7 Days To Die

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Úgy lenne a fair hogy már az elején nem lenne semmi lootolási lehetőség,csak a fészkek,és zombik.

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Ja,jó lenne tudni mikor jön az alfa 16.3,arra a napra kérek szabadságot!<#idiota>

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Jómagam is támogatnám a loot respawn kikapcsolását a kereskedőnél előbb-utóbb bármit meg lehet venni (mindenfajta könyvet is beleértve).
a szabályzatokban kevés kivétellel mindig szokott lenni egy olyan sor, hogy tiszteld az ellenfeled. ez tulajdonképpen arra is vonatkozik, hogy ha lehet ne lődd le szó nélkül, az alapvető udvariasságot illik betartani. viszont van olyan helyzet amikor pont nem ez történik, van amikor a lövésnek váratlannak kell lennie. az általad leírt helyzetben nem ritka, hogy beindul a csere-bere vagy éppen megfelezik a loot-ot. megbeszélik kinek mi kell (a pvp-sek nem visznek mindent csak ami tényleg kell). sőt nem egyszer előfordult, hogy kerestem valamit, találkoztam egy potenciális ellenféllel, beszélgettünk és elmondta, hogy ahonnan jött látott olyat ami nekem kell. szóval a pvp nem feltétlenül jelenti azt, hogy öldökölni kell. viszont sokkal közelebb áll a valósághoz, mert emberközelibb, pont ezért kiszámíthatatlanabb, és így sokkal izgalmasabb. viszont sokkal nagyobb fegyelem kell hozzá mint az egyéb multis játékokhoz.
a lehetőség meg van rá, de nem biztos, hogy olyan könnyen meg tudod építeni/fenntartani egy puritánabb környezetben. tetszik érteni?😊
a másik, hogy idővel már el is szoktam tőle, most már inkább csak akadályoz. nem kell az egész pályát bejárnod ahhoz, hogy ellegyél. gyalogos üzemmódban egyszerűbben el van az ember, kisebb területről is össze lehet szedni ami kell. a másik, ha már remekül megy a vadonban élés, a távolságok sem számítanak, max. időben. az meg ugye van, senki sem kötelez arra, hogy naponta körbejárd a mapot. mostanában kicsit nehezítettek a ragasztószalaggal, hogy egy csomó mindenbe az kell. és azt nem lehet csak úgy az úton lekraftolni, mert a ragasztót ki kell főzni. vagy viszel magaddal azt is, vagy megtanulod, hogy tudsz úgy közlekedni, hogy ne törjön el a lábad. egyébként a természetben ha sínt kellene csinálnom valószínűleg a fibert használnám kötözőanyagnak ahogy a katonaságnál is tanították.
nem feltétlenül. a játék alapvetően alkalmatlan a pvp-re. a beállítottságom ellenére olyan szervereken játszom ahol lájtosabb pvp van. full vagy szívatós pvp-re nincsenek meg a játékban az egyenlő feltételekre vonatkozó feltételek, a játék optimalizációjáról már nem is beszélve. egy jobb géppel rendelkező játékosnak hatalmas előnye van a gyengébb géppel rendelkezőnél. mondjuk ez máshol is így van, de nincs ekkora különbség és lehet valamilyen módon ellensúlyozni. ez itt eleve nem működik. ahol játszom pl. most újabban be lett vezetve, hogy jutalmat kapunk a stafftól, ha leromboljuk a toronyházakat, ill. nem lehet pvp-zni ezeken a területeken.
egyébként én cooperative pvp-nek hívom, lehet kasztokat alapítani, de nem lehet háborúzni ill. azt kirobbantani. megvédheted a bázisod, megtámadhatsz másikat, szabad területeken le lehet lőni játékosokat mindenféle figyelmeztetés nélkül. kicsit nehezebb így játszani, de ha mindenki normális, jól működik. pl. a kereskedésnek publikusnak kell lennie, nem lehet olyat csinálni, hogy csak a kasztodon belül kereskedsz. be kell menni a traderhez, ott lehet csereberélni vagy automatába rakni. ez tulajdonképpen az adminnak ellenőrizhetetlen, de érdekes módon nem hallottam még ilyen problémáról.
Random_
Találtam egy szimpi szervert ahol a következő beállítások élnek: Grumpy old eu gamers

Amúgy szerintem kell egy alapszabályzat amire a mostani kb. alkalmas. Továbbá egy iránymutatás amit érdemes betartani egy olyan szerveren ahol nincs loot respawn. A fenti szerveren pl engedélyezett a PvP, de csak akkor ha a két fél ezt egymással ledumálja. Úgy értelmezem, hogy valaki támadólag lép fel a másikkal szemben és az felveszi a kesztyűt. Pl. egyszerre értek oda egy benzinkúthoz és megharcoltok a lootért. Felszólíthatod a másikat, hogy húzzon innen különben lelövöd. A másiknak így engedsz lehetőséget lelépni nem az van, hogy lelövöd figyelmeztetés nélkül. Ez a PvP persze mindig érzékeny dolog de tény, hogy egy posztapokaliptikus világban nagyon meg tudja dobni az élményt ha nem az van hogy csak császkálunk fel és alá hanem van dolog amitől tartani kell és nem zombi, hanem intelligensebb. Aki nyuszibb mint én az akár összeáll mással és együtt mennek egymást védelmezve.

Szóval alapvetően én simán tennék egy próbát és azért az alapjátékba már aki igazán akart beletett elég órát és kijátszotta. Neki színesítés lehet ez a nehezítés.

Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

Szerintem a minibike egy lehetőség a játékban hogy ne kelljen órákat gyalogolni a hatalmas térképen.Mondjuk aki a középpontban épitkezik,annak azért könyebb a helyzete,de maradjon meg a minibike.Nemtudom amúgy gyalogosan mekkora a sebesség.2 bloick per mp? Minibike-nál oda van irva,a mostani ami nekem van,az 16 block per mp-el megy. (1 block,egy méter a játékban)
Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2017.08.23. 12:27:56

Aztán meg a spider volt a sikoly,egy korábbi változatnál.De volt olyan is hogy letelepedtünk,aztán elfogytak a zombik,az volt a legszarabb megoldás.

Volt egy olyan alfa megoldás a játékban,ahol elkezdtél vadul zombikat ölni,akkor jött egy baromi nagy csatakiáltás a háttérben,és minden irányból elkezdtek özönleni a zombik.Ezt váltotta ki a hőtérkép sajnos.Az előbbi pedig élvezetes volt.Asszem az alfa 10-ben lehetett,de nem biztos.

azt már nem!<#idiota>

"doktor úr. én olyan határozatlan vagyok. vagy mégsem?" 😊
a legszebb, hogy azokon a szervereken ahol én játszom, nem igazán láttam még minibike-ot.😊 szerintem eléggé romboló hatása van, elvégre egy posztapokaliptikus környezetben nem valószínű, hogy ennek van a legnagyobb prioritása.😊 de a receptekkel rátapintottál, egy ilyen játékot mindenképpen úgy kell konfigolni, hogy a később csatlakozó játékosok is megkapják/hozzájuthassanak a túléléshez, fejlődéshez szükséges erőforrásokhoz. sajnos a játék legelején csatlakozó játékosok mindenképpen előnyt élveznek a kánoán miatt, dehát ilyen a játék. egyébként a többi hasonló is, de ez különösképp. szerintem a recepteket ha mást nem az xml-ekben ki kellene osztani a kereskedőkhöz. az egyik szerveren ez úgy van megoldva, hogy le van tiltva a receptek scapelése, nem lehet eladni a tradernek, csak eldobni lehet, de azt tiltja a szabályzat. automatában el lehet adni, cserélni lehet, de ha valaki nem akar ezzel bíbelődni, beviheti a könyvboltba is. vagy csak egyszerűen otthagyja ahol találta. pvp-s játékosokkal az ilyen dolgokat sokkal jobban meg lehet oldani, ők már edzettebbek az adott körülményekhez. de minimál szervereken fel kell arra készülni, hogy az smg és az ak egy haszontalan valami. van olyan szerver ahol a használata kifejezetten nem egészséges, mert nagy a zaja és megoldották, hogy a puffogtatásért cserébe olyan hordát kapsz a nyakadba, hogy ihaj.😊 ilyen a sniper is. hatékony, de ha pukkantasz vele egyet, azonnal pozíciót kell váltani, csakúgy mint az életben. viszont a stukker kapott hangtompítót és kicsit nagyobbat is sebez.
és adná a PVP élményt is😊
Na én belemegyek ebbe a loot respawn kikapcsolásába.Érdekes story lesz,rá leszünk kényszerülve tényleg kereskedésre,és egymásra.

Kemény lenne.Igaz én nem értek egyet a kikapcsolásával,de már kipróbálnám azért,érdekes lesz.Elég lehangoló barangolás lenne hogy mindenhol empty cuccokat találok.Na és mi van a minibike könyvvel? Meg a többi könyvekkel ha nem termelődnek újra? Kereskedőnél meg lehet vásárolni vajon őket? Még nem láttam minibike könyvet kereskedőnél.Vagy kidobja egy zombi?
Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2017.08.23. 11:28:55

Gilmoor
Szuper, majd oszd meg ezt a szerver elérhetőséget, hogy a fanyalgóknak végre legyen alternatíva, ahová el lehet őket küldeni.

Star Citizen referal code: STAR-MVJ4-C46D can sign up to Star Citizen by using your Referral Code. They will earn 5,000 UEC which can be spent for weapons, ship components or decorations

Random_
Erre a fészek újratermelődésre tényleg rákeresek mert valahogy én úgy könyveltem el ez pálya generálásakor szétszórásra kerül és ami egyedül újratermelődik az az állat. Bár a kincsesládák is utólag jelennek meg a pályán elemként, szóval lehet a fészkek is.

A mostani szerver is használható csak eltérő stílusú játékosok vagyunk. 😊

Olyan szervert találtam ahol legalább 100 nap a loot respawn és a szabályzata is elég szimpatikus. Van benne pár megfontolandó tétel.

Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

szerintem a kereskedő jó ahogy van. mind a kínálat mind az ár tekintetében. bár ha mindenképpen állítani kellene rajta, én inkább a hi-tech alkatrészeket tolnám feljebb. de annak sincs sok értelme, mert sorozatgyártással bármiből bármennyit meg lehet szerezni. az egyik szerveren hordom be a betonkockát amit folyamatosan gyártatok, és amellett, hogy minden baromságot megveszek a kereskedőtől, már 2millió zseton felett járok. egy storage box teljesen tele van zsetonnal (az kereken 1.8milla). és ez már csak az amit nem tudok elkölteni. ha már megreformálás, akkor a kereskedést jobban kellene balanszolni, hogy ilyenek ne fordulhassanak elő, de személyes tapasztalatom, hogy ez mekkora meló. ráadásul nem is egy alphában kell ezzel szüttyögni.
a szintekkel úgy vagyok, hogy ez most elég jó, mondhatni van benne nehézség. bár részemről nagy hiányosság, hogy a tapasztalati jutalmazást teljesen megszüntették a kraft rendszerben (ami lássuk be elég nagy logikátlanság). ha most eljutsz a 200-as szintre, akkor sem tudsz mindent kimaxolni, mert arra nem lesz elég pontod. én még ezen lejjebb is vennék, ill. kitenném a szervergazdáknak paraméterbe, hogy tudják saját maguknak állítani. ez azért lenne jó, mert így a szervereken külön-külön lehetne specializálódni. és így tulajdonképpen nem lehetne két ugyanolyan szerver (feltéve ha nem hagyják alapon). de, hogy a maximalistáknak is kedvezzünk, több ilyen levélkére lenne szükség (most nem jut eszembe a neve), és azok végrehajtásával lehetne maxolni (jó sok munkával) a skilleket. a valmod már ebben is jóval előrébb jár.
a loot respawn ennek a játéknak a rákfenéje. minimál szervereken sokkal jobban lehet játszani, ott is van egy rakás felesleges dolgom csak idő kérdése. a kereskedőhöz kapcsolódva ezeket még véletlenül sem vinném be a neki. egyrészt a korlátozott erőforrás miatt (ugye a kereskedőnél jó eséllyel eltűnik ha senki nem veszi meg váltásig), másrészt ezek remek cserealapot szolgáltatnak. maximum be lehet tenni egy automatába ha mindenképpen zseton kell érte (amit ugye egyszerűbben is lehet szerezni). de minimálban jó pár cuccnak sokkal nagyobb a csereértéke mint a vásárlóértéke. egyébként egyedi cuccok lootolásához még ott van a kincsestérkép is. azonfelül a játék része még az is, hogy a kereskedőnél messzebbre is elbarangolhatsz. nagyon unalmas ez a játék, ha egy kis területen éled az életed. gyakran napokra eltűnök otthonról, újabban már kaját-piát sem viszek magammal, útközben megoldom. az inventorymban van egy sütőedény, 5db mentőláda, ha viszek snipert (ritkán csak húsvadászathoz) ahhoz 50db lőszer, nyílvessző, egy ponchó/kabát váltásban (tehát az egyik mindig rajtam) az időjárásváltozásra. az összes többi felesleg, még minimál szerveren is.
franky79
A 30 nap tényleg nagyon kevés. Mivel csak esténként lépek be és így is van, hogy kimarad 1-1 nap, így ha lootolni támad kedvem mindig ugyan oda megyek. 😄
Haver meg szeret felfedezni és eljárni messzi más városokba, de igazából semmi értelme a jelenlegi beállításokkal.

Hiányolom Infrath tömeges fejlesztési javaslatait, így most én írok kettőt. 😊
Nekem bejön a mostani skill fa, viszont a szükséges szinteket jóval lejjebb vinném. Elérve a 120-as szintet 1 crafting skillemet kapásból 10-esre emeltem és másik 3 volt 9esen. Ez megint csak a magányos játékot támogatja. Ha pl. már 60-as szinten el lehetne érni a max crafting szintet, akkor érdemes lenne szövetkezni másokkal és mindenki 1 crafting skillre állna rá, a többinél pedig rászorulna a társai segítségére.
A kereskedő szerintem jobb lenne, ha fixen, vagy legalább nagy eséllyel árulna ritkább cuccokat, viszont drágábban. Esetleg olyan dolgok is lennének nagyon drágán, amik nem "szükségesek", de jópofák. Pl. 100.000-ért kabát punisher logóval a hátán. Ez is a közösséget építené, hiszen érdemes lenne eladni a felesleges motorokat felhajtani vevőt rá, hisz lenne mire elkölteni a pénzt.
a fészkek biztosan újratermelődnek. azt nem tudom, hogy az üreseket fel kell-e szedni hozzá, de én egy bizonyos szint után (amikor már nem kell sokat kalapálni) mindig felszedem (onnan van a fiber és annyi ált. elég is). a szemetesekről nem tudom, de már többször feltűnt, hogy teljesen kipucolt területen időnként megjelenik egy-egy. egyes szervereken szabályzat köti a üresek megsemmisítését, egyrészt az újratermelődés miatt (az üres fészekben nem lesz többet cucc, de új fészek keletkezik), másrészt a szerverterhelés is kevesebb ezáltal. egyébként az, hogy új fészkek keletkeznek az még teljesen logikus is, hiszen egy élő környezetben játszol. csicseregnek a madarak, tehát biztos költenek is.😊 a vanilla is így működik, és amiket eddig láttam modokat ill. szervereket mindegyiknél így volt. és elég régóta, tulajdonképpen mióta játszom ezzel a játékkal.
előbb-utóbb azért majd csak összeraksz egy használhatóbb szervert.xD
Utoljára szerkesztette: nibron, 2017.08.23. 09:34:36
Random_
Nincs loot respawn, de a szemeteszsákok és a fészkek újratermelődnek? Az meg hogy? Vagy a mod volt úgy configolva? Mert alap játék esetén azt gondolom azok se termelődnének újra.

Egyébként fontolóra vettem egy wipe utáni loot respawn kikapcsolást. Valószínűleg a társaság egy része tényleg elmenekülne, de az igazán túlélő szellemiségű játékosok megmaradnának. Most hogy papírt és olajat is lehet gyártani már tényleg elég kevés az a nagyon fontos cucc amit nem tudsz előállítani. A hordák meg amúgy se adnak annyi cuccot hogy megérje őket kiszipolyozni elég túlélni az éjszakát.

egyszer játszottam loot respawnos szerveren, hát elég lehangoló volt. normál beállításokkal annyi loot van a pályán, hogy elég komoly meló azt kimeríteni. de nem is akkor jó játszani, hanem akkor amikor már "alig" van valami. az alap erőforrások a réz kivételével kimeríthetetlenek, egyedül az állatok számát kell megemelni kissé, hogy legyen hús. illetve a vanillában a receptek okoznak még gondot, de a valmod pölö ezt simán megoldotta. ha tehát egy valódi túlélő játékot szeretne játszani az ember az arra tökéletes. a fészkek újratermelődnek, tehát tojás és toll mindig lesz, sőt szerintem (nem tudom csak megérzés) a szemeteszsákok is ha már nagyon lecsökken a számuk. ha a ragsztószalagig eljutsz, már minden fontos dolgot tudsz csinálni. a "hi-tech"-re pedig ott a kereskedő, ott van minden és léggé lekorlátozza az ilyen típusú erőforrásokat. ebben a játékban nem kell mindenkinek 600-as sniperekkel szaladgálnia.
egyébként játszom olyan szerveren is ahol a minimumra van állítva minden, és hát az az egyik legjobb szerver. vicces, hogy az óvodások azonnal lemenekülnek róla, mihelyst meglátják az ottani viszonyokat, ezért aztán kitűnő a társaság.😊 ez egy tök jó önvédelmi mechanizmus.
Utoljára szerkesztette: nibron, 2017.08.23. 08:45:49
Random_
Egyébként most sincs olyan szinten kilootolva a terület, mint lehetne olyan sok épület van. Ha belegondolunk, hogy 30 nap a loot respawn ami ha pörög a szerver 30 óra alatt újratermelődik. Kicsivel több, mint egy nap alatt. Kb. kétnaponta visszamehetsz ugyanoda, mármint két valós naponta.

Támogatom a történetet, csak akkor ehhez megfelelő szabályzat és társaság kell.

Random_
Ha nincs loot respawn érdemesebb szétverni, akkor nem nézegeted meg folyton. Single playerben így csinálom.

Pont, hogy nem. Mi különbség, ha szétverem a páncélszekrényt, vagy meghagyom, de soha nem lesz benne már semmi? Ha egyszer nincs loot respawn, minek meghagyni a dolgot. Hogy mindenkinek meg kelljen nézni ugyan ki volt-e már lootolva. Na az az aljas dolog.
Most már simán megszavaznám, h ne legyen loot respawn. Ja, akkor ki kellene mennetek a katonai bunkerekbe, elvenni a katona bácsiktól a sniper puskát. Akkor még se jó. 😊 Kereskedőknél is van fegyver.
Drag szerverén 50 nap volt a loot respawn anno

Haha!!! Mekkora aljas dolog lenne már ha mindent szétvernénk amibe loot volt.

Infrath
egyébként itt is simán meglehetne oldani, hogy a szerver akkor is fusson mikor senki sincs online
és csak addig fusson amíg nincs dél utána megáll
pár játékban ez létezik

délig megy az óra mindig és mondjuk 21 től lenne aktív a tovább pörgetés a szerveren
de csak úgy mint ez is nagyon de nagyon sok kis dolog van még amit nem csinálnak meg
nincs rá idő pénz, vmi más fontosabb, mivel kis csapat van a teljes kőrű játékot szerintem évek múltán fogjuk megkapni
hiába mondják hogy 1 év múlva béta lesz
akkor is csak a titulusa fog változni
egy halom szar fog belőle hiányozni vagy lesz bugos akkor is
amíg nem lesz vhogy nagyobb a csapat és több pénz ez nem fog változni

törődjetek végre bele skacok, hogy
mivel kicsi a csapat és a pénz, muszály nekik olyan dolgokat készíteniük ami nagy szám
mert különben eltűnnek az emberek
ha csak egyszer is az egyik félévet csak arra alapoznák hogy optimalizálnak, bugokat javítanak
kis kis felhasználó barát dolgokat készítenének
akkor nem lenne semmi új a játékban
ami bevonzaná az embereket

Utoljára szerkesztette: Infrath, 2017.08.22. 21:00:51

https://www.twitch.tv/infrath

Random_
Valószínű ez a kérésem nem mindenkihez jutott el, ő új a szerveren és lehet erről nem tud. Ez olyan dolog amire figyel az ember mert maga se szeretne ilyen szituációban belépni. Nem lehet leszedni ezért senki fejét és nem is fogjuk.

nibron sok olyan dolog van ami nekem se tetszik, de azért kompromisszumokat kötünk, hogy minél több embernek legyen élvezhető egy szerveren belül a játék, ezért is volt szavazás. Más játékban is van pl respawn Rustban szikák nőnek a földre és mégse akad ki rajta senki. Itt mikor 200-as szinttől 20-asig előfordulnak emberek elég kompromisszumot kell kötni. Pl 30 napos loot respawn bár szerintem 50 is lehetne, de van akinek ez is ritka.

Nibronnak igaza van. Lehetőség szerint jó helyen kell kilépni. Mi van, ha mindenki kedve kénye szerint gyűjtögetés közben lép ki? Ki tölti le a horda időt?
Nem azon vitáztok amin kellene. Pl.: milyen módon nehezüljön a játék és mennyire.
kérni lehet...😊 nem biztos, hogy meg is kapja. és még csak meg sem sértődhet rajta. mert hiába ő az üzemeltető, játékban ő is csak egy tag és csak egy szavazata lehet. a többiek ezek szerint nem így gondolják.
játékszerver sohasem üzemel így. ha ez a kívánsága, tegye szabályzatba. de pl. pont az ilyenek miatt kerülöm az ilyen szervereket. játszani szeretek nem szart keverni a biliben. mert ez a probléma kb. az.
én pl. olyan szerveren sem játszom ahol van respawn, nagyon illúzióromboló, ki teszi bele a cuccot? a zombimikulás?😊) az airdrop is meggondolandó. olyan sok megszerezhető cucc van ebben a játékban, hogy nem kellenek bele ilyenek. a trader még elmegy, sőt valamilyen szinten még jó is, az automaták pedig zseniális találmány (a többi játéknál is bejött). úgy ahogy van leromboljuk a faházakat, mert igenis van értelme (főleg ha pvp van), bár most egy kicsit rontottak rajta. és van olyan szerver is ahol ha kiürítettél egy fészket vagy szemeteszsákot meg kell semmisítened.
Nah látom elindult a lavina... Én ezzel csak annyit akartam mondani hogy látni kell hogy vannak kisebb játékosok is. .az építkezés meg nem hiszem jól értetted az nekem nem igazán akadály csak utálom ha más miatt én szenvedek el károkat ennyi! A másik meg ezen a szerveren találtam meg az eddigi legjobb közösséget igaz hogy van néha hiszti hisz anélkül nem is lenne szerver de nem értem miért nem lehet csak egy kicsit oda figyelni miért kell egyből ez az over power kivagyok mi vagyok?
Gilmoor
A tisztánlátás kedvéért. Random üzemelteti a szervert. Megkérte a játékosokat, hogy ne tegyék. Ne lépjenek ki horda előtt vagy épp akkor. Ennek ellenére nem így tesznek egyes játékosok. Joggal várja el, hogy eleget tegyenek annak, amit kért tőlük. Nem azért, mert így szokás, hanem azért mert ezt kérte tőlük. Minden további érvelés fölösleges.

Star Citizen referal code: STAR-MVJ4-C46D can sign up to Star Citizen by using your Referral Code. They will earn 5,000 UEC which can be spent for weapons, ship components or decorations

na akkor a szabályzatba már csak azt kell betenni, hogy nincs nyafogás ilyenekért. na meg ide is, mert itt marha nagy off.😊
én nem szoktam kilépni hordaéjjelen (elvégre azért is játszom), de előfordult már. éppen akkor derült ki, hogy az ebédre elfogyasztott kovi ubi nem kompatibilis az ebéd utáni kávéval. de szerencsére olyan szerveren játszottam, ahol ez senkinek nem okoz gondot. és igenis multiban neked kell alkalmazkodnod a közösség felé, nem fordítva, tehát nem várhatod el, hogy kinyalják a segged. old meg magad, elvégre ezt tekinthetjük fícsörnek is. sokkal könnyebb az életed ha elfogadod és aszerint játszol, mintha végtelenül háborogsz, hogy neked most ez nem jó, vagy éppen az nem jó. hidd el tök jól meg lehet oldani. vannak/voltak kőkemény pvp-s játékok, ahol a bespawnolás szarul volt megcsinálva, mire a játékos beért, szanaszét lőtték a seggét. volt olyan szerver ahol ez nem okozott gondot, és volt olyan ahol meg állandóan ment a hiszti. szerinted melyiken lehetett játszani? pedig a különbség csak annyi volt, hogy lép ki a játékos. kábé itt is ez van.
Random_
Elnézést, de szerintem single player játék esetén elfogadom hogy nem hibáztathatok mást csak magam. Az se zavar, ha sima éjjelen lép ki valaki, hiszen bespawnoláskor nem pakol köréd 5 blokk távolságban enemy-t a játék. (max állatot)

Szerveres játékon azonban pont nem én vagyok egyedül felelős, hiszen az idő akkor is telik ha én nem vagyok bent. És bár velem ez nem fordul elő, hogy olyan helyen lépek ki ami védtelen számomra. Ha mégis akkor megnézem mikor lépek be és ügyelek rá, hogy ne essen bajom a belépés folyamata során.

Szerver és szerver között is van eltérés, kár felhozni példának másik szervert, mert ahány szerver annyi szabályzat és annyi féle közösség. Nem szükséges ennek nagy feneket keríteni, de szerintem az érintett személynek is rosszul esne, ha úgy lépne be, hogy közben már köp a rendőr és ütik a falakat.

Szabályzat nem tiltja ezt a fajta kilépést ezért nem is szankcionálom csak kellemetlenséget okoz másoknak. A szerveres játék így is nehezebb, mint a single player mert nem csak te pörgeted az időt és sokszor kevesebb időd van építkezni vagy barangolni mint te gondolod. Legalább ennyiben érdemes másokra tekintettel lenni.

Random_
Valaki próbálta folytatni a játékát 16.3 experimentalban? Érzékelt rendellenességeket?

ha vagy olyan meggondolatlan, akkor fuss, az is megoldás.😊 más kérdés, hogy úgy kell létezni ebben a játékban, hogy ezek ne okozzanak gondot. amikor nekem problémát okoz ez a játék, azért mindig is csakis én egyedül vagyok a felelős, én tehetek róla. senkitől sem várom el, hogy alám tolja a pelenkát stb. eszembe sem jutna másokat azzal vegzálni, hogy ki mikor hol mit játsszon. egyébként az egyik szerveren ahol szoktam játszani, ez tilos is. mármint az adminok, játékosok ilyen irányú bszogatása. azt el kell ismerni, hogy vannak a játéknak kevésbé ill. hülyén kidolgozott részei, ami miatt lehet szívni, de végsősoron ez egy laza játék, nem pedig atomfizika. nagyon jól gyorsan ki lehet ismerni, és lehet eszerint játszani. én pl. a bázis kérdést úgy oldottam meg, hogy a pince, a ház és a veteményes nem együtt van, hanem függőleges síkban el vannak csúsztatva egymástól, és ezzel nincs is problémám. a megépítése külön élvezet, ráadásul az építése alatt rakás nyersanyaghoz hozzájut az ember. oda kell figyelnem, hogy a bunkerben lépjek ki, és ennyi. ha mégse ott lépek ki, akkor így jártam, majd megoldom.

mályki: ha kellene választanod, melyik téma az off, melyikre tennéd a voksod?😊
Mályki86
A múltkor fél oldalon keresztül ment az üzenet "párbaj", hogy ki nem mond igazat arról, hogy a játék milyen hardverből fogyasztja a legtöbbet, mégse estem neki senkinek, hogy én azt mennyire unom.Szóval...

Egyébként is ez a téma hetente felmerül.Nem gondolom, hogy újból el kéne magyaráznom, hogy miért is fontos egy közösségben odafigyeljünk az ilyenekre.
Random_
Hát nem mind1, nagyon nem!

Ahogy Snooper is megjegyezte nagyon nem mind1, hogy míg betölti a mapot mennyire kezdik amortizálni a helyet ahol éppen tartózkodom. Nem beszélve arról, ha vagyok olyan gondatlan, hogy éppen városban lépek ki nem egy védett bázison 30 méter mélyen a föld alatt vagy felett.

Megnéztem a logot majd szólok az érintettnek, hogy legközelebb erre ha lehet figyeljen.

franky79
banyek épp te sírtál az imént, azért mert építkezned kell! 😄
franky79
Én sem értem ezt a hordás sírást állandóan, erről szól a játék.
SnOoper, tegnap 2en voltunk benn haverral az éjszakai hordán, és nagyon szétverték a házikónk. És akkor mi van? Mi a túrót csinálnánk, ha nem kellene megjavítani a károkat. Amúgy csak arról szólna a játék, hogy 1 nap alatt összegyűjtünk 2-en 1,5 doboznyi szart, amit utána el kell fuvarozni a kereskedőhöz majd a ~20 ezer pénzzel végiglátogatni másik 3-4 kereskedőt is, hátha találunk olyat, ami még nincs meg.
nekem eddig ez sosem okozott problémát. akármelyik másik szerveren ez van, bár van olyan ahol kicsit normálisabb a társaság. eldöntheted, hogy megcsinálod vagy sem. engem sokkal jobban zavar, ha pl. 02:30-kor lépek be, de ezzel sincs problémám. kilépni mindig úgy lépek, hogy ne érjen váratlanul és főleg nem felkészületlenül a dolog. amúgy meg így sokkal jobb játszani, mert már belépéskor lehet hentelni, nem kell várni. ha csak kicsit szeretnék játszani mondjuk film előtt arra pont jó. felfogás kérdése az egész. én játszani szoktam, nem nyafogni. és ha meghalok, akkor már nem valószínű, hogy visszalépek. bár 1440 óra játékkal ez még csak 5-ször fordult elő, az egyik alkalom pont ilyen volt.
Utoljára szerkesztette: nibron, 2017.08.22. 13:32:20
tudjátok mi kelle erre a szerverre PVP bassza meg! akkor lenne oka hisztizni és játszani mindenkinek! Ebbe untok bele építeni nem szeret senki bezzeg ha megölik a zombik a sírás megy.. akkor legyen pvp és majd meglátnánk ki mennyire nagy ember
Ezt cáfolnám! Mivel ha én belépek úgy hogy már verik a házamat mert valaki nem lépett ki te fogod kifarmolni a sok fémet a javításra vagy esetleg ha te lépnél be már félig össze vert házba te annak örülnél? Most is csak beszéltek itt és mégis nekem kell lehordáznom mert egyse mászna fel!
Éppen most hordázom le helyettetek vagy ahelyett aki kilépett 😄
nem tök mindegy ki mikor lép ki? már nagyon unalmas ez a sok siránkozás. döntsd el, hogy játszani szeretnél vagy sem, és tegyél annak megfelelően. mindenki úgy játsszon ahogy tud, akar, stb.
ha az egész pályát látni szeretnéd, akkor arra elég a 4-es. de ha csak azt szeretnéd megnézni, hogy milyen terraint generál, arra elég a 2-es is.
viszont a preview egy nagy kalap szemét, nem igazán alkalmas kb. semmire sem. már meg sem tudom mondani hányszor szívatott meg. a másik, hogy nagyon rossz, hogy a seednév egyben a játéknév is, mert nem lehet klónozni. és pályabelövéshez arra azért szükség lenne. eleve kellene paraméter, hogy milyen típusú felszínt generáljon a procgen. lehetne síkság, dombság, hegység stb. mint pl. az elite-nél is van. ez a jelenlegi az egyik legrosszab generátor amikkel mostanában találkoztam, még az empyrion generátora is ezerszer jobb. pedig amennyit dolgoztak már vele, annyi erővel már jónak kellene lennie. pvp-hez eleve szükség van a jó felszínre, arra a mostani teljesen alkalmatlan.
Mályki86
Csak nem?!Csak nem, már megint valaki horda estéjén 22:14-kor méltóztatott kilépni? <#banplz><#boxer><#mf1>
A térképszerkesztőnél be lehet gyakorolni a seed neveket.Ha valaki talál egy jó mapot,akkor megoszthatja velünk a seed nevet,ebből akár még szavazás is lehet hogy melyik map tetszik a legjobban.Bár nem tudom mekkora méret lenne jó,5x5-ös az durva,mert nagyon sokáig rajzolja ki.

Tőlem máris kaptál egy szavazatot.