23054

Ide katt a banner láthatóságához!

Hivatalos oldal | WIKI | STEAM | REDDIT | X (Madmole) | X (7 Days to die official) I KÉPFELTÖLTÉS
UNDEAD LEGACY MODTOPIK I 7Days Blood Moons topik I 1.0 Fejlesztői Napló
Magyar szerverek:(katt ide!)

Az első 4 számjegy az IP cím,a kettőspont után a port száma található!

Stabil 1.0 szerverek:

Ironman 7 days server
IP:176.57.140.228:26940
jelszó:meggyfa
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
F.A.Q

Időjárás kikapcsolása:f2-vel konzolt előhívni,és ezt beirni:weathersurvival off
Játékban F9,és F12 a képlopás gomb.
F9-el a játék könyvtárába teszi a képet:
Program Files (x86)/Steam/Steamapps/common/7days to die/Screenshot
F12-vel viszont a steam screenshot képtárába:
Program Files (x86)/Steam/userdata/.......(sajátszám)/760/remote/251570/screenshots
Akinek nagyon laggol,az vegye vissza a textúra méretet half-size-re,és kapcsolja ki az árnyékokat!
Experimental,és korábbi változatok letöltése:steam könyvtárban a játék nevén jobbklikk,majd a menüben tulajdonságok,és a béták fülnél a legördülő menüben a latest_experimentalt,vagy egy korábbi verziót kiválasztani! Kiválasztás után,azonnal töltődik!
Minden új verzió kezdetekor ajánlatos a régit uninstallálni,és a launcher tools menüjében a clean game data résznél mindent bepipálni!! Launcher előhívása a steamen belül a játék nevén jobbklikk,és show game launcher.Régi mentések instabilitást okoznak,ha kijön egy új alfa verzió! Mindenképpen új játékot kell kezdeni!

Figyelem! Az off/warez/flém,és nem a játékkal kapcsolatos hozzászólások törölve lesznek! Ott az offtopik linkje felül!

Az egész sg fórum,sajnos haldoklik,nincs aki foglalkozzon vele,igy ha valakinek jelzi hogy új üzenet van,és nem irja ki,akkor törölje a sütiket a fórumról a böngészőjében,vagy irjon egy választ a topikba,és akkor megjelennek az előző üzenetek! Felül a kis nagyitó ikonnal bejön a bannerkép.A régi hátteret esély sincs visszahozni.Próbáltam,nem lehet.
Legjobb megoldás a reklámblokkolók kikapcsolása a fórumban!
  • Ironman2
    Akkor arra még várhatsz pár órát :)
    8000-es mapnál nem érdemes nagyobbat gyártani
  • havenday
    Beállítottam " WorldGenSize " nak 16384-et térképméretnek. Már vagy 2 órája megy, de még nem generálta le vagy valamit elrontottam
  • Akela0107
    Igen megmarad, van olyan, amikor akár több tucatba is bele lehet futni, ha nem szedik össze.
  • havenday
    megírom, ha már elindult. 256 MaxSpawnedZombies - t állítottam be. 1 napra tettem az airdropot, tekintve, hogy nem lesz loot respawn, de 100 eltelt napnál 2 napra állítanám, 200 nál 3 napra...és így tovább, addigra már úgyis begyűjt egy halom dolgot az ember.
    300% ra tettem a lootot és maxra a nehézséget.
    Ha akasztja a gépeket a zombi szám, lejjebb veszem
  • Infrath
    én csatlakoznék :)
    sztem streamelném is amit ökörködök
    van vhol discord ts hozzá énszívesen tolnám közösen akár külön de duncsi közben .. :) rég játszottam már vele
    mondjuk a max zombi számtól félek rémlem nem akad a szerver vagy gép tőle de elméletileg jó a gépem hozzá
    de na mindenki ismeri a fejlesztőket :D
    13 as verzióig ott maradt és fellehetett szedni
    (és sajna egy játékost néz ki a rendszer majd a köré random jön a repcsi, ez jó lenne csak az a gond hogy szinte úgyanoda rakta a csomagot nem körbe :/ és mikor sok összegyűlt kb egy helyen....)
  • havenday
    Újra indítom a csupasz ugar szerverem, most telepszik. Az elképzelésem eddig:
    - PVE max klánharc
    - max térképméret, amit be tudok állítani
    - max zombiszám, amit be tudok állítani
    - nem lesz loot respawn, legalább 500 napig (ezt még kitalálom)
    - naponta-kétnaponta airdrop
    - 2X loot, de ha tudnám még jobban felemelném
    - nappal - éjjel egyforma sebesség, nem futnak
    egyelőre más nem jut eszembe, ha van valakinek jó ötlete, ossza meg
    azt tudja valaki, ha az airdrop nincs felszedve, az ott marad? megtalálható később?
  • undY1ng #21879
    Mint ahogyan sokan mi is. :P
  • DevEagle
    Fejlesztik még ezt a játékot vagy csak a netről leszednek egy képet is azt nyomatják? Megint ülnek azt doomoznak meg halflife vr.oznak a lelkeim...
  • havenday
    na ugye, hogy nem mindegy, hogy mi van ráírva
    tudja valaki, hogy mi a max beállítható térképméret? szerveren
  • Infrath
    feldobta a youtube
    gondoltam belinkelem ^^
    "sivatagi sas" +18 saját felelősségre megnézni
    Utoljára szerkesztette: Infrath, 2020.03.31. 10:15:25
  • Ironman2
    A kereskedők specializálva lesznek leltárra nézve az alfa19-ben! Az egyik páncélt árul majd,a másik eü készletet,a harmadiknál járművek,és alkatrészeik találhatóak majd! Lesznek speciális küldetések is a kereskedőknél (de csak egy bizonyos szint elérése után),amik majd elvezetnek a következő kereskedőig.(gondolom nem kell keresgélni akkor őket a térképen).Random generált biomék is lesznek.
  • Random_
    Nagyon ötletes elnevezés! Igazi FunPimpses!
  • undY1ng #21873
    Egyre megy...
  • havenday
    bocsika, ez nem sivatagi sas, ez sivatagi keselyű, bezony
  • undY1ng #21871
    Az új desert eagle:
  • Marfy
    Jó de te kb. ott laksz a szerverpark mellett :D.
    Amúgy érdekes hogy volt más is akinek nem volt gondja.
  • LaLee67
    Koszi a valaszt, remeljuk mas baj nincs. Nekem szokott alltalaban a legjobb pingem lenni: 8 . Ritkan volt kisebb laggom,de utobb mar volt rendesen, hjolott a pingem jo volt. Lehet a keszulekemben van a hiba.
  • Marfy
    Tegnap este brutális lag volt, bár érdekes hogy nem mindenkinek.
    Ma reggel 6 körül akartam kicsit fellépni, de már nem ment.
  • LaLee67
    Remelem mindenki jo egeszsegnek orvend! Par napig nem jatszottam, most akartam,de Random szervere nincs a listan. Remelem nincs semmi gond!
  • vajdaati
    Volt javaslat a kétlépcsős szövetségre, de a fejlesztők kategórikusan nemet mondtak rá. Abból állt volna, hogy lenne a barát - aki ellen továbbra is vég a landclaim - meg a valós szövetséges - aki ellen nem. Pedig ha behoznák, jóval nagyobb lehetőségek nyílnának ezen a téren.
    Mint pvp szerón játszó, azt hiszem elmondhatom, hogy nagyon sokszor maga a betörés, a másik bázisának és a saját képességeinknek a tesztelése a cél, nem is a zsákmány. Ezekből olyan tapasztalatok szerehetők, ami a "valós" betörők elleni harcot segíti. Pl. ennek köszönhetően alakultak ki a toronyszerű bázisok, amelyek csak totális lerombolással raidelhetők. Ami nem egyszerű, ha már acélra van ütve minden. Így születtek az alapkőre épített bázisok is, ahonnan a tulaj is csak építéssel tud kijutni - a betörő meg majdnem sehogy, csak többórás munkával... vagy ha nagy szerencséje van és elöl van hagyva a claim akkor jóval könnyebben.
    Múlt héten "raideltünk" Gilvertóval egy bázist. Hihetetlen, de kb. 900 napon át játszott a srác mellettünk, és csak egyszer láttuk. Amíg nem épített hordavárót, amit claimelt, addig nem tudtuk hogy ott van. Pedig akkora bázisa van, aminek a claim a negyedét se fedi le. Hozzá is csak bementünk, körülnéztünk és kijöttünk. Mert így is lehet. :)
  • franky79
    Pedig jó lenne, ha mindenki szövetségbe lenne mindenkivel, mert ha hallom, hogy durrogtatnak a közelemben, akkor legalább látom is ki az és lehetne többször partyzni.
    Nem értem, minek feltörni a másikét úgy, hogy biztos vagyok benne, hogy ha valaki beírná, hogy szüksége van járműre, fegyverre, töltényre, kajára, akkor nem is egy felajánló jelentkezne kapásból.
    Viszont amin csodálkozom, hogy Random discord szerverén soha nincs senki online hangos csevegésre. Hiába lépek be közbe-közbe, amikor partyznék, nincs ott senki. :(
  • Random_
    Hát Axel most írta, hogy feltörték a boltját. Mondjuk erre meg azt mondom egy LC blokkot le kell rakni.
    De tényleg nem kell boldog-boldogtalant visszaigazolni.
  • hagan
    Ebben teljesen igazad és egész jó társaság alakult ki
  • vajdaati
    Azért egy jelszóval védett pve szerveren kicsit jobban meg van szűrve a társaság mint egy PVP szerón. :D
  • hagan
    Én a bazisomnal raktam ki ilyen ládát a boltom mellé és működik mindig van benne új cucc ( Random szerveren)
  • vajdaati
    Igen... a menedékházakban alkalmazott módszer - azt vidd el ami kell, hagyj ott helyette ami nem kell, de mindig maradjon annyi amivel a következő túlélhet - nem életképes az emberi gyarlóság miatt. Pár dukeért mindig kiüríti valaki a kereskedő elötti ládát és még annyi segítőkészség sincs benne, hogy egy antibiotikumot, egy ócska shotit vagy valami mást otthagyjon. Ami 10-es szint felett semmi, de egy kezdőnek nagy segítség lenne.

A barátfelkérés... igen. Az is problémás. Nagyon bizalmi dolog. Ha 1-2 wipe óta együtt játszunk, akkor okés. De amúgy a lehető legnagyobb biztonsági probléma - főleg, hogy az ágyúk általában bugosak és barátra nem lőnek, akkor se ha beállítjuk. :(
    Szerintem el kellene fogadni azt minden játékosnak hogy pl. küldizésnél, közös vérholdnál összeállni allyba - hogy ne lőjék agyon egymást véletlenül - majd törölni. És akkor mindkét fél bázisa védett marad. Pl. lazán megtörtént, hogy egy allym, Hunt3r elköltözött, és én nem tudtam róla... majd betörtem hozzá. Mert nem pendült a claim én meg azt hittem, hogy valaki elfelejtette letenni a védelmet( ahogy sokan az ajtót is elfelejtik bezárni:D). Pont nézegettem a ládáit amikor belogolt. Ha később jön, akkor lazán kiszedegetem az értéket és lelépek. Köztünk nem lett és akkor sem lett volna gáz, ha tényleg meglépek a cuccal. Mert ismerjük egymást régóta, mégis történt egy ilyen malőr, hogy ő nem szólt arról, hogy elköltözött én meg nem néztem meg alaposan, hogy claimelt, de allyé. Viszont ha két szövinek nincs "előélete", akkor ebből komoly összecsapás, sértődés, háború, rombolás, szerverről való elűzés is lehet.
  • Akela0107
    Csatlakozom én is egy gondolatmenettel az előttem felvetett egy-két témában.

Aki ismer, az tudja, hogy szeretek segíteni, főleg az újaknak. Annó a Csupasz ugaron VAJDAATI barátommal előre meg nem beszélve és általa kezdeményezett "kezdők segítésére" tett dolgot kicsit kiegészítettem, amely szerintem tök jól működött. Az, hogy miért nem folytattuk, az szerintem annak köszönhető, hogy elég sokan visszaélnek a segítségünkkel, az újak nem tisztelik azon játékosokat, akik komolyan veszik az adott szerver alapelveit valamint a fair player-t.

Ennek köszönhető, hogy pl. már én sem fogadok el könnyen baráti felkérést.
    Megtörtént, hogy akinek vittem a kezdéshez mindent és amíg a ládájába pakoltam a cuccost, addig fejbe lőtt a megbújt nem barát társa...
    Úgyhogy megértem azokat, akik szintén nem annyira "baráti-elfogadós", csak egy bizonyos idő után.

Mivel a fórumon most ill. régebben kiírt magyar szervereket végigjártam, így van tapasztalatom és egyben összehasonlítási alapom is.
    Véleményem szerint, minden szerveren kialakultak a 'fix" játékosok, akik megbíznak egymásban és segítenek, akik ezt igénylik. Ezen felül, akik itt a fórumon is aktívak, szerintem Ők is ismerik a fair player szó jelentését, nem ezen játékosokkal van a gond.
    Vannak, akiknek csak a rombolás a célja, még a pve szervereken is. Azért kijelenthető, hogy ezen játékosok nagy részben új játékosok, akik pár hét múlva elmennek és soha többé nem is jönnek vissza.
    pl. a legutóbbi észrevételem, ha a kint hagyott járművet nem tudják elvinni, akkor inkább felrobbantják...

SEZA felvetésére: nekem meg az lenne az ötletem, hogy kinéznénk egy jó kövér orosz pvp szervert, ahová felmennénk vagy 10-15-en és uralnánk az egész mappot!
  • Akela0107
    Azt én is megnézném, de a barátit töröljétek...no harc, csak raid!

Köszi, hogy írtad a wipe-t, mert akkor befejezek egy dolgot a placcomon, s készítek egy videót, mert szerintem megérdemli a munkám :).
  • vajdaati
    Gyere. :) Komolyan kíváncsi lennék rá, mire jutsz a bázissal. :) Nem fogok lőni, de szeretnék ottlenni :D Van rá egy heted, jövő pénteken wipe.
  • seza444
    Vajdaati: Mint igértem ati egyszer ki raidellek.. mondjuk 2000órája ezt mondom XD csak betonozás miatt nem értem eddig soha rá XD!

Lalee: Én tudom nem élethű a játék, és ha utálnám nem töletnék mellete ennyi időt (kocka) de sajnos ahonnan idult a játék alapelvek amit maga elé rakot már nincsen sehol.Régen volt egy bázisom és éltem benne, túléltem... Most külön ötleteket, hibákat keresünk folyamatossan tesztelünk melyik blokk nem lett kijavítva, vagy melyik blokk van rosszul megtervezve mert 5 réteg betont átrágja a zombi XDXD
    7 days to die live videó

Random_ Teljessen egyetértek ebben az elektromos dologba.

Barát jelölés, barátok: (Barátok) Hát nállam ez úgy van hogy ha valahol felbukanok akkor tuti akad valami haver aki megdob egy shotival 200 töltényel meg egy5ös augerrelXD nem tudom soha elkerülni XD pedig sírok mert én szenvedni akarok, túlélni..

Barát jelölés: nállam ez úgy van aki ismer adok bármit szívessen, és segíttek. Nem volt negatívumom még (ja de! csak nem ilyen témába ) de ha úgy érzi hogy mégis kipakol ezzel igazábol maga játékidejét vesztegeti mert sok loot után már érdektelenné válik a játék. Én meg max újra rendet teszek és kilootolom ami kell .

Amit én igazábol tennék szívemszerint 3-4 szerver embereit 1 poén pvp szerverre terelném és klánokba harcolnánk egymás ellen .. Alap azaz bizonyos szabályokat betartva. Kb mint kodiak pubg (PLAYERUNKNOWN'S BATTLEGROUNDS) közvetités szerüen. Videósok kapnának admint és god módba repkedve mutatnák pl egy online raidet ... persze megsértödés minden nélkü!!!!
    Utoljára szerkesztette: seza444, 2020.03.12. 17:10:12
  • LaLee67
    Most már aztán bekell üzemeljen a napelemet :)
  • vajdaati
    Nem, én Gilgearen játszom. De jól ismerem Akelát és Sezát is. :) Nem tudom napi hány restart van a szerótokon, de egy jól összeállított rendszer fél napig simán működik akkuról is. A jó minőségű napelemekkel megpakolt solar bank el tud látni 4-5 battery bankot azok meg 2 turretet darabonként. Persze fontos a kék vagy lila akksi, hogy sokáig bírja. Ugyanígy lehet trükközni generátorral is. Generátorról töltöd az akku bankokat és arról mennek az ágyúk. Belépésnél feltankolod, beindítod, amíg játszol mindent feltölt majd kilépés elött újra feltankolod a generátort. Amíg van benzin addig arról megy az ágyú, ha kifogy akkor az akkuról. Elég jól meg lehet hosszabbítani így az üzemidőt.
  • Random_
    Nekem volt egyszer olyan esetem, hogy befogadtam valakit és úgy alámbányászott lelkesedésből, hogy a bázisom teteje omlott. Azóta nem fogadok be senkit csak akit nagyon ismerek.

A segítséget én se szívesen fogadom el, mert szeretek magam boldogulni, de olyan ritkán tudok néha játszani, hogy örülök, ha nem kell farmolnom akkor. Szóval ebben már én is változom. A bázisom persze szívesen megmutatom, mert az másnak is adhat ötletet és egymástól tanulhatunk. Én is sok ihletet kapok másoktól.

Annak örülök, hogy egy ilyen közösség kialakult és ezért kérem figyeljünk egymásra és tanítsuk is egymást a jó együttélésre. Hogy mindenkinek azonos élményt nyújtson a játék.

Sok az új játékos akit nem ismerünk, ezért kell terelgetni őket, hiszen ők nem ismerik a házirendet.
  • LaLee67
    Szuper,koszi :) Azt hittem a kes, arra jo ha megtamadjak a bazist :)
  • Mályki86
    A turreteket úgy is be tudod állítani, hogy csak, és kizárólag a zombikat lője. Ha bele nézel, felül a kés ikont kapcsold ki. Így már csak a zombikra fog gerjedni.
  • LaLee67
    Teljesen megertem es igazat is adok. En is kenyes vagyok a bazisomra es mindenre amit epitek. Nem tudom jartal-e mar felem, ha elnezel, gondolom megerted milyen epitgetos fele vagyok. Nekem ez a magyar szerveren valo jatek annyira uj, hogy ez az elso. Eddig mas jatekokkal vagy public hivatalos szeron vagy nemet szervereken jatszottam, ott mneg altalaban pvp-n. Szeretem nagyon a pvp-t csak az epitesi maniam miatt ott ezt nehez kivitelezni,mert sok csoka abban elte ki magat, hogy minnel nagyobb kart tegyen, foleg miutan nem talalta meg a jol elrejtett vagyonom, foleg a ruszkik meg a kinaiak.

Ezert is dontottem most pve szerver mellett.
    Meg kell mondjam nagyon kellemesen erzem magam a szervereden es jo a tarsasag is. Amit vegulis irni akartam az az, hogy nekem uj ez a barati meghivo kuldes. Mikor nalad elkezdtem jatszani, rogton sok segitseget kaptam egy jatekostol es sorban jottek a barati meghivasok, miutan megerosodtem es probaltam masoknak segiteni.

Wipe utan is probaltam segiteni,de mar nem olyan mertekben, hogy motort vagy kocsit adtam stb...maskepp, mert en most erzem igazan jol magam, hogy mindent segitseg nelkul ertem el. Termeszetesen Fischer Zsoltinak akkor is halas vagyok, mert o volt a tamogatom es nelkuli ill. a tobbi tarsam tanacsai nelkul, meg felet sem tudnam szerintem ennek a jateknak.

Szoval en ezert gondoltam, hogy jo ha mindenki barat, mert akkor nem okozunk masnak veleltlen sem, akar egy turrettel..kart vagy halalt, de mint irtad igy is lehet okozni

Igen talalkoztam olyannal is a szeron aki szeretett feltorni banyakat, mert vonzotta,de nem vagyok teljesen biztos benne, hogy az a szemely volt. Viszont miota eltunt, megszunt ez a gond....

Kozben Akelaektol is kaptam az infot, hogy elofordult mar, hogy oket vagy tarsukat is kareset erte mastol, igy jobb vigyazni. Tehat teljesen megertem mar ezt az allaspontot es valoszinuleg lecsokkentem a barati korom en is, hisz anelkul is teljesen megvagyok :)

Bar ezt meg meggondolom, mert a leendo vedett , beepitett helyeim latogatasat masok alltal szivesen veszem, mert nekem megelegedest okoz, ha valakinek tetszik amit keszitek. Zozok ellen vedenem kell es a turrettek viszont lovik azt aki nincs baratin.

Valahogy majd kialakul. Mindenesetre orulok hogy olyan szerveren jatszhatok, ahol foglalkoznak is a jatekkal vezetoi szinten is. :)

• Random_
    Én kifejezetten nem szeretek barát felkéréseket elfogadni, csak olyanoktól akik nagyon régi ismerősök.
    Főleg azért, mert az LC blokk semmit se ér, ha mindenki a barátod és akár véletlenül is kárt tehetnek a bázisban. Valószínű így törte be az ajtóm véletlen az egyik játékostársam. Nem mintha bárki raidelne, de figyelmetlenségből is kárt okozhat és én nagyon kényes vagyok a bázisomra és a környékére.
  • LaLee67
    Jajj,ne vedd a szívedre:)

Annyira mély nyomot nem hagyott az elutasítás, csak annyiból azért jó, ha van baráti , mert akkor ha az építményeim közelébe jön valaki,akkor nem lőnek rá a turretek. Igaz még csak pár darab üzemel, de ha a wellneshaz kész lesz, oda viszem a boltom is es a vásárlókat védelemmel is el kell lássam s ez több turretet igenyel. Bár tudom te is bolttulaj vagy és nem szorulsz más boltjára:)
  • Mályki86
    Naaa...azért ennyire nem vagyok genyó! :D Bármikor, bárkinek segítek, ahol tudok. Ilyet feltételezni rólam? Nehogy a szívemre vegyem... :P
    Az csak egy dolog, hogy nem fogadtam el a barát felkérésedet. Ettől még nem dől össze a világ, bár látom benned mély nyomot hagyott. Szerintem érthető, hogy miért. Előtte nem sokkal történt egy incidens a szerveren. Téged pedig akkor, még csak néhányszor láttalak fent. Viszont, ha most jelölnél be már más lenne a helyzet. :)
  • Random_
    Helyeztem le ládát az ajtót mégse kódoltam le, nem bonyolítom a dolgot.

A helyet a most fenn lévőkkel megosztottam és kértem, hogy terjesszék a hírét.