7 Days To Die
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Legegyszerubb akkor a fix pve terulet.
Franky ebben igazad van teljesen amit leirtal, ezt en sem gondoltam at, de igazad van.
Szerintem az optimalis szerver ugy nezne ki, az eddigiek alapjan, hogy:
- Navezgane map, a random gen tul nagy lenne szerintem, bar attol fugg mennyi player lenne, ha sok, akkor lehetne random gen.
- fix pve terulet kialakitva.
- loot respawnolasa minimalisra csokkentese, ha navezganen vagyunk, akkor az kicsit durva ha nincs respawn, pont azert amit franky leirt, hogy van aki szet lootolja, van akinek meg nincs ideje ra.
- lcb erossegenek novelese nem tulsagosan, de azert vedjen.
Egyenlore ennyi jutott eszembe, es ez nincs tulvarialva, tulmagyarazva, lenyegeben alap szerver, kicsit szemelyre szabva.
A csapatok kialakulasa, ha lesz ilyen ugyis jatek kozben kialakul, nyilvan lesz barati tarsasag, akik sokan lesznek es ratelepednek az emberre, de megoldhato ez is.
Latjatok, ma is nyitottak vagytok az uj dologra, vagy legalabb csak beszelni rola, ha ,ashogy van talalva, hogy a kecske is jol lakjon meg a kaposzta is megmaradjon.
MekNzi: ez egy játék, itt hiába fognak össze a bárányok a farkasokkal szemben, mivel az előbbiek többsége pl. azért bari, mert nem tud annyit játszani, hogy gyorsan ráunjon a játékra. Simán kimarad pár nap vagy akár 1 hét is, és egy bárány szeretne arra visszatérni a nyugis kikapcsolódásához, hogy még ott a zöld legelő, amit ott hagyott. A farkasok viszont 1 hét alatt kimaxolnak mindent, aztán elkezdenek a 0 szinten kapirgáló bárányokra vadászni.
Én mint bari ezt így látom, így ha csak egy 100x100 méteres terület lesz kijelölve pve-re, akkor oda bevackolom magam és várom a zombikat a nyersanyagokért, aztán ha esetleg 1 hónap múlva megunom, akkor keresek egy másik barit vagy barátságos farkast és max neki segítek, de tuti nem raidelgetek meg vadászok másokra. Ennyi.
https://www.twitch.tv/sp1gu
csak aztán mindig el kezdünk beszélgetni arról, hogy akkor mik legyenek a beállítások
na és akkor itt kezdődnek a gondok
pve rész szeretné ha megmaradna tool bar meg mondjuk az lcb hatóköre legyen max meg az ereje
pvp része pedig ezeket ellenzi, mivel neki lesz rosszabb
(ezek természetesen példák volták, akármit ki lehet találni)
igen vannak non jó bázisok, de az összes többi játékhoz képest amivel játszottam ez az egyetlen ami úgy ismerek, hogy több óra kő meg acél farm
aztán azokat el kell készíteni még
egy halom szerszám idő meg anyag kell hozzá
és még csak az első fal van meg..
és nem is olyan könnyű az építkezés benne
csak én vok olyan hogy nincs meg előre a terv rajz és csak elkezdem vhol asztán szopok?!
tudom rebar -ok
de ez meg azt eredményezi hogy mielőtt munkát elkezdném fel kell halmoznom irdatlan mennyiségben
anyagot hogy egyszerre meg legyen minden
az sem megoldás
(és akkor jön 3 ember és 10 perc alatt betörik az ajtót -.-)
én IMÁDOM a játékot
csak non hiányolok ezt azt ^^
pvp sem zavar ha télleg eldöntjük a szabályokat, beállításokat
a pve sek meg nem igazán állnak össze másokkal
(pve sek építenek bányásznak és mindenkinek más az elképzelése
úgy pedig nem leszünk elég hatékonyak, nem tudok csak úgy összeállni, ha elmegyek kocsikat szétszedni és mikor nekem kel vmi battery és nincs, zavar.. stb.)
és attól függetlenül ezt megtanultam és szívesen játszok vkivel/kikkel
(bár jól esne ha nem csak én bányászok mások meg gyűjtögetnek
szeretem csinálni, de azért annyira nem ^^)
Utoljára szerkesztette: Infrath, 2017.06.12. 18:47:22
https://www.twitch.tv/infrath
Úgy gondolom a birkalelkű PvE-s emberkék, mint én is mindig alulmaradnánk a PvP-s arcok ellen. Ha csak így lenne szétszedve a társaság, hogy egyik oldal PvE másik a PvP akkor a rutinos PvP oldaliak mindig nyernének a tapasztalatukból kifolyólag.
Lehet olyan szerver kellene ahol pl 60 napig PvE aztán 30 nap PvP periódus jön. Azután újra PvE és újra PvP.
Gondoltam arra, hogy nincs loot respawn és egy körön kívül PvP a terület. Így a társaság előbb-utóbb úgyis rákényszerülne egymás rablására és a rablás hozza magával a gyilkolást is.
Lehet negyedekre kell felbontani a játékot a térkép négy szelete alapján és aki ahol letelepszik az az ő frakciója. Ezután aki átmegy a másik negyedbe az ellenséges területen van. Az egy negyedbe tartozók pedig ha van egy kis eszük befoglalnak egy települést magas falat építenek és talán így már ki is alakul egy TWD jellegű beágyazódás. A konfliktus forrása a nulla loot respawn és az időnként airdrop amiért lehet harcolni. Az egyes negyedek az új játékosokat megpróbálhatják a maguk oldalára csábítani vagy két negyed összefoghat egy harmadik ellen.
Mivel nem lenne loot respawn ezért már az elején be kellene védeni a saját határokat, hogy a portyázók ne raboljanak más területéről. Lehet falak épülnének már a játék korai részein amit alagutakkal átásva próbálnának megkerülni...
Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.
A lenyege a mondandomnak az lett volna, hogy lassan evek ota kovetem itt a forumot es panaszkodunk, hogy nincs egy jo 7dtd kozosseg, de nem lehet hogy azert mert senki sem enged es leragadunk a pvp pve parharcnal. Hozza teszem eddig ugye a bugok miatt a pvp kozel elvezhetetlen volt, de mostmar kezd egyre jobban jatszhato lenni. Hozza teszem nem feltetlen kell a fold ala epitkezni es a low hps folddel meg egy beton kockaval elkeriteni a bazist, meglehet azt ugy oldani, hogy senki se jusson be, vagy ha igen is akkor orakon kereszttul csak csakannyal usse a falakat, es akkor is futhat zsakutcaba. Vannak komoly pvp bazis videok, erdemes megnezni.
Arra meg nem gondolt senki, hogy ezt a jatekot egy az egybem a walking dead vilagara lehetne formalni? Ott is vannak hok(pve fan) meg rosszak(pvp fan). Mi lenne akkor, ha a jok osszefognanak a rosszak ellen? Egyutt epitkeznenk es egyutt szallnanak szembe es vedenek meg magukat a csunya rossz gonosz raidelokkel szemben.
Egy nagy magyar szerver lenne, amit itt ugyesen el is kezdtetek, csak megall ott a vita.. a legalapabb dolognal, hogy pvp vagy pve. Innentol kezdve meg is bukott a nagy kozosseg szervezes, mar a legalapabb dologgal.
Hatarozott stabil szervezes kell ahhoz, hogy ez mukodjon, ha ,egvan onnantol kezdve szerintem nincs akadalya, hogy jol mukodjon a dolog. Szerintem, bar kisse nehezen lehetne hozni olyan egyseges alap szabalyokat amik elinditanak a kozosseg formalasat. Mivel eleg regota ezt akarja itt mindenki, szerintem az akarat es hatarozottsag ,egvan hozza, csak bekell latni nehany dolgot es azokhoz alkalmazkodni. Ha nem is most de egyszer ezzel kapcsolatban talan elorelatobbak lesztek es nem ott all meg a jatek hogy minecraft 2.0 creeper nelkul, hanem szamtalan lehetoseg is feltarhato.
Nem ennyibol all a jatek mint ti azt sokan hiszitek hogy hu de jo a fizikaja hunde jo epitos jatek meg neha jonnek benne zombik az nem survival resz, az a crafting resz a survival resz az ott kezdodik, amikor tenyleg tulelonek kell lenned, es az nem egy beton pillarokkal korberakott dobozban zajlik.
állítólag volt vmi ui változás is
ez látható?
vasjani
a szerver neve 😊
ha vki időközben azért ránézne ^^
Utoljára szerkesztette: Infrath, 2017.06.12. 15:48:23
szerk:vagy páran jöttök az ingyenes Creativerse-be,addigra kitapasztalok mindent,és szétbarmolhatjátok az egész pályámat.Csodálkoztam éjjel hogy állatokat is lehet benne tartani.DD Egyébként ez azért jó,mert felhőben van a szerver amit én létrehoztam,bárki,bármikor rácsatlakozhat.
Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2017.06.12. 15:47:33
ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11
sztem ezért bug -os a zombi spawn még
globálisan változtattak a zombikon
ezért nem csak azokra nagy épületekre érvényes ez gondolom
de akár a hálózsák is lehetne olyan, hogyha én lerakom az ujjat akkor azt senki nem veheti fel vagy pusztíthatja el
a régi meg elveszti jogait
az az igazság, hogy az összes kraftolos építős játékkal amikkel játszottam mindig voltak benne felhasználó barát beállítások
(sztem nem véletlen)
amiket itt hiányolok
de itt meg elég sokatoknak tetszik hogy ez valósághű,
én úgy gondolom, hogy a játék craft építő gyűjtögető orinetal-t inkább mint pvp
sztem ha gyilkolni akar vki vannak rá más játékok
én pl. mmo-kban és fps game-ekben szoktam inkább pvp-zni
tehát én is vígan elmesélhetem meknzi hogy keres más játékot vagy menj single be, mikor leszenek banditák pl.
mindenkinek más a véleménye
és osztom random szavait #15356
Szerintem nincs értelme szerverkedni teljes verzióig singlebe kostólgatom a dolgot 😊
Amit leszürök 3 játék nap alapján.
sokkal nehezebb lett .D tudtátok ,hogy a machetet már le lehet craftolni? .)
Arról tud valaki infot hogy a ljáték által lerakott forgot munkaasztalt stb hogy lehet javitnai csak wrenchel?.
Az élet egy szar játék. De a grafikája nagyon ott van! Graffiti
ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11
Amúgy elég sok állat van, két játékbeli óra alatt leszedtem két szarvast és egy farkast. Van 35 bőröm és csomó hús, éhenhalás esélytelen. 😊
Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.
Én azt gondolom most az alpha16 ad 1-2 hónap élményt PvE-ben a játékosoknak azután kiderül hogy mit talál ki a társaság. Vagy átvált a nép PvP-re vagy lesz addigra pár ígéretes mod amit lehet tesztelni.
A tornyok és csapdák tényleg kicsit feldobják kíváncsi vagyok mennyire lesz ez kiegyensúlyozva és mennyire lesz használható. Pl lehet-e lopakodni majd éjjellátóval amivel a tornyokat kicselezheted?
Ami miatt még kicsit félek a PvP-től az a bugok, mikor pl nem tölti be a játék a felszínt és belátsz a föld alá. Egyik szerveren így fedeztem fel, hogy tőlem pár száz méterre más is lakik a föld alatt. Ha nincs ez a hiba soha nem jövök rá.
Na ezt kellene ide is bevezetni.
Masreszt mert sokan azt latjak hogy ez egy minecraft, mint te is mmert mindig is az epites volt a fo szempontod, meg a horda kucko bebiztositasa. Van akinek ettol kicsit tobbet jelent a jatek es tobbre vagyik, tobbet lat benne.
Nyilvan nem egyezik mindenki velemenye, ezert van pvp es pve. Ezert lehet eldonteni hogy ki hova megy. De az fix hogy pven ellaposodik a jatek egy ido utan.
A16 megoldodott a szerveren!Csatlakozatok újra! 😊
Azt elfogadom, hogy PvP esetén túlszabályozni a dolgokat elég nehezen betarthatónak tűnik. Nem társastánc ez ahol kötött formában lehet csak lépkedni és ha hibázol pontlevonás jár.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Sracok itt egy szabalyt kell hozni es eldonteni.
Legyen PVP vagy ne.
Ha lesz akkor hagyjatok mar a hulye szabalyaitokkal ugyse tudna mindenki betartani es csak a vita lenne, ha pvp akkor legyen is az. Rablas oles full cucc elvesztese. Ennyi. Lcbt lehet erositeni azt alairom, de 16 ba ha joltudom lesz turret, akkormeg ott a passziv vedelem.
Ha nem lesz akkor meg nem lesz se rablas se oles se semmi, ennyi.
Ha pvp lesz es aki sir az ne itt tegye, az menjen masik szerverre, mert ez sajnos nem megfelelo a szamara. Te alkalmazkodjal mar ne a szerver 20 e,berhez.
Ha nem leaz pvp es aki pvpznimakar akkor az meg ne hozza fel hetente hogy legyen mar pvp mert nem lesz, az szinten huzzon masik szerverre.
En a pvp mellett vagyok, mert pve nel hamar ellapososik a jatek.. mindenki ,egepiti a fasza kis lootolos bunkeret ketrecet legyartja a skulot es varja a hordat.. ennyi.. max a vegletekig epitkezik, de konyorgom ezt megtudod tenni singlebe is.. es talan remailmaid sem lesznek hogy kirabolnak.
Ahhoz hogy tartosan ne unhassuk meg a jatekot ahhoz kell a pvp izgalom, es most nem kekk jonni a nagyy minecraftosoknak hogy haat de en epitek es nem unom meg. Na akkor az nagyon szuper, jatszal szingleplayerbe es ott a kereskedo aztan csevegj vele, mert ha pve lenne ugyan erre lenne jo masik player, csevegni es kereskedni.. de itt meg erre sem lattam peldat, mert a pve mackok epitkeznek 0/
pven a jatek lehetne full the walking dead, de ezt senki sem veszimeszre, helyette inkabb egy mas texturaba oltoztetett kicsit modolt majnkraftot latnak benne, creeper nelkul.
Pve single, pvp multi szabalyok nelkul.
és nem lehet raid -elni (rabolni), rombolni rongálni felszedni más cuccát..
(- (esetleg ha igen legalább maxon legyen a az lcb és legalább egy hétig védje ha nem logolnék be, (nem emlékszem angolul most melyik option is volt ez, de aszt hiszem az alap beállítás 3 nap))
(bár az lcb védelem nekem nem elég kielégítő) -)
sajnos több beálltást is kérnék ez ügyben de más nincs
pl. sajnos a ruhám is kiesik a tatyómba sajnos..
Utoljára szerkesztette: Infrath, 2017.06.12. 01:39:22
https://www.twitch.tv/sp1gu
Gigabyte GA-B85M-D3H/ 16 GB DDR3 / Intel Core I7 4790 / GTX 1070 8 GB / 240 GB SSD / W10 x64
bár később a szerver -t átlehetne állítani pvp-re ha úgy dönt a szerver közösség..
csak nincs benne ilyen funkció
megvagyunk nélküle is, persze..
de hiányolom akkor is 😊
Utoljára szerkesztette: Infrath, 2017.06.11. 10:49:24
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Kérnék egy invet a steames csoportodba, Váándor névre.
Infrath, PVP nincs erőltetve. Abban talán mindenki egyet ért, hogy a PVE unalmas tud lenni egy idő után. És talán abban is, mennyivel fel tudja dobni az egészet, ha van egy kis lövölde. Én magam sem vagyok igazi PVP játékos. Soha semmilyen játékban nem nyomtam fel rendesen megépített bázist. Nyugodj meg, senki nem fogja szétverni, amit építesz és én személy szerint nem foglak levadászni a PVP zónában sem. Tekintsünk erre úgy, mint egy opcióra, ha már kijátszottuk a játékot és kezd nagyon uncsi lenni. Tudom ez nem ide tartozik, de helyre kell tenni a kérdést a kétkedők számára.
GA-AX370-Gaming K7,Ryzen 7 1700,HyperX 3200 16gb, Radeon R9 290 Corsair AX1200i,
GA-AX370-Gaming K7,Ryzen 7 1700,HyperX 3200 16gb, Radeon R9 290 Corsair AX1200i,
Eddig 10kilóméteres körzetbe jó ha 1 medvével találkoztam, most 3 is találkoztam 5kilótémeren belül, majdnem elkapott
A farkast én is észrevettem, hogy bugos. Megtámadott és nem sebzett 😄 De mikor el futottam és hagytam hogy utolérjen megharapott
télleg van benne vmi "király medve" ami repül? o.o
Utoljára szerkesztette: Infrath, 2017.06.11. 09:06:09
Farkasok bugosak..
Bowal nem lehet zoomolni.
ok ez experimentál. de akkor is.. 😄
keselyü egy ideig követ utána elhagy de amíg követ ne állj meg mert azonnal támad de ki lehet cselezni 😊
Első ránézésre szép bár hatalmas külömbségeket nem vettem észre bár nem full graffon tolom .
javítani kéne sokkal jobban még optimalizálni és növelni a zombikat
hordák vagy mittom én, banditák ügye..
és nem is volna időd most elmenni és levadászni vkit -csak mert..
nem lenne időd vagy értelme stb..
miért nincs olyan opció a szerver kreálásánál hogy no pvp
de úgy abszolúte
nem csak friend re
nem értem..
ezek csak nekem ilyen alap dolgok?
pvp, no pvp
nem pedig csak szóban..
lehetne a raid re is opció
a ládák halhatatlanok vagy sem
és személyhez van kötve a jog
sőt akár személyekre is adhat jogot (ha vmi bonyolultabbat is letudnának -e programozni)
és ha be van kapcsolva "no pvp" akkor a halálkor lévő tagyóm sebezhetetlen legyen és rajtam kívül ne is tudjon más bel nézni
sőt egy rohadt nagy fény oszlop is jelezhetné a jelét
(őrökké.. vagy 24h)
ne értsétek félre tudom hogy lehet xml ben zombikat növelni állatokat
modok stb.
de könyörgöm
a gépem nem viszi normálisan az ilyen átmodolt átállított baromságokat
csinálják meg ők.. úgy hogy működjön (tfp)
Utoljára szerkesztette: Infrath, 2017.06.11. 04:21:51
AMD Ryzen 7 5800X, MSI MAG X570S Tomahawk MAX WIFI, G.Skill DDR4 3600MHz 32GB, MSI Radeon RX Vega 64 8G, Samsung 980 Pro 1TB, EKWB Extreme Custom Kit, Corsair HX1000i, Corsair Keyboard & Mouse