War Thunder: Ground Forces

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ha van is ger op azt hamar orvosolják. ( abban nagyon jók )
German BIAS! <#nyes><#nyes>

Zuhanó repülőn soha nincs ateista..

És mennyire igazad van. Sokkal több a német játékos, és ami ennél szomorúbb, hogy jelenleg jobbak is a német vasak. (persze vannak kivételek)

Ez a 2 tényezõ együtt, rohadt idegesítõ ruszki oldalon...
Tegnapi Berlin alter history nekem nen jött be.Amugy se szeretem az alter pályákat.
Pz f2 vel löttem il2-t ( ami azért vicc) Mondjuk olyan piotája volt akit af- en nem valószinü hogy leszednék.Láttam pár ismertebbet próbálkozni reppel,de szerintem ök is feladják amig nincs frb map,mert aa kegyetlen arcade mapon.
Én pz f2- t viszem.Nagyon bejön.Tier 3 ig berak,de várni nem kell.Hogy SB-n kevesen vannak azért is lehet mert sokan nem tudják tank eventnél melyik jelölés mit jelent.Rákattint az elsöre aztán go. Nem is tudja tán sok ember melyik mód mit takar,tán félnek is.( kedvencem.mikor af-en srác írja hogy 15 perce vár majd belépéskor .Ez sim?) Egy napra fel kell cserélni az event sorrendet egybök nem lenne sorbanállás.Talán páran ott is ragadnának,ha látnák milyen is.
Azt figyeltétek, hogy Rank 2-ben PzIIIM ai-k, Rank3-ban meg PzIVH-k jönnek a német oldalon Kurskon?

Gilb3rto
Tegnapi Best One shot 1200 Méterrõl T34-1941-el Pzr 3 M 😄 Kurskon😊 Kicsit vigyorogtam csak, kb fél percig amikor egy másik köcsög kiszedett😄

Macbook Air M1 2020

Pedig milyen jó lenne egy "Kursk defense only" Event.. mindenki élvezné 😊)

A jelenlegi tankos event csak egy technikai dolog. Ezzel nyitják-zárják a tankos tesztelést. Amúgy az összes pálya benne van, nem olyan mint pl a repülõs event ahol ugyanazon a pályán mennek a gépek egy napig.

Ha a rendes "To battle" gombbal menne akkor is pont ugyanennyit kellene várni 😊

Nem tudom mire számítottatok, magyarországon tíz tankos játékosból kilenc és fél a német oldalon akar kezdeni, és azon belül is a TIGRISTANKal menni.
Persze hogy állnak a sorok és várakozni kell, fõleg tier3on. Pláne ennél a tré event rendszernél. Menjél oroszokkal ha ésszerû idõn belül akarsz csatába kerülni.

Ha lesz eszük gyorsan behozzák az amerikai ágat, talán az az orosszal együtt majd ellensúlyozni tudja majd a milliónyi németetjátszó tömegeket.

Addig is pedig jó lesz ha normál csata módban is engedélyezik a tankokat gyorsan, mert ez az eventes módszer mint kierült, nem megfelelõ.

Ulvar
Nem akarok felvágni, de az arcomon akkora mosoly kerekedett amikor az egyik T34 85 a dombtetõn ment végig full tempóban 1200 méterre kb., én meg eldurrantottam szegénykét...

War Thunder AF & GF Thrash metal topic, V8 Supercars, HRC

Sokszor az én szemem is kerekedik.. attól is ami jön, meg attól is ami megy 😊)

De a Tigris az mocsok egy dög. T34-57-el hátulról 3x nem bírtam átlõni, barátnõm meg ráment szembõl - oneshot. Félelmetes 😄

Ulvar
Tegnap idegbõl mentem a szovjet tankokkal, mert engem is alig alig akart betenni a német oldalon a tigrinccsel. T26al kezdem ugyebár...csak tegnap, nem is sokat nyomva lazán elértem a KV1et és T34 1941et...annyira vígan lehetett írtani fõleg T26al...de amin meglepõdtem, az a T28....jó...közel kell menni és jó helyen kell lõni az enemyt, de egy lövés akkor 😄 Fun tank, de messze nem jó.

Ami egy picit elszomorított tegnap, hogy Kurskon végre betett egyszer Tigrissel, és 1600 méterrõl szedtem ki az ellenséges tankokat, ami jó...de 1200 méterrõl hogy ütött át engem egy T34 85 az rejtély marad nálam...makkos egy lövés lehetett, mert a Gunnernek kakukk volt és kb. vége is lett a csatámnak...

Nincs az az Isten, hogy árkádban menjek. Inkább megnézek egy sorozatot míg betesz. De ezek szerint jó vonalon haladok, hogyha az IS4-esre megyek. Valóban nem kellett 1 perc se míg csatába tett, és az összeszámolós módszer mindig mûködött orosz oldalon.

jaja, a statisztikákat érdemes fent figyelni, én sem tudtam RB-be vagy SB-be menni mert nagyon sokat kellett várni, bezzeg AB-be ergybõl bedobott, azzal sokkal többen játszanak :/
Vagy a 100e-bõl 90 németekkel játszik. Orosz vonalon szinte semmit nem kellett várni tegnap.
Fellner
Most kezdték, gondolom még nincs olyan nagy tankjuk.

Toby0501
Azt kell mondjam, hogy ez a 100 ezres nagyságrendû meghívás nem váltotta be a hozzá fûzött reményeket, ma a Panther Ausf. A-val több, mint fél órát vártam és nem kerültem csatába, szóval annak a 100 ezernek csak a töredéke játszik szerintem.<#szomoru1>

A PzIV F1 a HE(AT?) lõszerrel egy állat 😄
Úgy pukkantak el a T50, T28, egyéb tankok.. öröm volt nézni a füstjüket 😊)
Ahol a sima lõszer nem vált be, ott ezzel lazán lehetett alázni.

Ma leming vonatot is láttam.Egyedül voltam az egyik oldalon 2 ai val.Az érkezö 5 tank meg átment rajtam mint fokhagymás tej a kutyán..írhattam én akármit chatben
GF-ben, akárcsak WOT-ban sokaknak megvan az a szokása, hogy kilépnek a csatából, ha vesztett helyzetben vannak... gusztustalan.
ebben tévedsz 😊
a legénységpontokat a legénység slotra kapod
mindegy, hogy repülõvel vagy tankkal szerezted õket az, hogy te a sloton belül a repülõs legénységre vagy a tankosra költöd az már a te választásod 😊
Nade ha úgyis csak az army-ra tudom elkölteni azokat a pontokat, amiket most a tankokkal szerzek, akkor az miért baj? Ha nem költöm el, akkor azt is wipe-olják szerintem.
Az a céljuk, hogy OBT induláskor mindenki tiszta lappal kezdjen, beleértve az el nem költött felhalmozott skill pontokat is.
Tankos skillpontokat és repcsis skillpontokat amúgyis külön kezeli.
Nincs, de ugye nem is kell, mert ugye tankos crew képességekre nem szabad pontot tenni, mert minden amit kiosztasz oda elveszik majd a wipenál a Closed beta végén. Sokszor elmondtuk már ezt.

Mint ahogy Sulouos is írta az AP, APC, APBC, APCBC lövedékekben általában van robbanó töltet is. Az ûrméret alattiakban (APCR, APDS, APFSDS) nincs, mert kisebb térfogatúak és minél nehezebbnek (ezért minél nagyobb sûrûségûek a penetrátoraik) kell lenniük, hogy nagyobb távolságokon is legyen átütõ erejük. Ilyen kis térfogatba már nem fér bele a robbanótöltet.

De az angol Matildád azért érdekes mert kivétel. Az angolok a teljes kaliberû páncéltörõ lövedékeikben se használtak töltetet, úgy tudom egyikben se. De például az amerikai 120 mm M358 lövedékben (típusát tekintve APBC-T lövedék és az M103 nehéz harckocsiban lévõ 120 mm M58 löveg és ennek a variánsai használták) sincs töltet.
Az olyan típusoknál amelyeknek a nevében szerepel valahol a HE azokban nyilván van. Ez a jelölés többnyire a nagyobb mennyiségû robbanó töltetetre vonatkozik.
Csak és kizárólag SB.
Engem már az RB-n is zavarnak a target markerek. Megszoktam már, hogy nem látják, hogy ha egy fa mögött megyek keresztbe.
Vitality, keen vision és társai nem érdekesek természetesen.
Van valahol egy viszonylag részletes doksi arról, hogy a crew tulajdonságai közül melyik mit jelent pontosan, és mire van hatással?
Van pl. a commander-nél olyan, hogy leadership, amirõl azt írja a buborék, hogy a crew tulajdonságaira van hatással, de semmi többet.
Az AP, APBC, APCBC lõszerekben általában van robbanótöltet, az APCR és APFSDS lõszerekben nincs.

"Its up to you what matters more. Your part in the play... ...or the play itself."

Tudtommal a sima AP lõszer egyáltalán nem robban, csak átviszi a páncélt. Sok ilyen lõszer volt akkoriban, angol Matildákhoz csak ilyen volt, HEjük se volt.

Az APHE az ami robban is belül.

Németeknél messzire Pzgr40 (átütés miatt, de kisebb az okozott kár), közelre a 39-es az APHE, az nagyot szakít belül, és közelrõl az is átmegy.

vihetsz mindböl.csak állitsd be melyikböl mennyi
Ulvar
Na nekem ez a nagy bajom még, az adott lövedék átütését látom hogy hány száz méterre mennyit üt át, de maga a lövedék ha átfúródik bent mekkorát robban? Ezekben ha jól tudom a szovjet tankok a jobbak. Pontatlanabbak, de ha átütnek valamit az jó eséllyel robban is, mert van sebzése a lövedéknek, míg németeknél sok esetben átütöm, de komoly sérülést nem tudok tenni benne, hisz olyan elemi erõvel megy át mindenen, hogy egyiken be másikon ki. Fõleg ez Alsóbb tier PZ3 és PZIVnél vettem észre. PZ3M is még ilyen amíg nincs meg a legjobb lõszer bele....viszont akkor az félelmetes tud lenni. De sok esetben nem tudok eldönteni hogy mit vigyek magammal. Vinnék több félét, olyat ami messzirõl is átüt, de olyat is ami közelrõl üt át, de jobban sebez.

Norelle0220
<#ravasz1><#violent>

Két ember között a legrövidebb út egy mosoly. :)

Hány olyan volt, hogy belõttem szembõl APHE-vel, a tank nem robbant fel, de belül mindenkinek lett egy kis bõrpírja (Enemy crew knocked out).. Pegi12 😄

De ahogy írtad, azt is megérzi a legénység, elvégre a nyomás kellemetlenül nagy lesz odabenn.... <#vigyor5>
Azért vannak sima AP lõszerrel "üres" átütések is. Igaz bent van egy kisebb huzat, meg némi hámsérülés a legénység között ha a küzdõtérben suhan át, de kb csak a szellõzés lesz jobb.

Azt se felejtsd el, hogy míg a WoT-ban egy sebzõ találat, a HP-t csökkenti és nem feltétlen okoz modul / crew sebzést, addig a valóságban, ha egy lövedék átüti a páncélt, akkor odabent valamit tuti visz magával, hogy az most épp a crew vagy a motor, az már más kérdés...
Ne felejtsed el, hogy a tank legénységének összes tagjának nullán van a vitalityje most. Persze hogy halnak mind a legyek.

"Kursk, 1400m" <#taps><#hehe>

60-80mm -es átütéssel nekem se menne a Tigrincs... <#zavart1>
Nincs-e? T34-57-el úgy pattantam egymás után 8x a Tigrosrõl csak úgy fütyült.. (Kursk, 1400m) <#nyes>

A szurkálás mindig belefér :-). Én értettem félre a skilleket ( lehet késò volt már )Az egyérltelmü,hogy skill kevésbé számit (már csak hogy levegöben se kell tartani) Viszont nem mindegy milyen távolról viszel be pontos lövést,lehetöleg elsöre.Ha végleges dm- ek lesznek még inkább kijön a tudás...mondjuk az vagy másfél év
A zárójeles részt nem sértésnek szántam, sokkal inkább "finom" szurkálásnak, mint amint én kaptam.<#idiota> <#banplz>
Én arról beszéltem, hogy szerintem SOKKAL kevésbé számít a tudása (skillje) a játékosnak, mint repcsikkel, vagy akár a WOT-ban. Sokkal inkább az dönti el 2 tank csatáját, hogy milyen tankok találkoznak.

Innentõl pedig nem egy tudás alapú játékról beszélünk, hanem egy grindfestrõl. (szándékosan sarkítok, hogy te is megértsed <#mf1> )
Nem tudom milyen skilljeid vannak ,én normál szerveren megyek és nullás mind.Ha majd leszopen és fel lesznek húzva akkor látszik majd hogy mit érnek."Van amikor rámlõnek, és semmi baja nem lesz, majd 2. lövésre 1 shotol ugyanaz a tank".Lehet hogy a második lövésre máshova célzott.Vagy lõszert cserélt.Itt messze nincs az hogy 6-7 lepattanót lõsz egymás után.Ahogy repülõsben is ki lehet szedni a pilótát miért ne lehetne itt is kiszedni a személyzetet?Szerintem menj pár kört WOTtal (de SB-n) és írd meg mégegyszer ezt a cikket <#banplz>
Én is csak SB-t toltam, (nem sokat, de eleget) és sajnos azt kell mondanom, hogy túl nagynak érzem a randomot. Van amikor rámlõnek, és semmi baja nem lesz, majd 2. lövésre 1 shotol ugyanaz a tank. És ez fordítva is igaz.
A kedvencem, az, amikor kilövik a legénységet, akkora kamu random, makk az egész, vicc.
Nem azt akarom mondani, hogy teljesen véletlen minden, számít a skill is, de sokkal kevésbé, mint repülõsbe, SÕT, sokkal kevésbé, mint WOTba.

OP tank pedig mindenhol van, csak jelenleg a németeknél 10x annyi, mint a ruszkiknál. <#merges3>
Hú elõbb nagyon beadta a kört!
Való igaz másik szerveren jó volt az MM. De a repülõs dolog nem hiszem, hogy bejátszik, pl. nekem reserve gép van a tankok mellett, és így is odatesz ahova nem illenne.
Ulvar
Csak és kizárólag SB. Az RB vicc, az AB meg nem létezik a szememben.

Amúgy most hogy javult az MM kezd megváltozni a szovjet tankok OPság dolog nálam 😄. Kis tierben még mindig hihetetlen a T50, de pl a németeknél a PZIII M egy hasonlóan OP kis szerkezet. Komolyan mondom az az 5cm úgy pirít mint semmi más...brutális töltési sebesség, viszonylag jó páncélzat fõleg ha jól el van forgatva, nem teljesen jó sebesség de elég.

Ezek után ma beszereztem a Tigrincset, jól beforgatva nincs ellenfele, kivéve ha megtaláljátok az ammorackjét, amit kurva könnyû megtalálni...és ha szembe áll veled nem kell beszarni, simán kilõhetõ úgy is. A Panthert meg úgy kell lõni szembõl mint a KV1et vagy a szovjet tankok nagy többségét, test és torony között. Mindemellett a pályákat is érdemes betanulni, fõleg azért mert egyelõre nem jönnek újak és a nagy vasak hátrányban vannak ilyen kis távolságban.

10%-ot kapsz, és 10% mindennek az ára is, hogy a repülõs részbe ne kavarjon bele.