37364
11375847381401621903.jpgHivatalos oldal | Magyar rajongói oldal | Fontos infók kezdőknek!| Tutoriálok | GYIK | War Thunder: Air Forces topik
A másokkal való személyeskedés, a provokálás, kötekedés, illetve az alpári nyelvezet, káromkodás a fórumon nem megengedett, ezért külön figyelmeztetés nélkül büntetőpontokkal, bannal jutalmazzuk!
  • Kissssss0 #36199
    SIDAM 25 Mistral: Blowing Away the Competition

akinek megvan a sidam az most állhat neki grindeli ugyanazt kb...

Admiral Hipper: Commanding the High Seas

ufff...
  • Kissssss0 #36198
    meglett a chi-nu 2 warbondshop-ból... itt az idő jegelni a wartündért egy időre.
  • PLaci #36197
    Az event összegzése az én szemszögemből:

GF: 12/12, nem volt nehéz.
    A BT-7 (F32) -t nem próbáltam, csak teszt vezetésben, de biztos vagyok benne, hogy alázni lehet vele, ha sokat bujkál az ember.
    Az AUBL/74 HVG brutál állat! Szintén bujkálni kell, az arty is simán kiszedi (illetve a repülőkkel is sűrűn támadják), de nekem még szó szerint zéró legénységi skillel is jó móka vele menni! :)

AF: 11/12, csak az utolsó nem lett meg, de mivel a P-59A -hoz 10, a hozzá való álcafestéshez meg 11 kellett, én összességében elégedett voltam vele.
    A Bf 110 C-6 nem rossz, de az ősidők óta játékban lévő C-7 -esnél nem jobb. Sőt, a gépágyúhoz sokkal kevesebb a lőszer.
    A P-59A -t még nem volt alkalmam kipróbálni.

NF: 0/12, (számomra) lehetetlen küldetés...
    Egyszer összejött a 25k sebzés, illetve az utolsónál bemákoltam egy MVP -t. Az egyetlen torpedó találatomat nem számolta el, bázis foglalásra minimális volt az esélyem....
    Meg lehetett volna HA:
    1.) Ha nem lennének a naval legénységi skilljeim a béka segge alatt.
    2.) Ha van egyáltalán USA és/vagy japán hajóm, mivel sok repülőjükhöz van értelmes torpedó. Az event vége után megvettem warbond -ból az Elco 80ft PT-556 -ot. Nem vagyok elájulva tőle. :-/
    3/a.) Ha nem csak az HMS Tiger lett volna meg nekem, mint UK hajó, és/vagy a moduljai ki lettek volna valamennyire fejlesztve. (Nem prém.)
    3/b.) Ha kifejlesztettem volna korábban az UK torpedó vetőket. Amúgy nagyon szarok az UK torpedók... A japánokat 556 km/h -nál, az amcsikat 518 km/h -nál, míg az angol vackok legtöbbjét maximum 281 km/h -nál szabad indítani.... Egyedül a Firebrand TF Mk IV -nek 443 km/h -nál, de a gép sincs kifejlesztve, nem hogy a torpedó hozzá....
    Utoljára szerkesztette: PLaci, 2019.08.26. 19:47:43
  • Kissssss0 #36196
    Reggiane Re.2005: The Winged Archer
  • ximix #36195
    coub link
  • Zoli105
    5.7 kevés neki menjen csak 6.3-ba vagy fölé :) Csak nem értem minek kellett behozni egy ilyen gépet ilyen statokkal amit úgyis nerfelnek !
  • Kissssss0 #36193
    épp az előbb kaptam el egy p-59 gyereket a bf-109 gépemmel, jól bírta a 20mm gépágyú záport a nyavalyás de lassú mint a fene és nagy célpont is... ugyanakkor csak flaps használatával tudtam tartani a fordulást vele, máskülönben lefordult volna.

890km/h közelében jött fel a IAS figyelmeztetés mikor nyomtam egy enyhe zuhanást a p-59-el teszt módban, szal lehet vele forduló harcolni... VAGY ha van türelme az illetőnek spaceclimb-hez akkor akár BnZ is lehetséges, szerintem látni fog ez még 5.7 szintet a jövőben.

t-34/57.43 tankommal tegnap mentem egy 12 kill csatát, ezzel az új átütési értékekkel valami mocskosul durván lehet darálni a pz4 meg sherman tankokat, fél óra alatt meg is lett a tank task 11 :DD
  • Zoli105
    Ezért árkádozok br 10-es járművekkel XD faszom se akar kezdés után 30 másodperccel rakétákat a nyakamba !
    Amúgy ez a P59A mi a tököm ? 5.3as br mindenhol és úgy fordul mint a spiti ,agyamat tépem tőle ! A Gaydzsin szándékosan csinál ilyen gépeket !? Jah meg az eventre felturbózott T34/57 és M4 Shermanok kicsit durvák ! Nevetséges ! Ez már mindennek az alja amit művelnek ! -.-
  • Kissssss0 #36191
    már a js-7 tankkal is néha fájdalmas játszani 8.3 szinten akármilyen hihetetlenek is hangzik, szinte minden második csata azzal kezdődik hogy 3 ellenséges heli spawnol... nekem meg futnom kell a legközelebbi fedezék mögé.

kipróbáltam az aubl hvg-t mai nap, t-54 tankokat szépen kilehet lőni mindenféle akadály nélkül akár még szemből is, a ruszki nehéz tankokat meg kész öröm körbetáncolni... nagyrészt szart se tudnak tenni ha flankelem őket.
  • Zoli105
    Egyszerű a válasz nem lépsz be abba a csatába és kész :D Már így is szar a 10es br ezzel még inkább az lesz :(
  • Kissssss0 #36189
    Eurocopter Tiger: Pouncing on the Prey

more flying cancer...
  • Kissssss0 #36188
    Night Vision Devices and Thermal Sights

bele se merek gondolni mi lesz itt mikor 5 darab hőkamerás heli fog atgm rakétákat eregetni az éjszakában....
  • PLaci #36187
    Hogy megvehessem az expert szintet a legénységnek, fel kell húzni lvl45 -re..... (Mivel Tier V.)
  • Kissssss0 #36186
    the age of objects are here....

Object 685: Return of the River Mosquito

14 darab 127mm ágyú oldalsortűznél....

USS Atlanta: The Explosive Air Traffic Controller
  • PLaci #36185
    Kipróbáltam élesben. Mivel sem AF -ben sem GF -ben nem toltam még az olaszokat, zéró legénységi skillel. Az első csatában 6 ellenséget lőttem ki vele.
  • LazyPaul
    Megszereztem... kipróbáltam... hagyjuk... Tömören ennyi a véleményem róla. Akik szeretik a könnyű harckocsikat azoknak talán valamennyire bejön. A mozgékonyság, töltésidő, toronysebesség jónak mondható. Átütés, páncél nulla. BR 8-ban használhatatlan, nekem.

Shadow_Warrior79
  • Kissssss0 #36183
    meglettek tegnap a nyeremények, aubl egy igazi hellcat 8.0 szinten, a p-59 meg egy ruszki sugárhajtóműves chaika kb, egyedül a japán rombolóval nem vagyok teljesen megelégedve... még a tüzelő oké lenne, 5 darab 127mm ágyú ami jó, de a másodlagos védelem csak két darab 40mm gépágyú ami eléggé szegényes.
  • Szemike84
    A T-54 8.7 annak ellenére, hogy nincs APFSDS lőszere (holott mindenki másnak van), a páncél pedig az APFSDS és a HEAT ellen pont semmit sem ér. Emellett nincs lövegstabilizátora, lassú a toronyforgatása, nincs lövegsüllyedése és a mobilitása is gyalázat :) Szerintem ez is egy olasz trollbogár lesz! :)
  • PLaci #36181
    Ezzel a 8mm "páncélzattal", és ezzel a lőszerrel BR 8.0??!?

• Kissssss0 #36180
    Map rotation filter

csak azoknak akiknek van prémium ideje... akiknek nincs azoknak marad a dislike lutri....
  • Kissssss0 #36179
    "ez csak azért érdekes számomra mert rohadtul nem lövöldözök repülőkre"

ha valaki kiugrik a gépiből akkor a legközelebbi ellenfél kapja meg a "kill-t", nemrég vezették ezt be.
  • LazyPaul
    Hulladék az egész. Kilőttem egy tankot, ki is írja hogy célpont megsemmisítve, erre a kilőtt tank egy lövéssel kicsinál, wtf?????
    A mai nap meg azt irkálja csaták közben hogy repülőgép megsemmisítve, ez csak azért érdekes számomra mert rohadtul nem lövöldözök repülőkre.

Meg hát a számolás régebben sem ment a gazsinak, és még most sem megy. Rengetegszer kimarad 1 assist, vagy kill, vagy foglalás a csaták végén. Arról nem is beszélve hogy 1 héten kétszer- háromszor is ugyanazon a napon lépek be.
    Már néha tényleg hányingerem van ettől a sz@rtól.

Shadow_Warrior79
    Utoljára szerkesztette: LazyPaul, 2019.08.20. 18:14:05
  • PLaci #36177
    (AF AB) P-51 -el repülve ellőtte egy bombázó a vízszintes vezérsíkomat. Nagy nehezen sikerül egy másikat utolérnem és ráfordulnom, de 1,3km -re voltam mögötte, mert iszonyat nehezen sikerült a ráfordulás a sérülés miatt.
    Közeledtem, elértük a pálya szélét. Mondom inkább megyek mögötte, és szintén mögötte respawnolok, mert így lehetetlen lenne értelmes forgást véghezvinnem (időben).
    Erre: Nem respawnol megforgatva, hanem kiírja a képernyőre, hogy az első bombázó kinyírt, a gépem meg mintha kilőtték volna a pilótámat, irányítás nélkül lezuhant.
    A log szerint "simán" lezuhantam....
  • PLaci #36176
    Sikerült kitorpedóznom egy hajót, Beaufighter Mk VIc -ről indítva...... ÉS NEM ADTA MEG..............
  • mabbak
    Ez a tier/max br korlát jó ötlet. Elegen játszák még mindig ezt a játékot, hogy ne legyen hosszú a sor mm-ben ülve egy normális napon. Legalábbis nekem az a tapasztalatom, hogy 10 másodpercnél nem nagyon kell tovább várni, hogy bejusson az ember.
  • Kissssss0 #36174
    azok az idők már nem jönnek vissza mikor még a legnagyobb problémát a js-4m belövése jelentette és az istencsászár tanknak a leo1 számított :/

az egeret már csak egy dolog tudná megmenteni, bevezetni a már WoT-ban is látott tier limitet, bizonyos tankok ugyebár nem mehettek a saját tierjüknél magasabbra mert vagy nem tudtak átütni semmit vagy teljesen használhatatlanok voltak, egér esetében például a max br csata 8.0 lehetne ha normál 7.7 lineup-ot használ az ember... ennél fentebb nem engedné a MM, hacsak nem szándékosan viszi fel valaki.

bár még így is jó pár atgm meg apfsds szörnnyel nézne szembe mint pl: bmp-1, obj-120, warrior, t95e1, stb... bár ebből kettő teljesen jól érezné magát 8.3 szinten is ha gayjin végre felfelé tolná a bmp-1, obj-120 párost.
  • mabbak
    Jaa, én még bőven a hetes előtt mondom, még abban az időben amikor hatos sem volt. :D Is-3, T-54-ek estek be néha, de nagyobb többségben Centek, Caernek, T-44-100, M46 ésatöbbi régi-régi 6.7-es.

Amikor a Maust modjait maxoltam akkor jött be az IS-7 event, meg is ölte a szórakozásomat, szóval félre is tettem egy későbbi időpontra.
  • Kissssss0 #36172
    hát nem tudom... nekem nem volt túl sok kedvem a 105milis cicával js-7 hordák ellen menni akkoriban :) pont hogy a fordítottja volt, mindenki a ruszkikkal ment mert kb az összes 7.0 és 7.3 tank fel lett szippantva a 8.0 csatákba.

pont úgy ahogy most a 7.7 tankok rendre 8.7 csatákban landolnak mert mindenki vett magának egy leo1/120 meg t-55 prém tankot.
  • mabbak
    Tigrist én akkor használtam sokat amikor még 7.0 volt és a régi rendszer szerint számította Gajadzsin a pen-t, de nem volt vele baj, nagyon sok 6.7-es downtiert kapott. A napokban mentem vele 1-2 kört de sok változást nem észleltem, csak ugye sokkal több a heat-fs meg a versenyautó.
  • Kissssss0 #36170
    szerintem a tigris2/105 csak most lett használható mióta lerakták 6.7-re, és a coelian is elég jó volt még a penapocalypse előtt... a brit tankokat mindig élvezet volt az oldalpáncélzatukon keresztül megszívatni.

az egérért meg nem kár, már több mint egy és fél éve megvan de még mindig nem mentem vele egy kört se, főleg azután kukáztam a gondolatát is miután meglett a js-7 és ott lőttem át az egeret ahol éppen jól esett.

közben új infó is napvilágot látott.
    1.89.1.170 - Changes in JSON Files (Undocumented), including AUBL/74 HVG (H.E.A.T.)
    Data Mine

H.E.A.T. vehicle changes:

gun reload time of AUBL/74 HVG reduced from 6.7 to 6.0; (egyre jobban néz ki ez a sport autó :)

Ground vehicle changes:

B1 Centauro variants' cockpit.sightFov reduced from 11.0 to 6.0;

unclear changes to the gun stabiliser of the Leopard A1A1 (L/44) (állítólag a toronyforgatási sebessége nerfelve lesz)

+ mindenki rá van cuppanva a maus meg a többinek a kifejlesztésére :DDD

Utoljára szerkesztette: Kissssss0, 2019.08.13. 22:16:03
  • PLaci #36169
    Flakpanzer IV/ 3.7cm Flakzwilling/ Ostwind II
  • mabbak
    4 közül a kettes párduc meg a 105-ös tigris ami valamennyire kompetitív, Coeliannak van helyettese a Mausnak inkább eszmei értéke van, mint valós haszna. Abban meg igazuk van, hogy nem lehet balanszolni, 7.0-ra sok, 7.7-re kevés.

Ha meg valakinek kellenek, még mindig van két hét, hogy eljusson addig, hogy mindegyik research-ében legyen párszáz rp-je, aztán majd befejezi valamikor a fejlesztést.
  • Savaran
    Létezett terv az ostwind 2 ről? vagy szárnyalt a fantázia ivánéknál?
  • Kissssss0 #36166
    tisztában vagyok vele... csak hát ez a "hidden vehicle" státusz eléggé kétélű, az egyik oldalon azt hangoztatják hogy továbbra is a játékban maradnak... a másik oldalon meg csak várakoznak az emberek hogy háta valamikor elérhetővé válnak a jövőben ezek a repülök,tankok,stb.

tier 1 japán/brit repülök is 6+ éve már hogy rejtve vannak de egyszer se jöttek vissza egy kisebb event formájában, olasz repülök a németeknél szintén elfelejtődtek.
    Utoljára szerkesztette: Kissssss0, 2019.08.13. 16:01:52
  • tutyimutyi2
    Ez azért nem teljesen igaz, hidden vehicle-nek fognak számítani és ha megvan vagy akár csak elkezdted valameiket fejleszteni akkor megtarthatod.
  • Kissssss0 #36164
    Changes and optimization in the German tech-tree
    viszlát egérke, tigris2/105, párduc 2 és coelian... Press F to pay respects.
  • Nohab
    Szerintem a hajós a legkönnyebb. Kb. 1,5-2 óra alatt megvan egy csillag.

Sebzést a gyorstüzelő közepes kaliberből, torpedót a F6F Hellcattel lehet gyorsan összehozni. A legyél a legjobb a csapatban című pedig szintén a jenki hajókat használom. Repülőt is érdemes bevinni, mert egy másik repülő leszedésével relatív sok pontot össze lehet kaparni.

Sebzés gyűjtésénél pedig be kell állni egy szikla mögé, ahonnan látod az egyesével érkező hajókat. Szombaton kettő 10 000+ sebzéses csatát is mentem. A másodiknál konkrétan kifogyott a 37-es ágyú :D
  • PLaci #36162
    Működhetne a dolog, ha:
    1.) A legénységeim naval skilljei nem a béka segge alatt lennének.
    2.) Nem csak két nemzettel lenne 1-1 hajóm. Azok is az előző eventből...

Az MPK Pr.122bis nem rossz hajó, de nem elegendő egy csatába. Torpedós szovjet repülő mellé meg nincs, mert az Il-4 BR -je túl magas, hogy bevigyem.

Az HMS Tiger szintén nem rossz hajó, de:
    1.) BR 5.7
    2.) Nem prém, így nincsenek a fejlesztések hozzá adva, a magas tier miatt lassú a fejlesztés: 6384/13000 -nál tartok a javító készlettel, a tűzoltó rendszer fényévekre van. :'(
    3.) Mellé az alap MTB 1 1 series semmit nem ér. Lassú. Az ellenfelek fémtestű kishajóit meg sem tudja sebezni. A nagy hajók oneshotolják.
    4.) Az ellenfelek AA fegyverei előbb leszedik a Wellington -t és/vagy a Beaufighter -t, mielőtt oldhatnék. Az Avanger Mk II -nek túl alacsony a BR -je, a Hellcat Mk II -nek nincs torpedója. A Firebrand TF Mk IV még nincs nekem kifejlesztve, így ki se tudom próbálni.
  • Kissssss0 #36161
    üdv a világomban... naval grind egyszerűnek tűnik első ránézésre de valójában igen csak szenvedős, összeszedni 25k sebzést még nem nehéz de foglalni 10 zónát néha lehetetlenség, megtorpedózni 3 ellenfelet szintén egyszerűen hangzik de mindenki gyors csónakokkal rohangál hogy tudjon foglalni, összeszedni 10 győzelmet szintén kínszenvedés mert legtöbbször a csapat elolvad az első 2 percben, de még ha szar is a csapat még mindig megéri visszamenni további pofonokért mert így legalább van esélyed elérni az első helyet... nem kell győzni hozzá, és így válik a legkönnyebbé a legnehezebbek kinéző küldetés, "be in the first place" :DD
  • PLaci #36160
    Megpróbáltam a AB NF -et.... Kínszenvedés, számomra ez lehetetlen, még a tier 1 is....