2846
swbw.jpg
  • Betyar070
    Nagyon jól összefoglaltad.
  • Árnyvadász
    .."hogy tudná kikényszeríteni"..

Leginkább úgy, ha nem vennék meg. Ezzel viszont az a gond, hogy mindig jönnek újabb játékosok (felnövő fiatalok), akik célcsoportot képeznek. Akiknek újdonságot ad az is, ami nekünk már ezerszer lerágott csont. Az eladások persze csökkenhetnek azzal, hogy bizonyos korú réteg nem veszi meg, de kérdés ez annyival kevesebb bevételt okoz e, amiért esetleg már nem érné meg kiadni a szoftvert.

Csak egy példa: FIFA. Mióta megy már a sorozat és gondolom nem kell mondani, hogy mennyire éri megvenni évenként. Mégis el tudnak belőle adni annyit, hogy megérje nekik. Számomra már annyira érdektelenné vált, hogy követni sem követem. De lassan így vagyok már egy COD, NFS, AC és egyéb sorozatokkal is. Ennek ellenére van egy réteg aki veszi ezeket is továbbra is.

Mi lehet az ok? Ezeket tudom elképzelni:

1. Megveszik neki.
    2. Annyi pénze van, hogy nem számít neki.
    3. Fanatikus rajongója a sorozatnak.
    4. Focirajongó. (Maradjunk most példaképpen a FIFA-nál.)
    5. Gyűjtő.
    6. Nem talál ennél jobbat a piacon.
    7. Mivel még mindig nagy név és egy franchise, emiatt bízik a támogatásban, amit a következő részig biztosan megkap.
    8. Van annyi újítás, hogy megérje megvenni neki.
    9. Nincs más ami ennyire jó lenne.

Végére meg egy jól lerágott alapmondat jönne: Amire van kereslet, azt elkészítik.
  • Betyar070
    "Ezzel csak azt akartam mondani, hogy nincs minden veszve. " Ebben reménykedem én is.
    Az már más kérdés, hogy a játékos társadalom, hogy tudná kikényszeríteni a minőségi játékokat a nagy kiadóktól
    (Multinál ez szinte lehetetlen, mivel igen széles közönséget céloznak meg. Más az igény )

Utoljára szerkesztette: Betyar070, 2015.12.18. 10:21:04
  • Árnyvadász
    Manapság is lehet igényes jól összerakott játékokat venni. Független fejlesztők munkáit például. Olcsók, olcsóbbak az AAA játékoknál. Gépigényük is jóval az átlag alatt vannak és hibáktól is mentesebbek, nagy általánosságban. Egy AAA kategóriás játék árából akár 10 db indie játék is kijön, ami időben is megfelelő tartalmú szórakozást ad. Ezzel csak azt akartam mondani, hogy nincs minden veszve.
  • Lord_Giga
    Fan.

Igen, nem véletlenül költenek marketnigre is kb. annyit mint magára a fejlesztésre. :)
  • Betyar070
    Emlékszik itt még valaki azokra a békebeli időkre amikor még ciki volt bugosan, összecsapva kiadni egy játékot ? ( C64, Amiga korszak )
    Amikor még a magazinok( COV, GURU ) a sárga földig lehúzták a játékot,(és a készítőket), ha bugosan dobták ki a fejlesztők. Szakmailag ciki volt bugos játékot kiadni. Megnézhették magukat az ilyen csapatok, hogy legközelebb melyik kiadó veszi meg a munkájukat. Ma ez már csak egy szép korszak emléke. ( természetesen kisebb bibik akkor is előfordultak, de egyszerűen presztízs volt a minőségi kódolás... ) Ma ennek az ellenkezője van gyakran, maguk a kiadók siettek az összecsapott játéknak a kiadását.( pl Assassins Creed unity, Alien CM.)
    A megjelenés pillanatában nem volt más mint egy bughalmaz. Minőségi munka? Hol van az már, a profitmaximalizálásról szól minden az aktuális trendnek megfelelően. A jelenlegi irány egyik főpillére a látvány orgia. Nem leszek meglepve ha a 2015-16-os next gen játékok között lesz bőven rossz játék. Kezdetnek itt van mindjárt ( tesztek alapján )a Nedd for speed PS4 változata.

Utoljára szerkesztette: Betyar070, 2015.12.17. 23:25:14
  • yossarianHUN
    Természetesen így van, ugyanis az emberek nagy része - mondjuk ki - hülye. És mivel a játékosok is emberek...

A kiadók meg se mernének próbálni ilyen pofátlan, kizsákmányoló üzletpolitikát, ha a játékosok ebben nem lennének partnerek. De azok, így ez a probléma, mint a legtöbb az életben, szintén az emberi hülyeségre vezethető vissza. A kiadók meg görények, hogy ezt kihasználják, de hülyék lennének, ha nem tennék.
  • Betyar070
    Senki nem fikázta most a hőn szeretett játékot.
    "Jól mondja, én is így gondolom ."
    Másrészt a tesztelő elismeréssel szól a játék dicsérhető részeiről. (még a kártya rendszert sem fikázta)
    Az eleje tollkordásnak tűnhet, de csak a játék szavatosságára utal vele.

MÁS:Egyébként egy másik játékkal kapcsolatban boncolgatják az okokat miért alakult ki a ez a fajta profitorientált tendencia a nagy kiadóknál ( Ubisoft, EA )
    A válasz lehet hogy egy kicsit meglepő, de az okok az elvakult játékos közönségre vezethetőek vissza, Akiknél nem számít már a tartalmi minőség csak fanatikus módon veszik az új részeket. (lásd: Need for speed, Assassin"s Creed unity) Én egyetértek vele, igen a játékos társadalom egy része a hibás, mert,ha a kedvencéről van szó (Need for speed, COD, Assassin"s Creed, alien ,SW...stb. )mint egy kómás rohan és megveszi, igazolva ezzel a marketinges politikát. Elgondolkodtató, nem ?
    Azért ha nemcsak beírnátok hogy ez már unalmas, és nem csak beszólogatnátok a másik oldanak hanem pl .hozzá tennétek érdemi hozzászólást is az jó lenne. ( tippek, infók, tapasztalatok...stb ). Elismerem volt azért egy-kettő idáig.

Utoljára szerkesztette: Betyar070, 2015.12.17. 11:05:28
  • lac coo
    Én kérek elnézést mert hozzászóltam ... 4 ;)
  • Bandicoot
    Írjátok be még 4477-szer meg linkeljetek még 2338126 darab hasonló tesztvideót és azután is nyugtaként írjátok le hogy ti is így gondoljátok mert ez a játék egy szar.:)
    Kezd baromi unalmas lenni (már az)....
    HG valaki?
  • lac coo
    Jól mondja, én is így gondolom .
  • Betyar070
    Mindenki döntse el maga, hogy az itt hallottak korrekt, vagy nem!
    (Személy szerint én több tesztjét hallgattam már azok alapvetően rendben voltak.)
    Bemutatjuk teszt
  • ratgab
    Én nem haragszom. Velem lehet értelmesen beszélni. Tőlem mindenki úgy használja ahogy akarja (szlengben lehet úgy van ahogy te mondod), de a jelentés az jelentés.

Építő jelleggel nyilvánultam meg és mondom most is, hogy ha esetleg valamikor angol anyanyelvű egyénnel beszéltek a két szó használatát ne keverjétek össze, mert nagyon nagy eséllyel nem fogja érteni, hogy mit akartok mondani.

Ui.: Körmend város honlapján nem lehet hiba? Még azon városéban is lehet találni, ahol én élek. :-)

Részemről is befejezve.
  • Betyar070
    Ha figyelmesen elolvastad volna amit az előbb írtam kiveheted belőle hogy tisztában vagyok a két szó jelentésével. Csak arra utaltam, hogy elfogadott a funok szó használata is. Láthatod a két oldalon is. Ráadásul az egyik Körmend város weboldala. (A hülye gyerekezés meg a kötözködés miatt volt csak. Legalább is én annak vettem. ) Na de nehogy már ilyen hülyeségen összekapjunk, ráadásul nem is kettőnk között volt a funozás-fanozás. Részemről lezárva a dolog. BÉKE!
    Utoljára szerkesztette: Betyar070, 2015.12.16. 18:57:30
  • ratgab
    Stílusra ügyelhetnél (Következő ilyennel jelentelek a moderátor topikban....szájkaratéba nem fogok veled kezdeni....) és előbb tényleg nézz meg meg egy angol szótárt mielőtt hülyeséget beszélsz....Fan többes száma meg fans.....Csak a fanok nyilván hülyén hangzik magyarul ezért torzíthatják el a szót funoknak....

És igen itt is vagy poén vagy el van írva.

Több hülyézést meg meg ne halljak!!! Nem vagyok a kispajtásod!
    Utoljára szerkesztette: ratgab, 2015.12.16. 18:44:46
  • Betyar070
    Igen a fun jelentése vicces, a fan meg rajongó.
    Itt is viccnek szánták, vagy elírták igaz ? cica funok
    Egyébként meg becsokolhatsz , kötözködő hülye gyerek !!!
    Utoljára szerkesztette: Betyar070, 2015.12.16. 18:41:21
  • ratgab
    Üssünk fel egy angol szótárt és nézzük meg a 2 szót. Fan=rajongó, Fun meg sok minden mást jelenthet, de rajongót azt nem (általad linkelt oldalon meg egyszerűen el van írva, vagy viccnek szánták).
  • Betyar070
    Ő az angol tanár. Csak kijavította a Star wars funt. ( Igaz több helyen is szerepel a funok szó mint szurkoló, rajongó, de őt ez úgy látszik idegesíti. pl. .sport funok Mindenkinek van egy kis cicája szokták mondani. )
    Utoljára szerkesztette: Betyar070, 2015.12.16. 18:35:03
  • MrStokes
    Ekkora nagy fan vagy?!
    Utoljára szerkesztette: MrStokes, 2015.12.16. 17:56:33
  • szomferi
    FAN FAN FAN FAN FAN
  • zenoka
    hat ez az en is csak 8-9 utan ulok le..:)
    mondjuk a figther squadronban nincs ilyen para mert az egesz jol megy.:)
  • Gabhess
    és még valami este 20:00 után drasztikusan csökken a "kellemes csaták" esélye mert megjönnek azok, akik csapatban tolják.
  • Gabhess
    Engem már az elején is összesorsolt velük. Egyébként ha maradsz egy csapatban és kibírsz néhány 3-4 vesztes meccset utána javul az arány. legalábbis nálam így szokott lenni. viszont ha ki be lépegetek , akkor akár órákra is elmaradhat a nyertes meccs. Ez saját megfigyelés lehet másnál másképp van, lvl24 vagyok. Javaslat részemről ha túl erős az ellen akkor próbálj a háttérben maradni amíg túl nem leszel a vérfürdőn.
  • lac coo
    Hat en pont ugy latom, higy aki sw rajongo az inkabb menekul :)))
    Repkedo, energiamezos, szokecopfos rohamosztagosok.....Hehe . :)
  • zenoka
    Sziasztok arra van mod hogy visszamenjek a "kicsikhez"..
    jobban elveztem az ottani harcokat?
    tehat ha kiveszem az erosebb kartyakat a kezembol akkor kevesbe sorsol ossze a gep lvl50 esekkel?
  • Lord_Giga
    Az a gond, hogy aki nem teljesen Star Wars fun, annak hosszabb távon unalmas a játék, meg jaj mindenki cheater, viszont aki bírja az unvierzumot, bármikor előveheti lezavar néhány kőrt, simán elvan vele. Ding lvl 40.
  • Betyar070
    OK! Sorry!
    ( Elismerem hogy fasz voltam, van ez így. )
    Utoljára szerkesztette: Betyar070, 2015.12.15. 10:36:53
  • Bandicoot
    Neked mibajod? Meg miféle tökölés? Meg fanboy? Meg nincs időd figyelni? Lövök mindenkire de már az első találatoknál tudod hogy gépi vagy nem gépi az ellenfél lévén befogáskor ott virít pirossal a név.. De továbbra is áll, minek játszol vele ha ennyire gagyi szerinted? Megint ideszültél egy kommentet a játékot fikázandò, majd jött a hátrálás és a megmagyarázás amikor válaszoltak.
    Elvakult lennék?! Ezt miből szülted le? Amikor a tartalmat keveseltem? Vagy amikor a balanszot szapultam? Tudod veled ellentétben van aki bár látja a program hibáit mégis abban a heti 3-4 alkalmas játszadozásban élvezi a játékot, és nem azért játszik hogy jöhessen az sg fòrumra hogy beközölje az állandò fikát minden egyes momentumròl miközben a kákán is csomòt keres...
  • Betyar070
    "Továbbá a gép csak X-wing, és TIE-Figther-eket irányít, A-winget, és Interceptort nem."
    Köszi az infót, ezt nem tudtam. Hasznos.
    Na ez lenne a lényege a fórumnak, hogy megosszuk a másikkal a tapasztalatot.
    Jó pap is holtig tanul. ( azokat a ku...a betűket mire kibogarászom nem kilőttek )
    Utoljára szerkesztette: Betyar070, 2015.12.14. 23:07:35
  • Betyar070
    Nem, képzeld el. Légi harcban eddig még nem volt időm gyönyörködni a tájban. Remélem érted és nem kell elmagyaráznom. Te lehet hogy ráérsz olvasgatni meg boncolgatni a textúrákat, meg számolgatni a találatokat én viszont küzdök, ennyi a különbség. Lehet hogy a faunoktól piros pontot kapsz a hozzászólásodért, de árulkodik arról kb milyen játékos is lehetsz. Neked van időd keresgetni a csata kellős közepén a humán ellenfeleken, ( eszt most lelövöm , most ezt nem, meg ezt se... ) én viszont befogom és kilövöm ennyi. Gondoltam hogy lesz olyan elvakult emberke akinek még ez a rendszer is rendben lesz, nem leptél meg. Remélem összefutunk majd a levegőben is és akkor meglátjuk majd mire mész a tököléssel. ( Egyébként a gép is kitud szedni? Ha igen akkor minden amit nekem leírtál akadémikus jelentősége 0 )
    Többször kilőttem már olyan AI gépet amelyik üldözött egy másikat. Persze lehet, hogy az üldözött is egy AI volt, csak ment a légi paródia.
    Utoljára szerkesztette: Betyar070, 2015.12.14. 23:03:16
  • lac coo
    Jatszogatok vele, napi 20_30 percet arra jo...
    Most kitalaltam magamnak a flshgranatot, irtozatos szivatos, fokepp mert vegtelen van belole :))
    Na ha ezt felfedezi maganak a nep, ott lesz vege az egesz jateknak :))
  • ratgab
  • Bandicoot
    Gondolom a nagy gonosz EA ócsárolásban mindamellett hogy nem esett le hogy a lazán alig pár lövéssel leszedhető bután repülő ellenfelek akiknél név sincs kiírva gépi ellenfelek (bezony az emberi ellenfeleknek kiírja a nevét,manővereznek is, és jóval több találat kell nekik), nem esett le az sem hogy KÜLÖN de számolja ezeket a killeket is a játék és láthatod ha megnézed TAB-al a statod...

A gépi ellenfelek azért vannak hogy monumentálisabbnak tűnjön a csata a több gépel. Persze lehetett volna mindenki emberi ellenfél csak ott fejetlenség lenne (így is van bőven), nomeg más játékban is bevált már a botok használata emberek mellett jópofán (pl Titanfall).
    A FS mód legnagyobb problémája inkább az hogy ott is vannak HERO-k totál feleslegesen, ráadásul a legtöbbje lévén szinte elpusztíthatat a sima gépek által (de még Hero a Hero által is), a "map" közepén áll egyhelyben,forog és lő...Mocskosul illúzióromboló,nem is értem hogy gondolták hogy ezek a járművek szinte megállnak a levegőben.... És erre rájön a Tie Fighterek eltúlzott gyengesége az OP X és A wingek ellen...
    Egyébként erre is van magyarázat (Tie gyengeség), nevezetesen a földön nincs a lázadóknak semmi harci járműve (vicc kategória) így ők az égen jeleskedhetnek...
  • ChipHazard
    Amikor egy másik játékost célzól be, akkor láthatod a nevét a gép felett, nyilván ezt nehéz elolvasni és folyton figyelni, de lényegében ha van vörösz szöveg a gép fölött akkor az egy másik játékos. Továbbá a gép csak X-wing, és TIE-Figther-eket irányít, A-winget, és Interceptort nem.
  • Betyar070
    Igen ez lesz a bibi!!!!
    A fighter modnál CSAK a human kill-t számolja és írja hozzá a total kills-hez !!!!!
    Most ellenőriztem le. Nos akkor ezért olyan nehéz jó K/D-t csinálni és nem a teleportálás miatt. Köszönöm EA így már sokkal jobb! ( tudom sokak szerint ez így rendben van. Rendben de csak akkor ha a gépi ellenfél viszont nem lőhet ki. Bár így se korrekt szerintem mert nem lehet megkülönböztetni a gépi és human ellenfeleket, csak amikor kilőttük őket. gépi kill sárga, human kill vörös . Vagy tévednék ?)
    Na mindegy hülye gumihalacs az egész, bohóckodásra jó lett !
    Utoljára szerkesztette: Betyar070, 2015.12.14. 12:39:11
  • Betyar070
    Akkor ezt értettem félre, de ez is egy baromság, csak más az ok. A kill az kill.( Walkerban próbáltam még az elején de illúzió romboló volt eztért aztán soha többet nem használtam. Azt gondoltam a fighterben is ez lehetett az ok ) Köszi az infót a fórumozó társaktól meg elnézést az alaptalan állításért.
    Utoljára szerkesztette: Betyar070, 2015.12.14. 12:09:18
  • Árnyvadász
    Lelőtt gépi ellenfeleket és a lelőtt játékosokat külön számolja.
  • Betyar070
    Ha jól látom azóta eltelt egy kis idő 35perc. Ha nem lehet kiteleportálni akkor mi az oka a jelenségnek amit leírtam. Csak azt ne mond hogy kill assisstant :D ( képzeld tudom mi a különbség a kettő között ) Direkt számoltam a kilövéseket a játék során, végig csak én lőttem a vadászt majd az berobbant, a végeredmény azonban nem ugyanaz. Hogy lehet az hogy 10 géplelövésből csak pár killt ad ? Ismétlem nem kill assisstantról beszélek (csupán érdeklődök ) Olvastam valahol, hogy ennél a modnál vannak gépi ellenfelek is lehet hogy ezért van , azokat nem számolja ?
    Utoljára szerkesztette: Betyar070, 2015.12.14. 11:57:58
  • Banane15
    Figher Squadronban nem is lehet kiugrani a gépből, te miről beszélsz? Walker módban lehet kilépni, de ha meglőnek megszakad. Amúgy most direkt megint felmentem a játékba, Walker Assaultba 20/20-as szerverre dobott, Turning Pointban 15/15-s alakult, Fighter Squadron is tele volt, lehet más játékkal játszunk?
  • Árnyvadász
    Igazság szerint ez már tendencia. Csak pár példa: CoD, WH: Vermintide, Evolve, Hardline (beírom ezt is bár én ezzel nem játszottam) és most a Battlefront. Pár hétig oké, aztán jön a lejtmenet és egyre kevesebb játékmódban van megfelelő mennyiségű ember. Eljutottunk oda, hogy a multis játékok szavatossága már nem olyan, mint évekkel ezelőtt.

Viszont a CS, L4D, Quake, UT, TF, BF meg egyéb jószágokkal mai napig sokan játszanak.