2846
-
#1514 Próbáltátok a Hero vs Villains módot? Én mostanában nagyon rápörögtem, sokkal jobban adja, mint a lépegetős. -
Rhonin7 #1513 csatlakozom a meguntuk a játékot táborhoz :( -
Betyar070 #1512 "Nem hiszem el, hogy nem lett volna minden korosztály vevő, egy igenis bf klón battlefrontra, lévén hogy star wars"
De jó is lett volna egy BF klón, és lett volna rá igény. Arra lett volna csak igazán !!!! Most viszont be kell érni egy suti-suti bang-bang-el
Én 59 óránál tatok meg van már minden, ennyi volt kifulladt.Jöhet a következő DLC! :(((((((((((
A BF2és3-ba is közel 1000órát raktam eddig bele és még a mai napig játszom.(BF3).
Utoljára szerkesztette: Betyar070, 2015.12.23. 11:50:18 -
Amper92 #1511 Kb 14-15 órát ha beleöltem, és meguntam, csak az a 12 ezer forint bánt:( Nem hiszem el, hogy nem lett volna minden korosztály vevő, egy igenis bf klón battlefrontra, lévén hogy star wars. Nagy reményt fűztem hozzá, ahogy a fejlesztők és az EA is, de kíváncsi leszek hány "hülye" fogja a season passt megvenni. Bár az EA ért a lehúzáshoz. Tartalom kell? Nem elég a csilivili grafika? vedd meg a játékot duplán, és akkor kapsz teljes értékű játékot, 2 játék áráért (bocsánat 3) Van egy játék, amibe már kb 300 órát beleöltem és nem untam meg, egy második világháborús ingyenes FPS az. Van olyan játék, amibe 406 órát öltem bele, és tartalmilag nem volt battlefront szintjén, de a hangulata magával ragadt (szintén második világháborús multi FPS volt) -
#1510 Ezért nem kell ilyen sz@r fps-el játszani. -
Rhonin7 #1509 di_P-zzzz minden 2-3 másodpercenként ugrál a jet pack-el és lő a crosbow-al.....50-70 killeket csinál egy POD meccs alatt..........sok sikert majd hozzá ha valaki látja -
Rhonin7 #1508 na taaakaaarooodjanak!!!!! -
Betyar070 #1507 OFF
macro
( Legális csalás ???? én olyat nem ismerek )
a jetmacro 360 pedig a fordulékonyságot javítja. Szinte egy helyben megtud fordulni a jet. (Na ezek ellen harcolok én minden nap.)
Utoljára szerkesztette: Betyar070, 2015.12.22. 09:31:02 -
#1506 Azért nem ennyire gyászos a helyzet, ahogy itt vázolva van. Amióta megvan a DL44 én abszolút nem találkoztam lehetetlen ellenfelekkel, max 1-2 furcsa lövést tudnék mondani az eddigi 40 óra játékommal. K/D alapján meg nehéz megállapítani, ha valaki csak AT-AT/ST, Hero Power upokat campeli simán összehozhat 70-80 kill, 1-2 halálos arányokat. -
Gyuszopapa #1505 Mindent és még scriptek is vannak itt bőven. -
Rhonin7 #1504 nem letölteni akarom,hanem kíváncsi vagyok mit makróznak? -
Betyar070 #1503 google! -
Rhonin7 #1502 milyen makrót? -
manacz #1501 Bf4 véleményem szerint rendben van. Sorozatosan dobálják az adminok ki a csalókat. (Látni a chat ablakban)
Persze előfordul 1-2, de a Battlefront szánalmas szinten van a Bf4-hez képest csalások terén :) -
Betyar070 #1500 "BF3-4ben is vannak belőlük? Rég nem jártam arra ..."
Áááá ne gondold!
Bf3-ban gyalogos harcnál szinte mindenki használja a macrot. ( még a nagy magyar klánok között is akadnak macrosok) Repülőnél szintén használják a jetmacro 360-at. ( tipp a nooboknak )
Aimbot is akad elég sok. A BF3 mára teljesen szét lett barmolva, hála az ukrán és orosz kölyköknek. HC-n talán kevesebb a csaló.
(BF4-en is gondolom hasonló lehet a helyzet)
Utoljára szerkesztette: Betyar070, 2015.12.21. 16:17:22 -
Rhonin7 #1499 nekem is van némi FPS tapasztalatom,de ebben a játéknak szó szerint hemzsegnek a cheaterek -
yossarianHUN #1498 BF4-ben összesen egy emberrel találkoztam, akiről úgy érzem hogy csalt, ő nagyon WH-gyanús volt, de ennyi, pedig van benne 70-80 óra játékidőm. -
eje75 #1497 Kezét lecsapnám annak, aki használja....fejszével...tőből... a készítőjének pedig a nemi szervét is... -
Gabhess #1496 Csak azt nem értem erre miért nem figyel sem a dice sem az ea szomorú... így már értem a hétvégi "ügyes" lövéseket, amik értek.... repülésről csak annyit ,a legtöbben amint a birodalom oldalára kerül azonnal kilép.. több meccsben is 10:2 , 10:3 volt az arány -
#1495 12es vagyok, nem toltam bele sokat, de WAban csak nézek, egyedül a POD Capt az, ahol úgy érzem nem mészárolnak le úgy, ahogy nem szégyellik.
Egyébként pedig idő/befektetés/kevés csaló alapon - szerintem - a repkedésből jön a legjobban az XP.
Amúgy, ezekből a csalókból van 3-4 mindig, és ált. egy oldalon.
BF3-4ben is vannak belőlük? Rég nem jártam arra ...
Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2015.12.21. 06:21:54 -
#1494 Irányítani nem lehet, de szarrá lőni az ellenséget azt igen. : D -
Rhonin7 #1493 tele van ilyen csodagyerekekkel a játék -
yossarianHUN #1492 Már lehet vezetni AT-AT-t? -
#1491 Főleg hogy van beépített cheat, AT-AT/ST, Hero... : ) -
#1490 Gratulálok nekik. Egyszer most már tényleg kíváncsi leszek, hogy ennek mi értelme. -
#1489 R6nél láttam már hasonló videót (meg másnál is), de ezek mennyire léteznek?
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
Stream -
Betyar070 #1487 Pár millióan PC-n? Csak szeretnéd, velem együtt. :D ( az utolsó infók szerint 20 PS4, és 10 XBOX játékosra jut mindössze 1 PC eladás, azaz 30:1 az arány)
Úgy vettem észre, hogy pont képen kell törölni és akkor kifekszik egyből. ( én is próbálgatom )
Utoljára szerkesztette: Betyar070, 2015.12.19. 20:29:12 -
Rhonin7 #1486 vettem 25 pajzsot......majd kilogoltam.....fél óra múlva visszajöttem és a 25 pajzs sehol...THX :D -
Rhonin7 #1485 hát szemből ütnek le,mert nem kerülnek mögém /általában pajzs ha van rajtam akkor melee-zek/ -
DamienPicur #1484 Ha elolrol tamadsz akkor csak 50 et sebez. Ha hatulrol hasznalod a meleet akkor 100 szazalek. De lehet pont forditva :D de igy van -
Rhonin7 #1483 reméltem egy pár millió ember azért csak játszik :D
más: miért van az,hogy a melee ütésem 90% ban 50-et vesz le az ellenféltől ,de engem 90% ban 1 HIT-elnek melee ütéssel......... -
manacz #1482 Kiválasztottad, hogy ne vegye figyelembe a Jakku dlc-t? Be tudod állítani a játékmódok lista tetején, hogy ne a dlc-s emberekkel tegyen össze. Akkor elméletileg kellene találnotok hagyományos szervereket. :) -
Rhonin7 #1481 gyerekek 20 perce 3-om haverral nem találunk egyetlen! játékot sem.............minden szerver üres.....sem a nagy meccsek /Supremacy,walker assault/ sem az összes kis pályán még a 6 vs 6-os mapeken ahol alapban vagyunk mi 3-an nem talál játékost!
köszönjük meg az EA-nak,hogy sikerült megcsinálniuk a világ valaha legjobban várt és leghamarabb megunt játékát a számítógépes játékok történelmében! -
Árnyvadász #1480 Ma és hétvégén 2X a tapasztalati pont szorzó. Elég jól jön így a pénz is. -
#1479 -
Bandicoot #1478 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Finn katonai kiképzést kapott és mint láthattuk a rohamosztagosokat kézifegyver használatára is kiképezték,a fénykard nem erőfüggő ugyebár. Rey olyan bolygón nőtt fel ahol a túlélésért kellett küzdenie és szintén jól látható már a film elején hogy jól bánik a kézifegyverrel, nem véletlen rohangál azzal a "bottal"..:) Így bizony szerintem simán elképzelhető hogy az öntelt "kiforratlan" sötét oldal tanonc sebesülten kikapott. Tényleg arra marha kiváncsi leszek mit hoznak ki a görcsorrú karakteréből...Jelenleg valóban harmatgyenge karakter,ugyanakkor szerintem zseniális volt az örlődése a a sötét oldalnál,az apja láttán, az érzelemkitörései, és a dühkitörései. Egy igazi önfegyelmet nem ismerő tanonc akiben durván ott van az erő mint az látható párszor, de sem teljes kiképzése sem önkontrolja nincs. Anakin azért mielött Vader lett volna Jediként tanult hosszú hosszú éveket a Jedi rendnél,ahol önfegyelmet is tanult. Itt pedig jelenleg csak annyit tudunk hogy Luke ki akarta képezni de kudarcba fulladt....Meglátjuk mi lesz belöle.
A könyveket én is olvastam és a filmben amikor kiderült (konkrétan lenagypapázta Vader sisakját) Kylo kicsoda, hirtelen olyan érzésem volt hogy Rey a testvére. De ez elvérzett mikor Leia és Han Kylo-ról beszélgettek. Kylo-ról tudtak szerették csak Kylo átállt a sötét oldalra, mindeközben lett volna egy lányuk is akiről abszolút nem is tudtak? Ez elég hülyén venné ki magát,főleg ha Leia aki érezte hogy Luke a testvére, nem érezne rá hogy a lányát ölelgeti?:) Ez azért jókora baklövés lenne akármennyire magyarázzák... Nomeg tényleg végig Luke és az erő zene csendült fel minden egyes Rey + erő vagy fénykard momentumnál, R2 is akkor ébredt fel amikor a közelébe került Rey...Kicsit mintha mármár szájbarágós is lett volna ki is Rey...Akiről csak annyit tudunk elméletileg a látomása alapján hogy elragadták az anyjától...
23-án nézem meg újra,tegnap csak beestünk premierre és sokszor elbambultam a látványban.:) Majd nézem mi repült Kylo-ról.:)
Igazság szerint ami nekem még ferde volt, az Luke... Persze lehet sok dologra (remélhetőleg) a következő részben kapunk választ.Oké. De akkor is elbukja Kylo kikézését,és hátrahagy mindent (feltehetőleg így Reyt és az anyját is - már ha megvolt akkor már Rey). Valamint hátrahagy maga után egy titkos térképrészletet hogy majd megtalálják....És mindezt úgy hogy egy apró darabot hajkurásznak, a térkép fő része bent van R2-ban, illetve a rend megtalálta a Birodalmi arhívumban - ezt nem is értem hogy-.... Ergo számüzetésbe vonult azért hogy:
a.: Nagy szopások közepette megtalálják késöbb a lázadók
b.: Hogy ha felnő Rey és R2 közelébe kerülne akkor megtalálják.
Kicsit sántít mindkettő,ha annyira számüzetésbe akart vonulni minek hátrahagyni titkos térképet - főként egy birodalmi arhívumban-....
Össze kell kapniuk magukat, így felvezetésként jó volt a film - leszámítva tényleg hogy kinyirták a legkedvesebb karakteremet, és a zene harmatos - , de ha a folytatásban is Kylo ilyen kiforratlan gyökér marad és nem azt látjuk hogy teljesen átjárja a sötét erő amit megtanul használni,és önfegyelmet tanul ahogy az egy vezetőhöz illik, valamint a Rend is továbbra is ilyen nácikra hajazó egyébként fiatalokkal teletömött szétzilált frakció lesz, akkor ebből blődli lesz és nem méltó trilógia...
-
yossarianHUN #1477 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
"El kellett játszania egy önmagában örlödő tanoncot,akit még nem jár át teljesen a sötét oldal, még él benne valamelyest a jó is, ugyanakkor még nem képezte ki teljesen mestere, és az erővel sem tud megfelelően báni." - Ja még pont ehhez egy észrevétel: azért igenis tudott ő bánni az Erővel, nem is akárhogy, rögtön a film elején elkap és megtart egy lézernyalábot, ilyet azért még Vadertől se láttunk. Na most pont ennek fényében volt baromi ciki, de legalábbis nehezen hihető, hogy a végén meg egy Erővel totál nem rendelkező jöttment rohamosztagos-selejt láthatóan tök komoly eséllyel vette fel vele a harcot, sőt, meg is sebesítette. Javíts ki ha tévedek, de szerintem három másodperc alatt fel kellett volna szecskáznia, arról nem is beszélve, hogy egy Erővel nem rendelkező ürge egy fénykardpárbajban szerintem önmagát szecskázná fel elsőként. De oké, nagy nehezen lenyomta, majd jött Rey, aki még életében nem fogott fénykardot, és az Erőt is fél órával korábban használta először, ehhez képest végül úgy lealázta, hogy nézni is fájt, sebesült vagy sem.
"BB-8 cuki, talán cukibb mint R2 mégis nagyjából a szerepe hasonló,de nem nevezném Disney gyomrosnak mindig is voltak a SW világban "cukiságok", főleg a birodalom visszavág "után"." - Na de az ewokokat is bevallottan azért írták a filmbe, hogy a gyerekközönséget megfogják. Ha ez a helyzet a Disney miatt romlik, és a Rebels mintájára kvázi gyerekfilmet csinálnak egy komoly szériából, én felvágom az ereimet. Oké hogy nagy pénz van a gyerek nézőkben, meg meg kell fogni a fiatalabb korosztályt is, de könyörgöm ne a felnőtt rajongók rovására. Az meg a másik, hogy nem kell hülyének nézni a gyerekeket, és nem is kell olyan rohadtul félteni őket. Én is kb. gyerekfejjel néztem meg az eredeti trilógiát cukiságok nélkül (oké, ewokok) és repkedő végtagokkal, és mégsem voltak miatta álmatlan éjszakáim, maximum a lelkesedéstől. Egyébként lehet hogy igazad van a párbajjal kapcsolatban, én is láttam hogy valami elrepül, de az szerintem csak a ruhájának valamilyen darabja lehetett, mert az utolsó képsorokon úgy tűnt hogy mindene megvan, meg nem is úgy viselkedett, mint akinek épp most nyesték le kezét/lábát.
"A "náci" birodalom észrevétellel maximálisan egyetértek, ettől féltem is itt is leírtam, és a Disney-nek be kellett nyomni egyet nácis vonást a filmbe. A régi birodalom még ha egyesek szemében hasonlított is,akkor sem volt ilyen durván érezhetően "náci"...." - Igen, és ez már csak azért is volt nagyon átlátszó húzás, mert a Birodalom "náciságához" pont a xenofób Sidious adta a hátteret, aki ugye itt már nincs képben.
A pilóta ürgés észrevételeddel is egyetértek, nekem totál töltelékszereplőnek tűnt, amikor meg Finn mellől ellövi a rohamosztagost, akkor meg én is majdnem hangosan felröhögtem. Szépen felvezették a karakterét a film elején, aztán kivágták a fenébe, és a film végéig alig egy-két jelenetig láttuk, de azokban is lehetett volna a helyében akárki más, szerintem fel se tűnt volna.
A zenékkel kapcsolatban abszolút egyetértek, nem értem mi lelte John Williamset. Egyedül akkor lettem libabőrös, amikor a régi, jól ismert akkordok csendültek fel, egyébként viszont totál semleges volt a zenei aláfestés.
Reyen meg én is filóztam, hogy vagy Luke, vagy Han-ék lánya. Ha Solo lenne, az tényleg fura lenne, tekintve hogy látszólag se Han, se Leia nem ismerte fel, de a (immár non-canon) könyvekben ugye pont hogy ikrei voltak Hanéknak, egy fiú és egy lány, akik közül az egyik Jedi, a másik Sith lett (átmenetileg legalábbis), úgyhogy nem kizárt, hogy innen merítettek ötletet. De valószínűleg Kylo is észrevette volna, ha Rey a húga mikor az Erővel vallatta, az apja jelenlétét legalábbis simán megérezte. Ha viszont Luke lánya, akkor felmerül a kérdés, hogy ki az anyja. Még mindig nem adtam fel, hogy látunk még a vásznon egy Mara Jade-et :D Egyébként színészileg nekem az ő játéka jött be leginkább (részben mert erősen emlékeztet Natalie Portmanre), bár tőle sem voltam elájulva.
Kylo Ren karaktere meg számomra továbbra is csalódás marad, egyszerűen képtelen vagyok úgy nézni rá, mint egy Vaderre, de még akár egy Dooku grófra. A fénykarddal csapkodós dührohamai után meg már végképp nem tudtam komolyan venni, szerintem az eddigi leggyatrább SW antihős. Mindenesetre végszóként fenntartom, hogy nem volt ez rossz, de a Timothy Zahn könyvekből mérföldekkel, mit mérföldekkel, fényévekkel jobb filmet lehetett volna csinálni. Az úgyis trilógia, Thrawn pedig röhögve verne köröket erre az új, érdektelen Sith nagyúrra, meg krumpliorrú Kylo Renre. Ő egy Darth Vaderhez méltó antihős lenne, sőt, merem állítani, a megfelelő rendezésben még Vadert és Sidioust is meg tudná szégyeníteni a rajongók körében. Sajnos a zseniális Thrawn-trilógia a vásznon immár álom marad, pedig még a "Mara Jade és Luke" szálat is be lehetett volna tömöríteni a három rész időtartama alá, és akkor még a kötelező romantikus szál is meglett volna, ráadásul nem is akármilyen, elvégre Mara nem egy unalmas politikushölgy, mint Padmé, hanem maga a Császár Keze.
Lényeg a lényeg, szerintem ha a prequels trilógiát nézzük, simán hozza a szintet, és kifejezetten versenyképes film, az eredeti trilógiához viszont nem tud felnőni, bár ahhoz valószínűleg semmi nem tudna, így lehet, hogy ezt csak az elfogultság mondatja velem. Az egy más kor volt, és főleg mi voltunk fiatalabbak, így másképp is néztük:) És tudom hogy ez az én vesszőparipám, de Thrawn, Thrawn, Thrawn... Mekkora kár, mekkora hatalmas kár érte...
Utoljára szerkesztette: yossarianHUN, 2015.12.18. 15:44:43 -
Bandicoot #1476 A filmről nekem is spoileresen :)
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Jövőhtéen nézem meg újra de emlékeim szerint nem gyerekkorától vitték Finn-t el, hanem "fiatalkorától", ráadásul ez már nem az afullosan egybezárt és teljesen statikusan szabályok szerint működő birodalom,hanem egy fiatalokkal teletömött rend, amiben szerintem abszolút nem csoda hogy vannak ilyen kilengések.
A szuperfegyver támadás az tényleg kicsit felemás volt. Oké hogy nem küldtek csatahajókat mert az egyetlen lehetőség az volt hogy sézrevétlenül a közelébe jussanak - ugyebár az új reményben sem küldtek komplett flottákat - mégis azért 5-6 hajó összesen??!...
Kylo Ren szerintem nem volt rossz. El kellett játszania egy önmagában örlödő tanoncot,akit még nem jár át teljesen a sötét oldal, még él benne valamelyest a jó is, ugyanakkor még nem képezte ki teljesen mestere, és az erővel sem tud megfelelően báni. Ehhez extra adalék hogy fiatal sötét erő növendékként hatalomvágy ég benne, megfelelési kényszer a mestere iránt hogy a sötét erőt tökéletesen eltanulja,ugyanakkor nincs benne még fegyelem, önfejű ahogyan a fiataloknak kell. Ő nem egy Jedi rend által fegyelemre nevelt majd elbukott Sith nagyúr, hanem egy Skywalker tanonc aki fiatalon elbukott és a sötét erő átjárja,ugyanakkor még nincs teljes hatalma a fővezérnek fölötte. Szerintem teljesen hitelesen játszotta el ezt a karaktert - még ha lepényképű is.. Én nagyon kiváncsi leszek arra mit hoznak ki a következő részekben belöle, ebből még lehet nagyon jó akár Vaderhez méltó negatív szerepőlő is, de lehet egy oltári elb*szott ötlet is.
BB-8 cuki, talán cukibb mint R2 mégis nagyjából a szerepe hasonló,de nem nevezném Disney gyomrosnak mindig is voltak a SW világban "cukiságok", főleg a birodalom visszavág "után".
A poénokkal egyetértek. Noha néha jó volt főleg hogy a régi SW filmek hangulatát hozta vissza,de néha sok volt,és valahogy nem ideillő. It Finn például vérzett..
A "náci" birodalom észrevétellel maximálisan egyetértek, ettől féltem is itt is leírtam, és a Disney-nek be kellett nyomni egyet nácis vonást a filmbe. A régi birodalom még ha egyesek szemében hasonlított is,akkor sem volt ilyen durván érezhetően "náci"....
A fénykardpárbaj pedig szerintem nem volt rossz. Elvégre nem két mester csapott össze hanem egy lány aki egy olyan bolygón nőtt fel ahol az élelemért kellett küzdeni nap mint nap (és látható film közben is hogy a kézifegyveres harc nem áll távol tőle), és egy olyan lovag (sith), aki még messze nincs rendesen "kiképezve", ráadásul sérült is volt. A fénykardhangok egyébként Skywalker fénykarjánál ugyan azok voltak, Kylo kardja volt más, eleve más kristály volt benne,lehetett látni a vibrálását, "fogasságát", volt már hasonló fénykardkristály réges régi SW játékokban is. Egyébként Kylo biztos nem vesztett valamit? Csak mert valami elrepült mellé...De majd figyelek újranéznésnél..:)
A színészi játék felemás bennem is. Ford kicsit olyan volt mint aki megunta a szerepet (meg is unta,már a Jediben ki akarta magát nyiratni,na most meglett). Kicsit sajnálom, az egyik legszerethetőbb karakter volt erre paff...Leia hozta a szokásost, jó volt, bár így nagyképernyőn erősen látszott hogy szegényt a botox tartja egyben...Finn olykor jó volt olykor (főleg a poénkodásoknál) erőltetett volt szerintem. Rey jól tolta végig, kiváncsian várom miféle Jedi lesz. Ugyanakkor mint írtam szerintem Kylo is rendben volt a szerephez képest még ha olyan feje és orra is van mint aki zsebretett kézzel rohangászott kiskorában a mozgólépcsőn.... A pilótagyereket kicsit túlzásba tolták. Oké hogy nagyképű viccelődős karakter,meg profi pilóta. De amikor kb 15 másodperc alatt lelő 4-5 Tie vadászt és közben a földön is halálpontosan ellövi még Han mellöl is a rohamosztagosokat..Na ne már...Mindemellé irreálisan barátságos...
Lényegében az volt a fura hogy azt vártam hogy amikor megjelennek a régi szereplők akkor kiráz a hideg ahogyan tette ezt a trailer esetében de nem. Eleve a film zenéje szerintem felejthetően gyengére sikerült, az ismerős dallamok isteniek voltak,csak ritkán csendültek fel,az összes többi zenei betét annyira semmitmondó volt hogy egy másodpercet nem tudok felidézni belöle. Ebben bizony az első három epizód is sokkal jobban szerepelt (de csak ebben). Az ismerős dallamok (Luke és az erő, Han és Leia, főcím) okésak,de ami mellettük van? Sehol egy fülbemászó erősebb dallam mint a Birodalmi téma,vagy akár a robothadsereg témája. Egyszerűen semmi,csak ilyen összevissza klimpírozás,mintha unták volna a zenélést és nyomtak volna valami betétet...Ez elég fájó pont mert a régi filmek beleélésére a zene is rátett egy jókora lapáttal. A régi arcokra visszatérve, valahogy egytől egyig kiszámítható jelenet volt mindannyiuk megjelenése, és valahogy nem is érte el azt amit kellett volna, például amikor Chewie és Han betoppan....
Mindent összevetve egyébként tetszett. Az előzménytrilógiánál jobbnak találom, ugyanakkor az egész felépítése és a cselekmény kicsit olyan mint egy újragondolt "új remény", ami nem feltétlenül gond, de lehet egyesek másra számítottak. Baromi kíváncsi leszek arra hogy sikerült-e folytatni és egy komoly epik trilógiát kapunk amiben kiforr Kylo karaktere és a rend, valamint mesterré válik a lány, avagy elbénázzák a folytatást....
Apropó lány meg trailerek. A trailerek alapján mindenki összerakott egy képet a filmről, meg elképzeléseket. Jól beetették az embereket a feka jedilovaggal, és az egyéb jelenetekkel. Ügyes...:D
Illetve Rey hálistennek nem Solo , legalábbis elég hülyén venné ki magát ha Han és Leia nem tudott volna a fiuk mellett egy hugiról is... Rey szinte 99.9% hogy Skywalker, Anakin/Luke kardja őt "hívta", állandóan felzendült nála Luke (és az erős) ismert betétdallama, ráadásul R2 takarékra rakta magát amíg Skywalker nincs a közelében..És bekapcsolt amikor a lány megérkezett a bázisra...:)
Szerény véleményem szerint az hogy méltó folytatás-e a sorozatnak az majd a következő részekben derül ki. Ez egy felvezetés volt akárcsak az "Új remény", aztán meglátjuk sikerült-e felpumpálni az egészet olyan szintre mint a Birodalom visszavág vagy a Jedi visszatér, avagy elbénázott ötletekkel és sztorival tűnik el a SW világ a francba a mozivászonról...Így 7. epizódnak,és felvezetőnek szerintem jó volt, leszámítva hogy kinyírták a kedvenc karakteremet... -
yossarianHUN #1475 Na gyerekek, megnéztem az Ébredő Erőt az éjjel. Szólnék róla pár szót, először is spoilermentes verzióban.
Megmondom őszintén, nem tudom hányadán állok a filmmel. Ehhez valószínűleg el kell telnie még egy-két hétnek, de jelenleg vegyesek az érzelmeim. Voltak jó pillanatai, és sajnos voltak olyanok, ahol csak a fejemet fogtam. Hogy méltó folytatása-e a sorozatnak? Nehéz kérdés. Jelenleg még nem visz rá a lélek hogy igent mondjak, egy-két hét múlva, visszanézve majd már talán.
Itt kicsit részletezném is, de ez már spoilerveszély kategória, úgyhogy tényleg csak az nyissa le, aki már látta a filmet, vagy nem bánja a spoilereket.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Szóval volt pár dolog, ami fölött nehezen tértem napirendre. Kezdetnek ott volt már a film elején a csavar, amit egészen a végéig nem tudtam feldolgozni: egy végtelenül lágyszívű és jóindulatú, ugyanakkor menthetetlenül balfasz (ezt se értem) rohamosztagos, aki az állítólagos, kisgyerekkora óta tartó kiképzés dacára rögtön az első bevetésén leblokkol (ennyit a kiképzésről), majd uccu neki eldobja a sisakot, és tíz perc múlva már olyan penge lázadó frídom fájter, hogy Han Solonak anno két filmbe tellett hogy ilyen legyen. Azt meg sem említem, hogy tudtommal a rohamosztagos kiképzés egyik alappillére, hogy megrendíthetetlen hűséget vernek a kadétok fejébe. Könyörgöm, Timothy Zahn abszolút hihetően és hitelesen adta elő a renegát rohamosztagosok képét az Allegiance-ben, de ez? Röhej.
A másik, számomra falfejelős rész maga a szuperfegyver elleni támadás volt. Adott egy a Halálcsillagnál tízszer nagyobb, agyszétkúró gépbolygó, ami egyszerre féltucat bolygót tud porrá lőni, és mit küldenek ellene a lázadók? Úgy van, egy tucat X-szárnyút. Szép munka. Nagyobb hadihajók, cirkálók, vagy csak pár szerencsétlen Y-szárnyú, vagy egyéb nehezebb vadászbombázó? Áááá, minek. X-szárnyú, az kell, azt ismeri az átlag paraszt. Ezt egyértelműen butításnak éreztem, főleg hogy az egyik jelenetben a dicső, sebezhetetlen Vörös osztag még épp rárepül a célra, nyomában kb. százhúsz TIE fighterrel, a következőben meg gyakorlatilag már repülnek ki, nagy örömködve, miután szétlőtték az egész kócerájt. Hát gyerekek, a Halálcsillagoknál valahogy sokkal jobban át tudtam érezni a helyzet komolyságát.
Aztán meg kell említeni az egyik legnagyobb sérelmemet, a Kylo Rent alakító színészt. Úristen. Nem fogom ragozni, lényeg, hogy aki a mai napig rühelli a Hayden Christensent az Anakinos alakításáért, az most tíz körömmel fogja lekaparni az arcát. Nemtom ki találta ezt a nyálas, krumpliorrú paprikajancsit, de leginkább Zorgra emlékeztetett az Ötödik Elemből, azzal a különbséggel, hogy az a karakter poénos volt a forgatókönyvnek és Gary Oldmannek köszönhetően, míg ez az ürge komoly szerepet játszott, egy elméletileg komoly filmben. Vagyis próbált. Sötét foltja a filmnek, legalábbis számomra.
Akkor a Disney-s gyomrosok felett se lehet elmenni szó nélkül. Először is ott van BB-8. Aki már látott valaha animációs, Aranyhaj, Frozen és/vagy egyéb Disney produkciót, az tudja, hogy minden egyes ilyenben kötelező elem egy cuki kis mellékszereplő, kiskutya, kismacska, kiskaméleon, kisanyámkínja, aminek a cselekmény szempontjából nulla jelentősége, de a gyerekek imádnják, és a szülők arca is ellágyul a láttára egy "hát nem aranyos?" kíséretében. Ezt a célt szolgálja most BB-8, R2 utódja. Csak amíg R2 jópofa volt, és egy személyiség, plusz komolyan hozzátett a cselekmény alakulásához, addig BB-8 csak... Cuki. Ennyi a szerepe. Látszott, hogy megpróbálták őt is valami R2-s személyiségre belőni, de nem nagyon sikerült, nagyon érződik a filmen, hogy csak a cukiságfaktor miatt van ott a film feléig minden jelenetben, ami nekem rohadtul nem hiányzik egy Star Warsból.
A humorfaktort megint nem tudtam tárt karokkal fogadni, sajnos megpróbálkoztak a Marvell filmekben dívó, "poénosnak szánt, de rohadtul oda nem illő" viccgyártással, amit még egy Galaxis Őrzőiben elnézek, de könyörgöm, ne erőszakoljuk bele egy SW-be. Annak idején az eredeti trilógia mosolygást kiváltó helyzetkomikumokkal, és Leia és Han csipkelődésével csalt egy finom mosolyt az arcunkra, és ez jó volt így. Most már úgy éreztem, hogy az aktuális Hollywoodi trendeket követve a rendező kötelességének érezte, hogy a nézők röfögve felröhögjenek időnként, és ez igencsak izzadságszagú jeleneteket eredményezett (kézfogós jelenet, Finn folyamatos bénázása). Szerencsére annyira nem vitték túlzásba mint vártam, hálistennek nem zsúfolták tele a filmet ilyenekkel Marvelles mintára, és a film felétől egyre ritkábbak lettek ezek, aminek örültem, mert néha én éreztem zavarban magam a gyermeteg poénoktól.
A másik, amire itt már felhívta valaki a figyelmet, az a náci birodalmiak jelenet. Tábornok úr emelvényen áll, előtte felsorakozva a rohamosztagosok mögötte a felfüggesztett zászlók, tábornok úr elmebeteg módon üvöltve darálja a lelkesítő beszédet, majd karlendítés. Könyörgöm ne, mert nevetséges, és ráadásul kurvára nem odaillő és illúzióromboló. Ha már csak félretesszük a szánalmas náci-kártyát, akkor is: szerintem az emberek fejében a rohamosztagosok hideg, profi katonákként élnek, akiknek a hűsége kiképzésük és neveltetésük okán megkérdőjelezhetetlen (ezért nem értettem a főhőst se, de ezt lásd fent), és rohadtul nem azért, mert valami egyenruhás gyökér vöröslő fejjel lelkesítő beszédet ordít az arcukba. Fekete pont, de durva.
A film egyetlen komoly fénykardpárbaját se tudtam valahogy átérezni. Már ott elmorzsoltam egy könnycseppet, mikor konstatáltam, hogy a klasszikus, zümmögő fénykardhangokat lecserélték valami tök semleges, zümmögő-sercegő izére, a keresztvasas fénykardról meg már nem is mondok semmit, arról úgyis mindenkinek megvan a maga véleménye. De valahogy a párbaj lendülete, izgalmassága se volt meg, pedig azt hittem, hogy ha valamire, erre majd akár túlságosan is ráerősítenek akciófilmőrült világunkban. A régi SW-knél az ember folyamatosan keresztbe tett ujjakkal ülte végig a párbajokat, folyamatosan megvolt az érzés, hogy vajon mi lesz a vége, hisz egy rossz mozdulat, egy apró hiba, és már repül is egy végtag. Innen ez nagyon hiányzott. Megjegyzem Kylot kb. háromszor csapták meg fénykarddal, Finnt tokától bokáig végihasították, mindezt egy árva elvesztett végtag nélkül. Nem vagyok én szadista, de ez azért elég nehezen hihető, és szeretném azt hinni, hogy nem a Disney gyerekbarátosító (értsd: gagyisító) politikájának az eredménye.
A rohamosztagosok új sisakját se tudtam értékelni, én valahogy sokkal jobban bele tudtam volna élni magam a régi SW hangulatba, ha a jó öreg rohamosztagosok kavirnyálnak a vásznon, nem valami újragondolt bukósisakok. Értem én hogy Új Rend, meg jelezni kellett hogy itt kérem valami újdonság van, de ennyire ne izzadjunk már meg, mert megint visszafelé sült el (számomra).
Még lenne miről beszélni, például a színészi játékokról is van mit mondani (Harrison Ford például szerintem igen gyenge volt), de egyelőre ennyi volt bennem. Aki ezek alapján azt hiszi, hogy rossz film, azt azért megnyugtatom, hogy nem az. A film maga elég jól összeáll, és egyáltalán nem rossz, csak ezek voltak azok a dolgok, amik fölött én speciel nem tudtam elsiklani. Második megnézésre talán már majd el fogok tudni, talán nem, meglátjuk. Egyelőre azt mondom, a film nem volt csalódás, de a klasszikus SW-k Valhallájába se tudnám betenni.