hogy mégis eltárolják az ujjlenyomatodat, vagy amikor odaadod családtagnak, elmegy aludni és visszatértekor kéri újra? Vagy ráprogramozod az egész családét?
Az M7 proci, mert annyira kell a jogging-hoz?
Szó nincs róla, hogy lebeszéljek róla bárkit, de akit az 5 nem vonzott eléggé, azt az 5s mivel csábítja el? -
eNMi #124 sok értelmes ember van az androidos táborban.
csak sajna az ostobábbja mindig késztetést érez arra, h ha bármi almás dolog megjelenik prófétának gondolja magát, kötelezően hozzászóljon és ezredszerre is megmondja a tutit: istenkirály s3-4-note-stb van nekem és minden almás hülye, ha nem ezt használja ezután.
ez biztosan igy van akkor is, amikor vmi droidos cikk kerül ki, ott magyaráz az összes apple fan/tulaj, elégedett felhasználó... -
Linkout #123 Teljesen rendben van, de az ára nekem nem gyere be :D
Majd ha ismerős lecserélni az i5öt 6-ra, talán átveszem tőle :) -
#122 Ezt az i5S-t lehet, hogy beújítom. Kövezzetek meg de nekem tetszik kinézetre és tudásra is. -
Linkout #121 "Egyébként, ez erősen fogja érinteni a sima felhasználót és jó irányban, mert akkor fogja magát felrázni Apple és pár fej elhullatása után kreatív ágba próbál újra evezni."
jajj de várom én ezt. Nem az apple hanyatlását, hanem azt, hogy legyen újra oylan, mint 2007ben. Rázza fel a piacot, mutasson utat a gyártóknak, teremtsen etalont ismét! És merjen lépni, mert ez amit most csinál, nem lépegetés, hanem kúszás. -
pixx #120 Én csak annyit mondok erre az ios vs droid vitára. Nézz meg egy 2 éves iphone készülék árát és egy 2 éves droid készülék árát. És itt itt meg is látszik a minőség, és a tudás.
2 htc csúcs telefon után i4-re váltottam aztán i4s-re. Az i5 nem jött be, de i5s igen. -
levente68 #119 Nagyjából igazad van, egyet kérdezek: látod-e, tapasztalod-e, hogy az Android jelentősen stabilabb már?
Én igen, annak ellenére, hogy továbbra is elég komolyan terhelem.
Nem azt mondom, hogy hibátlan, csak, hogy egyre nehezebben tudom megroggyantani.
Más, és ez tetszik, jó, technikailag értékelhető. Maradta a telefon mérete, mégis nagyobb az akku. Az, hogy továbbra sem kivehető, csak kis hozzáértéssel, az más tészta.
GSMArena - The iPhone 5c and 5s have bigger batteries than the iPhone 5 -
levente68 #118 Nézd, én se akarok ezen már sokat huzakodni, de egyik keynote idején sem esett jelentősen és másnap pláne, de ezt így nem elég nézni ám.
A tendencia esőben van egy ideje (egy éve!!! pedig előtte szinte rendületlenül emelkedett, és ami fontos: 705$-os csúcsról 385$-ig, ami nem apró esés ám), aztán most kis optimista emelkedés előzte meg a bejelentést, de egy ideje, 500$ körül ez is megállt és toporgott, majd a kiszivárgott hírek már a műsor előtt esést hoztak és közben is esett az ár. Ezt egyszerűen lehet látni.
Sajnos, félő, hogy még egy melléfogás radikális esést hoz, mert a befektetők patkányként menekülnek majd az AAPL-től. Nem jövendölöm, de az esélye nagy, szerintem ez belátható.
Egyébként, ez erősen fogja érinteni a sima felhasználót és jó irányban, mert akkor fogja magát felrázni Apple és pár fej elhullatása után kreatív ágba próbál újra evezni. Ekkor már jobban figyelembe veszik az uralkodó irányzatokat, a felhasználók kéréseit. Mármint a nem bólogató Jánosokét. Ők ugyanis eddig sem vitték előre a dolgot a "nekem tökéletes" dumával... Ami elég nagy butaság, hiszen, ami tökéletes, azt minek is fejleszteni, ugye...
Sose felejtsük el, a nagy és kis befektetők együttesen alakítják az árat, a nyilvános kereskedésen kívüli időben sokszor látható, hogy máshogyan mozdul, mint nyitás után, ezúttal egybecsengett a két hatás. Sok dolog befolyásolja az árfolyamot, de egy nagy befektető nagyobb mozgást indít egyedül, amit sokszor követ, vagy pont nem követ a sokaság. De mindig sokat árt, vagy használ az árnak egy-egy komolyabb hír, nos ez a keynote és a reakciók komoly hírt alkottak.
Természetesen jöhet emelkedés a következő napokban, de se ez, se az ellenkezője nem biztos. Ami biztos, hogy igazi erekcióra most nincs oka Apple befektetőnek. -
Parapappam #117 iOS vs Android vs WP
Orok tema ami sose er veget...
Szerintem folosleges vitatni melyik a jobb,melyik a rosszabb!
Android: utolso szegletig szerkeztheto,bovitheto es a tobbi,persze ami idovel stabilitasat teszi tonkre,es lerohad egy ido utan...na meg,nehany jo keszulek ami androidos,nem keves embernek elerhetobb aron van mint egy Apple termek.
iOS(iphone): kozel se annyira valtoztathato mint egy android,ebbol adodoan stabil,nincs sok lehetoseg lerohasztani.
Lenyegebe ezen kar rugozni,ver szifon fanok vs android fanok..
Nalam android a nyero,persze ha jol kezeled,es nem raksz ra minden romhalmaz appot ami tele szarja a rendszert (mesebeli 2-3 havonta ujra install stb..)
Masik meg,android altal,tobb lehetoseged van telefon valasztasnal,sok app megy egysegesen kulonbozo keszulekeken,így ha nekem Sony tetszik,azt veszem,de ha eddig samsungom volt,appok teren nem nagy valtozas/kulonbseg fog erni...
Lenyeg,en nem latom hogy melyik lenne jobb,csak azt latom melyik miben masabb,miben jobb..és miben rosszabb,ettol kezdve...csak ember fuggo hogy ki mit vesz,na meg mennyire engedheto meg maganak(es alkalom adtan apuka/anyuka mennyit ad telefonra a kis probafingo 13-15 eveseknek) -
Többi modell bemutatásakor is esni szokott AAPL, majd kijön legközelebbi Q akárhány adat, akkor kell megnézni, hogy áll. Nem mintha ez a sima felhasználónak számítana egyébként... -
levente68 #115 Egy ciik nem tőlem szintén, sajnos angol, hiszen Amerikában jelent meg...
-
csimmasz #114 Lehet, hogy a bill kombo személyre volt szabva ezért nem találtam elsőre de pl a ctrl/d kijelölés megszüntetése amit kerestem meg még két valamit.
A menüben amugy is megjeleniti de valahogy olyan rossz érzés amikor a megszokott5 dolgok nem működnek főleg amikor gyorsan kell valamit csinálni.
Maga a gép szép meg kompakt az alsó gördülő ikonsor is tetszik, nem is lenne vele gond csak az ára meg ugye a teljes átállás ami bosszant.
Mire kiismeri az ember addig elég sokat kell gugliznia szerintem.
Megértem az Apple-t miért tartja horror áron az i cuccait de szerintem ha most dobna egy nagyot és windowsos laptop árban is kínálna rendszereket lehet az Ms sírját megásná, ahogy mostanában hibát hibára halmoz a picipuha.
Sokkal tetszetősebb lenne normál áron és sokkal nagyobb elterjedséggel akkor szinte minden valamire való cég mindkét platformra megcsinálná ugyan azt a softot.
Sajna még a mai napig a legtöbb driver a készülékekhez windows only.
A mi termékeink közül is 5 ből csak 1 ad osx hez 2 pedig linuxhoz meghajtót programot. -
levente68 #113 Nem én voltam... ;o) -
levente68 #112 Örülök, hogy értjük egymást!
Ezt viszont nem hagyhatom ki, elnézést:
-
eto demerzel #111 olvastam a sok hozaszolast. bar inkabb "beszolast" kellett volna irnom. nem tudom megerteni, ez a tipukus: kinek a pap, kinek a papne esete. az egyik tabor sem fogja megyozni a masikat az igazarol.
@csimmasz: en pc-rol tertem at mac-re es photoshop-ban ugyan ott van a shorcut ahol a pc-n. csak nem "ctrl" hasznalsz hanem "command" bill. ez alol csak az a kivetel ha at volt konfiguralva a shortcut. otthon is mac van, meloban is. mi meg vagyunk elegetve eddig vele. de vannak hatranyai is. van sok alkalmazas ami nem megy mac-en. ez van. de igy kerek a vilag. -
Linkout #110 Na, egyetértek veled. Lemaradt a "nekem megfelel". De ki is mondtad azt, ami miatt fórumozok itt. Az android fantasztiku és sokoldalú, mindent lehet vele kezdeni (még mindig nem annyira hülyebiztos, mint az ios) és nagyszerű bárki számára.
Az ios viszonot amit tud, azt nagyon jól tudja, és stabilan, kiszámíthatóan nyújtja évek multán is, és nem is lehet szétbarmolni oylan hamar, mint a droidot.
Kiemelem megint, android nélkül sokat veszítene ez a világ. Viszont ios nélkül nem tudnánk, hogy milyen egy leszabályozott, már-már német precizitással működő gördülékeny, de kevésbé solokdalú mobil os. -
levente68 #109 Ha eme felsorolás végére odatennéd, hogy: nekem összesen ennyi, amit akarok és ezt megkapom iOS-en, a többire nincs szükségem, már az is egy korrekt hozzáállás lenne és el is fogadnám még én is, aki sokak szerint vérpistike módjár ekézem az iOS-t.
De van két dolog:
1.: a többi, amiket, nem soroltál, de létező hiányosságok. Ezekről igen sokat értekeztünk, hadd ne soroljam. De amint egyetlen olyan van, amit nem tudsz elérni, már a te véleményed is változni fog. Csak egyetlen példa: billentyűzetek. Android-ra van kismillió, sokat próbáltam és most a Swype van, ami még a diktálást is megoldja, szeretem. De ha valaki szarik a diktálásra és neki olyan kell, ami emotikonokból nyújtja a maximumot, az miért hülye, tessék mondani? Kérlek, ne ebbe a példába köss bele, hanem értsd meg, sokan nem kívánják az egyen kinézetet. Sokan nem tudnának meglenni talán azzal a file manager-rel, amit én szeretek, hát, hadd használjon már mást! Ha én úgy szeretném, hogy az SD kártyán legyen az a zene, amit otthontól (ahol a néhány TB-ba simán belefér) távol bármikor elérni szeretnék és akár a notiba is beletehessem, amiben csak egy 180GB-os SSD van, így nem tartanám rajta állandóan, akkor kérlek, értsd meg, nem tudom elfogadni, hogy egy (mind software-esen, mind hardware-esen) kevesebbet tudó készülék ajnározása legyen kötelező és el kelljen tűrnöm, hogy a szakmai szemmel ócskább cucc elvtelen védői mondják ki az okosat.
2. amiről nem tudsz, az nem fáj, ezt gondolom érted. Ha pedig meglátsz valakit, aki mondjuk hangutasítással indít akár csak egy beállítást, vagy egy programot, de akár komplex folyamatokat, egészen mondjuk az otthona automatizálásáig, akkor gyanítom, érdeklődve nézed, vajon, hogyan csinálja azt akár egy 30-40 ezer Ft-os készülékről is simán, míg te egy drága és a okostelefonok királyának kikiáltgatott szerkezeten erre nem vagy képes.
Ott van például az a jack aljzatba dugható kis kütyü, amire a Kickstarter-en gyűjtik a pénzt és ad egy plusz programozható fizikai gombot a használójának.
iOS-re nem lesz elérhető a rendszer korlátozásai miatt. Röhej. Egy roppant egyszerű és jópofa ötlet, ha valaki elolvassa, mit tud, de csak Android-ra lesz.
Van még pár példa és elmondtam, senki nem hülye azért, mert nem kell neki valami, amit soha nem használna tényleg. Az a hülye (persze a joga megvan hozzá), aki az igényeit a lehetőséghez korlátozza és ilyet nagyon sokszor tapasztalunk szifonosoktól. No, meg az a hülye, aki a korlátozást nemhogy elfogadja, de még üdvözli is, sőt elmagyarázza, hogy az a jobb.
Kérem tehát az itt szörnyülködőket, ha ezt a kis agyukkal képesek felfogni, akkor ne kezeljenek ellenségként, mert az, hogy szerintem az Apple bűnt követ el az eddigi út járásával, azt leginkább a saját felhasználói ellen követi el, én tehát az ő érdekeiket védem leginkább. Tudom, senki nem kért rá, de hadd osszam meg a véleményemet erről! Köszönöm!
Itt is csak annyi az igazi mondanivalóm, hogy íme, bejön, amit elég sokan ugatunk évek óta, ez az út az Apple végét fogja jelenteni.
Téved, aki azt hiszi, hogy ennek örülök, amíg van jelentős konkurencia, az nekem, Android-osnak csak jó, megtapasztaltuk már, milyen az egyeduralom, nem kívánjuk.
Az is igaz, hogy a húzásai miatt nem fogom siratni sem Apple-t és a konkurencia terén sem fog hiányozni, hiszen olyan cégek vannak feltörekvőben, akik a Samu pillanatnyi döntő fölényét is csúnyán veszélyeztetni képesnek látszanak (Huawei, Oppo, Xiaomi, stb.). -
#108 Tudtommal az Amazon appal csak fizikai konyveket lehet venni, a Spotify-ban pedig nem lehet elofizetni a szolgaltatasra, mert nem akarnak 30%-ot fizetni az apple-nek. -
#107 Jogos. :) Lemaradt, hogy digitalis tartalom vagy szolgaltatas vasarlasanal. Ez nem sokat valtoztat a lenyegen. -
#106 Minden Apple ID-n keresztül történő tranzakcióból részesül az Apple. Ha te fizetsz pl Spotifyért az appon belül, vagy veszel valamit az Amazon könyvesboltjában, abból egy árva fillért nem lát az Apple. -
Papichulo #105 Peldaul teljesen abszurd es felelmetes, hogy az Apple minden iOS app segitsegevel vegrehajtott penzmozgasbol reszt akar maganak.
Annyira abszurd, hogy nem is igaz. Peldaul a bankom alkalmazasaval barmilyen utalast/fizetest el tudok vegezni, melybol egy centtel sem reszesedik az Apple :) -
#104 "Érdekes mód linux rendszeren ha júzerként használod ez előny, hogy kevés jogod van a rendszerben, míg egy telefon esetében hátrány lenne? Kötve hiszem."
A ketto teljesen mas. Linux alatt a root felhasznalo vagy a sudo jog az alap rendszer resze, az iOS jailbreak viszont biztonsagi reseket kihasznalo, ketes eredetu kulso program(ok) hasznalata a garivesztes bardja alatt.
A zartsagnak vannak elonyei biztonsag teren, de az iOS eseteben emellett egyertelmu cel a felhasznalok uzletpolitikai okbol valo korlatozasa. Peldaul teljesen abszurd es felelmetes, hogy az Apple minden iOS app segitsegevel vegrehajtott penzmozgasbol reszt akar maganak. Az effele arroganciat es pofatlansagot tuzzel vassal kell irtani a tech szektorban. -
csimmasz #103 HA hobbiból otthon lenne egy biztos szivesen elpöcsölnék vele mert minden érdekel, viszont ha munkára kapnám akkor rajtam lenne a nyomás, hogy ezzel nekem termelnem kell nem nyomogatni.
Lehet ha kiismerném megszeretném de a kb dupla ár is megborzaszt, bár ahogy most áll a dolog lehet pár év mulva wagy win8 ami mindennél rosszabb vagy Linux amivel nem akarok szarakodni vagy Mac.
Amúgy valaki érti hogy mi a jó istent barmolt az MS a Win8 on?
Az asszony is meg én is kiborulunk tőle, már úgy ahogy belakta de a mai napig olyan dolgokat produkál, hogy az félelmetes.
A nagygépre ha egyszer eljő az idő és a win nem tér vissza régi önmagához akkor elkerülhetetlen lesz a váltás valami másra.
Mindennapos küzdelem a beugró oldal menü, a hirtelen átváltó csempék, a mondjuk kép megjelenitésre beállított wiev ami 5 perc mire betöltődik, ráadásul csempés felületen.
A két skype mert a csempéken nem lehet csak ms accountal beüzemelni, tehát desktopon kellett egy uj install.
Meg úgy az egész valami tákolmánynak tűnik.
Akkor inkább Mac és a vele járó tanulás. -
esemve #102 Azt azért ne felejtsük el ebben a nagy "korlátozottságban", hogy van neki célja, ráadásul addig tart amíg valaki nem jb-i a telefonját. Olyan ez mint a linux ahol ha normálisan vannak beállítva a jogosultságaid meglepően kevés dolgot tudsz módosítani, ettől függetlenül nem szar rendszer, hiszen ha megkapod a megfelelő jogosultságot (autentikáció vs jb) akkor van teljes kontrollod a telefon felett. Érdekes mód linux rendszeren ha júzerként használod ez előny, hogy kevés jogod van a rendszerben, míg egy telefon esetében hátrány lenne? Kötve hiszem. -
#101 Ja és kb 1 hét volt "megszokni", nem "rockef science" az a rendszer srm, csak kicsit másképp működik. -
csimmasz #100 Na ezt hogy sikerült?
ez valami régebbi komment.
Bocs nem direkt volt
-
csimmasz #99 Szerintem megint elbeszél egymás mellett a két tábor.(ez is mekkora marhaság, tábor!?)
Szerintem aki az alma zártságát és korlátait kritizálja az nem technikai oldalról hanem Marketing és egyéb okokból.
A korlátozásoknak egy nagy célja van bentartani a rendszerben a tagokat és lekorlátozni a külvilággal való kompatibilitást, BT, Memo, stb hogy legyen ok másoknak is apple felé kacsintgatni ha a környezetéban sok az Apple user.
Ami bosszantó amikor ezt néhány fan megmagyarázza, hogy tulajdonképpen ez neki menyire jó mert hát minden amit tesz a cég az egyedül érte van.
Hát egy nagy F****!
Ez milliárdos üzlet ez nem az emberségről szól.
Attól függetlenü, hogy mivel használati eszköz ezért odafigyelnek a használhatóságra is.
Levente68 meg ha faragna a stílusán és konstruktiv hozzászólásokkal operálna kevésbé tünne vergődésnek amit csinál!
Nem megsértődni ezt jóindulatból mondom!
Amúgy azt megmondaná valaki az Imac en futó PS miért rendelkezik más gyorsbillentyükkel mint a windowsos?
Multkor egy Apple gép előtt kellett elintéznem valamit, hát katasztrófa volt semmmit nem találtam minden teljesen más, a hiba nyilván a wines megszokás de akkor is egy életre megutáltam. -
csimmasz #98 Szerintem megint elbeszél egymás mellett a két tábor.(ez is mekkora marhaság, tábor!?)
Szerintem aki az alma zártságát és korlátait kritizálja az nem technikai oldalról hanem Marketing és egyéb okokból.
A korlátozásoknak egy nagy célja van bentartani a rendszerben a tagokat és lekorlátozni a külvilággal való kompatibilitást, BT, Memo, stb hogy legyen ok másoknak is apple felé kacsintgatni ha a környezetéban sok az Apple user.
Ami bosszantó amikor ezt néhány fan megmagyarázza, hogy tulajdonképpen ez neki menyire jó mert hát minden amit tesz a cég az egyedül érte van.
Hát egy nagy F****!
Ez milliárdos üzlet ez nem az emberségről szól.
Attól függetlenü, hogy mivel használati eszköz ezért odafigyelnek a használhatóságra is.
Levente68 meg ha faragna a stílusán és konstruktiv hozzászólásokkal operálna kevésbé tünne vergődésnek amit csinál!
Nem megsértődni ezt jóindulatból mondom!
Amúgy azt megmondaná valaki az Imac en futó PS miért rendelkezik más gyorsbillentyükkel mint a windowsos?
Multkor egy Apple gép előtt kellett elintéznem valamit, hát katasztrófa volt semmmit nem találtam minden teljesen más, a hiba nyilván a wines megszokás de akkor is egy életre megutáltam. -
#97 Ha egyszer megszokod a Macet utána nem akarsz Windowst használni megint.
Nekem 1 évig volt MacBookom, aztán végül eladtam mert kaptam céges laptopot Win7-el, és felesleges lett volna 2 gépet tartani.
Ha azonban ma kéne magamnak gépet venni, mert mondjuk eljönnék a cégtől, akkor gondolkodás nélkül macet vennék. Sokkal jobban szerettem használni az OSX-et, pedig Windowson nőttem fel. -
csimmasz #96 Ami a legszebb volt az irodában, hogy a lánytól kédrdezgettem aki rajta dolgozott mit, hogy de ő sem igazán tudott segíteni.
Ha rájösz a dolgokra nem bonyolult de valamiért egy 5 perces munka(kép kikeres, egy szöveg kitörlése PS el majd emailban elküldeni) ezt mindössze félóra alatt sikerült megoldanom, tudom ez engem minősít de akkor is.
Ráadásul mindenki utálja bent a gépet de a góré nagy apple fan ugyhogy mivel a külsőség az fontos, bevásárolt ezekből a gépekből, igaz, fele enyiből wines konfig is kijött volna és mindenki tudná használni.
Már nekem is pedzegette egy macbook beszerzését de inkább egy wines i7 felepénzért.