121274
status.playstation.comgamefaqs ps4PSN IDs
NEM JELÖLT JÁTÉK SPOILER-ES HOZZÁSZÓLÁS, KÉP KITILTÁST EREDMÉNYEZ!
A warezzal kapcsolatos minden hozzászólás törölve lesz!
SG.hu Discord
-
csgj #117517 Nem, nem hiszem, hogy szoftveres. Mert van olyan kontroller, amelyikben működnek ezek a fokozatok, és erősre állítva erős a rezgés -
#117516 Playstation 5 nyereményjáték!
https://hellenergyjatekok.hu/energygamer -
#117515 #117514 aj értem akkor ez szoftveres dolog, valszeg kontroller update lesz majd idővel mert nekem volt 2x is már. -
csgj #117514 Na, akkor sehogy. Vagy esetleg úgy, hogy állítasz a PS5-ben a rezgés erősségén. Ha közepes vagy gyenge rezgésre állítva is ugyanúgy rezeg, mint erős fokozaton, akkor kezdhetsz gyanakodni. -
#117513 #117511
Jó tudni.... -
#117512 #117510
Ha egy kontrollerem van honnan tudjam hogy jól rezeg? :D -
#117511 Nyugodj meg, a ps5 vásárlása ugyanekkora szerencsejáték (vagy jó ventivel kapod, vagy nem, épp az adott batch alkatrészbeszállítójától függ)
Nekem is van 2 fehér dualsense, bajuk nincs szerencsére, de érezhetően nem egyforma az analógok ellenállása: a géphez kapott sokkal gyengébb, a külön vásároltat meg jóformán izomból kell nyomni :D A rezgésnél nem vettem észre különbséget. -
csgj #117510 Hali! Csak egy kis tapasztalat megosztása: a Dualsense kontroller vásárlása egy rohadt nagy lutri. Talán meséltem is az első problémámat. Két fehérrel vettem magát a konzolt. Az egyikről kiderült, hogy gyenge a rezgése. Ezt eladtam, majd vettem egy pirosat. A pirosnak kattogott a jobb joystickje. Elküldtem a Triwarden szerviznek, ők kicserélték egy jóra. Na, mondom, végre van két fasza kontrollerem. Eltelt így pár hónap. Aztán nemrég baleset érte a pirosat, összekarcoltam véletlenül a touchpadját. Vettem egy új pirosat. Fordítva tették a dobozába, lett is rajta egy éktelen karc. De azért leteszteltem. Gyengén rezeg.
Most a karc miatt próbálom lecseréltetni a bolttal, ahonnan rendeltem. Remélem, összejön. Ha nem, akkor újra Triwarden. Hátha...
Agyfaszt kapok, ha legközelebb is ilyesmi történik. És még a drifteléssel nem is találkoztam! -
#117509 És is ahol lehet dinamikus HUD-ot használok, szerencsére az újabb játékokban ez már jóformán alap. -
#117508 én aszittem az a temp. image retention miatt is van, mindig megáll bennem az ütő, amikor láttam ezeket a foltokat... :D
RDR2 mapja tipik ilyen volt, vagy Portal 2-ben a cél"kereszt" körül egy foltban látszódik, hogy ott lejjebb vette a fényerőt...
ami ilyen nagyon statikus cucc vagy HUD, azokat próbálom kikapcsolgatni, de talán _ANNYIRA_ nem kell fosni (B9-es vagyok)
.....de azért van egy pixelhibám, konkrétan a legsarkában a panelnek, úgyhogy emiatt totál észrevehetetlen :( :D
nálam inkább a halványpirosas tinting ami tré az egyik sarokban, ha full fehér/szürke a megjelenített kép, akkor én azért látom - lehet érik az a panelcsere? bár úgy tudom 100%-ig homogén és tinting mentes panel nem igazán van, legalábbis ez volt anno a duma :D
Utoljára szerkesztette: mucsácsó, 2021.12.15. 11:05:15 -
#117507 Pontosan, játékoknál jól működik, ott egy hosszabb session utáni egyszínű hátteren tisztán látni, hogy hol voltak a statikus részek, mert ott ksiebb a fényerő és pár másodperc alatt vissza is áll.
Utoljára szerkesztette: n000rbi, 2021.12.15. 10:14:43 -
#117506 Igen, észre lehet venni, hogy a csökkenést, de ehhez tudni kell, mit lát az ember. Az átlag használónak valszeg ez nem fog feltűnni. Az elsőtétítés: igen van ez a statikus képet elsötétítő izé, de ez játék közben elég extrém esetben szabad csak előjönnie. Meg az annyira elsötétít, hogy olyankor reflexből csinál valamit az ember(ált elég, ha megmocorgatom a távot), különben nem lát szart sem a tévén :D -
#117505 Rendben, tiszta sor, én mondjuk észreveszem egy full fehér képnél az ABL miatti "csökkenést", de nem is ez a lényeg, hanem akkor valószínűleg a logo detection vagy hogy hívják lehet bugos, mert ha bármilyen fix hátteres tartalmat (egy podcast pl) nézek, akkor kb. negyed óra alatt lemegy a teljes képernyő fényereje a picsába és csak akkor áll vissza az eredetire, amikor új tartalom lesz a képernyőn (tehát akár előhozom a youtube menüjét, vagy bármit, ami nem az addigi kvázi statikus kép) -
#117504 A piros rész az az ABL működésének eredménye. Soha nem fogod látni, mert soha nem fogja a tévé megjeleníteni, mindegy mivel, mikor, hogyan jelenik meg rajta. Nem lehet nyakocsípni, hiszen nem lesz olyan, hogy egyszer ilyen, másszor meg olyan. Másrészt látható az is, amit említettem: a kibocsátott össz fénymennyiség még az ABL működése közben is olyan, hogy a terület nagyságával azért növekszik, tehát nem lesz olyan, hogy egyszer sötét, másszor meg világos. Ilyen nincs, illetve ilyet az ABL nem csinál.
-
#117503 Az ABL-t mehg nem piszkáljátok, mert elsősorban nem a panelnek lesz káros (annak is, a hűtése nem fogja bírni, nem erre van tervezve, a pana csúcsmodelljeibe gyártja a LG extra hűtéssel a paneleket, de az csak a pana kérésére készül), hanem a tápot fogja széttépni. -
robicarlos6 #117502 Kicsit sem érdekel engem idegesít mintsem bármit hozzáadna az élményhez.Én a rezgést is kilövöm mindenhol ahol csak lehetséges
A kontroller akkuján mindig lesokkolok. Kb olyan a tervezése mintha egy atomüber csúcs telóba tennének egy 500mah-s akkut.
Utoljára szerkesztette: robicarlos6, 2021.12.15. 08:53:57 -
#117501 #117499
Ha haptic demó kell, hogy tudd mire is képes a cucc, akkor ajánlom az ingyenes Astro-t. -
#117500 Norbi: az ABL ilyet nem csinál, az csak a csúcsfényt szabályozza a képernyőn megjelenített terület függvényében. Nem világosodik ki tőle a kép és nem sötétül be, csak annyi, hogy ha nagy terület nagyon világos, az kevésbé lesz fényes, mintha csak egy kicsi területen kell HDR-t nyomni csúcsfénnyel, de ez nem detektálható így, hogy kivilágosodik, hiszen ha nagyobb területen világítasz kisebb csúcsfénnyel, a kibocsátott fénymennyiség így is több. Ráadásul a működése statikus és folyamatos, nem változik egyik óráról a másikra. Ha detektálhatóan kivilágosodik és elsötétül a kép, ott azt kell pl. megnézni, hogy nincs-e bekapcsolva a környezeti fényhez igazítás (nem tudom fejből hogy hívja ezt az LG).
Utoljára szerkesztette: Moby, 2021.12.15. 08:48:56 -
robicarlos6 #117499 Nekem semmiféle ilyen dolog nem kell. Sőt ennél a Presistance játéknál először éreztem ezt a haptic ravasz szarságot az meg pláne nem kell. Nem mellesleg a ps 4-ben hdd van ez meg ssd. Tudom tudom sok sok tb irást bírnak de az ember mindig aggódig ha mégsem.
(Első PS5 -ön játszott game végigjátszásom megvolt: Hidden Agenda (acsimaxosra tettem avagy ahogy a ps rendszer hívja platináztam)
10/10 interaktív játék számomra. Magyar szinkron, grafika, story - változatos végkimenetelek, minden egyben volt. A főszereplő csaj is az egyik kedvencem.
Ilyen játék lehetne egy rakás filmből ahol valódi szereplők adják magukat és a filmet kellene végig QTE-zni
Holnap jön az ABZU platina ha már steamen és boxon is kimaxoltam ps-en is legyen már )
Utoljára szerkesztette: robicarlos6, 2021.12.15. 07:21:20 -
TomStorm #117498 Köszi utánanézek -
#117497 #117488
Ez amúgy egy gecijó fícsőr szerintem.
Imádom hogy ha bármi van utolag lementheted ha valamit szeretnél stb úgy hogy észre se veszed hogy a gép rögzít.
Gondold el hogy ezek a hardverek úgy nyomják ezt a teljesítményt hogy folyamatos gameplay rögzítés megy.
De nyugi.
Nekem agyonhasznált PS4 Fat meg PS4 Pro-val se volt semmi a HDD-vel úgy hogy évekig nyüstöltem, volt hogy egész napokat játszottam.
Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2021.12.15. 00:57:43 -
#117496 Akkor a tiédbő’ kivették :D -
#117495 Én ilyet nem láttam, se a B8-nál, se a GX-nél…. -
#117494 Szerintem az ABL-t látod működni és valójában nem kivilágosodik, hanem akkor tér vissza az általad beállított fényerőre. Ez sajnos ilyen, talán service menüből kikapcsolható, de nem ajánlott. -
TomStorm #117493 Olyan mint ha valami felülírná a beállításaim.
Energiagazdálkodás ki van kapcsolva.
Ps5-el,Pc-vel is ugyanez van -
TomStorm #117492 Van valami rejtett opció Oled-en mert kikapcsoltam mindent amit tudtam és ugye beállítottam de mégis időközönként kivilágosodik a kép.Eltelhet akár 2 óra hossza vagy csak 1 de a jelenség előjön -
Evoluti0N #117491 System settingsben vhol. Nem tudom fejből.
Az acsik megszerzésekor is rögzít rövid videókat és azokat meg is tartja. Ha jól tudom, akkor be lehet állítani, h csak azokat rögzítse vagy abszolút semmit.
Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2021.12.14. 14:59:44 -
robicarlos6 #117490 Hol lehet mert a játék menüjében ilyet nem találtam?
Utoljára szerkesztette: robicarlos6, 2021.12.14. 14:45:43 -
Evoluti0N #117489 De igen. -
robicarlos6 #117488 Nesze neked SSD élettartam... ilyen hülyeséget életbe nem hallottam még. Kikapcsolni gondolom nem lehet.. -
Evoluti0N #117487 Minden játékot alapból rögzít folyamatosan a PS5. Ez már a PS4 esetében is így volt. Folyamatosan rögzíti és törli az utolsó 15(?) percet és ha valami érdekes történik, akkor azt lementheted, h megmaradjon. Azonban bizonyos játékok esetében nem rögzít bizonyos részeket. Pl. a PS4-es Ratchet esetében az átvezetők az animációs filmből vannak és ezért ezeket nem rögzíti. Szal, amikor kiírja, h rögzítés folytatódik, akkor csupán átlépte azt a részt, aminél tiltva volt a rögzítés. Más játékoknál is előfordul hasonló. -
robicarlos6 #117486 Rachet & Clanknál (régi) mi az amit mindig kiír hogy " játszott játék rögzítése folytatódik?" Mit rögzít és hova meg miért? -
Evoluti0N #117485 Forspoken 5 hónap múlva jelenik meg. Addig van még bőven mit csiszolni az FPS-en. -
#117484 #117483 konzolokra is vannak ilyenek ez fejlesztőtől függ, ez a játék indie tudtommal. -
robicarlos6 #117483 Uh ennek a The Persistence-nek jól állt amikor csak traileren nézte az ember. Nem kimagasló a grafika cserébe van vagy 20 fps. Azt hittem csak pc-re adnak ki optimalizálatlan szarokat. De ez úgy néz ki konzolokon is megvan.
Dark Souls fps feeling első küldit se tudtam még megcsinálni és már vagy 50ezerszer meghaltam -
#117482 -
#117481 #117479
Settings-ben a profilnál auto bejelentkezés ON -
#117480 #117478, akkor ez még annyira se lesz exclusive... de amúgy régen amikor volt a bejelentés PS5 + Epic logo volt csak... -
robicarlos6 #117479 PS5-ön hol lehet beállítani azt hogy gép bekapcsolás után ne jöjjön fel hogy ki használja a gépet hanem egyből bejelentkezve lépjen be a profilomba? -
MrAndree #117478 Forspoken Steamre is ugyanakkor jön: https://store.steampowered.com/app/1680880/Forspoken/
Utoljára szerkesztette: MrAndree, 2021.12.14. 08:14:11