22
  • Attilawap
    Kedves Nokiát és Symbian fikázó hozzászólók!
    Ne szidjátok a Symbian-t. Erőforrás-takarékoskodás szempontjából simán veri az Android-ot vagy a IOS-t, csak egy baj van vele: valami barom kitalálta, hogy nem életképes, és a többi ember (birka módjára) ezt kezdte el hajtogatni és ezért szorult ki a piacról.

Tudom, hogy elavult a Symbian, de megvan az az előnye, ha feltöltöm az aksiját, akár 1 hétig is működik 1 feltöltéssel. Nincs az a jelenség, hogy van egy töltő otthon is meg a munkahelyen is, mert a telefon egy műszakot sem bír ki egy töltéssel. De hát ha ti annyira imádjátok töltögetni a telefonjaitokat, ám legyen.
  • ostoros
    Szerintem a dicséret a Nokiát illeti, nem a windows 8-at. Ha végre lecserélnék Elop-ot, és kijöhetne a Nokia többféle rendszerre is, akkor sokkal nagyobb esélye lenne a piacon. Az meg, hogy megszüntetik a symbian-t szintén az ő ostobaságának tudható be.
  • RM007
    Jó hogy a cikk a Symbianról szól, inkább ahhoz kellene hozzászólni.

Szerintem is:" "A Nokia a jelek szerint valamikor a nyár vége előtt dobja piacra utolsó WP készülékeit, hogy ezt követően (végre) a Symbian-ra koncentráljanak."

Ferrer +1
  • booa
    pelenkagyár.
  • ProgServ
    Kedves ostor! Értelmezési problémád lehet, nem mondtam, hogy az Apple szar.
    Dodo55...csalnak, csalnak, de legalább nem idegesít!
    Úgy érzem, hogy...na ez gyors!
    Hiába az animáció 1 sec, vagy 1.5.
    Wp fonnál szintén csalnak csempe rányomáskor, lefut egy halom alap animációs effekt...de mégsem érzem azt, hogy ez szar, vagy hogy erre várni kell.

Egy androidos telónál viszont mindíg ez az érzésem!
  • Narxis
    Te már arra sem vagy érdemes, hogy beléd kössünk. Komolytalan a személyed és a hozzászólásod is. arrakistor WP-s kiadása vagy.
  • Dodo55
    Meg ha már Apple fejlesztő vagy, akkor mesélhetnél arról a trükkről is, ami miatt iOS alatt úgy tűnik, mintha minden alkalmazás a legminimálisabb késés nélkül betöltene, azt közben ez közel sem áll a valósághoz :)

Tudod, arra a splash screen-es dologra gondolok...
  • Dodo55
    Nem tudom miről beszélsz, a 30 ezer forintos, a maga korában is gyengének számító HW-re épülő Galaxy Gio-m egy 4.2-es custom rommal, ami a Samsung szerint kizárt hogy fusson rajta (ráadásul így hivatalos driverek híján valóban gányolásról beszélhetünk) villámgyors és stabil. Az alkalmazások háttérben futó telepítésének esetétől eltekintve egy pillanatra sem akad meg rajta semmi, századmásodpercek alatt reagál minden mozdulatra.

A kezelhetőségéről meg csak annyit, hogy a legutolsó hivatalosan elérhető, 2.3-as rom sem számított már rossznak ilyen téren (akkoriban a natúr Android kiadásokból még valóban hiányzott 1-2 hasznos dolog, de a touchwiz framework ezeket sok helyen pótolta), a Jelly Bean 4.2.2 alapú CM10.1 romon ami most rajta van meg már olyannyira semmi fogást nem lehet találni ilyen téren, minden annyira a helyén van, hogy az Apple is nekiállt a megoldásait koppintani mostanság (iOS 7).
  • OstOr
    A legelső fórumhozászolásról.
    Emberek nem veszitek észre, hogy a semmit bizonygatjátok! Az első fórumos fizetett hirdetés volt valójában.
    Foglaljuk össze mit is mondott:
    állítás -Ö egy fejlesztő.
    konklúzió: Ezzel nyilván ki is zárta a tévedés esélyét mert mi halandók, hogy szállhatnánk vitába egy ilyen profi fejlesztővel aki összekeveri az SMS-t az Email-el :P
    állítás -Az android szar mert lassú!
    Konklúzió: Most már csak ebbe lehet belekötni az Androidnál ez az érv maradt, ne vegyétek :P
    állítás: -Az IPhone szar mert szar!
    Konklúzió: Ezt se vegyétek! Na vajon mit kellene akkor venni teszem fel a naiv kérdést? :P
    állítás: -VEGYETEK WP8 AS TELEFONT!!!
    Konklúzió: persze-persze miért is? Miért venném meg a sereghajtó telefonját? Miért vennék olyan készüléket aminek a rendszere nem érte el a 10% sem!
    Persze mellette megtudjuk, hogy minden telefonja volt már! Itt kérem nincs helye vitának :P
    ÉN ELHITTEM MINDEN SZAVÁT MERT HÜLYE VAGYOK :D
  • kvp
    "Neked nem a Google-el van a bajod, hanem a telefonod gyártójával."

Igen, nekem is ugy tunik. Megneztem a sajat telefonom (100 ezer huf alatti keszulek) es a kovetkezoket talaltam:
    -fokepernyon kattintas a telefon ikonra: bejon a tarcsazo a contact list-nel megnyitva (1 mp-en belul)
    -fokepernyon kattintas az uzenetek ikonra: bejon az uzenetkezelo egy listaban az osszes bejovo uzenetemmel, folul egy jo nagy 'uj uzenet' gombbal
    -uzenet olvasasa eseten kapasbol alul a valasz mezoben villog a kurzor, csak gepelni kell (email-es kapcsolatnal email valasz megy, sms-nel sms, stb.)
    -start menube (launcher) belepve a szokasos 4x3-as telefonos menu fogad: kapcsolatok, telefon, uzenetek, bongeszo, beallitasok, play aruhaz, terkep, naptar, zene, galleria, riasztasok, szamologep. (jobbra a kovetkezo kepernyon meg indul a telepitett alkalmazasok listaja, kategoriankent levalogatva)
    -hivas felvetele es lerakasa: nagy zold gomb es nagy piros gomb, csak meg kell nyomni az egyiket

Ez egy sima olcso, kozepkategorias sony telefon, sima kozonseges androiddal. Most ehhez kepest egy jo draga, de vacak telefon nem tudom milyen. Egyebkent a back gombos vicc erdekes, mert egy sima bongeszos webmail kliensnel is igy szokas visszamenni a megnyitott email-bol a bejovo uzenetek listajaba.
  • matyo34
    "Jó...lehiggadok, kaptam egy sms-t...hát nézzük meg, és írjunk utána valaki másnak üzenetet...oké..kis matekozás de azért megnyitja...éééés írjunk egy sms-t..őőőő...hogyis?
    incs ilyen hogy új mél, nincs menü..most akkor mivan..rájöttem, hogy a back gombot kell megnyomni a bejövő üzenetek listájához...miééééééééért??!!"

Te beteg vagy: sms-akarsz, vagy mailt küldeni, ezt még az óvodások is tudják, hogy két külön felület...egyébként ha hosszan nyomod a az adott menüpontban a képrnyőt az mindig izgalmas lehetőségeket dob fel...na mindegy te fejlesztő vagy ,biztos olvastál már pár használati utasítást.....
  • igazamvanvagyig
    "Ja miért nem veszek megint iPhone-t...hát ez vicces dolog, mert eleve Apple fejlesztő vagyok. De...nem érzem úgy, hogy 200 000Ft-ot megérne a telefonjuk.
    De 100-at sem.
    Az iPhone 5 kimondottan túllövés, nem jön be.
    Az iPhone 4S amit még Jobs tervezett..na az össze van rakva, nem kopik, gyors...és még telefonálni is lehet vele...sokat gondolkodtam, hogy iPhone 4S vagy Lumia 620..de adok a Nokiának egy esélyt, nem gyártanak ők sem rossz telefonokat, a MS meg most mindent feltett a csempés cuccra, nem hinném, hogy bármilyen hibát is megengedhetnének maguknak...jó lesz ez a wp8..."

Egyetértek.

"Jobb mint az android...sokkal.
    Nézzétek meg, hogy egy Lumia 620 milyen... menjetek be a boltba, tapogassátok meg, nyomkodjátok meg...aztán egy drága androidos telót is...nekem az az érzésem, hogy a wp8-as telók nyomott áron se fogynak, mert nem tudják az emberek, hogy mi az és mire jó...a doid meg terjed mint a lepra."

Ezt hívják birkaeffektusnak.(Én is as voltam a sg4-el bár előbb jött volna ki a nokia 925 ami már aluminium!)
  • Gabbbbbbbbbbbb
    Neked nem a Google-el van a bajod, hanem a telefonod gyártójával. Nekem 3 éves SGS1-em van & 4.2-es stock android van rajta, egyáltalán nem lassú a rendszer, 1 maggal, a tárcsázó 2 sec alatt tölt be, feltételezem egy friss telefonon ez azonnal megtörténik a gyártói skinek nélkül..
  • fonak
    Na persze tudom, nem vagyunk egyformák, más igények stb. ha több feleslegesen elkölthető pénzem lenne, valszeg inkább ájfont vennék én is (állítólag bizonyos körben kinéznek, ha nem azod van hehe).
  • fonak
    Én mondjuk soha nem vennék 120 ezres telót, akármilyen király (részletre sem, szolgáltatónál 2 éves prémium előfizetésért pláne nem mert megrögzött prepaid-es vagyok, max. a mobilon netezésért fizetek havi díjat, de csak ha épp kedvem van), vettem egy igen szerény androidos készüléket (samsung galaxy mini) 2 éve, semmi gondom vele. Ezt még megengedtem magamnak, mert a "bármit rátehetek", a gps, wi-fi, stb. azért csábító.

"Mi az a marhaság, hogy valaki hív...és egy kifelé húzó..átlós, tök természetellenes mozdulattal vehetem csak fel a hívást" - ez meg gondolom az Apple "szabadalmi" köcsögösködése miatt van, mert a találmányuknak minősítették az oldalra húzó mozdulatos hívásfelvételt, az én régi vackomon még úgy van, csak kitalálta az Apple, hogy tőle lopták (kb. mintha a tolózárat vagy a kattintást védette volna le valaki)
  • tomcsa4
    Tudom ez itt az SG, az ország elmegyógyintézete, de az utolsó mondatomba gondolkodás nélkül ne kössön bele senki. Gondolja át, mit írtam, miért írtam. Ovis szintű "me hülye vagy, nem értesz hozzá, sose láttál olyan telót" és tsai HSz-ek feleslegesek.
  • tomcsa4
    Én WP "fan" vagyok. Szóval erre adom a voksom.
    Androiddal pontosan az a gond, amit az első hozzászóló említett. Persze minél drágább egy kütüy, annál gyorsabb, simább, de sajnos egyforma betegsége van a legolcsóbbnak és a legdrágábbnak is. És ez nem HW gond.
    Várom már, hogy a Google bejelentsen egy teljesen új, az alapoktól átgondolt Androidot! Mert az ötlet jó, a megvalósítás kevésbé.
    A Nokia pedig jó lóra tett. WP8 a jövő, már ezt másolja a droid is, meg az Apple.
  • Narxis
    Egyértelműen valamilyen készülékspecifikus és/vagy egyedi hibáról van szó amit vagy egy szoftverfrissítés vagy ha hardveres probléma akkor szervizelés oldott volna meg. Ha ilyen lenne az android akkor nem adtak volna el pl. több millió Samsung S3-mat.

Én egy jóval szerényebb androidos telót nyúzok már 3. éve és nincs ingerem a váltásra mert minden jól működik vele ami nekem kell. Max. WP-re váltanék de 1 hét próba után se jött be.
  • zpe
    Szerintem nem rossz a wp, csak zárt!
    Következő telóm valószínű Jolla lessz, Sailfish OS-sel.
    Láttam már Maemo-t és Meegoo-t és hmmm, igen meggyőzőek voltak.
  • Ferrer
    Pedig jobban járnának, ha megfordítanák a dolgot:

"A Nokia a jelek szerint valamikor a nyár vége előtt dobja piacra utolsó WP készülékeit, hogy ezt követően a Symbian-ra koncentráljanak."
  • ProgServ
    Ja még annyi, hogy ez a droidos rendszer így szépen hónapok alatt annyira felhúzott, hogy bementem az első benzinkútra, és 3 kerek ezresért vettem egy Nokiát...amivel lehet telefonálni...azonnal!
  • ProgServ
    Sziasztok!
    Had mondjak el egy rövid kis történetet.

Részletre vettem egy iPhone-t mert láttam, milyen használható, könnyű a kezelése, sose akad meg, jó az anyagminősége...stb....de mivel fejlesztő vagyok, ama ötletem támadt, hogy kell egy Windows phone mert új platform...jó platform...hát eladtam az iPhone-om..kb a részlete ezen idő körül járt le.

A leges legelső szériás Windows Phone-t vásároltam meg anno, amikor már androidos készülékek szépszámmal voltak.
    De mindíg rossz érzésem volt, mert nem voltak rá appok, és emiatt sokkal hátrányosabbnak éreztem ennek a platformnak a használatát.
    Sóvárogtam az android után..merthát azon mégicsak van gps app meg van rendes video lejáttszó, meg..húú bármit rátehetek..

És itt jönn egy fordulat, mert igen...vettem egy felsőkategóriás androidos telót 9 hónapja...nem nevezném meg, mert véletlenül se szeretném reklámozni.

Eleinte meg voltam vele elégedve, mert tényleg mindent tud...tényleg bármit rátehetek...de.és itt a de...rohadt idegesítő a rendszer!

Gányolás, ronda, ízléstelen, darabos (2 magos cpu-val is)...elegem lett belőle..eladó sorba került, és visszatérek a csempés wp8-ra.

Útálom a wp8 csempés rendszerét..ritka ronda...deeee használható!

Elmondom mi vele a bajom...mármint az androiddal.
    Eleve amit letöltök teljesen legálisan a Playből, nem tudhatom, vírusos-e, mert nincs kontroll.
    Oké, hagyjuk, lehet csak paranoiás vagyok....na akkor sikkadjunk át a bénaságain, és telefonáljunk..végülis egy telefont vettem.

Hívás tércsázás....3-4-5 sec mire megjelenik! Mivan??? Egy 120 000 Ft-os telón várni kell a tárcsázó betöltésére...másodperceket??? Miééért?

Mi az a marhaság, hogy valaki hív...és egy kifelé húzó..átlós, tök természetellenes mozdulattal vehetem csak fel a hívást? Miért kell néha 3szor rányomni, mi ez a gányolás???

Jó...lehiggadok, kaptam egy sms-t...hát nézzük meg, és írjunk utána valaki másnak üzenetet...oké..kis matekozás de azért megnyitja...éééés írjunk egy sms-t..őőőő...hogyis?
    incs ilyen hogy új mél, nincs menü..most akkor mivan..rájöttem, hogy a back gombot kell megnyomni a bejövő üzenetek listájához...miééééééééért??!!

No...számomra az android, egy bucsus, használhatatlan, gányolt, egyáltalán nem biztonságos szar rendszert jelent! A vas tök jó! Az adott gyártó, kőkemény hardvert tolt a droid alá, 1.5ghz cpu, 1 gigaram ,dupla mag, 4 magos gpu....és mégis szar.

Jó, bementem a boltba, tanúbizonyságot venni, hogy most a telóm ilyen fostalicska, vagy az android rendszerrel vannak erős gondok....menéztem egy 16 000ft-os tabletet..nyomkodom..vigyorgok..hogy oké.. akad akad...dehát most ennyi pénzért mit akarok...azacsoda, hogy bekapcsol...nézzük meg egy drágát, 4.1es rendszerrel szintén, mondjuk 90 000ért.

Ééééés..basszus azis szinte pont olyan szar, mint a 16 000ft-ot! Nem hittem el, megnéztem egy csúcskategóriásat...hát ottis vannak gondok...oké gyorsabb a 4 magnak és 2 gigaramnak köszönhetően, de basszus, minek egy atomerőmű egy fostalicska alá?

Olyan, mintha fognék egy kispolszkit, ami lássuk be, nem az autógyártás remeke...valahogy bele eszkábálnék egy BMW motort..hááát ettől még egy izmos kanyarban elhagyná szegény a futóművét is, meg széthullana az egész autó...dee lenne benne egy izmos motor.

Android esetén pontosan ez a gyártói szisztéma...egy ultra brutál fullos vas alá betolnak egy bugos szar szutyok rendszert.

Részemről ennyi az android...de semmi kétségem nincs affelől, hogy a MS-nak és az Apple-nek csúnya gondjai lesznek igencsak hamar, mondjuk 2 éven belül..mert a droid mindent visz...ennek megfelelően tanulom a programozását, és érdekel minden, hogy mit fejlesztenek bele hónapról hónapra de az a véleményem , hogy ipari hulladékot gyárt a Google, szoftver szinten.

A MS-os telóval semmi gond nem volt, gyors, mindíg időben reagált...használható...hát valami temetkezési vállalkozó lehet a designerük aki talán még ablakos is...de ezt leszámítva jó a MS rendszere!

Jobb mint az android...sokkal.
    Nézzétek meg, hogy egy Lumia 620 milyen... menjetek be a boltba, tapogassátok meg, nyomkodjátok meg...aztán egy drága androidos telót is...nekem az az érzésem, hogy a wp8-as telók nyomott áron se fogynak, mert nem tudják az emberek, hogy mi az és mire jó...a doid meg terjed mint a lepra.

Ja miért nem veszek megint iPhone-t...hát ez vicces dolog, mert eleve Apple fejlesztő vagyok. De...nem érzem úgy, hogy 200 000Ft-ot megérne a telefonjuk.
    De 100-at sem.
    Az iPhone 5 kimondottan túllövés, nem jön be.
    Az iPhone 4S amit még Jobs tervezett..na az össze van rakva, nem kopik, gyors...és még telefonálni is lehet vele...sokat gondolkodtam, hogy iPhone 4S vagy Lumia 620..de adok a Nokiának egy esélyt, nem gyártanak ők sem rossz telefonokat, a MS meg most mindent feltett a csempés cuccra, nem hinném, hogy bármilyen hibát is megengedhetnének maguknak...jó lesz ez a wp8...

A helyesírási hibákért bocsi, hírtelen felindulásból követtem el eme irományt.