7 Days To Die

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Random_
A szerveren futó 7Daysen lecseréled a fájlokat és mindenkinél működni fog. Azért jó, mert nem kell lokálisan senkinek semmit telepítenie. Én is ezt használtam.

Egyébként elég pangós mostanság a 7Days mindenki kijátszotta már és decemberre várható az új Alpha, akkor lehet újabb felpörgés.

Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

Köszi 😊
ez a Red's HUD ez ki fejezetten a szerverre van kitalálva vagy ezt csak saját magamnak tudom fel telepíteni?
Random_
Hivatalos fórumon van egy mod lista innen érdemes szemezgetni.

HUD-ot tekintve nekem a Red's HUD tetszett ami letisztult, de mégis tartalmazza az általad igényelt plusz infókat.

Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

De nem ám!

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Sziasztok!
Kettő kérdésem lenne hozzátok.
Az első hogy saját 7 dtd szerveremet hol érdemes hirdetni hogy legyen egy kis aktivitás rajta.
A másik hogy milyen modokat ajánlanátok nekem a szerverhez. Sajnos nem igen értek a 7 dtd modoláshoz de ilyenekre gondolok hogy admint segítő mod illetve különféle vizuális modok (szint/xp mennyiség ki jelzése a játék képernyőn, esetleg az éhség és szomjúság folyamatos mutatása) és ezekhez hasonlók.
A segítséget és a válaszokat előre is köszi mindenkinek.
Egy ilyen, apokaliptikus helyzet bekövetkeztekor, egyenesági következmény a pvp. Hiszen emberek vagyunk, nem?
Random_
Hát érdekes, de nem az én világom. Az tetszik, hogy van a térkép kiismerés miatt wipe és így végül is az se gond, hogy nincs loot respawn. Ezt lehet átveszem saját szerverre. Mondjuk ebben az esetben kell egy korlát aminél nagyobb nem lehet a bázis, de ez nem is baj talán, mert kevésbé terheli meg a szervert. Hmm ez elindított egy gondolatot bennem.

De nekem az építés az egyik fele a játékban ami tetszik és azt nem adnám fel. A PvP érdekes, szerintem a játék kifejezetten alkalmatlan PvP-re jelenlegi formájában.

Nagyon olcsó most a játék
szigorúan meghívásos alapon működik, és majd ha kapsz meghívót megtudod. egyébként németországban van a játékszerver nem szerverfarmon, hanem az egyik szolgáltatónál egy olyan teremben ahol közvetlenül kapcsolódik a gerincre. egy 7820X procira épített "házi szerver" 64gb quad channel 4ghz-es ddr4 és 2db m2-es 1500mb/s-os ssd-n ketyeg a 7dtd. csak jó minőségű optikával lehet csatlakozni (mo-n csak a digi tud ilyet), mert a max. ping 40ms, de az elvárt 20ms alatt van stabilan (exprecip miatt). ehhez azért már gép is kell. az enyém 11-12ms, innen nagyon jó az átvitel a németekkel, de néhány helyen vannak ún. repeater pontok is (elég erős jogosultság kell hozzá, mert ez a szolgáltatók között kapcsolódik a gerincre). ha valaki nem tudja tartani a net vagy a gépe miatt, elég hamar letiltják.
a játékban nincs respawn, mostanság air drop se. elég gyakran van wipe, nem az erőforrások miatt, hanem mert kiismerik a játékosok a terepet és a bázisokat. ilyenkor szavazással döntjük el, hogy legyen-e wipe. a tulajdonos ki tudja menteni a bázisokat poi-ba, és az új mapre berakni ahová kérem. ez azért kell, hogy bármikor lehessen wipe és szigorúan pvp, tehát a játékos nem ér rá sokat a bázisával tökölni. a felhalmozás szigorúan tilos, de nem is célszerű, mert rengeteg időt elvisz, és inkább érdemesebb az egészségre figyelni. a tradereknél vannak publikus automaták, oda kell hordani a felesleget, és akinek kell onnan valami, jelképes összegért megveheti. így célszerűb inkább a traderhez járni, bár elvárt ha kiveszel valamit, rakj is bele. adminnál nem lehet nyafogni semmiért, azért csakis a nyafkát tiltják ki. alapvetően csak technikai hibákkal foglalkozik. viszont elvárt az udvarias játékmód, és a gyengébb játékosok segítése a fejlődésben. élelem és elsősegélycsomag mindig van a tradereknél, nem kell éhenhalni. nem javallott a napi 1-2 óra, ha fellép az ember 4-5 órát illik játszani (az exprecip móddal egyébként is gyorsan telik az idő).
Random_
Melyik szerveren játszol? Érdekelne!

Kellett ez nekik,rámegy a lóvéjuk az ügyvédekre is gondolom.Abból a pénzből jó lett volna ha nem erőltetik a konzolosverziót,és megmaradnak pc-re,dehát sajnos az amerikai az más nép,ott minden háztartásban ps vagy xbox lapul.Ha már Dallasi a cég,akkor ki kell szolgálni az amerikai népet is!

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Na ezért nem szabad eladni jogokat egy kiadónak,most meg harcolnak a visszaszerzésért,és addig nem is tudnak frissiteni konzolra.Szerintem már megbánták hogy eladták a megboldogult Telltale-nek a konzolverziót! Most frissitették a hirt 2 órája a Twitteren,meg a hivatalos oldalon,egyelőre nem jutottak vele semmire se.A PC-s verziót ezt nem érinti,azon dolgoznak gőzerővel.DD

Én hiányolom a városokban,meg a főutakon a földön fekvő feltámadó hullákat mikor odaérünk.A Dead Islandban ez alap dolog volt,mindig frászt kaptam tőlük.

Nekem rohadtul fájna a seggem,tegnap a 4 óra ARK után is izomlázam lett.D

Éppen azt irtam hogy olyan nincs hogy nem lenne loot.Megnéznék egy olyan mapot amit töviről hegyire kirámolnak,beleértve a házakat is.Nem a külföldi szervereken,hanem a magyaron.

Random_
Hát igen van aki egy nap 12 órát játszik és vannak akik nem. Én a második csoportba tartozom, szerintem meg is bolondulnék ha fél napot kellene a 7 Days előtt lennem, de napi 1-2 óra simán megy. Na mind1 nem vagyunk egyformák.

Abban igazad van hogy aki többet dolgozik annak legyen is többje (bár mint tudjuk avalóságban ez sem igy van 😄 )

De gondolj arra aki csak szimplán később érkezik egy no loot respawn szerverre... szted mennyi ideig marad, amikor 1 óra keresgélés után se talál semmit?

a játékokat nem avalósággal kell összehasonlítani, sokszor fel kell áldozni a realizmust a játszhatóság oltárán.
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2018.11.03. 18:42:25

<#eplus2><#eplus2>
Arról nem is beszélve, ha nincs loot respawn akkor az újonnan jövőknek esélye sincs semmire. Aki előbb kezdi a szerveren az tud tenni vkit, aki megy jön 2-3 héttel később az meg vért izzadhat, akkor se ér el semmit. Mert már nincs loot 😊

abban hogy barátokat nem tudsz sebezni de mindenki mást igen 😊
Am köszi a bannert 😉
Utoljára szerkesztette: hvrobi1, 2018.11.03. 17:42:21
ha lelőnek pvp, ha nem akkor pve.<#idiota>
Ahol játszom, ott hatodrendű dolog a loot. Van a játékban minden ami a túléléshez kell, teljesen felesleges szarrá lootolni mindent. Mindenki a fenntarthatóságra törekszik. A játék alapbeállításban nem igazán alkalmas erre, kicsit módosítani kell rajta és akkor már jó. Sikerült a szerveren belőni az experimental recipes modot, mindenkinek jól fut a gépén. Ez a mod eleve hosszú játékra és kitartásra épít, úgyhogy jól elvagyunk. Persze nagyon sokat számít a játékosállomány intelligenciája is. E tekintetben ebben a régióban eléggé elmaradottak vagyunk, a játékosok egyszerűen nem tudnak játszani, illetve nem tudják, hogy mi az a játék. Ezen a szerveren egyedül vagyok magyar, illetve van egy szerbiai magyar srác is. Van admin de teljesen felesleges, nem tudok olyan esetet, amikor játékossal szemben intézkednie kellett.
Navezgane map van itt is ahogy nézem:

https://7daystodie-servers.com/server/80914/

miben nyilvánul meg hogy pvp,és pve is egyszerre? Beraktam a bannerba a címet!
Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2018.11.03. 16:33:23

<#eljen>

Sziasztok! Pár napja elindítottam saját magyar 7 days to die pvp/pve szerveremet.
Folyamatos aktív admin jelenléttel.
Szívesen várunk mindenkit a szerveren.
Cím: xstudio.hopto.org:26900 vagy a keresőben Xstudio HUN
hát a valóságban hogy lenne? Ülhetsz az (üres) bunkeredben és kimész portyázni max 1 órát, szerzel valamennyi zsákmányt. Más kimenne 16 órát is, és sokkal többet szerezne, ez miért ne lenne igazságos? Valamit valamiért, nem? Ezt a kérdést, a játékban nem lehet "igazságossá" tenni. És amúgy én is azt mondom, ha már elb....ok nem tudom milyen sok valódi időt, akkor azért kapjak már valamit. Valahol tükröződjön már az, hogy benne vagyok napi 12 órát a játékban, az járjon már több zsákmánnyal, mint aki naponta 30 percre jön fel, szigorúan nappal<#hehe>
Természetesen nincs azzal baj, aki nem súlyos függő és csak 30 percre jön fel, akkor az keressen magának a szintjéhez, lehetőségeinek mérten megfelelő szervert. Nem kell mindenkinek egy nehezebb szerveren lenni.
Én most egy külföldi szerveren vagyok, most néztem 24/24 slottal megy, be sem tudtam lépni....<#csodalk>
Vagy 700 napnál tart már, a városok, meg minden lerabolva, de vagy 3 naponta új loot van, ez se tetszik

A szabályzatra csak annyit mondanék, nincs az emberlakta világban olyan törvény, szabály, rendelkezés ( Bibliai törvény), etc....amit valaki/kik meg nem sértenének, alap emberi tulajdonság.
58.-ik perctől látható ahogy szüreteli a növényeket,és visszaváltoznak kisebb növénnyé:

Már játszottunk olyan beállítással hogy nem volt loot,nem emlékszem most hirtelen melyik szerveren,lényegtelen.Az elején voltunk jópáran,aztán megcsappant a létszám,de akkor is találtam még több olyan várost ami érintetlen volt.Az a baj hogy érdektelenségbe fullad a játék egy idő után,és mindenki lelép,így már értelmét veszti hogy van-e loot a pályán vagy nincs..Remélem ezen az alfa17 nagyot fog javítani,és mindig lesz majd értelme belépni.

Random_
Teljesen támogatnám, de ehhez olyan játékosállomány is kell. Ha nem akarod, hogy elcsesszék a játékod, akkor neked kell egyenként megválogatni ki léphet be. Aki elég érett ahhoz, hogy felfogja mit jelent az, hogy nincs loot respawn.

De felteszek neked egy kérdést! Miként kezeled azt, hogy valaki fellép a szerveredre és játszik 3 napot nonstop és lelegeli a loot nagy részét. Más játékos meg belépne Napi pár órára és már nem talál magának semmit?

Nagyon sokféle játékos van, akár értekezést írhatnék belőle. Mindenki saját játékstílussal és választanod kell. Vagy kiszolgálod a tömegeket vagy egy szűk réteget. Én most meglepődtem hogy elsején volt idő mikor 11-en voltunk a szerveren, pedig azt gondolnám pang a játék. Talán annyinak köszönhető, hogy legalább ketten is videózunk a szerverről és ez hoz játékost.

Visszatérve arra, hogy ki milyen játékos én pl úgy osztogattam jelszót a szerverre, hogy tudomásul kellett venni a szabályzatot. De ez se volt elég, mert bár kevés kihágás volt, de azért volt. Szóval lehet a következő szint egy online teszt lesz. Amit a szabályzat elolvasása után kell kitölteni. Helyes válaszadó kapja a jelszót. Pl: hány naponta van loot respawn és válaszlehetőségek vannak. Hová helyezhetem le az LC blokkot?

A másik probléma ez az erőforrások kérdése. Nálam most Navezgane fut és az kicsi map, teszt jelleggel beraktam újra spawnoló kocsikat és sziklákat. Egész jól működik, kocsi egy hét után a kövek meg egy nap után spawnolnak újra. Ezeken lehet finomítani,

ha egyszer lesz egy szerverem, az úgy lesz beállítva, hogy sok loot, de csak egyszer, nincs respawn. Ha kitörne a zombiapokalipszis, akkor is az lenne, sok lakás, bolt, gyár, teli cuccal, de végesen.....elfogynának, menne a harc egymással
De még mindig, üresek az utcák nincsenek zombik egy zombi játékban. Ravenharts mod után elég fura ezt nézni...
Ha egy játékot csak kicsit nehezítenek, reálisabbá tesznek, kivégzik az ingyenes/könnyű akár bugos duplikálási lehetőségeket, vagy csak átalakítják úgy ahogy már az elején is lennie kellett volna, arra mindig sokan felháborodnak/hőbörögnek. 😊

Ez volt anno kb. a Rustban is mikor pl. a kaja többé nem gyógyított HP-t.
Ez az Eary Access hozadéka.

Személyes véleményem szerint a 7DtD-ban mindig túl volt tolva a loot. Főleg a loot respawn és a zombik lootja miatt. Így fordulhatott elő, hogy volt aki a városnak a határát sose kellett elhagynia, mert mire végére ért a házkutatásnak, addigra respawnolt minden és kezdhette előről.
Utoljára szerkesztette: Rocco27, 2018.11.02. 12:25:33

AMD Ryzen 7 5800X, MSI MAG X570S Tomahawk MAX WIFI, G.Skill DDR4 3600MHz 32GB, MSI Radeon RX Vega 64 8G, Samsung 980 Pro 1TB, EKWB Extreme Custom Kit, Corsair HX1000i, Corsair Keyboard & Mouse

Random_
Nagyon vissza lesz vágva a loot úgy érzem és ez sokaknak fájni fog.

A betakarított növények újranőnek (nocsak az ARK-ban is igy van!,és most tolom azt),nem kell magokkal kinlódni annyit,és újraültetni,viszont magot nem fognak dobni a növények,nagyon ritkán lehet majd találni.

Random_
Fura generáció ez, hogy két órán át nyomja a live-ot a családi életükről ahelyett, hogy társasozna velük. Kifelé élnek a nagyvilágnak. Joel meg szorgalmasan húzza az igát még ünnep estéjén is nagyon helyesen!

Én is megyek vissza alagutat ásni! 😊

Szép nagy házuk van, az legalább kész van a játékkal ellentétben... Gondolom nem 1000 dollár egy ekkora kecó! Azok a képek csak rajzolt képek, tuti nem ilyen lesz a játékban! Ez a hype része, aztán jön a pofára esés...
FerencHuN
Nem is ők lennének. Mi értelme igy liveolni. Birkák komolyan .

Az élet egy szar játék. De a grafikája nagyon ott van! Graffiti

Még azért jönnek tartalmak,így is hogy már egyszer lezárták a tartalombevitelt,most kivették azt a szöveget a lista elejéről,mert belátták hogy tévedtek.Azóta már mi mindent beleraktak,a gyrocoptert is meg tudták oldani.Tudnak ezek csak akarni kell!

Mályki86
Roppant igényes gameplay bemutató. (kappa) Csak tudnám miért kell ilyennel blamálni magukat? 1 percig tudtam nézni...köszi, inkább megvárom a saját verziómat belőle.

Bocs a képekért, nekem mutatta. Ezért mertem így be linkelni.
Utoljára szerkesztette: Mályki86, 2018.11.01. 20:54:53
Shotgun messiah factory jön az alfa17-ben!

Halloween party Pokketninja-nal

Madmole is ott van,és tolja szépen az alfa17-et közben.Csak ő nem öltözött be csúnyának.D

Nekem semmi gond vele,rendesen megjelennek a képek,de kiszedem belőle miniatürbe.Rá kell kattintani a kis képre!

Nekem se
A Spoiler részben mi akar lenni? (vagy csak nekem nem akar betölteni?)

Mályki86
Újabb menő képek láttak napvilágot twitteren.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Marfy
Köszönöm a választ, de ezek mind így vannak beállítva illetve nekem is 16GB rendszer és 4GB videó memóriám van. A programot kipróbálom.

Nem!

tehát novemberben sem adják ki...
Na akkor mindenki megnyugodhat,és vegyetek ki szabadságot a téli szünetre,ugyanis év vége előtt megkapjuk az alfa17-et!

Roland kommentje

Nagyon jó kis karácsonyunk lesz akkor!

szerk:illetve az experimentalt.DDD Azért hamar kijavította utána a kommentjét:

"A17-E.

I am somewhat confident that they can get the stable out as well before the end of the year but there are too many variable to know for sure. A16-E was completely stable for me but it crashed all over the place for others. How long it takes them to get A17-E to work for the largest number of players possible will determine how long it will take.

So Stable might not release until January but if it is a fast process to get everyone up to speed and the worst of the bugs nailed down it very may well be before the end of the year as well.

But I am very certain (as long as things continue as they are right now) A17-E will be out in 2018 for people to opt in and test. And really, that is what everyone wants right? to be able to try it out and see what's new? Even if you don't plan to test and do bug reports trying out all the new should tide most over to when stable does come out and long term games can begin in earnest."

A stabil változatra még várnunk kell talán januárig.
Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2018.10.31. 23:10:56

Mégjobban ásnak a zombik😄

Azért izgalmas lesz ha a föld alatt se lesz nyugtunk.Szögesdrót sebzését is növelték,már ideje volt.A keselyük csipkednek,vagy mi a fenét jelent.Idáig is csipkedtek rendesen.
Amúgy már nem ugrálnak a zombik a szögesdrótok előtt mint régen,hanem egész komoly fájdalmat okoz majd nekik,és le is lassulnak tőle.LOL
Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2018.10.31. 23:03:56