7 Days To Die
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.
másodsorban visual studio-val fejlesztek én is unity alá bár nem ez a kedvenc elfoglaltságom. az hogy egy unityt használó alkalmazás hány thread-en fut, azt a programozó határozza meg mint azt is mely szál éppen mit csináljon, ill. a szinkronizálásról is neki kell gondoskodnia. mint ahogy nálam is külön szálakon futnak a dolgok. meg amúgy a 7dtd-ban is, meg az összes unitys szarban amit eddig láttam. általánosságban nem is lehet egy bizonyos bonyolultság után egy szálon meglenni egy windowsos alkalmazásban. az engine-net már a legején le kell választani a main thread-ről, mert eleve nem fog működni. azonkívül kell még egy pár thread magához az engine-hez is. kb. úgy 10-15 szálból lehet kihozni egy alapalkalmazást. maga az engine nem terheli annyira a procit, azt inkább az alkalmazásban megírt dolgok terhelik le. én úgy vettem észre, hogy már az sem mindegy milyen nyelven van írva. ami egyébként még logikus is, mert azért egy cpp-ban megírt kódot sokkal jobban lehet optimalizáltatni a fordítóval mint a csharp-osat. a c# alkalmazások pedig már eleve lassab futást eredményeznek az "ide" miatt mint a sokkal célirányosabb c++-ban megírt kódok. és ha még idevesszük, hogy a .net-ben mennyi hibát kapunk cserébe mert használjuk.😊
a szaggatásokra legegyszerűbb magyarázat: inkább az engine-hez írt kódban keresendő a bibi (nem a unity-ben), ugyanis eddig amivel találkoztam mindegyikben ott volt a hiba. pl. a memoryleak nagyon komoly gond tud lenni (a c#-osok még el is hanyagolják, mert mindent az automatizmusra bíznak). de ez csak egy példa elég változatos szarságok szoktak előfordulni. az engine egy valamiben "hibás": ha neki adat kell akkor annak azonnal rendelkezésre kell állnia. nem várakozik, ilyenkor simán meg lehet akasztani, de ebben is a programozó a hibás, mert megsértett egy elég egyszerű ökölszabályt.
gondolom az fps esés hosszabb játék során következik be. az ilyen típusú alkalmazásoknál a memória fragmentálódásra tipikus reakciója ez a gépnek. rengeteg az allokációk/felszabadítások mennyisége és ha "nincs jól megírva" a program ez van, megint csak a programozó hibája.
micro stutter pedig normális konfignál nincs ebben a játékban, az mindig hardver problémára vezethető vissza. 95%-ban szinkronhiba az okozója. szerintem a lag-ra gondoltál, azt fentebb írtam miért van.
Nincs gépem, mert behalt az alaplapom, ezért lesz a csere. Egyedül a vga műkszik, de ezek szerint azt is cserélnem kéne.. Bár annyira nem érdekel,h HD legyen a kép, mert a monitorom nem olyan, de akkor alapjáraton is gyenge a kártya hozzá.
Mégegyszer köszi!
ennél a játéknál (ill. el lehet mondani az összes unity motorosról, ami kb. ilyen grafikai összetettséggel rendelkezik), hogy egy középkategóriás proci ki tudja hajtani (pl. i5-ösök simán viszik), de graf.kártyának inkább a felső kategóriából kell választani. abból is a 4gb felettieket. főleg, hogy a közeljövőben (ill. már pár éve tart ez a folyamat) egyre több funkció áttevődik a cpu-ról a gpu-ra. ha videót is felveszel, akkor pedig mindenképpen nvidia-t, mert azzal lehet hardveresen is felvenni, nem terheli külön a gépet.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Mennyit szeretnél fejlesztésre szánni?
Utoljára szerkesztette: Gilmoor, 2017.08.19. 08:30:23
Star Citizen referal code: STAR-MVJ4-C46D can sign up to Star Citizen by using your Referral Code. They will earn 5,000 UEC which can be spent for weapons, ship components or decorations
akkor mikor egymásba ütköznek azt hiszik vmi block
ütnek egyet
és kiütik a földet
én tuti nem állnék be egy 1x3 as lyukba horda nap..
mondjuk hülyébbek lettek a zombik, de ez nem minecraft és ebben a game ben
nem szeretem a szűk zárt tereket, mert ott kinyiffanok
de sztem képesek érzékelni és akkor ütnek lefele
én régen mintha emlékeznék ilyenre, de ilyen velem már nem történik meg fingom sincs
én ha gáz van csinálok a felszínre egy 5x7 es állványt azt azon éjszakázom
inkább
persze ez is csak újszülötteknek jó
Utoljára szerkesztette: Infrath, 2017.08.19. 02:53:35
https://www.twitch.tv/infrath
ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11
off: a nyomi horrorokban is mindenki a tetőre menekül, azt csodálkoznak, ha leesnek 😉
egyszerű védelem nélkül (mert ügye a tóba való menekülés tűnt megoldásnak, a mondandó alapján)
nyafogás akit nem érdekel ne olvassa..
off.:
én a mai napig nem értem, nem értek egyeseket, komolyan
a ház legyen kétszintes
alsó szinten ne legyen ajtó
a felső szintre legyen feljáró pl. létra (alsó fok nélkül)
és tádáá soha semmi nem tud megölni
bármit túl lehet élni
ha éjszaka lett és még semmit nem csináltál a házzal
akkor házon belül építesz Wood frameböl padlást
vagy csak simán 2-3 létrát a falra és ott éjszakázol a falon
ha horda nap van akkor nyomás a tetőre
medve öléshez is azt szoktam
5 Wood frame egymásra - oldalra 5-7 és onnan leölöm a medvét
ezek az npc-k hülyék alattad rohangásznak keringenek és ha nem látnak
elfelejtenek és nem is köpnek
a lényeg hogy ha házban vagy próbálj egy helyen maradni kb
mert ha körbe járod a felső szinten a ház szélét ne csodálkozz ha összedől az egész horda napon
"Amit már nem szabad, vízbe menni. A rendőr utánad megy és a víz alól felköp a felszínre. Én azért is teszem a kezdőmet egy város mellé, mert a házak között sokkal könnyebb lerázni a zozókat."
azért mert innen indult a beszélgetés
Utoljára szerkesztette: Infrath, 2017.08.18. 23:58:55
Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.
(nem néztem videót most csak mondtam egy szintet, de sztem már annyi vagy, sok idő telt el, szerver kezdés óta..)
Utoljára szerkesztette: Infrath, 2017.08.18. 22:12:53
Egyébként már írtam neki több oldalnyi tanácsot. Alapvetően ott láttam a gondot mikor 80-as szinten még csak 70 zombit ölt meg. Rz azt jelenti elég passzív játékkal húzta fel magát és nem harcolt, lootolt sokat. Ami egy szopás, mert az erősebb zombikat meg beadja a játék a szinted miatt.
https://www.twitch.tv/sp1gu
ha semmit sem ölsz meg a vízen- csak lebegsz nem lehet sztem nagy gond
az lején általában csak sima zozók jönnek (sztem legalábbis 100-120 nál ezt vettem észre) (lehet random..)
a telihold count miatt nem lesz más vagy több belőlük..
Íratlan szabály, ha négynél kevesebben vagyunk mindenki beírja chatbe kilépési szándékát, hogy a legjobb helyen lévő ember bevállalja a hordát, ha tudja.
Amit már nem szabad, vízbe menni. A rendőr utánad megy és a víz alól felköp a felszínre. Én azért is teszem a kezdőmet egy város mellé, mert a házak között sokkal könnyebb lerázni a zozókat.
Userx2: ezt én is olvastam, és én sem értettem. Ha jól emlékszem 3-4-en is maradtunk akkor hordára, így ha még nincs pincéje, ahol tehet-vehet, akkor nyugodtan kiléphetett volna.
Azért tudjuk már eldönteni, mikor KELL kilépni. Nem volt kötelező bent maradnod. Ha nincs semmid, és még futni se bírsz, kilépsz és kész.
Javaslom, ha pirosodik nyomj egy "i" betűt és nézd meg kik vannak fent. Az alapján láthatod, sokszor felesleges bent szüttyögnöd.
Transsze*xuálra adj némi pontot, és már 2-es szinten se futnak le. Meg kezdőként fuss sokat, hadd menjen fel szépen az atlétika szinted.
és a többi hibáról nem is szólva, ha egyáltalán azókat tervezik -e javítani
vagy majd az is 17..
Fixes:
Vultures can fly under water
Sleeper zombies have a chance to rotate when they wake up
Bears and wolves walk on water
Shotgun turret goes out of sync
Zombies rotate on ground again
all inside wedge corners when placed beside each other delete adjoing block face and can shoot thru
Lowered radius of dart trap firing sounds
All solid Wedge Inclines placed together front to back renders back side invisible
ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11
A szerver üzemeltetése nem nagy feladat, nem sok probléma van. Én is köszönöm, hogy nem okoztok túl sok problémát. Ha ez így folytatódik szinte bármeddig tud menni.
Azt már kérdezték tőlem, hogy miként tudnának támogatni én ezt annyira nem gondolom, hogy szükséges lenne, mert nem tudok cserébe extra szolgáltatást nyújtani. De lehet intézek egy lehetőséget azok számára akik ezzel élni szeretnének.
Csak neked teszem gyorsan hozzá, mert míg nekünk csak annyi dolgunk van hogy tegyük amit jónak látunk, te alánk raksz egy szervert, adminkodsz stb.
Egy Magnum is jó lenne régen imádtam mert egy lövéssel csak úgy terült mindenki, de még a grip hiányzik. Ha valakinek van Grip akkor szívesen vennék tőle! Vagy egyéb Magnum alkatrészeket.
Utoljára szerkesztette: Kooma, 2017.08.15. 18:36:10
link
én rohat lusta vok befoltozni a dolgokat,
de legalább mindig betömőm a Wood frame -ekkel
amikor kincset ások, clay -ezek stb..
Utoljára szerkesztette: Infrath, 2017.08.15. 16:17:20
Star Citizen referal code: STAR-MVJ4-C46D can sign up to Star Citizen by using your Referral Code. They will earn 5,000 UEC which can be spent for weapons, ship components or decorations
szerk:hétvégi eventeket jó lenne inditani (bár most melózom hétvégén),de pl a péntek este kiváló lenne szerintem sokaknak egy event inditásának.
Lenne sok ötlet eventekre (pvp jellegü is)
Lehet kérni pl nevezési dijat egy komolyabb eventre is,amiket összegyüjti a gazda,és aki nyer az megkapja a zsetonokat,plusz még az ajándékot.Sok ötlet lenne a tarsolyba.Én benne lennék.
Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2017.08.15. 14:48:00