7 Days To Die
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
csak oda kell figyelni mit veszel
van egy halom játék többek közt ez is ami csak azért lesz korai hozzáférésű mert nincs pénzük
ez vmi divat lett csak oda kell figyelni mit veszel
mint mondtam az alpha játékok is teljes értékűen lesznek piacra dobva
és már csak kis alakításokon esnek át
ez a game még alpha nak sem mondható (ma már)
1-2 éve nem igazán volt párja a game nek, el lehetet vele szórakozni/ ma már teljesen le maradt
(gondolom a "korai hozzáférés engedélyt" (ha van ilyen, remélem -.-) még régen kapta meg)
Utoljára szerkesztette: Infrath, 2017.02.19. 16:13:07
https://www.twitch.tv/infrath
ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11
ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11
Utoljára szerkesztette: ntex, 2017.02.19. 15:26:20
Akkor ha látok egy farkas,vagy szarvastetemet,jó lesz ha vigyázok előre.Jópár feral fog mászkálni előbb utóbb.Mindig szoktam találni tetemekből visszamaradt gore blokkokkal.
Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2017.02.19. 14:18:41
Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2017.02.19. 12:35:47
Sleeper System
Unified spawning based on gamestage for everything and not just bloodmoon
Electricity
Jail Cell Door
Iron Bars that can be placed at the edges or center of a block
Outside corner stairs
Rain Gutters
Bulletproof Glass
Unified rotations and texture alignment for all blocks
Multi-block shapes (archway is the first)
Painting Tool
Flame Thrower Trap
Arrow Trap
Chopping Blade Trap
Molotov Cocktail Weapon
Bow Progression
New Beards
New Clothing
New Hairstyles
Bear Overhaul
Change from Bee to Vulture
Snakes
Improved Crops
Fat Hawaiian Shirt Zombie
Additional Zombies converted from UMA
Zombies turning feral after feeding
Distant Terrain 2.0 featuring distant POI's
Socket System for POI's and cities that mesh more naturally with the terrain
City districts for more organic city layouts with industrial, commercial, and residential zoning
Enhanced world previewer using the new LOD models of POI's
Things that they are trying to get done in time for A16 but could slip to A17
Behemoth
Wolves
Stag and Pig overhaul
Ziplines
Breadcrumb AI System
Caves
Things that most certainly will slip to A17 (or later) barring some sudden influx of time
Lockpicking
Shape Selector UI for building blocks
Blueprint System
Bandits and Survivor NPCs
úgyhogy ha lövöd és pattog a fém hang és nem robban
az nem azért van mert félre lőttel..
óvatosan 😊
de mivel már kevesebb van és felvenni nem lehet őket
sztem felesleges kilőni őket, ha csak futólag arra jársz..
Utoljára szerkesztette: Infrath, 2017.02.18. 23:38:27
The Matrix has you...
Adminok adnak egy kis segítséget a játék elkezdéséhez mert lassan itt lesz a nagyobb frissítés!
És senki nem akar már egy nagyobb játékba belekezdeni!
Utoljára szerkesztette: angerfist84, 2017.02.18. 12:36:47
Ha normális tartalommal lenne feltöltve (tengerpart, többféle teljesen más típusú városok (kikötőváros, főváros, kereskedő terület, stb.), látványosságok, stb.), akkor megérteném, de ezzel a tartalommal, teljesen lényegtelen a nagyobb terület, mert mindenhol ugyanaz van hellyel-közzel.
Ez (sajnos) nem minecraft, ahol érdemes nagy felfedező utakat tenni.
Gondolom ők sem számítottak arra, hogy a nagy távolság hibákat fog produkálni, azért van most minden úgy, ahogy.
a data\config\rwgmixer.xml elején van egy ilyen:
<ruleset name="vanilla" cell_cache_size="8" cell_size="1800" cell_offset="0.6" generation_distance="10000"
azután lejjeb a radiated szóra keresve:
<biome_spawn_rule name="radiated">
<distance_from_center range="10000,20000"/>
</biome_spawn_rule>
én mondjuk nem nullára változtatnék, mert ez eléggé szélsőséges lehet, de mondjuk ki lehetne terjeszteni egy nagyobb értékre. a generation_distance azt határozza meg, hogy mekkora sugarú területet generáljon le méterben, a radiated szekcióban a center_range első száma azt a távolságot határozza meg ahol a középponttól a radioaktív zónának kell kezdődnie. az utána lévő szám kissé homályos, szerintem ez azt jelenti, hogy a központtól számítva hol legyen a radioaktív zóna vége.
tehát ha mondjuk létre szeretnék hozni egy 100km-es pályát, akkor a három szám a következőképpen alakul: 50000,50000,60000
na majd kiprószáljuk.😊
generation_distance="10000">
Ha ennek az értéke nulla, akkor nem spawnol radiation zone-t.
Forrás: https://steamcommunity.com/app/251570/discussions/0/458604254445999490/
Még soha nem módosítgattam a játék fájljait amúgy, de ezt mondjuk lehet érdemes lenne.
Single playert akkor játszottam utoljára emlékeim szerint, amikor random gen még ötlet szintjén sem létezett.
Ezek a dolgok szerintem mind beletartoznak abba a kategóriába, amikor a játékosok a játék optimalizálatlanságáról beszélnek. Amikor felmerült, hogy egy adott távolság / bejárt terület nagysága után komplikációk léphetnek fel, én naiv azt gondolnám, hogy elsődleges feladat a problémát kijavítani és úgy átadni a közönségnek, ahogy meg lett hirdetve, ami a funkciója, értelme lenne. Ehelyett azt mondják, hogy ne menj tovább 10.000 egységnél, szóval megint nem sikerült megfogni a munka végét.
és ez nem hülyeség, igazuk van.
minecraft sem végtelen
(de tény, hogy olyan nagy hogy már végtelennek mondható..)
ha egyedül vagy (főleg single playerben) és csak futsz nem fogsz akadozni
próbáld ki hogy host-olsz havernak és két irányba futtok..
Utoljára szerkesztette: Infrath, 2017.02.18. 00:01:27
Pont erről olvastam a napokban. Nagyon meg voltam ugyanis lepve, amikor random gen-en radiation zone-ba ütköztem, úgy tudtam, hogy a random gen egyik lényege pont, hogy korlátlan. Akkor derült ki számomra, hogy alapbeállításban a pálya közepétől 10.000 egységnyire korlátozták a pálya szélét, mert állításuk szerint azon felül technikai problémák lépnek fel, ha túl messzire kolbászolsz el. Lagg, fagyás, crash, a már meglátogatott területek újragenerálása, bugos waypointok, stb. Én semmi ilyesmit nem tapasztaltam, pedig volt, hogy 20ezer km-feletti távolságot rohantam le egy irányba.
Elvileg az xml-ben ez a korlátozás felülbírálható és továbbra is lehet végtelen pályán játszani. Gondolkozom rajta, hogy visszatérek single playerre és magamnak így állítom be. Szerintem ez is csak egy sunyi kifogás a pvp-sek támogatására.
A 12-es alfánál félretettem a játékot, de a 15-ös frissítésnél újra elővettem. Újra belejöttem (single random map) ... Azt hittem, hogy nagyobb változás történt azóta. Oké, a craft más lett, de a városok, a növénytermesztés ugyanaz, a munkapadok jópofák, viszont hiányoznak a nagy barlangok. A zozók kicsit jobban mozognak, néhány textúra javult. De lényegében ennyi.
Ja, és most 5 várost lootolgatok körbe-körbe... de 100 nap környékén találtam az eddigi egyetlen motort, ami a betonkeverőhöz kell. A következő 100 napon semmi.
Arról nem beszélve, hogy az első 100 nap (és az 5 város felfedezése) után olyan szinten leesett az FPS, hogy 15-17-ről akkor sem tudom kimozdítani, ha mindent leveszek 0-ra. (i3+8GB+960 4G😎 ... optimalizálni sosem fogják.
Lehet, hogy megint pihenni kellene mondjuk a 19-es alfáig?
Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.
Egy pillanatra felvillant az is, mintha a mostani burnt forrestet hívták volna wasteland-nek egykoron és a mostani wasteland volt graveland, aminek a közepén volt gravetown, de olyan régen volt, hogy egyáltalán nem vagyok biztos benne.
A fejlesztők is gyakran érvelnek így, nem egyszer sírt már a szájuk ezzel kapcsolatban, hogy mennyire zavarja őket, hogy a legtöbb játékos még mindig nem akar másokra lövöldözni és hogy ezen változtatni akarnak. Erről beszéltem a múltkor többek között.
Nos, lehet, hogy a jelenlegi rendszer továbbra sem életszerű, de a koncepció attól még hibás. Ha tetszik, ha nem, ez az amit a fejlesztők pont nem fognak szabályozni, pedig rohadt egyszerű;
Ha egymásra akarunk lövöldözni, arra ott vannak más, sokkal jobban összerakott játékok. Akárhogy nézzük, a többség továbbra is az együttműködést (vagy legalábbis az egymás mellett békében való megélést) támogatják. Ha a másik szűk réteg egymás seggét vadássza, az senkit nem érdekel, egészségükre; de ha valaki olyasvalakire támad, aki ebben nem partner, az tudatosan rombolja a másik játékélményét, aminek hosszútávon az lesz a következménye, hogy az illető nem fog játszani, elmegy máshová, ami egyetlen közösségnek sem lehet célja, ez az egész játékostársadalom érdeke.
Erre nincs más megoldás, mint a két játékstílus szegregációja, amit a legtöbb esetben valószínűleg működik is. Persze van olyan is, hogy ez nincs egyértelműen letisztázva, mert mondjuk az admin töketlen ahhoz, hogy egyértelműen állást foglaljon. Nyilván akkor sem a pve-s fog odamenni a pvp-shez, hogy hé, itt vagyok, lőj szét és vidd el a cuccaimat.
Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.
csak ne tegyél le semmi az állványid mellé (ajtó tüske, vonzza őket)
Utoljára szerkesztette: nibron, 2017.02.16. 14:54:19
Más szerveren bányában találtam már, itt még nem.
lehet azért nem olyan sok az ölés..
azóta én még nem voltam pvp szerón..
Utoljára szerkesztette: Infrath, 2017.02.16. 14:38:43
A felszini depókat már nagyrészt kimerítettem.
víz, fenyőerdő (pine), nem fenyőerdő (forest), havas (snow), sivatag (desert), szavanna (plains), felégetett föld (burned), elpusztított (wasteland)
The Matrix has you...
The Matrix has you...
Utoljára szerkesztette: nibron, 2017.02.16. 10:44:22
The Matrix has you...
Nem is szeretnék senkit megölni, viszont nekem nagyon unalmas egyedül, single ben játszani. Szintén unalmas a PVE. Hogy mindenki barát és eszébe nem jut, hogy megöljön, elvegye a cuccaimat és kiraboljon?
Ugyanmár....egy posztapokaliptikus helyzetben?
Wastelanden az éjszaka izgalmasabb, mert akkor ferralt és rendőrt is spawnol a játék. Gondoltam már rá, hogy felhúzok oda egy éjszakai bunkert ami csak abból állna, hogy fogadom a támadó zombikat. 😄
A havas területen a favágók combosak, de cserébe jóó a loot.
Utoljára szerkesztette: Random_, 2017.02.16. 04:53:13