7 Days To Die

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Random_
A földbe leásással semmi gond hordaéjjelen, de mikor ki kell reggel jönni a 3x3-as lyukból az nehéz hs fölötted még ott sétálgat az éjszakai társaság. Továbbá velem megesett, hogy a nyakamba estek, lehet én voltam béna, de nem szeretem a szűk üregeket, ahol csak egy kijárat van.

Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

első körben úgy gondolom, hogy akkor nálad van vmi bibi.xD modjuk nem ismerem a konfigodat.
másodsorban visual studio-val fejlesztek én is unity alá bár nem ez a kedvenc elfoglaltságom. az hogy egy unityt használó alkalmazás hány thread-en fut, azt a programozó határozza meg mint azt is mely szál éppen mit csináljon, ill. a szinkronizálásról is neki kell gondoskodnia. mint ahogy nálam is külön szálakon futnak a dolgok. meg amúgy a 7dtd-ban is, meg az összes unitys szarban amit eddig láttam. általánosságban nem is lehet egy bizonyos bonyolultság után egy szálon meglenni egy windowsos alkalmazásban. az engine-net már a legején le kell választani a main thread-ről, mert eleve nem fog működni. azonkívül kell még egy pár thread magához az engine-hez is. kb. úgy 10-15 szálból lehet kihozni egy alapalkalmazást. maga az engine nem terheli annyira a procit, azt inkább az alkalmazásban megírt dolgok terhelik le. én úgy vettem észre, hogy már az sem mindegy milyen nyelven van írva. ami egyébként még logikus is, mert azért egy cpp-ban megírt kódot sokkal jobban lehet optimalizáltatni a fordítóval mint a csharp-osat. a c# alkalmazások pedig már eleve lassab futást eredményeznek az "ide" miatt mint a sokkal célirányosabb c++-ban megírt kódok. és ha még idevesszük, hogy a .net-ben mennyi hibát kapunk cserébe mert használjuk.😊
a szaggatásokra legegyszerűbb magyarázat: inkább az engine-hez írt kódban keresendő a bibi (nem a unity-ben), ugyanis eddig amivel találkoztam mindegyikben ott volt a hiba. pl. a memoryleak nagyon komoly gond tud lenni (a c#-osok még el is hanyagolják, mert mindent az automatizmusra bíznak). de ez csak egy példa elég változatos szarságok szoktak előfordulni. az engine egy valamiben "hibás": ha neki adat kell akkor annak azonnal rendelkezésre kell állnia. nem várakozik, ilyenkor simán meg lehet akasztani, de ebben is a programozó a hibás, mert megsértett egy elég egyszerű ökölszabályt.
gondolom az fps esés hosszabb játék során következik be. az ilyen típusú alkalmazásoknál a memória fragmentálódásra tipikus reakciója ez a gépnek. rengeteg az allokációk/felszabadítások mennyisége és ha "nincs jól megírva" a program ez van, megint csak a programozó hibája.
micro stutter pedig normális konfignál nincs ebben a játékban, az mindig hardver problémára vezethető vissza. 95%-ban szinkronhiba az okozója. szerintem a lag-ra gondoltál, azt fentebb írtam miért van.
Sajnos amit írtak neked az téves. Ez a program teljesen processzor limitált. Igazából minden unity engines játék az szinte. Ide bivaly erős proci kell és még akkor sem fog szépen futni mert igazából csak egy magot használ még mindig a játék. Ha nem hiszed járj utána szak irodalomban. De én is tanúsíthatom hogy az nvidia 1070 kártyám 50-60%-on megy csak amikor a proci viszont 100%-on és olyankor van hogy csak 25-30FPS-m van. A mikro stutter pedig örökre velünk lesz ebben a játékban az tuti.
Köszi a válaszokat! Bocs,h lassan off lesz, bár elvileg ez a téma is a játékkal kapcsolatos.
Nincs gépem, mert behalt az alaplapom, ezért lesz a csere. Egyedül a vga műkszik, de ezek szerint azt is cserélnem kéne.. Bár annyira nem érdekel,h HD legyen a kép, mert a monitorom nem olyan, de akkor alapjáraton is gyenge a kártya hozzá.
Mégegyszer köszi!
annyira én sem vagyok nagy videós. sőt kicsi sem, abszolúte nem készítek. de ismerem a technológiát, ez nem az. ez az enkódoláshoz ad hardveres gyorsítást, az mostanság mindegyikben benne van. az nvidia-nak van egy shadowplay nevű technológiája, az a kiküldött képből csinálja meg közvetlenül a filmet. és a gpu-ban erre van egy fejlett technológia. a háttértárra is dma-val küldi fel az adatokat. végeredményben erőforrás használatban nem is látszik a használata. ezzel lehet nagyfelbontású 60fps-es filmeket könnyen reccenésmentesen elkészíteni.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Nekem a toronyházak belsejében van némi recézés, kint nincs. AMD mindig jobb az optimalizálatlan játékokban.

Mintha felismerné a VGA-t hardveres felvételre. Nem vagyok nagy szakértő. Szerinted?
nem az a lényeg, hogy fel tudd venni, hanem ha bemész a városba, akkor ne pusztuljon meg. és ennél a játéknál, nekem a 2.1ghz!!!-es gtx1070-es is megcsuklik rajta, ha meglát 3 toronyházat egymás mellett.
ennél a játéknál (ill. el lehet mondani az összes unity motorosról, ami kb. ilyen grafikai összetettséggel rendelkezik), hogy egy középkategóriás proci ki tudja hajtani (pl. i5-ösök simán viszik), de graf.kártyának inkább a felső kategóriából kell választani. abból is a 4gb felettieket. főleg, hogy a közeljövőben (ill. már pár éve tart ez a folyamat) egyre több funkció áttevődik a cpu-ról a gpu-ra. ha videót is felveszel, akkor pedig mindenképpen nvidia-t, mert azzal lehet hardveresen is felvenni, nem terheli külön a gépet.
OFF
Bármelyik középkategóriás gépnek elégnek kell lennie. VGA memóriabusza NE 128 bites legyen, minimum 256. Egy használt HD 7870 belépőszint a full HD felbontáshoz azt tartják. Nekem volt 4830 és 7870 is. De azzal ne tervezz hosszú távra. Jelenlegi gépem: CPU Intel 4790k, 16 GB ram (2400 Mhz), VGA:R9 390-8GB, 240-es SSD. Ezzel már 1080p60-ba fel is tudok venni.
a hd4830-as kártya már önmagában kevés ehhez a játékhoz. sőt inkább az összes unity motoros játékhoz. legfeljebb totál minimumon totál szaggatva, de annak meg nincs értelme. és manapság egy olyan gépet fejleszteni amiben egy ilyen ketyeg, totál pénzkidobás.
Gilmoor
Off
Jelenleg milyen géped van? (paraméterek)
Mennyit szeretnél fejlesztésre szánni?
Off
Utoljára szerkesztette: Gilmoor, 2017.08.19. 08:30:23

Star Citizen referal code: STAR-MVJ4-C46D can sign up to Star Citizen by using your Referral Code. They will earn 5,000 UEC which can be spent for weapons, ship components or decorations

Sziasztok! Valaki tudna nekem segíteni? Fejleszteném a gépem.. (alaplap, proci, ram. kártyám van, egy HD 4830-as) Azt nem tudom,h a gépigényes cuccot szokták e frissíteni vagy az még a kezdeti állapotokra értendő, de h jelenleg milyen gép kell,h fusson a játék? Nem kell max, de azárt ne is a minimum. Előre is köszi!
Infrath
valóban nem tudank ásni de ha túl sok zombi van egy helyen
akkor mikor egymásba ütköznek azt hiszik vmi block
ütnek egyet
és kiütik a földet
én tuti nem állnék be egy 1x3 as lyukba horda nap..
mondjuk hülyébbek lettek a zombik, de ez nem minecraft és ebben a game ben
nem szeretem a szűk zárt tereket, mert ott kinyiffanok

de sztem képesek érzékelni és akkor ütnek lefele
én régen mintha emlékeznék ilyenre, de ilyen velem már nem történik meg fingom sincs

én ha gáz van csinálok a felszínre egy 5x7 es állványt azt azon éjszakázom
inkább
persze ez is csak újszülötteknek jó

Utoljára szerkesztette: Infrath, 2017.08.19. 02:53:35

https://www.twitch.tv/infrath

Infrath megmondja a tutit.D

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

franky79
Én meg azt nem értem, mért mindenki felfelé menekül, mikor még mindig nem tudnak a zombik lefelé ütni. 3 kockányit leásol, beleugrasz és föléd raksz egy wood frame-et.
off: a nyomi horrorokban is mindenki a tetőre menekül, azt csodálkoznak, ha leesnek 😉
Infrath
az elején nem gondoltam végig alaposan userx mondandóját és nekem veteránként nem jutott el az agyamig, hogy - hogy képes vki horda napot bevállani
egyszerű védelem nélkül (mert ügye a tóba való menekülés tűnt megoldásnak, a mondandó alapján)

nyafogás akit nem érdekel ne olvassa..

off.:
én a mai napig nem értem, nem értek egyeseket, komolyan
a ház legyen kétszintes
alsó szinten ne legyen ajtó
a felső szintre legyen feljáró pl. létra (alsó fok nélkül)
és tádáá soha semmi nem tud megölni
bármit túl lehet élni
ha éjszaka lett és még semmit nem csináltál a házzal
akkor házon belül építesz Wood frameböl padlást
vagy csak simán 2-3 létrát a falra és ott éjszakázol a falon
ha horda nap van akkor nyomás a tetőre

medve öléshez is azt szoktam
5 Wood frame egymásra - oldalra 5-7 és onnan leölöm a medvét

ezek az npc-k hülyék alattad rohangásznak keringenek és ha nem látnak
elfelejtenek és nem is köpnek

a lényeg hogy ha házban vagy próbálj egy helyen maradni kb
mert ha körbe járod a felső szinten a ház szélét ne csodálkozz ha összedől az egész horda napon

Infrath

"Amit már nem szabad, vízbe menni. A rendőr utánad megy és a víz alól felköp a felszínre. Én azért is teszem a kezdőmet egy város mellé, mert a házak között sokkal könnyebb lerázni a zozókat."

azért mert innen indult a beszélgetés
Utoljára szerkesztette: Infrath, 2017.08.18. 23:58:55

Random_
A szerverkezdésnek nem értem miért van ehhez köze. Minden a játékos szintjétől és halálai számától függ horda este.

Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

Infrath
bár kétlem, hogy az ember 200 as szinttel bemenekülne a tóba..
(nem néztem videót most csak mondtam egy szintet, de sztem már annyi vagy, sok idő telt el, szerver kezdés óta..)
Utoljára szerkesztette: Infrath, 2017.08.18. 22:12:53

Random_
Nézd meg utolsó két videóm, első zombik már rendőrök voltak és szinte végig jöttek

Random_
Panaszkodott nekem és kérte, hogy kapcsoljam ki a futást. Mondtam hogy hagyom alapbeállításon a játékot. És emlékeztettem rá, hogy attól még lesz olyan zombi ami nappal fut, mert Feral vagy sugárzó.

Egyébként már írtam neki több oldalnyi tanácsot. Alapvetően ott láttam a gondot mikor 80-as szinten még csak 70 zombit ölt meg. Rz azt jelenti elég passzív játékkal húzta fel magát és nem harcolt, lootolt sokat. Ami egy szopás, mert az erősebb zombikat meg beadja a játék a szinted miatt.

És sehol sincs még mindig a k*va nagyon sokszor halált okozó sleeper zombi sétálás hangja.... Hagyjuk már, hogy ennyire "halk", hogy néha csak akkor hallod meg ha elkezd ütni valamit.

https://www.twitch.tv/sp1gu

Infrath
a vérhold elején sztem ritka hogy egyből rendőrök jönnének,
ha semmit sem ölsz meg a vízen- csak lebegsz nem lehet sztem nagy gond
az lején általában csak sima zozók jönnek (sztem legalábbis 100-120 nál ezt vettem észre) (lehet random..)
a telihold count miatt nem lesz más vagy több belőlük..

Kiegészítés:
Íratlan szabály, ha négynél kevesebben vagyunk mindenki beírja chatbe kilépési szándékát, hogy a legjobb helyen lévő ember bevállalja a hordát, ha tudja.
Amit már nem szabad, vízbe menni. A rendőr utánad megy és a víz alól felköp a felszínre. Én azért is teszem a kezdőmet egy város mellé, mert a házak között sokkal könnyebb lerázni a zozókat.
franky79
köszi

Userx2: ezt én is olvastam, és én sem értettem. Ha jól emlékszem 3-4-en is maradtunk akkor hordára, így ha még nincs pincéje, ahol tehet-vehet, akkor nyugodtan kiléphetett volna.
Mályki86
Ez csak a szokásos, értelmetlen, mindennapi mact3gron panaszkodás.Majd hozzászoksz. 😄 Én már fel sem veszem...
Lol.

Azért tudjuk már eldönteni, mikor KELL kilépni. Nem volt kötelező bent maradnod. Ha nincs semmid, és még futni se bírsz, kilépsz és kész.
Javaslom, ha pirosodik nyomj egy "i" betűt és nézd meg kik vannak fent. Az alapján láthatod, sokszor felesleges bent szüttyögnöd.
Transsze*xuálra adj némi pontot, és már 2-es szinten se futnak le. Meg kezdőként fuss sokat, hadd menjen fel szépen az atlétika szinted.
Infrath
még azt is írják lesz /b4/ szal nem mostanában várható a stable..
és a többi hibáról nem is szólva, ha egyáltalán azókat tervezik -e javítani
vagy majd az is 17..

Na még jó, hogy nem repülnek víz alatt
Alfa 16.3 experimental b3:

Fixes:
Vultures can fly under water
Sleeper zombies have a chance to rotate when they wake up
Bears and wolves walk on water
Shotgun turret goes out of sync
Zombies rotate on ground again
all inside wedge corners when placed beside each other delete adjoing block face and can shoot thru
Lowered radius of dart trap firing sounds
All solid Wedge Inclines placed together front to back renders back side invisible

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Sin még mindig nem tartozik a horda felszerelések közé, és persze eltört rögtön a legelején. Bemutatom szerény hajlékomat is.
felásod. viszont véletlengenerátor van rajta, tehát vagy visszakapod vagy nem. a "burn forest" területeken elég ritkán található trágyázott földterület, az is így működik.
Random_
Nem lehet visszaszedni

franky79
A trágyázott földből vissza lehet nyerni a trágyát? Mintha korábban itt írta volna valaki, de nekem nem sikerült.
Random_
Nincs, de nekem jobban esik ott ténykedni, mint egy sötét barlangban.

Van jelentősége, hogy a nap rá tud sütni a forge-ra?
Random_
Na én is postolom akkor a ma reggeli hordámat, gyorsan összevágtam az anyagot, jó szórakozást!

Levertem a lécet. Elég csúnyán.
Random_
Mályki is mondta, hogy tudna adni motort, azt se várom ingyen ahogy ezt se és ha elmegyek, akkor úgy megyek el, mint földi halandó motorral szépen nyakamba veszem a vidéket. Köszi a felajánlást lehet élek vele. Most találtam a közelemben két újabb tradert így lehet már nagyobb eséllyel tudok vásárolni is akár.

A szerver üzemeltetése nem nagy feladat, nem sok probléma van. Én is köszönöm, hogy nem okoztok túl sok problémát. Ha ez így folytatódik szinte bármeddig tud menni.

Azt már kérdezték tőlem, hogy miként tudnának támogatni én ezt annyira nem gondolom, hogy szükséges lenne, mert nem tudok cserébe extra szolgáltatást nyújtani. De lehet intézek egy lehetőséget azok számára akik ezzel élni szeretnének.

Pont most néztem a bejegyzésed fészen. Nem tudom mennyire ragaszkodsz ahhoz, hogy mindent magad érj el, de ha eljössz hozzám adok egy-egy kék Magnumot, AK-t.
Csak neked teszem gyorsan hozzá, mert míg nekünk csak annyi dolgunk van hogy tegyük amit jónak látunk, te alánk raksz egy szervert, adminkodsz stb.
Random_
Feltöltöttem én is egy hordázásom és az azt megelőző előkészületeket ami tanulság, hogy a végén már az AK jól jött volna elkaszálni azt a pár nagy zöld dögöt. Azok kicsit megkezdték a vízszintes elemeket melyek szerintem jobbak a függőleges fogaknál. Amúgy taktikailag érdemesebb megvárni míg teljesen leütik betonra és akkor feljavítani újra acélra, mint folyamatosan szinten tartani.

Egy Magnum is jó lenne régen imádtam mert egy lövéssel csak úgy terült mindenki, de még a grip hiányzik. Ha valakinek van Grip akkor szívesen vennék tőle! Vagy egyéb Magnum alkatrészeket.

Random_
Teljesen fölösleges és haszontalan playerre állítani! A szerver PvE! A témát a szerón már kitárgyaltuk, elnézte elnézést kért figyelmeztettem. És ennyi!

Miért gondolod kirabolni indultam a bázisát.... de legyen így, akkor körberakom turrettekkel a bázisom "le se fosom" ahogy Norbi mondaná.
Utoljára szerkesztette: Kooma, 2017.08.15. 18:36:10
Én mondjuk nem ellenezném ha playerekre is van állitva a turret pve szerveren is.Szerintem igy is ugyis védeni kell a bázisunkat,ez az egyik legjobb modszer

Infrath
sztem már nem csak én hiányolok egy fas**bb trailer-t 😄
link

Infrath
nálam mindig van fa vagy Wood frame
én rohat lusta vok befoltozni a dolgokat,
de legalább mindig betömőm a Wood frame -ekkel
amikor kincset ások, clay -ezek stb..
Utoljára szerkesztette: Infrath, 2017.08.15. 16:17:20

Gyerekek a turreteket csak a zobmikra ha kérhetném elmotorozok egy bázis mellett és leszed a turretje 😞
Gilmoor
miért kellene, hogy egyforma legyen a minibike?

Úgy is ez lesz 😊

Star Citizen referal code: STAR-MVJ4-C46D can sign up to Star Citizen by using your Referral Code. They will earn 5,000 UEC which can be spent for weapons, ship components or decorations

Szerintem nem kell ennyire túlbonyolítani,csak egy sima terepverseny,és aki győz kap egy ajándékot amit már előre lehet tudni. pl 500 steel,vagy 5000 iron,olyanra amire igazán szükség is van.

szerk:hétvégi eventeket jó lenne inditani (bár most melózom hétvégén),de pl a péntek este kiváló lenne szerintem sokaknak egy event inditásának.
Lenne sok ötlet eventekre (pvp jellegü is)
Lehet kérni pl nevezési dijat egy komolyabb eventre is,amiket összegyüjti a gazda,és aki nyer az megkapja a zsetonokat,plusz még az ajándékot.Sok ötlet lenne a tarsolyba.Én benne lennék.
Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2017.08.15. 14:48:00

Nincs semmi gond,jó a szerver,tegnap csak úgy hasitottam a tájakon.Egyedül ahol még a madár sem járt,ott kell lassan menni,mert gyorsabb a motor a táj kirajzolásánál.De hála istennek már nagyon sok terület be van járva,gondolom a mentés is sok-sok giga már a szerveren.

Én ezt már mikor ötleteltem!! Még alfákkal ezelőtt.Amúgy meg kellene határozni milyen minibike-al lehetne indulni,egyforma legyen mindegyik,mert úgy fair!! Minden legyen rajta lila pl.