7 Days To Die

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Mert kiszedte belőle ma olvastam. Most raktad fel?

I5 7500, 1060 6GB, 32 DDR4, 2 db. ssd, 2 db. hdd, 2 monitor.

csak gyártani tudsz. nagyon ritkán lehet a kereskedőnél, vagy cars dobozban találni.
illetve én kaptam egyet elvégzett munka után is.
Utoljára szerkesztette: nibron, 2018.12.01. 16:05:21
Bekerült a bannerba!

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

DevLupius
Hogy lehet most kereket találni?
Szétütöttünk megannyi kereket az úton, lebontottuk fogóval, megannyi autót szétszedtünk és kifosztottunk már egy komplett falut hárman, de még egy darabot sem találtunk.

Gigabyte GA-B85M-D3H/ 16 GB DDR3 / Intel Core I7 4790 / GTX 1070 8 GB / 240 GB SSD / W10 x64

Sziasztok!

Elindult a szerverünk, egyenlőre alap beállítások vannak, random map üzemel rajta. Mikor kijön a végleges A17 bekeményítünk, igazi hard beállítások lesznek. Szóval várjuk azokoat akik szeretik a kihívást, a szerver mottója: Nem szégyen meghalni! Jelszót tőlem lehet kérni, itt vagy steam-en.

BWG | Spartan Heroes |
176.57.171.211:27080
Random_
Köszi! Javítottam.

Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

Jövő héten új build jön az experimentalban!

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

+SMX enhanced nem mutatja a %-ot csak a csíkot, ez miért van?

https://www.twitch.tv/sp1gu

Melyik a gyorsbill. a mining helmet és night vision váltogatása között? Nem találtam ilyen opciót...

Király ötlet! De egyébként én egy sima faházban simán túléltem a 7. horda napot. Annyi a lényeg, hogy ne tudjanak feljönni hozzád és igazából ezpz. Persze későbbiekben a rendőrök ellen ez már nem így működik.. 😄 De addigra már masszív fegyvereid lesznek.

Ja és azt olvastam hogy barbed wire nagyon hatásosan megfogja a zombikat, amíg lassítja őket, nyugodtan le lehet lőni őket.

Arról vélemény hogy a rendőr zombi mintha kevésbé golyófogó lenne mint eddig? Pár fejlövés AK val és fekszik is. 7. Napon nekem már jött 2 is. Ja meg szinte minden sikítós hív 1et legalább. Igaz 60+ szinten vagyok már. De a 7. Napon még 22 voltam

Kage youtubernek láttam egy olyan hordavárót, ami 2 torony féle középen keretekkel összekötve. Egyik kommentelő írta neki hogy a 28. Napi hordát is kibírta. Youtubeon keressetek rá, kage 7. Napi hordás videója

Gilmoor
Random, a jelszóigénylés során kapott adatok közt a port szám nem 27070

Star Citizen referal code: STAR-MVJ4-C46D can sign up to Star Citizen by using your Referral Code. They will earn 5,000 UEC which can be spent for weapons, ship components or decorations

Random_
Én nagyon szeretem ezt a rendszert és remélem marad. Végre nem kell teát inni folyton sima vízzel el lehet lenni. Nekem nagyon tetszik. Én raktam a kaja képességre egyszer, mert már úgyis pontokkal fejlődik az életerő és wellness. Így érezhetően kevésbé kell kajálni.

Utoljára szerkesztette: Random_, 2018.12.01. 07:16:53

Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

Szerintem senki nem akar még komolyabb bázist építeni az experimentalban,majd ha kijön a stabil változat.

Log: Connection attempt to the back-end failed

Valaki találkozott már ezzel a hibával??
És ha igen akkor hogyan oldotta meg??
teljesen át bújtam már a netet de semmit se találtam 😞
lipovics
Nos, van valakinek tuti bázis tippje?
Utoljára szerkesztette: lipovics, 2018.11.30. 22:18:51
lipovics
Igen, ez a kajás dolog nekem sem tetszik. Való életben pont akkor vagy a legjobb állapotban, amikor kb két étkezés között vagy. Ennek a nagyarányú leromlásnak 20% alatt kellene jönnie.
A legnagyobb szivatás hogy már 50 százalék kajánál megjelenik a narancssárga kaja buffjelzője,és onnantól kezdve már számolja is a perceket,látni lehet a karakterlapon,a stamina,és életerő már onnantól gyengül le.Ez egy akkora faszság hogy ilyen nincs.Ja és ha sokáig megy lejjebb,akkor szép sorban elveszi a szerzett perkjeinket egyesével.Szerintem ha van bennem kaja,és félig van a gyomrom,akkor ne ám hogy elkezdjek már fáradni.Inkább jóllakottan kellene hogy lelassuljon az ember.DD Volt olyan is amúgy a játékban ha jól emlékszem valamikor.Az előző stamina,életerő rendszer volt a legjobb,amikor már elfogyott a kaja a szervezetünkben,még akkor is volt egy kis idő hogy keresünk ételt,és pár perc után kezdett el fogyni az életerőnk.Ez a valóságban is igy reális.Tuti hogy nem fog maradni ez a rendszer ami most van.Nekem nem jön be egyáltalán az új rendszer.Attól függetlenül tolom azért 😊

lipovics
Ryzen 2600, 16 ddr4, 1070ti és atomstabil a gép, szerintem a procid nem bírja.

Én csak ma kezdtem el, egyelőre vegyesek az érzéseim.
Csináltam egy random gen térképet, erre kb kirakott az Antarktisz közepére, minden irányban fagy, néha egy-egy tenyérnyi zölddel. Havazik, esik egyfolytában, már vagy ötször haltam meg. Hatodik napig nem találtam semmi öltözéket, a hideg miatt folyamatosan éhes voltam, a világ összes kajája nem volt elég. Ezért alacsony volt a wellness, sokszor szétkaptak a zombik. Egyszer pedig egy ajtót püföltem, bespawnolt 10 kutya mögém az amúgy zárt épületbe... Nem voltam boldog.

Most vagyok a 8. napon, 26-os a szintem, a horda meglepően könnyű volt, reggel fél kettőre végeztem velük.
Megtanultam a kohót, most agyalok, hogy milyen bázist építsek. Ha jól vettem észre, akkor a zombik felugrálnak egymás fejére és átmásznak a kerítésen 😄

Egyelőre tetszik a játék, bár vannak pillanatok, amikor agybajt kapok.

Kicsit túlzásnak érzem a zombi/ház arányt, volt olyan hogy bementem egy házba, beszakadt alattam a padló és mire kiverekedtem magam a földszintre, két szintet léptem...
Utoljára szerkesztette: lipovics, 2018.11.30. 21:48:55
Igen ezt mondta.Jól tudod!

Igen,ez volt az előző fejlődési rendszer amit most romba döntöttek.Amit használtál sűrűbben,az fejlődött.Azért elérték azt a fejlesztők evvel a 180 fokos fordulattal hogy akik idáig fikázták,most védelmükbe veszik az egészet,akik pedig kedvelték,el fognak állni tőle,pedig ők vannak többségben! Bár mondom ez nem a teljes játék,még vissza is térhetnek akár a volt fejlődéshez.A hivatalos fórumon se éppen a dicséreteket kapják.Itt már nem a bugokról van szó,hanem egy átgondolatlan fejlődési és buffrendszerről.

Megkeresed recept fáljban a kohót és ott törlöd a tags="learnable" bejegyzést. Én "craft area=workbench" tagokat is töröltem. így kézben tudok lőszert gyártani pl. Meg már kevesebb lőporból, ha már ott vagyok. Ez most úgy is csak teszt játék.
Random_
A konzolos frissítés szerintem elég kétséges hiszen a jogokat egy olyan cég viseli aki csődbe ment. Azt mondta Joel, hogy nem akarják a konzolosokat az út szélén hagyni, de nem tudom képzelik a megoldását. Nem ástam bele magam a témába, de úgy tűnik itt kicsit elakadt a konzolos ág.

részemről az optimalizás kellene de nagyon mert konkrétan nem tudok a játékkal játszani. Így marad a A16. 😊 Vagy megveszem PS4-re és fps gond letudva. 😊

WoT dagohun RiP, WT dagohun RiP

Tegnap óta összegyűlt 42 db. hozzászólás itt, tyűh na lássuk:

Nem olyan rengeteget játszva az A17-el napi szinten, az elején fura volt, hogy megint egy teljesen új játék lesz és bele kell rázódni a dolgokba. De (sztem!).. az egész játék mechanikáját tekintve jó munkát végeztek a srácok, olyan 75-80%-ban.

Az, hogy mennyire lenne nehéz a játék, ez kb. az első 10-20 zombi ölésnél lehet leírni, mert amint megvan a fejre való ütés és lövés több sebzést eredményez, rendkívül egyszerű lesz.

Skill rendszer ezerszer jobb az elődjéhez képest, mint az a rengeteg pont amikor ott el kellett osztogatni (és sokkal logikusabb képességek is vannak, leszámítva 1-2t). Bár azt én is hülyeségnek tartom, hogy lvl 20 az első kohó és kb. majdnem minden szinthez ugyanannyi exp kéne?! Lásd lvl 1-2 közti különbséget... de ez már régóta így van.
Tényleg fura, hogy itt pár embernek ennyire nehézséget okozna ez a zombi ölés, amikor is a játék motorját megtanulva az évek alatt már mindenkiben benne van az, hogy milyen óvatosabb egér mozdulatokkal vagy billentyűzet nyomkodással tolod.

Random gen-ben tényleg vannak még gondok és pont tegnap tapasztaltam egy poi összedőlést, ami meglepett de vicces volt és jól nézett ki. 😄 De a tájak és a kihaltság az teljesen rendben van.. Kivéve ez az átmész A-ból B-be és a hirtelen napsütésből hóvihar, de úgy érzem ezt javítani még jó hosszú idő lesz.
Ui.: POI-k nagyon királyak!

Építkezés: itt kérdeznék is egyet, hogy most mi a "menő" bázis? Találtam pár ötletet ami működik is, de saját tapasztalatok érdekelnének.

Az utolsó 20% ami rendkívül nem tetszik (és sokunknak is), hogy eszméletlenül kevés FPS-t produkál egy jobb gépen is a játék, teljesen "feleslegesen". Persze experimental úgyhogy remélem ezt a végére optimalizálják.

Egyelőre ennyi lenne.

Na ezekben mindenben igazad van. Főleg ronin sztoriban. Én a nemetj felhasználót szeretem legjobban. Előadja magát, azt semiről semmit. Mikor kijelenzi a chat-en, hogy az új updateben 1 óra után jelenik meg a zsákod amit halálkor dobsz, ronin még el is hiszi, hiszen régi nézője... A despawn, meg after kifejezéseket kicsit félre értette nemetj

Random_
Szerintem jó, ha itt vitázunk, de ez arra elég mintha a kocsmában szidjuk a politikusokat, de nem megyünk el egy lakossági fórumra vagy aláírásgyűjtésre se és nem szavazunk választásokon.

Kanapé huszárkodásból nem lesz változás. Én sok embert láttam aki leírta véleményét és erről diskurzus alakult ki Joel is válaszolt ezekre. Szerintem annál többet ér, mint dörmögni, hogy így szar és úgy szar.

Az 1,5 év baromi sok elismerem, de azért ha megnézitek mennyi új POI van az is nagyon sok idő megépíteni. Egy bázist felépíteni nem nagy történet, de ha azt mondják építs egy 3 szintes Tudor korabeli félig lerombolt házat akkor biztos elmegy vele egy kevés idő. Aztán töltsd fel díszlettel és zombikkal, hogy az egy működő egység legyen.

Roninról:
Van live ott még tudok írni és ha elcsípem írok is választ a meglátásaira, a youtube videó alól ki vagyok tiltva. Szerintem neki van egy alap Funpimps utálata és még olykor a nézőit is kioktatja ha nem értenek vele egyet. Múltkor azon röhögtem, hogy nehezményezte miért lassít a katonai bakancs a futócipővel szemben. Hiszen ő tuti gyorsabban fut egy katonai bakancsban. 😄 Na erre mit írjak? Írjam le, hogy baromság? Mert a futócipőnél jobb lábbeli nincs a futásra? Meg mért nehezít a kevlár katonai sisak? Hiszen alig több mint fél kiló? Hát mert nehezebb egy szövet sapkánál. Vagy egy kalapnál. Ezek olyan dolgok amiken csak karmolom magam. Hogy lehet ilyenek alapján ekézni a fejlesztőt.

adom, ez piszkosul zavar engem is
Random_
Ja igen az előző fejlődési rendszerben az tetszett, hogy ha én pisztolyt használtam az a képességem javult, ha sörétest akkor a sörétes.
Most igazából nyilazhatok ész nélkül és pakolhatom a puskás képességre a pontokat. Reálisabb az, ha a konkrét fegyver használatával az a konkrét fegyverhez köthető képességed javul.

Itt rinyálunk, nehogy nerfeljék közben b208-al 6. nap lvl 21 vagyok forge és bringa felépítve (egyik házban működő workbench volt).
Ha szintekre mentem volna akkor sztem 30 körüli nem gond az első hordanapra. Egyszer sem haltam meg, szóval részemről itt az ideje hogy kicsit nehezítsenek. 😊 Mindez alap beállításokkal csak a supply drop van 7 napra téve. Egyedül az esték zavarnak, mert nincs mit csináljak, zajongani nem éri meg még.
Nem azt mondtam nerfeljék, csak legyenek már logikailag összerakva. Véditek őket, mikor 1,5 évig csinálták ezt is. Ugyanazért játszok mint ti. Mert szeretem és nehéz. Új. De had írhassam már le a véleményemet mi nem tetszik. Elvakultak itt jó páran, pedig pár hónapja itt ragelt mindenki hogy kapják be. Nem mindenki. Hanem a többség. Olyan meg ne magyarázzon nekem hogy nem tudok játszani aki sok tapasztalat után se tud még most se ezzel a gameval boldogulni. Akinek nem inge... Ronin. Random, te elfelejtetted anno mennyit oltottam Roninkát? Az ember úgy magában egy nagy vicc. Antiszoc, TheVR mániás, csökönyös. De ha valamiben igaza van, had adjak neki igazat. Irogasson a funpimpsnek akinek 8 anyja van. Azokra se hallgatnak akikre odafigyelnek, majd pont rám mi? Ne nevetessetek. Már most a modokhoz kell nyúlni, mert a mod készítők már most több logikával gondolkodnak mint ők valaha. Időről időre eljutok itt mindig odáig, hogy nem érdemes írni semmit se, mert ha nem az az 5 ember írja aki itt régi tag, észre sem veszik a kérdést, inkább fikázza a másik véleményét, vagy ignorál mindent amit nem az az 5 ember ír. Szerintem megint odáig jutottam mindegy ide írni. Remélem nem lesz igazatok hogy nerfelik a gamet. Legyen sokkal logikusabb és átgondoltabb. Ennyi a vágyam. Na jó privat fórumozgatást kedves szent 5 ember.

Én is ettől tartok, de mire nerfelik addig kijönnek a modok amik tuti könyörtelenek lesznek! 😊
DevLupius
Lement nekem 40-re ez életerőm, csináltam 8 kötszert ami visszaállt 100-ra a maxot, majd bedobtam pár sült húst, ittam vizet és 100/100 lett mindkét értékem. Ez nekem így jobban tetszik mint a welnesskúra😊
A kereskedőnél megszűnt a láthatatlan fal, ha nyitva hagyod a kaput bejönnek zombik, ez rendben van.
Nekem eddig tetszik az új rendszer.

Gigabyte GA-B85M-D3H/ 16 GB DDR3 / Intel Core I7 4790 / GTX 1070 8 GB / 240 GB SSD / W10 x64

Nekem már most is 1-2 nyilvessző,már a hetes szinten vagyok,és a perceptionsra,és headshotra pakolgattam,de már nem engedi azt se.Majd megnézem miért nem engedi,lehet el kell érni egy bizonyos szintet hogy újra tudjak rá pakolgatni.Nekem a vizzel semmi bajom,az van dögivel,egyedül a kajával vagyok hadilábon,de azt is majd kitapasztalom,csak sajnos most lement a staminám a felesleges keresgélések,és lootolások közben.Még szerencse hogy a vizfőzéshez nem nyúltak,és üres üveg van szinte mindenhol.
Egyébként a játékban irtak egy trükköt,ha lemegy 40 alá az életerőd,akkor keresni kell szemetet,és lesz minden másodikban egy painkiller.Vagy már rögtön az elsőben.Különben alapból nem jelenik meg.

Minden első támadásra, amikor nem vettek észre, bár még közelharcival nem próbáltam de, ha közel tudsz lopózni, és rácsapsz gondolom jár a szorzó.
Kedves Random erre a részre reagálnék "Mikor jön ki meddig fejlesztik:
Most mi vagyunk az alpha tesztelői a játéknak a fejlesztők szemében mi viszont úgy viselkedünk, mintha a végfelhasználók lennénk. Szerintem ez a probléma gyökere.Ezért gondolom, hogy jóval türelmesebbnek kellene lennie mindenkinek és ha nem akar ragelni akkor várja meg a bétát vagy a végleges verziót. (remélem egyszer kiadják) Persze lehet belekötni, hogy 5-6 éve fejlesztik és ez óriási idő, miben bízhatunk. Ha azt nézitek, hogy ez a játék két fős fejlesztői csapattal indult nulla kiadóval azért az első 3-4 év eléggé kevés hatékonysággal telt el. Valószínű, ha lett volna egy kiadó az elejétől aki tolja a pénzt és egy 15-20 fős fejlesztői csapat akik profik akkor biztos sokat le lehetett volna ebből az időből faragni."

A játékból származó több millió dollár bevételt nem találod megfelelő összegnek?

Majd az idő eldönti, de biztos vagyok benne, hogy soha nem lesz jól optimalizálva a játék.
Elég érdekes,majd valahogy hozzászokunk,amúgyse ez lesz a végleges verzió.Nekem jobban bejött az előző fejlődési rendszer,amikor minden cselekvésed döntő hatással volt egy-egy skillre,és automatán nőtt némelyik,mint az Elder Scrolls sorozatban.Igaz lehetett akkor is osztogatni mellette pontokat.Kicsit fura még,bele kell jönni,nekem az elején könyebb volt,de mikor eltűnt az elemental védelem (az ilyen safe zone beállítás az elején),na onnantól kezdve megizzaszt már rendesen a játék.Nembaj úgyis sok újrakezdés lesz még,és kitapasztaljuk mire kell gyúrni rögtön az elején.(azt már tudom hogy a fejlövés,és perception kombóra kell tenni rögtön,meg a szexuális tyrranousra.D)

DevLupius
A stealth perknél a hidden strike csak közelharci támadásra vonatkozik, vagy minden fegyverre?

Szerintem kicsit sötéten látod a dolgokat! ,adj időt magadnak meg a játéknak ismerd meg itt mindenre van perk kitalálva, ha kajabeszerzés gondod van pakolj a slow metabolism-ra, ahogy feljlődni fogsz úgy könnyebb lesz, a feralloknak nincs köze a szinthez, ha 1-es szinten mész be egy nagyobb poi-ba lootolni majdnem biztos lesz bent ferral akár több is. Jó kicsit értelmetlen a tea+tojásfőzést tanulni kell, de ha csak ezt az 1 pontot rakjuk rá többet nem szükséges mert ezzel el lehetünk bármeddig.
Ezt már én is leírtam többször itt a fórumban,igaz rövidebben,aztán kaptam is a fejemre.

Na igen,meg a főtt tojáshoz recepttanulás,azon nagyon ledöbbentem,majdnem ki is léptem,irtam ott amúgy a szerón,hogy ez most mi??

Random_
Ami nekem nem tetszik Alpha17-ben:

A level 20-as kohóval és fémszerszám gyártással részben nem értek egyet, de jó ötletnek tartom a játék elhúzását illetően. Én azért beiktattam volna egy scrap szerszám kategóriát amikor fémhulladékból köztes már nem kő, de még nem kovácsoltvas szerszámokat lehetne csinálni. Így kicsit jobban bányászhatnánk, de mégse olyan hatékonyan, mint a fémmel vagy acéllal. Esetleg azt a level20-at pár szinttel lehozhatták volna.

A zombik intelligensek, de olykor talán kicsit túlságosan jól találnak útvonalat. Ezen még szerintem lehetne hangolni illetve korrektebb lenne, ha nem minden zombi ugrana nagyot vagy ásna. Lenne speckó zombi ami ugrani tudna és lenne olyan ami ásni. Így ha tudatosan védekezel, kiiktathatod előbb a számodra veszélyeseket és nem az van, hogy a legutolsó női zombi is 3 métereseket ugrik és ugyanolyan természetesen ás is lefelé. (lehet ezek nem így működnek, de videókból így jött át nekem még nem volt 7. napi hordám)

Azt hogy tanulni kell a tea főzést és a tükörtojást egy nonszensz, ezeket egy felnőtt ember tudja magától. Kicsit túlzónak tartom, hogy erre is pontot kell pocsékolni.

Aminek nagyon örülök az a halál utáni sokkhatás. Alapból úgy érzem, hogy egy halálig érdekes a játék aztán már elveszti jelentőségét.
Most ez kicsit nagyobb súllyal esik a latba és örülök neki. Máskor meghalt valaki és tök természetesen visszament a zsákért és mint aki jól végezte dolgát ment tovább. (kivéve a wellness és életerő veszteséget) Nem volt tényező, de most az és embereknek ezt meg kell tanulnia komolyan venni a halált.

"Azért lenne a játékban bőven javítani való..."
Ronin válasza: "Mondjuk inkább úgy, hogy van a javítani valóban egy picike játék."

Nekem ez a mondat mindent elmondott az A17-ről.

Most komolyan neked Ronin a mérvadó, frankó srác meg minden még magam is tőle tanulatam a játék alapjait de amikor kezdte szerette ezt a játékot ezzel szemben most már csak ekézi, Sajnos megragadt egy szinten és nem fejlődik együtt a játékkal. Miért kell azon fennakadni, hogy egy festékmod + sebzést ad? Nem kell ezt túlgondolni örülni kell, hogy kapunk valami pluszt, hiszen a "nagytöbbség sír, hogy nehéz a játék".
Szerintem a skillrendszere zseniális lett, singlebe 50+szint felett járok és élvezem, hogy érezhető, hogy a karakter jobb és jobb lesz. Ami az első nap 6-7 nyílvessző az mostanra 1v2 gondolom értitek. Imádom, hogy úgy megyek be egy házba lootolni, hogy lopakodok és a kaka rajtam van, pedig tudom, hogy biztos lesznek bent ferrallok de az út végén gazdag loot vár. Remélem nem nerfelik a fejlesztők nem akarok fullos bázist a 21. napra. Teljesen egyettértek a hasonló gondolatokat megfogalmazókkal.
Random_
Bocs a sok írásért, remélem azért lesz olyan aki elolvassa és leírja a saját véleményét is.

Random_
Alpha verzió, experimental stb...

Gyakori kritika a bugok és az optimalizálatlanság. És ez számomra annyira bosszantó érv egy Alpha játékkal szemben. Ez időnként, de most különösen meg lett toldva azzal, hogy teljesen átalakították a játékot. Én azt gondolom sokan vagyunk itt idősebbek akik emlékeznek a klasszikus játékokra ahol a fejlesztést a nagy kiadók úgy végezték, hogy beharangoztak egy játékot melyből először kiszivárogtak fotók majd jött pár mozgókép és később egy játszható demó változat. A demó változat már egy végleges játék volt annyi különbséggel, hogy egy idő után nem engedett tovább vagy nem tudtál a játékban menteni.

Később jöttek ki béta verziók a játékból melyek még demó előtti állapotúak voltak. Optimalizálatlanok, bugosak, de mentek. Mindenki tökre örült, mert korábban kapott ízelítőt a játékból. Sokszor ezek nem hivatalos úton jöttek ki, hanem kicsempészték, lelopták szerverről stb...

A lényeg, hogy idővel bejött a korai Alpha amit úgy érzek sokan nem kezelnek a helyén és olyan elvárásokat támasztanak egy Alpha játékkal szemben ami nem reális. Nem tudom fejlesztési szemmel mit jelent az Alpha verziós szoftver, de azt látom a Funpimps esetében ez az útkeresés és a különböző változatok kitapasztalása. Mi ebbe csöppentünk be a pénzünkkel, hogy támogathatjuk a kezdetben két fős fejlesztő brigádot az álmuk megvalósításában ami szerintem zseniális. Az alapötlet teljesen jó és egyedi! Most már az elvárásaink megnőttek a fejlesztőkkel szemben és már az experimental változattól várjuk el azt a tökéletességet amit még a Béta verziótól se szabadna elvárnunk!

Bug vagy feature:
Én azt gondolom a helyes hozzáállásunk az lenne, hogy kipróbáljuk a játékot és ami nem tetszik azt megírjuk a fejlesztőknek esetleg javaslatot teszünk mit lehetne helyette csinálni. Plusz jelezzük a bugokat ami nem a játék tervezett működésének eredménye, hanem egy program hiba. Úgy érzem sokan úgy értékelik a játékot, hogy teljesen tájékozatlanok. Nem tudják hogy ami a játékban történik az szándékos beállítás vagy hiba oka. Ezt úgy lehetne értő módon eldönteni, ha követné az adott személy a fejlesztői fórumot, de arra már lusta vagy ne tud angolul olyan szinten.

Korai kiadás Youtubereknek:
Korábban nem értettem mi ennek az értelme és teljesen baromságnak tartottam, hogy pénteken kiadnak egy experimentalt amit a tömeg hétfőn megkap. Mi értelme? Miért ez a 3-4 nap ez alatt úgyse derül ki hiba, de ha mégis ki se tudják javítani. Csak bosszantani jó azokat akik nem érhetik el a játékot mert nincs kellő feliratkozójuk. Na és most a hetek folyamán megértettem! Korábbi experimentalok során sok olyan jelentés ment a fórumba ami teljesen fals volt, mert az nem hiba volt, hanem a játék új funkciója. Csak a tájékozatlan tömegjátékos ezt nem tudta és hibaként aposztrofálta. Erre egy jó megoldás volt a nagy nézőszámmal rendelkező videósoknak szóló előzetes kiadás, mert ők 3 napig streameltek és így a nézők megismerhették a játék funkcióit és azt, hogy ami történik benne az nem hiba, hanem az új verzióval jött újítás. A fórumon érezhető is, hogy egyrészt kevesebb a fals bejelentés másrészt aki bejelent az ezt rendezettebb és átgondolt formában teszi. Szabvány formai követelményekkel.

A mi helyzetünk az egészben:
Mi a fejlesztői csapat része vagyunk, ha a klasszikus játékfejlesztést vesszük alapul mi vagyunk a tesztelői a játéknak. A funpimpsnél szerintem nincs tesztelő csapat vagy csak nagyon kis kapacitással egyes részfunkciókat tesztelnek. Régen lehetett jelentkezni béta tesztelőnek a játék fejlesztő csapatokhoz akik abban a különleges megtiszteltetésben részesültek, hogy megkapták a korai béta vagy alpha játékot és próbálgatták a funkciókat tudatosan! Nem játszottak, inkább a határokat feszegették és nézték mennyire hülyebiztos a game. Majd ezekről kellett jelentéseket küldeniük amit a fejlesztők feldolgoztak.

Mikor jön ki meddig fejlesztik:
Most mi vagyunk az alpha tesztelői a játéknak a fejlesztők szemében mi viszont úgy viselkedünk, mintha a végfelhasználók lennénk. Szerintem ez a probléma gyökere.Ezért gondolom, hogy jóval türelmesebbnek kellene lennie mindenkinek és ha nem akar ragelni akkor várja meg a bétát vagy a végleges verziót. (remélem egyszer kiadják) Persze lehet belekötni, hogy 5-6 éve fejlesztik és ez óriási idő, miben bízhatunk. Ha azt nézitek, hogy ez a játék két fős fejlesztői csapattal indult nulla kiadóval azért az első 3-4 év eléggé kevés hatékonysággal telt el. Valószínű, ha lett volna egy kiadó az elejétől aki tolja a pénzt és egy 15-20 fős fejlesztői csapat akik profik akkor biztos sokat le lehetett volna ebből az időből faragni.

Változások, koncepciók:
Ez egy Alpha verzió ami arról szól, hogy útkeresés megy el kell fogadnunk és lehet a végeredmény senkinek se fog tetszeni. Nekünk mint tesztelőknek lehet erre hatásunk ha leírjuk a fórumon és jelezzük. Ezt lehet látni azért aki tudatosan követi a fejlesztést, hogy emelnek be dolgokat kívánságokból és modokból. Plusz lesnek el dolgokat más játékokból. Azért ennyi év alatt a divat és az elvárás is lényegesen megváltozik a versenytársakról nem is beszélve. Ezért egy elcseszett gondolat sokáig fejleszteni játékot, mert elszalad mellette az idő. Ahogy ebbe a hibába talán beleesett a Stalker is anno. Most egy nagy váltás történt ami lehet nem a végállomás, de ki kell próbálni. Ha nem válik be akkor váltás lesz és még Alpha verzióban ezt minden gond nélkül el kell fogadnunk! Béta időszakban van az, hogy nem nyúlnak hozzá a játék alapjaihoz és akkor már csak optimalizálnak és bugokat javítanak.

Ennyit szerettem volna leírni, ezeket már sokszor leírtam, de lehet valaki még nem olvasta akkor a fórumot vagy lehet csak feledésbe merült. Én azt szeretném kérni mielőtt mindenki anyázik a fejlesztőkre és csapkodva savazza őket, miközben újabb 500 órát játszik a játékkal, hogy ezeket gondolja végig előtte.

I5 6600, gtx 1070, 16 giga ram. Még mennyi pénzt költsek gépre?

Vissza kérdezek, szerinted mindenki megteheti, hogy drága gépet vesz? A másik az, hogy a játékok 90%-a nagyon jól fut...

És még egy, utálom ha azt mondják, hogy jó gép kell a játékhoz. Az miért nem alternatíva, hogy ők csinálják meg rendesen?
megfelelő gép kell hozzá és nincs vele gond. nekem maxon van minden, és még nem kellett azon gondolkodnom, hogy mit kellene visszavennem.
Félek én is, hogy a sok sírásnak nerf lesz a vége! 😞 Ez túlélő játék, felkékne nőni a feladathoz ha túlélő játékkal játszik valaki...
Random_
Nagyon jól leírtad, teljesen egyetértek!

Igen én baromira utálom a PvP-t, Rustban volt egy élményem és sikerült többször visszavernem raidelőket úgy hogy a 4 full geart szereztem tőlük. Akkor nagyon anyáztam és izgultam mert féltem a haláltól a kudarctól, de azóta olyan jó emlék, hogy nyertem. Valószínű, ha veszítek akkor én lennék a legmérgesebb a játékra és a szerverre meg mindenre.

Szóval pont a kudarcok és a nehézség az ami aztán olyan sikerélményt ad ami maradandó lesz. És ha elbuksz egy szinten az motivál, hogy visszamenj és újra megpróbáld. Pont mint a sportban is.
Utoljára szerkesztette: Random_, 2018.11.30. 08:50:07