7 Days To Die
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Star Citizen referal code: STAR-MVJ4-C46D can sign up to Star Citizen by using your Referral Code. They will earn 5,000 UEC which can be spent for weapons, ship components or decorations
Amúgy aki megunta annak szívesen törlöm a karakterét és kezdheti egy szál gatyában újra a játékot, ettől még nem kell a szervert wipe-olni ahogy Snooper is tette, bár ő azért használta a régi cuccait csak a karakterét tisztázta le.
Ha 16.3 igényli és a társaság is megszavazza, akkor csinálunk egy full wipe-ot.
Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.
hiába nem szeretitek sokan, szerintem sokaknak meghozza újra kedvét (mindenki elölről/egyenlő)..
https://www.twitch.tv/infrath
Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2017.08.22. 02:13:06
ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11
Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.
https://www.twitch.tv/sp1gu
https://www.twitch.tv/sp1gu
nem szeretem
én mindig olyan voltam hogyan lehetne mindig olcsóbban megúszni..
szal
én inkább építettem mindig egy nagyobb égi építmény hogy több loot-om legyen
föntről lövöldözgetek
és mikor sok zombi tetem gyűlik össze akkor helyszínt változztatok
de szoktam lent rohangászni is velük
éppen amilyen kedvem van
vagy éppen mindekettő
szeretek bányászni gyűjtögetni építeni,
tehát horda nap mindig van mit felrobbantani <#vigyor>#vigyor>
Utoljára szerkesztette: Infrath, 2017.08.20. 20:28:54
és azt azért lássuk be elég sok játékos adja azt a 10-12 éves szintet.😊
Utoljára szerkesztette: nibron, 2017.08.20. 20:22:49
nem tudom hány éveseknek szánják a játékot. 10-12?
de ez több mindentől függne nálam pl.
nehéz fokozat azt jelenti, hogy a zombi spawn meg lesz buherálva baromi sokra?
mert akkor a gépem nem hiszem hogy ezt feltudná dolgozni..
Mégegyszer köszönöm mindenkinek, aki reagált és segített!
ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11
Azt kérte az jelentkezzen akit érdekel, szerintem akit nem érdekel az ne kommentálha.
nem kell mindjárt összefosnod magad, azt nem mondta, hogy hol.😊) lehet privát szervert is indítani.
amúgy meg lehet próbálni, én is csináltam pár ismerőssel, elég hamar meg lehet unni, mert alapvetően nem a játék lesz nehezebb, csak a horda lesz nagyobb. ahhoz meg nem kell multi, singleben is simán lehet futtatni amekkorát szeretnél, és akkor még egymást sem akadályozzátok. multiban kemény beállításokhoz eléggé össze kell szokni, különben csak egymást szívatjátok.
Hapi,nem akarok beleszólni,de ha ennyire erős játékra vágysz,akkor miért nem keresel egy olyan szervert? Miért akarsz hozzányúlni egy olyanhoz ami most jól müködik,és rendesen be van állítva,mindenkinek a kedvére.Az meg mindenkinek a játékbeli dolga hogy nem akar 7.napi hordázni.Nem lehet ráerőltetni senkire se.Egyébként én se kedvelem a játékba ezt a 7.napi szarságot,ha ki lehetne kapcsolni akkor ki is nyomnám egyből,de hát sajnos ez a játék része.
Tetszik, hogy csak akkor, ha mindenki fenn van. Heti 1-2 alkalomhoz tudok idomulni.
az, hogy te úgy látod, hogy az első mag jobban "pörög", az meg egyszerűen csak azért van, mert a windows az összes olyan futtatott modult ami ténylegesen 1 szálat használ, általában az első fizikai magon futtatja plusz a hozzá tartozó shellt is. ezek a hal réteghez tartozó driverek és amúgy az összes régebbi verziókból átvett driverek. ezenfelül a windows a processfigyelést is ezen a magon futtatja, így abból is adódik egy kis torzulás. és még ezen felül is van egy tényező: a windows amikor betölt egy új processt akkor azt mindig az első szabad magra teszi, namármost, ha ő úgy látja, hogy ez a 1. mag akkor oda. és jó eséllyel oda fogja betölteni. ez az alkalmazás ún. main thread-je. a többi szálat (amit ugye a main threadből hozunk létre) már osztani fogja a rendelkezésre álló magok között. később a terhelés függvényében előfordulhat, hogy a main thread-et is átrakja egy másik magra. igazából ez úgy történik, hogy amikor egy magon bekövetkezik egy task switch, akkor a scheduler kiválasztja, hogy prioritásilag melyik thread következik és annak a context-ét tölti be a processzormagba. így még azt sem lehet teljességgel elmondani, hogy egy thread mindig ugyanazon a magon fut. a scheduler kissé törekszik erre, hogy a processzor egyenletesen legyen terhelve, és így az egész lapka együtt melegedjen ne csak egyes magok területe. de magának a feladatnak nagyobb a prioritása így bármikor felülírhatja a scheduler a magkiosztást. egy alkalmazásról el lehet mondani, hogy a terhelés függvényében a szálkezelés szétdobja a magok között a feladatot, és a windows-nál ez különösen jól van megcsinálva. itt a programozónak abszolúte semmi teendője nincs, nem kell optimalizálnia a szálkezelést. nem úgy mint mondjuk a linuxnál vagy szinte az összes többi oprendszernél ahol ezek nincsenek megcsinálva. ha tehát te úgy látod, hogy az 1. mag jobban pörög, az csak azt mutatja, hogy bőven van még szabad kapacitása a processzornak. egyébként ha már ennyire figyeled, megteheted azt is, hogy letiltod az egyes magról a játékot, majd újra engedélyezed. azt fogod látni, hogy a windows szétszórja a letiltott magról a szálakat a többire, így egy egyenletesebb elosztást fogsz látni. azután idővel minden visszaáll az eredeti kerékvágásba. hát ecsém ez egy ilyen technika.😊
a htt-ről pedig csak annyit, hogy az teljesen jól működik mióta kitalálták. vannak bizonyos alkalmazások ahol ki kell kapcsolni, mert csak bonyodalmat okoz (ilyenek pl. a régebbi flight szimulátorok, de az újabbakban már megoldották a problémát), de a 7dtd ennek a problémának a közelében sincs. és csak 64 bites windows, 32 bites alkalmazásaira igaz, a natív 64 bites módban már nincsenek elspórolva a regiszterek.
Szerintem nem tudtad, hogy ez a játék mindig is csak egy magot használt, most az a16-ban van először az hogy több magot is megpörget, de még mindig rossz mert az 1-est sokkal jobban terheli és néha besokal, hyperthreading meg kb. nem működik még mindig a legtöbb procin.
Magyarul én elsősorban több ramot vennék mindenki helyében, ha ez a játék a fontos mert ez mindig zabálni fogja a ramot a voxelek miatt.
Másodsorban olyan procit vennék ami magasabb órajelen pörög és a video kártyából nem kell gtx1080 főleg ha csak full HD a monitor.
Az első ajánlásból pont nem ez derült ki számomra azért szóltam bele. Peace.
kép
Utoljára szerkesztette: nibron, 2017.08.20. 09:26:09
indítsd el a játékot, majd a task managert, nézd meg hány szálat indít a játék, és nézd meg, hogy ezekhez hány magot használ. és akkor már talán neked is le fog esni, hogy milyen hülyeséget írtál.
na most: miből mi kell? mindig van egy szűk keresztmetszet, ebből kell kiindulni. és ha megnézed a gépigényeket különböző játékoknál, akkor azt fogod látni, hogy az utóbbi időben a szűk keresztmetszet igencsak áttolódott videókártyák irányába. a unity engine-nek van egy sajátossága. mivel eléggé univerzálisra írták, hogy "mindenhez" jó legyen, és ne csak speciálisan képzett profi programozók tudjanak hozzá alkalmazást írni, bizonyos területeken engedni kellett. ezért van az, hogy az ezzel készült játékok bizony elég sok memóriát fogyasztanak. de a 7dtd esetében a 16gb ram teljesen tartható úgy, hogy a windowsnak cache feladatokra még bőven marad terület. manapság pedig a 16gb ram teljesen elfogadható, ha megnézzük az ár/teljesítmény mutatókat látható is, hogy érdemesebb 16gigát venni, mint 8-at. és mivel a vga kártya a szűk keresztmetszet abból ugye a lehető legjobbat amit a pénztárcád megenged. na most pont a processzor az terület ahol lehet kicsit spórolni, ugyanis az i7 és i5 között a játékok szempontjából nincs nagy különbség (lásd gépigények). tehát egy erősebb i5-öst sokkal jobban ki tudsz használni, mint közel egy árban lévő i7-est. legalábbis ennél a játéknál, ill. a többi unity engine-s szarságnál. de ha pl. valamelyik flight szimulátort vesszük (teljesen más erőforrás igények), ott pont a fordítottját látjuk. a lehető legerősebb processzort kell alátolni, és elfut egy közepes videó kártyával is. azért mert ezeknél a programoknál hatalmas a háttérszimuláció ami ugye a cpu-t használja. összegezve a 7dtd-hez én most egy gtx1060-as videókártyát vennék 6-8gb rammal, 16giga ddr4-es 2400mhz-es rammal, és egy erősebb i5-ös processzort. ha van pénzt gtx1070 vagy 1080-as kártyára akkor vennék csak i7-es processzort (4960K, 6700K, 7700K) (itt már legalább fél milláról beszélünk). a 1060-al már fullban ki lehet hajtani a 7dtd-t. ha elég a medium beállítás, akkor a vga lehet 1050-es is. és akkor így el lehet lenni kb. 5 évig.
mályki: nem jól összegeztél.😄
a 4830-as kb. 10 éves technológia, annak idején a gt9800 "ellenfele" szeretett volna lenni. amikor megalkották, pont a legerősebb kártyák közé tartozott, de az elmúlt közel 10 év, hát finoman szólva is erősen ledegradálta.😊 kicsit szerencsétlenül jött ki, mert mihelyt kiadták megjelent az nvidia a gtx200-as sorozattal ami már az új világ első tagja volt.
Van valami gond a szerverrel? Mert egyszerűen nem tölt be a játék, a töltőképernyőnél áll 10 perce. SP-t és más szervereket próbáltam, az működik. Viszont egy valaki van bent, nem tudom hogy jutott be 😊.
Nekem csak motorozás közben vannak laggok.Városban még nem mértem,majd azt is megnézem.
-vegyél bazi erős processzort
-vegyél bazi erős videokártyát
-vegyél bazi sok memóriát
Így mindenkinek igaza lesz.Hárman mondtok három félét. 😄
Én nem vagyok olyan mélyen benne ebben, de annyi biztos, hogy kell a vas a játék alá.(ha nem akarsz minimum beállításokon diavetítésben játszani)Az a 4830-as kártya újkorában sem éppen komolyabb játékok futtatására lett kitalálva 6-8 éve. (de lehet, hogy keveset is mondtam)Azt is mindenképpen érdemes lecserélni.
Csak, hogy tudj mihez tartani: az én vasam (fx-6300; r9 380; 8 gb ram) épp hogy kihatja full hd-ben 50-60 fps-el, néha 40, horda éjjel megy az lejjebb is, úgy hogy a beállításaim kb. mediumon vannak, vagy az alatt, egyedül a textúra minősége van fullon, meg a fov, és látótávok 75%-on.Nem mondom, hogy nem örülnék egy high end szörnyetegnek, ha itt dohogna az asztal mellett, de azért én még, így is elégedett vagyok 😊
Remélem azért tudtunk segíteni. 😊
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Ahogy ez az úriember mondta: "Hát elkezdődött"
Vagy odafut felém és megkerül. MP-ben PVP-nek lenne értelme, hogy tovább érdekes maradjon.