Bejelentették Apple iPhone 5S-t és 5C-t
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
/*WTF?!*/
Es valoban... hihetetlen. Megint tanultam valamit, bar az iStat Menu mellett kicsit redundansnak erzem a hasznalatat 😊
persze lehetne vegyíteni a kettõ megoldás elõnyeit.
En inkabb annak orulnek ha megadnak a valasztas lehetoseget a felhasznalonak, igaz tudjuk, hogy az Apple inkabb megprobal a szerinte legjobb megoldas fele terelni mindenkit. Meg ugye - vegso esetben - a jailbreak a baratod...
Jobb klikk az ikonon->dock icon, és ott be tudsz több mûködési módot állítani, valóban a statikus ikon az alapértelmezett.
Lock screen widgetek meg... Ízlés kérdése. Szerintem a jelenlegi mûködési mód (notification-ök jelennek meg, így azonnal látom az SMS-ek/e-mailek tartalmát) célszerûbb, persze lehetne vegyíteni a kettõ megoldás elõnyeit.
/*WTF?!*/
Ha mindent elhiszel, amit olvasol, inkább felejtsd el a bet?ket! Japán közmondás
Iiiigen, peeersze, tuuuudoooom. Meg azt is, hogy gugli az ördög és aplika meg az angyal az álmaidban....
Hogy mennyire nem így van és mennyire vagy te is ugyanannak kitéve, azt meg el se próbálom magyarázni neked...
Ha mindent elhiszel, amit olvasol, inkább felejtsd el a bet?ket! Japán közmondás
A Google eleve a te adataid eladasabol el. Tudod, az Apple termekeket arul, a Google meg teged?! 😊
Az a cikk ugyanazokat írja le és az, hogy ott is van egy hozzád hasonló barom
Nem a cikk volt a lenyeg, hanem a hozzaszolas. Persze az ember a barom es nem is konyit hozza, azert is tudod pontrol pontra cafolni az allitasait... ja, de megsem tudod.
Summa summarum, ez a "kartevo" semmi karosat nem tud csinalni, mindossze arra vilagitott ra, hogy az apple vetting process-en lenne meg mit javitani. De mindez a Play storehoz viszonyitva meg mindig leanyalom es a biztonsag szigete.
Egy szónak is száz a vége, az 5s alulmúlja a várakozásokat
Ket kerdes.
Mit kellett volna most bejelentenie az Applenek, hogy a te varakozasaidnak megfeleljenek?
Melyik volt az az utolso - mondjuk Samsung - bejelentes, amivel elegedett voltal, mivel annyira forradalmi volt?
Egy biztos, amíg a CPU mozog, minden megtörténhet.
Akár az is, hogy valóban biztonságos a Touch ID, akár az ellenkezõje, nem elsõ fiaskó lesz, ha megesik. Elõfordult már olyan, hogy marha biztos volt valaki a dolgában, aztán besült...
A kártevõk ellen meg kár olyat kijelenteni, hogy biztonság van, mert nem is lehet, ezt bárki, aki a Dörmögõ-n kívül tájékozódik, tudja.
Nyilván nem az én adataimra kíváncsiak, de ezt már ezerszerese túltárgyaltuk: mindenkiére azok.
Ha én hacker lennék, már törném is a bucim a Touch ID átvágásán és hidd el, más már rajta van. Volt már olyan ultra biztonságosnak vélt dolog, amit a végén akár valami piti résen át törtek fel.
Egy szónak is száz a vége, az 5s alulmúlja a várakozásokat (nem mindenkiét, tudjuk... :o) , Handrás-szintûeknek pacsás a bugyija folyamatosan...), de még elõttünk a teljes negyed év, utána értékelhetünk.
"És megint mondom: egy ekkora cég nem játszadozhat a vásárlók bizalmával."
Ezt viccnek szántad? Mert akkor ok, amúgy meg érdemes lenne tájékozódnod...
Nem sok cég van, amelyik nem sáros...
Te ilyenkor most viccelsz?
Arról pedig, hogy egyesek megint majomként ugrottak egy témára, amirõl fingjuk sem volt:
Touch ID
"Elõször is, az ujjlenyomat megadásakor a készülék sosem tárolja el magának az ujjlenyomatnak a képét. Amit tesz, az az, hogy megkeresi a képen az úgynevezett “minutiae” pontokat, majd ezek helyét jegyzi fel, és ebbõl egy úgynevezett “one-way” hash-t készít."
"Ezekbõl a pontokból készül az a one-way hash, amit aztán a készülék az A7-es chip megfelelõ helyén, kódolva tárol el, így az gyakorlatilag nem hozzáférhetõ semmi számára, mert kizárólag a Touch ID szenzor tudja kérdezni. Az itt tárolt hash a készüléken kívül nem elérhetõ, nem kerül tárolásra az Apple szerverein, és az iCloud mentésbe sem kerül bele, valamint külsõ fejlesztõk alkalmazásai (jelenleg) nem férhetnek hozzá sem magához a szenzorhoz, sem a hash-hez."
És megint mondom: egy ekkora cég nem játszadozhat a vásárlók bizalmával.
Nagyobb diktatúra és megfélemlítés van,mint bárhol, nézd meg, piti ügyekért ott is többet kapsz, mint gyerekgyilkosságért.
Amúgy, tökéletesen mindegy, ki hol él, a lényegen ez nem változtat.
Amint írtam, amíg az utolsó pillanatig szinte titokban tudnak maradni az új készülék adatai, addig egy ilyen adat begyûjtése, nyugodj meg, simán megoldható bármelyik platformon amúgy.
A Google-féle adatgyûjtés is ostobán történt, azért derült ki. Ott maradtak az adatok a telefonon. Ha egyébként azt valóban rosszcsontságból csinálták volna, akkor talán törlik, nem? Ugyanez a helyzet az iPhone-ok esetén is.
Tehát, e tekintetben a két cég közé bátran egyenlõségjel rakható, de akit ez megnyugtat, mármint, hogy mást is megfigyelnek, másról is jelent a telefonja, az simán hülye.
Sok mindent nem tehetünk, az tény, de talán nem kéne örülni is neki, nem?
Az a cikk ugyanazokat írja le és az, hogy ott is van egy hozzád hasonló barom, aki tételesen bizonyítva dolgokat megpróbálja a lényegrõl elterelni a figyelmet és azt te benyalod, semmit nem változtat a valóságon.
Hiszen almabuziként nem fogod elismerni, hogy a nagy-nagy biztonság, amit az Apple nyújt, igenis kijátszható egy ártalmatlannak tûnõ programmal, ami utána képes megváltoztatni önmagát, ellopni adatokat és a beleegyezésed és tudtod nélkül használni a készülék hardware elemeit, valamint adatokat továbbítani.
Igen, érthetõ, hogy eme szösszenet szinte semmi károsat nem csinált, mert iOS 6 alatt nem tud, de ennek nem is volt ez a szándéka. Találtak egy rést a pajzson, demonstrálták, majd törölték és dokumentálták. Egyszerûen Apple remélhetõleg megköszöni és majd kijavítja a biztonsági rést, ami még nem történt meg a cikk szerint.
Ha egy kicsit konyítanál ezekhez a dolgokhoz, tudnád, hogy örülni kell, hogy egy jóindulatú csapat alkotta meg ezt és nem egy rosszindulatú, aki valószínûleg tovább finomította volna a dolgot, hogy az akár majd iOS 7 alatt is mûködjön és komoly gondokat is okozhasson, mondjuk a bankkártya adatok ellopásával.
Akár beismered, akár nem, ennek a veszélye fennáll.
"Ha mar valaki, a kedvenc android fejlesztotok, a Google sokkal nagyobb reszt vallal ebben 😉"
Semmi különbség nincs közöttük, mindkét cég megbukott az aljasságával, nem kell a Google-re terelni a szót.
Ismét bizonyítottad, mennyire elvakult és elfogult vagy: a Google szemét, Apple nem, Apple biztonságos, én meg hülye vagyok szerinted, mert magyar cikket linkelek, nem angolt, ahol ugyanazt írják és a lényeg mindenhol ugyanaz...
Ezért nem lehet téged komolyan venni és ebbõl lesz rövidesen az anyázás, hiszen mindjárt jössz újabb szerecsenmosdató baromsággal, csak hogy ne kelljen beismerni valamit.
Részemrõl nem azt írtam hogy sosem tenne, hanem hogy nem teheti meg. Több tucatnyi programozó fogja csekkolni, hogy mit mûvel az ujjlenyomattal az iOS7, egybõl észreveszik és nagydobra verik, ha gyanúsat találnak. Nyugodj meg, már másnap olvasnál róla, Apple részvények bedõlnének és haragos emberek követelnék vissza a pénzüket. A cégnek annyi lenne.
Az meg külön vicces, amikor Magyarországon élõk aggódnak az amerikai három betûsek miatt, mindezt egy alakulóban lévõ diktatúrában, ahol az elsõ hivatalos ügyed alkalmával beleütközöl az állami maffiába, aki azt csinál veled amit akar.
A pinkód beírásnál eltakarom a kezemmel mit ütök a banautomatánál is, a netes vásárláshoz használt kártyára sosem töltök sok pénzt, van tûzfalam és rendszeresen frissitett vírusirtóm, ghosterit meg addblockot használok, a facebookra nem teszek fel kompromittáló képeket és nem engedem a barátaimnak sem, a seggemet sem mutogatom.
A politikusok ígéreteinek nem dõlök be, tudom hogy mindenhol a neten követnek ha tudnak, stb.
Mindezek ellenére remekül alszom alusisak nélkül is. 😊
Viszont az megrettent amikor azt hallom a tömegektõl, hogy na és ha megfigyelnek, na és ha minden adatuk meg lesz rólam, dehisz az Apple, Samsung, Google, MS, akárki olyat sosem tenne.
Emlékszik még valaki arra amikor egy bajuszos bácsi szerint a magas szõke Germán faj felsõbb rendû a többi meg mehet a Gázba tisztulni?
Ez egy nagyon eltúlzott valami, de ha valakinek minden adata megvan azt csinál amit akar.
Milesz ha jön egy önjelölt beteg állat aki majd ujra elõveszi ezt és majd kész adatbázisból tud melózni, kit kell tönkretenni?
Csak elég gazdasági okokat elõvenni, nem kell sok ahoz hogy euró milliós üzletet valaki meghiusítson és ezzel mondjuk más kezére játsza az üzletet.
Elég egy jókor jóhelyen elhelyezett ujságcikk, feljelentés vagy egyéb.
Persze ne menjünk bele mert ezek csak felmerülnek bennem, ettõl még nem félek bekapcsolni a gps-t amikor szükségem van rá vagy kártyával fizetni, stb.
Szóval azért mert nem rettegek valamitõl el tudom képzelni, hogy megtörténhet még ha az esély kicsi is rá.
Ami megrémít, hogy sokakban fel sem merül, hogy nem rózsaszín világban, repülõ unikornisok közt, szivárvány országban élünk.
Valoban igy van.
Ez még marhaságnak hangzik de ha nem lépünk fel ez is eljöhet
Nyugodtan lepj fel, de szerintem ez egyhamar nem fog bekovetkezni 😊
nyilván nem az apple sara lesz fõleg
Ha mar valaki, a kedvenc android fejlesztotok, a Google sokkal nagyobb reszt vallal ebben 😉
ugye nem hiszed, hogy amit mondanak az szentírás?
Racionalis keretek kozt igen. Persze lehet alufolia sisakban aludni, de biztos, hogy ezzel a folyamatos aggodassal akarod tonkretenni az eletedet? Gondolj bele, te csak egyetlen ember vagy a 7 mrd-bol... azok kozul is egy botranyosan erdektelen a biztonsagi szolgalatok szempontjabol!
Eszem ágában sincs az Applet ezért szapulni mert az ötlet nekem is tetszik.
Szar a kodokkal bajlódni kijelzõ feloldásnál, már nem is használom.
Viszont és a hárombetüs szervekben nem bízom, és ha nyomatékosan kérni fogják a szervek akkor az Apple elintézi, hogy begyûjtse az ujjlenyomatokat.
Még ezzel sincs baj mert ha jóltudom aki az USA területére lép leveszik az ujjlenyomatát, vagy csak urban legend?
Ami engem aggaszt, az a tendencia hol a határ, mi marad meg nekünk ami a mienk ha már a végén minden adatunk, tartózkodási helyünk, egyáltalán minden egyes lépésünk totális kontroll alatt lesz?
Majd amikor megjhelennek a telefon mozgása alapján számolt gyorshajtás büntetések amit automatikusan vonnak a számládról és ha nincs lóvé már jönnek is érted oda ahol épp tartózkodsz.
Ez még marhaságnak hangzik de ha nem lépünk fel ez is eljöhet, nyilván nem az apple sara lesz fõleg, hogy most néhány cég a megfigyelések miatt pert indít az amerikai kormány ellen.
A lényeg amit akartam mondani, hogy ugye nem hiszed, hogy amit mondanak az szentírás?
Itt reszletesen le vannak irva ennek a "kartevonek" a "karokozasai":
http://arstechnica.com/security/2013/08/seemingly-benign-jekyll-app-passes-apple-review-then-becomes-evil/?comments=1&post=25127033#comment-25127033
A lenyeg: "So the most interesting practical vulnerability is the ability to make users Tweet things without their permission."
Eddig is ment, csak balra kellett swipe-olni a multitasking menüben.
En a lock screenre gondoltam. Ott tudod dupla home clickkel a lejatszas vezerlest elohozni, de ott sem ujdonsag ez.
Aktív icont az Activity Monitor-hoz hasonlóan gondolom.
Nekem ez az icon statikus 10.8.4-en... de amugy tudom mire gondolsz. A Vox peldaul kirakja a dock iconra a pillanatnyilag jatszott album kepet. Ugyan sokat nem nezegetem ezeket, de ha igeny eseten ki lehet kapcsolni, akkor semmi bajom vele.
A DNS-edet, amit otthagysz, nem ugyanúgy párosíthatják a személyeddel, mint egy bankkártyával azonosítható telefon használóját.
Én is túlzottnak érzem a parát ilyen téren, de nem alaptalan, mivel azt tudjuk, hogy bármikor kerülhet egy frissítés során egy kis programsor bele, ami feltölti egyszer az adatot és azonnal törli is magát. nem gyanúsítom evvel õket, de simán lehetséges. Amíg az új készülék fejlesztését ennyire titokban tudják mûvelni, addig ez is észrevétlen és titok maradhat.
PONT AZT CSINÁLJÁK MOST A TÚL ERÕS HARDWARE-REL.
- egyik ilyen a kamera: tök felesleges 8 megapixel fölé menni, sokkal többet ér a nagyobb szenzor, jobb optika, okosabb képfeldolgozás (lásd M7), jobb videofelvétel,
MEGLÁTJUK, HA NEM OLYAN FIASKÓ LESZ A VÉGE, MINT AZ HTC ONE KAMERÁJÁVAL, AMI ÉRDEKES, PONT ERRE HIVATKOZOTT. TÉNY, HOGY NEKEM A SLO-MO TETSZIK, DE SAJNOS, TUTI, HOGY AZ EMBEREK TÖBBSÉGE ELEVE LESZARJA, MÍG MÁSOK CSAK KICSIT KÉSÕBB FOGJÁK MELLÕZNI. AHOGYAN A NOTE 3 4K VIDEO RÖGZÍTÉSE IS INKÁBB ERÕDEMO. ÉN EGYÉBKÉNT SZÍVESEN LÁTNÉK JÓVAL NAGYOBB FELBONTÁSBAN DOLGOZÓ KAMERÁT, TERMÉSZETESEN NEM SOFTWARE-ESEN FELNYOMVA.
- másik ilyen a képernyõ méret és felbontás: ha tovább növelnék a fizikai méretet, másik telefont kellene keresnem, nekem itt a tûréshatár, a megtartott felbontás a fejlesztõknek kedvez és rajtuk keresztül a felhasználóknak,
DE UGYE LÁTOD, HOGY TÍZMILLIÓSZÁM(SÕT)VANNAK OLYANOK, AKIK EBBEN NEM ÉRTENEK VELED EGYET? MEG EGY KICSIT ERÕLTETETT EZ A GONDOLKODÁSMENET, BÁR VAN BENNE IGAZSÁG IS, DE KÖZBEN, AHOGY LEÍRTA VALAKI ELÕTTEM, EZ A SOK MÉRET NEM TESZI TÖNKRE AZ ANDROID-RA FEJLESZTÕKET. TALÁN FELKÉSZÜLTEBBEK? TÉNY, HOGY TÖBB MELÓ, DE MEGOLDJÁK, UGYE, TUDOD?
- mindig javítanak egy kicsit az üzemidõn, ami az okostelefonok nagy rákfenéje.
ÉRDEKES, KRITIKÁK SZERINT MEG NEM ELÉG, MIKÖZBEN A SAMU ÚJ TELEFONJAI EBBEN IS JOBBAK MÁR.
Ezek mellett sok dolog van, ami nem tetszik, de azok nagy része pénzügyi jellegû: magas készülékárak, pofátlan kiegészítõ árak, lehúzós memória árlépcsõk (a 8 gigás 4S-en még mindig ki vagyok akadva).
A magas árat viszont lehet vele indokolni.
Mellesleg másodpercenként hagyod ott mindenhol a DNS-ed, innen kezdve az ujjlenyomat hiszti egy jó nagy hülyeség, divatpara.
"Dupla home klikkel"? Eddig is ment, csak balra kellett swipe-olni a multitasking menüben. Control Center viszont valóban jó lehet erre is (és ahogy láttam béta videókban, ki lehet kapcsolni lock screenen😊).
Aktív icont az Activity Monitor-hoz hasonlóan gondolom. iOS-en sem lenne platform idegen ez, Calendar ikonja régóta az aktuális napot mutatja (kicsit inkonzisztens, mert Weather app meg nem), illetve iOS7-tõl (legalábbis bétában) az óra is realtime mozog mechanikus óra-szerûen (azaz siklik a másodperc mutató). No ez utóbbit már hülyeségnek tartom, még akkor is, ha Apple-t ismerve valószínûsíthetõen csak akkor megy az animálás, ha látható az ikon. iOS7 multitasking módosításai után egészen úgy mûködhetne, mint ahogy WP-n a Live Tile (amit szintén jó ötletnek tartok).
/*WTF?!*/
Szóval nem azt mondom, hogy most aztán az ujjlenyomat miatt dõl meg a béke és lessz drágább a kenyér de a mostani lehalgatósdik után én nem lennék meglepve ha nem lenne valami szándékos ebben az ujlenyomat dologban.
Képzeld el mekkora érték begyûjteni minden országból milliónyi ujjlenyomatot a "terrorizmus elleni kétségbeesett küzdelemben".
- nem állnak bele értelmetlen számháborúkba (amik elsõsorban a vevõk becsapására alapoznak),
- egyik ilyen a kamera: tök felesleges 8 megapixel fölé menni, sokkal többet ér a nagyobb szenzor, jobb optika, okosabb képfeldolgozás (lásd M7), jobb videofelvétel,
- másik ilyen a képernyõ méret és felbontás: ha tovább növelnék a fizikai méretet, másik telefont kellene keresnem, nekem itt a tûréshatár, a megtartott felbontás a fejlesztõknek kedvez és rajtuk keresztül a felhasználóknak,
- mindig javítanak egy kicsit az üzemidõn, ami az okostelefonok nagy rákfenéje.
Ezek mellett sok dolog van, ami nem tetszik, de azok nagy része pénzügyi jellegû: magas készülékárak, pofátlan kiegészítõ árak, lehúzós memória árlépcsõk (a 8 gigás 4S-en még mindig ki vagyok akadva).
Pl navigációs szoftverek pl tudni fogják ha megállsz autóval és elkezdesz sétálni, automatikusan át fognak váltani gyalogos navi módba.
- Ha azt mondja az Apple, hogy nem tárolja, de aztán kiderülne (és márpedig kiderülne!), hogy mégis, azzal minden vásárló elõtt végleg lejáratná magát a cég. Tehát nyugodj meg, nem tárolja. Igen, a családból aki akarja, annak benne lesz az ujja. :-)
- M7 procit például fényképezéskor is használja, az elmozdulás alapján (is) választja ki a legkevésbé bemozgott képet.
nem.
hanem?
könnyen megeshet, h meglepõdnék, ha leülnénk csacsogni, hülyének sem tartalak azért, h az android a szimpibb, amit még meg is bocsátok természetesen 😉
Azt meg végképp nem értem, mibõl ered az a hite egyeseknek, hogy egy Apple hírnél csakis a mantrázás és Apple éltetés kaphatna jogosan helyet...
Hidd el, vagyok annyira értelmes, mint te, sõt még meg is lepõdhetnél esetleg, ha leülnénk csacsogni. Nem vagyok azért hülye, mert Android az, ami pillanatnyilag (ok, jó pár éve) szimpatikusabb nekem, számos elismert guru így van evvel, ha megbocsátasz érte...
Tény, hogy megemlítem az éppen aktuális gépemet idõnként, de alapvetõen az Android és iOS különbségeirõl beszélünk ilyenkor, és ha figyelsz, még Apple is kapott inspirációt az Android-tól, bár azt is tudjuk tõletek, hogy az Android-ot az Apple-tõl lopta Ruby... Csak mintha ezt a világon SJ-on és pár applefanatikuson kívül már senki nem hangoztatja. Szerinted, miért? Tán azért, mert nagyon más és mára eléggé érthetõ ez sokaknak?
Nem veszem magamra, mert amit írsz, nem áll rám, ha így érzed, javaslom, figyelmesebben, lassabban olvass! <#awink>#awink>
Bár, ha jól emlékszem,neked még 4S van, ahhoz képest van valami, de olyan igazán sok nincs.
Az ultrabrutál VGA, amiért persze elismerés jár, csak nem tudod kiaknázni? Nem kötözködésbõl, csak ekkora kijelzõn nem vágom a lényegét, bár én amúgy sem játszom még az 5,55"-on sem.
A gyûrû? Aztán kikapcsolod, attól tartva, hogy mégis eltárolják az ujjlenyomatodat, vagy amikor odaadod családtagnak, elmegy aludni és visszatértekor kéri újra? Vagy ráprogramozod az egész családét?
Az M7 proci, mert annyira kell a jogging-hoz?
Szó nincs róla, hogy lebeszéljek róla bárkit, de akit az 5 nem vonzott eléggé, azt az 5s mivel csábítja el?
csak sajna az ostobábbja mindig késztetést érez arra, h ha bármi almás dolog megjelenik prófétának gondolja magát, kötelezõen hozzászóljon és ezredszerre is megmondja a tutit: istenkirály s3-4-note-stb van nekem és minden almás hülye, ha nem ezt használja ezután.
ez biztosan igy van akkor is, amikor vmi droidos cikk kerül ki, ott magyaráz az összes apple fan/tulaj, elégedett felhasználó...
Majd ha ismerõs lecserélni az i5öt 6-ra, talán átveszem tõle 😊
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
jajj de várom én ezt. Nem az apple hanyatlását, hanem azt, hogy legyen újra oylan, mint 2007ben. Rázza fel a piacot, mutasson utat a gyártóknak, teremtsen etalont ismét! És merjen lépni, mert ez amit most csinál, nem lépegetés, hanem kúszás.
2 htc csúcs telefon után i4-re váltottam aztán i4s-re. Az i5 nem jött be, de i5s igen.
Az anti-winnie brigád másodikszámú képviselője.
Én igen, annak ellenére, hogy továbbra is elég komolyan terhelem.
Nem azt mondom, hogy hibátlan, csak, hogy egyre nehezebben tudom megroggyantani.
Más, és ez tetszik, jó, technikailag értékelhetõ. Maradta a telefon mérete, mégis nagyobb az akku. Az, hogy továbbra sem kivehetõ, csak kis hozzáértéssel, az más tészta.
GSMArena - The iPhone 5c and 5s have bigger batteries than the iPhone 5
A tendencia esõben van egy ideje (egy éve!!! pedig elõtte szinte rendületlenül emelkedett, és ami fontos: 705$-os csúcsról 385$-ig, ami nem apró esés ám), aztán most kis optimista emelkedés elõzte meg a bejelentést, de egy ideje, 500$ körül ez is megállt és toporgott, majd a kiszivárgott hírek már a mûsor elõtt esést hoztak és közben is esett az ár. Ezt egyszerûen lehet látni.
Sajnos, félõ, hogy még egy melléfogás radikális esést hoz, mert a befektetõk patkányként menekülnek majd az AAPL-tõl. Nem jövendölöm, de az esélye nagy, szerintem ez belátható.
Egyébként, ez erõsen fogja érinteni a sima felhasználót és jó irányban, mert akkor fogja magát felrázni Apple és pár fej elhullatása után kreatív ágba próbál újra evezni. Ekkor már jobban figyelembe veszik az uralkodó irányzatokat, a felhasználók kéréseit. Mármint a nem bólogató Jánosokét. Õk ugyanis eddig sem vitték elõre a dolgot a "nekem tökéletes" dumával... Ami elég nagy butaság, hiszen, ami tökéletes, azt minek is fejleszteni, ugye...
Sose felejtsük el, a nagy és kis befektetõk együttesen alakítják az árat, a nyilvános kereskedésen kívüli idõben sokszor látható, hogy máshogyan mozdul, mint nyitás után, ezúttal egybecsengett a két hatás. Sok dolog befolyásolja az árfolyamot, de egy nagy befektetõ nagyobb mozgást indít egyedül, amit sokszor követ, vagy pont nem követ a sokaság. De mindig sokat árt, vagy használ az árnak egy-egy komolyabb hír, nos ez a keynote és a reakciók komoly hírt alkottak.
Természetesen jöhet emelkedés a következõ napokban, de se ez, se az ellenkezõje nem biztos. Ami biztos, hogy igazi erekcióra most nincs oka Apple befektetõnek.
Orok tema ami sose er veget...
Szerintem folosleges vitatni melyik a jobb,melyik a rosszabb!
Android: utolso szegletig szerkeztheto,bovitheto es a tobbi,persze ami idovel stabilitasat teszi tonkre,es lerohad egy ido utan...na meg,nehany jo keszulek ami androidos,nem keves embernek elerhetobb aron van mint egy Apple termek.
iOS(iphone): kozel se annyira valtoztathato mint egy android,ebbol adodoan stabil,nincs sok lehetoseg lerohasztani.
Lenyegebe ezen kar rugozni,ver szifon fanok vs android fanok..
Nalam android a nyero,persze ha jol kezeled,es nem raksz ra minden romhalmaz appot ami tele szarja a rendszert (mesebeli 2-3 havonta ujra install stb..)
Masik meg,android altal,tobb lehetoseged van telefon valasztasnal,sok app megy egysegesen kulonbozo keszulekeken,így ha nekem Sony tetszik,azt veszem,de ha eddig samsungom volt,appok teren nem nagy valtozas/kulonbseg fog erni...
Lenyeg,en nem latom hogy melyik lenne jobb,csak azt latom melyik miben masabb,miben jobb..és miben rosszabb,ettol kezdve...csak ember fuggo hogy ki mit vesz,na meg mennyire engedheto meg maganak(es alkalom adtan apuka/anyuka mennyit ad telefonra a kis probafingo 13-15 eveseknek)