37354
Hivatalos oldal | Magyar rajongói oldal | Fontos infók kezdőknek!| Tutoriálok | GYIK | War Thunder: Air Forces topik
A másokkal való személyeskedés, a provokálás, kötekedés, illetve az alpári nyelvezet, káromkodás a fórumon nem megengedett, ezért külön figyelmeztetés nélkül büntetőpontokkal, bannal jutalmazzuk!
A másokkal való személyeskedés, a provokálás, kötekedés, illetve az alpári nyelvezet, káromkodás a fórumon nem megengedett, ezért külön figyelmeztetés nélkül büntetőpontokkal, bannal jutalmazzuk!
-
#37070 Ebben igazad van, elkerülte a figyelmemet, hogy nem a hagyományos Sherman-ről van szó. Viszont most kipróbáltam test drive-ban, nem nagy truváj fékezésből aránylag pontosan lőni vele, toronyforgatással, ráadásul a torony is elég gyorsan forog. Egy kapáslövés simán összehozható. -
Klusi86 #37069 "Mint leírtam, tapasztalt játékos simán rádfordítja a tornyát egy Sherman-ből fékezés közben a stabi miatt, amíg te célzol. Valamennyi időnek csak el kellett telnie, ha nem lőtted ki egyből, de amúgy vártad."
Sherman VC-t írta a kollega, a Firefly szót kihagyta, tehát nincs stabi, lengeti a csövét. -
METALEX3 #37068 És itt a másik ! -
METALEX3 #37067 Ott a pont ! -
#37066 Amiket leírtál a lövedékekről, azokkal én is tisztában vagyok, bár én nem voltam katona. Az APCR a játékban egy szar lövedék, teljesen mindegy, h a valóságban milyen, ne használd, maradj alacsonyabb tierekben a filleres lövedékeknél és sokkal egyszerűbb lesz minden.
Mint leírtam, tapasztalt játékos simán rádfordítja a tornyát egy Sherman-ből fékezés közben a stabi miatt, amíg te célzol. Valamennyi időnek csak el kellett telnie, ha nem lőtted ki egyből, de amúgy vártad.
T-34-ek tele vannak üzemanyagtartályokkal oldalt, azokban elakad az ammo, megint mondom, lehet, h a valóságban nem így van, de a játék sokszor így viselkedik. Ha meggyújtasz egy T-34-et, de a torony még aktív, akkor hülye lesz azzal foglalkozni, h tüzet oltson, simán rádfordítja, elpukkant és utána olt. Butaság arra játszani, h motorról gyújtogatod ki az ellenfelet és APCR-el meg ritkán fogsz ammo-t robbantani. Lődd el a tornyát, vagy ha be tudod lőni a helyzetedből akkor simán tömegközéppontra lősz és kész is vagy nagy valószínűséggel.
És én ezekre a dolgokra mondom, h erőltettek vmit, ami nem megy és utána szarozzátok a játékot. A csaták meg általában úgy mennek, h 40%-ban az A csapat kerekedik felül, 40%-ban meg a B, 20%-ban meg kiélezett a verseny. Ha az egyik csapat tud két cap-et tartani hosszan (vagy egy cap-eseknél az egyet) akkor nagy lehet a különbség ticket-ben is. Ha hamar eljutnak a ti oldalatokra, akkor sok a különbség a frag-ben is.
Sajnálom, ha úgy érezted, h hülyének tartalak, nem ez volt a célom és senkit nem tartok hülyének, csak próbálom elmondani azt, amit én tapasztalatok és próbálok tanácsot adni, h miben lehetne változtatni, de ha nincs erre szükségetek akkor el is kussolhatok.
PS: Nincs üldözési mániám, nem kell belemagyárzni, h azt hiszem, h mindenki utál. A prémiumos részről összeségében beszéltem, nem neked irányítottam.
Utoljára szerkesztette: mabbak, 2021.01.02. 15:40:20 -
#37065 Hagyjad, üldözési mániája van. Mivel prémium előfizető, ezért az a kényszerképzete van, hogy mindenki utálja ezért. Én például, egy kibaszott szóval nem említettem a prémium dolgokat, mert tisztában vagyok vele, hogy egy cég pénzből él. Én is előfizetnék, de egy ilyen manipulált fosra, ahol az eredménynek semmi köze a személyes teljesítményedhez, nem vagyok hajlandó egy fillért sem adni, mert ez egyszerűen gusztustalan. A játék lényegét öli meg.
Utoljára szerkesztette: voivod32, 2021.01.02. 15:03:24 -
#37064 Írtál nagyon okos dolgokat, főleg olyanokat, amiket 28 éve tudok. Mivel akkor voltam katona, és páncéltörős voltam. RPG. Tisztában vagyok vele, hogy a gömbölyű páncélzat effektív vastagsága függ a lövedék becsapódási szögétől, és a távolságától, (kivéve a kumulatív gránátot, ott a távolság nem számít.Tisztában vagyok azzal, hogy egy lapos homlokpáncélzattal rendelkező harckocsi testét érdemes beforgatni az effektív páncélvastagság növelésének érdekében, és azzal is, hogy az APCR -lőszer nem tartalmaz robbanóanyagot, ezért, pusztán a kinetikai energiájával idéz elő rombolást, tehát azt a részt pusztítja el, ami a lövedék útjában van. Mindez, azonban, nem magyarázza meg, hogy egy 50mm oldalpáncélzattal rendelkező tankról, miért pattan le a 287 mm penetrációjú lövedék 100 m-en belül, főleg egy APCR, ahol még az üreges páncélzat sem nyom annyit a latban, mivel a robbanóanyag hiánya miatt, nem tud korai lőszergyújtást előidézni. És arra sem ad magyarázatot, hogy egy előttem merőlegesen elhaladó Sherman VC) hogyan tud teljes sebességű menetből, gyorsabban becélozni, mint én őt, amikor én lesben várok rá egy sarok mögött, 100 méterre, és nekem csak a gombot kell(ene) megnyomnom. Arról nem beszélve, hogy, -mivel van ilyen opció a játékban, - nagyjából ismerem az összes tank modulelrendezését, és általában motorra(tűz), vagy ha lehet, lőszerrekeszre(robbanás) szoktam célozni. De, még, ha tök hülye is lennék a játékhoz-ahogy a szavaidból kiérzem- akkor sem valószínű, hogy hol az egyik, hol a másik csapat áll totál retardált idiótából, ahogy azt a mérkőzés végi összesítés mutatja. Mert, azért, az mégis csak érdekes, hogy a meccs végén az egyik csapat kilőtt 30-40 tankot, a másik meg 8-at. És ez igen gyakori. -
#37063 Metalex3:
Jó játékban vásárolok plusz tartalmat, ha nem lenne jó a játék, akkor nem játszanám, mindössze annyi kompromisszumot kell kötnöm, h néha nem használok egy-egy br-t. Tényleg többedszerre írom le, h NEM a friss prémium masina az amikkel jókat játszom, mivel frissen sosem veszem őket. Ugyanúgy elkaristolok sima tankokkal is ha nincs event. Eventen szeretek prémiumokkal játszani, liongyűjtés miatt.
Egyik meccsen kikapsz, másik meccsen nyersz, pont ezaz, van, h úgy csapnak vissza hangárba kill nélkül, h öröm nézni, akár prémium akár nem az. És ahogy írod egyedül nem lehet nyerni v csak nagyon ritkán, szóval sok függ a csapattársaktól is, azt a prémium meg különösen nem tudja befolyásolni, h kinek milyen napja van.
Kiss0:
Arra írtam a 6-8-10 kill-t, mert amikor írtam, h én elégségesnek tartom a 2 kill-t egy tankkal, akkor azt mondtad, h annyit bárki tud, de te maximalista vagy. Csak a különbséget akartam érzékeltetni, de valóban nem a faszlóbálás a lényeg, csak kicsit félremagyaráztad amit mondtam (többedszerre).
Mesélek:
Nyugaton spawnolsz, ha elsők között vagy akkor cap, kis utcán elindulsz felfele, lősz a hegyre, figyeled az utcát, nyílván behúzódsz a sziklák mögé.
Nyugaton spawnolsz, cap, dombra fel, ha vannak társak cap, ha nincs akkor keresel sziklát, nézelődsz, ha jönnek a többiek akkor cap vagy a spawnok közötti átjáró, esetleg felszabadítod a saját spawnt.
Nyugaton spawnolsz balra indulsz, hátsó utcát figyeled, vársz, lősz, ha nem jön senki akkor mész a nagy mező közepe felé, sziklák között, vársz, lősz.
Ha meg is halsz közben, minden jobb mint ülni és egy kis lyukon keresztül lődözni az ellen spawnkijáratát.
Azért feltéles dolog ez, mert nem fizetné ki a játékosok most nem fizető része a havidíjat. Ha összes jelenlegi játékos fizetné a havi X dolcsit akkor működhetne a dolog (esetleg egy kozmetikai cuccos bolttal), de ilyen úgysem lesz mivel Gajadzsinék nem hülyék és látják, h a mostani rendszer is működik. Alternatív variáció a nemfizetőkkel szemben, h televágják reklámokkal a játékot, ha nem fizetsz akkor youtube mintára nézhetsz reklámokat csata előtt, de ebből is csak a lázadozás lenne. -
Kissssss0 #37062 "Ugyanúgy játszottam prémmel és nem prémmel, semmi különbség nem volt"
ezt beszéld meg metalexel, nekem nincsenek ilyen problémáim.
"Faszlóbálás szempontjából meg nem ritka a 6-8-10 kill sem, prémium és nem prémium gépekkel egyaránt"
még mindig nem fogtad fel hogy itt nem a faszméregetésről van szó, lapozunk már.
"Én miért tudok jó köröket menni heavy tankokkal, normális játékkal, nem szétkempelve a meccset?"
igen? hogy? kérlek mesélj? milyen módon tudsz karélián előrehaladni úgy hogy nem basznak ki instant a heatfs light/med tankok amik direkt arra várnak hogy te mozdulj meg először, mert jól tudják úgy se lesz elég időd reagálni a lomha nehéz tankoddal a támadásukra.
(ne gyere nekem megint a random debil csapatársakkal mert szétröhögöm magam.)
"Hogyne változna, bevezetik a havidíjas rendszert, minden tank elérhető mindenkinek, lehet játszani, ehhez nyilván ki kell szedni a bundle rendszert. "
hát persze, mert mi úgy ismerjük gajjint aki képes lenne egy szaros havi fizetésért lemondani a...
a bundle csomagokról.
a prem időről.
a GE premium tankokról/repülőkről.
a free RP átváltásról.
a marketplace-ről és az ebből befolyó pénzről.
a silvert venni pénzből opcióról.
a battle pass faszságukról.
a teljes store weboldalukról.
a tetves eventjeikről amiket szintén kilehet GE-vel kerülni.
arról is hogy arra kényszerítse a kevésbé türelmesebb embereket hogy GE-t használva feloldják a 30k rp-t érő modulokat.
stb.
na szerintem itt álljunk meg és gondolkozunk el azon hogy menyit kéne elkérniük egy havi fizetésért csak azért hogy elérjék ugyan azt a havi bevételt amit most zsebre vágnak, itt már nem valami szutykos ázsiai noname mmo játékról van szó ahol bedobsz havi 5 dollárt aztán hajrá. -
METALEX3 #37061 Elfogadom az álláspontodat, illetve a tapasztalatodat.
De azért elgondolkodtató, hogy Te, aki fizetsz a játékban dolgokért, Te is kompromisszumokkal kell, hogy játssz. (!!!!!!!!!)
Nem fordítva lenne a reális, hogy egy jó játékban vásárolsz plusz tartalmat ?
Nem érzed azt, hogy azért jó, mert fizetsz ?
Ezen kellene átgondolnod. És nem csak a friss prém masina kellene, hogy normálisan működjön.
Nekem is vannak-voltak sikeres köreim.
De azt nem tudom elfogadni, hogy a game ballance, a match maker és az RNG olyan mint a széljárás.
Kör és kör között zongorázni lehet a különbséget. Mint írtam a vesztett kör is lehet jó.
Ezt nem tartom elfogadhatónak és ez volt a bajom a wottal is. És egyre nagyobbak és hosszabbak a gödrök.
Nem gondolom, hogy egyedül le lehet hozni minden meccset-bár van, volt rá példa.
Kicsit úgy érzem elbeszélünk egymás mellett most már.
A gazsi mentalitását nehéz elfogadnom, és arra kevés az, hogy mer' ruszkik. :-)
Évekkel ezelőtt, valami istentelen számú órát beletoltam a Red Orchestrába, a tankos részbe. Ott éveken(!) keresztül stabilan ugyan az volt a játékmenet, másfél órás csatákkal. A mai napig imádja mindenki, akinek akkor, ott, azzal, volt szerencséje játszani.
-
#37060 Eszmét próbáltatok cserélni arról, h szar a játék és nem szabad költeni rá egy forintot sem és akkor jobb lesz. Kiemeltetek pár példát, ami annyira elenyésző, h megemlíteni sem érdemes vagy már rég nincsen úgy és ezért én vagyok az, aki nem ért semmit?
Te magad mondtad, h prémiummal és prémium nélkül is szar. Nekem akkor miért vannak sikeres köreim? Nem lehet, h máshogy játszom és esetleg veletek van a baj, akik próbálnak erőltetni vmit, ami nem megy?
Mégegyszer leírom, kurvára nem azon múlik egy csata vagy az, h sikeres vagy-e vagy nem, h kinek van vagy nincs prémium előfizuja vagy akármilyen prém gépe. (Kivéve azt a br ablakot ahol friss prém masina van.) -
METALEX3 #37059 Összefoglalom: semmit de semmit, egy fél mondatot nem értettél meg abból, amit leírtunk.
Minden bántás nélkül, kösz a szögekről meg a lamerségünkröl szóló hosszú leírást.
Nem baj, nem tőled vártuk a megoldást, csak eszmét próbáltunk cserélni a témában :-)
Én személy szerint örülök, ha valakinek még játék ez a játék. -
#37058 Kurvára nem értettetek meg semmit abból amit mondtam.
Kiss0:
Ugyanúgy játszottam prémmel és nem prémmel, semmi különbség nem volt.
Ugyanúgy játszom a szar stock tankokat normál napokon. Ha event van akkor hozom elő a prémiumokat, de a teljesítményemben nagy átlagban nem változik semmi, prémmekkel csak több a lion meg az rp oszt jónapot.
Játszunk csapatban rengetegszer működik, vannak helyzetek amikor nem, de ha vagytok egy csomóban, egymáshoz közel 3-4-en akkor azért figyeltek egymásra és lehet védeni a másikat.
Nem azt mondtam, h vért izzadok két killért és mérhetetlen boldog vagyok ha sikerül, hanem azt, hogy ha már van két killem és nem vesztettem el a tankom, akkor az már egy elégséges kör. Faszlóbálás szempontjából meg nem ritka a 6-8-10 kill sem, prémium és nem prémium gépekkel egyaránt.
Én miért tudok jó köröket menni heavy tankokkal, normális játékkal, nem szétkempelve a meccset? Csak van más módszer, mint ugye amit leírtam, nem kell fejjel falnak menni, de ha emberek között vagy meg ügyesen lősz akkor beválik. Teljesen komolyan gondolom, h segítenek sokszor a társak.
Többször leírtam már azt is, h szinte mindig leárazáson veszem a prém cuccokat, nem akkor amikor frissen kijönnek és még bajok vannak velük. Megszereztük az IS-7-t, Objectet, nektek már rég megvolt minden mod mert akkor játszottátok amikor OP volt, én voltam az, aki hetekkel később vette elő, amikor br-t emeltek, stb. Értelmes keretek között akar mindenki játszani, csak miért kell azt a br-t erőltetned ami éppen szar? Folyamatosan jönnek ki a bundle-ök az előzők addigra bőven elvesztik a kezdeti OP-ságukat. Mindenki utálta a T-29-et mert az emberek nem értettek, h lehet sebezni, manapság meg egy átlagos tank, mert hozzászoktak a játékosok. Jöttek a helik, OP CAS, elkezdtük használni a rakétás AA-t.
Hogyne változna, bevezetik a havidíjas rendszert, minden tank elérhető mindenkinek, lehet játszani, ehhez nyilván ki kell szedni a bundle rendszert. Megteszik vagy nem, az már egy másik kérdés.
Metalex3:
Milyen profilod van, h azzal kéne játszanom? Mi lenne más? Sosem voltam még olyan meccsben ahol az egyik csapatnak 16 prém gépe volt és legyalultak mindenkit. Nem az a jellemző, h helikkel szétkapnak egy csapatot egy meccs elején, ma már nem. Pont ez a faszság amit hajtotok a prém gépekről mindig, h csak prémmel lehet nyerni. Megint leírom, van egy pár hét amíg az új prém masina OP, h azok akik rögtön megvesznek mindent élvezzék és megvegyék a következőt is, de ez pár hét alatt elmúlik. Utána valami más lesz OP. Ezek az emberek tartják el Gajadzsint. Vannak azok, akik élvezik a játékot, de nem sajnálnak prémiumot venni meg bundle-öket. Megint hangsúlyozom, csak később, amikor átlagosodnak. Mi is segítünk fizetni a költségeket. Vannak azok, akik nem fizetnek, de értik, h cserébe lassabb a fejlődés meg nincsenek rövid szakasos OP masinák, meg vannak akik panaszkodnak és ha belövik a nagytigrist akkor mocskoscsalóruszkicég.
Amikre reagáltam azt a fiúk írták lejjebb, leszarom, h ki kezdő meg ki nem.
Minden szerveren játszom, azt sem tudom mikor melyiken, de semmi különbség nincs. Eggyel magasabb br-t nem üt át? Lövedékek vannak meg szögek meg páncélvastagságok, pont leszarja az ammo-d, h milyen br-ban van az ellenfél tankja. Ez az overtier dolog nem számít már egy ideje,T62-vel is lehet 2A6-ot ölni szemből. De ugyanúgy egy Panter is elpusztít egy T29-et vagy Centet és mégis mekkora br különbség van.
Jelenleg pont a 2A6-ok mennek és nagyobb arányban söprik el az oroszokat, szóval pont fordult a kocka, ez megint visszavezet oda, h folyamatosan változik, h mi OP és mi nem.
Én azt sem értem, h nektek, h lehet minden szar, amikor én simán élvezem a játékot. Pénzzel játszom és jó. Amikor nem pénzzel játszottam akkor is jó volt. Ha vmelyik br ablak "bugos", akkor játszom másikat, vagy próbálok ellenszert találni. Nem tudom elégszer leírni, h délibáb az, h csak a prém számít, viszont ti am nagyon fasza játékosok vagytok, de Gajadzsin kibasz veletek mert nem fizettek.
Mondom ezt úgy, h egy erős átlagos, de tapasztaltabb játékosnak tartom magam. -
METALEX3 #37057 Nem akarunk leugatni, véleményt cserélünk és írunk, pro és kontra.
Asszem, pont te vagy az a játékos, akinek ki kellene egyszer próbálnia milyen az én profilommal játszani.
Ne haragudj meg érte, de, hogy klasszikust idézzek, "hülyék vagyunk nem stupidok!"
Amit írtunk, annak a lényege nem ment át, nem megyek bele, hogy vaj'h miért.
Hidd el, hogy senki nem olyan hülye, hogy ne tudjon belőni, a sarkon várva egy mozgó ellenfelet.
Van egy korai gameplayom, egyszer lehet felteszem a UT-ra. Berlin, USA 4,7 VS ruszki 4,7.
Nem adott magasabb ellenfelet normal biarban volt mindenki.
M4A3E42 vel lövöldöztem KV1-eket. Több találat kelet- általában 8-10 mire ki lehetett végezni az ellent. Hosszú csata volt és végig kiegyensúlyozott és élvezetes. Nyertünk, de nem ez a lényeg, mert kiegyenlített küzdelemben az sem zavar ha kikapunk, ha jó játék volt.
Az nem játék, hogy rád dob 16 prémium ellenfelet, magasabb biarral és 2 perc alatt kivégzik a csapatod, vagy 2x-3x basz@rintanak ki az elején rakatéval, helikopterrel, vagy negyven tonna bombával.
Na ez hiányzik itt mindenkinek, a játék-játék része.
Azt most nem írom, amikor 6.7-ben beviszi a PZIV-et és a Hetzert és csodálkozunk, ha kikapunk.
És még sorolhatnám a többit, de nem teszem.
Amikről írtál, kezdő korában még elköveti az ember, de így, majd 20K csata környékén- nem tudom mennyi az annyi pontosan- ezeken már túl vagyunk.
A prémiumról csak annyit, hogy volt, de pont amiatt nincs már, amiket lent leírtunk.
Én hajlandó lennék havonta fizetni érte, ha a hibákat kijavítanák.
De beleuntam, hogy prémiummal is, frissítésről-frissítésre sz@rabb, jut eszembe a fejlesztői pontokat is visszavették a prémmel !
A szerverek közül azért maradt csak az EU, mert a többin még rosszabb a helyzet.
Elegem van a sok ukrán meg ruszki "goldnoob pistikéböl", akinek a taktikáról meg a játékról hangyafingnyi fogalma sincsen.
Nekem a legnagyobb problémám a BR-ek közötti egyre nagyobb különbség, és egyes nemzeteknél nincs mivel kitölteni az űrt.
Ha nem lenne lowtier, mindenkit csak a saját BR-maxával játszhatna, már meg is lenne oldva a probléma.
Most már mindenhol tapasztalom, még a meglévő premium tankoknál is, hogy egyel magasabb biart mér nem üt át és nem véd ellene a páncélzat.
Ezt többször jelezték gazsiéknak, de semmit nem tettek, sőt, növelték a különbségeket. Prémiummal sem adott mindig BR-en belüli ellenfelet.
Mint lejjebb már írtam, nem állapot, hogy 3db T80U átmegy a teljes csapaton két perc alatt.
Szóval nem az a fő baj, hogy ruppótlanul és ingyen akarunk játszani, hanem az, hogy már pénzzel sem jó és nem értjük, hogy miért ! Én legalábbis. És igen, lehet, hogy hibás vagyok, mert jobb szeretném, ha a tudás, a képességek meg a rutin és ne a befizetett összeg döntsön el mindent.
Szóval le a gazsi RNG-vel!
Na BUÉK még egyszer !
Utoljára szerkesztette: METALEX3, 2021.01.01. 18:13:19 -
Kissssss0 #37056 "Nem csak az a megoldás, hogy lőhetetlen helyen ülsz, csapattársakkal körülvéve lehet haladni előre is és nem kell hozzá squadban lenni valami haverral."
legnagyobb hiba amit elkövethetsz hogy random idiótákra bízod a saját tankod biztonságát, ezen a "játszunk csapatban" vágyálmon már évek óta túl vagyok, írhatsz a csapattagjaidnak chaten, nyomhatod a jelzést a térképen orvérzésig, a legtöbben le se fogják szarni, ezt még te se gondolod komolyan.
"Ma akkor tartom magam sikeresnek ha van legalább 2 killem per tank egy meccsem, mert annyi elég, ha több akkor az meg külön öröm.
"
na akkor újra, én meg próbálom a lehető legtöbbet kihozni az adott tankból vagy repülőből hogy tudjam valójában mire képesek, egy két kill-t bárki összetud szedni, lehet "try hard" meg maximalista örültnek nevezni engem de ha valamiről véleményt akarunk formálni akkor azt úgy illendő ha alaposan ismerjük az adott témát, a videót se azért linkeltem hogy az epenis méretet mutogassam a nagyközönségnek, gondolhatod nekem se tűnt valami túl érdekesnek egy résen keresztül szórakozni de jelenleg nincs olyan módszer amivel értelmes ideig életben tudna maradni egy nehéz tank játékos, és elnézve a gajjin féle pálya készítési trendet e téren nem is lesz változás.
" Az továbbra is áll, hogyha nem vennének az emberek semmit, akkor nem lenne játék."
és az is áll ha veszel valamit akkor viseljed is utána a felelősséget amit éppen támogatsz, nem kell csodálkozni azon ha elküldenek a melegebb éghajlatra az új prem járgányoddal együtt, amit te itt nem akarsz megérteni az az hogy a legtöbb ember értelmes keretek között szeretne játszani, nem pedig szopni a csigát.
"A fizetést valahogy meg kell oldaniuk, lehet az, ami most van, lehet havidíjas vagy lehet az, hogy telebasszák reklámokkal és akkor azért sírna mindenki."
semmit nem változtatna ha átváltanának másmilyen fizetési módra, az üzletpolitikájuk ugyan úgy változatlan maradna, az elbaszott js-6, pg-02, stb.. ugyan úgy jönne a játékhoz, gajjint nem az érdekli hogy milyen módon jön a pénz, hanem hogy jöjjön, az hogy közben a játékuk átalakult egy toxikus fertővé azt pont leszarják.
Utoljára szerkesztette: Kissssss0, 2021.01.01. 17:53:43 -
METALEX3 #37055 Dankesön !
És BUÉK ! -
mokuci74 #37054 Nem nagyon kommentelek, csak read only modban nyomom ezt a topikot...DE...
Prémiumom van, egyszer már kifejtettem, hogy az érdekes prémium tankok nagyrészét is megveszem, 1.27-től játszom a játékot, soha egy percig nem éreztem, hogy unfair lenne. Ha vmi bemegy 10-ből 9-szer, de ugye egyszer nem, akkor nem kezdek el kiabálni, hogy szar a játék. Volt olyan időszak is, amikor nem volt prémiumom, akkor sem ment szarabbul, csak kevésbé haladtam.
Teljes mertekben egyetertek veled, en is ugyanezt tapasztaltam, '13 december ota jatszom.
Tessék abba belegondolni, hogy miből fizetnék a fejlesztőket, konyhásokat, takarítónőket miből lenne áram, víz, meleg az irodában, miből lenne modern számítógép, miből tartanának fent szerverparkot Gajadzsinék ha nem lennénk mi, akik hajlandók évente, leárazáskor befizetni 40 liter benzin árát egész éves prémiumra vagy megvenni egy-egy bundle-t, hogy ti is játszani tudjatok?
Ebbol csak annyi megy at nekik, hogy premium kocsog szetbassza a kedvenc tier-emet....
Es a hozzaszolasodat olvasva, tenyleg CSAK kivancsisagbol, semmi trollkodas, de osszeszamoltam mennyit toltam bele het ev alatt a WT-be...1100 euro, ami kurva sok penz, de ez az en sajat dontesem volt, hogy fizetek, es ez most veletlenul sem szemrehanyas a free userek fele, felreertes ne essek, persze ettol fuggetlenul lehet majd kopkodni (magyar mentalitas rulez) de mindezt csak azert irom le, hogy hatha atmegy a "ti is jatszani tudjatok" gondoltamenet.....de felek, hogy nem fog...
Még annyit, hogy semmi bajom azokkal, akik nem költenek a játékra, vagy "elvből" vagy mert nem tehetik meg, nem érdekel, csak akkor úgy is kell hozzáálni, ingyen semmi sincs.
Ennyi.
-
#37053 Pont nem értetted, amit mondtam. Illetve a heavy tankos résznél ugyanazt mondod amit én, hogy nem számít a páncél. Az emberek viszont páncélból akarják játszani. Érdekes módon én elhasítok aggresszív kempelés nélkül is. Nem csak az a megoldás, hogy lőhetetlen helyen ülsz, csapattársakkal körülvéve lehet haladni előre is és nem kell hozzá squadban lenni valami haverral.
Nem azt mondtam, hogyha fizetek legyek OP, csak annyit mondtam, h legyen értelme megvenni vmit és nagytöbbségben 1-2-3 hét után semmi sem OP, mert a játékosok megtalálják a gyengepontokat, ellenszereket. Nekem nem kell a csatánkénti 15 kill, amikor elkezdtem a tankos részt akkor már sikeres meccsnek tartottam ha volt egy killem és nem lőttek ki. Ma akkor tartom magam sikeresnek ha van legalább 2 killem per tank egy meccsem, mert annyi elég, ha több akkor az meg külön öröm.
Annyit ehhez még, hogy nem a prémium gépeimet általában event alkalmával játszom és ugyanúgy fejlesztem a stock gépek modjait nem-event időben, szóval nem a club a lényeg.
Pont arra hoztam példát, hogy az Action X olyan mint a Cent 3, nem jobb azért mert prémium. T-29, nem jobb mint a T-34 ami benne van a fában. XM-1, új T-72, Somua, a Kal Dalet mind-mind simán legyőzhető tankok.
Ugyanez igaz a CAS-ra is, nincs már az, hogy a prémium helik meg 91-ek szétcsapnak mindenkit, mert az emberek elkezdtek figyelni rá. Nyilván előfordul, h egy-egy ügyesebb játékos kiszed így is, de egyre kevésbé dominál a CAS top br-ben. Air RB-t is ide lehetne hozni, de teljesen egyértelmű, h Gajadzsinékat nem érdekli, magas br-ben meg nehéz a stock masinákat prémek ellenében fejleszteni, ez is világos. Mixben sokkal könnyeb mondjuk.
Még annyit, hogyha kijön egy új bundle, a lóvésok megveszik, használni akarják, nyilván tele lesz velünk egy br-ablak, valszeg OP is lesz valamennyire mert ugye új, akkor mi a faszomnak játszod pont azt a br-t, ha ezt felfedezed és zavar? Az továbbra is áll, hogyha nem vennének az emberek semmit, akkor nem lenne játék.
A fizetést valahogy meg kell oldaniuk, lehet az, ami most van, lehet havidíjas vagy lehet az, hogy telebasszák reklámokkal és akkor azért sírna mindenki.
Utoljára szerkesztette: mabbak, 2021.01.01. 11:36:33 -
Kissssss0 #37052 "Marhára nem kell bekempelni Karelia szarabbik spawnját."
nem a büdös francot nem, soha nem működött ez a "én vagyok a nehéztank majd pattintok, ti meg figyeltek mint rozi a moziban" féle WoT mentalitás.
jó lenne már ha leszoknának erről az emberek és felfognák agyilag hogy 5.7 felett nem a páncélzat számít meg hogy menyire van bedöntve, csak a gyorsaság és a tűzerő ami számít, ahogy megmerészelsz agresszívan előrenyomulni a nehéz tankoddal a light/med tankok úgy kifognak csapni téged a csatából hogy a garázsig nem állsz meg, ez legfőképpen igaz az ilyen ultra kicsi pályákon ahol ezer meg egy helyen a nyakadba tudnak ugrani a gyors tankok.
"Továbbmegyek, aki kifizet teljes áron egy bundle-t, valamennyire elvárhatja, hogy ne egy kalap szar legyen, amit vett"
nagyon kényelmes ebből a szempontól dumálni miközben mindenki más meg takarodjon a faszba függetlenül attól hogy vett-e prem accot vagy nem, a lényeg az hogy meglegyen a 15 kill minden csata végén a teljesen elbaszott tank/repülő/hajóval, az hogy közben játszhatatlanná válik a játék az adott br szinten másféle tankkal vagy repülővel az meg le van szarva igaz? hát ne haragudj de az ilyen mentalitást én sose tudtam támogatni.
lehet köpködni a nem fizető játékosokat addig ameddig jól esik, de mikor már gajjin is kénytelen nerfeli a drágalátos bundle/prem tankodat/repülődet mert már olyan mértékben szétbaszta a MM rendszert hogy kénytelenek már harrier vs harrier csatákat csinálni akkor talán illendő lenne elgondolkodni azon hogy vajon tényleg megéri e támogatni ezt a fajta üzletpolitikát, igen lehet hogy gajjinak ez csak egy üzlet, de akik támogatják ezt azok is ugyan úgy felelősek ezért a kialakult helyzetért, ezért se veszek már évek óta bundle-t a játékhoz. -
#37051 Prémiumom van, egyszer már kifejtettem, hogy az érdekes prémium tankok nagyrészét is megveszem, 1.27-től játszom a játékot, soha egy percig nem éreztem, hogy unfair lenne. Ha vmi bemegy 10-ből 9-szer, de ugye egyszer nem, akkor nem kezdek el kiabálni, hogy szar a játék. Volt olyan időszak is, amikor nem volt prémiumom, akkor sem ment szarabbul, csak kevésbé haladtam.
Alul írtatok furcsa dolgokat, Sherman-ek a kezdetleges stabi miatt tudnak hamarabb lőni mint ti, fékezés közben stabival pont irányba tud állni, ti meg akkor kapkodjátok a tornyot. Vagy esetleg már hamarabb kifigyelt és tudja, hogy ott vagy és készül rád vagy tapasztaltabb játékos és oda tudja kapni a tornyát amíg gyengepontot keresgélsz. Játszátok a Jumbokat és csodálkoztok, hogy pattog az a kalapszar ammo? Játszátok a Tigriseket és csodálkoztok, hogy szemből belövi egy T-34-57? Jobb pen-je van mint a 85-ösnek, de még az is kiszed, akár messziről is, ha szemben állsz. Totál lapos a kis Tigris, szögelni kell. M36 meg 280-as ammo? Csak nem APCR? Lófaszt nem érő lövedék, Shermanek tornya össze-vissza tekeredik, APCR nem szereti az ilyesmit. T34-85-öt oldalról nem tudod kiszedni 4-5 lövésből? Hát nem az RNG-vel van a baj. Háromszor nem gyullad ki, mert csak kétszer tud, utána már nem lehet eloltani a tüzet. Ha csak az oldalát lövöd, a tornyot nem, akkor nyílván vissza tud lőni.
Nem érnek semmit 5.7 felett a heavyk? Az összes nagy Tigris, az IS-3,-4, Conqueror, AMX-50, T-29,-32,-34 (a 30 tényleg szar), M103, Caern mind zseniális tankok (és nem teljes a lista). És nem azért mert legyőzhetelenek és ugyanúgy nem bassza őket agyon a Heat-Fs vagy az APDS mint bármi mást, hanem azért, mert egy-két kivétellel a br-jükben lévő legjobb lövegeket cipelik. Lehet, hogy rosszul játszátok őket. Utálok kempelni és nem is szoktam, viszont vannak pályák, ahol vannak pozíciók, ahol érdemes várni egy kicsit a játék bizonyos szakaszaiban és akkor simán sikeres lehet egy heavy tank is. Magyar játékosoknál megfigyeltem ezt a "legvastagabb páncélt ide és akkor majd minden lepattan" stílust, sajnos ez nem így működik. Több esélyed van pattintani és viszed a nagy fegyvert, cserébe lassú vagy és ugyanúgy legyőzhető. Marhára nem kell bekempelni Karelia szarabbik spawnját.
8v8 meccsek meg azért vannak mert csak EU szerveren játszotok, ki kell pipálni mindet (max SA-t nem) és akkor lesz egy halom csata, ki nem szarja le mit írkálnak oroszul, packet loss meg ping nagyon ritkán probléma.
All-time peak-en volt novemberben a steam-ről bejelentkezettek száma, valami 55k, konzolosok, launcher-en bejelentkezők benne sincsenek. 5 éve hallgatom különböző helyekről, hogy haldoklik a játék, hát nem. Most megnéztem 60k játékos van bent a játékban, 1500 csata zajlik. Ennyi régen, csak esti órákban volt, nem az éjszaka közepén.
Az egészet nem írtam volna le, mert már egy ideje nem érdekel ez a szélmalomharc, hogy "csaló orosz játék meg az RNG csak a prémeknek kedvez" meg a többi mondvacsinált faszság. DE. Tessék abba belegondolni, hogy miből fizetnék a fejlesztőket, konyhásokat, takarítónőket miből lenne áram, víz, meleg az irodában, miből lenne modern számítógép, miből tartanának fent szerverparkot Gajadzsinék ha nem lennénk mi, akik hajlandók évente, leárazáskor befizetni 40 liter benzin árát egész éves prémiumra vagy megvenni egy-egy bundle-t, hogy ti is játszani tudjatok? Továbbmegyek, aki kifizet teljes áron egy bundle-t, valamennyire elvárhatja, hogy ne egy kalap szar legyen, amit vett, ha már sok játékostársával ellentétben adott valamit Gajadzsinnak. Ha nem venne senki, semmit akkor nem lenne játék, mert Gajadzsin átnyergelne vmi másra, amit megéri csinálni, mivel a WT nekik alapvetően pénzkereseti lehetőség, nem szórakozás. Az üzlet már csak ilyen.
Lehetne havidíjas is, megjegyzem én abban is benne lennék, valszeg nagyobb lenne a balansz is, viszont akkor nem lenne játékosbázis, mert sanszos, hogy nem a fizetősök teszik ki az állomány nagyobbik részét.
Ti azt akarjátok, hogy mivel nektek nincsen prémiumotok, tehát rosszabbul jön a lion meg az rp, másnak se legyen? Vagy mit akartok? Ha játszanátok azokban a br-ekben ahol jellemzőbbek az OP-bb (nem 100%-ban OP) gépek, akkor tudnátok, hogy millió egy dolog dönt egy csatában és nem az, hogy melyik csapatnak van több prémium masinája. Ka-50 bejött, 2 hétig mindenki azt játszotta, aztán manapság már ritkábban találkozni vele illetve a játékosok rájöttek, hogy érdemes rakétás AA-t spawnolni kezdésnek, az is visszavetette a CAS spamet. Vannak szar körök, de ugyanúgy vannak jók is. Mindegyik kezdetben OP gép bevezetése így zajlik a játékba. Darabig nincs ellenfele, aztán rájönnek az emberek. Belinkeltem több nappal ezelőtt az Action X-el elért tripla ászomat. Az Action X többé-kevésbé egy FV stílusú torony egy Cent testen, semmi extra. Sima Cent 3-al el tudtam volna érni ugyanezt, (ugyanolyan k/d-m van) szóval nem a prémiumsága miatt jó tank. Mindezt úgy, hogy már 7.0-ban van, ami vki szerint tönkretette a brit régi 6.7-et.
Még annyit, hogy semmi bajom azokkal, akik nem költenek a játékra, vagy "elvből" vagy mert nem tehetik meg, nem érdekel, csak akkor úgy is kell hozzáálni, ingyen semmi sincs.
Az egészet azzal szeretném zárni, hogy nyugodtan lehet ugatni, de ha már egyvalaki átgondolja ezt az egész játék, játékfejlesztés kérdést, már csináltam valamit, és bocs a sok szövegért. -
Kissssss0 #37050 "Szeretném kérdezni, hogyan győződ meg, a fizető játékos bázist, hogy ne költsön gazsiékra egy kopejkát sem ?"
mondjuk kezdésképp elmagyarázni miért érnek egy merő szart a nehéz tankok 5.7 felett, és miért nem érdemes pénzt kidobni a marketen egy js-7 vagy obj279 tankért például.
jelenleg a leggusztustalanabb módszereket kell bevetni hogy a semmit nem érő páncélt kompenzálni lehessen a nehéz tankodon, és értelmes eredményekkel zárd a csatát.
de mivel az emberek teljesen megvannak elégedve azzal hogy megveszik a legújabb t29, pg-02, obj120, vagy az aktuális harrier szart ami teljesen szétbassza a MM és a játékosok élményét... addig semmi nem fog változni, ennyi. -
Klusi86 #37049 B.U.É.K!
Van:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
-
METALEX3 #37048 Van valami értelmes tankos játék a láthatáron, ezen kívül, ami alternatívaként szoba jöhetne ?
Egyszer felreppent valami készülő játék híre, de nem találtam meg, hogy mi lehetett.
Tudom, az a baj, hogy rákattantam és nehezen(sehogysem)megy a váltás.
Pedig le kellene jönnöm a szerről..... :-) De gyenge vagyok. -
METALEX3 #37047 Gazsiéknak soha semmilyen javaslatot nem tettem sehová, semmilyen fórumon, ellenben elmondtam nekik, hogy milyüket hová tegyék.
(Asszem lenin és putyin valamilyéről volt szó. Meg szóba jött hirtelen az büszke ruszki nép szellemi képessége is, nagy vonalakban.
Azóta bannolva vagyok a gamechatről, asszem most már örökre :-)
Tehát jó ! :-)
Szeretném kérdezni, hogyan győződ meg, a fizető játékos bázist, hogy ne költsön gazsiékra egy kopejkát sem ?
Egyébként nem értem, hogy mit kellen venni és mennyit, hogy ezzel játszani lehessen.
Veszek egy pár prémium gépet és azzal játszom örökre ?
Tudom, a ruszkikat ne akarjam megérteni, de még is érdekelne. Ilyen vagyok.
Kérdéseim nagy része csupán költői.
-
Kissssss0 #37046 gyerekek, ez már ezer egyszer meg lett beszélve... az egyetlen módja hogy rákényszerítsük a fejlesztőket a változtatásra ha meggyőzzük a fizető játékos bázist miért nem éri meg pénzt kidobni a játékra, ennyi.
lehet kismillió reddit kommentet irkálni, meg 100+ javaslatot csinálni a hivatalos fórumra hogyan lehetne jobbá tenni a játékot, semmit nem értek el vele, ezt már számtalanszor nyilvánvalóvá tették gajjinék.
lépjünk túl ezen. -
METALEX3 #37045 Asszem hat éve töröltem le, pont a lent említett dolgok miatt.
Ha már nem enged játtszani ez sem, ezt is le fogom, valoszínüleg hamarosan.. -
#37044 Szerintem neked a Wot jobban bejönne. -
METALEX3 #37043 Ha visszagondolok, tényleg így van. Csak évről évre rosszabb. Fejleszteni sem lehet/érdemes mert kínszenvedés stb.
Csak azt nem értem, mi a cél ? Ennyire elba egy nemzet, hogy egy jó játékot a pénz miatt érdemes ennyire elrontani ?
Üzletileg mér megérte, akár úgy is, hogy egyszer csak lehúzzak a rolót, mert nem lesz játékos ?
Adott egy látványos jól felépített alap, amit könnyen tudás/tehetség alapra lehetne helyezni, amiért az ember szívesen fizetne.
De így....azért megyünk, mi vadászok a medvéhez, hogy.... :-)
A segbek@kiért ki akar fizetni ?
A kilencvenvalhány ezer játékos meg full kamu lehet, ha BR 7 felett néha 8 vs 8 meccseket dob, és az összes hígfos szergely meg iván az Eu szerveren játszik. Néha nem hallok(látok) europai nyelvet/betűt/hangot, órákig.
A wot-on mennyi játékos maradt vajon ? Játszik azzal még valaki ? -
Valka78 #37042 Srácok, ez a játék már évek óta ilyen.
Én azt tapasztalom, hogy ha csak 10-15 naponta játszok, akkor nem szivat. -
#37041 Igen, ugyanezeket a dolgokat tapasztalom én is. Azért, egy M-36 280 -as átütésű lőszerével, már csak illene átütni egy sherman 70 mm -es tornyát 500 méterről -de nem . Lepattan , odakapja a löveget, és bumm, -cafatokra szakadok. Arról nem beszélve, hogy minden engem ért találat, -ami nem azonnal halálos-viszi a lövegemet. -
METALEX3 #37040 Ja, van az amikor úgy érzem, hogy leejtették a lövedéket a földre, mert az istennek sem akar a csőbe kerülni.... :-) -
METALEX3 #37039 Írj nekik, de az emailt nehezen módosítják, hogy nehezebb legyen eladni a fiokokat.
Érdekes, nekem is citromon van és nem volt problem.
Úgy emlékszem nem tudnak magyarul, legalábbis arra nem válaszolnak ( különben a picsába kidobtak volna örökre a játékból) angol vagy ruszki kell nekik. De nem egy gyors reagálású egység a gazsi staff, ha neked kell valami, gondolom érted mire gondolok, nem lesz meg egyből. -
METALEX3 #37038 Hát az. Nem őrülök, hogy ezeket a dolgokat más is tapasztalja.
Ezt a sarkon várod és fordulásból kilőtt-dolgot én is átéltem párszor. Befordul a koma a sarkon, én állva várom és csípőből előbb kilő mint én rányomnék az egérre. Ja, kösz szargéming.
Egyszer le fogom mérni a töltési időt, mert érzésre, ha az ellent akarja segíteni, hirtelen megnő a töltési idő, csak úgy ripsz-ropsz.
Ma, Tiger E(5,3BR) 1400 méterről kiszedte egy lövéssel egy t34-57. szemből. A 4,7 BR-böl felnyomott M4-eket nem tudom sebezni a 88-as löveggel, de azok egy lövéssel 1000méterröl leszednek, míg, ha az M4A3E2-vel játszom, csak a pattog a meggymag a németeken. Ilyen aranyos ez a gazsi. Csak nem tudom, mit akarnak. Itt nincs gold lőszer mint a wot-ban, amit aranyért vagy pénzért veszel. Itt mit akarnak vetetni ? Prémium járművet euroért ? -
robi3 #37037 Sziasztok!
Kéne egy kis segítség, meg akartam csinálni a 2 lépcsős azonosítást amihez kellene hogy kapjak egy e-mailt, és itt jön a bökkenő, hogy ez a felhasználóm még citromailen van, és nem jön meg az e-mail. Gondoltam lecserélem az e-mailt vagy legalább is hozzáadom a g-maileset de ugyanebbe a hibába esek mindig, ez esetben hogyan tovább? Írjak a Gaijinnak? Tudnak magyarul, mert én nem igazán tudok angolul bár ez volna a legkisebb gond... -
Klusi86 #37036 Én már a töltési idő hosszából látom... -
#37035 Nekem elég csak megmozgatni a tornyomat. Ha 200°/s-el fordul, akkor tudom, hogy nyerünk. -
Kissssss0 #37034 meglett a hellcat és a type1924 leopard romboló ace crew :D
meg kaptam egy talizmánt a bf-109B repülőre -.-' -
#37033 Undorító patkány egy játék ez. Annyira nyilvánvaló, hogy előre le van osztva a győztes-vesztes csapat, hogy az már undorító. Ötször lövök bele oldalról a T34/85-be 40 méterről, különböző helyekre, háromszor kigyullad, de a végén megjavul és egy kapáslövéssel felrobbant, úgy, hogy 2 pixel látszik ki a 102 mm-es tornyomból. (Comet) Stb. Nekem az oldalával rohan a Sherman VC kb 100 m-re , előre néz, én beirányzom a lövegemet, kiugrok ferdén a sarok mögül de lőni már nincs időm, mert odakapja a tornyát,(kb 100 fokot fordítva rajta, mivel már elhaladt előttem) és 50-el rohanva, kapáslövéssel kiszed. Ezt kb 5 tizedmásodperc alatt. Mindig valamelyik csapat 12 -15 ezer ponttal nyer. Az egyik félnek az is kilövés, amit vakon ad le, a másiknak minden lepattan, elé-fölé megy. Már a meccs elején egy -két lövés után tudni szoktam, kié a meccs, és onnantól kezdve az első halál után már nem is megyek vissza. Nem leszek ingyen frag senkinek. Néhány napja volt olyan napom, hogy 11 vereség-3 győzelem lett a vége. Másnap javult, 12 vereség-8 győzelemre. Pozítív mérlegű napom az utolsó egy hétben nem volt. Nem értem, miért kell előre meghatározniuk, hogy melyik csapat legyen a győztes.
Utoljára szerkesztette: voivod32, 2020.12.27. 11:42:06 -
Kissssss0 #37032 engem se tud túlságosan megmozdítani ez a 3d lánc update, nekem a 2d megoldással se volt problémám.
stabilitás terén nekem szerencsére nincs problémám, egyszer se fagyott ki mostanában, bár fps téren nagy ritkán megszokott zuhanni a játék.
így grindelés kellős közepén ne nagyon számíts túl sok győzelemre, mindenki grindeli a küldetéseket 24/7 időben mint az örült, mint mindig most is a meta tankok és a rogyásig bombákkal megpakolt repülök(usa) azok amik dominálnak most, milyen jó hogy megszereztem az au-1 corsairt, elképesztően könnyű grindeli ezzel a gépel tank RB csatákban. -
METALEX3 #37031 Telibeba....a gyönyör. Fosszarfos az RNG, de a lánc az 3D lett ! Ez igen, ez a ruszki fejlesztés. Nem lehet normálisan játszani, de van 3D :-)
Ne vedd magadra, ma kiskarácsony 20-ból 18 copi. Nem tudok a láncnak örülni, valahogy.
Annak idején a riga és verho csodákon is valószínűleg a láncra fordítottak több energiát, mint kellett volna, már ha érted, hogy mire szeretnék kilukadni.....