3370
    Egyrészt sok a ha és egyéb felételezést tartalmazó elméleted. Ami nem baj, csak nem szilárd alapokra épül.
    Másrészt én még életemben nem láttam olyan nyereményjátékot, ahol nem az volt a cél hogy legyen egy fellendülés az eladásokban és ezért csak egy pár ember nyerjen valamit. Az egész nem arról szól hogy bárki is élvezze ezt a szart, hanem hogy folyjon befelé a lóvé. Nem véletlenül készült az a sok videó és gif sale előtt. És igen az fog nagyobb eséllyel nyerni aki halálra költekezi magát. De minden sorsolásos nyereményjáték így működik a világon. Ha előtte volt olyan Steamen ami nem így működött, akkor az fura. De mondom én az egész életemben nem láttam még olyat, hogy mindenki elégedetten és jókedvűen jött el egy ilyen játékból.
  • ratgab
    Ne értsd félre nem sajnálom én tőled a + kártyákat, sőt ha nyernél játékot még örülnék is neki, hogy magyar kap valamit végre.

Összességében a játékkal van bajom a lentebb leírtak miatt. Meg lehetett volna ezt jobban is tervezni. Nekem ilyen dobjunk össze valamit érzésem van az egésszel kapcsolatban.

Lettek volna ötleteim, hogy távozzon minden játékos egy kellemes nyári játék élményével. Na de most ezt dobta Gaben számunkra.
  • ratgab
    Nyilván nem a szépen nézéstől pörög az a pontszámláló. Nem kell ehhez atomfizikusnak lenni. Pirosaknál van lóvé, amiből kraftoltak mint állat (ergó a legjobb módubb csapattagjai közt lett kiosztva a nyeremény).

Honnan tudod, hogy ki nyer? Látod, hogy az elején elhúz a piros. Veszel egy zsetont mert megteheted, szólsz haveroknak is, hogy tegyék ugyanezt és átállsz a pirosba és tolod bele a lóvét ezerrel, mert van. Ehhez se kell diploma.

Honnan tudod, hogy átállt? Annyira pörgött a piros, hogy aki nyerni akart az tuti átállt. Lehet voltak olyanok, akik naponta váltogatták a csapatokat.

Csapatfelosztás random módon zajlott. 20% eséllyel besorsolt mindenkit 1-1 csapatba. Tehát mázli. Nem gondolnám, hogy Valve olyanra is ügyelt, hogy egyenlő létszám legyen a csapatokban. De ha még így is volt eröviszonyokat nem tudhatta előre felmérni. Ha nagyon akarják azért játékmennyiség alapján lehetett volna valami igazságosabb felosztást elvégezni (több játék, több kártya, valószínű több lóvé, nagyobb kraftolási hajlandóság), persze ehhez mellőzni kellett volna az átállást támogató zseton megalkotását, ami végképp egészségtelen irányba vitte el a versenyt szerintem.

Nem panaszkodás, csak egy észrevétel, hogy elfogyott a Valve kreativítása. Volt ennél már sokkal jobb játék is és sokkal fairebb is.

Nem nekünk kell pénzt és energiát belefektetni egy játékba, hogy várjunk is valamit. Pénzt már belefektettük sokan magába a steam fiókunkba.

Valve ha már játékot csinál, akkor tegye azt úgy, hogy minden résztvevő számára az élvezetes is legyen. És ne csak azt díjazzuk, aki a legtöbb lóvét tudja a rendszerbe pumpálni. Szerintem. Írtam rá példákat, hogy lehetne kicsit díjazni azokat is akik utolsó helyen végeztek minimális erőfeszítéssel.

Ui.: Marhára nem szorulok rá az ingyen játékra, de azt igénylem, hogy ha részt veszek egy ilyen eseményen, akkor szórakoztatva érezzem magam és esetleg valami aprósággal díjazzanak is. És ne azt érezzem végig, hogy megint annak adnak jutalmat aki pumpálja a játékba a pénzt. Ez a Valve-nak se jó, meg a játékosnak se jó. Mert ha azt látod, hogy értelmetlen a dolog, akkor nem kraftolsz. De ha van kicsi motivációd (kuponnyerés esélye valami kis aranyos smiley) akkor szívesen részt veszel benne.

Szummázva én csak annyit mondok, hogy vérszegény lett a játék és ötlettelen. De mondom szenezés óta nem volt igazán kreatív ötlet Valve-től ezen a téren.
    Bocsi csak 3 kártyával vagyok előrébb mert pirosba vagyok. Sőt inkább csak 2, mert az első alkalommal nem tudtam kitűzőt csinálni, mert nem voltam gépközelbe verseny miatt.
    A mázlisra nem reagálok, mert előbb leírtam. És egyébként se most kell SS-t gyűjteni hanem a végén. Egyébként konkrétan 4 kártyával vagyok beljebb a piros csapat miatt. Mert ha más csapatban lennék, annyival kevesebbet kaptam volna. Ergó nem osztott és nem szorzott semmit hogy én most melyik csapatban vagyok.

Am kalandjáték ja.
    Hát ha belegondolsz nagyon nem mázli kérdése hogy ki hova került. Lehetett volna más csapat is a nyerő. Én pld 5 napig csak vártam, hogy mikor fog nyerni a piros. Utána mondjuk bevadultak. De honnan tudja itt bárki hogy melyik csapatba mennyien vannak és hogy kinek van nagyobb nyerési esélye? tudtommal nincsenek számok sehol. Honnan tudja itt bárki hogy átállt e egyáltalán valaki a pirosba? És honnan veszi azt bárki hogy pld a csapat felosztásoknak volt egy szabálya. Mert volt arról is szó, hogy azok kerültek pirosba, akik a legtöbbet költötték az elmúlt hónapban. De ezt is honnan szívta valaki, azt nem tudom. Talán a kisujjából. Egy szó mint száz, semmit nem tudunk mégis találgatunk, meg "panaszkodunk" hogy miért szar az egész, közben meg lövésünk sincs. Kb semmi pénzt és energiát nem fektettünk ebbe az SS-be, a nyugatiakhoz képest, mit várunk?
    Egyébként néztem múltkor hogy az ingyen kiosztott Steam walettokon nyert 2 magyar gyerek is.
  • ratgab
    Ismétlem. Aki a nyertesbe van az keresett rajta, amúgy meg csak buktál, ha kraftoltál. Legalábbis 20 centes árfolyam alatt már biztosan.

Amúgy ez a Blackwell sorozat kalandjáték?
  • ratgab
    Jah és kuponok hozzáadódnának az éppen aktuális árhoz! Na azért már érdemes lenne játszani.
    Ja meg egy witcher 1-2EE-t Szal volt egy 5500+1800HUF-os vásárlásom.
    Amit utána vettem Blackwell sorozatot, már a kártyák termelték ki az SS alatt. És az is ~2€ volt. Szóval ha ügyes voltál lehetett itt szépen pirítani :)
  • ratgab
    Te konkrétan szerencsés voltál, hogy abba a csapatba kerültél. Gondolkoztam én is, hogy átállok a másikba. Amúgy egyébként ezt az átállási lehetőséget se tartom jónak (sokan átálltak a pirosba), meg amúgy sem jelent túl sokat, hogy melyik csapatban vagy. A nyertesbe se sok esélyed van kapni semmit.

Rabolásos zsetont meg egyenesen tetű lépésnek tartom, sőt a ponthozzáadósat is. Úgy lett volna fair, ha saját erőből nyer mindenki nem ilyen segédeszközök révén. Jobban is pörögne amúgy a kraftolás ezáltal szerintem.

Na mindegy, csak egy kis rögtönzött ötletelés részemről amúgy ez a pár sor. Nem kell véresen komolyan venni.
  • ratgab
    Ilyen szempontból még a szenezés is jobb volt, mert achikat kellett gyűjteni (teljesítmény volt mögötte nem betolom a pénzt oszt jól van) általában indie olcsó játékokból, amik már akár bundleban is voltak, így sokaknak megvoltak. Nem annyira a lóvéra ment rá a dolog.

Jó persze erre is rá lehet fogni, hogy visszaéltek vele a userek a pár ingyen szén miatt (volt asszem 5-7 szén, amit a játékban részvételért is lehetett kapni és sokan ezt farmolták jó pár fiókot létrehozva).

Mégis volt valami feladat nem az, hogy tolom a lóvét oszt jól van.

Vagy legalább a részvevőknek lenne egy 50%-os esélye, hogy kupont kapjanak (a jelenlegi nyerési esélyek mellett, ami szerintem így már jó, hogy első háromnak van esélye játékhoz jutni). Első helyezettek mondjuk 85%-os esélyel adnék kupont, második helyezett 75%-os eséllyel, harmadik 65%, negyedik 55%, ötödik 50-el kapna random kupont 15-30%-os leárazással, melyett csak sale alatt tud felhasználni például. És ezeket lehetne csereberélni is akár.

Csak kis kreativitás kéne és egész jópofa és mindenki számára izgalmas játékokat lehetne kitalálni. Aminek akkor is van tétje, ha éppen abba a szűkos 30 játékosba nem kerülünk be. Amúgy is egy ilyen nagy oldalon olyan kurvagáz lett volna az első helyezett csapatból 300 játékosnak adni 3-3 játékot, a másodikból 200-nak, a harmadikból 100-nak? Mikor van 50 millió felhasználó!

Na mindegy, szóval vérgyenge ez a játék is. Mint a szenezés óta az összes.
    Én pld a tejbe annyit aprítottam hogy vettem egy Valve pakkot akciósan és azért kaptam 3 kártyát. A többi biznisz már ment a kártyapénzekből szal nem költekeztem túl magam éppenséggel.
    Egy kis statisztika: 38 SS kártyát adtam el eddig.
    18 kártyát kaptam eddig az SS alatt:
    Vásárlással kapott kártyák: 3
    A Közösség Választásán való szavazással kapott kártyák: 7
    Csatlakozással, és csapatodnak szerzett pontokért kapott kártyák: 8
    12 kitűzőt csináltam SS alatt.
    Tehát 12+18 kártyát kaptam a tevékenységekért ami ugye 30 és 8 kártyát vettem bőven árun alul és adtam el árfolyami árért vagy kicsit drágábban.
    Szerintem megéri használni az STH-t még most is, mert igazából az eladásaim 21%-át az hozta. Konkrét pénz kb 8*0,1€= 0,8€ Nem nagy cucc de több mint a semmi ingyért :)
  • IMYke2.0.0.0
  • ratgab
    Az az igazság, hogy megint el lett cseszve a játék. Megint azt díjazták akinek amúgy is van mit a tejbe aprítani. A többinek meg az egésztől elmegy a kedve például már mikor a piros csapat 3. húz el az első 15 percben messzire a mezőnytől.

Ilyenkor mindig eszembe amikor 10 centeknek örülünk, hogy mi volt még amikor a kártyázás béta időszakban volt. Kártyánként 30 centeket kaszíroztunk nem rongyos 10 centet.
    A gyakorlatban 13-at kapsz, mert csak 2cent az levonás. De hát aki a kicsit nem becsüli... :) Összejött így is 3€ a semmiből, az azért elég jó :)
  • genndy
    Így van, csak én a bónusz alatt a plusz 1 kártyát értettem. A Valve meg azt, hogy ingyenesen kapod a kártyát. :)
  • ratgab
    Első helyezett kettőt kap, mindenki más 1-et kéne, hogy kapjon.
  • ratgab
    Lentebb azt írtad, hogy csak az első kap bónusz kártyát, de mindenkinek kéne kapnia, aki pontot szerzett. Csak ezért kérdeztem vissza.
  • ratgab
    Pont ez a lényeg, hogy én ezt se kaptam meg.
  • genndy
    Azt, hogy kapsz egy kártyát. A "bónusz" itt csak annyit jelent hogy "ingyen".
  • ratgab
    Ami ugye a gyakorlatban csak 12 cent a fee miatt.
  • ratgab
    Hát 15 cent nem nagy valami. Végülis ingyen wallet.
  • ratgab
    "Mindenki más, aki aznap pontot adott, 1 bónuszkártyát kap."

És ez akkor mit jelent?
  • ratgab
    Feles 9-es SS kártya keresi gazdáját 3,4,7,8,10-es kártyák egyikéért.
  • genndy
    Pluszt nem, csak egyet.

"Minden nap a legtöbb ponttal rendelkező csapat győz. A győztes csapat 30 olyan tagja, akik aznap ponttal járultak hozzá, megnyerik Kívánságlistájuk (jelenleg megvásárolható) legfelső 3 játékát. További 20 csapattag a második helyezett csapatból 2 játékot, 10 csapattag a harmadik helyezett csapatból pedig 1 játékot nyer. Gondoskodj Kívánságlistád frissítéséről. Mindenki, aki ponttal járult hozzá ahhoz a győzelemhez, 2 bónusz Nyári Kaland játékkártyát kap. Mindenki más, aki aznap pontot adott, 1 bónuszkártyát kap."
    Már rég kikraftoltam a kártyákat 1 héttel ezelőtt. ráment 3 napom. Szóval innentől minden SS-kártya csak pluszba hoz. Csak nem lövöm el az összes kitűzőt egyszerre hanem naponta.
  • ratgab
    Én vagyok a te embered Grebbi!
  • ratgab
    De csak ha nyersz akkor tudsz biznicelni. Már SS-ért kraftolni nem éri meg.
  • MoRT2195
    A 3. szavazatért nekem abban a másodpercben megérkezik a kártya, ahogy rányomok a szavazásra. :)
  • ratgab
    De leírás szerint kapniuk kéne!
  • grebber
    Summer Sale 5-ös kártyát cserélnék 2-es-re és akkor végre meglesz a teljes!
    Mivel az utóbbi időben csak piros nyert, ezért naponta +2 kártyát kaptam. Játékot nem. Ha minden jól megy és második helyen végzünk, talán esik majd egy kártya. Ha nem akkor csak azt az egyet kapom meg amit az 3 szavazásért kapok, nem nagy ügy. :) Már 5 €-nál járok. Kb ott vagyok, ahol elkeztem az ss-t. Illetve nem mert 2-ről kezdtem, felnyomtam 6-ra, akkor elkezdtem kikraftolni a játékokból a kártyákat, majd szépen megvettem a hiányzókat. Most meg csak a kitűzőkészítésért, a piros győzelméért és a napi 3 szavazásért napi 4 SS-t passzolok el minden nap zsinórban a 4. napja. Szóval szépen lehet itt biznicelni :)
  • genndy
    A második-harmadik csapat tagjai között csak játékokat sorsolnak, ha craftoltak, plusz kártyát nem kapnak.
  • ratgab
    Lila vagyok én is. De én nem kaptam meg. Mondjuk nem tudom, hogy 3. szavazásért mikor kapjuk. Lehet akkor csak késett a kártya kiosztás.
  • MoRT2195
    Én eddig mindig kaptam. 19:00 után 1-2 perccel mindig megérkezett az 1 kártya (kivéve az első nap, amikor a lila nyert, akkor 2-t kaptam :D).
  • ratgab
    Utolsó napon én is akarok kraftolni SS-t (még egyet se kraftoltam), de nem a győzelem miatt.
  • ratgab
    El kell keserítselek mert én nem kaptam + kártyát nap végén azért mert ponttal járultam hozzá a csapatom eredményéhez. Úgy néz ki csak a győztes kap cuccot.
    Az 141 pont utolsó napra ha jól számolom :)
    Vagy az utolsó kettőre inkább :D De nekem mind1. Elvileg minden napra van egy kitűzőm. Sőt utolsó nap bedobok majd 1 fóliás SS meg 4 sima SS szettet a közösbe :)