Alex

Bejelentették az Apple iPhone 5S-t és 5C-t

Nagy meglepetés nincs: az 5S a már korábban kiszivárgott ujjlenyomat olvasóval, az 5C pedig kiváló kijelzőjével és persze árával csábít.

Az Apple most első alkalommal nem csak egy új iPhone-t jelentett be. Az ötös verzió utódjának tekinthető 5S alumínium házat kapott, ezüst, arany és szürke színekben pompázhat. Fő újdonsága a fizikai gombjába beépített ujjlenyomat szenzor, amivel feloldható a képernyőzár és az iTunesről történő vásárlásoknál is használhatjuk azonosításra. Ebben már új A7-es processzor van, 64 bites képességekkel; a bemutató szerint kétszer gyorsabb elődjénél és grafikus teljesítménye is duplázódott. További különlegessége az M7 nevű segédprocesszor, ami a gyorsulásmérőt, a giroszkópot és az iránytűt kezeli, ezen feladatok alól tehermentesítve az A7-es chipet.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

4 collos kijelzőjének felbontása 1136 x 640 pixel. Kamerája megújult, nyílása és szenzora nagyobb lett (f2.2). Felvételkészítésnél többször exponál és csak a legélesebbet tartja meg. Az üzemidő gyári adatok szerint 10 óra beszélgetést, 40 órás zenelejátszást, illetve 250 órás készenlétet foglalhat magába.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

Az olcsóbb verzió polikarbonát hátlappal érkezik, öt színben lesz kapható (zöld, fehér, kék, vörös és sárga). 4 collos 1136 x 640 pixeles kijelzője és A6 processzora azonos az iPhone 5-ével, az LTE hálózatot is kezelni tudja. Akkumulátora viszont nagyobb, kamerája maradt 8 megapixeles. Az 5C-vel a cég ki akarja terjeszteni vásárlói bázisát, hiszen csak a fejlett országokban engedhetnek meg maguknak az emberek 800 dollárt egy telefonért. A kínai piac fontosságát az is mutatja, hogy még ezen a héten tartanak ott egy külön rendezvényt, ahol valószínűleg a világ legnagyobb szolgáltatójával, a China Mobile-lal kötött szövetségüket jelentik majd be.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

A 16, 32, 64 GB-os 5S modellek szerződéssel rendre 199, 299 és 399 dollárért lesznek kaphatók. Az iPhone 5C 16 GB-os verziója már 99 dollárért elérhető lesz 2 évet aláírva, míg a 32-esért 199 dollárt kell leszurkolniuk az amerikaiaknak. A magyarországi árakkal kapcsolatban csak találgathatunk, mindenesetre a Vodafone villámgyorsan közölte, hogy náluk biztosan kaphatók lesznek. Ezekkel együtt az iPhone 5-öt kivezetik a piacról, de a 4S továbbra is kapható lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • M2 #229
    Get a life!
  • Jakuza1 #228
    Latod levente ilyenek ezek a retard apple fanok, sufnifelhasznalok es kozben azt se tudjak hogy mukodik a gep es hazigazdakent olyan kerdeseket tesznek fel, amiket a sok tapasztalat alapjan kisujjbol kene kirazni. De nem ok meg ehhez is hulyek, de azt mar tudjak, hogy mindenki "hater", mert a "teruletukre" tevedt es megmondja a valosagot. :P
    Pont az ilyen kreteneket tudja lehuzni az Apple, mert agyuk egy szal sincsen, mint amikor a PPC-t felvaltotta a "Mac PC", mindjart forditottak egyet koponyegen.
  • Jakuza1 #227
    Toled gondolatot ? Hat neked olyan sose volt.
    Egy rozsaszin apple alomvilagban elsz, amit mas nightmare-nak hivnak.

    Konktretumokrol mantrazol, de neked egy konkret megjegyzesed nem volt, csak probalsz kerdezgetni, mint egy hulyegyerek, aki meg egy felhot se latott ,mert bevolt zarva evekig egy retard intezetbe es allandoan szedaltak.
  • Jakuza1 #226
    Szerintem te nagy tudor inkabb tegyel fel meg par kerdest az apple hardware topicban, mert meg erteni se ertesz a gephez. :P

    "pdf-bol es rtf-bol lehet ertelmes formatumot csinalni, amit nagyitani is tud a Kindle? koszi :)"

    "OSX-re van-e megoldas, hogy a menu bar-ban lassam es valthassak a Space-ek kozott?"

    "keychain access teljesen meghulyult, mit lehet ezzel csinalni?
    passwordoket ker es nem fogad el"

    "Van egy C2D MBP-m, late 2009. Ebbe tudok SSD-t rakatni es ha igen, akkor a HDD helyett vagy a ComboDrive helyett?"

    "Akkor korbeertunk es johet egy Apple-related kerdes:
    Melyik a legjobb konverter OSX-re?:)"

    Az elmult egy honap szemezgetese :P
    Na huzz szerintem egy faroknyi bort a fogadra.
    Jol enzze meg minden "Apple hater" az Apple topic hazigazdijat. :PPP
  • G_ArchAngel #225
    Most mar onallo gondolatod sincs? Nyugodtal lopjal meg mondatokat tolem.
    Szoval semmi konkretumot nem tudtal hazugsagaidon kivul felmutatni. Nyomdat akkor hiszem el, hogy lattal, ha kepet mutatsz a munkahelyedrol, addig zero, hiteltelen vagy, aki csak karomkodni tud es verbalisan hisztizni.

    Legalabb innen latszik, hogy az osszes megallapitasod az IT-temakorben sulytalan.

    Szep almokat, holnap szerintem jatszal el egy programozot vagy 3D designert. Valami kreativabb meset epits fel, az legalabb szorakoztato lesz. Mondjuk dolgoztal a Hobbit 3-on. De lehetnel egybol a Google CEO-ja vagy az epitesz, aki az uj Apple HQ-t tervezte.
    Sok sikert, von Münchhausen!
  • Jakuza1 #224
    En ideges egy olyan degeneralt kretenen mint te, aki csak terel es probal kerdezoskodni, mikozben olyan nagyon kiakarja kerulni a felveteseket, amiket leirtam ? :P
    A pulikutya hozzad kepest egy kezdo terelo juhasz.
    Te egy kis applefan gyoker vagy es ep eszerved nem volt, es olyan nagyon kibujtal a PPC vagy a cvagolap kerdese alol, mint ha le se irtak volna. :P
    Matrazod a szektatagok hulyeseget, mert egy szanalmas idiota vagy es aki nem lat ki a szemfestek modul.
  • G_ArchAngel #223
    En tovabbra sem szeretnek a szintedre lesullyedni, igy nem fogok ilyen jelzoket aggatni rad - ez ugye a full amator trollok hadonaszasa, amikor kifogytak az ervekbol es a tereles is faraszto - de te irtad, hogy elmult ejfel, en erre irtam, hogy itt nem.
    Senki nem irta, hogy nincs egynel tobb idozona. Kepzelodsz. Egyre idegsebb vagy, nincs erved, nincs tapasztalatod, ingo hazugsagokra, kitalalt munkahelyre hivatkozol. Sajnalak, teljesen hiteltelenne valtal, raadasul nekem csak asszisztalnom kellett, magad alol rugtad ki a szeket :)

    "Azok szamara tekinthetok meg, akik ilyen iranyu megrendelest ohajtanak, nem pedig par idiotanak, mint te."
  • Jakuza1 #222
    Jah es van air, pro es meg regi imac is a munkahelyen.
    Jah ezek nem szamitanak biztos, mert neked van mar ipadod is. :P
  • Jakuza1 #221
    Azok szamara tekinthetok meg, akik ilyen iranyu megrendelest ohajtanak, nem pedig par idiotanak, mint te.
    Remelem kielegitett a valasz.
  • G_ArchAngel #220
    Gondoltam, hogy valami ilyen szakmad van. Porfoliod megtekintheto valahol?

    Pontosan milyen Apple hardvert hasznalnak a munkahelyeden?