7 Days To Die

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Érdekes. Úgy tűnik a fejlődés tagadhatatlan. Mármint visszafelé xD

Ugyanis ilyenek százával voltak régen, aztán megszüntették, én jó ideje nem láttam hasonlót, pedig leszaladtam pár kilométert. Most meg megint.

Posztolni kell a developer blogra azzal a szöveggel, hogy Madmole ezt látja, felülnézetből, amikor letekint a hasára. XD <#hehe>
Utoljára szerkesztette: Rittihilatti, 2017.06.11. 03:07:26
Úristen milyen anomáliák vannak az új RWG-ben. Olvastam a fórumban, hogy más is találkozott ilyen olyan furcsaságokkal...

Utoljára szerkesztette: Rocco27, 2017.06.11. 03:00:11

AMD Ryzen 7 5800X, MSI MAG X570S Tomahawk MAX WIFI, G.Skill DDR4 3600MHz 32GB, MSI Radeon RX Vega 64 8G, Samsung 980 Pro 1TB, EKWB Extreme Custom Kit, Corsair HX1000i, Corsair Keyboard & Mouse

No igen,valami igazság van benne,ha már különválasztottam a két témát,szóval tényleg a szerverrel kapcsolatos technikai dolgokat ne itt beszéljétek meg továbbra se,vagy a steam csoportban,vagy a másik topikban.Ide csak kizárólag játékélmény kerüljön,mert sokan arra kiváncsiak.Nem törlök,mert fáradt is vagyok,sok meló volt,de ha lehet figyeljetek erre!

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

LOL

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

kiraknátok majd ha meglesz hozzá a magyarítás már a menüben is hiányoltam😄 (köszönöm előre is a belefektetett munkát )
hollo
alpha 16 lett és kb 10 perc mire legenerál egy random gen uj gamét hm várom épp
bár valszeg a gyenge vasam sokat számit ebbe
Kár hogy ilyen késő van.. Játszottam volna vele..

komoly?megyek nézem én is
Nekem lejött az Alfa 16! 😄

A15.2 záró bázis rombolás 😊
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Csak nehogy beleírd a biofuel receptjét a dolgozatodba. <#idiota>
Igaz, bár stílusos lett volna.
vizsga előtt vagyok, ami hétfőn lesz.... pont jó lett volna minden 😄 tuti bukás xD
Jobb mintha késne😊

GA-AX370-Gaming K7,Ryzen 7 1700,HyperX 3200 16gb, Radeon R9 290 Corsair AX1200i,

Én is ezt mondom. Holnap délután talán rá tudok pillantani, feltéve, hogy fel tudok kelni...a többség amúgy valószínűleg úgy van vele, hogy épp ideje volt már...valahol igazuk is van...én mondjuk biztos nem csináltam volna s*gget a számból és maradtam volna a hétfőnél.
ne már
Mályki86
Azért még várjuk ki a végét.Nem sokkal ezelőtt láttam stream-ben, hogy a srácoknak még mindig előjött a "nyitási időben zárva lévő kereskedős" bug.Szóval... <#fejvakaras>

Szerk.:itt a vége.Megjelet! <#idiota>
Utoljára szerkesztette: Mályki86, 2017.06.10. 22:54:24
Egyem a szívüket. Tudtam, hogy magammal kellett volna hoznom a laptopomat...😄
Mályki86
Nem várnak hétfőig.Úgy néz ki, hogy még ma kiadják az experimentalt.
Joel írtja Twitteren, hogy jól szerepelt a teszteken, így nem halogatják tovább a megjelenést.
Mi ez a sok off ?Jah hogy nem én írtam ez már elmegy.....

GA-AX370-Gaming K7,Ryzen 7 1700,HyperX 3200 16gb, Radeon R9 290 Corsair AX1200i,

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
A mobil nézet tény elég gázos, de én ezért szoktam mindig asztali nézetre váltani a böngészőben.

AMD Ryzen 7 5800X, MSI MAG X570S Tomahawk MAX WIFI, G.Skill DDR4 3600MHz 32GB, MSI Radeon RX Vega 64 8G, Samsung 980 Pro 1TB, EKWB Extreme Custom Kit, Corsair HX1000i, Corsair Keyboard & Mouse

Random_
Sajnálom, akkor ezentúl itt nem vetem fel a szerveremmel kapcsolatos témát. Ami ezzel kapcsolatos azt a steam csoportomban lesz téma. A linkje szerepel a fórum tetején.

Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

Én munkahelyen olvasgatom a fórumot, ha nyugi van, de az offtopicot nem látom, mert kizárólag mobil nézetben jön be az SG. Örülök, be lett ide linkekve a szabályzat, hogy a mobilosok is értesülnek róla. Miért off egyáltalán egy 7days szerver? Már kétszer szóvá tetted, vagyis te offolsz ha úgy nézzük.
hát ha elolvasod itt felül azt a kis fehér szöveget, akkor ez is off, mivel ez csakis a szerveredről szól, és nem a játékról. amit már ugye két fórumban is tárgyalunk.😊
Random_
Szerintem az egymás osztás és Anger kitiltásának ügye az off, legalábbis én úgy értelmeztem. Másik topicban dobtam be először a szabályzattervezetet, mert ott témáztunk róla, de rájöttem, hogy azt nem mindenki figyelheti ezért ide is bemásoltam.

Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

Random_
Nem szeretnék fizetőst, mert nincs kedvem pénzezéssel foglalkozni, de ha túl sok lesz a létszám akkor támogatóként lehetne fix helyet váltani. Ezt gondolom működőképesnek...
Első körben azt se tudom elképzelni lenne-e 10-20 embernél több játékos egyszerre rajta. Másik félelmem, hogy miként bírná a vas.

B tervnek ott van az egyik admin srác saját szervere és azon futna, lehet az experimentalt ott fogjuk kipróbálni, ha nem megy a bérelt helyen.

Nagyon sok lehetőség van, experimental után lehet csak egy alap játékot kellene futtatni minden agyonmodolás nélkül. Amúgy sok dolgot ki lehetne egy szerveren találni, akár tematikus heteket meg bizonyos kiemelt eseményeket is, ez a társaság lelkesedésén múlik. Először egy stabil fél éves működés és tapasztalatszerzés kell. Soha nem csináltam ilyeneket csak azt tudom, hogy mi mindent lehetne kihozni.

egyébként most megint én leszek a szemét, de nem arról volt szó, hogy ez itt most off?xD
mondjuk engem nem zavar.
Utoljára szerkesztette: nibron, 2017.06.10. 14:20:59
S akkor "fizetős" lesz a szerver?

https://www.twitch.tv/sp1gu

Na alakul az, jó lesz!

Ez jónak tünik!
Gondolom a village protectiont nem is kell bekapcsolni rajta.Itt a landclaim teszi a dolgát.

Random_
Amúgy a minibike nagyon problémás, ezért is került be a szabályzatba, hogy ilyeneket nem kutatunk fel. Mindenki saját felelősségére használja.

Természetesen, ha a minibike bebugol és az adott térképrészleten leesik ezért az fps, akkor fel kell kutatnunk, hogy megoldjuk a gondot. Amúgy István jól leírta az alap logikát ami mentén hoztuk a szabályzatot. Elolvastam pár 7DtD szabályzatot és próbáltam ezekből átvenni. Illetve megérteni mely problémák visszatérőek melyekre mindenhol szabályt hoznak.

Majd próbálok berakni egy log rendszert ami sok infót próbál gyűjteni. Bot tekintetében ezen gondolkoztam, van szerver amin ezt használják, persze nem minden funkcióját csak azt ami feltétlen szükséges lehet:
Botman funkciók

Random_
Pontosan!

Random_
Lehet a megfogalmazás nem egyértelmű a nibron által írt változatra lehet lecserélem...

Szerezz lakatot,addig ne motorozz!! DD Egyébként én majdnem minden fatörzsben találtam egy lakatot,utoljára már annyira idegesitett hogy vissza is raktam jónéhányat.A fatörzseket kell nézni lakatért,ezt már tudom. (ha ki nem vették ezt a lehetőséget azóta)

Igen,ezért irtam,elsőre kicsit félreérthető volt,de aztán utána már rájöttem hogy az admin nem pótolhat semmit se.

remélem minibike-nál annyit megtehetünk, vagy van bennünk annyi, hogy nem lopjuk el másét, mert úgy sem reklamálhat eltűnt dolgok után. Mert ugye néha nehéz eldönteni, hogy amit ott hagyok valahol az elbugol vagy ellopják.
ha ellopják, elbugol, eltűnik valamid akkor azt nem kapod vissza, és feleslegesen reklamálsz! (az elbugolt pl.: minibike-ok a későbbiekben nem okoznak további szerver hibákat? mindegy, majd meglátjuk).
ha akarsz harcolni valakivel, le kell írnotok a csoportba, hogy kik vesznek részt benne és mikortól meddig, ha ebben az időben miattatok meghal valaki más is akkor nem lootolhatjátok ki a cuccát. Amúgy tilos gyilkolni, de ha még is sikerül meglesznek rá a megoldások pl.: börtön.
Ha csak barangolsz valamerre és találsz egy tatyót, mert valakit ott lehet, hogy megölt egy zombi, az lootolható, innentől fogva az a táska eltűntnek számít a másik részéről és pont. Én tuti fogom lootolni a saját cuccaim, ha meg valaki megöl annak úgy is nyoma lesz a szabályzat alapján. Nekem valami ilyesmi jött le, de jónak tűnik a szabályzat, ahogy majd játszunk kiforrja magát 😊
oké fussunk neki mégegyszer. ez arról szól, hogy a szerverhibájából, vagy bármi más okból kifolyólag eltűnik valami cuccod. eddig ugye érted?
na ezzel ne bszogasd az adminokat, hogy ugyan adják már vissza.😄
Utoljára szerkesztette: nibron, 2017.06.10. 13:27:36
rosszul értetted.xD
viszont a felvetésedben van valami egészen helyi sajátosság. ha meghal valaki a gear-je ottmarad a halála helyén ha a szerver is úgy van beállítva. jogos kérdés, hogy az felszedhető-e. be kell vallanom elég felületesen olvastam amit random írt, de ott mintha lenne valami olyan, hogy az ártatlanul meghalt játékost nem lehet kifosztani. tehát akkor a zsákját sem lehet felszedni. elég nehéz meghatározni, hogy ebben a játékban ki hal meg ártatlanul. aki leesik pl. egy hegyről? mondjuk aki véletlenül betéved a tűzvonalba azt értem. de ezt nagyon nehéz jól meghatározni. bárki akit lelőttek mondhatja ezt. és így tovább.
Akkor belinkelem mégegyszer:
" Eltűnt dolgokat nem pótolunk és nem kutatunk fel (minibike, hátizsák, stb...)"

Ez elég sokértelmü lehet.Gondolom akkor az admin oldalról értetted hogy nem pótolod az elveszett cuccokat,de bárki más úgy értelmezheti hogy nem lehet felkutatni az elhagyott cuccokat,úgyhogy odairhatnád akkor hogy az admin nem fog pótolni semmit se ami elveszett,szerintem így egyértelmü lesz.

Ha kirámolsz egy elhagyatott hátizsákot,akkor eltünik az egész,én erre értettem.

azt például írhatnád úgy, hogy a staff semmilyen elbugolt itemet nem ad vissza, és nem kárpótolja a játékos(oka)t, még a szerverhibából fakadóakat sem.
és. hogy saját magadatokat is megvédd ezektől az attrocitásoktól:
aki ilyen kérésekkel zaklatja a személyzetet, az szabályszegést követ el...blablabla

szerk: na látod én is átírom párszor, bár most nem ide figyelek, csak periférikusan...
Utoljára szerkesztette: nibron, 2017.06.10. 13:11:06
Random_
nem basszus hallod, de ennél ék egyszerűbben nehéz leírni dolgokat

Random_
A bot esetén lehetőség van rá, hogy a lelőtt személy kiengedje a gyilkost a börtönből Vagy szól a lelőtt egyén, hogy véletlen lőtték le. (azt elolvasod amit leírok)
"A szerverre lehet berakok botot aminek megadható a PvP terület határa és azon belüli gyilkolást elnézi, de ami azon kívül megy azért megy a tettes a levesbe. Van persze a botnak olyan módja, hogy a tettest börtönbe zárja fenntartva az esélyt a véletlen gyilkolásra, ekkor a sértett vagy az admin engedheti ki a tettest."

látod, hogy nem olyan egyszerű megírni egy szabályzatot?:xD
Random_
Hol látod leírva azt, hogy nem lehet felvenni hátizsákot? Most ezt nem értem bocs!

Random_
Megbeszélitek ketten hogy elkezditek egymást gyepálni és erről van valami írásos nyom. Steam csoport bejegyzés vagy bármi.
Aztán ti ölhetitek egymást asszem elég egyértelmű:
"5.3 A hadüzenetnek tartalmaznia kell a háború kezdetének dátumát és a résztvevő felek nevét. Minden egyéb plusz információ a felek kölcsönös megállapodásán múlik."

Igen! Több játékban is müködik ez a dolog,pl az ARK-ban is.Ott van wardrum is.Jó nagy dobolással,meg kürttel lehet jelezni mikor jön az ellenség csapata.

" Eltűnt dolgokat nem pótolunk és nem kutatunk fel (minibike, hátizsák, stb...)"
Akkor most találok egy hátizsákot,aminek nincs gazdája,azt nem lehet kipakolni hogy eltünjön? Ez azért gáz,megmondom neked,mert ha valaki többször meghal,akkor már nem fogja látni a térképen az egy halállal ezelőtti hálózsákot,és ha nem jelölte be magának,akkor az örökre ott is marad.Nem egszer találtam már elszórva hátizsákot.Ezt szerintem gondold át.Minibike megérthető,de a hálózsák.

"Ha valakit kitiltottak a szerverről, semmilyen joga nincs, hogy panaszkodjon! Az adminisztrátor nem köteles megindokolni ill. bizonyítékkal alátámasztani a döntése okát." Szerintem valami indok kellene,mert ebből megint sok vita lesz itt.Előfordulhatnak balesetek,nálam olyan is volt,mikor Sorrytot véletlen szembelőttem,mert zombinak néztem (meg is halt,az volt az első player killem a játékban,szegény Sorryt).Másik pályán is volt hogy meglőttem valakit véletlenül.Horda közben kevés a mérlegelési esélyed.Többivel egyetértek!
Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2017.06.10. 12:41:32

Mi a helyzet a földalá építkezéssel? Nem nagyon olvastam olyat hogy ezen változtatnának. Szóval még mindig ezpz a zombik és játékosok ellen is (számomra unskill) ha ott van bázisod.

https://www.twitch.tv/sp1gu