7647
  • Raulblanco7
    min.recommended a 220, ahogy most is min recommended FL-ben a 180 de 160-al beenged, ahogy hardon is 160 rec, 140 beenged. Szóval 200-al bemehetsz majd az újra azonnal. És persze 1.2-vel lesz új vendor dz blueprint, szóval aznap kb 5-10-20 GS-t lépsz azonnal, ha megveszed lecraftolod.

A játék pénzügyi szempontból már sikeres lett, és sikeres is marad, teljesen függetlenül attól, hogy ki mennyit játszik majd vele.
  • Barnus
    teljesen egyetértek. A kezdeti trailerek is a rogue-ságra, a DZ-re voltak kihegyezve. Egyik ismerősömmel pont tegnap beszélgettem, hogy ő utál pvpzni. és milyen szemetek a rogue-ok, hogy lelövik. és kérdeztem én is, hogy mit várt a játékról. elvileg erről szól. és rájött, hogy igazam van. de hogy ő pve-zni szeret és single-ben menni. és valóban. Ha én egyedül kéne, hogy menjek és PVE onlyzni szeretnék DZ-ben, akkor arra tényleg egy unalmas játék. Bár játékidőben nyújt annyit mint egy tomb raider, tehát akkor sem panaszkodnék. Az emberek félnek kipróbálni a valódi ízét a divisionnek. Csapatba verődni, kergetni a rogue-okat, vagy éppen rossz fiút játszani és harcolni a jófiukkal, akik le akarnak ölni. izgalmat ad a játéknak. Erről szól. Mi az istenért játszana valaki több száz órát hogy nevetségesen könnyű mobokat öljön és 99-ig eljusson? Kb mintha egy játéknak csak a menüjét nézegetném 3 napon át. Persze, tök jó egyébként kikapcsolódásnak, meg úgy, hogy ezt is-azt is csinálod. De én el nem tudnám képzelni azt, hogy meglátok egy koponyát a térképen és már előre elkezdek másfele menni, össze ne fussak egy ellenséggel. Kb mintha COD-ban bemennék a mapra és elbújnék valahol, hogy meg ne találjanak, mert én nem akarom, hogy lelőjenek. Ez egy erős PvP alapú játék, nem PvE-re szánták. Ezért unalmas annak, aki nem szeret pvpzni és nem hajlandó, mert a pve részt valóban hamar meg fogja unni, ez tény.
  • Nagylaci
    Bocs az offért, de soha nem lesz még egyszer olyan számítógépem mint az Amiga 500 volt annak idején! Tartok tőle, hogy nekünk ennyiben van egy közös élményünk a múltból. :) Another World? A mai napig vissza tudom idézni amikor először láttam. Ehh... Bocsánat. :)

Hát lehet, hogy igazad van, de akkor én gondoltam rosszul valamit és még sok másik játékos szintén. Én mindig is azt hittem, hogy ez egy TPS nézetű Diablo lesz ahol folyamatosan van mit csinálni és folyamatosan lehet fejlődni is. Bár szerintem így is volt beállítva a megjelenés előtt vagy csak én szerettem volna egy ilyet és mindenáron bele akartam ezt magyarázni magamnak a játékba. :( Elképzelhető, hogy ez is benne van sajnos a dologban!
  • Barnus
    De te hogy tudnál casual fejjel gondolkodni, mikor nem vagy az? Nekem vannak casual irl ismerőseim, akik a 30-as szintet se érték még el DZ-ben és 190 alatti GS-ük van, mert egyszerűen ennyi idejük van. Nagyon rosszul látod az egészet, már csak azért is, mert a casualok védelmében harcolsz, hogy nincs endgame content, miközben pont, hogy ők azok akik kellően el tudják nyújtani a játékidőt napban számolva, hisz ők nem játszanak napi 8-10 órákat. És amikor mi már 3-400+ órát tettünk bele és azon "sírunk (mármint én nem, de mások igen)" hogy nincs mit csinálni, addig az ismerősöm azon sír, hogy de szeretne divisionözni és mennyire nincs rá ideje. Egy casual ilyen. Eltelt lassan 2 hónap és ők még sehol nem tartanak a játék felfedezésében, mert még nincsenek is mindennel tisztában. Ráadásul a casual nem min-maxol. A játék öröméért játszik. Fingja nincs hogy az incursion pontosan mi és mi az a nehézség. Mert még nem tart ott az ismerkedésben és nem számolgatja azt, hogy a következőhöz hogy szedi össze a 220-as GS-t. Nem is tudja mi a max. Ezért nem értem a folyamatos érveidet, hogy olyan dolgokat próbálsz belemagyarázni a csalódottságod miatt, amik nem valósak. De látom erről a nincs endgame témáról sose fogsz tudni leszállni :P

Nem beszélve arról, hogy a játékosbázis nem feltétlen csak az első napi eladásokból adódik. Nagyon sok casual van, aki esetleg most még az előző játékával játszik és majd csak 2 hónap múlva veszi meg a játékot, stb.
  • Amiga
    Lényegében a kazuárnak elég is az, amit a Division nyújt. Szépen kitolja a küldetéseket, elkezdeni összeszedni a mobiltelefonokat, bemerészkedik a DZ-be és végül hagyja a játékot a francba. És bármikor eszébe jut, szeretettel fog emlékezni rá, mert lövöldének jó volt, és amúgy sincs sok hasonló játék a piacon.

Akár redditen, vagy máshol, éppen a hardcore játékosok zúgolódnak, akik ennél sokkal többet várnak. De a kazuároknak éppen az a lényege, hogy szörföznek a kínálatban, és általában kínosnak is érzik leragadni egy címnél, mert akkor lemaradnak valami másról.

És tőlük én is csak annyiban különbözök, hogy én nem félek leragadni, de épp emiatt hosszú várólistám van a játékaimmal és lehet, hogy van köztük olyan is, amit megvettem, de soha az életben el se jutok oda, hogy komolyabban foglalkozzak is vele.

Én erős néhány hetet töltöttem a Division-nal, PS4-en tologatom, ahol sose látok cheatert a DZ-ban, de már tényleg csak tessék-lássék lépek be. Na de nálam így járt a TESO és a Destiny is, nagyjából addig kötöttek le, amíg szépen végigvittem a fő szálakat.

A statisztika is azt mondja, hogy a játékosok fele egyedül kóborol a Division-ben, ami egy olyan játéknál, ahol elég könnyű partnert találni mind co-opra, mind pvp-re, elég sokatmondó a játék által megszólított rétegről is. Míg pl. egy CoD-nál tényleg nagy többségben vannak azok, akik a kompetitív lövöldére jönnek, valamiért a Division-t sokan kezdettől single player gameként fogják fel.
    Utoljára szerkesztette: Amiga, 2016.04.29. 16:04:35
  • Nagylaci
    Szinte mindennel egyetértek amit írtál viszont azt nem veszed figyelembe, hogy ezt rengeteg ember vette meg akiknek egy jó része a marketing hatására azt hitte, hogy a Diablo -hoz hasonló folyamatosan játszható tartalmat kap. Ha elfogadom amit írtál akkor meg azt lehet mondani, hogy a kiadó csúnyán megvezette az embereket azért, hogy vegyék a játékot. Ha a kazuároknak azt mondod, hogy amikor a sztorit végigjátszottad akkor már csak az elvetemülteknek :) marad tennivaló a játékban akkor egy részük nem vette volna meg szerintem. Sajnos ez a lehetőség sem lehetetlen...
    Nem könyvet akart eladni a gyártó hanem TV sorozatot, de a végén kiderült, hogy mégiscsak könyv lesz ez sokaknak, :) hogy a példádnál maradjak.
  • Barnus
    egy kazuár még 10 órát se töltött dz-ben, még hardon se volt falcon lostban. Talán lesz addigra, mire kijön a köv incursion, tehát egy kazuárnak éppen hogy folyamatos content van. A baj az, hogy te 400 órányi játékidő után gondolod, hogy nem nyújt eleget a játék, holott a játékok 90%-a 50 órányi játékidőt se ad a pénzért. Felesleges sztem előre filózni, hogy mit nyújt hosszú távon. Ez van jelenleg. Amíg élvezi az ember, addig játszik vele. Ha megunja, játszik mással. Ha vett DLC-t, vagy később szeretne venni, akkor kap újabb contentet, ismét tud vele játszani. Ha jövőre újabb DLC-t adnak ki esetleg és megint bővítenek valamit, akkor megint lesz mit csinálni benne. Nem kell világégésnek/katasztrófának felfogni azt, ha 3-400 óra játék után azt érzi valaki, hogy lassan nincs mit tennie. Egy könyv is ilyen. Tetszik nagyon, végigolvasod, aztán szomorú vagy, hogy vége a történetnek és nem olvashatod tovább.

Ha megnézel egy WoW-ot, pedig az az istenített példakép manapság (de egyébként állandóan sír mindenki, hogy a wow milyen szar, de amikor más programot kell szídni, akkor simán pozitív példaként hozzák elő a síróközösség), abban sincs sok content. Egy casual játékosnak van, mert mindent lassan ér el.

Egy top guild 2 hét alatt kijátssza a játékot, beleöl egy adott kiegbe x száz órát és kész. Várja a következő instát, kvázi DLC-t, ami szintén ad neki száz órákat, míg le nem mennek a bossok. Most azt hagyjuk, hogy lehet tamagotchi pet battlezni vagy mountokat gyűjteni, mert itt is vannak napi küldetések, de itt sincs sok értelme a sokat játszók számára, mikor 2-3 nap alatt összejön a PxC cap. Szóval a nagyon sok idővel rendelkezőknek nem lesz elegendő end game. Nem csak itt, máshol se.

Egyébként pedig közeleg a jó idő, mindjárt itt a nyár, legalább ki lehet mozdulni. Jön májusban újabb incursion, azzal megint megy az ember egy pár kört, kipróbálja, tetszik-e. Ha igen, játszik amíg tetszik, aztán megint megy útjára. Júniusi DLC-t én spec baromira várom és biztos, hogy jópár órát bele fogok ölni abba is. Júli-Augban meg nem is baj, ha nem vagyok annyira rákattanva a játékra, hogy sápadtan menjek vissza melóba szeptemberben :) Bőven elég lesz aug 30-tól wow kieg, ami ki fog tartani köv division dlc-ig.
  • Nagylaci
    Lehet, hogy én magyarázom rosszul (nem szemétkedni akarok simán lehet, hogy nem vagyok érthető). A játékokat a kazuárok teszik sikeressé. Ezt gondolom mindannyian belátjuk. Szóval a játékos közösségek talán ha 20 százaléka hardcore, de csak nekik nem lenne kifizetődő játékot fejleszteni. Úgyhogy nekünk annyiból hálásnak kell lennünk a kazuároknak, hogy miattuk vannak egyáltalán ilyen "komoly" játékok. Hosszútávon üzletileg szintén akkor lesz sikeres a játék ha a sok kazuárnak van mivel bíbelődni ÉS a hardcore playereknek is van benne tartalom.
    Autós példa! XD Ha nyitsz egy autómosót nem mondhatod, hogy csak Ferrarikat fogsz lemosni (főleg nem Magyarországon) mert olyan sokat kéne kérjél egy mosásért, hogy azt még a Ferraris sem fizetné meg. Arról nem is beszélve, hogy a Suzukisnak pont olyan jó a pénze mint a Ferrarisnak.
    Szóval én attól félek, hogy a készítők nem tettek tartalmat a kazuároknak a játékba ezért hosszú távon nem éri majd meg üzletileg fenntartani a játékot és ezt mindannyian megszívjuk mert a következő tartalmak minősége múlhat rajta.

Barnus: a "tuti" high-end a játékban a 240 -es szint. A következő incursion -nek 220 as GS korlátja van. Vagy csak annyi az ajánlott, de ennyit írnak na! :) Szóval a GS statodnak 220 -nak kellene lennie legalább, hogy szinten legyél a következő akcióhoz.
  • Raulblanco7
    Mondjuk az a 3db 204-es fegyver amit a vendor árult, jó eséllyel bedaráltam volna ha ugyan olyan esik DZ-ben, gagyi talentek, talán az augot a B karinak odaadtam volna, az úgyis csak DZ trollkodás és plusz 1 heti rewardra van, de a főkarihoz azok kuka :)
  • Barnus
    Számomra könnyebb hidh end geart szerezni. Pár falcon lost és kiesett minden. két cuccot lecraftolsz. megvehettél a héten egy 204-es fegyvert. Miről beszélünk?
  • Raulblanco7
    Ok, gyengítik, DZ-ből csinálnak pve only-t, mindenkinek megvan a szett tök egyszerűen, mi fogja őket itt tartani? Az ilyen játékokban az tartja az embert, hogy megszerezze a legjobbat, ha megvan, akkor értelmét vesztette az egész és abbahagyja többnyire. Ez a saját tapasztalat is, ha nincs hova fejlődni, elunom magam, szóval nagyon is jónak tartom, hogy nem lehet egyből top240-es gearem, meg rengeteget kell szintezni egy 204-es bp-ért.
  • Amiga
    Persze, ebben igazad van, de a hype nem eköré volt felépítve. Hanem a lerobbant autók, Manhattan vizuális megvalósítása, vagyis gyakorlatilag a környezettel volt a játék eladva és nem azzal, hogy itt majd jó nagyokat loot-olhatsz.

Az viszont tény, hogy a megjelenése után mindenki Destiny killernek titulálta, és amikor kifogyott a játékból a szufla, akkor vettük észre, hogy a Destiny jelen formájában sokkal szavatosabb.

Most én is ott tartok, hogy sokszor a "ha már megvettem" elv alapján logolok be, míg pl. Dio 3-ban tizedszerre is élvezet végigvinni a kampányt.
  • Nagylaci
    Ebben igazad van de csak részben. :) Ez a játék egy loot alapú gyűjtögetős játéknak lett beharangozva aminek a nehézsége ha jól van belőve akkor szinte a végtelenségig játszható akárkinek. Diablo simán játszható a végtelenségig ha bírod a strapát és szerintem ezt elég sok ember azért vette meg, hogy valami hasonlót fog csinálni csak modern new-york -i környezetben TPS nézetből. A játék egy hosszú távon fenntartható modellt próbált megvalósítani ami megtartja a játékosokat, de ez nem annyira sikerült nekik egyenlőre.

Raulblanco: OK, ezt megértem, csak azt látod, hogy így a kazuárok el fognak húzni mert DZ túl durva és igazságtalan nekik, Falcon Lost túl nehéz nekik... Persze minket ez nem kell, hogy érdekeljen, de a kiadót igenis fogja.
  • Raulblanco7
    Nem tartom bajnak hogy ez így működik, nekem a hackermentes DZ nagyon tetszene, ahogy most van.
  • Amiga
    Egy kazuár beletol 60-70 órát az endgame-ig, aztán lelép és keres valami más játékot. Aztán jön a DLC és a kazuár visszanéz, hogy mennyit változott a játék.

A legtöbben azt se tudják, mi az az endgame content és nem is érdekli őket.
  • Nagylaci
    Óvatos legyél mert ez már majdnem sírás volt! :) Viszont most végre teljesen egyetértek veled ez pontosan így van ahogy írod. De te egyébként ezt élvezed? Tehát ha csak ezt a részét nézed a játéknak akkor amíg a DZ ennyire egyetlen dologra van kihegyezve szerinted itt tartja majd a játékosokat hosszabb távon? Illetve neked nincsenek gondolataid arról, hogyan lehetne ezt a rendszert élvezetesebbé tenni? Gondolj bele, hogy a játékosok nagy része nem ilyen elvetemült mint te meg én hanem egy egyszerű kazuár akinek csak nagyon nehezen jön össze még a 200-as GS is. És szerinted a játéknak nem kellene ezeknek a játékosoknak is nyújtania valamit hosszabb távon? És persze, hogy mi mit gondolunk erről az totál mellékes, de a kiadó legalább egy évig komoly játékosbázist szeretne a játéknak azért, hogy sokan vegyék a DLC -ket. Ebből a szempontól?
  • Raulblanco7
    Mehetsz full 240-es szettben, 191-es szettben is úgy lő le majd egy jól összerakott statos szettes játékos mintha csaló lenne. DZ-ben nem az számít milyen szetted van, hanem hogy pulse után mekkora sebzést tudsz gyorsan kiadni, hogy a másiknak esélye se legyen védekezni.

4db 240-esem van, abból 2 kuka 2 szuper jó.
  • Nagylaci
    Iszonyatos hosszú idő óta először tulajdonképpen egyetértünk legalább részben. De milyen gearscore -ja van a felszerelési tárgyaidnak? Mert a végső cél az ugye a 240 lenne. Zöld set item -ekből is van vagy háromféle azt hiszem, de ebben nem vagyok egészen biztos. Szóval valami jelen pillanatban attól, hogy set item nem feltétlenül (a szó szoros értelmében) high-end!
    Ja és, hogy nem brutál off hozzászólásom ne legyen sírás nélkül. :) Ez azért baj mert akik kiglitcheltek egy erős 240 -es set -et azok úgy lőnek le DZ -ben mint a csalók sajnos. Esélyem sincs ellenük. Sírás vége...
  • simonl #4258
    És még egy kérdés: melyik a mikrofon gombja? ill. hogyan tudok vakerászni a játék közben?:)
    Köszi.
    Ma nem alszanak itthon a gyerekek, asszony moziba megy a barátnőjével, irtózatos harc lesz ma este:)
  • Raulblanco7
    Nem nehéz, tele vagyok szett darabokkal, majd az itteni videót látva gondoltam egyet, és a 4 striker 2 sentry-ből másnap már 4 sentry 2 striker lett, szerintem nagyon egyszerű az új szetteket beszerezni. Patch előtt szinte csak és kizárólag craft volt a legerősebb gear, néha droppolhatta DZ-ben. Most a legerősebb gear mission drop, DZ drop, DZ supply, craft, el lett szépen osztva.
  • Nagylaci
    Nehezebb valódi(!) high-end geart szerezni mint a patch előtt miközben ők pedig azt írták, hogy ezután sokkal könnyebb lesz. Ez egy nagyon rafinált igazság mit ne mondjak... Ha ezt nem ismered be akkor még magadnak is hazudsz. Most már védhetetlen dolgokat akarsz bizonygatni, de nem vártam, hogy elismerd a tévedésedet inkább csak kíváncsi vagyok mikor unod majd meg ezt az egészet, mindenki mástól meg bocsánatot kérek, de élvezet nézni mekkora ökörségekbe kergeti magát, csak, hogy a sosem volt önkényes kis "igazságát" bizonygassa. Tényleg, sorry!
  • Raulblanco7
    Warlord a neves amit Falcon dobhat, de az csak challanging. Egyébként nem nagy szám, azon kívül hogy 204-es, kb semmi extra, gyenge talentekkel, azért be kell gyűjteni és stashbe vele, ott elfér.
  • Raulblanco7
    Igen, tényleg, megírtad hogy igazam van és hogy ez nem számít mert, és sírtál tovább.
    Illetve azt írtad, hogy hazugságokat írtak, pedig nem, mert mindenki szettet használ, ami drop, hiszen a 6-ból csak 2 craftolható, szóval a hazugságuk mégsem hazugság volt, csak valaki túl korán kezdett sírni, és még jelen esetben igaza sem volt.
  • Nagylaci
    Ad fegyvert hard -on is, ebben egészen biztos vagyok, de csak nagyon ritkán szóval érdemes próbálkozni, de hard -on csak 200 körüli GS -el rendelkezőket adott nekem, persze gondolom jól jönne az is. Úgy általánosan elmondható a játékról, hogy fegyvert kevesebbet dob mint felszerelési tárgyakat úgyhogy türelem kell hozzá mindenképpen.
  • Nagylaci
    Kinguin -nál 26 euró körül lehet venni nVIDIA kuponokat, nekem még sosem volt bajom ezen az oldalon, de azért innen vagy más kulcsokat áruló oldalról mindenki csak saját felelősségére vásároljon. Pl:

http://www.kinguin.net/product/310476/tom-clancy-s-the-division-uplay-voucher/
    Utoljára szerkesztette: Nagylaci, 2016.04.29. 14:14:21
  • simonl #4251
    Itt nézz körül.
  • Ams
    Sziasztok! Van vkinek eladó kulcsa játék-hoz? Vagy esetleg tudnátok segíteni, hogy hol a legolcsóbb most?

Köszönöm előre is ha segít valaki?
  • simonl #4249
    Sziasztok Srácok, a falcon küldetés végén, nehéz fokozaton dobhat fegyvert is a játék? Vagy a kihívás fokozaton érdemes nekilátnom, hogy nevesített fegyvert adjon?
    Utóbbival az a baj, hogy még nem elég erősek a fegyvereim....171 szinten állok, egy "sárga" taktikai AUG és egy "sárga" első hullámos M1A a rendszeresített arzenálom....
    Minden tippet, jó tanácsot köszönettel elfogadok....
  • Nagylaci
    Amilyen az adjonisten... Rémlik?

Amúgy csak, hogy Raulblanco -nak mennyire érdekesen működik a memóriája itt a válaszom a craft alapanyagokkal kapcsolatos hozzászólására.

Ja, hogy teljesen egyértelműen elismertem, hogy igaza van? Nahát, nahát... Engem az ilyen ne oktatgasson, ha vagy nem képes visszaemlékezni vagy rosszindulatú és nem gondolja, hogy vissza tudok keresni egy hozzászólást.
  • Barnus
    "Ez nálad valami születési rendellenesség ... Csak jelzem, hogy ez utalhat valamiféle komolyabb problémára, menj orvoshoz vele azt javaslom!"

Mit is írtál az előbb a személyeskedésről? Vagy ez csak másra vonatkozik, rád nem? Egyébként ügyesen leírtad az előző hozzászólásodban x+1-edszer, hogy nincs endgame és nincs mit csinálni. Ezt tegnap is elmondtad. Azt hiszem, hogy talán tegnap előtt is. Tényleg nem érted, hogy miért alakul ki rólad ez a vélemény? Ne felháborodva legyél, hanem esetleg holnap ne írd le, hogy nincs endgame a játékba és akkor talán nem fogják az emberek unni, hogy mindennap leírod :)

Utoljára szerkesztette: Barnus, 2016.04.29. 13:58:33
  • Nagylaci
    "1 hónapon keresztül leírja minden nap ugyan azt a negatív véleményt"

Ez nálad valami születési rendellenesség, hogy olyan dolgokat vélsz látni amik nincsenek? Csak jelzem, hogy ez utalhat valamiféle komolyabb problémára, menj orvoshoz vele azt javaslom!
    Utoljára szerkesztette: Nagylaci, 2016.04.29. 13:52:52
  • Raulblanco7
    Ő jött és megmondta a frankót belső emberként, az valami. Te pedig az elmúlt 1 hónapban naponta ismételgetted ugyan azt. Aki egyszer elmondja a véleményét az nem rinyapina, az a hisztis rinyapinya aki 1 hónapon keresztül leírja minden nap ugyan azt a negatív véleményt, amit már 1 hét után is megköszöntük, hogy megértettük, nem szükséges már többször. Az elején még normálisan válaszoltam a kérdésedre, pl mikor a craftalapanyagról írtál marhaságot, de az sem érdekelt téged, hiába lettél megcáfolva számokkal, téged nem érdekelt, te csak sírni akartál.
    Utoljára szerkesztette: Raulblanco7, 2016.04.29. 13:51:28
  • Nagylaci
    Nem vagyok negatív. Kritikus a hangvételem. Nagy különbség. Egyébként meg nem látom azt az őrült pörgést ezen a fórumon amit folyton megszakítanék a sírásommal. Kizárólag ebben az egy esetben érezném valamelyest jogosnak ezt a rengeteg nyavalygást a sírásom miatt. :D Amennyiben áll a fórum nekem meg vannak gondolataim akkor elég érthetetlen, hogy kinek mi baja van a dologgal úgy egyáltalán?
    A gond az, hogy lvl 30 eléréséig olyan egyszerű a játék mint a faék az endgame meg (a fejlesztők által is elismerten) csúnyán problémás. Szóval a játék elejéről nincs mit beszélni a végéről meg főleg a negatívumok jelentősek. Nincs talán igazam ebben?

Menjetek már a pi...typangba! Azért hívtam a fejlesztőt rinyapinának, hogy felhívjam a figyelmet arra mennyire gusztustalan ezt tenni. Én már többször megkaptam ezt és csak gúnyolódásból neveztem így szerencsétlent! Szóval ez a hozzászólásom:

Azért született, mert én ennél jóval kevésbé kritikus hangvételért is rinyapinának lettem titulálva. Szóval gúnyolódtam azokon akik ezt teszik velem itt a fórumon. Nem a fejlesztőnek szóltam be hanem bizonyos fórumtársaknak, csak olvasni kéne a sorok között. Az már egy csodálatos mellékhatás, hogy milyen szinten nekem estetek érte! Szóval amikor ti csináljátok akkor rendben van ha más teszi akkor már problémás?
    Pontosan azt gondolom, hogy nagyon fontos, hogy végre elismerik a fejlesztők, hogy baj van és önkritikát gyakorolnak! Nagyon szimpatikus dolog és végre talán van remény. Az meg, hogy ezt magyaráznom kell egyáltalán eléggé WTF?! Piszkálódó poénnak szántam, hihetetlen, hogy milyen jól sült el az én szempontomból!
    Csak, hogy tuti legyen: NEM GONDOLOM, HOGY AZ ÖNKRITIKUS FEJLESZTŐ EGY PICSOGÓ OVIS LENNE! :)
  • Barnus
    Kiakadhatsz egyetlen szó használatán, de ettől még a túlzott negativitást manapság sírásként fogják nevezni az emberek. Nem érzem azt, hogy másokhoz hasonlóan, vagy akár csak ahogy te szóltál másokhoz, hasonlóképpen tiszteletlen lettem volna. Nem írtam szerintem semmi bántót. Abban igazad van, hogy ez egy nyilvános fórum, ahol mindenkinek mindenhez joga van a fórumszabályzat keretein belül. Viszont éppen ezért, mert ez nyilvános fórum, ezért a hozzászólónak tisztában kell lennie azzal, hogy a hozzászólását mások is elolvassák. Azok vagy szimpatikusak, vagy nem azok a többi fórumozó számára. Ettől persze még mindenkinek mindenhez joga marad, de a másik embernek ugyanolyan joga van véleményt alkotni a hozzászólásaidról, ahogy te véleményt alkotsz amiről épp véleményt alkotsz.

Megjegyzem egyébként nem azt tituláltam sírásnak, hogy felbosszantott a játék, hanem azt, hogy ezt folyamatosan ismételve teszed. De amennyiben bántónak érzed a sírás szót, akkor tekints el tőle. Átfogalmazom neked, hátha, így nem egy szót ragadsz ki a mondanivalómból, hanem a lényegi részét: "...alapvetően én is túlzásnak tartom ezt a sok negatív vélemény ismételgetését és szajkózását".

Egyébként csak ismételni tudnám önmagam, de nem akarod megérteni a lényeget. Nem a véleménnyel van a baj, hanem azzal, hogy az előttem hozzászólók alapján mindenki tisztában van már a véleményeddel, a nem tetszéseddel. Ilyenkor további nemtetszést ismételgetni akkor van szerintem csak értelme, ha azzal érdemben újat tud az ember mondani, érdemben hozzá tud tenni valamit. Ismét és ismét leírni, hogy de szar, de gáz, omg, XD, az szerintem nem tartozik ebbe a kategóriába.

Ettől függetlenül természetesen jogod van hozzá, csak ne lepődj meg a visszajelzéseken ezzel kapcsolatban. Nyilván nem muszáj elfogadni azokat, hisz néhány ember véleményéről van csupán szó. Nem biztos, hogy igazuk van, de esetleg ha úgy gondolod, akkor el lehet rajta gondolkodni, hátha van némi igazság benne.

Na persze nem kell megfelelni senkinek. Engem sem nagyon szokott befolyásolni, hogy ki mit gondol rólam. Tartottak már nem egyszer bunkónak, parasztnak, ha épp úgy szóltam. Ez van. Csak akkor el kell fogadni, hogy "ez van, ilyen vagyok, és emiatt az emberek ilyennek tartanak".

Mondjuk én nem tartalak semmilyennek, ne érts félre. Csupán próbáltam harmadikként belekotnyeleskedni és megjegyezni, hogy én is kicsit túlzónak érzem.

Egyébként meg szép és jó a modortalanság hangoztatása, de gondolom szemtől szembe is rinyapinyának hívnád a fejlesztőt. Te milyen tiszteletet adsz meg bármelyik fejlesztők felé, ahogy elküldöd mindet az anyjába (nem szó szerint, mielőtt számon kérnél, hogy idézzem, hogy hol írtad le szó szerint, hogy menjenek az anyjukba)? Te is ugyanúgy személyeskedsz a világgal, felesleges ez az álszent sír...vagyis kritika/válasz
    Utoljára szerkesztette: Barnus, 2016.04.29. 13:32:54
  • Nagylaci
    Eleve sírásnak titulálni azt, hogy valakit felbosszantott a játék és ennek hangot ad egy fórumon az alapjáraton is modortalanság. Mindenki hagyja abba és el kéne kezdeni úgy kommunikálni egymással mintha szemtől-szemben állnánk egymással. Némi alapvető tisztelet kellene a másikkal szemben, hogy nem személyeskedek és nem degradálom le a véleményét. Eleve kezdjük innen a történetet, bár ez jóval intelligensebb vélemény mint eddig többnyire (már elértem valamit?) itt még te is elbuksz sajnos... Magaddal szemben legyél annyira igényes, hogy nem vagy modortalan amíg ezt ki nem érdemelte valaki. Kezdjen el barátkozni mindenki a gondolattal, hogy egy ÁLTALÁNOS fórumon mindenkinek joga van elmondani a véleményét a játékkal kapcsolatban bármi legyen is az. És az, hogy ez bárkinek nem tetszik az nem jelent semmit. Valakinek biztos zavaró szinte mindenféle vélemény akkor zárjuk be a fórumot? Ha nagyon nem bírod valahol a légkört megteheted, hogy létrehozod a saját fórumodat a saját moderálási elveid szerint és ott azt teszel amit csak akarsz. Ennyi az egész.

Egyébként a játékot jóval a megjelenése előtt majd 100 euróért (Gold) megvettem Steam -en a bétákban több időm volt mint a véglegesben sokaknak lesz egyáltalán a megjelenés óta több mint 300 órát pakoltam bele és nagyrészt imádtam! Az dühített fel, hogy az endgame -el kapcsolatban sokat hazudtak a fejlesztők és sokszor borzasztó inkompetensnek tűnnek. Szóval van mi alapján megítéljem a játékot azt hiszem. A kritikus hozzászólásoknak pedig van közvetlen haszna is megjegyzem. Aki később meg akarja venni a játékot az látja belőle, hogy ez egy kiváló játék addig amíg az endgame -től nem vár túl sokat... Egyenlőre legalábbis, mert nagyon szeretnék hinni a Massive csapatában, csak hát egyre nehezebb sajnos. :(
  • Barnus
    Szerintem ennek a vitának nem sok értelme van. Én nem vagyok senki pártján, de alapvetően én is túlzásnak tartom a sok sírást. Nem csak részedről, de úgy általánosságban. Redditen is kétnaponta ugyanazt olvassa az ember. Ez nem azt jelenti, hogy valótlant állítanak az emberek, csak már unalmas ugyanazt olvasni. Mind ismerjük a hibákat, mind olvasunk fórumokat, látjuk redditet, látjuk a feltöltött videókat, találkozunk mi is ezen hibák egy részével, a csalókkal, stb. Le van írva ezerszer. Egy idő után unalmassá válik és tényleg felesleges hisztinek tűnhet. főleg mikor az egyik srác itt kb 6x írta le, hogy ő uninstallálja a játékot. Nincs ezzel gond, írja le egyszer, tegye meg tényleg és kész. De hogy utána még x-szer beírja, annak mi értelme?

Egyébként meg valóban kicsit furán hat az, amikor az egyik leghangosabban felháborodott fórumozó kritizál és rinyapipnyának hívja a fejlesztőt. Kicsit bagoly mondja feelingje van. De ezen aztán nem megsértődni kell. Hanem esetleg venni a lapot és kevesebbszer leírni ugyanazt az elégedetlenkedést.

Igazából én az írásaid alapján egyébként nem tudtam eldönteni, hogy:
    1. tetszik a játék, játszol vele naponta, csak bosszantanak a hibák és ezt szóvá teszed rendszeresen
    2. megbántad, hogy megvetted, nem játszol vele, de azért szidod a játékot naponta
    3. megbántad, hogy megvetted és/vagy nem tetszik a játék, de ennek ellenére naponta szenvedsz vele, ha már megvetted és hangot adsz a nemtetszésednek naponta.

Az 1-es pont esetén valamelyest érhetőek az írásaid, bár kicsit sok számomra az elégedetlenség.
    Ha viszont a helyes válasz a 2. vagy 3. pont, akkor felfoghatatlan számomra, hogy miért írsz ide napi rendszerességgel. Valóban a legjobb ilyenkor ha az ember egy számára élvezhetőbb játékot keres, amit élvez.

Utoljára szerkesztette: Barnus, 2016.04.29. 12:57:17
  • Nagylaci
    Senkinek a magáról alkotott képe nem fedi a valóságot. Gondolom elég fiatal versenyző vagy ha erre még nem jöttél rá...
    Szóval ti folyamatosan kutyáztok engem amiért kritizálom a játékot, hogy sírok meg rinyálok, stb. Amikor egy fejlesztő még kritikusabb hangon nyilatkozik a játék jelenlegi állásáról akkor én rajtatok gúnyolódva benyögöm azt amit én kapok tőletek ugyanezért már régóta. Teljesen megérdemlitek amúgy. Ez után meg elkezdesz engem osztani AZÉRT BASZKI AMIT TI CSINÁLTOK VELEM FOLYAMATOSAN! Tényleg nem látod, hogy mekkora borzasztó öngólt rúgtál? És még te próbálsz meg engem megítélni. Szánalom.

Te valami elképesztő guru lehetsz ha szmájlik alapján komplett embereket vagy képes analizálni csak úgy ránézésre. Ismét csak le a kalappal szép teljesítmény! Véletlenül sem te voltál a hülye, mind tudjuk olyan nem képzelhető el! XD sőt! X-D
  • Raulblanco7
    Megvan mire gondolhatsz, a listádat értettem hogy poén, nem is arra reagáltam, az vicces is volt. Én az 1 soros rinyapinya fejlesztős kommentedre írtam.
  • Raulblanco7
    Bocs, de az XD használata nálam alapból IQ/3, értelmes ember és az XD két ellentétes dolog.
    Nem, nem tűnsz olyannak sg-s írásaid alapján, aki szarkazmust használ, teljesen hihető, hogy komolyan poénként nyögted be amit írtál, így pedig eléggé vicces, hogy pont te mondod ezt valakire.
    Sajnálom ha a magadról itt kialakított képed nem fedi a valóságot.
  • Nagylaci
    Tehát totálisan, nem értetted meg, hogy miért írtam és hogyan értettem!
    Parancs értettem, kérek engedélyt a saját kardomba dőlni! Elképesztő, hogy olyan emberekkel kéne értelmesen kommunikálni aki nem tudja összeadni az egyet meg az egyet. Gúglizz rá a szarkazmus, irónia szavakra talán leeseik a dolog. Bár kétlem.

UI: Ugye tényleg nincs meg, hogy éppen hülyét csinálsz magadból?!