7 Days To Die

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A loot zsírosabb lesz,vagy gyakoribb egy adott perfabon belül pl ,viszont a spawn a hosszú lesz.Az LC jól használható és nyilván azért építkezni is úgy kell hogy jó legyen.Szabályok nem lesznek ha valaki meg akarja védeni magát és az értékeit az megtudja tenni.Nem az a cél hogy ne lehessen kiraidelni hanem hogy meg kelljen izzadni érte nagyon.Ahogy írtam még változhatnak a dolgok,rugalmas a dolog.

De valóban félreérthetetlen fogalmaztam köszönöm hogy jelezted 😊

Gigabyte ax370-gaming k7,Ryzen 7 1700,32gb HyperX 3200 DDR4,R9 290 4GB,AX1200i.

Anikó először azt írtad, hogy a loot is gyakoribb lesz. Utána meg hogy nagyon hosszú loot spawn. Most akkor 5 naponta spawnol a loot, az a leggyakoribb beállítás, vagy 30+nap ami meg már sokaknak hardcore. Szabályok kellenek, a raid-et nem tudod nagyon ahogy olvastam itt a srácoktól (4 hónapnyit visszaolvastam!). A claim blokk nem tökéletes sajnos, akkor is simán lehet raidelni, mert a fizika nagyon erős. Elég ha sikerül valahol megbontani a házat és borulhat a fele lefele. De javítsanak ki a nagy szerveresek ha tévedek. De amúgy jól hangzik, bár nekem Redalin féle összedolgozósabb szerver jobban bejönne. De hát na. Talán teszek egy próbát vele én is.

I5 7500, 1060 6GB, 32 DDR4, 2 db. ssd, 2 db. hdd, 2 monitor.

Ez lemaradt:
*-Nagyon hosszú lootspawn,nagyobb egymásrautaltság.Szakirányultságnak ,gyártásnak így nagyobb szerepe lesz.
-Gyakori Airdrop

Köszi Ironman2 😊
A szerverrel azt a szegmenst szeretném lefedni amit nem találtam meg a kínálatban.

-Nem lesz szerverjelszó külföldiek is játszhatnak rajta 165-ös pingig.
-PvP beállítások lesznek de a raidért meg kell majd szenvedni NAGYON* 😊 (LC-t elég erősnek tervezem)
-A játék nem lesz túl nehéz és a loot is gyakoribb bőségesebb lesz picit az átlagnál.
-Ha a szerver is bírja akkor sok zombit szeretnék de a hangsúly a játékosokon lenne.Akár a futást is mellőzném.
-Szabályok nem lesznek,itt a világvége nincsenek törvények.
-Szeretném ha mindenki kitudná élni a kreativitását,de ne féljen senki elsütni a puskacsövet.

A16 stabilig úgy terveztem csak szórakozás,fun és tesztelgetés lesz.Örülnék is neki ha felnéznétek minél többen akár csak ideglenesen is hogy lássam hogy és menyit bírunk el.Nyilván a dolgok még változhatnak ,lesznek ötletelések.Modokhoz egyelőre nem tudom hogy aljak majd kiderül.

DevEagle:
Itthon sajnos nagyon hitvány a felhozatal host terén,és az ügyfélszolgálat is kuka.A választás azért esett a https://botmanservers.com/-ra mert nagyon kedvező ajánlatot kaptam és jó kilátásokkal.Ha nem válik be váltok bármerre.Igen jellemzően a német hostok nagyon jók és a ping is jobban alakul.Persze van negatív példa is.Viszont ha nagyon jót akarsz annak nagyon zsebbenyúlós ára van😊Kisebb cégek jobban törődnek az ügyfelekkel,ugranak az egyedi igényekre bármikor segítenek. Olcsóbbak viszont kevesebb a rutinul mint a nagyoknak.

Utoljára szerkesztette: Aniko69, 2017.06.19. 06:05:05

A lényeg hogy ne Magyarországon legyen a host. Hiába van itthon a server, érdekes, de itthon minden drágább és problémásabb. Úgy tudom német szervereket érdemes bérelni. Vagy nem?

Mályki86
Tesztelve!Működik a felvétel utólagos claim blokk lerakásával is. 😊

Jah, amúgy én is csak hallomásból tudtam, hogy kell hozzá a land claim.Addig már nem jutott el az infó, hogy wrench az nem is kell hozzá. 😄
Egy új szerverrel lettünk gazdagabbak,részleteket nem tudok,majd Aniko69 elmondja:

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Köszönöm mindkettőtöknek,így már tisztább. LC utólagos lerakását meg kipróbálom holnap és megpróbálok kemencét felvenni.Annyival is többet tudunk😊

alpha16-ban már nem kell wrench se hogy fejleszedj bármit (forge, workbench, stb. LÁDA NEM!).
Hosszan nyomj "E" betűt a forge-on, és ott a KÉZ ikon-t válaszd ki. Elindul egy számláló mint a loot-nál.
De csak annál működik amit TE tettél le, és a CLAIM blokk-nak kell először lerakva lennie.
Amikkel teszteltem és tutti működik:
- Forge
- Campfire
- Workbench

Kezdésnek az ideiglenes bázison lerakom a claim-et, utánna ezeket a cuccokat fel tudod majd szedni amikor meglesz a végleges helyed ahova rakni akarod.

Azt hogy ha forge lerakása után teszed le a CLAIM blokkot utána fel lehet-e szedni bármit is, azt nem teszteltem (nem akartam elveszteni a forge-omat). Ha felszeditek, ami benne volt a FORGE-ban (vas, agyag stb.) elveszik!! Vigyázzatok! Előtte illik kiüríteni!
Utoljára szerkesztette: DevEagle, 2017.06.19. 00:23:27

Mályki86
Egy "régi" nagy kedvencem újra vissza tér a "kamera mögé". 😛

Eddig tőle nem megszokott, IRL leforgatott teaser, trailerrel fűszerezve.Szerintem elég menő lett. 😄

Utoljára szerkesztette: Mályki86, 2017.06.18. 23:26:02
Mályki86
DecEagle:Alpha 16-ban már csak a sima box van.Arra tudod, majd ráfesteni azt az ikont amelyiket te akarod.

Aniko69:Csak akkor tudsz felvenni bármit is wrenchel, ha a land claim blokkod sugarában van letéve.Arról nincs infóm, hogy akkor is működik ez, hogy ha utólag raktad le a claim blokkot.Talán valaki már ki tapasztalta, és kiegészít ennyivel. 😊
Sziasztok!
A berendezéseket nem lehet már felszedni?Kemencét,munkaasztalt stb...

Infrath
attól még miért ne lehetnék képben a játékkal? ,
mert nem indítottam el egy hónapja?
vannak fórumok, egy halom stream-er, youtube, twitch
ezért is írtam be, hogy a megjelenítés napján hogy lehet ilyen sz*r
(nem kevés videóban történik az ahogy sikoltoznak a mögéjük spawn -oló zombik miatt)

max azért lehetne okolni, hogy miért mondom el ezt évente állandóan mikor kijön egy új patch..

https://www.twitch.tv/infrath

Infrath
shift vagy ctrl -ol letartása mellet megnyomod a térképen a bal vagy a jobb egérgombot asszem--

FerencHuN
Értem. Szerintem törölve lesz minden.
Amióta itteni szerókon játszok nem emlékszek ilyesmire.

Az élet egy szar játék. De a grafikája nagyon ott van! Graffiti

Srácok mikortól tudom craftolni a különböző Storage box-okat? Amikre rá van rajzolva hogy ammo, meg supplies, stb.

Nekem legújabb patch-ben csak a sima storage box van, amin semmilyen jel nincs...

Vagy kivették volna ezeket? Próbáltam már a workbench-ben is, de ott se találom egyik fülön sem.

Azért kérdeztem, mert múltkor valaki megemlítette, hogy nem feltétlen lesz karakter törlés.
FerencHuN
Wipe töröl mindent nem csak a mappot hanem a karakter is (skillek minden). Bár szerintem ez egyértelmü nem is értettem miért kérdezte.

kellett már a legelső kiadáshoz is. alaposan meglepett engem is.
ez a felszíngenerálás egy nagy kalap szamóca. ennyi erővel hozzá sem kellett volna nyúlni. csak rontottak rajta.
DM módban a teleport-ot hogyan kell használni skacok? Vagy az BUG-os? Kinézem a koordinátát, amit S-hez azt oda amit w-hez azt meg oda. Teljesen máshova tesz mint amit kinéztem...

Ti hogy csináljátok?

Mondjuk ezt nem értem mire írod, de lehet én vagyok értetlen... 😄

FerencHuN
Karakter is törölve lesz.

Nekem nem kellett hozzá. Lehet a legújabb experimental 113-ban már kell?

Úgy elkezdenék már játszani komolyabban, de nem igazán örülnék egy hirtelen wipenak.
Ha kijön a "stabil" alfa 16 értelem szerűen szerver reset lesz, de karakter is? Mert ha az nem, akkor mondjuk felhúzok egy karit.
FerencHuN
Csináltam egy kezdetben apró galériát 1 templom felső részébe ami nagyon cool. de felakartam menni a kereszt tetejére amolyan assasin creed modjára csinálni 1 screenshotot. Hát elbugolt a frame a tetőn és szépen lerombolta majdnem az egész tetömet szerencsére az a kis rész ahol én vagyok megmaradt épen. Majdnem ott maradtam ,megúsztam 1 lábtöréssel. Tudtátok ,hogy a láb sinhez kell már szigszalag is?..

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Utoljára szerkesztette: FerencHuN, 2017.06.18. 17:02:37

Fejét célozd. Akkor elég általában 1 ütés. Más a hpja a férfi és a nő zozónak. A dagadtabbaknak meg még nagyobb. Így már kapásból 4 részre van skálázva az élrtetejük. Tapasztalatom szerint még az sem mindegy, a fej melyik részén csapod meg. Ezért van az, hogy ugyanolyan zombikra eltérő csapásszám kell. Ki kell ezeket tapasztalni és törkedni a pontosságra.
A képet egy akkot indított privát szerverről van. Na az akkor ugye olyan mint a wipe. Ezzel a kérdés zárva, mert a gen nem jó még mindig. Nem létező térképen barangolva generálta le ismeretlen területre.

Ha valaki annyira "buta" hogy nem tudja meglesni a statot egyes eszközöknél, hogy mennyit sebez, akkor üsse csak baltával...

Új patchnél nekem is vannak állva alvó zombik, és tényleg néha alig lehet megölni egyes zombikat, míg a mellette levőket 1-2 ütés, Ja ugyanolyan zombi mind a kettő.

Nektek a sikoltós nem bug-ol? Volt hogy direkt hagytam sikítani, de csak dünnögött, inkább leöltem.

A LEGFONTOSABB:
Ha shift-klikkel rakom be a cuccot a kemencébe, tábortűzbe, nektek nem fordult elő hogy eltűnt a cucc. nem rakja bele, de az invertoryból eltűnik...

Általánosságban beszéltem, nem Rólad. Idegeneknél rendszeresen viszontlátom ezt a jelenséget.
Hova jutottatok! Én narancs fejszével ütöttem,nem stone axe-val.Úgy találtam az egyik autóban.

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Sosem értem, amikor látok valakit stone-axe-el csapkodni a zombikat. Lehet, de egyértelműen leírták, hogy minek mi a funkciója, egyszerűen nem arra való. Ez szerintem működik is minden eszköz kapcsán, ütheted a zombit baltával, de nem lesz olyan hatékony. Ha van lehetőségem, először nyilazok, míg le nem fekszik a delikvens. Utána jöhet a furkósbot. Ez amolyan stamina-nyílvessző kímélő üzemmód nálam.

Az időjárás szerintem inkább idegesítő. Lehet a 16-ban már jobb, de a 15-nél még mindig van, hogy havas területen fel akar forrni az agyvizem. Olyan mintha nem lenne kibalanszolva a dolog, fázni sose fázik a karakterem szinte, ellenben olyankor is melege van, amikor szerintem nem kellene. Ebből kifolyólag mindig pucér vagyok, egyszerűen nem indokolja semmi a felöltözést. Oké, hogy bukok némi védelmet, de inkább ez, mint hogy egy sarokban guggolva szenvedjek az idióta időjárás buff-tól és nézzem, ahogy lezabálja a staminám meg a wellnessem.
Random_
Engem a ma hajnali parch óta az zavar, hogy sokat esik a hó, de ez a hőmérsékletváltozás is tényleg jellemző. Mondjuk én rövidnadrágban és pólóban vagyok ami hűt és kabátot veszek, ha elkezd esni a hó, így azért elég jól tudom egyensúlyozni a változásokat.

Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

Random_
Mert a zombik nem állnak vagy állhatnak? Ez is olyan dolog amikor egy scifibe kötnek bele, hogy hát az űrben nem így terjed a hang és nem úgy robban az űrhajó. Igen és nincs fotontorpedó se, de nekem pl simán elképzelhető, hogy egy zombi csak áll láttam már ilyet zombis filmben.

Egyébként én guggolva szoktam végigmenni és benézni a szobákba osztom a fejeseket és azonnal összeesnek. Kivéve a kövéreket azokba kellhet második lövés is. Ha már felébrednek kell több is nekik. Elég kiismerhető hová rakja a játék egy idő után. Annyi a dolog lényege, hogy ne világítsunk rájuk közelről és ne csapjunk zajt. Ez szerintem elég reális, mondjuk a szagló hús hiánya engem kicsit zavar ez remélem csak egy bug.

Amúgy szerintem a fejszénél sokkal jobb megoldás egy vasalt bunkó, persze autentikus fejszével ütni őket, de a játék mechanikája szerint a bunkós botok valók erre, szerintem a túlélési esélyed javulna ha azt használnád. 😊 Persze ez csak egy tanács, haverom is fejszével esett neki a kövér nőnek level 10-esként mikor én még 40-es szinten is inkább távolságot tartva íjjal lövöm őket.

Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

NA ez az!! Már látom irják hogy gyorsabban megy fel a testi hőmérséklet,meg vissza is.Ezt tapasztaltam én is,pillanatok alatt hőgutát kaptam a sivatagban.

Ja,ezt akartam még kérdezni hogy minden tárgynak,van ilyen fehér tükröződő rétege,ami elég ocsmányul néz ki,olyan mintha bekentek volna viasszal mindent.Még nem próbáltam,de lehet a tükröződés kikapcsolásával megszűnik-e a dolog.Nálatok is igy néz ki? A padon lehet látni a képen a fényes felületet.

szerk:egy kicsit ment a hasam is<#idiota>
Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2017.06.17. 20:49:22

Nagyon pörög a bug-gyűjtő fórum. Mostanában majdnem minden nap játszom legalább egy-két órát, de még mindig az alpha15-el. Nagyon kíváncsi lennék amúgy a 16-ra, fontolgattam is, hogy letöltöm, de nem akarom, hogy kedvemet szegje a sok hiba, így jobbnak láttam, ha inkább türelmesebb leszek és kivárom a stabil verziót, bármikor is érkezzék.
Húha,képzeld el ha majd elkezd játszani vele,mekkora verseket fog írni.<#idiota>

Azért durva hogy van álló alvó zombi is,akihez olyan közel merészkedtem hogy meg se mozdult,és egy fejszecsapással nyekk,kifeküdt,viszont ugyanilyen zombi rámtámadt utánam,és hiába ütöttem,szinte nem is sérült,én viszont igen.A templomnál már 3 halálom van,mert visszamentem,és egy keselyű 2-szer lecsapott rám.Nekem tetszik hogy az épületekbe rakták be a zombikat,de még hogyismondjam,nem életszerű.Bemegyek a templomba,látok kettő álló zombit,meg kettő fekvőt,meg ülőt is,döntsem most el hogy melyik alszik,és melyik van ébren,mert szerintem ez az álló mozdulatlan zombi egy bug.Ilyen már ezelőtt is sok volt a pályán.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Random_
Hallod te a steam szerint több mint egy hónapja elő se vetted a játékot, szóval szerintem nehéz megítélned mennyire jó vagy nem ez a változat.

Itt páran nagyon panaszkodnak, hogy így szar és úgy szar. Igen, nehezebb lett a játék! Te is biztos elkezdesz majd erről írni, de addig ne alkoss már véleményt róla amíg egy percet sem játszottál alpha16-al. Thx véleményed akkor lehet róla, ha kipróbáltad.

Bocs a kiborulásomért, de ennél idegesítőbb dolog nincs mikor valaki elolvassa a bejegyzéseket és ezután rámondja, hogy ja ez tényleg szar...
Utoljára szerkesztette: Random_, 2017.06.17. 20:43:54

Nekem más jutott róla eszembe,de az 18-as karika lenne!<#idiota>

Infrath
rengeteg hiba van!
nem értem ezek nem derülnek ki mikor joe vagy a twitch -es nép stream-el?

havenday: a farkasok gondolom nem véletlen vannak a parton
úgy látszik a System közeledbe akarja tenni őket, de van egy olyan program is írva, hogy vízre - vízbe nem spawn-olnak
tehát a rendszer megoldja vhogy 😊
az hogy miért teremnek be folyton egy másik tészta 😊

wipe: nem kell mindig full reset ez tény, de te és mindekni másnak sincs fogalma sokszor arról mi mindent változtattak a játékon
nem mindent írnak le!
anélkül viszont nem tudjuk biztosan kell -e
az adott változtatásoktól függ kell e reset/wipe

de a helyükben én is inkább azt ajánlanám full map reset wipe
főleg inkább azért is, ha vmilyen hiba felmerül akkor biztosat lehessen jelenteni

Tévedsz. Lúk Szkájvóker itt repült be, hogy elpusztítsa a halálcsillagot.<#idiota>

Vagy akár lehetne Az útvesztő 4 reklámplakátja.
Ez miért baj? Keresztül tudsz menni rajta. Fent meg építesz rá hidat. Miért rossz minden, ami szokatlan?
Random_
Ezzel most nem mondtál újat. Az elmúlt három napban viszont két patch is volt és egyébként a leírt változások átjönnek az update során. Ha azt látnánk, hogy nem jön át akkor azt mondom oké. Van pl olyan frissítés ami a pályagenerálásba szól bele ilyenek voltak Alpha15 idejében mikor balanceolták az érclelőhelyeket. Ott pont a wipe hiánya miatt a változás nem jött át, mert nem lett új map. Egyébként a társaságra nem nagyon jellemző a bugok jelentése a fórumon, mert akkor lenne még kritikus, hogy volt-e full reinstall és wipe.

Mályki86
Nem értem mi a gond ezzel.Történelmi vonatkozása van ennek a pályának.A magyarok azon a hágón keresztül vonultak be a Kárpát-medencébe. 😄

Na ez a szép generálás szeveren. Saját privát otthoni 😄 Szerintem inkább a szerver gen-el lehet baj, mert single-ben nincs ilyen...

Ez inkább kipróbálásra, tesztelésre jó, komoly és stabil játékot nem szabad belefektetni és elvárni ettől még. Majd ha kint lesz a stabil A16.

AMD Ryzen 7 5800X, MSI MAG X570S Tomahawk MAX WIFI, G.Skill DDR4 3600MHz 32GB, MSI Radeon RX Vega 64 8G, Samsung 980 Pro 1TB, EKWB Extreme Custom Kit, Corsair HX1000i, Corsair Keyboard & Mouse

Ha jobban elolvasod a changelog-ot akkor minden experimental verzió között új játékot is ajánlanak, azaz kell a wipe, különben a kijavított bugok megmaradnak vagy további gondot okozhatnak...

AMD Ryzen 7 5800X, MSI MAG X570S Tomahawk MAX WIFI, G.Skill DDR4 3600MHz 32GB, MSI Radeon RX Vega 64 8G, Samsung 980 Pro 1TB, EKWB Extreme Custom Kit, Corsair HX1000i, Corsair Keyboard & Mouse

Tegnap meglepett 2 medve 1-2 kutyával agyagásás közben. Tehát kinn az erőben. Egy harapással fél hp oda. Túléltem. Ilyenkor nem nézelődsz, nem veszel elő fegyvert, nem gyógyítod/kötözöd magad, sprintelsz mint az őrült. Azonnal. Amint nyugi van rendbehozod az életerőd. Lehet a profik elfogócskáznak a medvével miközben lövik, nekem a futás vált be. Írják a népek, hogy így rossz meg úgy rossz az A16. Szerintem meg pont ilyennek kell lennie. Minden elől el lehet szaladni és nem kell hozzá 5-ös skill. Sokat kell barangolni és ahogy adja a futó skilleket fejleszteni. Azon csak nevetni tudok, hogy a Shotgunos háztetőn, ami elég pici, a kutya ott vár a daginővel. Azt is túléltem. Nagyon mókás lett a game. Igényli a jó reflexeket és a helyzet felismerést. Rég szórakoztam ilyen jól. Annyira viccesek ezek ezek meglepik. Izgalom van rendesen.
Random_
Nem nem ezt írtam! A házak lootolásánál érdemes lopakodni és a még alvó zombikat fejlövéssel likvidálni.

A vadonban azért a farkashordán kívül én lényegesen kevesebb farkast találok a patch óta.

Akkor végig kell lopakodni az egész vadont is? Órákba telik majd mire eljutok valahova igy. Mondjuk jobb ha az úton marad az ember.