23054

Ide katt a banner láthatóságához!

Hivatalos oldal | WIKI | STEAM | REDDIT | X (Madmole) | X (7 Days to die official) I KÉPFELTÖLTÉS
UNDEAD LEGACY MODTOPIK I 7Days Blood Moons topik I 1.0 Fejlesztői Napló
Magyar szerverek:(katt ide!)

Az első 4 számjegy az IP cím,a kettőspont után a port száma található!

Stabil 1.0 szerverek:

Ironman 7 days server
IP:176.57.140.228:26940
jelszó:meggyfa
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
F.A.Q

Időjárás kikapcsolása:f2-vel konzolt előhívni,és ezt beirni:weathersurvival off
Játékban F9,és F12 a képlopás gomb.
F9-el a játék könyvtárába teszi a képet:
Program Files (x86)/Steam/Steamapps/common/7days to die/Screenshot
F12-vel viszont a steam screenshot képtárába:
Program Files (x86)/Steam/userdata/.......(sajátszám)/760/remote/251570/screenshots
Akinek nagyon laggol,az vegye vissza a textúra méretet half-size-re,és kapcsolja ki az árnyékokat!
Experimental,és korábbi változatok letöltése:steam könyvtárban a játék nevén jobbklikk,majd a menüben tulajdonságok,és a béták fülnél a legördülő menüben a latest_experimentalt,vagy egy korábbi verziót kiválasztani! Kiválasztás után,azonnal töltődik!
Minden új verzió kezdetekor ajánlatos a régit uninstallálni,és a launcher tools menüjében a clean game data résznél mindent bepipálni!! Launcher előhívása a steamen belül a játék nevén jobbklikk,és show game launcher.Régi mentések instabilitást okoznak,ha kijön egy új alfa verzió! Mindenképpen új játékot kell kezdeni!

Figyelem! Az off/warez/flém,és nem a játékkal kapcsolatos hozzászólások törölve lesznek! Ott az offtopik linkje felül!

Az egész sg fórum,sajnos haldoklik,nincs aki foglalkozzon vele,igy ha valakinek jelzi hogy új üzenet van,és nem irja ki,akkor törölje a sütiket a fórumról a böngészőjében,vagy irjon egy választ a topikba,és akkor megjelennek az előző üzenetek! Felül a kis nagyitó ikonnal bejön a bannerkép.A régi hátteret esély sincs visszahozni.Próbáltam,nem lehet.
Legjobb megoldás a reklámblokkolók kikapcsolása a fórumban!
  • havenday
    szép nagyon, jöjjön már
  • Ironman2
    Lassan már minden át lesz textúrázva a játékban,itt vannak az új téli fenyők az alfa19-ben:

• Ironman2
    Shen keményen dolgozik, hogy elkészítsen néhány csodálatos új koncepciót a zombi Steve-nek, Darlene-nek és mindenki kedvenc nagymamájának!

• DevEagle
    Valamiért az az érzésem nagyon nagy irónia amit irtál. Optimalizáció? Ezek ha nem fejlesztenék a Unity enginet semmit nem tudnának kezdeni. Az új nokedliket a grafika vonza. Szerinted miert azzal foglalkoznak a legtöbbet? A régi motorosokat nem hatod meg a grafikával. Legyen stabil, gyors, játszahtó. A nokedlik csak annyit látnak, mi ez az elavult fos grafika. Ja meg amikor random livestreamen arrol beszélnek laikus játékot nem ismerők hogy tele van buggal, ronda, 6 éve fejlesztik stb. Akkor ott régen rossz a fejlesztnek ha ilyen negatív a játékosok megitélése a név hallatán.
  • LaLee67
    Annyira jó volt,hogy megosztottam az oldalamon.
  • vajdaati
    Azok védték meg a tornyot. Ha nincsenek, már rég leomlott volna amikor aláfúrkáltak, hátha van lejáró az "igazi" bázisra - ami nem is létezik. :D :D Amúgy az a legnagyobb poén, hogy mindkét láda nyitva volt, de azért lefúrták. Szerintem meg se nézték, csak meglepődtek amikor leesett a falról.
  • gilverto
    istenem azok ősi szent tobozok
  • Infrath
    :D király.
  • havenday
    ez kurva jó volt
  • Ironman2

ez jó volt!
  • vajdaati
    ]FAIL RAID a GILGEARENA történet valós események feldolgozása - remélem megnyitható a link. Még soha nem törött bele ennyi játékos bicskája a kamu bázisomba, mint ezen a mapon. A két szent toboz pedig valóban elveszett, de ez volt az összes loot amit sikerült elvinniük... :( Köszi a videót Seza, igaz most pucolhatom a billentyűzetet mert beleköptem a kávét... :D :D
    Utoljára szerkesztette: vajdaati, 2020.04.15. 13:25:14
  • undY1ng #21914
    Ha tényleg egy 1660 és i5-9400 társaságában nem, akkor tényleg fail az egész. Bár ugye megmondták, hogy csak is az 1.0 előtt lesz az amikor az optimalizálással fognak foglalkozni....
  • ntex
    A GPU igénye nem igen fog nőni, max a VRAM igény a nagyobb textúrák miatt. De ha egy 6GB-os 1660 sem lesz elég ennek a játéknak, akkor ott rohadjon meg az egész ahol van :D Egy modernebb 6 magos processzor (i5-8500 vagy jobb, AMD oldalon Ryzen 1600 vagy jobb) elég kell hogy legyen bőven.

Ha egy ilyen gépen nem fog elfutni rendesen, az nem azért lesz mert a gép gyenge, hanem egyszerűen szar a játék motorja és / vagy optimalizáltsága.
  • Bal0924
    Mikorra várható a 19?
    Vajon ilyen grafika mellett elég lesz neki a GTX2070 és i7(8.generáció)? (vagy épphogy csak el fog futni közepesen?)
  • DevLupius
    Tök jó hogy az optimalizálás és NPC küldetések után már itt tart a fejlesztés, hogy csak esztétikai (értsd: lényegtelen) dolgokkal foglalkoznak.
    Alig várom, már hogy csapatostul mehessünk nagy bandita táborokat raidel-ni, és városokat felszabadítani az elnyomás és zombi uralom alól.
    Reputációtól függő fő és mellékküldetések, rangok és szakmák, valamint összesített eredménytabellák.
    De hát kit érdekel, hogy mit szeretnének a játékosok? :)

Utoljára szerkesztette: DevLupius, 2020.04.14. 11:19:35
  • Ironman2
    Na a kanapékra is ráfért már a ráncfelvarrás:

• Ironman2
    Igen,de már régebbről suttogtak legendary fegyverekről,és páncélokról is,mint a Conan Exiles-ben,itt is majd lesznek olyanok.Azok tier4-esek ugyebár,csak nincs sorszámozva,viszont van saját nevük.
  • ntex
    All weapons will have 3 tiers.

Ez mit jelent? Hogy már csak három féle színe lehet a fegyvereknek?
  • Ironman2
    Updatelték a hűtók grafikáját is.

Itt minden egyhelyben az alfa19-ről

Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2020.04.13. 14:17:55
  • gilverto
    Sose nem a hordanap count számít, hanem az összes megengedett max zombi a mapon. 80 fölött nem bírja az engine és laggolni fognak.
  • havenday
    na megtaláltam, a spawnolásom helye és a bázis között volt félúton
  • havenday
    nem találom a motorom....a szerver log fájlából ki lehet deríteni, hogy mi történhetett vele?
  • LaLee67
    Megertem, hogy a klasszikus kliseket szereted, nem tagadom a filmekben engem is taszit mikor egy zombi a gyorsvonat sebessegevel rohan..:)

Jomagam kb. 2 honapja jatszom ezzel a jatekkal es mikor Random szerveren kezdtem, nekem idegesito volt hogy a zombik ejjel rohannak sot nappal is asszem. Viszont mar annyira megszoktam, hogy a normal setalos zombik nekem nem kihivas.

Gyakorlatilag, legalabbis az en tapasztalatom szerint az igazi kihivas egy eros szintu palyan az elso idoszakban van. Ha okosan pakolgatjuk a pontjainkat es hamar jo fegyverunk lesz, akkor mar konnyebbedik az egesz. 100-as szint korul mar Random szerveren is gyakorlatilag csak a nagy konzervgyar es a hordanap ami kihivas. 200-as szintnel vagy elobb is ha jol osztod a pontjaid siman rohangalhatsz hordanap egyedul a horda kozott, persze neha fedezek egy pillanatra es mehet tovabb.
    Teli szerverrel szinte unalmas a hordanap, mert eloszlik ugye a hordaszama a resztvevok kozott. Ezt tobben beszultuk mar a szerveren...
    Ezert is mondtam, hogy a hordanapos szorzot is feljebb lehetne vinni Randomnal is. Gyakorlatilag en mar csak epiteni jarok a szerora es neha ha elkap a hev, akkor megyek konzervgyar stb. jobb helyekre..

Gondolkoztam mar sp-ben full hardon max hordaszammal stb...jatszani,de egyedul nem szeretek annyira lenni. Bar nem lattam meg mennyi zozo jon ilyen beallitasoknal...lehet jatszhatatlan lenne.

Engem is zavart, hogy zozobacsi siman attordeli a blokkokat,de hat megszoktam es ugy epitkezem, hogy ne okozzanak gondot. Gyakorlatilag ez csak a hordavarot erinti , hogy olyan athatolhatatlan legyen,mert akkor van nagyon letszam ellened.

Loottal kapcsolatban : az oke hogy 500 nap utan van respawn. Gyakorlatilag a palya merete miatt ez nem gond. Mire elfogy a loot, mar nincs is ra szuksege az embernek, mert addigra boven lesz sajat farm es aki mint en szeret epitgetni, az addigra osszeszedi az anyagokat ami kell neki. Fegyverzet, pancelzat is tuti fullon van addigra.
    Ez az 500 nap annak rosz aki kesobb csatlakozik a jatekhoz es nincs mit lootolnia,,,na ott van tulelesi lehetoseg rendesen :)

A nem idevalo temara: en sem alakitottam ki 2 honapra valo tartalekot. Igaz en nemetben elek, itt nincs gond az elelmiszerellatassal. Wc-papir ami kritikus...de tudom, hogy ha ugy alakulna a helyzet, akkor a tulelok kozt lennek, es ezt nem a jatekra alapozom, hanem eddigi eletemre ill.munkamra. :)

Parszor azt csinalom, hogy sikitokat csalok a varohoz es oket nem lovom ki, na akkor 3x annyi zozo van mint hordanap :)
    Utoljára szerkesztette: LaLee67, 2020.04.12. 13:41:13
  • havenday
    5 fokozaton van most a szerver, most állítgatom. A hordanapi zozó számot 16ra emeltem. Valahogy a zombi filmek használta klasszikus kliséket szeretem, ugye vannak a klasszikus meghalt/feléledt és vannak a fertőzött,gyors mozgásúak. De sehol se láttam keverve őket. Tehát egy filmben végig, vagy futnak, vagy csoszognak a hulla lábaikon. Valahogy ezt szeretném én is viszont látni a játékban. Szívem szerint azt szeretném, ha olyanok lennének, mint a Legenda vagyok vagy 28 nappal/héttel később filmekben. Ugye, itt is be lehet állítani, hogy mindenki fut, de akkor viszont nem fair a játékmenet. Pl nekem nagyon nem teszik a betonromboló zombi. Az se jön be, hogy ha megállok egy idegen bázisánál, perceken át nézem, hol és hogyan lehet bejutni. Erre jön egy agyatlan halott, és elsőre vágja a gyenge pontját.....na elkalandoztam szerintem a lámpákon is állítottak, én pl alig látok a sisaklámpámmal. Csak mondom, ma este megyek éjszakai túrára (való élet) és had mondjam el, hogy a fejlámpám 1000lumenes és 100 fokban teríti a fényt. Ez kb nappali fényességet biztosít magam előtt és az út teljes szélességében. Akkor miért kell, egy a kínai fejlámpák szintjét SEM hozó szart a játékba tenni? Ennyire apokalipszis van?

A tavakkal nem tudok mit kezdeni, nincs rá befolyásom, sajnos. Nekem se tetszik, de alkalmazkodom. Voltaképpen ez a kulcs, az alkalmazkodás képessége, hogy mennyire tudsz új dolgokat elfogadni, használni, megérteni. És pont erre van szükség most a valós életben is. Még mindig rengeteg ember van, aki anyagilag megtehetné, de mégsem alakított ki, egy 2 havi tartalékot élelmiszerből és egyebekből. Most csütörtökön, tartva egy pénteken életbe lépő szigorítástól, szinte megrohamozták a boltokat, fél métert se lehetett tartani a másiktól. Mondták, én természetesen nem voltam boltban. Szóval, ezeknek az embereknek mennyire működik a helyzetfelismerő képességük, mennyire tudnak alkalmazkodni, egy megváltozott helyzethez? Ha egy súlyosabb helyzet lenne, ezek az emberek lennének az első körös áldozatok. A túlélő már rég otthon ül, nézi a készletét és a következő lépését tervezgeti, amit a helyzet megkíván.
    Ez egy túlélős játék. Játék, de valahogy mégis segíti a pro-aktív gondolkodás fejlődését.
    A szerver a beállításokkal, arra megy rá, hogy kihívás legyen elérni az 500 napot, előbb-utóbb elfogy a loot...
    Bocs, hogy ide nem szorosan kapcsolódó dolgokat is leírtam
  • LaLee67
    Jatszottam kicsit rajta :)
    A palyameret lehet kicsit nagy, mert igy nagyon messze vannak a traderek. Szamomra csak kizarolag emiatt. Na meg igy nincs ertelme sajat boltot nyitni,mert senki nem utazik annyit. Tegnap motorral a sivatagi canyonban eltevedtem es 2 jatekbeli nap volt mire kikeveredtem, kozben tobbszor motor a zsakban volt. Ez tetszett mert teljesen tulelos volt. :)

Korabban irtad,hogy a legerosebb fokozat lesz, most lattam csak survival. A zozok ejjeli setaja es foleg a hordanapi seta nekem nagyon gyengusz a Random szerveren megszokott fokozat utan. Gyakorlatilag egy kozepes fegyoval mar siman ejjel lootolok 20-as szinten.

Ejjel vegigvittem a hordanapot es semmi izgalom nem volt. En a Blood Moon countot is feljebb vinnem 8-rol sokkal, persze ezt Random szerveren is. Lehet hulyeseget irok,de azt hiszem azzal lesz tobb zombi hordanapon. Ha tevedek akkor sorry.

Szoval nem tudom, szerintem a tul nagy tavok miatt kevesen fognak jonni, bar ne igy legyen. A kocsi hamar teli lesz a loottal es mire elmegy az ember a traderhez......elmegy a kedve a lootolastol. Legalabbis nekem.
    Igy szinte egyedul jatszik az ember.

Epito jelleggel irtam amit irtam, mielott felreertes vagy sertodes lenne. :)
    Utoljára szerkesztette: LaLee67, 2020.04.11. 10:52:25
  • LaLee67
    Na jo, mi meg eszrevettuk :)
  • havenday
    na, jól nem küldte el, hogy átírtam már.....
  • LaLee67
    Lehet én is benézek ma. A nappalok tényleg jobb lennének hosszabban ahogy Random is irta,de persze te vagy a főnök.
  • Random_
    Tetszik a nagy pálya, de a napok hosszát szerintem jó lenne 90 percre felnyomni. Olyan kevés idő van közlekedni, lootolni és azonnal jön az éjszaka. Illetve azt nézem a nappalok hossza 16 óra (ingame óra) azaz hajnal 2-kor jön a zene és reggeledik. Ezt 18-ra felnyomnám, hogy 4-kor jöjjön, amúgy tetszik a koncenpció.

Ez csak az én ötletem. Ha túl gyorsan telik az idő úgy elpörög egy hét és jön a horda. Mindig időszorításban van az ember. Persze lehet én kényelmesedtem el.
  • havenday
    szívesen látlak, a jelszó: apacs
    a discordhoz nem értek, de ha segít valaki, megköszönöm!
    a cím a szerverhez: [HUN] csupasz ugar
    IP: 176.57.169.16:27210
    Utoljára szerkesztette: havenday, 2020.04.07. 11:08:43
  • Random_
    Én nem érzem hogy sehová se haladnának. Már az Alpha 17-ről 18-ra is iszonyat sok melót beleöltek.
    Az a sok baromi részletes POI rengeteg meló és élvezet végigmenni rajtuk. Elég ha megnézitek összehasonlításként milyen silány pár régről bennmaradt ház mellette.

Szóval szerintem nagyon szép munkát végeznek és alpháról alphára egyre kimunkáltabb a cucc.
  • Random_
    Lehet benézek, mert izgat a koncepció. Szerintem se kell loot respawn ebbe a játékba és érdekel a giga pályaméret is.
    Ha gondolod a saját Discordomon egy szobát csinálhatunk a szerverednek ahol lehet chatelni és társalogni.
  • havenday
    nagyon tetszik!!! Mondtak valami közelítő dátumot a 19 megjelenésére?
  • Ironman2
    Úgy néz ki ismét feljebb tuningolják a zombik kinézetét az alfa19-re:
    Arlene már sokadjára,most így fog kinézni (katt a kis képekre!):

Marlene rajz koncepciója:

Hátul egy ranger outpost:

Az új hátizsák model:

Az új sniper rifle model:

Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2020.04.06. 21:46:14
  • havenday
    nem panaszkodok a mostani pályára, ahogy számolgattam 4X akkora, mint ami általában fellelhető a szervereken csak az 10 perc, amíg letölti a pályát a gépedre
  • Ironman2
    Jó lenne megint hatalmas pálya,csak éppen nem evvel a rendszerrel amit ezek most legyártottak nekünk.Pedig a régi fajta RWG nem is volt rossz,azt kellett volna tovább csiszolni,nem új alapot kezdeni neki.Végtelen RWG is tetszett,igaz egy idő után már elfogytak a városok,meg a házak,de lehetett jókat túrázni benne.Ez meg egy förtelem ami most van,de annyi előnye van hogy nem laggol a pálya,és mindent betölt a memóriába.
  • Infrath
    hát szenvedtem fele 2 és fél órát akit érdekel twitch en fenn van :D
    szerintem nekem ez még mindig kevés
    warframe és paladins után ez a legjobb kifejezés amit találtam és elég visszafogott ^^
    azt hiszem ez már nem az én világom
    nekem a régi texturák is tökéletesek voltak engem inkább a szörnyű hitbox zavar
    meg én azért 2 méternél többet teszek meg hátrafele 1 másodperc alatt sprintelve..

dmg kapás vagy adás is sztem vagy egyszerűen harc nem is tudom pontosan lőfegyver nélkül nem sok esélyed van és abból halom számra kell
    persze mondhatjátok hogy balfasz vok, de minden ember így lép be és nézi meg a game et és jön rá hogy ez így nem jó..

de ha van egy társaság akihez csatlakozhatok ts en vagy dc ordon szóljon szívesen teszek vele még próbát ^^
    Utoljára szerkesztette: Infrath, 2020.04.06. 11:30:19
  • havenday
    én nyomni fogom
  • Infrath
    szeretném nyomatni de jó lenne nem egyedül nincs vhol vmerre discord ts srácok bárki (+20) csapat akár egy vki
    ha csak este van fenn akkor este, ha hétvégén akkor csak hétvégén /csak ne egyedül keljen belépnem magamban... :(
    Utoljára szerkesztette: Infrath, 2020.04.05. 18:15:00
  • havenday
    végre elindult!!! aki csatlakozna, úgy számoljon, hogy a világ betöltése vagy 8-10 perc
    @Ironman - én azt szeretem, ha embert csak akkor látok, ha én akarom
    ha a kereskedőnél 3 an tappossuk egymás sarkát, az nem gyere be.
    jelszó: apacs
    Utoljára szerkesztette: havenday, 2020.04.05. 16:35:59