7 Days To Die

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Random_
Experimental a cucc és kiderül ki hogy viselkedik, eddig nincs panasz. Azért legyünk nyitottak az újakra, különben elfordulnak tőlünk és én spec örülök a vérfrissítésnek.

Csak mi öten lakunk együtt akikből három szinte újonc és megbízhatóak. Akik a jelszót kérték többen is jelezték, hogy a szabályzatot elolvasták.

Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

Infrath
mert akkor harapnak vagy sarkalnak
csak nincs leanimálva xD

https://www.twitch.tv/infrath

Infrath
recept sem kell semmi lol
bár egy késhez elég sok az a 200 vas
annyi az anvil is (a15)
Az meg tömör vas..
Utoljára szerkesztette: Infrath, 2017.07.01. 21:11:16

jó dehát milyen balfsz mozgás már ez. a másik, hogy igen persze, hogy bemennék. az sokkal jobban zavar, hogy úgy ütnek meg, hogy nem is látom hogy megüt. magyarán lent van a karja, de olyan is van, hogy éppen háttal van amikor sebződök.
Utoljára szerkesztette: nibron, 2017.07.01. 20:35:56
forge-ból egy penge (200 vas, 50 agyag), és 1 bőr. workbench-ben lehet kraftolni.
Infrath
én bányásztam, építgettem
ő meg csak gyűjtögetett..
kereskedett
néha cseréltünk kis időre.

tehát az övé volt inkább a sok fegyver én meg bányászásból gunpowder
bár jobban bírom az ütőfegyvereket meg a nyilat
persze szeretem a fegyvereket, de mindig ott kong a fejemben, hogy mivel
hogyan lehetne spórolni 😛 utálom magam 😄

bár a machete most majd non bejövös lesz
a receptje miből áll skacok?
drága?
Utoljára szerkesztette: Infrath, 2017.07.01. 19:26:36

Infrath
én még random navezgane map jén találkoztam smory val
frissen vette a game et
fel is jött discord-ra meg minden
el voltunk együtt
igazat megvallva meglepően együtt működő volt 😊
csak hogy vmi pozitívumot is mondjak

bár creativerse ben a mániája volt állandóan hívogatni
vmi halálcsapdához... -.-

Infrath
<#rinya>

Igen, régen normálisan mozogtak. Célirányosan feléd, azonnal ütnek, kampec. Tele van a város feralokkal. (nappal is rohangászó világító szemű népek) Gondoljuk ezt át akkor egy kicsit. Bemennél a városba, ha mind a régi metódus szerint mozogna?
A zombik néha futása nevetséges. Elindul felém, meglövöm, majd elkezd körbe-körbe, ide-oda futni, majd megint elindul felém, megint eltalálom és megint ugyan ez. Eddig ilyen nem volt, miért kell azt baszogatni amivel nem volt gond? Mármint előző alfákban
Túloztam, nem lakótársat írt, csak közelbe költözést, de most kint hagyod mikor pirosodik? Aki lejön velem a feralok közé bohóckodni, jöhet a közelembe. 😊 Akkor tudom, hogy az alapokkal tisztában van és nem fog nagyon hátráltatni. Most már nem megyek arra lootolni, van moci vándorolok mindenfele. 😊 Így kerültem oda is. Szívesen segítek bárkinek. Látod odaadtam, amiket közvetlenül tudtál használni. Még egy kapát is tettem az egyik kocsiba a fegyverbolt előtt , mert már nem voltál fent.
Utoljára szerkesztette: Userx2, 2017.07.01. 16:07:47
Most is kaptam pár cuccot vándortól,megköszönöm,de már többet nem kérek,mert szeretek egyedül fejlődni.Amúgy meg egész jó kis cuccokat találok házakban,meg zombiknál is.Idáig 2 kisebb várost lootoltam ami körülöttem van.

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Ja bent voltam mikor irta.Én se engedek már senkit se mellém.Volt egy társam alfa14-ben aki állandóan felette a készletemet,és elhasználta magára a gyógycuccokat,meg a levegőbe lődözte a golyókat.Igaz gyártott is utána,de saját magának.D

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Van egy tag, valami Rolusz vagy ki. Nem is számít. Belép, és anélkül, hogy bármit is tenne, felkínálja magát lakótársnak. nem kap választ kilép. Másnap megint. Nem értem miért kell ez neki. Én is úgy kezdtem mint ő. Nulláról bármilyen hihetetlen. Idegeneket nem szívesen engednék be. Több oka is van, nem mennék bele.
Utoljára szerkesztette: Userx2, 2017.07.01. 15:21:06
Elektromos cuccnak számít 4 dart lövő állomást is nyomásérzékelővel. A belső keretet lövik körbe. Továbbá a csapdák (amik olyan parittya szerűek) is elektromosak. /itt nincs/ Van még elektromos "kerítés" is kihúzva, nagyon hatékony. Nyilván meg lehet nagyon szépen csinálni 3X ennyi osztóval, plusz megkínlódtam az egy generátor szűkösségével, így csak összecsaptam az egészet. Örültem hogy megy megy minden.

Dev. Lehet ez túl van bonyolítva, de a hordázás nagyon egyszerű. A 6 db forgó kést nem is láttad. 😊 Illetve már csak 5, mert 1 megmurdált. Hagyom pusztulni a külső részt egyenlőre, hadd dolgozzanak a dart gépek is. Ez így túl OP. Talán még 1 plusz generátorral 1 nagy elektromos drótot kihúzok a tüske sor köré. Biztos nagyon látványos lenne.
Mennyi új ember! Kapásból most 5 olyan van bent,akiket még nem is ismerek.Remélem mind megbizható!! Nemtudom jó ötlet-e mindenkinek megadni a jelszavat Random,de te tudod,tiedé a szerver.Igy már biztos leszünk 30-an ha kijön a végleges alfa16.

Csak én érzem úgy hogy túl van ez a bázis bonyolítva?

I5 7500, 1060 6GB, 32 DDR4, 2 db. ssd, 2 db. hdd, 2 monitor.

Ja ez a tied? Itt voltam egyszer,tudom hol van.

Szerintem meg vegyél vissza kicsit az aroganciából haver. Ha nem az amit irtál akkor én kérek elnézést.

Most az elektromos cucc a turret és a forgópenge lesz csak ugye? Eléggé elrondítja a bázist ez a sok kábel cucc.

https://www.twitch.tv/sp1gu

Innentől már csak hobbi a horda. 😊
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Campfire csak szénnel nem működik,fával viszont megy!

figyelj, kurva nagy piros betűkkel ki van írva hogy minden új experimental buildnél új térképet kell kezdeni!
Akinek ez nem tetszik az menjen vissza 5.2-re. Aki meg nem érti mi az hogy alpha vagy experimental build az várja meg a véglegest.
Nejelentsd a problémát:
- Campfires not working in multiplayer games (csodálatoooos eszméletlen mit művelnek ezek te...)
- Missing traders and partial trader outposts (nincs ott pedig ott kéne legyen. Eszméletlen egy ilyen játékban...)

SMX GUI mod frissitve az a129-re!!!!

7d2d fórumon keressétek.
Utoljára szerkesztette: DevEagle, 2017.07.01. 10:58:21

Nekem nem tölti be a régi pályát. Legelső amit kiirt pár másodpercre a console az a generator volt mint hiba. csodálatos. Nektek megy a régi térképetek?

Nem. Sajnos ez a mentés is kuka...

Fuck it yeah 😄
Utoljára szerkesztette: DevEagle, 2017.07.01. 10:38:55

Nem tudok róla. Terhelhetőségi limit van, minden egyes főágon. Egy generátor 4 főágat szolgál ki. (6 motor hajtja) Ezekre nagyjából egyenlően oszd szét a nagyfogyasztókat és akkor minden menni fog. Az számom evidens, hogy egy forgó kést már nem szolgál ki egy ág, mert látom, hogy áll. Az összes többinél lehetne valami jelzés, hogy igenis működik. Persze utóbbi pecs előtti állapotról beszélek.
Ja a watt az sok van 5 kis motor tolja a generátort.

Srácok, van limit szerintetek a switch-re köthető cuccoknak? 4 dolgot már nekem nem enged. 2 elosztó és 2 spotlight. A 2. spotlightot mikor rákötöm random elvág egy másik kábelt. Valaki tapasztalat?

franky79
Ahogy nézem az utak generálásán is javítottak valamit:
RWG highway connection issues
RWG highway generation issues
Random_
Ha valaki észlel problémát a régi játék folytatásánál frissítés után az ossza meg. Mert lehet a random genbe is belenyúltak (RWG Terrain Density Mismatch Issue, RWG highway connection issues
RWG highway generation issues)
Utoljára szerkesztette: Random_, 2017.06.30. 23:12:37

Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

<#worship> Akkor hagyom én is.

[...][...][...]

Én most nem telepítek újra,majd ha kijön a végleges alfa16.Szerintem nem szükséges.

Ilyenkor érdemes teljesen újratelepíteni, vagy nem szükséges?

[...][...][...]

Már nincsen Run Forest Run perk.Pedig arra is szoktam tenni rendesen.Kedvencem amúgy a Sexual Tyrranosaurus.Pillanatok alatt újratöltődik a stamina,ha az fel van nyomva,sőt a végén futás közben nem is csökkent szinte,már nem volt értelme a kávénak se.

Igen!!! Alpha16 Experimental(B129)

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
A16 Experimental B129 Bug Reports Only Thread
Hey Survivalist,
We’ve just released Alpha 16 Experimental B129 and could really use your help finding the last remaining big issues. If you’ve played B105, B112, B113 or B119 from our previous posts see the fixes below for more info.

As always TFP is interested in all constructive criticism and feedback, but what we're really looking for in this thread are the following:
Show stopping game play bugs (Hopefully with reproduction steps)
Crashes (Try and get reproduction steps and post your output_log.txt files - usually found here: C:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\7 Days To Die\7DaysToDie_Data\output_log.txt - directly in your forum post. Note: You will find all output_logs time stamped there, even from old games. You can also attach your zipped up crash dump file too.)
Chunk Generation Bugs. People please give us the coordinates of where they were in the world when they run into a chunk generation error plus the game seed. Copy and pasting the error alone and the output log is not sufficient to help with a fix.
Additionally, you can post balance and feedback in the current Dev diary.

We don’t want incompatibility bugs with alpha 15.2 so please remember to start a new game with each experimental update. IF YOU HAVE MODDED THE GAME IN ANY WAY PLEASE DON'T SUBMIT A BUG REPORT.

Here's how to opt in and play the latest experimental branch.

Open your steam client.
1. Click on Games/View Games Library
2. Right click ‘7 Days to Die’ and select properties
3. From the new popup dialogue box select the ‘BETAS’ Tab
4. Under ‘Select the beta you would like to opt into’ latest_experimental

The game will then update and download the latest experimental build Alpha 16 Experimental

Switching back to the latest main stable build is as easy as repeating steps 1-4 and on step 4 choose the option ‘None – Opt out of all Beta Programs’ and you’ll revert to the latest stable build.

Official Alpha 16 Release notes!

Cheers Richard

Added
New HD flagstone texture and replaced old one.
Wedge stairs with recipes and upgrade path.
Spawn position to player spawn message and mod API event
Launcher: Also delete UserOptions.ini on "clean settings"
Passthrough Triggering Journal tip.

Changed
Every Secret Stash perk level will improve the trader inventory.
Crawler zombies will not appear in scout or feral hordes.
Claim stones require forged iron, not steel.
Increased temperature insulation and armor on Animal hide clothing
Removed calipers from the game.
Removed spotlights from random construction loot crates.
Iron tools drain more stamina than stone tools. This can easily be covered with perks.
Everyone can repair a machete but only expert weaponsmiths can craft new ones.
A machete is a steel weapon.
Game Unsticks player to the surface when underground
Allow for case insensitive item name passed to giveself
Increased probability for finding silver/gold/diamond.
Making glue does not require a beaker.
The bio fuel item has been removed.
Message given and radial menu disabled when TE is in use by another player
Dart and blade trap are sturdier since they stand a high chance of being damaged.
Adjusted requirements for the Concrete perk.
Flaming arrows are still limited to the compound bow but every bow can now shoot the plain arrows.
Doubled the effectiveness of combining items.
Auto turrets are found in the secret stash of traders.
The ammunition formerly known as steel darts is now known as iron darts.
Increased experience gained from killing zombies, especially at higher levels.
Adjusted skill point costs, made less powerful perks considerably cheaper. Buying all perks costs about 100 points less.
Removed the Run Forest Run perk because it gave an unintentional multiplier to all stamina use.
Zombies drop more quest notes.
Better feedback when trying to combine parts out of your skill range.

Fixed
Merged burning barrel particle effect into barrel prefab.
Dropped molotovs explode on pickup when the pickup text isn't showing
Duplicate items inside dead zombie
breaking down loot crates in skyscrapers to the green dev block (forum)
Fixing rendering issue with molotovs appearing to levitate.
Client now creates a lobby when joining a dedicated server, thus allowing people outside the local LAN to connect to dedicated servers without port forwarding
New bears spinning in circles
Molotov's hit invisible NW to NE wall as a Client
Player can get stuck behind barb wire at trader Jimmy's
Misleading error message when not knowing a recipe.
Distant buildings are way too dark on Intel graphics cards
Error when using giveself with non-existing item name
Console not behaving properly when an executed command throws an error
Pressing Tab during Building Environment skips to the game while it is not yet ready
Vulture ignores Day 1 protection
in b126 water tower 3 floats in RG
Bears and wolves won't react to player's attacks, if far away
RWG Terrain Density Mismatch Issue
Added vault hatch icons and fixed broken XML name on wood hatch icons.
Missing BlockLoot file for
Workbench getting outdoor weather on it
Bear and Zombie Bear do not attack the player
Sleepers lose interest in player and return to sleep without fighting back
Shock particle effect not being removed on death
Vultures susceptible to bleed buffs.
Black goth pants are not scrap able (boots are)
Button info summary for gamepads does not refresh properly when switching between item stacks
RWG highway connection issues
RWG highway generation issues
Boar collision is more accurate
Yucca seeds are in the Science category
Localization needs to be fixed for smelly foods.
Full harvest event amount being paid out on the destroy event
Texture aliasing / mipping issues - surfaces viewed from an angle should appear more clear and more stable in the distance
Painted pictures, etc., on arrow slit blocks.
Reversed stats on healing bandages.
Reversed temperatures in biome settings.
Campfire and chemstation go unresponsive after client use
Recipes are not unlocking properly on P2P
Shotgun turret does not use ammo in manual mode
Game Unsticks player to the surface when underground
Camera preview upside down on Mac
Compound bow damage is assigned twice.
Adjusted Flag/Cobblestone harvest events to the new building costs.
Workstations with remaining fuel (burn time) can't be turned on again.
Wrong description on crafted spotlights.
Some sinks drop the wrong loot.
Block 1964 does not yield broken glass
Eviscerated Remains is spelled wrong
Auto Turrets now acknowledge PVP Settings.
Fixed multiple collision issues with water vs harvesting, attacking, etc..
Graphics appear on low settings after installing new versions of game
Work station journal is misleading
Burning barrel is craftable again. Descriptions and code cleaned up.
Concrete blocks do not upgrade to reinforced concrete.
OpaqueBusinessGlass can be picked up directly by destroying it.
AnimalZombieBear uses the hand for animalBear.
ZombieSkateboarder uses the wrong loot list.
Wrong XP values on several zombies.
Fixed smeared UV's on metal sheets
Hitboxes on boar, bear and wolves

KNOWN ISSUES (No more reports needed, thank you)
Clipping issues with bears, wolves, and spider zombies
Too many Airdrop crates spawning and crates spawning underground
Road Issues
Blade trap doesn't damage cops or irradiated cops (Might be intended)
Throwing rocks does not distract zombies
Trader Issues: Missing Trader, missing POI, odd hours, etc.
GlobalUV support inhibits anisotropic filtering and it has to be calculated in the shader.
Wet concrete not drying
Sleeper spawning issues continue
"currently in use" message may rapidly change status in p2p
Interactive items may go unresponsive, if player using them is kicked and logs back in before someone else interacts with it (chunkreload fixes that)
Game freeze on create player, but more information on it is welcome
Out of Memory issue, please try reduce your texture quality to reduce RAM usage

Important Server Config Info
There are new options in the server cfg that need to be added for Blood Moon Enemy. Compare it to the server cfg file found in your 7 days directory.
enemysensememory also got completely removed
enemyspawnmode is now true/false and not a number

Linux users
Make sure to delete the file ~/.local/share/7DaysToDie/UserOptions.ini, otherwise most settings will be invalid.

Nekem amúgy már megjelent az automatikus frissítés steamen,nem kell rámenni a bétákra.
Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2017.06.30. 22:25:57

Frissités jött?

sikoly és fáklya "ly"

Úgy tudom hűre jönnek a sikojok. A fákja hőt termel, meg a tábortűz és forge is. Nem meglepő. A párhuzam a rust és 7d2d között az, hogy nagyon sok mindent lehetne a motornól kihozni ha akarnának, értenének hozzá. Sok fórumot olvasok modokról, és régi modokból tesznek be sok sok mindent. Mint minecraftban is ez van régótam Modderek mindent megcsinálnak, csak bele kell rakni és balanszolni. Kicsit kreativitás nélküli a dolog...

Infrath
igen a fáklyák vonzzák a sikolyt
láttam én is pár videót erről

gondolom azért csinálták ilyenre mert én pl. olyan vok, hogy feleslegesen nem gyártok dolgokat
ház, doboz, pár fény azt el vok

ránk akarják erőltetni hogy használd igenis a lámpákat 😊

egyetlen fáklyám sincs fent. sisakon van lámpa azt használom. viszont van forge, mert az meg kell ugye. hiába állítom le, akkor is jönnek dögivel.

random: nem a lootolás a lényeg. inkább az, hogy a játék még arra sem hagy időt, annyira leköt a henteléssel. és hát ez a játék nem csak arról szólna ugye. egyszerűen nincs időm egy házat végignézni, mert folyamatosan jönnek. és így már bazi unalmas. csak akkor van egy kis nyugi, ha elfutok messzire. egyébként csakis ott tudok bányászni, mert a közelben le kell ütnöm kb. 10 zombit mire szét tudok ütni egy kőkrumplit. az pedig csak 6 csapás.xd a henteléshez is kell alapanyag, meg javítgatás, bár így most mindenem a maxon van. érdekes, hogy a 119-es build-el kijött valami számomra érthetetlen algoritmus az összeszerelgetésre. azóta nem lehet simán csak 600-as cuccokat csinálni, csak a szintekhez igazítottat. mondjuk az sem okoz már gondot, a legalacsonyabb a csontkés, abból 504-es a max. amit gyárthatok. ha csak simán kraftolom akkor is 500-as. de a ruhák összekombinálását bazira nem értem. pl. két ugyanazt a cipőt nem lehet összekombinálni, mert nem egyforma típusúnak veszi. és nem látok benne logikát, mert a másikkal meg jó. szerintem nem kicsit bugos az is.
a bányászattal való fejlődést én irogattam már le párszor. ha jobban belegondolsz, valamennyire még jogos is, mert ilyenkor tulajdonképpen nem csak egy tevékenységet végzel. ha csákánnyal bányászol, akkor fejlődik az atlétika, a bányászat és ezzel a felszerelések teljesítménye is. ha mindig a lehetőséged maximumával operálsz, akkor fejlődsz a legjobban. ez jó is lenne így, de nem szabadna a globális fejlődésbe beleszámítania. a builder, miner, hunter és egyéb tevékenységeket jobban szét kellene választani. azzal, hogy a kraftolás teljesítményeit kivették és helyette beraktak egy ilyen pontokért vehető szarokat, azzal inkább kárt tettek ebben a rendszerben. a sorozatos kőbalta kraftolás problémáját ki lehetne védeni értelmesebben is.
Random_
Ja igen a fáklyák képesek ilyenre állítólag. Még külföldi videósnál hallottam... de nem teszteltem.

Hallod leszedtem a 30 fáklyát fent, azóta nincs sikoly zombi. Ezek szerint akkor hordázok amikor akarok. Zsír. Legjobb cuccokat akkor adta. tíz perc alatt 2 AK alkatrész.
Nem tuti, de csináld meg ha nálad is lehet ez a probléma.
Random_
Jaja ilyet már más is tapasztalt! Velem még nem fordult elő, de sűrűn nem is járkálok vízbe. Kicsit óvatos vagyok mióta páran ezt jelezték.

Random_
Szerintem a maximális kilootolás már nem is annyira érdekes mindenkinek...

Én mániákusan próbálok lootolni, de sokan beérik azzal, ha ráengedik őket pár sor tüskére és rábízzák az egészet a passzív védelemre.

Ami szerintem még kicsit OP az a bányászat, mert korábban valaki említette is, hogy azzal nagyon gyorsan lehet fejlődni és ez tényleg igaz. Múlt éjjel is csak egy éjszaka ástam homokot és 99-ről 102-es szintre léptem hajnalra. Ezen még szerintem azért lehetne hangolni kicsit.

Felnéztem kicsit én is Random szerverére. Bementem a vízbe, mert ugye ruha nélkül is meggyulladok a hőségtől, közben megláttam egy zombit, leguggoltam, hogy úgy fejbe lőjem. Ezzel együtt elmerültem a vízbe, szóval ki kellett jönnöm. Már a felszínen voltam elég messze a víztől, mikor egyszer csak elkezdett FULLADNI a karakterem, hirtelen nem tudtam mit tegyek, de vissza szaladtam a vízbe, megint leggugolás, és voala megszűnt a fuldoklás. <#conf>
nem rossz verzió a mostani, de a felszíngenerálás már nagyon régen nem volt ilyen rossz. ezért aztán eléggé lehúzza a mostani verziót. azonkívül 120-as szint felett már szinte nem is lehet mást csinálni, csak zombit gyilkolni annyian vannak. ha mondjuk lennének ilyen hullámok, akkor rendben lenne, de nem, ez egy állandó. olyan sűrűséggel jönnek, hogy ki sem lehet őket lootolni, ott a következő adag. egy idő után már rettentően unalmas, mert a játékélményhez semmit sem ad, viszont feleslegesen feltartja a játékost.
Random_
Nem tudom, minden hétvégén remélem, hogy jön a végleges Alpha16. Lehet csak az újdonság hatása, de nekem Alpha12 óta ez tetszik a legjobban. Talán az építés megreformálása miatt meg a sleeperek és az állatok. Plusz a sok új POI és a nagy látótávolság nem tudom, de imádom!

hali,

mikor is jelenik meg a stabil a16? jövő héten? Wipe után megyek a szeróra Én is 😊

The Matrix has you...

Az elég menő lehet, hogy a házad ajtajába raksz egy pressure platet és amikor kimész, lekapcsol a generátor, elmegy a világítás, mikor hazajössz pedig bekapcsol minden.
<#finom>
Aha,1495/1500 hp-n van nyomás érzékelő. Mondom megjavítom. -1 electrical parts, -1 mchanical parts. OK. De jó, hogy az én lépésemre is aktiválja a dart lövőt tetszőleges helyen és irányban. És ott van még a kapcsoló is, ami nem feltétlenül opció mikor buli van. Elektromos kerítéssel, jó párosítást alkothatnak. Még az kérdés számomra, hogy a generátort be lehet-e kapcsoltatni, akár a kifeszített dróttal, akár pressure plate-el, csak hogy nem menjen folyamatosan.
Utoljára szerkesztette: Userx2, 2017.06.30. 11:36:08