110
-
bdzsana #30 Miért mondanák, hogy nem is igaz. Pont, hogy a kendereseket igazolja. Elolvastad a cikket? Ha igen akkor értelmezted is. Természetesen a kender szívásának vannak egészségromboló hatásai is, de ezek összehasonlíthatatlanul kicsik a többi tiltott szerhez képest. Ennyi erővel belehetne tiltani a szalonnát is... Ez meg hova vezetne.. -
Szefmester #29 Majd ha inni is fogok alkoholt, vagy szívni a cigit, vagy dönteni befele a kávét akkor el is gondolkodom róla... ;) De addig is... -
#28 Úgy tudom, hogy a drog "hivatalos" definíciója is elavult, és csak kezdetekben használták a természetes eredetű gyógyszer hatóanyagokra. Ma már mindenre használják, ami valamiképpen befolyásolja a szervezet normál (fiziológiai vagy pszichés - bár utóbbi is fiziológiai okokra vezethető vissza) működését.
Igaz, magyarul inkább farmakonnak hívják őket, csak angolul "drug". -
fszrtkvltzttni #27 "ami azt jelenti hogy egyenként kőkemény 10 perccel rövidítették meg az életüket"
Mert valószínűleg nincs benne az, hogy gyakorlatilag talpas cigit szívnak, és jó sokáig lent is tartják. A rendszeres szívás rosszabb mint a rendszeres füstszűrős cigizés, pedig az is jó pár évet el vesz. -
fszrtkvltzttni #26 A kifejezés eredeti és köznyelvben használt változata nem kicsit ellentmondásos.
Köznyelvben drog minden kábítószer, természetes és szintetikus, kivéve az alkoholt, és erős negatív felhangja van.
Hivatalosan viszont a drog a természetes eredetű gyógyszer hatóanyagot jelenti. Célja a szervezet normális működésének a visszaállítása, mégpedig a mostanában hangzatos "bio" módon, tehát egyértelműen pozitív.
Mivel a "kétféle" drog között az átfedés viszonylag kicsi, ezért jönnek a paradoxonok, pl.: "a szintetikus drogok, melyek nem drogok, viszont néhányukat pszichés problémáknál terápiás céllal használják", "a természetgyógyászok drogokkal gyógyítják az embereket", "az emberi szervezet normál működése, hogy drogokat termel" stb. -
sanyicks #25 A számokból úgy látszik igazuk van. 7000 évvel rövidítették meg az életük összesítve az egész világon élő cannabis fogyasztók? Valószínű szívják pár százmillióan, ami azt jelenti hogy egyenként kőkemény 10 perccel rövidítették meg az életüket :DDD
Egy nagy hamival többet rövidítesz az életen, hát még egy szál cigivel.
Egyébként drogosokkal vagyunk körülvéve, magyarországon nagyon sok az alkesz, és nagyon gyakori hogy halálba isszák magukat a zemberek. -
debut12 #24 Sztem egy ilyen Call Of Duty-n nevelkedett droid emberke nagyobb valószínűséggel fog az utcán lekaszabolni.
Kocka -
pasi29uk #23 De szerencsére van olyan hely is ahol büntetik a trollkodást. -
Archenemy #22 Igen, nyilván egyik más nemzet sem szokott fórumozni, vitázni vagy flamelni.
Te mondd, a youtubeon sem jártál még, vagy csak angolul nem tudsz? -
morden2 #21 Érdemes a sorok között olvasni, 7000 év (http://www.statisticbrain.com/cannabis-use-by-country/) alapján 406 millió canabis használó. Tehát nem teljesen pontosan de a kanabisz használat 0,0000172 évvel rövidíti meg egy átlagos életet, ha jól kombinálok, azért az emiatt én nem kívánnám minden "drogos" halálát. -
#20 A drog nem attól drog, hogy függőséget okoz, hanem hogy a szervezet normális működését megváltoztatja. A gyógyszerek is drogok. -
Amergin #19 Akkor már ilyen alapon a vasárnapi ebédre megevett paprikáscsirke is "drog", mert jól érzed magad utána Más alkalmakkor megint szeretnél enni olyat, így nehéz "leállni", tehát "függőséget" is okoz.
Soha ne feledd jelszavunk: gondokodj hülyén, cselekedj izomból!
-
fszrtkvltzttni #18 Persze, mert ilyenről minden nap lehet hallani, olyan viszont véletlenül se fordul elő, hogy valaki részegen szétveri a másik fejét... Néha jó lenne kimenni a négy fal közül, hogy lásd igazak-e amikkel tömöd a neten a kis buksidat. -
#17 Amúgy a kv is drog, meg a kóla is, csak legálisak. Azt miért nem hasonlítják össze, hogy hány ember hal meg kólamérgezésben azzal, hogy hány nem?
És javasolnám a köbméter/hektopaszkál/év mértékegységet, a világegyetem teljes térfogatára kivetítve, miután a drogozó és nemdrogozó lakosság számát felszorozzuk a csillagokból felszabaduló nukleáris energia átlagértéke által felhevített 1 kg víztömeg 1m sugarú gömbalakú tartály falára kifejtett nyomásával.
Ez szerintem egy minden értelmes lény által érthető konkrét adatot jelent, amit akár a SETI keretében ki is sugározhatnánk.
Ha az idegenerált lények megfejtik, megértik és válaszolnak rá, akkor tudjuk, hogy egy roppant veszélyes fajjal van dolgunk, amit jobb elkerülni, mert bőven elég nekünk hogy itt vannak a brit tudósaink is.
-
#16 és összehasonlítani a dohányzókkal/alkoholfogyasztókkal -
NullZ3r0 #15 Már megint összekeverték a skizofréniát a tudathasadással... és ez állítólag egy tudományos lap. -
vumbi #14 Nem akar indulni a buli sracok? Olyanok vagytok, mint a fociszurkolok, nem a cikk (meccs) szamit, szajkaratezni (bunyozni) akartok. Ez a ti drogotok. -
weine #13 Mit vársz az angol tudósoktól?:) -
weine #12 Az ok hogy nincs ékezet a billentyűdön, de hogy elipszilon (ly) sincs?? :) -
zolis #11 Mi a megoldás? Mindenki igyon, bagózzon és szedjen nyugtatókat, az legalább legális! Ha a politikusok azt mondják, akkor biztos úgy van! -
echo #10 mivel az alkohol is drog, gondolom kezdhetsz készülődni az öngyilkossághoz :D -
echo #9 most nem azért, de az a 7000 év fűnél valami nevetségesen alacsony figyelembe véve a felhasználók számát. korrektebb lett volna, ha per főre eső adatot hoznak. -
#8 Részemről a leszarom elv van életben. :D -
duke #7 "A tanulmány szerint a kannabisz mindössze két hatást okozhat, mindkettő a skizofréniához kapcsolódik."
Hat ez igazan csekejsegnek tunik, hogy valaki ilyen tudathasadasos allapotban lemeszarol nehany embert az utcan. Bagatel ugy ne is foglalkozunk vele.
-
endrev #6 Droghasználatból: egybeírandó, kedves Richárd. -
debut12 #5 Milyen fasza kis viták lesznek itt, ismervén a Magyar mentalitást. :) -
errorista #4 én a saját részemről azt nem szeretem hogy a koncerten dohányfüstben kell állnnom, hiába van ott a tilos a dohányzás tábla. vagy amikor a buszmegállóban a három dohányos elöl-hátul-középen helyezkedik el. a kenderesek engem például nem zavarnak. -
syn7h37ic #3 Rühellem a drogosokat. -
Szefmester #2 Részemről, az ott dögöljön meg az összes elv van életben. :) -
teddybear #1 Mindjárt jönnek a kenderesek, és közlik, hogy "az nem is igaz!", meg "Az én egészségem!".
A végén lehazugoznak mindenkit, aki nem szeretne kábszereseket maga körül.